Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Hisense LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen TV-t vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
titán
válasz jjeahh #42436 üzenetére
Megjött a brutál Metzem. A PL1 obistól elférne benne, és még lufiszacskóval ki is kéne párnázni belül, hogy ne lötyögjön.
De a ttl tökéletesen működik. Akárhogy (telibe, falra, plafonra) villantottam, mindig jól mért.
Nekem elsősorban remote ttl-re kell (így a méret annyira nem hoz lázba), de még nem sikerült slave módban elvillantani. Eddig csak 10 percem volt vele, még be kell állítani a vázat.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
jjeahh
nagyúr
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
arn
félisten
Kijelzopixelkukkolo
Ez mehetne a pompomba is.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
|AP|
veterán
Valaki el tudná nekem magyarázni, hogy ez miért hasznos?
-
Mercutio_
félisten
No, akkor holnap azaz Március 05-én (Szerda) 17:30-tól m4/3-os topic sörözés a Wesselényi u. 47. alatti pivo.hu sörözőben.
Aki tudja a polgári nevem, az azon a néven keresse az asztalt, aki nem, azok a G3-as vázam gyártójának nevét emlegesse a pincéreknek
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
jmakk
őstag
Skacok! Majd valaki kínálja már meg azt az E-M10-t egy minimum 30sec expóval, természetesen rawba. Ha nem is nekem, de madgie kedvéért!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
Mercutio_
félisten
Nem, csak jó lenne tudni hány főre kell asztal, lehet 1 asztal kevés, stb. de tőlem intézheti más a foglalást
TayRol: hányra?
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
OK, akkor holnap délben zárom a listát, foglalom az asztalt!!! Addig minden rajta lévő töl kérnék egy megerősítést
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
Fuggetlen em10 teszt volt mar? [link]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
arn
félisten
No ugy latszik az osztrak disztrib a leggyorsabb. [link]
Egyenlore mindenutt csak az ezs kit van.
-
b.vr
őstag
válasz Oly-Service #42454 üzenetére
"Regisztrációkor lehet 1 cégnevet feltüntetni, de akkor csak erre szólhat a számla"
Na ez jó hír!
(egyébként ez a cégregisztrálás új, erről szerintem nem volt még itt szó. De ez szerintem teljesen rendben is van)"Oscar bácsi meg nem gyütt"
-
Lassú Víz
addikt
válasz Freddy76 #42455 üzenetére
Lehet. Többen vettünk klub kedvezménnyel gépet és mellé bővítős obit. Sőt amíg az akció él addig később is vehetsz a bővítsd a rendszered keretében kiegészítőket. Igaz csak egyet mindenből. Tehát nem lehet a 45-öst elhozni 60-ért, eladni 75-ért majd visszamenni másik 45-ösért
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
Freddy76
addikt
válasz Oly-Service #42454 üzenetére
Megnyugodtam... Tehát ha veszek valamit, kifizetem a 8000 forintot, kiváltom a kártyát megadhatom a számlázási címet, ami lehet cég. Ez viszont a későbbiekben nem változik...
Olyat lehet, hogy megveszem kártyára az em-10-et, majd ehhez egy akciós 45-öst? Ez utóbbira a 15% már nem jön, ez nyilvánvaló.
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
b.vr
őstag
válasz rbalint88 #42450 üzenetére
"azt hittem, megy a klubkártya és az áfás számla együtt is"
hm, pedig amikor erről korábban volt szó, többen is mondták hogy (amúgy a szabályzat józan ésszel ellentétesnek tűnő értelmezésével szemben) a gyakorlatban műdödött az (és ők így is vették) hogy a kártyatulajdonos az természetes személy, de a számlát már cég nevére kérte. Ezek szerint változott a helyzet.
"Oscar bácsi meg nem gyütt"
-
Lassú Víz
addikt
válasz Marseille199 #42447 üzenetére
Legkorábban 5-re a boltba, de ha az nem jön össze akkor 6 körül tervezem a PIVO-t.
-
rbalint88
addikt
Hát, az XZ-2 mégsem jön. Az én hülyeségem, azt hittem, megy a klubkártya és az áfás számla együtt is, de sajnos vagy-vagy, így meg nem fér már bele, pedig tuti vétel lenne. Ja és a mintaboltban a legolcsóbb eleve a gép (85), mindenhol máshol 100.
szerk: offba akartam
[ Szerkesztve ]
-
Tin_Shield
őstag
válasz Black Smile #42412 üzenetére
Ezt szerintem érdemes megfontolnod: [link]
-
törölt tag
Nekem ismét nem jön össze.
-1 sörözés.
-
Lassú Víz
addikt
válasz Marseille199 #42443 üzenetére
Elég elmenni. Ha nincs szerencséd kicsit várni kell mielőtt hozzád kerül.
-
Mercutio_
félisten
válasz TayRol #42438 üzenetére
Márpedig... nyilatkoznia kéne a többieknek, hogy mikor érnek oda tapinapról.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz TayRol #42430 üzenetére
Ha odamégy biztosan 1/2 6-ra, akkor szerintem nem gond, aki foglal majd akkortól foglalja.
-
jjeahh
nagyúr
félig off: teljesen laikus vagyok vaku témában, használt valaki metz vakut olympus milc vázon? a ttl nem azt jelenti, hogy tudnia kéne a vakunak mekkorát villanjon? elvileg a 24 af-1-em tud ttl-t az e-p1-el, akkor miért kell mégis mindig manuálisan állítanom a villanás erősségét? vagy ez nem minden program módban műkszik? "A" módban szoktam kattogni...
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
gorgo
őstag
válasz Lassú Víz #42429 üzenetére
oké, oké, arra ritkábban járok.
Tényleg, nincs valakinek kölcsön 12-50 kitobija. Elég hülyén hangzik, de az enyémet úgy adtam el, hogy ki sem próbáltam, most nem írom le sokadszor hogy miért. Lehet, hogy nem is annyira vészes az, csak hát ki kéne megint próbálni. Bár amilyen elcseszett mérete van, azt sosem tudom megszokni, ellenben az átfogása jó, és ha a képminősége sem rossz, háát, lehet hogy nem reménytelen...
Legegyszerűbb az lenne, ha sörözésre is hozna valaki ilyen ocsmányságot, OK, azt is megértem ,ha nem ."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
TayRol
nagyúr
válasz Marseille199 #42431 üzenetére
ott is annyi a gyömbér, mint máshol...
-
Lassú Víz
addikt
-
gorgo
őstag
válasz Mercutio_ #42425 üzenetére
Sehogy nem állunk, de az kb. valószínű, hogy 10 fő lesz legalább. Mivel egy része később jön, esetleg hamarabb megy, meg a rizikó, hogy el sem jön, sztem 10 főre lehetne foglalni. Megteszed?
Zindexen nincs bedobva.Madgie: fene gondolta volna, hogy ennyire érzékeny erre, főként a semmihez sem hasonlítható távolságskálájával: elején 1 cm eltérésre van 1 osztásköz, végén meg szintén egy osztásköz a 25cm-től végtelenig. Nappali hétköznapi témákra simán ütközésig teker, és tuti jó lesz. No, hát csillaghoz majd beállítom eztán pontosabban.
"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
arn
félisten
-
Mercutio_
félisten
válasz Lassú Víz #42258 üzenetére
Akkor most, hogy állunk a foglalással?
Studi előkerült már?
indexes m4/3-ba bedobta valaki?
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
válasz Schanyee #42423 üzenetére
Tenyleg nem rossz otlet wifis vazakhoz, viszont a reciprokszabalyt at kell gondolni esetleg az omd stabja is segithet a komponalasban.
Van hasonlo [link]
[ Szerkesztve ]
-
Schanyee
senior tag
válasz scarabaeus #42415 üzenetére
A 8.5 az természetesen nálam is a Samy 7.5 csak este volt már
Ez az állványon kitartani ötlet tetszik, bár G3 nem tudja a mobilos vezérlést de távkioldóval biztos ki fogom próbálni. Érdekes látószöget lehetne így kapni.
[ Szerkesztve ]
-
-
gorgo
őstag
válasz jjeahh #42418 üzenetére
"the 8.5mm f/2.8 being priced at £800". Kici ócó nem lesz, az biztos, szép álom marad. 300eFt, abból kijön egy 7-14 AF-fel, és még marad is bőven. Nem értem, hogy miért ennyire drága, így garantáltan alig adnak belőle el...
-
gorgo
őstag
szerintem ez a képlet csak lineáris obikra igaz. A halszem akkora térrészt befog, hogy olyan picik a pontok, hogyha még húz is kicsi csíkot, képernyőméretben nem igazán észrevehető. De belenagyítva sem nagyon 60s-nál.
Na, majd legközelebb fókuszálok mindegyikkel (bár a 25-tel megtettem, muszáj volt, a 17-tel is, csak a samival nem.). Reptér nincs a közelben, de "hál istennek" azért volt felettem egy légiút, azaz min.3 gép állandóan van az égen. Maradnak az ufók.
Mazsinak is vannak 60s halszemes képei ahol teljesen pontszerű minden csillag (és nem maszat ).[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
-
arn
félisten
válasz Lassú Víz #42405 üzenetére
Az hogy milyen, az mas kerdes... En pl xz1en csomot hasznaltam statikus temaknal, mert kenyelmesebb volt komponalni. Em5on a kurzorokat hasznalom, de azert egy ketszer itt is jol jott, ahol kiszamithato volt a tema. De kontraszt alapon talan sose lesz az igazi.
-
.mf
veterán
Azt mondják, hogy van olyasmi ökölszabály, miszerint csillagfotózásnál, ha fix a fgép, hogy a Föld forgása miatt a csillagok ne húzzanak csóvát, 500 / (ekv. gyútáv) max záridőt lehet használni. Tehát a 25-ösnél 500 / 50 = 10 s max, a halszemnél 500 / 15 = 33.3 s max. Mivel a közepén kb. a forgás középpontja van, ott nem annyira látványos, a széleken már inkább látszik, hogy nem pontok, hanem csíkok.
Ha repülő lenne, akkor a szárnyvégeken a villódzó fények csíkokban ott lennének, de nincsenek, és a sima fényt is ált. csak le- és felszállásnál használják, nem tudom, hogy ez reptér közeli környék volt-e. Ezért tippelnék hullócsillagot, bár az meg lehet, hogy nem lenne ilyen fényes, mert sokkal gyorsabban eltűnik. Akkor már csak a zufók maradnak magyarázatul
BS: pont ezt mondom, mostani árán még nem, de index aprón nemrég ment el egy E-PL5 100 vagy 110k-ért. S ez szvsz nem kivételes ár, mert az E-PM2 kit Angliában most 279 GBP, azaz közel 100k.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
scarabaeus
őstag
válasz Schanyee #42413 üzenetére
Hehe, a 7,5 - 12-32 - 20 - 45-nél állapodtam meg én is.
Ha már könnyű a GM1, és könnyű az állvány, szórakoztam egyet tegnap, teszteltem, túrák-egyebek előtt a más perspektíva lehetőségét. A Velbon állványom kinyújtott középoszlopával és összezárt lábaival 1,7 m és kb 1 kg, ha a gömbfejet teszem rá, a GM1 (akkuval) + 12-32 összesen 274 g, úgyhogy nem volt nagy gond a magasban kitartani az egész hóbelevancot az állvány összefogott lábaival, jobb kézben a telefonon pedig nézhettem a képét, exponálgathattam a három és fél méter fölötti nézőpontból, ha esetleg kell a kilátás vagy érdekesebb nézőpont.
A másik dolog: van a Nodal Ninja 3 Mk II panorámafejem, ami precíz és sokrétű, de fél kiló plusz, és a helyszínre érkezve, a szétszerelt darabokból panorámára kész állapotba hozni elég sok idő és szöszmötölés. Körülnéztem, és találtam egy érdekességet, a korábban a Nomad fejeket készítő srác elkészítette a Samyang 7,5 mm halszemhez való fej új változatát, 110 g-os az egész a 12 pozíciós forgatójával együtt. Figyeltem, hogy az ortodox 6 portré állású kép körbe, egy kép fel, egy le helyett ők átlósan rakják rá mikro 4/3 vázak esetén, így a körbefordulás fenn alig, vagy egyáltalán nem hagy ki lyukat (2,5°-kal felfelé fordított az optikai tengely), lenn persze az állvány által amúgy is kicakkozott terület kimarad csillag alakban (a linkelt példában mondjuk a 8 képet készített a tesztelő körbe, nem 6-ot). Az összerakás pedig a 3D nyomtatós, objektívre szabott befogatás miatt nem igényel sem előzetes, egyszeri kalibrálást, se szöszmötölést. A nadír állványos fényképezését a Nodal Ninja kihajtója precízen megoldja egyenletes terepen, ezzel a másik fejjel ennek a lehetőségét még végig kell gondolni. Ha majd megérkezik.
[ Szerkesztve ]
Quoth the Raven "Nevermore."
-
Schanyee
senior tag
Most volt nekem is időm a Samyval foglalkozni, nem tudtam hogy fog tetszeni a halszem, de ez egyre jobban tetszik, ahová nekem a nagylátószög kell, oda korrigálva is tökéletes. Viszont én még nem találkoztam olyan objektívvel (sajnos) aminél a fókusz legvége az végtelen lett volna. Lehet ez a gyártási szórás miatt van, de mindig inkább túllőnek rajta, és a végtelen után van a fókusz állítási max. Ez a Samyang-ra is igaz, bár csillagokkal még nem próbáltam. Ami a Samyang-ban zavar, az pont az, hogy beállítom egy általános hiperfokális távolságra és mikor objektívet cserélek biztos hogy elcsavarom. Szerencse, hogy akkora a DOF, hogy ez általában nem zavaró. Ez az első obi, amit nem használtan vettem, hanem teljesen újonnan, eddig nem bántam meg. Már csak egy 12-32 kell a kit helyett turistáskodni és megvan az ideális szettem (8.5, 12-32, 20, 45, 100-300). Bár a 100-300-at lehet lecserélem előbb utóbb egy kisebbre, sajnos nincs rá időm rendesen kihasználni, pedig nagyon szeretem a képeit, meg a fényereje is üt, viszont túl sok pénz áll benne használat nélkül.
Black Smile: Ha sötétben gyakran fotózol vagy nagy kontraszt különbséggel, akkor szerintem megéri, különben nem biztos.
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
Én nem végtelenre csavarom az obikat ránagyítok egy csillagra, úgy be lehet lőni a fókuszt. Amúgy ha fölé exponálsz picit, ráraksz egy rakat kontrasztot, nagyon szép lesz az ég, színes, a tejút is kijön jobban. De itt egy videó:[link]
Így viszont a talaj lesz elb*szarintva eléggé.
[ Szerkesztve ]
-
gorgo
őstag
Miért tévedne? Fene vigye hogy nem képesek pontosra megcsinálni a végtelent! Főleg elvárnám egy drágább obitól, a 17-esen ordít hogy mennyire nem ott van. Mondjuk ott azonnal észrevettem, de a halacskával úgy látszik minden kép kicsit félre fókuszált lett.
Amúgy mi ez a fél perc? Próbálkozni bármivel lehet, csak győzd kivárni (ill dupla idő a zajszűrés miatt).
Inkább volt az repülő, mint hullócsillag, bár fene tudja.[ Szerkesztve ]
-
.mf
veterán
Csak flickr téved vagy tényleg 60s-os expo volt a halszem? Én fél perccel számoltam (500 / 15 = 33.33 s), hogy annyival még lehet próbálkozni. Ha jól látom, hogy hullócsillagot is elkaptál
Igen, a Samyang egy ismert hibája, hogy ott sem pontos a távolság-skála. Régebben durvább volt, nálam már csak kicsivel van a végtelen előtt.
[ Szerkesztve ]
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
gorgo
őstag
válasz HollyBoni #42404 üzenetére
Már éjszaka volt, a kékből nyomokban sem maradt. Ami a bajom, hogy nem igazán pontszerűek a nagyobb csillagok, inkább pacák .Lehet, hogy a samin sem ütközésnél van a végtelen??? A tejutat nem tudom a szar rawokból elővarázsolni így... Az utómunkája rejt még titkokat...
xedos: jó neked, én kb. 3 csillagot/bolygót ismerek az egész égen, no meg a temérdek repülőt
[ Szerkesztve ]
-
Lassú Víz
addikt
A beleírják, meg a tudja nem ugyanaz.
Az E-M1 tud követő fókuszt, a többi Olympus (megkockáztatom, hogy a többi m4/3) legfeljebb állítja magáról. De majd jön ROBOTER, hogy a 7D tud követő fókuszt nem az Olympus
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
Nem rosszak, meglepődtem milyen világosak a csillagok ISO 800-on, mondjuk az obiknak is van fényerejük rendesen, bár lehet egy picit még világíthatnának jobban. Nekem kicsit túl fekete az égbolt, tudom hogy alapból ilyen, de én a szép színes kékest szeretem.
Szerintem nyugodtan exponálhatsz fölé, sokan ajánlják csillagfotónál, jobb eredményt lehet kihozni.Én is most kísérletezgettem, lőttem egy 25mp-es képet ISO3200-on az égboltnak, meg egy 4 perceset ISO 100-on a talajnak. Nagyon jó eredményeket kaptam még a ratyi GH1-el is, csak photoshopban sok idő jól összevágni.
[ Szerkesztve ]
-
gorgo
őstag
Hétvégén kint voltam az ég alatt...
Azért van még mit tanulni. A 17-essel jól meg lehet szopni: hiába van MF, aminek a vége lekoppan, nem ott van a végtelen. Gáz. A 25 kicsit kómázik, lehet rekeszelnem kellett volna? Egyet készítettem f4 rekesszel, ekkor meg 14 ágú csillagot rajzolt . Talán még a halszem volt a legkezesebb. Csak nagyon hosszú záridőnél meg ott is rekeszelni kellett volna, mert túlexpós lett"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- BestBuy topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Autós topik
- Háztartási gépek
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest