Hirdetés
- Vegyes társaság jött a szombati hardverbuliba
- Százmilliárd dolláros AI-fegyverkezésbe kezdett az Amazon és a Google
- Így tüzelt el százbillió forintot az AI a héten
- Kétféle módon harcol a forró helyzetekkel szemben az ASUS új, M.2-es SSD háza
- Mérföldkő a szilárdtest akkuknál: fontos lépést tett a QuantumScape
Új hozzászólás Aktív témák
-
Schanyee
senior tag
Most volt nekem is időm a Samyval foglalkozni, nem tudtam hogy fog tetszeni a halszem, de ez egyre jobban tetszik, ahová nekem a nagylátószög kell, oda korrigálva is tökéletes. Viszont én még nem találkoztam olyan objektívvel (sajnos) aminél a fókusz legvége az végtelen lett volna. Lehet ez a gyártási szórás miatt van, de mindig inkább túllőnek rajta, és a végtelen után van a fókusz állítási max. Ez a Samyang-ra is igaz, bár csillagokkal még nem próbáltam. Ami a Samyang-ban zavar, az pont az, hogy beállítom egy általános hiperfokális távolságra és mikor objektívet cserélek biztos hogy elcsavarom. Szerencse, hogy akkora a DOF, hogy ez általában nem zavaró. Ez az első obi, amit nem használtan vettem, hanem teljesen újonnan, eddig nem bántam meg. Már csak egy 12-32 kell a kit helyett turistáskodni és megvan az ideális szettem (8.5, 12-32, 20, 45, 100-300). Bár a 100-300-at lehet lecserélem előbb utóbb egy kisebbre, sajnos nincs rá időm rendesen kihasználni, pedig nagyon szeretem a képeit, meg a fényereje is üt, viszont túl sok pénz áll benne használat nélkül.
Black Smile: Ha sötétben gyakran fotózol vagy nagy kontraszt különbséggel, akkor szerintem megéri, különben nem biztos.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Synology NAS
- Milyen SSD-t vegyek?
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Bestbuy játékok
- Spórolós topik
- Milyen processzort vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házi hangfal építés
- További aktív témák...
- Intel Core i5-9500 / i7-8700T / i7-8700 / i7-9700 /i5-10500T processzorok- számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Zalman T3 Plus CM 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H110M i5 6400 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050 Ti 4GB Zalman T3 Plus 650W
- Dell Latitude 3301 Core i5-8265U CPU / 8GB DDR4 RAM (Zsanér törött)
- magyar billentyűzet - 151 - Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5-12450HX, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs