- Nagyon szokatlan, akár fel is lógatható monitorral rukkolt elő az LG
- M.2 2242-es SSD-k is belezsúfolhatók a Steam Deckbe
- A Toshiba utódvállalata egy új OLED tévével rukkolt elő
- Ipari célokra szánt RGB-s DDR5 modulokkal jelentkezik a Team Group
- Most már tényleg Dunát lehet rekeszteni a PC-s kézikonzolokkal
- [Re:] A Panasonic is beemeli kínálatába a belépőszintű OLED tévéket
- [Re:] Nem csak papíron papírszerű
- Milyen processzort vegyek?
- Apple notebookok
- [Re:] ROG Strix G15 notebook: e-sport, AMD-vel
- Philips LCD és LED TV-k
- [Re:] Nagyon szokatlan, akár fel is lógatható monitorral rukkolt elő az LG
- Monitor hiba topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ates2
senior tag
válasz
gangstagergo #120450 üzenetére
Arris ? mert CBről tudni hogy gáz,de nekem Arris van
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz
gangstagergo #120450 üzenetére
Ha megírod, hogy milyenek a modem jelszint értékek meg tudjuk írni, hogy rendben vannak-e az értékek.
Amennyiben leírod, hogy milyen osztóval van elosztva a koax és van-e bekötve Fam/Atennuator feliratú csillapító ki tudjuk számolni, hogy milyen a bejövő jelerősség.[ Szerkesztve ]
-
ates2
senior tag
Uptime since last reboot: 00 days, 04 hours and 10 minutes
Hm nem tudom mi folyik itt de,hogy fixen minden reggel 6kor a modem újraindul az is biztos
-
|AP|
addikt
valaki járt már úgy, hogy úgy elkavarta a set top box távirányítóját, hogy újat kellett beszerezni?
Velem ez történt, ilyen volt a STB-hez kapott távirányító:
Kért már valaki ilyet pluszban? Mennyi a költsége? Vagy egyszerűbb ha rendelek én valahonnan a Vodafone-tól függetlenül?
-
akaido
addikt
válasz
antal.tibor2 #111760 üzenetére
A kettő közül az egyik VodaTVBox szoftverfrissítése után nálam is ez a "Nincs előfizetése erre a csatornára" hibaüzenet íródott ki minden nem alapcsomagos csatornánál, így a 1270-es ügyfélszolgálat segítségével végigjártuk a szokásos hibaelhárító lépéseket, de a hibaüzenet maradt. Megkérdeztem, hogy ha a TVBoxot alapállapotba hozom, az segíthet esetleg. Ez lett megoldás, a TVBoxot alapállapotba hozva, ismét fogható minden csatorna.
(Ez a TVBox Egy ASUS Wifi jelismétlőtől kapja a az internetet, állítólag a TP-LINK-eket nem szeretik a TVBoxok.)
Ettől még várható, hogy ha ismét automatikusan frissül a TVBox, akkor megint beüt a krach... ez nem túl szép kilátás!
Lehet költői kérdés: Erre nincs hosszú távú megoldás?[ Szerkesztve ]
Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
MiZo1990
aktív tag
A Vodafone TV app már tartalmaz távkapcsolót is, okostelefonnal is tudod vezérlni a boxot.
Ilyen távkapcsolót szerintem nem tudsz venni sehol.
1270-en vagy ügyfélszolgálati irodában jelzed és tudnak adni másikat.
A 721. oldal szerint 2000 Forint a Vodafone TV távkapcsoló kártérítési díja. -
akaido
addikt
válasz
cocka #120456 üzenetére
Grat!
Azért is írtam zárójelbe, mert előtte nekem is az volt, azzal sajna nem ment, igaz "csak" 300 Mbites volt.
Az ASUS repeatert TP-Linknek látta az -egyébként nagyon segítőkész- ügyfélszolg. hölgy, pedig itt Realteknek mutatja a wiki.Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
hhgygy
aktív tag
-
gangstagergo
aktív tag
válasz
kabelmania27 #120452 üzenetére
Végül a modem csere megoldott mindent. Kaptam is jóváírást a Vodafonetól
-
Parson
őstag
Szasztok, mobil WLAN érdekelne, ha a magyar vodafone-nál ez elérhető. Elérhető?
───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
MadMancs
veterán
válasz
Parson #120464 üzenetére
Mármint mobilinternet + mobil wifi router párosra gondolsz?
Az van, de a mobil topikban érdeklődj.
-
kekedi
senior tag
Debrecen belváros. Se net, se TV. Másnál esetleg van még probléma?
-
Peterka31
csendes tag
ez röhejes, két napig jó volt, aztán hétvégére megint fos és szakad délelőtt, délután. "központi hiba". ezeknek is csak a pénz volt megvenni a UPC-t de tudásuk már nincs működtetni is.
-
balfek
tag
sziasztok
udv sorstársak
szóval vodafone (exupc) ügyvfél vagyok - s hetek óta nagyon szar lett a tv-nél a digitális jel erőssége és minősége (szaggat)
modem: Ubee EVW3226
tv-box: Kaon KCF-SA900PCO (box infoknál a dig. erősség és minpség is a "low" kategórában van (most már nappal is nem csak este)
a bejövő kábel meg van hosszabítva - kb 8 m-rel
ott a 2-way splitter megy egy kábel (max 1,5 m) a tv-boxba, egy a modembe (max 2 m).
(mediabox és modem nincs összekötve most UTP kábellel)
kábeleket megmozgattam, jól csatlakoznak (de azokat a tűs vmi csatlakozásokat még nem vizsgálatm meg, hogy jók-e, nem szedtem szét)
kérdéseim ezek lennének:
1. mi lehet az oka a dig. jel gyengeséségnek?
2. én tudom nézni, mérni vhol a pontosabban a jel erősséget? (jobban, mint a box menüjében látható "low-avg-high"...)
3. hol kellene hozzányúlni, ellenőrizni a fenti cuccokat? rosszult szerelt kábel, rossz csatlakozás okozhat ilyet?
4. splitter hiba lehet? vagy kellhet-e jobb minőségű splitter?
5. ha tegyük fel, műszaki oldalon (fenteiek) minden jó nálam + a Vodafone még nemjelzett vissza, de ha azt jelzi, hog ynáluk is rendben... van oylan digitálsi jelerősítő, ami segítene a szaggatáson/jelerősségen?
6. Milyen jelerősítőt ajánlotok?[ Szerkesztve ]
Vitatkozni csak pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen, úgy érdemes...
-
cocka
veterán
Sziasztok!
Jött vodkafon TV box frissítés. Fogalmam sincs mi az újdonság.
Szoftververzió: 6.1.9500.09ba(el)/6.1.9500.09950002
GUI verziója: 61.950.5 -
cocka
veterán
válasz
kezo0 #120480 üzenetére
Na most rádugtam a koaxot, mert igényelte. A poén: többször lekerestettem, mondjuk a már megtaláltakat elvileg megjegyzi. Nem minden csatorna képe jön be koaxon se.
Úgyhogy erről az jut eszembe: köszönjük Emese! De térjünk a lényegre: ez a frissítés sem fog osztatlan sikert aratni szerintem.
A visszanéző még megy, de az is hogy.. kép időnként megáll a hanggal együtt és pár mp után ott folytatódik, ahol megállt.
Bizonyos csatornák pl. TV2, Life TV akkor is neten jönnek, ha rá van dugva a koax.
Ja és helyi csatornát koaxos kereséssel se találta meg.
Frissítés = potenciális bughalmaz
Még jó, hogy a rejtett csatornákat megjegyezte.
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz
balfek #120477 üzenetére
Üdv!
Ez egy jófajta osztó, előfordul, hogy meghibásodik viszont nálad nincs internetprobléma, ezért elvileg rendben van az osztó. Ellenőrizd, hogy nem lazultak-e ki az F csatlakozók az osztónál, toldásnál és a modemnél. Ez a box általában alacsonyabb jelerősséget ír ki miközben a régi magasabbat ezért 192.168.100.1 címen admin párossal be kellene lépni a modem oldalára és megírni, hogy a kapcsolat menüponton belül a lefelé és a felfelé irányuló értékek milyenek, így kitudjuk számolni, hogy milyen a bejövő jelerősség.
Erősítőre általában nincs szükség mert a szolgáltató egy modem és három tévére elég jelerősséget biztosít. -
Zoshi85
aktív tag
válasz
cocka #120478 üzenetére
A box bekapcsolás animáció változott .. 🤣🤣 Meg reméljük a háttérben optimalizálás, hiba javítások.
[ Szerkesztve ]
Digi Net + Tv OPTIKA & TelekomTV & Net Coax & Vodafone TV & Net Coax // Xbox Series X // XLive: ZoshiSXHUN// PlayStation 5 // Psn: ZoshipsHUN // https://linktr.ee/Zoshi85
-
DjDanee87
addikt
válasz
kabelmania27 #120482 üzenetére
Ha a vezetékes telefon közvetlen a UPC (Voda) wifi connect boxba van dugva és elég gyakran megszakad a telefonvonal hívás közben, lehet ez is ilyen jelerősség probléma, vagy az független a telefonvonaltól?
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz
DjDanee87 #120485 üzenetére
Nem biztos, hogy jelszint hiba okozza lehet modem probléma vagy központi hiba is.
Ha megírod a modemértékeket meg tudjuk írni, hogy rendben vannak-e az értékek.
Amennyiben leírod, hogy milyen osztóval van elosztva a koax és van-e bekötve Fam/Attenuator feliratú csillapító ki tudjuk számolni, hogy milyen a bejövő jelerősség.[ Szerkesztve ]
-
MadMancs
veterán
válasz
DjDanee87 #120485 üzenetére
Sőt, lehet telefonprobléma is (modemmel karöltve).
Csinált ilyet egy asztali telefonom. Digi hálózaton hibátlanul üzemelt, Fekete Connect box-al szakadozott, néha nem volt elérhető, néha vonal se volt, vettem egy másikat megszűnt minden gond. Viszont ugyanez a telefon Hitron modemmel hibátlanul üzemel. -
DjDanee87
addikt
válasz
kabelmania27 #120486 üzenetére
Remélem ezekre gondoltál:
[link] -
DjDanee87
addikt
válasz
kabelmania27 #120489 üzenetére
Bocs hülye vagyok az ilyenekhez. Az utolsó képen látható Fam03 dologra gondolsz? Azt vegyem le?
-
DjDanee87
addikt
válasz
kabelmania27 #120491 üzenetére
És hogyan jön ez le? A router ből kicsavartam, addig OK.
De itt elakadtam. [link]
A kábelen tudom forgatni külön a sárga felirattal ellátott részt, meg a maradékot külön. Bármilyen irányba csavarom végtelenségig forog és nem történik semmi.Egy olyan fogóm van csak amivel rá tudok itt szorítani a munkahelyen. Úgyhogy folytköv holnap szerintem.
Az volna a megoldás hogy megfogni a sárgával jelölt rész utánit és kicsavarni belőle a kéket ott ahol a menetes rész látszik? -
kabelmania27
Topikgazda
-
balfek
tag
válasz
kabelmania27 #120482 üzenetére
köszi a tippeket - csatlakozókat megnézem később.
Upstream Channel Status
Transmitter # Channel ID Lock Status Freq. Modulation Symbol Rate Channel Type Power
1 1 Locked 33200000 64QAM 5120000 ATDMA 47.75 dBmV
2 5 Locked 59800000 64QAM 5120000 ATDMA 47.75 dBmV
3 2 Locked 40000000 64QAM 5120000 ATDMA 48.25 dBmV
4 3 Locked 46600000 64QAM 5120000 ATDMA 50.25 dBmVDownstream
Receiver # Channel ID Lock Status Frequency Modulation Symbol Rate SNR Power
1 8 Locked 410000000 256 QAM 6952000 36.610 dB -5.60 dBmV
2 1 Locked 354000000 256 QAM 6952000 36.844 dB -4.68 dBmV
3 2 Locked 362000000 256 QAM 6952000 36.175 dB -5.26 dBmV
4 3 Locked 370000000 256 QAM 6952000 36.387 dB -5.63 dBmV
5 4 Locked 378000000 256 QAM 6952000 36.844 dB -5.14 dBmV
6 5 Locked 386000000 256 QAM 6952000 37.093 dB -4.92 dBmV
7 6 Locked 394000000 256 QAM 6952000 36.387 dB -5.75 dBmV
8 7 Locked 402000000 256 QAM 6952000 36.387 dB -6.02 dBmVelképzelésem sincs, hogy ezelből mit kellene/lehetne számolni-látni
szóval köszi, ha segítesz+
- ahhoz, hogy a mediabox tudjon frissíteni, kell az utp kabel közte a és a router között?
- lehet, hogy a KAON box gyenge a HD tartalmakhoz?[ Szerkesztve ]
-
DjDanee87
addikt
válasz
kabelmania27 #120493 üzenetére
Úgy össze van gyogyulva hogy kelleni fog hozzá szerszám. Majd holnap hozok és meglátjuk.
szerk: a routert naplójában jól sejtem hogy hibákat is írt? Az elirt jelszó és a sikeres belepesemen kívül? (Én töröltem belőle részeket, nehogy problémás legyen ha azt is megosztom)
[ Szerkesztve ]
-
balfek
tag
válasz
kabelmania27 #120496 üzenetére
ugyvannak
(bár a fotón nem látszik, az IN-be megy a faliból a kábel, az OUT-okon van a modem/box)Vitatkozni csak pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen, úgy érdemes...
-
balfek
tag
válasz
kabelmania27 #120496 üzenetére
amúgy a fenti értékek milyen jelerősségnek/minőségnek felelnek meg...?
-
kabelmania27
Topikgazda
-
balfek
tag
válasz
kabelmania27 #120499 üzenetére
öhm... "Nyáron előfordulhat negatív letöltési érték.."
mintha régebben (télen, este) se láttam volna ott nem-negatívat, de majd most jobban figyelem.Áramtalanítás sem segített - az RTLHD pl. simán szaggat...
a mediabox infoknál azt látom a dig. jeleknél, hogy LOW-nak a felső részén vannak.
amúgy este még látványosabb a szaggatás.
lehet, hogy a KAON box nem elég a HD tartalmakhoz?
factory reset segíthet rajta?
belső firmware frissítése ennek hogy megy? (kell hozzá utp kapcsolat a modemhez..vagy elég a tv kabel?)Vitatkozni csak pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen, úgy érdemes...
-
MiZo1990
aktív tag
Leagább már senki nem sír, hogy mikor lesz DigiSport:
Augusztusban és szeptemberben szűnnek meg a Digi csatornák -
ates2
senior tag
Nos volt kint szerelő,biztos ami biztos cserélt modeme+táp-ot.
Illetve lent nem volt rendesen a szekrényükben betekerve pár kábel
Környéken nemrég húzták az optikát de mondta kriminális munkát csináltak a "kollégái"Szóval most meglátjuk újraindul e.
Sávszél koppon jön lefele.
[ Szerkesztve ]
-
-
ates2
senior tag
válasz
ates2 #120514 üzenetére
Na legalább szerelő jó arc volt,most beszéltem ügyfsz-al és csaj mondta telóban,hogy a szerelő is jelentette,hogy nézzenek utána mert külső hiba miatt indulgat újra a modem.
Jah meg szerelő srác mondta,hogy hetente többször jön már az utcába is mert mindig van valami gond másnál is...
[ Szerkesztve ]
-
balfek
tag
válasz
kabelmania27 #120510 üzenetére
huh ez nem 2 perc lesz
de akkor végigkapcsolom
eddig nem figyeltem, hogy van-e melegedés, de akkor meglesem azt is...
túlmelegedésre bejött már valakinek a factory reset...?+ kábeleket kitekerem, megnézem
+ bocs hogy ezen rugozom, de nem tudtam kideríteni a netről:
a mediabox update-hez kell UTP csatlakozás modemhez?
utosló frissítés 4.14.22 - szofververzió 4.1.bd+AMÚGY a Kaon upc-s mediabox-oknál mi az ismert utolsó fimrware/software/stb verzió? ezt hol lehet követni, csekkolni?
-
gduck
addikt
válasz
ates2 #120503 üzenetére
Nekem telefonos ügyfélszolgálat RESET-et javasolt. Természetesen
Egyetlen pozitívum, hogy full reset után először router módban indult, majd picit később automatikusan újraindult és visszaállt modem módba.
Szerintem nem oldja meg a problémát, de majd kiderül. Amúgy nem akarlak elkeseríteni, de szerintem neked se lesz jó 50-es értékeid vannak felfelé, ami hivatalosan jó, de szerintem meg már határeset, simán lehet tőle instabil a modem...
[ Szerkesztve ]
-
cocka
veterán
válasz
Zoshi85 #120484 üzenetére
Nekem leginkább ez furcsa:
Nem minden csatorna képe jön be koaxon se.
Technisatra átdugva a kábelt, jééé az összes kódolatlan csatorna bejön. Vodkaboxnál meg épp a kódolatlanok SEM jönnek be koaxon, de neten se. Szóval csodálatos frissítés.
Miért van az, hogy az esetek 90%-ban az van, hogy ami évekig működik jól, azt hirtelen a kedves voda elcseszi és az első gondolatuk nem az, hogy ők baszták el, hanem szerintük kizárólag user error lehet?!
Meg mi ez a koaxfoglalat könyörgöm? Az összes egyéb RF in-t tartalmazó eszközömön minimum 2-3 mm-rel hosszabb az a kis henger, mint ezen a hulladékon, ahol OK, hogy a design miatt "lecsíptek belőle", de éppen ezért kellett volna egyedi tervezéssel hosszabbat rakni bele.
Lehet túlmelegszik a box
Ja igen, mielőtt a fenti vád ér: alá teszek mindig egy 17 colos laptophűtőt, ami 12 volton van nonstop járatva. És a röhej az egészben, hogy még így is melegebb, mint a Technisat.
Gondolom olyat nem lehet az ügyfélszolgálattól kérni, hogy működjön már az élő adás is netről, az összes csatornán. Pedig jó lenne, ha egységesen működne. Vagy minden előfizetett csatorna jöjjön koaxon vagy jöjjön neten.
Új hozzászólás Aktív témák
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
- [Re:] [D1Rect:] Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- [Re:] A Panasonic is beemeli kínálatába a belépőszintű OLED tévéket
- [Re:] Meghívásos rendszerben tervezik a Nothing phone (1) árusítását
- Ukrajnai háború
- Motoros topic
- Diablo Immortal
- [Re:] Redmi Note 8T - T-modell
- [Re:] Nem csak papíron papírszerű
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- Logitech Gpro x superlight fekete
- Nvidia Quadro 4000 2GB GDDR5 256bit Arctic hűtővel
- Nvidia Quadro 4000 2GB GDDR5 256bit
- Új DELL Inspiron 15 "Kis Gamer" Laptop 15,6" -40% Bivaly i7-1165G7 16Gb 512GB FHD IPS MATT Iris Xe !
- Új DELL Inspiron 15 "Kis Gamer" Laptop 15,6" -25% Bivaly i5-1135G7 8Gb 256GB FHD MATT
Állásajánlatok
Cég: ELPRO Systems Kft.
Város: Budapest
Cég: Tatabányai Törvényszék
Város: Tata