Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• vicces1

aktív tag

válasz 72lakiluk #80768 üzenetére

(Most nézem, ezt a választ egy kicsit kimerítettem, de talán nem annyira ciki, így meghagyom)

Nagyjából azonosak voltak a változók. DE! csak nagyjából, és mivel még nekem sincs annyi tapasztalatom, arra gondolok, hogy eleve egy otthoni kisbojleres gépen elég nehéz konstans reprodukálni tökögyanazt az italt. Ha belegondolok sokszor még a kávézók nagy gépein, pontos beállított 'ipari" őrlő mellett is elmennek az ízek.
    Ami egyértelmű, hogy 3 hetes már nálam ez a kávé, viszont, mikor bontottam utána adagonként fagyasztóba ment, tehát onnan veszem ki.

- Kb. 1 hete nyomok rá szórófejes bizbaszból vizet mielőtt megy a darálóba (Kösz sz.zs. ez baromi jó, azóta nem száll a "pernye" nem tapad fel az őrlőre, minden 10-ed gramm kijön.)
    - Lassabb lefolyás 40mp. körül, de nem is mértem pontosan, lassan kb. 10-12mp után csöppent az első csepp
    - A víz is számít gondolom, 2 napja mostam át a rendszert, tartályt is. Most vegyesen volt benne jó egy napos csapvíz OSCAR kombó, felöntve Veraval, igazi koktél :DDD
    - Ja! és kicsit tovább engedtem 1:2 nél, 18gr-ból 43gr, lehet pont az uccsó 5 gr kioldott kávéban voltak ezek a "legjobb ízek" és majdnem az egész zacsit úgy pacsáltam el, hogy a pogácsában maradt a lényeg és az ment a kukába! :B ezt mondta is Paljoc, de alapvetően Ő azt javasolta, hogy nem kell ragaszkodni pontos beállításokhoz grammokhoz, másodpercekhez. Ki kell tapasztalni, hanyagabbul is hozzá lehet állni és lehet épp úgy lesz jó. Meg a legfontosabb, hogy neked legyen finom.

Szóval leírtam jó részletesen, aztán mégis a hanyagabb, lazább készítés a titka, majd pár év tapasztalat múlva kiderül.

Új hozzászólás Aktív témák