- Azonnali informatikai kérdések órája
- OLED TV topic
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Léghűtés topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Asztrofotózás
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petyku
csendes tag
Sziasztok,
pár napja vettem LG 75UR81003LJ-es tévét.
Viszont feltűnt, hogy világos háttérnél függőlegesen “sávok” találhatóak a képernyőn.Ez mennyire normális jelenség?
Köszönöm előre is segítséget!
Üdv,
Péter [kép] -
Pharaoh
aktív tag
Hi!
Új TV vásárlás előtt állok. A 43QNED753RA (nagyobb TV nem fér el) lenne a kiszemeltem. Van vkinek tapasztalata vele, vagy van ismert hiányossága?
-
Vasti74
senior tag
Nem gyári, és valami régebbi fajta: még az előző tévémhez vettem.
AM-HR650A Replacement a neve, és ha nincs bedugva a vevője, akkor csak a gombok működnek, a "légegér" funkció nem, pedig pont csak amiatt használom.
Aktív HUB-om nincs, és kihagytam, de pont az lett volna a fő kérdésem, hogy azzal működik-e? Hátha valaki tudja, mert nem akarok azért egy aktív HUB-ot venni, hogy ha nem működik, egyel több kacat porosodjon a fiókban... ;-)
-
Vasti74
senior tag
Sziasztok!
Van egy LG 65UQ70003LB tévém, aminek csak egy USB portja van sajnos :-(
(Vásárlás előtt nem néztem meg, mert ez a harmadik LG tévém, eddig mindegyiknek több USB portja volt, nem gondoltam, hogy ilyenen fognak spórolni...)
Így az az érdekes kérdésem van, hogy erre hogyan tudok rádugni egy Magic Remote vevőt ÉS egy külső merevlemezt?! Ami szerintem 2023-ban vásárolt méretes UHD tévétől nem egy óriási elvárás.
Hogy passzív USB HUB-al nem működik, az biztos, mert azt írja, hogy az adattároló USB HUB-on keresztüli használata nem támogatott.
A HUB amúgy természetesen működik, mert a távirányító vevőjét arra dugva működik a távirányító.
Az USB-s SSD, amivel próbálnám, körülbelül 150mA-t vesz fel nyugalmi állapotban, teljes gázzal írás közben meg olyan 400mA a maximum, szóval a port "áramkorlátját" biztosan nem lépem túl a vevővel (pár mA) és az SSD-vel...Tud erre valaki valami okosat mondani? Van valami megoldás arra, hogy ez a két USB eszköz működjön az egy szem USB porton?
Vagy egyszerűen fogadjam el, hogy ilyen okos megoldásokkal akarnak a drágább készülékek megvásárlására ösztönözni?
(Legközelebb jobban kell figyelnem, mert mire újra tévét veszek pár év múlva lehet, hogy az olcsóbb modelleken pl. nem lesz HDMI port, vagy nem lesz benne hangszóró, stb. ;-)
Előre is köszönöm a válaszokat, üdv: Vasti
-
LouiS22
veterán
válasz
csicsaaa #112192 üzenetére
Szerintem ha valaki nagyon ért hozzá, akkor elméleti síkon meg lehet oldani. Más kérdés, hogy ezt a gyártó érthető okokból sem reklámozni, pláne támogatni nem fogja. Az ő érdekük az, hogy vedd meg az újat.
ATV Boxnál sajna egy van, ami "mindent visz": Nvidia Shield. Minden más kompromisszumos (és többnyire, pláne a kínaiak fostengerek). -
csicsaaa
tag
Sziasztok!
Nem tudom mennyire ésszerű elgondolás, hogy van egy LG 49UH7509-es TV-m és bosszant hogy csak Netflix meg YouTube van már csak rajta. Ugye WebOS 3 van rajta.
Az jutott az eszembe hogy lehet-e a SmartTV-ken egy hasonló modellel megegyező méretű alaplap cserével "upgrdet" végrehajtani.
Nagyon szeretem ezt a TV-t, még semmi hibája nem volt és csak ezért nem szeretnék újat venni.
Az Android TVbox-ot nem szeretem, azon felül is hogy van és nem mindig f@sza.
Nem vagyok szakértő, ugye ez látszik a kérdésemben, de a véleményetekre vagyok kíváncsi illetve csinált-e már valaki ilyet?Köszi
-
renegat1
tag
válasz
Grande Ale #112188 üzenetére
Talán segít: [link]
-
koti
tag
Szeretném a tanácsotokat kérni! Az 1 éves LG LG 65UQ70003LB készülékem szoftja frissült 03.33.85 verz-re aztán eltűntek a NETFLIX, HBOGO, Youtube stb. alkalmazások listája. Hogyan tudnám ezt visszaállítani? Köszönöm
-
Midway
senior tag
válasz
Grande Ale #112184 üzenetére
1234 esetleg
-
Grande Ale
őstag
Üdv!
Ha szeretnék egy gyári visszaállítást, mi a reset kód? Se négy nulla, se más nem működik... -
Andris_2
aktív tag
Sziasztok!
Találkozott már valaki ilyennel?
Van egy kb 10 éves LG 43UJ701V tv-m, ami néhány hete (gondolom egy frissítés óta) azt csinálja, hogy az okosmenübe lépés előtt mintha be sem töltené a Webos-t, amit onnan gondolok, hogy pl. a hangerő szabályzó tv-s megjelenítése teljesen máshogy néz ki, mintha egy másik alapszoftver futna rajta. A házikó gomb első megnyomása után írja ki, hogy inicializás és utána már a megszokott módon néz ki minden. Viszont innentől is produkál olyat, hogy pl. a Netflix elindításakor a hang marad a tv adás hangja, illetve a filmek el sem indulnak, hibaüzenetet ír ki. Ugyanez igaz a Youtube-ra is, hogy ha videóra rámegyek akkor bezárja az alkalmazást.
Mi lehet ez, illetve mi lehet a megoldás? Köszi!
-
sirály69
őstag
Szeretnék venni egy 55UR74003 gépezetet.
Használ ilyet valaki? Vélemény...? -
Bella@
friss újonc
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy:
Hol lehet átírni az LG tévé megnevezését? (Ne legyen LG okostévé, hanem pl: Pityu tévéje) Mert ha ketten használjuk ugyanazt a streamig csatornát, pl: Netflix és mind a ketten LG tévén, sajnos egyikünk nem nézheti, mert letilt a Netflix. Kérlek, segítsetek... Köszönöm -
odipapa
senior tag
LG 65UR80003LJ és LG 65UR81003LJ között tudja valaki mi a különbség? MM--be van mindkettő.
-
Midway
senior tag
válasz
v.tom #112167 üzenetére
Itt megnézheted a számok jelentésést.
[link] Lg
[link] samsung
65URxxx ugyanaz a készülék csak szolgáltatásban/csatlakozók tud többet a magasabb számúÉn hasonló helyzetben 55nano753 vs 55UP78003 az elsőt vettem (használt készülékek!) belépő modellek, de annyi pénzért nekünk tökéletesen megfelel.
41" ról váltottam. Tetszik .
Jól írták elöttem , nézd meg ha tudod élőben valahol , könnyebben döntesz. -
v.tom
őstag
Sziasztok, egy kis segítséget kérnék szépen az osszegyűltektől. Az alábbi TV-k mind hasonló árkategóriában és azonos (65") méretben versenyeznek. Mindegyiknek utánanéztem, de nem sikerült olyan infót szereznem, ami igazán segítene dönteni.
Az alábbi a lista:
Samsung UE65AU7022KXXH
LG 65UR73003LA
TCL 65P635
LG 65UR78003LK
Hisense 65A7KQ
LG 65NANO763QA
LG 65UR91003LA
Samsung UE65CU7172UXXH
LG 65UR81003LJ
Philips 65PUS8507/12Az LG-k közül mindegyik eléggé a nem ajánlott kategória, ha jól gondolom. A TCL-től és a hisense-ről jókat olvastam.
Szerintetek ezek közül melyik az vagy melyek azok, amelyik tényleg jobb(ak) mint a többi?
-
kenguru99
senior tag
Sziasztok!
Van valakinek információja hogy ebben a modellben milyen panel van? LG 75UR76003LL
-
Midway
senior tag
55nano75 tv tud műsort felvenni külső hdd-re?
Az lg oldalán nemtaláltam meg az infót. -
-
Krissz80
senior tag
-
Krissz80
senior tag
válasz
junior19 #112154 üzenetére
Köszönöm a hozzászólásokat.
Az OLED-nél a beégés lehetősége kicsit zavar, az 50 jelenleg kényelmesen befér az 55 már lehet necces, a család szokott TV-t nézni, Foci-t is.
Tovább nézegetve arra jutottam a válaszotok előtt, hogy amennyiben QLED vagy QNED akkor a local dimming-es verzió lenne a jó. A Samsungét dicsérték, csak meg kell barátkoznom az 55"-al, mert az alatt nincsen local dimm-es.Ez pl. most egész jó áron van, csak tavalyi: Samsung QE55QN91AATXXH
Amúgy van 50"esben is de az érdekes mód sokkal drágább. -
Morph33
tag
Sziasztok!
Van egy 6 éves LG 55SJ850V Nanocell TV-nk és pár napja megjelent egy kb 8 cm hosszú éles csík a a közepétől kicsit jobbra alul, különösen fehér képnél látszik. Olyan, mintha hátulról a TV-n belülről nyomná valami a képernyőt és annak a kontúrja lenne látható. Van valakinek hasonló tapszatalta, esetleg ötlete, hogy mi lehet? A TV soha nem volt megütve, leejtve, karcolva, semmi.
-
-
junior19
senior tag
válasz
Krissz80 #112153 üzenetére
Hali!
Röviden szerintem nem, a felsorolt szempontjaid szerint.
50"-os va paneles a nano sorozatban van, ami talán egy kategória lehet a mostani készülékeddel, de inkább alatta.
Ez a helyzet a Samsung készülékeivel is, ott inkább a 80-90-es szériát kellene figyelembe venned.
Nem írtad, hogy mekkora méret lehet, nagyon 50"-ban gondolkodsz.
Én a helyedben ha befér inkább 55"-os Oledre gyűjtenék tovább( a 48-és 55 között nem szokott nagy árkülönbözet lenni), addig használnám a jelenlegit. Közben nézném az akciókat, s ha az ingerküszöböt eléri az ár, akkor lenne a csere.
Szerintem Oled kivételével bármire cserélnéd, vagy valami kellemetlenség érne, vagy kompromisszumot kellene kötnöd. -
Krissz80
senior tag
válasz
sityupityu #112152 üzenetére
Sziasztok,
Van egy LG 50-es LF652V.
A kérdésem az lenne, hogy volna e értelme lecserélni egy LG QNED813RA típusúra.Elsőre azt gondoltam igen, csak utána olvastam teszteket és írták, hogy gyakorlatilag az is IPS panel és edge megvilágítású (úgy olvastam, hogy az enyém direkt LED), tehát azon kívül, hogy 4K meg UHD nem tudom hogy mennyire lenne képminőségben előrelépés.
Gondolok itt a feketére, meg a kontrasztra. Perszte színekben lehet mérföldekkel jobb.
Ha meg direkt LED-eset nézek az meg árban most annyi mint egy OLED48C31LA, ami nyilván jobb lenne.A Samsung QLED-nek elvileg jobb a kontrasztja a VA panel miatt, de nem támogatja a Dolby Visiont, meg az LG-vel amúgy is meg vagyok elégedve.
A válaszokat előre is köszönöm.
Üdv,
Krisztián -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Háztartási gépek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- One mobilszolgáltatások
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 4th - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Acer Nitro 5 AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD - RTX 3050 - Win11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest