Hirdetés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen nyomtatót vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
GoodSpeed #177 üzenetére
Spigen sztori:
Köszönettel elálltak most tőle. Csak fura, hogy mindenhol ahol korrekt áron lehet kapni, és nem 17K-ért ott hiánycikk úgy, hogy az összes olyan edzett üveg gyártónak, aki elkészítette a saját megoldását 2022-ben az akkori iPad-re egy ajándék a 2025-ős iPad, mert az idei iPad kijelzője, és háza egy az egyben ugyanaz.
-
válasz
pècsimunkás #190 üzenetére
Helló
Igen, az iPadOS lehetővé teszi, hogy a Touch ID-val feloldja a képernyőzárat, és közvetlenül az asztalra jusson. Ehhez kövesse az alábbi lépéseket:
1. **Touch ID beállítása**:
- Nyissa meg a **Beállítások** alkalmazást.
- Lépjen a **Touch ID és jelkód** menüpontra.
- Adja meg a jelkódját, ha kéri.
- Győződjön meg róla, hogy a „Képernyőzár feloldása” opció be van kapcsolva.
2. **Automatikus feloldás**:
- Amikor a Touch ID érzékelőjét használja, az iPad automatikusan feloldja a képernyőzárat, és az asztalra navigál, ha nincs más értesítés vagy akadály (például jelszó kérése újraindítás után).
Fontos megjegyezni, hogy bizonyos esetekben (például újraindítás után vagy hosszabb inaktivitás esetén) az iPad jelkódot kérhet a biztonság érdekében. Ha további kérdése van, szívesen segítek! 😊 -
Az jó, hogy az Edge-Ben is van egy Adblock Plus, beleimplementálva a böngészőbe
Sőt:
Igen, iPadOS-en a Google Chrome böngészőben is lehetőség van reklámblokkolásra, de ez nem közvetlenül a Chrome-on belül történik. Az iOS és iPadOS rendszerekben a reklámblokkolók a Safari tartalomblokkoló funkcióján keresztül működnek, és ezek hatással lehetnek a Chrome böngészésére is. Íme, hogyan állíthatja be:
1. **Töltse le egy reklámblokkoló alkalmazást** az App Store-ból, például az Adblock Plus vagy az AdGuard alkalmazást.
2. **Nyissa meg a Beállítások alkalmazást** az iPaden.
3. **Lépjen a Safari beállításaihoz**: Még ha Chrome-ot használ is, a tartalomblokkolók itt konfigurálhatók.
4. **Kapcsolja be a tartalomblokkolót**: A „Tartalomblokkolók” menüpontban engedélyezze a letöltött reklámblokkolót.
5. **Használja a Chrome-ot**: A reklámblokkoló hatása érvényesülni fog a Chrome böngészőben is.
Fontos megjegyezni, hogy a reklámblokkolók nem minden hirdetést tudnak eltávolítani, és néhány weboldal megkerülheti ezeket. Ha további segítségre van szüksége, szóljon bátran! 😊 -
basaja
senior tag
válasz
hegedus001 #189 üzenetére
Bazi nagy lesz az....oké, hogy erősebb, de olyan lesz a 6000-en, mint majom a köszörűkövön😁
-
pècsimunkás
addikt
Sziasztok!
Lenne 2 kèrdèsem:
Dupla koppos lezárás nincs a tableten?
A másik, hogy az ujjlenyomat olvasó csak akkor old fel, ha felébred a kijelző. Direktben nem lehet vele feloldani a tabletet? -
Az Apple Magic Mouse 4 töltöttségét hol lehet megnézni ?
-
basaja
senior tag
válasz
hegedus001 #179 üzenetére
Ja, és tessék beszerezni egy Godox TTL 350-es vakut, megoldódnak a gondok.😁Nem egy nagy tétel és sokszor tud jól jönni...
-
basaja
senior tag
válasz
hegedus001 #179 üzenetére
Tudtam,hogy "ismerjük" egymást😁
Egy másik platformon, beszélgettünk már, "vasas" csoportban😉
Amúgy persze,frankó lehúzás,hogy nincs lifetime lehetőség... -
-
válasz
hegedus001 #178 üzenetére
Az meg a másik, hogy bizony Trumpli vámpolitikája miatt drágulás borítékolható! Az Apple termékek esetében duplán is, mert Trump vámot dob rá, mert Kínában készül (mint szinte minden), az EU meg vámot dob rá, mert amerikai....
Ami tetszik még, hogy két egyforma erősségű cuccom van, nagyon hosszú terméktámogatással, olyan hosszú, hogy Trump már régen nem lesz hatalmon, amikor még kb félúton lesz a támogatási ciklusában (ooké olyan 60-65%-on).
Az egyik a Samsung Galaxy S24 FE (Exynos 2400e), a másik pedig az Apple iPad 2025 (A16), az S24 FE akcióban volt 270K, egyébként 300-330K között van.
Személetetésül: AnTuTu:
Ez egyébként magasabb pontszám, mint ami a MA-énás tesztben van
GeekBench6:
CPU Single Core-ban még meg is veri kicsivel, MultiCore-ban meg parításban van, hibahaátron belüli eltérés van csak a kettő között
-
Én most vettem meg életem első Ipad -ét.
Átlagos felhasználásra kellett, csak multimédia.Az elmúlt 10 évben közöm nem volt a tablet piachoz, nem zárkóztam el az Android -tól sem nézelődéskor, de mivel 8 éve Iphone -t használok, így evidens volt a választás.
Teljesen kielégíti az igényeim, nagyon jó ár / érték aránnyal bír és annyira tetszett a páromnak, hogy ő is szerzett be egyet.
-
hegedus001
aktív tag
Szerintem meg nagyon is kellene az az AI zajszűrés, nyáron a gyerekem keresztelésén fotóztam. Sony A6000 apsc és Tampron 17-70 f2.8. Csoportképeknél kellett a rekeszelés, vakum nincs
ergo ment az ISO az egekbe. Ezzel nem is volt baj, szerintem korrekt beltéri templomos képek lettek így is, de a zajszűrés nagyon kellett. Jó lett volna iPaden is megcsinálni, ez a funkció mehetne a mobilverzióba. (Btw, egy kib@szott lifetime előfizetésnek is örülnék, de ezt a konstrukciót valahogy elfelejtették a cégek mára....
)
-
hegedus001
aktív tag
válasz
GoodSpeed #175 üzenetére
Pontosan, viszont szvsz jobb lesz most bevásárolni, mielőtt szeptemberben beütnek a nagy USA adók, jó lesz megint az 1 milliós alpa pro iphone...
Nem akartam váltani még, de idén veszek magamnak meg az asszonyak is egy 16 pro és 16 kombót.
Mac-et is cserélnék már, kezdem kinőni az alap M1-et fotószerkesztés miatt, de házfelújítás miatt eleve félretettem a hobbit.iPad-et is cserélnem kellene, mert lezúztam és gtk lett, de azzal még elhúzom egy darabig, vevő nem hiszem, hogy nagyon lenne rá.
-
-
válasz
fekete.puma #174 üzenetére
Igen én is úgy gondolom, hogy tekintve az inflációs adatokat, meg azt, hogy NEM Magyarország és a magyar piac a világ közepe, amihez a vállalatok alkalmazkodnának. 400 Ft-os € és 366 Ft-os $-nál, illetve ilyen magas inflációs adatnál 27%os ÁFA mellett én 200 000 Ft-nál is azt mondanám, hogy nincsen túlárazva.
Samsung Galaxy Tab S9 FE X510 128GB Hasonló ársávban van, de hardveres képességeit tekintve messze elmarad tőle. -
fekete.puma
tag
válasz
pècsimunkás #172 üzenetére
Amennyiért kihozták a legjobb vétel.
-
Ebben az ársávban erős konkurencia csak a Pad 7 lenne:
https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=13475&idPhone2=13702&idPhone3=11941
De az kb négy Android frissítést és helló neki, -
pècsimunkás
addikt
válasz
fekete.puma #170 üzenetére
Nekem is bejön nagyon!
Szèp, gyors, szèp kijelző, jó hangszórók, jó üzemidő.
Ár/ èrtèk arányban 10/10 nálam.Ez az első Apple termèkem egyenként.
Hogy iPhone - om lesz- e valaha, azt nem tudom mèg.
De ez a tablet nagyon bejött! -
válasz
fekete.puma #170 üzenetére
Szó szerint imádom! Speciel még az elődjénél is több potenciált látok benne időtállóságot illetően. Nagyon jó ötlet volt megvenni
-
-
válasz
fekete.puma #166 üzenetére
Az ipad 2018-ban 2 GB RAM volt, de azt eladtam 2021-ben 80K-ért. Nem éreztem lassúnak, és bár keveseltem, végül elég volt (a 2017-es Huawei-ben pll dupla annyi volt). Tavaly iPad 2022-t a 4 GB RAM miatt nem vettem, persze jobban örültem volna 8 GB-nak, de 6 GB-nal már rámozdultam.
-
-
válasz
fekete.puma #163 üzenetére
Nos én videókat szoktam vágni, Filmorában például. Tavaly építettem egy erős PC-t, de nekem az iPad nem is nagyon jutna eszembe - ha csak nem vagyok rákényszerülve - hogy videót vágjak rajta. Itt nem arról van szó, hogy mennyire erős a CPU benne, mert akkor én is vettem volna minimum egy AIR-t. Szerintem az iPad nem erre van kitalálva, kicsi a kijelzője, és bár jelenleg kb notebookként használom fórumozásra Keychrone billentyűzettel, Facebookozásra, YouTube-ra stb, de videót vágni nem opció nekem. Pl tárhely szempontjából sem. Ott van az 1,3 milliós Pro modell 2 TB tárhellyel, ha megfekszik az SSD benne, minimum meg kell bontani a házat, és egy bontott ház azért nem ugyanolyan.
Táblagépnek viszont számomra első rangú az A16. Sőt laptopként használom, nagyon szeretem. A 60 Hz-és kijezővel sincs bajom.
Imádom a Safarit, tetszett az is, hogy nem törölték GPRS-és marhaság miatt az Apple ID-met, pedig vagy 3 évig nem használtam.
-
basaja
senior tag
válasz
hegedus001 #162 üzenetére
Igen, sajnos az AI zajszűrés jó lenne, de így legalább muszáj már a gépben okosnak lenni a képet illetően🙂
Gondolkodtam az erősebb verziókon, de hobbi fotósként ennél többet végül mégsem akartam rá költeni. Egy darabig el leszek ezzel is szerintem🙂 -
fekete.puma
tag
válasz
hegedus001 #162 üzenetére
M1 iPad pro esetén a proci is erős.
Ennél is nem véletlenül van az, hogy 6GB ram és 1 szállal kevesebb magot engedtek.
Hiába a hosszabb szoftver támogatás az embereknek jöjjön meg a kedve hamarabb váltani. -
hegedus001
aktív tag
Nem csoda, 1 éve még én is 9th iPaddel toltam a fotó szerkesztést, utána pedig upgradeltem először egy Air 4th-re majd egy M1 iPad pro ra.
Brutális a különbség. A RAM többlet nagyon durván érződik a 9. generációs után. A komplexebb maszkolásokkal replaceekkel már abszolút nem tudott megbírkózni. Csak azt sajnálom, hogy hiába fizetsz elő, sokkal butább a mobil verzió mint az asztali. Zajszűrés pl még mindig nincs benne, az objektumon belüli maszkolás is kb fél éve ha megjelent a mobilverzióban. Pedig sokkal inkább kézreállna iPaden szerkesztgetni mint Mac-en, valahogy sokkal intuitívabb a pencil miatt. -
-
-
basaja
senior tag
Üdv urak. Én a 4 éves, 9. generációs iPad-emet cseréltem erre, de az sem veszik el: a fiam örökölte meg. Leginkább fotókat szerkesztek rajta, a sebesség a kettő közt ég és föld
-
válasz
pècsimunkás #155 üzenetére
Köszi
.
Már csak azt kell eldöntenem, hogy a Spigen jöjjön vagy sem.
Illetve kellene egy Bluetooth egérke. Az egeres topicban azt mondták, hogy Apple…
https://eger.arukereso.hu/apple/Luck: Jaja
A felhelyezőkeret + az üveg mint anyag együtt megkönnyíti. Sokkal jobb mint a flexibilis fólia ilyen szempontból is. A dolgot
Köszi
-
-
Elsőre makulátlan sikerülni!❤️🥰
-
-
Hallosz
senior tag
Banki app működik rajta, tapasztalat?
-
válasz
pècsimunkás #150 üzenetére
Ja, akkor ott nem jelenik meg.
-
válasz
pècsimunkás #148 üzenetére
Van egy Pencil menü a beállításokban.
-
válasz
pècsimunkás #146 üzenetére
De miként ismeri fel?
-
pècsimunkás
addikt
válasz
pècsimunkás #141 üzenetére
Ma meg is jött a pencil.
Tökéletesen működik 22 euróèrt.
Nèztem, az eredeti Apple pencil 1, 80-120 euró között mozog.
22 euróèrt ez tökéletes! -
-
-
-
Hmm... most nézem (újra).
Spigen tabletta védőfólia, Glas.tR EZ Fit Apple iPad 10.9 2022-hez - eMAG.hu
Van csak 5 nap ez is, amúgy ennyibe kerülne kiszállítva is, mert van genius előfizetésem. -
pècsimunkás
addikt
Ez: [link] jó lehet a tabletet?
Vagy van jobb ötlet másikhoz esetleg?
-
pècsimunkás
addikt
válasz
GoodSpeed #138 üzenetére
Köszi.
Kb 12 ève kezdtem használni az Adguard- ot.
Egyszer felajánlotta nekem is - valami 50 euróèrt a lifetime- ot több kèszülèkre.
Kicsit bánom, hogy nem vettem meg, de pont nem volt rá szükségem.Windows - on Firefox + Adblock+, Androidon meg át álltam a Samsung böngészőre*, adblockal.
YouTube meg Puretube vagy Newpipe volt.
Szóval igazából nem volt rá szükségem.*Nagyon sajnálom, hogy a nagy konkurens Samsung böngészőt nem lehet itt használni.
A legjobb böngésző mobilra. -
Bubaaa
aktív tag
válasz
GoodSpeed #134 üzenetére
Én az emagról rendeltem 10 ezer körül volt. A spigen saját oldalán sosincs,mindig azt írják rendelésre. Nagyon vevőbarát üzlet lehet,ha nem képesek legalább 3 darabot készleten tartani. Amikor a telefonra vettem,akkor épp az sem volt náluk
Mondjuk azt legalább találtam olcsóbban mint náluk.
-
-
válasz
Luck Dragon #135 üzenetére
De ennek most nagyon örülök:
Ja, Köszi. 😆 -
-
A Spigenre várok én is, csak valamiért sehol sem kapható, ahol meg igen, ott 7990 Ft helyett 17K :XD
Viszont tegnap az A54 állványról kicsit lefejelte az iPad-et, az állvány neki dőlt, de semmi baja nem lett, és akkor kezdtem el átértékelni újból, hogy lehet nem kellene várni 25 napot
#133Luck Dragon: az az akár elég kemény ....
Tehát alapból SD?
Meg a HD az még mindig 720p hivatalosan. az FHD az 1080p. Mivel külön ki szokta írni, hogy 1080p ha FHD így valószínűnek tartom, hogy nem elírás.
-
válasz
GoodSpeed #130 üzenetére
Az oldalukon ezt írják iOS támogatás téren . ( Szuper, hogy mindig mást írnak.)
iOS rendszerű eszközök (iPhone, iPad, iPod touch)
A streamelt videó minősége – akár HD
Hangminőség – sztereó
Hangfeliratozás (feliratok) – Van
Hangos leírás – Van
Streamelés élőben – Van (a legújabb Prime Video appban)
Élő hirdetéstámogatás – Van (a legújabb Prime Video appban)
Hirdetéssel támogatott csatornák – Van (a legújabb Prime Video alkalmazásban)
Profilok támogatása – Van
Támogatási webhely – Official Apple Support -
Bubaaa
aktív tag
válasz
GoodSpeed #130 üzenetére
Ezt a fajtát nem ismerem,a telefonon spigent használok,és meg vagyok vele eddig elégedve,ezért az iPadra is spigenre esett a választás. Kicsit gyűjti az ujjlenyomatot,de azon kívül jól illeszkedik,és egyszerű volt felrakni.. Gondolkoztam hogy legközelebb mattot kéne venni. Nem tudom az mennyire gyűjti a lenyomatokat. Ha valakinek van tapasztalata matt üvegekkel,az írhatna róla pár szót.
-
Ha FHD lenne ezt kellene kiírnia:
-
válasz
pècsimunkás #128 üzenetére
Igen YouTube-nál nekem is 2160p-Ben streamel, nyilván nem fog ekkora felbontáson megjelenni de a bitráta magasabb lesz:
Ilyet rendelt már valaki? Nekem rendelve van egy Spigen de az még legalább 20 nap ameddig megérkezik, és csak egy üveg van benne. Az ESR anno elvezette a zuhanó szobalétra energiáját, abban két üveg volt, most Alza napok alatt olcsóbb is lenne, szóval filózom rajta, hogy rendelek egy ilyet, felrakom a Spigen meg tartalékban lesz ha megérkezik.
-
válasz
Luck Dragon #127 üzenetére
Értem , csak FHD-nál kiírja, hogy 1080p, ez még HD 720-nak tűnik így. Mondjuk a Max és az Apple TV ki sem írja.
-
pècsimunkás
addikt
válasz
GoodSpeed #126 üzenetére
Az a helyzet, hogy nálam is pontosan ugyanez van.
Eddig nem foglalkoztam az Amazon Prime-al, de most direkt megnéztem, és nálam is HD csak a Fhd helyett.Hozzá tenném, hogy simán látom tableten a HD és Fhd közötti különbséget.
YouTube-ot is azért állítom max felbontására is mindig. -
-
Vajon miért nem vált fentebb HD-nál? Amazon Prime.
Pedig ez van beállítva:
-
-
Bubaaa
aktív tag
Tölthető a 18.4
-
Bubaaa
aktív tag
Sziasztok. Most találtam meg a topikot. Igaz hogy amikor íródott a teszt,nekem már megvolt a készülék, és a iPad topikhoz csatlakoztam.
-
pècsimunkás
addikt
válasz
hegedus001 #121 üzenetére
Valószínűleg a "nèmet" kártya, magyar app store a probléma.
Öcsèm magyar bankkártyájával simán megvettem a programot, tehát nem az volt hogy èn bènáztam.
Viszont az bosszantó volt, hogy 2-3 órám elment erre az ügyre szombaton.De tènyleg... EU, Visa kártya, forinttal, euróval...
Mindegy, megoldódott
.
Most megyek, bringázok egyet, elèg volt eddig / egèsz nap a kèpernyőket bámulni
Este meg kipróbálom majd az új darts programot tesómmal, pár sör mellett -
hegedus001
aktív tag
válasz
pècsimunkás #109 üzenetére
Nálam hibátlanul visz minden kártyámat (Revolut és Raiffeisen) az iPhone, iPad és a Macbook is. Semmi gond nincs vele. Kezel mindent.
-
nikilauda
senior tag
válasz
pècsimunkás #118 üzenetére
Az öcsém kártyája is Visa? Mert akkor ez X-aktás.
-
pècsimunkás
addikt
válasz
nikilauda #112 üzenetére
Megoldódott.
Öcsèm kártyájával megvettem a programot.Nem is èrtem mi a probléma, egy olyan Visa kártyával, amin van bőven forint is, euró is
...
Lehet, legközelebbi appot "megveszem" a virágboltban, ha lesz mèg ilyen gond, ès nem cseszek el egy szombat dèlelőtött ilyen dolgokkal
-
-
nikilauda
senior tag
válasz
GoodSpeed #114 üzenetére
Szerintem nem bohóckodás. Ha akarsz veszel töltőt külön. Sok ismerősöm már nem vesz töltőt, szerencsére. Nem ezzel oldódik meg minden probléma , de egyszer el kell kezdeni.
Nekem nem fáj, hogy máshol lehet, EU-ban nem. Indiában például a szemetelés természetes, azt sem kívánom ide. -
válasz
nikilauda #111 üzenetére
Akkor már csak annyit kellene finomítani, hogy kötelező legyen nekik mind a két verzióból azonos mennyiséget rendelkezésre bocsátani, és a töltő nélkülit, a töltő árának hatósági árával csökkenteni.
Amúgy ez a töltős rendelet, egy bohóckodás. Majd ettől menekül meg a bolygó, hogy az EU területén lényegében kivezetteti? Amikor a 1,5 milliárdos Kínában nincs ilyen, Indiában, ami még népesebb is mint Kína, megint nincs ilyen, és az USA-ban sincs ilyen! Dél-Amerika szintén tesz a fejükre. Ez ilyen EU-s erőlködés.
-
pècsimunkás
addikt
válasz
nikilauda #112 üzenetére
Próbáltam a "rendes" kártyával is, próbáltam virtuálissal is. Egyik sem megy.
Van bőven euró is, forint is a kartyámon.
A Paypal - t láttam, gondoltam fizetek akkor azzal.
A Paypal - t meg addig láttam, amíg nèmet règiós volt a tablet.
Magyar règiónál meg nincs Paypal.Na mindegy...
-
nikilauda
senior tag
válasz
pècsimunkás #109 üzenetére
Nálam a Revolut virtuális Mastercardot elfogadja. Hozzáadtad a Tárca alkalmazáshoz? Esetleg próbálj létrehozni egy virtuális kártyát.
-
nikilauda
senior tag
válasz
GoodSpeed #110 üzenetére
A szabályozás az, hogy biztosítani kell töltő nélkül megvásárlható készüléket és töltőt is tudj vásárolni természetesen, ha szükséged lenne rá. Szóval hülyék lennének töltővel árulni. Ezzel egyet is értek, mert például nekem nincs szükségem a gyári töltőkre, mindig a dobozában maradt eladásig.
-
-
pècsimunkás
addikt
Az lehetséges, hogy az Apple nem fogadja el a Revolut Visa kártyát?
Egyszerűen nem tudok vele se fizetni, se feltölteni.
Egy darts szamolót vennèk meg reklámmentesen, de nem tudom, hiába is fizetnèk èrte.
A bankszámla számra mindig azt írja ki, hogy nem engedèlyezett. -
De az EU-ban a törvény nem követeli ezt meg, csak az USB Type-C-t. A másik, hogy itt nem olcsóbb a töltő árával feltételezem. Ami azért 10K körül van. Olyan ez mint eléektromos rollereknél EU-n belül ki van kapcsolva a Tempomat, holott az egy EU-s ajánlás csupán.
Közben megrendeltem a fóliát:
-
-
Hallosz
senior tag
válasz
pècsimunkás #102 üzenetére
Köszönöm, érdeklődéssel várom, addig is használd örömmel.
-
válasz
pècsimunkás #97 üzenetére
-
pècsimunkás
addikt
3 nap után?
Hogy a konkrét kèrdèsedre válaszoljak: szerintem nem túlzottan felhasználó barát az ios.
Samsung, OnePlus szerintem ebben jobb. Testreszabhatóbbak, ennek ellenére mintha egyszerűbbek lennènek.Hozzá tenném, hogy tèrjünk vissza erre 2-3 hónap múlva, akkor meglátjuk mit mondok.
Egy biztos: ez a tablet számomra 10/10!
Szèp, gyors, jó, megvan a Direct One is már
. Üzemidőben is nagyon rendben lesz, az is biztos.
A menü az furcsa. De nagyon.
Majd megszokom...
Így, hogy nincs gond a Direct One - al, YouTube - al, üzemidővel, szerintem addig meglesz, amíg meg nem kotlik.
Az meg remélhetőleg 5-7 èven belül nem következik be. -
Hallosz
senior tag
válasz
pècsimunkás #98 üzenetére
Korábban és folyamatosan téma az Apple felhasználóbarát(?) oprendszere. A megítélés nyilván eltérő, engem érdekelne, te hogyan látod most ezt a felhasználóbarát kérdést?
Köszönöm -
nikilauda
senior tag
válasz
pècsimunkás #98 üzenetére
Beállítások / Általános / IPad átvitel / alaphelyzet.
-
pècsimunkás
addikt
Van egy "kis" gondom.
Ha van valakinek valami ötlete szívesen fogadom...Nem találtam a Direct One- t az áruházban, aztán eszembe jutott, hogy nèmet règióra állítottam a tabletet.
Átállítanám magyar règióra, de nem engedi:Pedig ez a fatornyos hazám irányítószáma.
Előtte a bankkártyámat sem akarta elfogadni - mondjuk azt sem èrtem, hogy mièrt kell megadni règióváltáshoz...
Azzal is elszórakoztam 20-25 percet mire megoldódott,
de az irányítószám az teljesen megakasztott.Szerk.: gyári visszaállítást, azt hol találom?
Kerestem a menüben is, próbáltam a beállítások keresőjèbe beírni többféle kèppen, de nem találom sehogysem. -
Kicsit utána olvastam, a 2022-es modellnek is a hosszanti oldalon van a kamera,
A felső hosszanti oldalon a kijelző felett a keretben van a kamera, elsőként az iPadek történetében, nem pedig a rövid oldalon, ezzel is azt sugallva, hogy ez a tábla már fektetett használatra született.
Apple iPad (10. generáció) - identitásválság - Mobilarena Tablet teszt
Így viszont akkor a 2022-es edzett üvegek is jók elméletileg.
Üvegfólia iPad 2022 10.9 (iPad 10) - üvegfólia - eMAG.hu
Spigen tabletta védőfólia, Glas.tR EZ Fit Apple iPad 10.9 2022-hez - eMAG.hu
Itt már kicsit olcsóbb a Spigen, de még így is 11KA Tok:
Nagyon király
-
A kijelző védelméről lehet tudni valamit?
-
Első alkalommal feltöltöm teljesen, aztán beállítom 80%-ra.
https://support.apple.com/hu-hu/108055
Adguard:
-
válasz
pècsimunkás #92 üzenetére
Azt nem tudom
Ennyit én sem adok érte
Viszont ez elvileg holnapra itt lesz:
FIXED Padcover Apple iPad 10,9"(2022)/iPad 11"(2025) kék állványos tok + Sleep and Wake támogatás - Tablet tok | Alza.hu -
válasz
pècsimunkás #89 üzenetére
Nem tudom, megnézem
Ez meg: Spigen Glass EZ Fit 1 Pack iPad 10.9" 2022/11" 2025 üvegfólia - Üvegfólia | Alza.hu Uhh 18K majdnem -
gyuromoj
veterán
-
válasz
pècsimunkás #87 üzenetére
Nincs
Sajnos. Köszi, szállítanak ide is szerencsére, mint anno
Közben eMAG-on tokot már látok eddig ezeket néztem:
iPad 11 2025 tok 11 hüvelykes Soft Shell ébresztő/alvó funkcióval és rekesszel Apple Pen állványhoz, 360 típusú védőfekete - eMAG.hu
Alza-n vannak ESR cuccok, csak nem ehhez -
válasz
pècsimunkás #85 üzenetére
Igen, mert bár a kék is tetszik, de a tradicionális apple cucc általában ezüst vagy fekete.
Hehe
Linket tudnál dobni az ESR tokhoz és fóliához? Mert Firstphone-ban nem tudtak egyiket se adni, de most Alza-n sem találok. -
pècsimunkás
addikt
válasz
GoodSpeed #84 üzenetére
Ezüst lett vègül?
Fóliát pár óraval kèsőbb rendeltem meg mint a tabletet, de pár órával előbb megjött
.
A lènyeg- ezt bírom az Amazonban, hogy leadtam a rendelèseket, másnap itt volt a tablet is, fólia is.Az ESR tokon mèg gondolkodom. 15 euró, jó áron van, de ha nem használnám, akkor meg felesleges.
Ez a 4. tabletem, egyik sem volt tokban.
Mindegy...
Meglátom mi lesz.
Lehet megveszem holnap, lehet jövő héten, lehet sohasem. -
válasz
pècsimunkás #83 üzenetére
Köszi, kihagytam!
Egy kicsit filléreskedtem
Elmentem a boltba, ahgol megtudtam, hogy hiába van raktáron, még nem küldték le :XD
Így kiadták, de a hűségpontokat most ki kellett fizetnem, utólag írják jóváMost Alzán vagy Emagon keresek tokot meg fóliát
-
Lakásból nem fog kimenni, de felmerült, hogy megéri eg a plusz egy évet biztosítani:
S24 FE-nél alapból 35 hónapig garancia van, de az 300K akció nélkül. -
Gyzmo
csendes tag
válasz
Pandimakaay #64 üzenetére
Az alábbi leírást találtam ezzel kapcsolatosan:
[link] -
pècsimunkás
addikt
-
válasz
pècsimunkás #74 üzenetére
Safarira: Adguard Premium!
-
Már csak azon filózom, hogy hogyan oldom meg, hogy a gépnél és az ágynál is töltőn legyen
Az előző házamban négyzet alakú volt a szoba, és az asztalom párhuzamosan volt az ágyammal. Este ment tovább a Stream én meg aludtam mellette :XD
Itt viszont téglalap, és az asztalom után van hosszában az ágyam. De mivel sokat tervezek ágyban netezni vele, inkább azt favorizálom.
Mert nálam a táblagépek folyamatosan töltőn voltak mindig is. -
janeszgol
félisten
válasz
pècsimunkás #74 üzenetére
Egy YT Premium majdnem minden gondot megold. Azert csak majdnem, mert egyesek a reklamot a videoba vagjak bele. Mondjuk pl Anoniminc korrekt ebbol a szempontbol, mert perc:masodperc alapon megjeleniti meddig tart a reklam.
De nem mindenki korrekt.Csak a YT warezert mobil OS-t valtani... Persze jo a droid, jobb is, mint az iOS. Csak furcsa.
-
pècsimunkás
addikt
válasz
pècsimunkás #70 üzenetére
2. Benyomás: amire kell, arra jó lesz, várhatóan jó üzemidővel, ès hosszú távú támogatással.
Film online, offline, YouTube*, böngészès.
Erre vettem, ezekre tökéletes lesz.Viszont a következő telefon cserènèl maradok Android vonalon. iPhone 16PM vagy majd a 17 volt tervben, de - egyelőre - rendkívül furcsa az iOs.
* Brave böngészőből próbáltam YouTube - ot, folyamat akadt.
Safariból meg a reklámok miatt nem tetszik.
Newpipe- ot meg nem tölti le valamièrt.
Ezen kell mèg agyalnom, a többi rendben van. -
tDr1v3r
veterán
-
nikilauda
senior tag
válasz
pècsimunkás #70 üzenetére
Jobb felső sarkot lehúzod és ott látod a kis ikont az akku jel felett.
-
nikilauda
senior tag
válasz
pècsimunkás #66 üzenetére
Erről a tokról van szó.
-
-
pècsimunkás
addikt
válasz
nikilauda #47 üzenetére
Rákerestem a tokra amit írtál.
El is gondolkodtam rajta, de úgy vagyok vele, hogy azèrt vettem sárgát- mèg a kèket is nèztem- mert nem akartam tokban tartani a tabletet. Hogy látszódjon a színe.
Ezt nèztem egyèbkènt: [link]
Igazából - ha igaz természetesen - 30 euró helyett 15.
Ennyièrt lehet veszek egyet... -
Nos ami az Antutu pontszámokat illeti, ez az A16 lényegében a MediaTek Dimensity 8300 Ultrával megegyező erősségű cucc:
Videó alapján a kék bejön nagyon. Csak azt kellene eldöntenem, hogy egyáltalán ki fogom e tudni használni... Ha táblagépet veszek, akkor csak Apple. Most pedig csak ez.Ebben minden adott, ami nekem kell. Ágyból Internetezni ideális. Meg asztalon PC mellett Streamelni.
-
Pandimakaay
tag
Sziasztok, egy olyan kerdesen lenne, hogy van egy ipad-em. Elotte apple tv app-ot mar hasznaltam. Ha kert is azonositast akkor sms vagy emailben kerte. Amiota megvan az ipad mindig a meglevo apple eszkozre kuldi ami nagyon bosszanto. Hisz mi van ha nincs nalam stb. Nem lehet valahogy azt beallitani, hogy az elsodleges azonositas sms vagy email legyen? Koszi elore is.
-
Ja tényleg, ezen a részleten elcsúszott a meglátás lényege a dolognak. Annyira hihetetlen, hogy egy cellular modem Apple-éknél 50K-ba kerül majdnem
.
Nálam mióta betelt a 3 hely a MultiSIM-nél már csak WiFi-s eszközök jönnek szóba. Régebben a Telekomnál voltak WiFi-s verziók is... bár 2018-ban az iPad-em LTE-s volt. Ha azt nézzük, hogy akkor 130K-ért kaptam meg a SIM-es modellt, azért látszik a drágulás, mert most majdnem 100-zal több...
-
janeszgol
félisten
válasz
pècsimunkás #61 üzenetére
Igen ez mindig lutri, mert a specifikációban sosem írják le.
-
janeszgol
félisten
válasz
pècsimunkás #54 üzenetére
Ezen videó alapján 6 GB: 2025 iPad A16 (11th Gen) - Unboxing, Setup and Overview
Én ennek hiszek, ezért is vártam már egy értelmes bemutatóvideót.
-
janos68
aktív tag
válasz
pècsimunkás #54 üzenetére
Igen,"nyugaton" is vannak ilyen információk,de az itthoniak, arányaiban, magasan lekörözik őket.Mindegy,a lényeg hogy azért már lehet tudni mennyi az annyi.
-
nikilauda
senior tag
válasz
hegedus001 #55 üzenetére
Igen, esés ellen nem véd, de nekem az a szempont, hogy könnyen ki tudom venni belőle. Pl: otthon kanapén, mert jobban szeretek mindent tok nélkül használni.
-
janos68
aktív tag
válasz
Luck Dragon #49 üzenetére
Egy pár kört már futottunk ezzel.Megdöbbentő,de a legtöbb hazai boltban,pl.Mediamarkt,4GB-ot írnak.
-
-
válasz
Luck Dragon #49 üzenetére
veszel te is?
-
6GB memória ? Ez meglepett , mintha azt olvastam hogy 4GB van benne. Ez örvendetes .
-
pècsimunkás
addikt
válasz
nikilauda #47 üzenetére
Èrdekes
.
Nekem ez lesz a 4. tabletem, egyik sem volt tokban, fólia mindegyiken volt.Az első mèg egy Android Windows dual OS tablet volt, mèg Hungobungotol ( nem tudom mind e mèg ma valamit a nick nèv), de az 1-2 hónap után ment neki vissza mert rossz volt az aksija a tabletnek.
Konkrétan 2 óra alatt 100- ról nullára merült.Aztán jött egy HP Windows tablet.
Az tökéletes volt. Pontosabban megvan ma is, ès működik is, pedig 9 èves, ès 8 èvig napi használatban volt!
Rendkívül jó tablet volt.A Realme- m 3 èves de az megint csak egy ipari hulladék, csak más miatt, mint az első tabletem.
Most jön az iPad, ettől megint csak gondtalan hosszú èveket várok, ahogy a HP is volt
-
válasz
pècsimunkás #43 üzenetére
Ötletem van:
ESR üveg, ha van fent, én az Ipad 2018-hoz olyat vettem anno:Azért ez betojás... mondom megnézem már mennyi, Magenta 1-ben:
170K lenne.. ha bemegyek a boltba.... Szóval szerintem bemegyek a boltba! Csak mlg a színt nem döntöttem el! Kivételesen a kék is tetszik!
-
pècsimunkás
addikt
válasz
viragdani01 #42 üzenetére
Köszönöm szépen az infókat
!
-
viragdani01
HÁZIGAZDA
válasz
pècsimunkás #36 üzenetére
Alumínium a keret és a hátlap. Nekem az ezüst színű 2020-as Pro van megjelenése óta, általában tok nélkül használom, nem kopott meg, nem is karcolódott a hátlap. Kijelzőn nincs fólia nekem, ott egy-két hajlszákarc lett öt év alatt. Előtte a 2018-as iPad 6 volt ezüstben nekem, dettó semmi kopás nincs rajta. A 6-os iPadet édesanyám a mai napig használja, ott már az iPadOS 18 nem elérhető, de az iPadOS 17-re még jönnek a frissítések, patchek rendszeresen. Hosszú távra én is az iPadet javaslom a személyes tapasztalatok alapján.
-
válasz
pècsimunkás #40 üzenetére
Fóliát rendeltél rá?
-
válasz
pècsimunkás #38 üzenetére
Ja, köszi
-
válasz
pècsimunkás #36 üzenetére
Honnan rendeled?
-
peti9918
csendes tag
A 2018-ban vásárolt 6. generációs iPad-em váltotta az új A16-os modell, érezhető az ugrás, minden téren, de ez várható volt, összehasonlíthatatlan a két tablet. De az előző sem vonult nyugdíjba, hanem tovább öröklődött a családban, mert könyv olvasásra filmnézésre még kiváló. Nálam szempont volt, hogy támogassa az első generációs Apple Pencilt, mert azt nem szerettem volna lecserélni. Remélhetőleg még 6-7 évre ismételten letudva az iPad vásárlás. 2018-ban a 128 GB-os verziót 150 000 Ft-ért vettem, tehát áremelkedés sem nagyon tapasztalható az eszköznél. Aki mellette dönt biztosan nem fog csalódni, és hosszú évekig kiszolgálja majd. Ennyiért ez mondhatni ajándék.
-
pècsimunkás
addikt
válasz
viragdani01 #26 üzenetére
Hátlap az milyen anyag?
Mert a ságát vennèm.
A cuccaimat alkoholos általános törlőkendővel takarítom általában.
Az jó műanyaghoz is, üvehez is.
Csak ne csunyuljon meg a sárga kèsőbb, ezèrt kèrdezem. -
pècsimunkás
addikt
válasz
hegedus001 #32 üzenetére
Igazából darts számoló, internet rádió, nèha 1-2 film, youtube, böngészès.
Ennyi. Erre zárt rendszer ide vagy oda, tökéletes erre. -
hegedus001
aktív tag
válasz
pècsimunkás #31 üzenetére
Engedd ez az OP-t, az iPadet 5-8 év múlva is naprakészen használhatod majd és ugyan olyan pattogós lesz mint most a dobozból kivéve.
Persze kicsit korlátolt az IOS miatt, de tablet frontom nálam nem lenne kétség, hogy iPadet vennék e vagy mást.
Szerintem messze a legjobb termékük az egész kínálatukban. Főleg a pro modellek. -
fbfro
csendes tag
válasz
pècsimunkás #28 üzenetére
Az OP hónapok óta nincs készleten. Igaz nem kértem értesítést az elérhetővé válásról, de heti rendszerességgel néztem és sosem volt.
-
Spigen Glas.tR EZ Fit Apple iPad 10.9 2022 / iPad 11 2025 te
Csak 25 nap kiszállítási időt írnak rá!
-
pècsimunkás
addikt
válasz
pècsimunkás #27 üzenetére
OP lesz.
Bocsánat, ès köszönöm, hogy fáradtatok nekem!
Sajnos rákerestem, az OP- ra. Órával együtt, a dupla tárhely miatt azt választom.
Ráadásul tavalyi csúcs hardver van benne, szóval azzal sem lesz gond.. -
pècsimunkás
addikt
válasz
viragdani01 #26 üzenetére
-
viragdani01
HÁZIGAZDA
válasz
pècsimunkás #15 üzenetére
iPadOS 15 óta támogatott mindkettő, de az NTFS-t csak olvasni tudja, írni nem. Az ExFAT-ot írja és olvassa is. A Direct One pedig fent van az App Store-ban.
-
-
Nekem is bejön, filozófia is rajta.
Mondjuk a 8 GB RAM nem lett volna rossz, de a 6 is másfélszer több mint az elődben ami volt. A 128GB tárhely is elég nekem. Az előző iPad-emben 32 GB volt. 2018-as modell, kell rá egy Spigen üveg. -
Maradok androidon. De mit keresek akkor én itt? Ja, h bejelentsem, maradok androidon. Mire használom? Youtube főleg, kis game, rendelek rajta napi szinten. DE, h filmet nézek rajta
no. Mikor van 2 darab projektorom. Azzal meg az a bajom, mindig előszedni elrakni, az a kis zúgása meg idegesít. Így kénytelen leszek beújítani egy hatalmas tv-re amit a falra aplikálok majd.
-
gilfoyle
őstag
válasz
pècsimunkás #17 üzenetére
-
Hallosz
senior tag
Párszor nekifutottam a tablet használatának, de
-
Az IOS zártsága miatt inkább Android párti vagyok, de az iPad 9 is nagyon jó ár/érték arányú volt 130 000 ft körül, majd az elszállt Ft miatt hirtelen 179000 lett, 10-es sem volt emiatt annyira jó vétel. Ez most jobb, de még teljesen jó a 9-es, nincs ingerem a cserére. Akkor lesz gond, ha IOS nem frissíthető már, de valaminek meg a friss kell. Pl Epic game store is csak IOS 18-ra megy fel (persze meg lehet nélküle élni) Van egy ipad minim semmi sem fut rajta, még gmail sem..
-
pècsimunkás
addikt
válasz
nikilauda #16 üzenetére
Köszönöm!
Akkor lehet veszek egy ilyen tabletet.
Van egy Realme tabletem, de egy ipari hulladék.
Szellemèrintèses kijelző, többször csak úgy elsötètedik a kijelző 5-10 másodpercre, ha Bluetooth hangfalat rácsatlakoztatom, kb 10 percenkènt megáll a YouTube ès szètkapcsol a kèt eszköz, de radió hallgatásnál is dettó.
Annyi, hogy telefonhoz adták ajándèkba, tehát lehet mondani, hogy ingyen volt, de sok örömöt nem okozott.Szerk.: mèg egy kèrdès: ez is van: [link] ? Mert erre van előfizetésem.
Kb ennyi lenne -
nikilauda
senior tag
válasz
pècsimunkás #15 üzenetére
Szerintem az NTFS nem támogatott, de olvasni talán lehet. Direct one alkalmazás van .
-
pècsimunkás
addikt
Sziasztok!
2 kèrdèsem lenne: NTSF ès eXfat formátum is megy iPad - on ?
A másik kèrdèsem: Direct One alkalmazás megtalálható az App store- ban? -
ddaydome
senior tag
Ez most egy egészen jó termék lakossági vonalon. Ha üzleti felhasználàsra nézném alàítófelületre, ott màr àrnyaltabb a kép a sok kiegészítő miatt.
-
jololo89
tag
Én is megvettem, iPad 4-et váltott.
-
tDr1v3r
veterán
Hát most sem lesz lecserélve a 2022-esünk...
Ez a szép ezekben, ha nincs tablete az embernek nyugodtan választhatja ezeket, az új is annyival jobb hogy váltani nem éri meg rá, de ha kell új tablet habozás nélkül veheti is az újat mert fixen remek.
-
Be is rendeltem. Vagyis meg....
-
janeszgol
félisten
De, csak nem akarok úgy járni, mint pár évvel ezelőtt. Talán 2020-ban. Akkor akartam megvenni az aktuális iPadet 150-160 ezer ft környékén, majd hupsz, áremelés lett és került 230-250 ezerbe. Nem is vettem meg. A többi tab meg nem tetszett nekem, így 4 éve nem vettem tabletet. Tavaly vettem megint.
-
ParmaBoy
junior tag
Atlag felhasznalasra ennyiert, ilyen termektamogatasi idovel hibatlan, el is gondolkoztam...
-
vilmose33
őstag
Köszönöm a tesztet.
Janeszgol+1 Nagyon jók az Ipad-ek. -
janeszgol
félisten
Jó cucc. Simán ajánlott kategória a Xiaomi Pad 7 mellett. Én az idén akarok ebből is venni egyet, meg a tavalyi miniből (ez lesz a következő, májusban), illetve az M3-as Airből is. De ez utóbbit majd ősszel.
Jók a cuccok, szívesen használom őket, kellenek. Most megint jó tabletek jönnek ki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Klasszikus, népszerű, időtálló, alapvetés. Nem egy nagy szám, de nagyon nem is lehet vele mellélőni.
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Thinkpad P16s notebookot vennék
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Az összes minőségi RTX GAMER laptop megtekintéséhez nézzen be hozzánk! Eredeti licencek, antivírusok
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest