- iPad topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali fotós kérdések órája
- Házimozi haladó szinten
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
balazs025
senior tag
Sziasztok!
Bár régi készülékről van szó és tudom a google a barátom, de nem találtam róla információt. Szóval a kérdésem az lenne, hogy valaki nem tudja mekkora az input lag-ja a 32ls570s típusú készüléknek?
Előre is köszönöm a segítséget! -
válasz
Lacielvtárs #75506 üzenetére
Semmi warez nem volt a hozzaszolasaban.
-
norrberth
addikt
válasz
Lacielvtárs #75506 üzenetére
Mi az az Ncore? Az valami klip?
-
sweet122
tag
válasz
Anubris #75504 üzenetére
Hát úgy menne gondolom, bár nem tudom, hogy kell-e az 1.4-es vagy 2.0-s HDMI, ezt a hozzáértők biztos jobban tudják, de nekem a gépem nem bírja lejátszani folyamatosan, mert szaggat stb, szóval nekem mindenképp a TV beépített lejátszója lenne a megoldás.
Egyébként próbáltam Youtube-on nézni 4K tartalmat, na az brutál jó, pedig az gondolom még tömörített 4k is.
A Netflix-eset is nézegettem, de ott annyira nem volt nagy szám, így belenézegetve. -
sweet122
tag
UF850-en miért nem megy sehogy az
ncore-ról letöltött 4k film? Tegnap kipróbáltam a The Revenant sample-jét külső vinyóról, az még ment, de maga a filmnél már csak fekete kép volt, de se hang, se kép, de a számláló még ment.
Most töltöttem le még néhány samplet, Deadpool, Chappie, MKV fájl. Próbáltam külső vinyóról is, most pedig Plex szerverrel próbálnám, de nem támogatott formátumot ír. Most frissítettem egyébként, de így sem megy. -
MrBazsi
senior tag
UF85x tulajoktól kérdezném, tegnap vettem észre hogy ha külső vinyóról nézek filmet, nem megy a hangsávváltás. nemrég jött új szoftververzió 2-3 hete kb, (04.05.01) előtte biztos hogy jó volt, most ugyanannál az mkv fájlnál nem tudok hangsávot váltani. Más is így járt? eddig nem volt ilyen gond.
-
LionX
tag
Nem tette a legvégére, vagy a listában máshová?
Egyszer én is jártam így, hogy eltűnt pl. a 26-os és a 28-as, de az egyiket lista végén, a másikat meg valahol a 40-esek között találtam meg. Aztán a csatornaszerkesztővel visszatettem a helyükre őket, azóta nem kolbászoltak el. -
csab2
veterán
Sziasztok!
Jó ideje nem követem a fórumot, de most segítséget kérek.
Eltűnt a 7. csatorna. Nem a TV csatorna, hanem a 7-es programhely. Egyszer már jártam így. Újra kellett hangolnom az összes csatornát. Ezt most szeretném elkerülni ha lehet...
Hogyan lehetséges ez? Nem hangoltam semmit, nem állítottam semmit.
50LF652V a TV típusa. UPC Direct, a kártya a TV-be dugva.Szerintetek?
-
Anubris
őstag
válasz
#94529552 #75497 üzenetére
Igen ezek a HD adások működnek már, a képi világukkal nincs is olyan nagy problémám. 3D-ben is pozitívan csalódtam, pár videót amit youtube-on néztem vele, még jobban tetszett, mint a moziban.
(#75498) Kinsiinoo: Hát igen ezért kellene egy új mediabox.
Meg most majd rendelek 4K HDMI kábelt is, amivel majd a PC-t kötöm össze.
-
Anubris
őstag
válasz
#94529552 #75495 üzenetére
Igen köszi, szóval az volt a helyzet, hogy még egy kábelt be kellett volna dugnom.
Ezen a mediaboxon ami nekem van nincs hdmi, viszont van scart és így a csatornák egy része már bejön.
De HBO meg hasonlóknál már megint írja, hogy kell az a modul. Lehet, hogy újabb media boxot kell kérnem, vagy pedig ennek a kártyának ilyen tokot.Érdemes amúgy a TV-hez kapott 3D szemüvegnél jobban venni vagy a drágább darabok sem javítanak sokat a minőségen?
-
törölt tag
-
Anubris
őstag
válasz
Anubris #75493 üzenetére
Oké már megoldottam, megvannak a csatornák, csak nem megy egy se, azt mondja valamilyen ci modul kell. Van ilyen UPC dobozom, abban van kártya, de ahogy a neten nézem ezt a kártyát még valami tokba be kellene tennem és azzal együtt kellene a TV-be rakni, nah olyat viszont akkor vennem kell. Azt hittem, hogy ezzel a media box-al is fogja majd az adásokat.
-
Anubris
őstag
Sziasztok,
megvan a TV, viszont már az elején elakadtam, amikor a csatornákat szeretnék beprogramozni.
Azt kéri adjam meg a frekvenciát, amiről fogalmam sincs. -
törölt tag
válasz
Terminator17 #75491 üzenetére
2 év az általános jótállási idő a tévékre. Nekem kevés lenne, hogy 1 év után ha nincs szerencsém vele, akkor kukázni kelljen. Te meg majd tudod, mi neked a fontos, próba cseresznye.
A szakik szerint- ezt a tévé javítós topikban írták- jó ha a gari idő végéig kibírja a noname kategória. Bár lehet, hogy a 2 év garanciásra gondol, ezt nem tudom.
sajo13 A dupla-tripla időkre írtam, ha elolvastad volna. Világos, hogy bekapcsoláskor idő kell minden tévének, mivel nincs megáldva egy jófajta PC hardverével, de nem is kell szerintem már így is túl sok funkciót raknak bele a marketing meg konkurencia miatt. Aztán erre nem elég a sajátja, még plusz egy szoftver és a csatornák jogosultság ellenőrzése is hozzáadódik.
Vagy a gépeden 1 mp után minden betöltődik? Nem hinném. Csak bele kell gondolni, hogy mennyibe kerül egy normálisan működő számítógép. Ahhoz képest kapsz tévét jóval olcsóbban, óriási kijelzővel, és itt elvárás, hogy gyorsabb legyen.
A kedvedért analóg csatornán kikapcsolva is lemértem, és 4 mp alatt van kép.
-
Marko_
tag
válasz
sajo13 #75488 üzenetére
Én kipróbáltam párszor. Nálam van, hogy bekapcsolásnál lassabban jön be az adás alapból, utána gyorsan lehet csatit váltani. Ha meg gyorsabban jön be az adás, akkor nagyon lassú az első csatorna váltás. Végeredményben ha csatornát kell váltani a tv bekapcsolásakor, akkor így vagy úgy, de kb 25-30 sec alatt tudom általában ezt megtenni. Hát ez van sajnos...
-
Marko_
tag
válasz
#94529552 #75485 üzenetére
Pedig tényleg botrányosan lassú a rendszer a bekapcsolás utáni percben sajnos.
Én mediacard-dal használom a 652v-t, gondolom emiatt is lehet ez. Eleve mire bejön az adás, eltelik 15-20 másodperc is. Guide első alkalommal 9-10 sec, live menü elsőre kb. 15-20 sec.
Aztán ha "bemelegszik" a tv, akkor már szerencsére viszonylag gyors. Ja és az eddigi összes firmware-rel ugyanez volt a helyzet kb. -
sajo13
senior tag
válasz
#94529552 #75485 üzenetére
Ha rendesen elolvastad volna, amit írtam, akkor láthattad volna, hogy a csatornaváltásra 1 mp-et írtam én is. De ez nem érvényes egyből a bekapcsolás után, mert akkor sokkal lassabb.
Lehet, hogy az én LF652-esemmel van baj (bár a legfrissebb szoftver van rajta), de nálam az van, hogy a bekapcsolás után még sok-sok másodperc míg a számbillentyűkkel csatornát tudok váltani. Ez nekem pl. az EB alatt igencsak bosszantó volt, hogy hazaérve, bekapcsolás után nem tudtam egyből az M4Sportra váltani, csak kb 10mp-el később.
Örülnék neki, ha más is kipróbálná, hogy bekapcs után mennyi idő számokkal csatornát váltani. (pl 5-ös csatonán volt a TV és bekapcs után 20-ra akarod tenni) -
törölt tag
válasz
Terminator17 #75486 üzenetére
Nem igaz, az LG nem gyárt más márkát, de 48"-os LG tévéről sem hallottam még. A Celsus-t, és további 10-20 noname tévét(pl. JVC, Blaupunkt, stb.) a török Vestel cég gyártja.
Vigyázni kell, mert több helyen csak 1 év garanciát adnak vele. -
Terminator17
senior tag
-
törölt tag
válasz
sajo13 #75483 üzenetére
Ilyen beírások olvasása után mindig lemérem az én 2 éves FHD-m, de már a múltkor is válaszoltam neked:
Nálam a régebbi, és csak webos1-es tévén műholdon, kódolt adásnál 3 mp a csatornaváltás léptetéskor. Ha beírom a csatornaszámot, és nem OK-zom le, akkor 1 mp-cel több. Az ingyenes antennás mindigtv-nél kb. 1 mp alatt van meg a váltás. Mivel neked újabb tévéd van, elvileg ilyen szinten, vagy gyorsabban kéne váltania. Szerintem.
Nagyon érdekes, hogy nálad minimum 2x szorzó van mindenre, nézz utána miért vagy frissítsd. Guide bekapcs utáni első alkalommal 5 sec, utána gombnyomásra azonnal bejön.pasig Ha használsz majd Smartcam-et a Samsunghoz, és ugyanolyan kategóriájú tévén, akkor az is hasonló lesz. De ha ennyire fontos az a pár sec. akkor beltérit kérj, bár a frissítés óta a KAON HD is 2-3 mp alatt vált képet, de nem számít, belefér.
Most írták a Samsung topikban, erről beszéltem:
Nekem is minden bekapcsoláskor kiírja, de aztán bejön az adás. Igaz ehhez el kell telnie akár fél percnek is....
A múltkor aggodalmaskodtam ezt az időt illetően, hogy katasztrófa, hogy ennyit kell várni az adás nézésére, de ezek szerint ez nem a TV hibája, hanem a UPC-é?
Gondolom nem egyedi eset, van erre valami megoldás? -
SkylineGTR76
tag
válasz
sajo13 #75483 üzenetére
Meg kell várni míg bemelegszik, mint a képcsövesek hajdanán...
Ez ilyen, nincs mit tenni. Utána viszont gyorsan megy a csati váltás, szinte pörög. Az első EPG betöltés is lassú, utána már ok. Engem az jobban zavar, hogy 32 GB-os Kingstone pendrive-ra (USB 3) hd adásokat szaggatottan veszi fel, sd adások jók. Érdekes, mert 8 GB-os penre meg jól felvesz... Kártya hiba lenne? Nem hiszem, mert pc-n meg jobban teljesít a King... Ki érti
-
sajo13
senior tag
Nem igaz, nem 4 sec a csatornaváltás, hanem csak kb 1 sec. De ez csak a bekapcsolás után fél perccel érvényes.
Közvetlenül bekapcsolás után:
- a csatornaváltó számbillenytyűk kb. 10-15 másodperc múlva reagálnak
- a csatorna váltó gomb(+/-) kb 5-6 másodperc után reagál
- műsorújság kb 20 másodperc után jön be -
Terminator17
senior tag
üdv úgy tudom ez a "Celcus" termékeket az LG gyártja. Kinéztem egy Celcus 122cm-es ultra HD UHD SMART slim Tv- t. De előbb azért kőrbe érdeklődnék ki mit mond róla. [termék infó]
-
pasig
csendes tag
Udv.Szemezek az lg 652-vel,50 vagy55 col,meg nem tudom.De valahol olvastam,hogy egy csatorna valtas 4 sec.Igaz ez?Mert ez gaz.Akkor inkabb keresek valami Samsungot,bar az lg szimpatikusabb.
-
szapeboy
tag
válasz
flexxx #75459 üzenetére
Nekem így sikerült:
"Ha a tévé által letesztelt pendrive-ot bedugod a pécébe, akkor látni fogsz egy "LG Smart TV" könyvtárat. Ebben lesz egy ".perf" elnevezésű file. Ezt meg kell nyitni egy egyszerű szövegszerkesztővel. A file egyetlen sort tartalmaz, amely a pendrive tesztelés eredményét tartalmazza.
Itt a sor vége felé ez áll:
"requestType":"dvr","result":"fail"
A result értékét manuálisan át kell írni "success"-re, vagyis:
"requestType":"dvr","result":"success"
Ezután visszadugod a pendrive-ot és máris lehet felvételeket készíteni rá!" -
törölt tag
válasz
Tamás34 #75471 üzenetére
Ha ezt látod a tévék hátulján, vagy a doboz oldalán. akkor IPS ... BEEY
A VA paneles pedig "BEED , ami jóval ritkábban fordul elő.
Tehát: 42LF652V--ZA.BEED - A-MVA panel, a 42LF652V--ZA.BEEY - IPS panel.A panel kód lista:
W - LG Display IPS
Y - LG Display IPS
Z - LG Display IPS
U - LG Display IPS
P - LG Display IPS
Q - LG Display IPS
V - LG Display IPS
R - LG Display IPS
H - CHI MEI Innolux IPS
J - CHI MEI Innolux S-MVA
D - AU OPTRONICS A-MVA
T - AU OPTRONICS A-MVA
M - SHARP vagy HEESUNG ELECTRONICS MVA
S - SHARP (MVA)
G - CHI MEI Innolux. (TN)
F - HEESUNG ELECTRONICS IPS
A nagyobb üzletekben meg lehet sasolni a kitett tévéken és a dobozokon. Az eladóknak valóban nem sok fogalmuk van erről, kivéve talán a tvraktár nevű boltot. -
AMDaZERG_1
senior tag
Nos, ma megvettem az általad ajánlott készüléket. Elégedett vagyok vele (részben).
Saját vélemény:
A menürendszere, beállítások visszalépésnek tűnik az LN575S -hez képest.
Abban bíztam még, hogy az időzítő kikapcsolást akár én billentyűvel is beírhatom (akár 45') de itt is a 30' után a 60' az opció. Mindegy, ez elenyésző.
Összegezve KÖSZI az ajánlásod, mert amiket szerettem volna azt tökéletesen teljesíti! -
brombadeg
tag
válasz
Medical #69119 üzenetére
Sziasztok!
Nekem is a Spotify alkalmazással van gondom az LGn. A legnagyobb problémam hogy ha Add to playlist-et nyomok, akkor hozzáadja a számot mindaddig amíg ki nem lépek az alkalmazásból/újra nem indítom a TV-t. Természetesen a playlist nem frissül, ha nézem a telefont is, úgy néz ki ez a funkció nem működik. Más tapasztalat?
-
Tamás34
senior tag
válasz
huncutka1029 #75468 üzenetére
Értem!
Köszi a választ!
-
-
Tamás34
senior tag
Sziasztok!
Szeretném lecserélni 2 éves Samsung TV-met LG 42LF652V-re! Csak annyi lenne a kérdésem, hogy milyen a kijelző feketéje? Volt régen egy LA620-as LG, de azt ezért adtam el, mert este sötét szobában világos szürke volt a kijelző sötét jeleneteknél, számomra ez idegesítő volt!
Köszönöm!
-
törölt tag
válasz
paci88 #75462 üzenetére
A 8-as széria jó választás, UF850-es tévém van, és szerintem az egyik legjobb választás. Nincs utánhúzás és a gyengébb SD adásnál is minimum a FHD tévék szintjét hozza(UF85xx video és leírás az összefoglalóban) Ha még kapsz az UF85xV-ből, pl. 49UF851V, vagy inkább az 55"-os változat. Az idei szériából a UH8507 és az UH7707-es amik jobban ajánlottak. Ezekhez mindhez jár a Magic Remote távirányító, továbbá még a 49UF778V-hez is, és az 2016-os UH668V-től az összes idei UHD-hez.
coolmpi Szerintem is az OLED magasan a legjobb, a linken a topikját találod. Második az UH850, ez még a tavalyi UF850-nél is jobb, persze az is nagyon jól sikerült modell.
-
coolmpi
aktív tag
Sziasztok!
Az alábbi 3 tv-n gondolkodok kérdés, hogy a 4K többet ér-e mint az OLED (nem tervezek 4k-s tartalmakat nézni tehát max felskálázás jelenthet pluszt), valamint az aktuális modell vagy a tavalyi?
LG 55EG910
LG 55UH850
LG 55UF850Ugye árban az első kettő egyárban van kb, a harmadik kb 100-al olcsóbb.
A keret 500 alatt, és jó lenne legalább 55" vagy 60".
Érvek ellenük mellettük?
Előre is köszönöm!
-
ezozo
tag
Sziasztok,szeretnék venni egy lg tv-t az aqua-ból,van valami tapasztalatok a garisztatásról? EU piacra szánt tv-t árulnak? garit a hivatalos lg szervizeli?
-
paci88
tag
Sziasztok. Tv-t szeretnék venni és az LG is esélyes. Olvastam az összefoglalót és szerintem a 8-as széria lenne nekem megfelelő(UHD, 3D, Smart), viszont íveltet nem szeretnék. Akinek esetleg van ebből a szériából tudna nekem ajánlani konkrét típust, illetve tapasztalatokra is kíváncsi lennék, pl. egy focimeccsnél nincs utánhúzás vagy a gyenge minőségű csatornák mennyire nézhetőek? Smart rendszer mennyire gördülékeny? Ami még fontos lenne az az "okos" távirányító megléte. Esetleg a a 7-es széria mennyire ajánlott?
-
flexxx
tag
Sziasztok,
Lehet, hogy van mar ra valasz, csak lusta vagyok visszaolvasni, de: van egy LG 42LB650V tipusu smart tv-m, es arra lennek kivancsi, hogy van-e lehetosegem pendrive-ra rogziteni, es ha igen, akkor hogyan? USB HDD-t ker, viszont az egy jo darabig meg nincsen nalam.
fleX
-
huncutka1029
addikt
válasz
kalapacsolok #75455 üzenetére
Angol nyelvű csatornák vannak minden szolgáltató csomagjában. illetve digitális adás esetében, sokszor van eredeti hangsáv is.
Ezeket a hang menüben át lehet állítani.
Nyomd meg a csatornán az ok gombot, ott az info sávban kiírja van e másik hangsáv...ha van akkor a lejátszás ikonoknál, a képernyő jobb oldalán van egy visszafelé mutató nyil ikon, ha azt megnyomod, akkor előjön a sub menü, ott tudsz feliratot, és hangsávot váltani.
Neten is lehet angol nyelvű adásokat találni, a böngésző teljesen jól használható az LG-k esetében.2
Smartshareben eléred a nas-t, ha egy közös hálózaton van minden eszköz. ( otthoni hálózat, routeren bekapcsolva az DHCP forwarding, stb.)
Elvileg megoldható a nas gyorselérés. A home menüben meg lehet jeleníteni, vagy a my program mappába azt hiszem be lehet pakolni. Legalább is a tv csatornáknál műxik, hogy a kábel, földi, és műholdas csatornákat is bele lehet tenni, ha ott kattintasz rájuk, akkor egyből odakapcsol.
Én ezt még nem próbáltam.... -
kalapacsolok
senior tag
válasz
kalapacsolok #75408 üzenetére
Sziasztok, két kérdés:
1) Angol nyelvű adást szeretnék nézni. Akár CNN, BBC is jó, lehetőleg HD-ban. Hogyan lehetne ezt, van vmi kiegészítő program, vagy böngészőn keresztül próbáljam? Bár az elég gagyi és nehézkes lenne sztem.
2) Smartshare-en keresztül érdemes elérni a NAS-t, vagy van jobb módszer, kiegészítő program stb?
A NAS-t nem lehet gyorsikonba hozzáadni a TV-n alul valahogy, hogy pl 1-1 mappa könnyen elérhető legyen és ne kelljen annyit kattintgatni? -
sweet122
tag
Hali!Tegnap vettem egy Lg 55UF850-es keszuleket, teljesen meg is vagyok vele elegedve. Ma reggel raszantam egy kis idot, es 2 HDMi bementen is megcsinaltam a kepbeallitast, ahogy nekem tetszik. Viszont most, ahogy bekapcsoltam a Tv-t, az egyik HDMI-n visszaallt gyarira a kep es amit elmentettem, az is teljesen visszaallt gyarira.. Talalkozott valaki ilyesmivel? Mi okozhatja?Hulye vagyok, 3D-ben neztem meg a kepbeallitasokat, nem tudtam, hogy akkor nem ugyanazok..
-
törölt tag
válasz
Edmond001 #75449 üzenetére
A (#75440)-t láttad?
Kinsiinoo Szerintem ez jobb azoknál, ráadásul itt fullos 2 év garival adják, amíg el nem fogy> 42LF652V. Az LH500-as a leggyengébb belépő modell a 2016-os tévékből, annál csak jobbak vannak, ha idei kivitelt akarsz. A Grundig nem ismert, de sajnos már csak noname kategória, és az emag se a legjobb hely tv vételhez.
-
Kinsiinoo
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek ezek közül melyik lenne a legjobb választás?
Melyiknek milyen kínja vagy hibája van?
LG 43LF630V vagy LG 43LH500TQ vagy Grundig 48VLE6520BH?
Válaszotokat előre köszönöm! -
A79
csendes tag
LG TV vásárlását tervezzük családilag 43" környékén. A tájékoztató elolvasva. Olyan kérdésem lenne, hogy a 2016-os készülékeknek mi a (mi lesz a esetleg) évjárat száma?
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest