- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Köszi, meg a többieknek is!!
Van előhűtés figyelek is ha megyünk a kocsihoz már hűtöm is le - ez a villanyos autókban nagy előny, gyerekülés háta is perforált [kép] szóval összességében nem meleg van a kocsiba, hanem a háta/feneke izzad meg, miközben mi a sima nem szellőztetett ecobőrön nem izzadunk. Ilyenek ezek a fagyibabák… a hideget jobban bírják, ráadásul egyből jön az ekcéma a bőrén.
Az ülés letakarására ilyen hővisszaverős takaróval amúgy remek ötlet, szerzek be.
Auto lefoliazás tervben, de ott a szűk keresztmetszet a kilátás, engem nem zavarna a vezetésbe, de lányok hátul megint másként gondolják.426os
Nekünk előre néz már, az első ülések alatt is van 1-1 szellőző hátrafelé, meg van egy középső rostélyos befújási pont, Monsjuk az inkább az ülés lappal van egy szintbe, a gyerekülés meg egy konzolon van bő egy arasszal magasabban. Írok ha megvilágosodtam. -
hobizoli
nagyúr
aztan a 6 literes V12-s Lamborghini meg ott potyog az arabbal fedelzeten, es pont leszarja 15GBP-s napi behajtasi dijat, 500GBP sincs egy honapban
---------------
itt meg a kertvarosibb reszeken meg tuzelnek a vizes faval, meg a szemettel, de azert a sotetzold bicajnacik nem jatszak el a mindmeghalunk nagyhalalt, amiert az autokra 0-24h nyekegenek ugyanezert
pedig ott se katalizator, se DPF, se lof4sz, se semmi nincs kemenyen... ez senkit sem erdekel -
Blindmouse_
aktív tag
-
hobizoli
nagyúr
nem erted a lenyeget
ok nem Zero emisszios BEV jarmuveket akarnak oda, hanem semmilyet
egy naaaaaagy egybefuggo setaloutca legyen a Hungaria krt-tol befele a Dunaig minden hazak kozotti terulet
de ott sincs ilyen, ahol ennel a tomegkoznel 5x ennyi van kiepeitve 100k fore szamolva, es evtizedek ota fejleszes alatt van jelenleg is vmi
nem ugy mint itt, hogy fejlesztes az nulla, de az ottani korlatozasokat ad-hoc rendszerben 3x ugy vezetjuk be, mint ott, ahol infrastrukturalis fejlesztes is volt -
kisza25
félisten
Jelenleg használt autóim vannak, de vettem már 4db új autót, jelenleg is újat akartam venni, de a sok előírás miatt azok is drágák, vagy sz@rok, csomó olyan dolog van bennük ami nekem nem kell/felesleges/nem jó az én felhasználásomra. Ezek is a sok bevezetett fingreszrlő euronormák miatt.
Ha csak elektromos autók lesznek elveszik a választás lehetőségét.
Mind ez mellett nem vagyok meggyőződve, hogy az környezettudatos, hogy 10-15 évente kidobjuk az autót, mert már nincs bele olyan akksi, vagy gtk kicserélni -
Steve_Brown
senior tag
Ha 25 éves korában amikor becsúszik abba az árba, hogy a keresete szerint felső 10%-ba tartozó magyar diplomás pénztárcájába is belefér mindenki nagyon szívesen vesz (mármint az a felső 10%). Az ország 90%-a még akkor se fog tudni.
Arról nem is beszélve, hogy az ország harmada él létminimum alatt.
Nyilvánvaló, hogy ezeket az érveket azért szajkózzák ennyien mert ilyen témákban is próbálják magukat önigazolni. Holott az igazság az, hogy az embereknek nincs rá pénze.
Egy balkáni, félázsiai népség vagyunk. Egyáltalán nincs realítása annak hogy itt Magyarországon (a körúton kívül) széles tömegeknél elterjedjen az elektromos autó és nem azért mert napi 600 kilométert autóznának vagy mert olyan lenne az élethelyzetük vagy mert 10 év múlva olyan rossz lenne új autót venni. A magyaroknak az a jó autó amit fillérekért meg tudnak venni 25+ évesen. És a rákövetkező 25 évben már csak gumit kell rá venni és esetleg olajat cserélni. Ezt egy elektromos autó sohasem fogja tudni.Szóval hogy ha azt olvasod, hogy "nem veszek elektromos autót mert nem tudok egy seggel lemenni vele az adriára" tudd, hogy nem azért nem vesz elektromos autót mert nem tud egy seggel lemenni vele az adriára, hanem mert 3 hónapja még lehet áruhitelből tudta csak megvenni a gyereke beiskolázásához szükséges eszközöket.
-
kisza25
félisten
-
Blindmouse_
aktív tag
Próbálok visszaemlékezni hogy mikor ültem be bármelyik kocsimba is szarráázva.. elég rég volt.. Szerencsére nem vagyok taxis, így nem kell tucatembereket fuvarozgatnom napi szinten.. és nem szoktam beledögleni a kibillentett tetőablakba furcsamód...
Amúgy örülnék ha lenne benne klíma, lévén konkrétan egy akvárium a kocsi, de mondjuk hogy igencsak ritka volt ebből a klímás európai piacon, de mivel pont ezt a kocsit akartam megmenteni, meg úgyis nyáron vagy 2 hónapot volt a kocsi fixen tető nélkül, így életben tudok maradni. Talán akkor hiányzott a klíma leginkább amikor tavaly pécsről jöttem vele haza az M6-on, délután 4kor végig telibe napsütésben... -
Blindmouse_
aktív tag
Nekem mondjuk nincs klímám de sohasem párásodnak be a kocsijaim, max ha télen dugnék benne..
Van fűtésem, és vannak nyitható üvegfelületeim, meg van annyi eszem hogy ne csavarjam belsőkeringetésre. mert akkor tényleg párásodna. Értem én hogy próbálsz megtalálni, csak nemigen találod a támadási felületet. -
Blindmouse_
aktív tag
Szabadidőmben csináltam.. még akkor is, ha az volt az eredeti terv hogy kicsit rendbeszedem használhatóra és eladni többért, de végül elég hamar változott ez a terv és megtartottam.. de ha minden műveletet mással csináltatok akkori árakon, akkor beleesett volna 2 milla a kocsiba mire levizsgáztatom. Egy olyan kocsiba, amire most szeretek ránézni, mert ez (is) tetszett régóta.. pedig távolról sem patikára restaurált, hanem egy városi jövősmenős.
Van egy régi autóm amilyenje nem lehet senki másnak akkor sem, ha van rá pénze.. (és igen, volt rá példa hogy valaki valami autós rendezvényen a pár éves toyota chr-re akarta volna elcserélni szőrén.)
Amúgy meg nekem EZEK az autók tetszenek amik vannak, nem a későbbi modellek, hanem pont ezek, arról meg nem tehetek hogy egyik autómat sem gyártják már abban a formában azóta. Nem ez az én idősíkom amiben jelenleg vagyunk.
De akkor visszapattintom a labdát. számoljunk azzal a saccolt összeggel, amibe került volna ha nem magamnak építem újra az egészet. Mutass azért az összegért egy kocsit, ami nem egy állandóan szerelőhöz küldendő foshalom, és ami külsőleg belsőleg TETSZIK nekem, amitől nem okádok sugárban ha csak ránézek.
-
Blindmouse_
aktív tag
Ja de az működik hogy a szerencsecsomag, konkrétan egy mondatban kijelentette itt, hogy csóró irigy szar mindenki, aki nem új kocsit vesz, beleértve a teljes veterános társadalmat...
Szerintem pont ugyanakkora esélyed van lekotlani egy jól karbantartott régivel, mint egy mai néhány éves kocsival.
-
Blindmouse_
aktív tag
Azért szerintem 35 éves létére annak a napi használatú kocsinak, nem egy szégyenteljes, és élhetetlen problémalista amit felsoroltam.
Mondjuk kellett hozzá előtte, hogy amikor rendbetettem, akkor 2 évig ment rá a szabadidőm, mire megkerültem vele a háztömböt, de szó szerint bontós állapotban vettem meg.
-
Blindmouse_
aktív tag
Az érték is relatív.. a szaladgálóst szó szerint roncsként vettem 250-ért. nyáron kaptam instant egymilliós ajánlatot NEPPERTŐL rá... ergo akkor minimum kettőt, de lehet hogy hármat ér..
Hát, én megtanultam lakatolni hozzá.
Nem haszontalan tudomány.. egyébként igen, nem árt ha az ember ért hozzá, mert ha nem, akkor ugyanannyiba kerül a szerelő mint bármi más újhoz, cserébe ha egyszer jól meg van csinálva, ritkábban kotlik le.Apróságok mindig vannak. ha csak az idei évet nézem, elfáradt egy akku testkábel, egy gyújtókábel kezdett megdögleni, végre kicseréltem valamelyik nap a kormányösszekötőn a gömbfejeket, mert az egyik elkezdett kiszopósodni, már 3 éve várom hogy kinyiffanjon, mert amióta hozzámkerült a kocsi azóta nem volt egyiken sem már porvédő.. meg a belső porvédőket mögötte.. ja meg cseréltem egy hűtősapit mert a réginek szétnyúlt a gumija kicsit, lengőkarszilentet is cseréltem egyet idén, meg egy lengőkargömbfejet..
Nyilván belemászhattam volna jobban is hogy ahol visszarepedt kis helyen a gitt, visszaszedem, és újrafújom, de majd jövőre.. ezt a telet kihúzza vele..... én nem érzem úgy hogy "mindig van valami gyíkja". Persze kapásból egy tucat apróságot fel tudnék sorolni ami javítana az állapotán, de egyik sem műszaki problem.
-
Ez a fizetési probléma azért tudjuk, hogy azért van, mert a kutakon levő töltő a hátuk közepére se hiányzott az üzemeltetőknek, hiszen vélhetően azon nincs margó nincs jatt, sőt shop se mert nem megy be, hiszen nincs miért.
Tesla példa saját kezelő appon belül - amit amúgy is felteszel, mert onnan kapod meg a szükséges kényelmi dolgokat - megadod a kártya adatokat és nem csinálsz semmit feldugod tölt levonja, haladsz, van sok töltőfej, több mint ice a nagyobb pontokon. lsd Szszmiklós 20 db vagy Törökbálint 12 db, vagy akár Győr/Fót 10-10 db.
Van amúgy rfid kártya is pl mobility, az is megy érintéssel, szóval lehetne ezt egységesíteni, csak a törekvés nincs meg. Majd meglesz, rávernek x% adót meg csinálnak egy keret rendszert aztán készen is vagyunk, mehet minden az opusz on keresztül. -
tboldi
nagyúr
Mondjuk én is csináltam ezt-azt a Jazz-ben.
Lemaradt a zárómondat az előző hsz-emből. Szóval inkább egy többet futott, de minden odafigyelést megkapó autó, mint egy elhanyagoltabb, “csak használt” kevés km-es.
De azért nem olyan rossz ez az Ypsilon, nem gondolnám, hogy rossz vásárt csináltunk volna vele, csak érdekes ezt látni az előző után.
-
MC Pite
veterán
Ach so, aszittem toyotánál gondoltál 3 hengeresre.
Suzukiét se szeretem, de 0.9 és 1.0 tce bejön, 1.2vti-t imádom. 1.2Puretech-el nem mentem még negyed tankot csak, de idáig osztom Pista véleményét. 1.2csínél sokkal jobban tetszik, de 1.4et is beáldoznám érte. Az alap 1.5csí már olyan hangolású, amilyennek szerintem lennie kellett volna, de ezek még ugye korábbi generációsak. De a pincuri turbó szerintem kellemesebb karaktert ad mint a klasszikus méretűek.Btw ahol hallom hogy 3 hengeres (nem rossz a hangja ennek, plusz sokkal kevesebbet hallani be mint a 208ban) ott mán mén is, nem csak föttög
.
Annyira ismertek hogy nem a vágyaim/izlésem netovábbja az O3/O4/Rapid, de teljesen korrekt munka (egy közepesen felszerelt) szerintem. Jobban szeretem ha vállaltan valamilyenebb egy autó, de nem mindenkinek vannerre igénye, és inkább egy O3 mint egy Auris.
Funfact: A pakisztáni illetve indiai kollégák azt hitték, hogy egy sokkal drágább autó az 1.6cr O3 mint az 1.4D Auris. -
MC Pite
veterán
Szignifikánsan eltér a kormányzás, futómű, zajcsillapítás, fék? (A minőségbeli dolgok azonosak.) Ha nem, akkor ugyanúgy él.
A hibrideket pont jobb/kohenrensebb érzés vezetni szerintem, és kevésbé zavaró a fék is. Legalábbis CH-R-ben gondolom hasonló/azonos a fék.Milyen varrógép volt az Aurisban
Amúgy inkább egy jó 3 hengeres kell nekem mint egy trén sikerült 4 hengeres. -
grizlisandor
veterán
Kauffernél az ATE féktárcsát/fékbetétet hasonló áron veszed az Aurisra és a Pirosra.
Biztos, hogy trükkösebb művelet, mint Piroson, azt aláírom.(#264304) simonjoe:
"De a barátom srácai nagyon vágják, egy regisztrációval fut a spanok között az app, így mindenki gyűjt egy accountra, már VIP-en vannak."
Nem akarunk egy közös PH Mol Move accountot csinálni mi is? -
MC Pite
veterán
Ez csak a mondat második felét erősíti
.
PSA-ben elsősorban Siemens vagy Bosch vagy Siemens feliratú dolgok voltak amik akadoztak.
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a 2000es években mindenki próbált spórolni, tehát valószínűleg a Siemens tudott volna jobbat is, de nem nagyon akarták megfizetni - azontúl, hogy néha amikor akart, akkor sem mindig sikerült a főként a Siemensnek. Egyébként akkoriban pl a VAGnál gondolom (nem tudom) nem valeo és sagem trafók voltak, és azok sem lettek sokkal jobbak. PSA-nál meg nem tudom ki gyártotta a trafósort, de azok jól bírták.
Úgy gondolom a kb 2002-2012-es időszak nem sokan sírják vissza: nehéz, bonyolult irányba elmenő, (némileg) kiolcsósított autók (főként európára igaz, de azért a japánok is behibáztak ekkoriban pár dolgot) jellemezték ezt a korszakot.
Gabesz87: Nem igazán. Egy-egy típusnak szoktam utánaolvasni, de pl hahu-n is nevetséges a phev és ev autók keresési paraméterezhetősége sajna. Én is főként a villanyautok.com-ot néztem.
-
kisza25
félisten
-
macilaci78
nagyúr
Írtam, hogy olyan családoknál, ahol többen is ülnek egyszerre az autóban és az útvonal is kedvező, simán van létjogosultsága az autónak. 1 autó 1 fővel napi egyszer oda-vissza a kérdéses.
Az én esetemben az autó költsége munkábajárásra 450k évente (üzemanyag, karbantartás, stb), a bérlet meg 114k havi bérletet véve. Alkalmanként jó, ha 20 percet spórol meg nekem.
-
-
sagesz93
addikt
Kiváncsi leszek majd mennyivel dobja meg, az ős Aurisnál elég jól lehetett érezni, de ha jól emlékszem 20-22 fok körülre állítva nem késztette annyira a motort, hogy sokat járjon.
A swace meg brutál hamar bemelegszik(igaz még nincsenek hidegek), meglátjuk télen mennyire lesz acélos. -
sagesz93
addikt
Amiatt furcsállom csak, hogy az elején teletanknál még a valós hatótávot írja (43literrel 1000km az megfelel a fogyasztásnak), majd ahogy közeledünk a vége felé irreálisan bezuhan a megtehető táv és úgy megy le 0-ra. Akkor inkább lenne úgy, hogy teletanknál írja ki a 800km megtehetőt, majd az egyenesen arányosan kezdjen el csökkenni, akkor nem paráztatná be az embert
Elég fura lesz a sárga ikonnal még elmenni 100-150km-t hogy nagyjából kiürüljön a tank és tudjak bele tankolni 38 litert
(#241951) Peter.70: szerintem igen, a régebbi rendszer 1,3-at tudott, ha az újba tényleg 3,6-ot pakoltam, azért érzem ennyire a különbséget. Viszont itt nem lehet akkora határok között kiüríteni az akksit, szinte csak közép tartományban látom a pálcikákat a kijelzőn, sose megy le 0-1 csíkra, illetve nagyon kirívó esetben lehet feltölteni telire. A régi aurisnál meg simán lement 0-ra a szint meg fullra is fel tudtam játszani. (nyilván a kijelzéssel is variálnak, de gondolom az akksit mégjobban védik, hisz most sokkal erősebben tudja már tölteni a kocsi)
-
Qru
MODERÁTOR
Na ne sérts meg a GM-eseket, azért egy Lacetti sztem szebb...
Amúgy inkább Toyota származék, legalábbis műszakilag. Ez volt az első típus amit már a Toyota társtulajdonlása mellett dobtak piacra (azóta a Suzuki részvénypakettet is megvette a Toyota). A benne lévő VVT rendszer is a Toyotától van pl.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest