Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Bluetooth hangszórók
- SSD kibeszélő
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
madgie
titán
Nem nagyon reklámoztam, múlt héten vissza tudtam lapátolni a kellő pénzmagot rá a két függőben lévő telefon-ügyletből, aztán meg már adta magát, hogy megpróbáljak szerezni egyet. Roboter lelkesedése is sokat nyomott a latban, no meg ugye a Live Composite mód. Mondjuk a Live Time is baromi jó, régi idők T módja, egy gomb, bulb elindít, egy gomb, bulb megállít. Csak még ugye közte élőképen mutatja, mennyire világos a végeredmény.
-
madgie
titán
válasz
Freddy76
üzenetére
Nagyon nem E-Px szint hálistennek az autofókusza. Gyors, relatív pontos, az arcfelismerés is nagyon pontosan működik eddig. A kártyára írással tényleg szüttyög kicsit, zavarna, ha nem G3-at használnék egy éve

Amúgy combos kis dög, nehezebb, mint a G3, a fogása is sokkal másabb, nem akar a kezembe simulni, mindenhol élek vannak rajta. Az EVF picit kisebb, mint a G3-é, az nem zavaró, ami viszont igen, az a kukucska mérete. Szemüvegeseknél elég könnyen lemaszkol, jobb lett volna kicsit nagyobb lukat tenni rá.
ISO 2000 körül annyi zajt hozott este műfényben, amivel bármikor együtt tudok élni pixelkukkolás mellett is (ACR bétával feldolgozott ORF). És igen, igaza van Roboternek, az ACR/LR alap élesítése nem igazán jó, vissza kell venni a Radius-t 1,0-ról, 0,5-0,6 körülre, ezzel együtt ellenkező irányba kompenzált Amount/Detail-lel jobban érzi magát a kép. Egy Lightroom frissítést már el tudnék viselni, nem szívesen jpg-eznék

-
madgie
titán
-
arn
félisten
Majd a kov vazban jo lesz.
-
hegyimorc
senior tag
válasz
HollyBoni
üzenetére
Utána lehet nézni, hogy mik a bevállt típusok és olyat kell venni. Ha nem lennék lusta, összeszedném az összes ilyen vackot és meghirdetném. (csak egyrészt azért nem teszem, mert megfogadtam, hogy 5eFt alatt nem árulok semmit, másrészt meg nincs kedvem szarrágókkal alkudozni ... márpedig mindig akkor jönnek a legnagyobb szarrágók amikor szaré'-hugyé adnék valamit
) -
MrChris
nagyúr
Raw video gh2-vel
Fórumtárs linkelte. -
HollyBoni
veterán
Nem tudja valaki Olympus FL36 vakunál minden működik m4/3 Pana vázon?
-
Mercutio_
félisten
Mai ingyenes fotós elóadásra jön valaki?
-
Gondwana
addikt
„ez a bevonat” alapvetően minden lencsefelületen jelen kellene, hogy legyen. Digitálison használt üvegeknél talán még a leghátsó réteg lenne a legfontosabb, az erőteljes szenzorról visszaverődés miatt, ami azért intenzívebb, mint a lencsék között oda-vissza pattogó fény.
-
eeXaa
addikt
...lehet nagy hülyeséget kérdek, de ez a bevonat nem a frontlencsén van ugye, és nem letörölhető?
...csak azért merem megkérdezni, mert a huszasnál vettem észre, még az elején amikor töröltem, nagyon nehezen ment, valami volt a lencsén gyárilag, most pedig már normálisan törölhető, mint egy üveg felület... -
ati3x
senior tag
Két kép mai napról, ami elsőre off-nak tűnik:
Szóval ma kis falunkban szerveztek egy kiállítást, ahol elektromos, és hibrid autókat lehetett megnézni, kipróbálni.. Tesla, Volvo, Nissan, Opel ampera, Renault zoe, stb.. Ráadásul ma jött francia kolégám, akivel együtt nyomunk egy váltó fejlesztést.. Mondom neki, hogy van ilyen lehetőség.. Rajta volt, mert a zoe-t már próbálta, de a Teslát még nem.. No hát kiugrottunk.. Sajna pont a teslát nem lehetett vezetni,mivel magán autóként volt kiállítva, de a tulaj vitt egy próbakörre minket.. Na innét annyira nem off.. Mert ugye a kezembe lóbáltam az E-M5-öt, a tulaj nyakában meg egy EM-1 12-40-es kombó lógott..
A tesláról.. Hát fiuk, az egy másik dimenzió, én először ültem tronyos autóban.. A legfurább az, hogy nincs hang.. hihetetlen! Én hátul ültem, és a csákó elkezdett magyarázni, hogy no most pedig dőljünk hátra a fejtámláig, mert ő biza rá fog lépni a "gázra". Mondom mi a... ÁÁÁÁÁÁ! Hát valami brutális, amikor a 430 lovacska el kezd húzni.. És mindezt 0-ról úgy, hogy az összes nyomaték már dolgozik, és mindez hang nélkül.. 4,5 s és már száz.. Basszus, ezután visszaülni a zsír új bérelt dsg váltós mergába, kb olyan feeling volt, mintha trabiba ültél volna vissza.. 
-
MrChris
nagyúr
válasz
n.andras74
üzenetére
hát sajnos az a tapasztalatom, hogy a led a legótvarabb műfény amihez szerencsém volt. Most voltam Frankfurtban a Musicmesse+Pro Light&Soundon. Volt csúcstechnika bőven, de a ledes lámpa/reflektor, nagyon fura. Elsőre jónak tűnik, de egy idő után tapasztalni, hogy de fura ennek-annak, tárgynak az árnyalata-színe, miért nincs rendes fehér...
Itthon is van egy csoda Philips 6rugós led 'izzó', egy-egy szín kiugróan élénk, de a nagy része olyan holt, furcsa árnyalatszegény, vagy inkább szürkével vegyített.
De ha van olyan fényminőségű led mint egy halogén izzó, akkor szóljatok! -
HollyBoni
veterán
válasz
n.andras74
üzenetére
Használtam már ilyet, tuti nem veszek vaku helyett.

-
HollyBoni
veterán
válasz
n.andras74
üzenetére
Ledes mit próbáltál? Most milyen ledes cuccról van szó pontosan? Linkelj plíz.
-
HollyBoni
veterán
válasz
n.andras74
üzenetére
Folyamatos led? Annál nem 100000x erősebb egy vaku? Plusz vaku méretben gondolom nincs. Videózáshoz biztos azt használnék de fotóhoz nem nagyon látom értelmét.
-
HollyBoni
veterán
Használtan menniyért lehet már használható vakut kapni Panára? Láttam valahol egy ilyen kis pár forintos wireless cuccot aminek az egyik felét a vakuba, másikat vakupapucsba teszed a gépen és távolról is el lehet sütni, ennek mi a neve?
-
MrChris
nagyúr
hol lehet 46-49-es set up gyűrűt venni Budapesten?
-
|AP|
veterán
válasz
jjeahh
üzenetére
biztos nagyon jó üveg, de nekem inkább az Oly 17/1.8 kellene helyette, az árkülönbségből meg elmennék fotózni valami szép helyre (itthon persze, mert annyira azért nem sok az a 150font difi
)A 17-es nekem jobb általános látószög és az is nagyon pöpecül néz ki egy GM1-en.
-
Mercutio_
félisten
Csak ugye, kicsit sz*r most a forintunk, így majd annyi, mintha itthon vennénk meg

.mf: Jó, hát, honnan tudhatnám mikori minolta cuccaid vannak
, egyébként voltak pre-sony időkben is AF-es Minolta obik, ha jól rémlik nem is rosszak, de amikor lenan lehozta az alfa7-est azon is egy elég ütős AF-es minolta obi (is) volt. -
.mf
veterán
válasz
Mercutio_
üzenetére
Köszönöm a bókot, de már 30 vagyok, így a Minolta manuális MD, nem pedig az újabb és Sony-val közös AF
Tehát egyrészt ezeket eladni már csak fillérekért lehet, nem is érdemes (annál jobb üvegek).
Másrészt, néha szeretek manuál obikkal is játszani. A m4/3-os focus-by-wire obikkal nem ugyanaz az érzés.
Harmadrészt, m4/3 fronton most épp jól el vagyok látva... EM5, EPL3, 7.5, 12-32, 12-50, 14-42 IIR, 14-140-II, 17 f1.8, 20, 25 f1.4.... Igen, a 45-ös nincs meg. De mivel nem szoktam portrézni, annyira nem is hiányzik. Ha meg kéne valami fix arra a gyútávra, az MD / 50 f2-t használom helyette. -
jjeahh
nagyúr
-
.mf
veterán
válasz
jjeahh
üzenetére
Igen, közben ráguglizva megtaláltam, hogy az OM bázistávolsága az átlagnál is hosszabb, így totál negálja a kis obikból származó előnyét

Egyelőre még csak elméleti szinten kérdezem. Van egy régi (velem kb. egyidős
) Minolta tükrösöm, s ahhoz pár obim. Se nem kicsik, se nem könnyűek, de a Minolta üvegeknek egész jó volt a megítélésük, s nekem is jónak tűnik a képminőség (élesség, részletesség, kontraszt, boké). Csak tűnődtem, hogy van-e olyan, ami kisebb-könnyebb (de főleg kisebb), viszont képminőségben legalább ilyen jó. Normál (24~28), portré (45~55) és kicsit telésebb (70~100), lehetőleg fényerősebb. -
jjeahh
nagyúr
attól függ mekkora a kereted, milyen gyútáv kell...talán az m39 adapterek a legkisebbek, és az obik között is vannak nagyon aprók...nekem om 50mm F1.8 van, az obi pici, de az adatper ugyanolyan vaskos, mint az m42-es...ha 50-es kell picibe, akkor jupiter 8, ha vastagabb a pénztárcád jupiter 3 mondjuk nem lehet rossz

-
HollyBoni
veterán
Gondoltam nem az a szint. Nekem a kontraszttalanság, vagy az hogy kevésbé szaturált jobban tetszik. Színeket én is észrevettem hogy különböznek, de ez sem egységes. Minden filmes obi nálam más képet adott, szóval nem volt ilyen hogy az összes melegebb képet ad vagy ilyesmi.
Studi : Annál az industarnál viszont maga az M42 adapter nagyobb.
Amúgy jó képe van. -
fattyu
veterán
hexar40 pentax 50 1.7ek is elég laposkásak. Minolta 45 is palacsintának van hívva.
Amugy a kedvencem Nem kifejezettten technikailag tökéletes... de szeretem

Rbalint: Az a jupiter 8 viszont szerintem alkalmatlan bármire. 1 méter közelpont, és NAGYON sokat kellett utúmunkázni a képeket hogy valami legyen belőle. Nekem nem tetszett kicsit sem.
-
.mf
veterán
válasz
HollyBoni
üzenetére
Mondjuk a Panalajka nem egy kitobi szintje,
és nem is szaturációban, kontrasztban látok akkora különbséget (abban is van, de nem az tűnik fel elsőre), hanem egyszerűen egyes színekben, tónusokban. Az általános világosabbságon túl talán a bőrszín a leglátványosabb.
Szeretem én is (különben nem használnám), csak kicsit nagyobbak, nehezebbek, és ilyen fénynél, mozgó célpontnál kicsit nehezebb velük éles képeket lőni.A propos:
Filmes obik közül mik a legkompaktabbak (adaptert is számítva), amiknek a képminősége is jó, és az ára sem túl elborult? OM, jól sejtem? -
Persze, egyértelműen a bevonat (és ne feledjük: kevert színes műfények orgiája, ami frankón feladja a leckét az AWB megadásának!!!).
Ha figyelmesebb az ember, simán észre veheti, hogy pl. a 45-ös olynak is más kicsit a színvilága. Vagy mondok mást: készíttetnék szemüveget, de mondom az eladónak, hogy csak olyan rétegeket tehet rá, ami nem befolyásolja a színeket. Erre ad egyet, ezt nézzem meg, az olyan. Megnézem: nem olyan. Csak halvány árnyalatnyit, de egyértelműen eltolja valamely irányba. A szar tükröződésgátló bevonat pl alig v. néha nem is alig észrevehetően eltolja a színeket. A mostani szemüvegem pl. magentásba...
Várom már, hogy a szemüvegkészítők mikor jutnak el arra a szintre, mint az obi készítők: nano bevonat. Eddig azok a legjobbak (pl. panalajkáé), nem veszek rajtuk észre színbeli torzítást. Ha van is, nagyon minimális lehet. -
.mf
veterán
válasz
Lassú Víz
üzenetére
Nem igazán tudtam ki ez (elég régóta nincs tv-m), ez se lenne rossz, de szvsz: amint valamiből olyan munka lesz, aminél mások határozzák meg és várják el az eredményt, az egy idő után ugyanúgy tud nyűg lenni, bármennyire is szerette az ember szabadon választott, elvárás nélküli hobbiként.
De attól még lehet, hogy ezt a békát lenyelném, ha szép helyeken motorozhatok, fotózhatok, és még fizetnek is érte
Látom Parci bekerültél a hírekbe

Egyik ph-s cikk képén
S megint más, kicsit már on-topicabb.
Érdekes, hogy néhány obi / obival a gép különböző fényviszonyok között másképp viselkedik.
Másfél hete voltam egy cimborám koncertjén. 25 f1.4 és egy adapterezett Minolta MD 50 f2-vel lőttem az állóképeket. Míg a 25-össel konzisztensen alexpós sötétebb és kékesebb, hidegebb árnyalatúak voltak, az 50-est konzisztensen világosabbnak hagyta, s melegebb sárgás képi világú volt. Talán valamilyen bevonat lehet a háttérben? Úgy emlékszem, hogy nem csak a bevonat-technológia fejlődése lehet, hanem a filmes időkben voltak "melegítő" szűrők, esetleg néhol már az obi bevonatában is volt egy kis "warming bias"? -
.mf
veterán
válasz
n.andras74
üzenetére
A kettő nem zárja ki egymást
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Csak sajnos akkor meg idő nem lesz elég rájuk -- mivel ehhez elég sokat kell dolgozni, hogy két ilyen költséges hobbira valót megkeressen az ember....
Pedig legszívesebben abbahagynám a munkát, fotógép-hátizsák-motor, járnám a világot. -
eddie1978
senior tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Nikon 800mm f5.6-hoz képest meg ingyen van.

szerk: Na nem mintha fenyegetne a veszély, hogy bármelyiket is meg tudnám venni.
(Néha-néha madaraznék, de hülye fejjel eladtam az 55-200VR Nikont a D60 alól. Nem tudok sokat beleölni. Lehet egy 300mm f4 AF-S jobb megoldás lenne. Nehéz szülés ez. Bár annak a keresője kb olyan, mintha egy ceruzán néznék keresztül. Igaz sokszor majd földhöz vágtam a fókusza miatt a gépet. Egy mostani m43 gép fókusza azért csak jobb lenne CAF-fel is mint a régi nikonom nem?)
-
eddie1978
senior tag
Nikonék mire gondoltak a V3 és a 70-300 árazásánál? 370k+300k. Beteg.
EM10-et hol lehet tapizni? Kíváncsi vagyok rá. Ja meg fehérvári. Megnézném élőben milyen. Képen tetszik a fekete, de látnom kell.
szerk: A majdani Oly 300mm f4 ára kb mi lesz? 400-500-600k?
-
válasz
n.andras74
üzenetére
könnyű azért usaiában jó képeket csinálni, nagyon látványos földrészt foglaltak maguknak...

-
válasz
n.andras74
üzenetére
persze, ég és föld egy izgalmas, a képhez hozzátevő égbolt és egy sima üres.
-
n.andras74
aktív tag
válasz
scarabaeus
üzenetére
Azt hiszem benn volt még egy 0,6os Nd is...
-
scarabaeus
őstag
válasz
n.andras74
üzenetére
És pontosan ezzel a szituációval nincs semmi de semmi gondja az átmenetes szűrőnek, a legteljesebb mértékben erre illeszkedik a lehető legjobban.
-
válasz
n.andras74
üzenetére
jó lett, megérte!
-
n.andras74
aktív tag
válasz
n.andras74
üzenetére
-
válasz
scarabaeus
üzenetére
előre is bocsánat az okoskodásért. inkább úgy mondom, hogy "véleményem szerint": szóval szerintem túlságosan a tényeket akarjátok visszaadni. igen, ha ilyen helyzetben azt akarod, hogy minden látszódjon, az hdr. a kérdés, hogy miért akarod ezt. nem helyszínelő vagy, nem bizonyítéknak kell a kép. jó esetben egy érzést, hangulatot szeretnél átadni egy helyszínből, utazásból. és arra nem biztos, hogy az a legjobb mód, hogy a képen egyszerűen minden látszik és kész.
-
scarabaeus
őstag
válasz
HollyBoni
üzenetére
Fél üveg Becherovka elkortyolgatása után fórumozás nem célravezető, na mindegy, előzménynek ennyi.
Egyetértek én veled, amikor azt írtam, fényképezésnél akkor veszem elő a HDR-t, mint eszközt, amikor szükségesnek látom, nem pedig azért, hogy szemkifolyós durrbelehádéer legyen, akkor ilyesmikre gondoltam. Az én 24 fényértéket átfogó szememmel szenzor ne versenyezzen (jó, megjelenítő se, az igaz), mivel ha nem is egyszerre, egy ponton, de az agy által kreált modellben a teljes képen viszont egyszerre látom a sok-sok fényértékkel eltérő dolgokat, a nagyságrendekkel kevesebb fényértéket átfogó szenzor nem fogja azt adni, amit én láttatni akarok. Persze, a papír, és a monitor sem, de talán még az a legkevesebb kompromisszum, ha az "emlékképet" (mert esetemben erről beszélhetünk), a legjobban tudja közelíteni. Akkor pedig nem bukik be a föld, nem ég be az ég. Én láttam azt a fehéres (nem fehér) eget, láttam azt a füves rétet. A szenzor nem látta, nem úgy látta.Egy tengerparti kápolnába betérve láttatni akartam a tengert, láttatni akartam a kápolnát. A sima expó a beltérre, GX1-gyel (gondolom, a jpeg tovább rombolódik, mindegy, a lényeg átmegy) :

Az ablak és a tenger felé fordulva:

Ez egy HDR egyik összetevője volt, a se nem az ablak, se nem a beltér összetevője. Nem ezt akartam, nem ezt láttam. Amit láttam, az ez közelíti meg legjobban, Luminance HDR-rel feldolgozott három képből.

-
válasz
ROBOTER
üzenetére
Szép is, jó is, de szűkre komponáltad

Úgy tűnik, hogy a 25-ös -szemben a 12-essel és a 17-essel- végre egy tutijó obi. Utóbbi kettő sem rossz, de sztem egyik sem ér 100-at, túlárazottak, vagy másként a minőségük nem hozza azt a szintet, amit elvárna az ember. szerintem. -
schawo
titán
válasz
Marseille199
üzenetére
Az ff tök jó lett
Új hozzászólás Aktív témák
- Suzuki topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Büszke apukák és anyukák topikja
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- D-Link DIR-860L
- Arc Raiders
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 13 Pro 128GB 100% (1év Garancia)
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3159
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Starlight-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4182, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Vagy volt már róla szó, csak lemaradtam? 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
. Perpill nincs semmi a célkeresztben az em10-en kívül... Nézegetem a fuji xe-2-t, de drága...
Krisztiánnak itt is köszi

Vakus topikban azt sem tudják mi az az m4/3.

szuper...itt jön közbe amit nem lehet tanulni.... a jó szem :-)