Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Logitech Z906
- TCL LCD és LED TV-k
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- SSD kibeszélő
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- UHD filmek lejátszása
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
n.andras74
aktív tag
-
-
Gondwana
addikt
-
jjeahh
nagyúr
válasz #04230330 #42892 üzenetére
jupiter 8 kíváncsi lennék majd véleményre, fotókra olyan szépek ezek a cuccok, legszívesebben megvenném az összeset, + még ami nincs itt
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz #04230330 #42888 üzenetére
jupi 5 vagy jupi 3? ha előbbi kíváncsi lennék véleményre, pár fotóra, ha utóbbi méginkább ezek az obik nagyon picik, nagyon szépek, és az adapter sem vaskos..ha valaha sikerül nagyon olcsón lecsapni egy nex-re, tuti kiépítek egy rangefinder obiparkot rá
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Black Smile
csendes tag
Sziasztok,
hátha hasznos valakinek: a Mammutban lévő MM-ben vagy még egy darab Olympus E-PM2 130 ezerért, és egy darab E-PL5 150 ezerért, mindkettő kiállított (utolsó) darab, és mindkettő duplakitben. -
arn
félisten
ok, akkor ketto nincs ezer kornyeken (az alap 3.5rol indulo kitobi meg egy 2.8as fix). de pl a 24-70 1200 euros normal zoom konstans f4? az 55-200as 1400 euros telenel egye fene, de baromira tularazott az osszes obijuk. ha sok penzt koltok vmire, en szeretnek nativ obikat. ha nem a rendszerre van optimalizalva, ritkan van, hogy nem santit vmi, de ez az en hulyesegem irigyellek a vazert + 55osert, azt hasznalnam a legtobbet, de ezen okok miatt maradtam meg mindig az mft rendszernel.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
lenan
aktív tag
válasz Mercutio_ #42884 üzenetére
Olcsóbbat semmit, jobbat sem biztos, a 35-ös minőségre kb mint az oly 17 kétszeres áron fél blende mélységélesség előnnyel, az 55-ös mint az oly 25-ös, 2,5 szeres áron, két blende mélységélesség előnnyel,
a 24-70 zeiss egy blende mélységélesség előnnyel 25% ártöbblettel az oly 12-40 hez képest, biztos gyengébb képminőséggel. És még ráadásul a fixekben stabi sincs.
Semmi más gyári af obi nincs, illetve drága adapterrel és lassú af-el minden olcsó-drága eos obit felrakhatsz rá, bumszli adapterrel és gyors fókusszal pedig oly minőségű nem olcsó, de nem is horribilis árú régi minolta af obikat, mint pl. 2/35 1.4/85, 2/100, 2.8/200apo stb. Ezek azért elég jók. -
lenan
aktív tag
A 4-ből egy obi ezer euro feletti. (400, 750, 950, 1250)
A nikonnak, na annak aztán van jövője, olvasgass tom hogan-t. Hasonszőrű vázra régóta és sokan várnak a két nagytól, lassan öreg emberek lesznek és mind meghalnak, én addig fotózgatok vele:-))
Amúgy minden eos obit, lassú af és normál IS működésével használni lehet rajta, minden minolta A-t gyors af-el, mint ahogy nikon F, pentax k, minolta SR, konica, contax, leica R és M, stb obit is manuálban. Azt nem tudom a rendszer mennyire időtálló, de a koncept szerintem nagyon is, bárki is csinálja. -
Mercutio_
félisten
Abba a szekrénybe ha én egyszer beszabadulnék
Egyébként a rágyógyítás oly-nál is könnyű, de az a7-re milyen oly-nál lényegesen olcsóbb, vagy azonos áron lényegesen jobb AF-es obikat lehet venni?Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
arn
félisten
Hat a vaz araval rendesen bekavartak, de mar sokkal inkabb ugy szoktam szamolni, hogy osszeadom az obik araval. Mftn most meg mar akkora valasztek van, hogy konnyu budget alternativat talalni, amihez kepest tobbszoros arrol beszelunk (mittomen em10, 20, 45, stb - mind jol hasznalhato).
Nagyon tetszik az fe rendszer, de az obik 1000 eurotol indulo arai eleg sokkoloak. Annyira meg nem erzem erosnek es jovoallonak a sony rendszeret, hogy ennyit aldozzak ra - a vazak lesznek olcsobbak, de az obik majd akkor ha mar kutyanak sem kell. Egy hasonszoru nikon vazba szivesebben ugranek bele.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Mercutio_
félisten
válasz pacocsa #42867 üzenetére
Én a szeretett mellett 1 üveg jobb bor / sör megemlitését is írtam, lévén az illető elmegy a vevővel a mintaboltba ezzel a szabadidejéből áldoz rá...
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
HEAHEA
aktív tag
válasz schawo #42875 üzenetére
Itt olvasható és már a videó elején is hallható ez a kifejezés , valamint az árukereső fényképezőgép típus szűkítő részénél is találkoztam vele, persze nem így rövidítve írják. Pixinfon nem futottam bele így ilyen formán ebbe a kifejezésbe.
Köszönöm a válaszokat, megnézem az ajánlottakat jobban. Ha kérdésem lesz majd írok, addig is szép fényeket!!! -
HEAHEA
aktív tag
válasz HollyBoni #42870 üzenetére
Mint ahogy schawonak írtam a gyári az 40 körül van, arra lennék kíváncsi ezen ár alatt milyenek vannak amik jónak mondhatók. Számomra az volt zavaró, amikor szabadtéren kameráztam a telefonnal és a szélzaj behallatszott a felvételbe, vagy amikor nemrégen volt a helyi kultúrházban koncert és a telefon által készített felvételnél szeretnék jobb hangminőséget is.
Nézegettem az Eos-M-et is, mint mikrofonbemeneteset, árban az is hasonló, mint a V1,de hát... -
pacocsa
csendes tag
Sziasztok!
Olympus XZ-2-est szeretnék vásárolni mintaboltból. Egy kedves fórumozó felhívta a figyelmemet a prémium kulbtagsággal rendelkező kollégákra akik esetleg segítenének 15%-al kedvezőbben megvásárolni a kiszemelt darabot. Amennyiben lenne köztetek aki felebaráti szeretetből segítségemre tudna lenni nagyon szépen megköszönném!
-
lenan
aktív tag
Persze hogy nincs zoom, esetleg az új zeiss 4/24-70, de nem egyértelműen mondják jónak.
Az ár érdekes kérdés, olcsóbb az a7 váz mint az e-m1, azonos árért nem hogy egy sort, de max 2 jobbfajta fixet vehetsz az olyhoz, az a7-re meg minden obi rágyógyítható, sok-sok jó, olcsó lehetőség van, főleg ha tele a szekrényed régi filmes obival.
Ha egységes rendszert építesz, biztos hogy gazdaságosabb és sok szempontból jobb is az oly.
Persze hogy rekeszelni kéne, de most had élvezem a nyitott rekeszes képi világot kicsit:-) -
Schanyee
senior tag
válasz Mercutio_ #42857 üzenetére
Tajvan. Engem is a kis csomag csábított a gondolatra. De szerintem várok, nyárig nem fog úgyse hiányozni a 12mm, akkor jönnek a turista utak, amire a 20-as nem mindig ideális szűk helyeken. Arról nincs valami információ, hogy a GM1-en kívül fogják e más vázakhoz adni kit-ben?
-
Marseille199
senior tag
Hát a Tayrol fején még mindig sírok
Micsoda ellentét van közte és az EM1-el boldogan fotózó Lassúvíz között
"A súly a megbízhatóság jele. Plusz, ha nem működik, ütni is lehet vele"
"Amikor a kép életlen, a gondolat éles, és amikor a kép éles, a gondolat eltávolodik a fókuszponttól." - Hiroshi Sugimoto
-
HollyBoni
veterán
válasz HEAHEA #42860 üzenetére
Annyit tudok segíteni, hogy mikrofont bármilyet csatlakoztathatsz hozzá. Viszont valamit nem értek, mi az a CSOK?
Ebbe a Milyen cserélhető obis gépet topikba néha olyan ökörségek hangzanak el, valaki megveszi a gépét, vagy még meg sem vette csak kérdezett de már osztja az észt.
-
HEAHEA
aktív tag
Sziasztok úgy látom itt eléggé pörög a topik. Erre a kérdésemre tudna valaki válaszolni?
-
Mercutio_
félisten
-
Mercutio_
félisten
-
arn
félisten
persze, hogy jobb vetel, ha kiperkalod az obikra a differenciat most hogy szinte minden rendszerben hasonlo aron hasonloan remek vazakat adnak (sony a7, oly m1, fuji xt1, etc) plane az a donto, hogy melyik obikban talalod meg a szamitasod. az az 55os nekem is a kedvencem, de ennyiert lehet inkabb "rafanyalodnek" a 12-40re, meg az mft fix sorra. van szepen rajzolo nativ zoom a rendszerben?
ezeken a kepeken en mar tuti rekeszeltem volna.
-
Marseille199
senior tag
válasz hegyimorc #42813 üzenetére
Hát ez nagy hiba volt, gondolhattál volna rám is
Mf, Lenan, Tayrol:
50/1.4 nikkor, jaja. Amit láttatok ti is. Nem túl szép a bokeh, de bitang jól rajzol szerintem. No meg ilyen körülményeknél szerintem nincs is szép bokeh semminél.
"Amikor a kép életlen, a gondolat éles, és amikor a kép éles, a gondolat eltávolodik a fókuszponttól." - Hiroshi Sugimoto
-
Schanyee
senior tag
Köszi a gyors választ!
-
Schanyee
senior tag
Korábban volt itt téma (remélem nem unjátok hogy ezt valaki mindig megkérdezi), hogy mi vámköteles és mi nem. Nem emlékszem pontosan, ha jót választottam ki az objektívekre 6,7%-os vámot plusz 27% áfát kell fizetni nem a taricweb alapján. Nézegettem ebay-en van egész sok free shippinges kitből bontott 12-32-es 290$-ért. Mivel nem dobozos, így is jön rá vám? Ha igen, akkor a vámolás után még áfa is jön rá(használt)? Úgy már azért annyira nem jó vétel.
-
-
Studi
veterán
válasz Mercutio_ #42846 üzenetére
Persze, máshogy néz ki.
Leírni nehezebb, nézd meg őket a four-thirds.org-on. Az I-es azt hiszem már a discontinued termékek között szerepel. -
Mercutio_
félisten
-
-
Mercutio_
félisten
válasz schawo #42808 üzenetére
Tudtommal a nem R-es másban is eltérő, többen írták anno, hogy az e-pl1 af-je megtáltododott amikor R-esre cserélték rajta a kitobit
hegyimorc: Ha a következő vázad nagykorú lesz gondolj rám
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
lenan
aktív tag
Ma éreztem először igazán úgy, hogy nem biztos hogy nagy hülyeséget csináltam amikor az e-m1 helyett a sony a7-et vettem meg. (vagy nem fuji-t vettem) Megjött rá az egyetlen gyári lencsém, a zeiss 55-ös,.és jó daraig nem hiszem hogy lesz másik. (a 35-öst kivéve nincs is másik :-))
Leica kutyám a zeiiss-el. -
ati3x
senior tag
válasz Freddy76 #42798 üzenetére
Ma láttam a 25/1.8-at.. Mármint a valóságban.. Hát, ha van-lesz 45-ös obid, lehet, hogy két kölönböző színben kéne vanni.. MErt méretr-formára eléggé ikrek.. Sőt, megnéztem a 12-32-is.. tényleg pici.. Szal igencsak gondolkodok, hogy első lépcsőben ezzel váltom a 12-50-et.. Hát igen, a 25/1.8 piszkálja a fantáziám.. MEg a 20/1.7-is.. Nehéz ügy...
-
ati3x
senior tag
Hát.. Probálkoztam.. Rádobtam a távcsőre az em-5-öt.. Még nem jött meg az adapter t2-es fele, de nagyjából tudtam használni egy m42-es adapter.. Amivel direkt fókuszban nem tudtam képet csinálni... Van egy 3x barlov lencsém, de az amilyen olcsó volt, legalább olyan khm.. sz*r..De legalább lehetett vele fókuszálni.. De csak keni a képet így is.. Ráadásul ez bazi vastag felhőkön keresztül készült, mert naná, hogy napközben szikrázó napsütés, de estére beborul.. Ráadásul a "banding" is előjött..
-
HollyBoni
veterán
Ha valakinek van 1-2 12-50 12mm f3.5 raw-ja azt szívesen meglesném.
-
gorgo
őstag
Igen, ez a zúm dolog. Most egyetlen sincs, mégis jól megvagyok. De aztán jön egy városi túra és a fixek gyors cserélgetése. Mindig olyan téma adódik, hogy pont az a nyamvadt obi nem passzol.
Szóval a 12-32 pana kellemes kis darab, nem kizárt hogy lesz egyszer ilyenem ötvené'. Nagy kár hogy 12-40 nem lesz, igen csipáznám, de az ára horror. Még a 12-50 képminősége is simán vállalható, kár, hogy semmi más nem jó azon az obin . Nagyon kíváncsi vagyok még az új mini pana 35-100-ra. Ha lesz olyan képminősége mint a kicsinek, jöhet. És hát az a 75-ös fix oly, oly se lesz pedig kibírnám... (összefoglalva az olys tapinapot és az azt követő sörözést)."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
gorgo
őstag
Az arcokat figyeljétek!!!
és egy szépséges obi )[ Szerkesztve ]
"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
lenan
aktív tag
válasz Marseille199 #42812 üzenetére
szép a bringa, de minek van ilyen szörnyű bokéja? 50-es?
-
HollyBoni
veterán
Nekem videóhoz nagyon kell a manuálfókusz, csillagfotózáshoz is. Sokszor használom eléggé. Nekem már a Pana kitobim képminősége is megfelel, ha azt hozza már jó. Az a 12mm nagyon hiányzik, na meg jobb építési minőség sem ártana.
Meg nem tudom mennyi lesz ez a 12-32, 50-nél többet nem tudok most obira szánni.
[ Szerkesztve ]
-
.mf
veterán
válasz HollyBoni #42817 üzenetére
Igen, az tényleg hiányzik róla. Az újabb Pana vázakon a vázzal lehet a manuálfókuszt állítani, de nekem Olym van. Így én is féltem előtte, hogy milyen lesz. Ehhez képest egyszer se volt, hogy a manuálfókusz hiányzott egy képhez. Szürkületig mindig talált fókuszt, utána már úgyis túl hosszú lett volna az expo.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
HollyBoni
veterán
A 12-32-vel a legnagyobb bajom az hogy nincs rajta MF gyűrű, GH1-ről sehogy nem tudnék manuálfókuszálni, enélkül nem nagyon tudnám használni. Amúgy a látószög ami kéne azt pont lefedné. A 14-es fix meg gondolom sehogy sem lesz olyan széles mint bármelyik 12mm, illetve néha jól jönne ha el tudnék menni 20-30mm-ig. Meg ez használtan vajon mennyiért fog menni?
12-50 mennyiért szokott menni használtan?
[ Szerkesztve ]
-
.mf
veterán
válasz Freddy76 #42802 üzenetére
Természetesen retesz akart lenni, csak elírtam.
Bálint: a nyitó-csukó retesz mechanikájára én se hallottam eddig panaszt. Magára a létezésére már annál többet
Boni: 12 mm-en pont fos. Amikor a 12-32-est megvettem, hazavittem és lőttem a hotelben állványról gyorsan pár képet. Középen a kettő hasonlóan teljesít, de a 12-50 a széleken sokkal lágyabb, ken, torzabb. Valamint a tényleges látószöge is kisebb (de belegondolva az is lehet, hogy amiatt tűnt úgy, hogy annyival hosszabb volt, a frontlencse annyival közelebb volt a témához). S mellé nagy is. A helyedben inkább egy használt 14/2.5 (hiába "14", egy picivel szélesebb, mint a 14-ről induló kitobik), amíg a 12-32 meg nem jelenik a használt-piacon.
Misi: ez az 50-es manuál Nikkor? Ha már nemrég szóban volt a boké kissé erős a széle ennek is, kár érte
Morc: a bringám még az előző évezredben vettem, megy még most is (bár nem ártana kicsit jobb karban tartanom), városba ez való: nem akkora kár ér, ha ellopják.
-
arn
félisten
válasz Freddy76 #42800 üzenetére
Hasznalnam mindkettot - a 25os latoszoge messze nem olyan univerzalis.
Kirandulasnal nalam turaobi + fenyeros 20as mankonak, amugy meg a 25os van fenn egyeb esetben.
-
-
hegyimorc
senior tag
válasz Marseille199 #42812 üzenetére
Épp a napokban ajándékoztam el egy pözsót. 1996-ban raktam össze, nagykorú lett, mehet
Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
-
HollyBoni
veterán
Olympus 12-50-nek a Pana 14-42-hez képest milyen a képminősége? Nagyon kéne 12mm, ez lenne a legolcsóbb, bár nem tudom stabi nélkül milyen lenne az élet.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz rbalint88 #42807 üzenetére
Eddig ahánnyal találkoztam, nem működött rajta rendesen a retesz, pedig újak-újszerűek voltak.
He?
Volt már 3 Olympus kitobim régi, új, R-es, R nélküli (tök ugyanaz a kettő a zoomgyűrű redőzését leszámítva), mindenféle, és soha egyik reteszével sem volt gond. Pedig nem újak, és nem is újszerűek.evDirect villanyautós töltőhálózat
-
rbalint88
addikt
válasz Freddy76 #42802 üzenetére
Pana 14-42 II talán a legjobb képminőségű kitobi, új, kitből kiszedett darabok 100 font környékén meglőhetők postával együtt, az rossz váltással együtt is max 39ezer Ft.
Az EZ obi tényleg nem túl acélos*, viszont én összecsukható obit sem vennék. Eddig ahánnyal találkoztam, nem működött rajta rendesen a retesz, pedig újak-újszerűek voltak.20-25 fix kérdésben én egy -akár használt- Pana 25-re szavaznék. Az Oly 25 valahogy kicsit tétovázott fókuszáláskor, a Pana érezhetően gyorsabb és legfőképpen pontosabb.
*Ráadásul ez az EZ obi nagyon nem akart fókuszt találni néha a mintaboltban. -
n.andras74
aktív tag
válasz n.andras74 #42803 üzenetére
Virtuális vírág...nőknek. 20-assal :-)
http://www.flickr.com/photos/50232526@N08/13011708963/[ Szerkesztve ]
http://www.flickr.com/photos/50232526@N08
-
.mf
veterán
válasz Freddy76 #42798 üzenetére
Van 20 és 25-ösöm is, de nem biztos, hogy jó kiindulási alap vagyok. Kirándulok, táj- és városképezek, nappal by default zoomobi van a gépen lerekeszelve, fényerős fixet gyenge fénynél veszem elő. A 20-ast csak akkor viszem magammal, ha minél kompaktabban kell csomagolni (elég jelentős a méret-különbség), és nem esti fotózást tervezek -- olyan viszonyok közt a 25-ös nem csak fényerőben vezet egy harmad f-stoppal, de sokkal látványosabb a különbség fókuszban. A 20-as néha már szürkületben is csak traktorozott, de nem talált; ez még sokkal sötétebben is gyorsabban, biztosabban talál.
Nem néztem teszteket, de úgy tűnik, hogy a régi 14-42 jobban teljesít? Viszont tripla méret, és nyitogatós-rekeszes. A 12-32 lenne jó, de használtan még nincs, újonnan meg drága. Pana 14-45? Vagy a két Pana 14-42 közül az egyik jobban sikerült, már nem tudom melyik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Vicces képek
- Elemlámpa, zseblámpa
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Milyen switch-et vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Gitáros topic
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek