Hirdetés
- OLED TV topic
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Gaming notebook topik
- OLED monitor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Studi
veterán
válasz
üzenetére
Már akkor sem mindegy, amikor bal kézzel le akarod venni a lencsevédőt, hogy tudod-e fogni jobbal rendesen az obit.

Mondjuk nekem egy portrémarkolatos E-5 van csuklópánttal (mármint olyannal, ami a kezet a markolathoz fogja, nem a lelógós fajtával) az 50-200 mögött, bármikor nyugodtan leengedhetem a jobb karom, nem kell félnem, hogy a kicsi/csúszós váz miatt kiesik a kezemből. Ezt azért egy E-PM1 nem tudja.

-
törölt tag
Nekem ez a markolat kérdés csak a kis fix obikkal kérdés mindig, mert ugye akkor nincs mit megfogni rendesen bal kézzel, ezért jobb kézen és a markolaton van a lényeg. Viszont pont egy méretes 50-200al nem érdekelne, mert bal kézzel támasztom az obit alulról, jobb kézen szinte nincs is súly, csak exponálás.

Mondom ezt úgy, hogy sosem fogtam ilyen obival gépet. Nekem már a micros kistele is balkezes fogós fixálós.
-
Lassú Víz
addikt
"...a 4/3-os obik lehetősége viszont nem, alapvetően még mindig méretben kompakt rendszerként szeretném a m43-at."
Ha nincs korábbról olyan obid, akkor érthető. Kíváncsi vagyok, hogy mekkora lesz a 40-150 f2.8 pro obi, és hogyan viszonyul méretben/súlyban a használtan elég jó áron beszerezhető 50-200-hoz képest. A 12-60 ill. 14-54 + 50-200 még mindig nagyon jó páros ebben a rendszerben. Nagyon szeretem azt az univerzalitást, hogy ezeket is vihetem, de ha csak lemegyek az utcára sétálni, akkor a markolat nélküli vázra rárakom a 17-est, és ott a kicsi, könnyű gép f1.8-as fényerővel.
-
Studi
veterán
Nekem a fogás a szempont ergonómiánál, kevésbé a gombok elhelyezkedése. Utóbbit megszokom, előbbi sokkal kevésbé pótolható. Az 50-200SWD elég emberes darab, erősen orrnehéz lenne vele minden m43 cucc, kell valami, amibe bele lehet kapaszkodni. Az E-M1 markolata viszont sajnos keskeny, ezért nekem nem ad kényelmes fogást. De ez nyilván a 4/3-os nagyobb vázakkal (E-30, E-x) való összehasonlításnál igaz, az m43 rendszeren belül valóban jó az E-M1. De még rendszeren belül is komfortosabban állt a kezemben a G6.
Abszolút bőség zavara van, én meg erősen technofil vagyok, gyűjtögetem a vázakat, ahelyett, hogy használnám őket...

-
k1csi
senior tag
Pedig vsz. ergonómiailag az E-M1 messze a jobb vázak közt van. Persze van ami annyira nem jön be. Pl. bekapcsológomb lehetne jobbkezes, hogy amikor veszem elő a markolatnál fogva azzal a mozdulattal be is lehessen kapcsolni. Kár, hogy mentek a divattal és csak dönthető kijelző lett a kiforgatható helyett. Ha videós gép lenne akkor talán még meg is érteném... Aztán a kétállású kapcsoló sem jött be annyira. Lefelé még OK, de felfelé már nem annyira kényelmes kapcsolni.
Viszont minden másban nagyon jó. A két tárcsa nagyon ott van. Az egygombos WB mérés is ötletes + a másik első gombra tettem a nagyítást (MF). A bal oldali gombok miatt a menüzés hanyagolható.Az AF az sajnos olyan amilyen. Gyors, pontos vsz. ebben az irányban már kár is fejleszteni. Viszont lehetne több logika benne, pl. a fókuszkeretben a nagyon háttér dolgokat ki is vehetné a döntésből.
A stabi miatt mindenféleképpen Olyt akartam (ha rendbeteszik nagyjából a videót elégedett is leszek).
A GH3 nálam a lassú zár ill. a nem túl jó ár/érték arány miatt esett ki. A GH4 meg már túl van azon amit egy olyan vázért adok (amit ki sem tudnék használni teljesen) ami nem tudja azt a szenzorstabit amit az Oly.
A GX7 ergonómia és mikrofonbemenet hiánya miatt esett ki nálam, ill. negatívumnak látom még az auto ISO hiányát M módban. Tudat alatt persze lehet a nem Pana JPG motor lehetősége is befolyásolt (a 4/3-os obik lehetősége viszont nem, alapvetően még mindig méretben kompakt rendszerként szeretném a m43-at).Más-más szempontok szerint viszont mindegyik váz jó amit felsoroltál. Tényleg a bőség zavar miatt nehéz dönteni és ez alapvetően jó dolog.
-
Studi
veterán
Számításba vettem az E-M1-et is, de azt csak arra az esetre, ha a két tükrös közül (E-30, E-5) a nagyobbik ment volna el. De őszintén szólva ergonómiailag annyira nekem nem tetszik az a váz, pedig szívesen használnám a két SWD zoomot valami frissebb érzékelővel, normális AF-el. De az E-30 ment el, meg a G6, így inkább valami kisebbet keresek, ami az ezüst obijaimmal mutatós is, és funkcionalitásában hozza a G6 szintjét. Így elég szűk a kör, GX7 és GH3-GH4 jöhetne szóba Pana oldalon, és E-M1, E-M10 Olyn. Kicsit hunyorogva (a napfényben, hogy lássam a keresőt
) esetleg egy E-P5. De ahhoz drága EVF-et szerezni, főleg szemszenzorosat.szerk: amúgy az AF az egyik legnagyobb érv amellett, hogy a hasonló árak mellett a GX7-est válasszam az E-M10 helyett.
-
k1csi
senior tag
Egyébként itt is azt látom, hogy a potenciál ott van, amikor nem megy a háttérre a fókusz akkor 10x nagyításban számolgathatom a szempillákat a 45 1.8-al teljesen nyitva, viszont ha mellémegy a fókusz (többségében a háttérre) akkor viszont kuka a kép.
Pl. ez a távolságskála SW szempontból szinte zéró fejlesztés, a használhatóságot meg nagyon megdobná. Egy pro MILC vázban ez alap kellene legyen (sok mással együtt).
Az MF-nél nekem a kép a képben nagyítás hiányzik nagyon. Számomra döbbenet, hogy pl. 5x nagyítással többet látok kevés fényben mint szabad szemmel (persze fényerős fixel) és nem különösebben laggol és nem elviselhetettlen zajos. -
k1csi
senior tag
Az ebayen elég rendesen bezuhant az E-M1 ára, refurbished darabok bőven 1000 ajró alatt mennek, ami azt jelenti, hogy még szállítással is kevesebb, mint 300k. És nemcsak Pana meg Sony van, hanem fotóra ott a Fuji is. Már eddig sem értettem miért hanyagolják a videót amikor a tuti szenzorstabi arra is nagyon jó. Egyébként meg még ha a szenzorstabi (a rosszabb hőelvezetés miatt) korlátozza is mit lehet (4k vagy nagyobb fps pl. lehet nem) jópár egyszerű SW javítás megdobhatná a használhatóságát (és ezzel az értékét). Pl. 25p/50p/60p, távolságskála videó AF-hez, kis ablakos folyamatos belenagyítás (ala ML/Canon), nem laggolós peaking ami videó alatt is megy és több szín választható vagy akár magától is tud elütő színt választani stb.
Egyébként az E-M1 fotós AF-ével sem vagyok teljesen elégedett. A Pana simán képes egy nagyobb AF keretben a közelebb lévő témára tenni a fókuszt, az E-M1 meg épp ahol nagyobb a kontraszt vagy nem tudom (de gyakran megy a háttérre ahova nem kellene). Szóval megint ott tartok mint a DSLR-el hogy ki kell jelöljek egy parányi fókuszpontot, hogy ne legyen lehetősége a gépnek a háttérre állni a fókusszal. Persze gyors meg pontos, de kevésbé könnyed a használata mint a Panának ezzel az állandó állítgatással.
-
MrChris
nagyúr
válasz
schawo
üzenetére
ráadásul szerintem a kezdő pen gépek HD progresszív videója 35mbps-al mennyivel jobb volt a mai FHD interlaced ~20mbps-nál. Volt pl2-m azon ez a rész nálam a tűrhető kategóriába esett. A pl3 recés és az OMD-k alacsony és gyengusz videója visszalépés volt. De azt is írhatnám hogy az egész olympus m4/3 videója kuka. Legalábbis ebben ők a leggyengébbek.
-
Studi
veterán
válasz
schawo
üzenetére
(2009
)
Amúgy nem szokott kapkodni az Oly a top vázak kiadásával, a DSLR éra alatt hármat sikerült kihozniuk, melyből az E-3 és az E-5 azért külsőre eléggé hasonló, a hátlapon és a belsején frissítettek valamennyit.A top váz videojának javítását indokolhatják viszont az eladási adatok is. Ha a jobb video képességek miatt fordulnak az emberek a Pana és a Sony után, akkor az Oly is rákényszerül, hogy erősítsen ezen a téren.
-
schawo
titán
válasz
schawo
üzenetére
Ha valóban érkezik az új, videós frissítés az E-M1-hez (akár 4k-val akár anélkül), akkor nagyon valószínűnek tűnik, hogy az Olympus eddigi videós bénázása tényleg egy Oly-Pana háttéralku eredménye volt. Mert akárhogy nézem, pont 5 éve, 1999 nyarán jelent meg az első Olympus MFT gép. Most meg már annyira sietnek kiadni egy új videós firmwaret, hogy ezért meg se várják egy új top váz kiadását.
-
schawo
titán
Úgy tűnik, mégis mese volt az E-M1 4k.
-
eeXaa
addikt
válasz
Ear001
üzenetére
...mindenképpen, a mai alkotó, igazából nem megy semmire ilyen emberek nélkül.. régen sem volt ez másképp, mindig kellett egy mecénás, aki alatt volt lehetőség alkotni, vagy gazdag családból származni, és nem napi 8-10 óra munka után kiégve robotolni a kenyérre valóra művészkedni... plussz a szórási arány is megsokszorozódott, dehát az önjelölt művészek száma is...
-
Studi
veterán
Pixinfon levő GX7 (K.T., ezüst, ezüst 20mm mII-vel) korát meghazudtoló állapotú, aki szépet keres, az ne mozduljon rá. Fent van Vaterán is.
-
törölt tag
válasz
MrChris
üzenetére
Számomra a
- jobb felbontású kijelző
- a beépített panorámamód
- kétszer annyi fókuszpont
- AA szűrő elhagyása
- Wifi
- Magas ison jobb zaj
- beépített vaku
- nagyobb evfbőven megéri a kialakult különbözetet. Sőt... Madgie eladásából kiindulva, a nagyjából 1 éves Em5 gépek 130 körül mentek, ő pedig a pár hónapos gépét adta 150 ért. Nem kérdés hogy melyiket venném és melyik éri meg jobban.
-
.mf
veterán
Nemmondod... kajak nem is hallottam még a dologról. Eleget.
Emlékeztess még rá, hogy azután jelent meg / lett kapható, minthogy nekem el kellett indulnom az útra és megvettem az EM5-öt.
Nyilván mindjárt dobom ezt el és rohanok a boltba venni egyet 
Mivel mindenhova magammal cipelem, van rajta karc és kopás is pár. Ha a vázat eladnám és vennék egy EM10-et, egy 30-50k-t valószínűleg buknék az üzleten. Hiába van pár szimpi új fícsörje, annyit nekem nem ér. Ha majd az aprón közel egy árban lesznek, akkor talán.
Nem csillagozok annyit. Egy jó hullócsillag-képet le akartam kapni. Pipa. Perseidák egy évig nem lesz.
Hullócsillaghoz lájvkompó?
1. Azzal lesz egy csillag-forgatagod. Az teljesen más, mint egy csillagos éj, a maga milliárd csillagjával, csillagképeivel, Tejúttal; s egy fényes csík, egy csóvát húzó meteor. Más kép, más hangulat. A lájvkompótból már nem csinálsz ilyet. Ezekből viszont még lehet olyat.
2. Szinte nem volt olyan pillanat, hogy 2-3-nál kevesebb repülő ne lett volna az égen; de volt, hogy egyszerre 7 azaz hét darabot számoltam -- vasárnap éjjel 10-11 körül, ahelyett, hogy aludnának. Ha lájvkompót, akkor lesz egy csillag-örvényed, melyet keresztül-kasul átszabdal pár repülő-csík, és az összevisszaságban utána találd meg és emeld ki az üstököst.....Zár: ha én mint hobby-fotós egy év alatt beleteszek 10, legfeljebb 15k-t, akkor ilyen tempóval a 150k-ra tervezett zár kb 10-15 évig kitarthat. Kérdem én, hol lesz akkor már ez a technika, és mennyit fog érni?...
-
.mf
veterán
válasz
üzenetére
Amikor egyetlen éjszaka lősz 400 képet (15s expok sorba kioldón legalább másfél órán át), azt győzzed tárkapacitással (kártya + gép) meg utána feldolgozni

De most inkább a videóban a banding érdekel. Ha majd újra gépnél leszek, ránézek megint az eredeti, csak összefűzött képesre (a másodpercenkénti fél gigás méretével
), kezdek a tömörítésre gyanakodni; át kéne alaposabban nézni az opciókat. -
.mf
veterán
Ki tudja... ld eheti m4/3s readers pix roundup, akciófotó, 20-as

A nagy művészetkritikusok közül esetleg van valakinek tippje a korábbi kérdésemre?
-
MrChris
nagyúr
Szerintem a legjobb és leghitelesebb természetfotós művész szentpéteri józs... bocsánat, művész nevén joe betersburger

-
arn
félisten
válasz
theporcupine
üzenetére
szvsz epp ezert az a jo alkotas, ami tetszik a kozonsegnek, de a kozizles hataran egyensulyoz.
-
hegyimorc
senior tag
válasz
zolka78
üzenetére
"Egyáltalán a 7 éves gyerekek között elég kevesen vannak, akik ennyire komolyan tudnak állni valamihez"
Szerintem meg a 7 éves gyerekek között nagyon sokan vannak akik ennyire komolyan tudják, hogy űrhajósok, traktorosok meg ... akármik lesznek, csak aztán amikor mégsem lesznek azok akkor ezek elfelejtődnek. Akiből mégis az lesz, azzal meg lehet példálózni, hogy lám, ő már akkor is mennyire tudta

-
theporcupine
tag
Meg ott van a másik oldal is. Sok népszerű alkotás, kép van, ami meg giccs. Itt a PH kezdő és haladó oldalon is, szerintem. Napokban beszélgettem erről családban és nehéz valakit meggyőzni róla, hogy a giccs nem jó dolog (mert neki tetszik és kész). Azokat sok ember találja jónak és tetszetősnek és népszerűek az alkotók. Amennyire nehéz egy kívülállónak néha megérteni egy elvont alkotás értékét, annyira nehéz az átlagnak a népszerű dolgok értéktelenségét. De a tudás (tanulás) számít, szerintem. Segít megítélni a dolgokat.
-
eeXaa
addikt
-
Studi
veterán
válasz
MrChris
üzenetére
Teljesen jó az E-M10, de sokallom a 170-et egy gépért, ráadásul a kártyám is lejárt, azt is hosszabbítani kellene előtte, az +8. És mivel jó a váz, egyelőre (egy bolond kivételével
) senki nem is akarja eladni. 
Teljesen jónak érzem a GX7-et is, csak egy kicsit furcsa egyelőre a hirdetés előélete. Mindegy, lehet, hogy rákérdezek még egyszer.
Nagyon érdekelne az NX30 is -40%-al, de akkor meg csak kitobival lennék, kezdhetném az üvegeket cserélgetni, hajkurászni. Szóval emellett most szépen elsétálok.
Egész jó lenne az E-M5 is, de néhányszor azért jól jött a Pana wifi távvezérelhetősége.
No meg tök jó a G6 is, nem gondoltam volna, hogy ekkora a kereslet rá.

-
arn
félisten
ott is van azert, akik nem veletlenul vannak emlegetve, meg olyanok is, akikrol sose beszelnek, meg olyanok is, akinek felesleges volt a kezebe adni az ecsetet
legalabbis egy muzeumot elnezve. pl egy caravaggio vagy egy el greco kep harom kilometerrol virit. de racsodalkoztam olyan festokre is, akikrol sose hallottam, meg voltak olyanok is, akikrol a mai napig nem ertem miert hiresek. se rajztudasuk, se semmi. -
eeXaa
addikt
...örülök, hogy felhoztad a festészetet mint példa, mert nagyon jólmutatja az arányokat, hogy annyi évszázadon keresztűl, annyi festő közül, mennyinek is maradt fent a neve mint "művész" ...
...ma sem más az arány, kizárt hogy több korszakalkotó művész legyen napjainkban, mint mondjuk a világháborúk előtti 100 évben......vagyis ezzel az egésszel kapcsolatban, én azt gondolom, ha valakit 50 év távlatából is elismernek nemcsak mint kiváló iparost, azt joggal nevezhetjük művésznek..
-
arn
félisten
mindent lehet muveszi szinten uzni... a fotozas kicsit olyan, mint az otlet. nem becsulik sokra, mert akar hamar is elkeszulet egy jo kep (akar szerencsevel). de meg sincsenek mindenkinek jo otletei, illetve megis van aki tobbszor talal bele a tutiba

illetve ott van a tudatos fotozasnak az a resze, amiben rengeteg munka van. sok elo es utomunka. meg ha maga a kep csak pillanat is volt. de epp ez a szep az egeszben.
"amikor megall az ido" - a festeszet sem szolt masrol evszazadokon keresztul. aki kiemelkedot akar alkotni csinaljon olyat, amit senki mas. lehet senkinek se tetszik, de lehet kesobb errol lesz hires.
-
eeXaa
addikt
..a fotózás szerintem a mai formájában a közelében sincs a művészetnek, inkább egy iparág, egy produkció az előírt sémák szerint szabadon válogatva... nem nagy kunszt... exponálsz, plussz utómunkázol valamennyit rajta,.. mégha egy adott sorozatról, koncepcióról van szó, sem lehet azt művészetnek nevezni... inkább egyfajta dokumentáció... nem véletlenül nem ismerték el művésznek a fotósokat a háború elötti festők, írók, szinészek...ma sem az bármennyire is próbálják ezt lenyomni az ember torkán...
(#51029) madgie :

-
jmakk
őstag
válasz
madgie
üzenetére
Igen, de tizedannyi ember ülne be a leseibe, ha nem lenne a "falra akasztva" a sok plecsni, hogy "Év természetfotósa 20xy" meg "BBC Photo of the Year". Ahhoz meg azért kellettek a képek és a feleszerelés. És muszáj neki a szintet tartani, mert amúgy elfelejtik, de nagyon-nagyon gyorsan.
-
arn
félisten
válasz
zolka78
üzenetére
o a kivetel, aki 20x annyit tesz le az asztalra...
most hiba is volt a tobbit idekavarni, en nem ra ertettem. orulok, ha vkinek magyarorszagrol indulva sikerul barmit is elerni. az baromi nagy dolog. tobbnyire csak ugy mukodik, hogy akkor hiszik el neki, amikor kiment, es ott azt mondtak, hogy jo.lsd little g weevil, es hosszasan lehetne sorolni.
-
Mercutio_
félisten
válasz
üzenetére
A képei és az azzal elért díjak adják el a szolgáltatást amit kínál.
Sok pénzes, többé/kevésbé tehetséges ember szívesen fizet azért, hogy olyan helyről és körülmények között fotózhasson madarakat ami csak ilyen lesekből megoldható. Ha még Bencével készül egy közös pózolós fotó is az már pluszbónusz![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Lényegében egy sikeres startup ami mára befutott és termeli a pénzt a nyugodt megélhetéshez és ha okosan csinálja egyre több egzotikus országban is lesznek ilyen lesei, esetleg az utak szervezéséért is megkapja a jutalékot, stb.Én egyébként nem sajnálom tőle, megdolgozott érte.
-
zolka78
senior tag
válasz
üzenetére
Azért az is elhangzott benne, hogy az első lest amikor építette 7 éves volt. Azért kiváncsi lennék, hogy itt a fórumon hány olyan fotós, vagy fotózás után érdeklődő van, aki 7 évesen ennyire tudatosan állt a fotózáshoz. Egyáltalán a 7 éves gyerekek között elég kevesen vannak, akik ennyire komolyan tudnak állni valamihez, de nem is ezért vannak. Meg volt régen vele egy másik riport, a sikerei elején amikor még szinte gyerek volt. Akkor egy másik fotós mondta, hogy nem akarta elhinni mivel lövi a képeit. Aztán adott neki egy Pentacon 200/4 obit, hogy azért az még is csak jobb lesz, mint amit eddig használt. Úgy hogy azért eléggé alulról kezdte.
-
arn
félisten
válasz
üzenetére
nincs rola papirod es hattered, nem a vegeredmeny szamit
aki onerobol fut be, annak 20x annyit kell letenni az asztalra. voltam par modern muzeumban a hetekben, hat, nem tudom, hogy ki finanszirozza azt, amikor hat emeleten keresztul a nagy budos semmi.***
csinaltam a webdesignt meg egyebeket 10 even keresztul, de sokkal boldogabb voltam elotte, amikor olyat csinalhattam, ami nekem tetszik, es nem kellett megfelelni senkinek. most is olyan sz*r fotokat csinalok, ami nekem tetszik
ha tetszik jo, ha nem, ugy is jo.tovabba nem hiszek a muveszet penzesiteseben - engem az is orommel tolt el, hogyha egy katalogusban szerepelnek a fotoim, vagy egy kiallitason kiallitjak. ingyen. aki ebbol probal megelni, rafarag. ezt csak egy nagyon szuk reteg teheti meg, gyakran ok sem onerobol.
(#51028) jmakk: meglepodnek ha abbol fedezne a feleszerelest, utazast, stb, amit az ott elkeszult kepekert kap.
-
jmakk
őstag
-
jjeahh
nagyúr
válasz
üzenetére
én a fotós szakirodalmat nem kerülöm, inkább megtanultam szelektálni mi a jó és mi a sz*r...ma már a fotózásban is gondolom megvan az a "business" réteg, ami zenében meg filmekben is, legyártanak egy filmet, amit megkajál a nép, néhány karakteres arcú senkiből csinálnak pár sztárt, dől a pénz...nem állítom biztosan, de valószínűleg ez megy...ez az egyik oka annak, hogy nem nézek tv-t
bár ma már az interneten is nagyban megy a hüjítés... -
Ear001
addikt
válasz
Sefter
üzenetére
Teljesen igazad van, de én úgy tudom, hogy pénz is akadt azért az indulásnál. Amikor kiderült, hogy tényleg tehetséges az a Bence fiú, az apuka mélyen a bukszába nyúlt és megpróbált ideális feltételeket teremteni.
Engem ezek a művész, meg előadóművész meg akármilyen művész címkék visznek a sírba. Pláne, hogy harmad-negyedosztály ragaszkodik hozzá. Bajor Imréhez nem kellet kiírni semmi, Kisröcsögi Szűrszabó Hűdetünde előadóművésznőről meg majd az élet eldönti, hogy az-e, vagy csak annak gondolja magát.

-
törölt tag
Konkrétan valami hasonló elgondolás alapján tudatosan kerülöm a fotós szakirodalmat. Magamnak fényképezek, és nekem ne más mondja meg hogyan harmadoljak, meg hova rakjam a képen a csajom mellét

Kivagyok ettől a művész dolgoktól. Egy fehér papíron egy barna karika, bekeretezve, ráírva hogy 3 millió forint, és akkor az már kibaszott értékes mű, ettől az már művészet, és menő olyat csinálni / venni.
-
arn
félisten
-
törölt tag
Nézte valaki a tegnapi Máté Bencés dolgot?
Akárki akármit mond, a tehetség kurva kevés ahhoz amit csinál. Mi pénz volt ott b+... nem csak a felszerelésre gondolok, de szeretnék én olyan irodát magamnak, amilyen lest épített ki magának.
-
.mf
veterán
válasz
jjeahh
üzenetére
Pont az okádék fényszennyezésen, amit épp, hogy próbáltam leirtani róla?

A világosítás sajnos zajosodással jár. Ha a vöröses tónust kékesíteni a színhőmérsékletet csökkentem, a csillagok színes kavalkád helyett egyen-kékek lesznek... nem könnyű. Ha valaki kedvet érez kísérletezni, itt van az eredeti és két módosított változat; valamint két time-lapse is -- arra van valakinek tippje, hogy a csúnya nagy bandinget hogyan lehetne csökkenteni bennük?
-
jjeahh
nagyúr
válasz
üzenetére
iso400 fölé nincs amikor mennem, szakadó esőben meg így is fotózok
de amúgy sokszor kapok kölcsön fesztivál, koncertfotózáskor jobb szenzoros gépet (60d, d7000), azokkal sem lövök jobb képeket, csak azért használom őket az oly mellett, hogy ne kelljen folyton obit cserélnem...mondjuk utómunkánál cserébe sokkal többet szívok 
Parci: ja, neked sincsenek olyan magas igényeid, olyan témára gerjedsz, amire nem is kell jobb, pár favolt képed exif-jében régebben amikor megláttam mivel lőtted őket, sokkolt

-
jjeahh
nagyúr
persze, hogy van, de mind csak olyanok számára érdekes, akik ki is használják.. én a saját igényeimről írtam csak, nekem tökéletesen elég amit tud bármelyik ma kapható nagyobb szenzoros váz, amelyiken 5 gombnál meg 1 tárcsánál több van
az egyedüli ficsőr amit hiányolok a gépemről az az evf
sokat álmodoztam focus peakingről, meg pár pana g-s ficsőrről, stb., de a valóságban amikor ezeket a featureokat kipróbáltam végül egyik sem igazán hódította meg a szívemet...egy evf + egy legalább pana 16mp-es szenzor nekem több mint elég, mondjuk utóbbi már luxus, a régi 12mp mft szenzorral sem megyek amúgy sem iso400 fölé, max egy évben egyszer, és verőfényes napsütésben sem képelek már egy ideje, hogy a dinamika ne legyen elég. tudom, fél éve-éve pont ezekre panaszkodtam még, de azóta sokat tanultam, szvsz egy átlagos hobbifotós igényeiből sokat lefarag néha, ha megtanul fotózni
(ezt most megint nem rád értem, hanem magamra
) -
Studi
veterán
-
eeXaa
addikt
válasz
jjeahh
üzenetére
...pedig van különbség, nem is kevés az egyes generációk közt, főleg ha a raw-okat nézzük..
...egy csomó feature, kényelmi funkció jelenik meg szintén, modellről modellre...
..A G3-at több mint 2 évig használtam, és elmondhatom hogy köszönő viszonyban sincs a GX7-el
...Amúgy meg én is meg tudnám csinálni a képeim 80 százalékát egy telefonnal, de más lenne a végeredmény.. -
Gondwana
addikt
válasz
MrChris
üzenetére
(Hajnal 4-ig meló, utána 7-kor boot, a legkisebb helységben "download" közben telefon elő, hogy mi hírek a PH-n, egy pirinyót benéztem, ennyi. Különben is a 65536 a következő kerek szám itt, a PH-n!)
(A GH1-kereső hirdetés meg valódi, csak tőlem távol esik földrajzilag, olcsó videós kitobjektívvel kellene neki.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Pegatron R7 240 4GB videokártya
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Rampage SHIVA ADATA 650W
- Xiaomi 13T 256GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 i5-1245U 14" FHD+ 16GB 512GB 1 év teljeskörű garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

)

Emlékeztess még rá, hogy azután jelent meg / lett kapható, minthogy nekem el kellett indulnom az útra és megvettem az EM5-öt.
Nyilván mindjárt dobom ezt el és rohanok a boltba venni egyet