Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Schanyee
senior tag
Érdekes tapasztalat a nyaralásról, hogy az E-P5-tel készült képeim 70%-a úgy 10°-ban balra dől. Amiket meg barátnőm csinált, azok meg hasonlóan, csak jobbra. G3-nál nem bénáztam ennyit. Mondjuk itt van szintjelző, viszont vagy az vagy a beégés kijelző van a képen vagy az. Mindkét funkció tök jó, csak arra nem voltam felkészülve, hogy ferdén tartom, ezért a beégés jelzőn voltam végig. Amúgy a kijelző tökéletesen látható volt napsütésben is végig, szóval nem fog az EVF hiányozni.
Másik tapasztalat, hogy tönkrement a táp a gépemben, meg valszeg vitte az egyik memóriám is, így most laptopon szenvedek, ahol lightroom-ban 5mp mire egy képet betölt, szóval nem sietem el a dolgokat.
Harmadik tapasztalat, hogy a Pana 12-32 tök jó turistáskodni. Épp elég amit tud zoom-ot, amihez meg kevés, ahhoz egy 14-42 is kevés lenne. Ami furcsa, hogy összecsukott obival nem megy alvó üzemmódba a kamera. A mérete meg nagy előny a hordozásban, gyakorlatilag az objektív nekem utazáshoz optimális megoldás. Olyan 80%-ban 12mm-es fix-ként használtam.
Aztán esténként meg felraktam a 20-as fix-et. Igaz, hogy az előbbi sebességben leveri, de az utóbbi képminőségben alázza. Igen durván. Lehet nem olyan óriási az ugrás képminőségben, de az pont elég ahhoz, hogy az 1.7-es rekesszel párosítva már jelentősnek tűnjön a különbség ránézésre. Mivel ez is gyakorlatilag bárhová befér, ezért nagyon jó párosítás a 12-32-vel. Még a Samyang halszem volt nálam, de a Horvátok annyira nem építkeztek szűken, kb 2-szer tettem csak fel. Nyár elején a németeknél meg majdnem folyamatosan az volt femt, szóval ez város függő.Aztán majd lassan elemzem a képeket is. Nem ismertem a kamerát rendesen, így inkább lőttem 1800 fotót, amiből 1000-et már töröltem, meg 300-at kiválogattam átnézésre érdemesnek. De laptopon szenvedés volt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen autót vegyek?
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kritikát kapott a Nintendo konzolgyilkos felhasználói szerződése
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Anyagi helyzetek és életutak
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Hardcore café
- További aktív témák...
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 FE
- Alienware 17r4 olvass
- Seagate Desktop SSHD 2TB 3,5" - ST2000DX001 45-80%
- Dell 14 Latitude 5430 FHD IPS i5-1245U vPro 4.4Ghz 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 LTE Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3984, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest