Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Bazsee71

őstag

Megosztanám a ma reggeli tapasztalatokat, szívesen fogadok minden tippet, véleményt.

Most kicsit úgy érzem, hogy a ZM kés beültetett a hintába. Elsőre ahogy elkaptam az őrlési finomságot, ma ez annyira nem ment. Utolsó két adag Yirga került sorra reggel, egyik sem sikerült, egyszerűen nem húzta be a szemeket (800 körüli fordulaton). El kellett tekernem 3 fokozattal, hogy kiadja, de az akár mehetett volna a Kalitába is. Azért lehúztam őket, a feszszabályzóval sikerült 20s-re kihúzni a kivonatolást. :DDD

Utána elővettem egy saját pörkölést, és azzal próbálkoztam 7g-okkal. Elég volt egy fél ricni, hogy csak pörgesse a szemeket. Kitapogattam meddig tudok lemenni, de kávét húzni már nem volt időm, de úgy sejtem nem a kívánt finomság lesz. KÍváncsi leszek fragola mire jut vele, illetve, hogy az SM95 menetemelkedése eltér-e a Mazzertől, mert egyelőre nem tudom elképzelni, hogy csöpögős ristrettot húzzak vele. Azért megkínálom majd 1400-as fordulattal is, hátha úgy már nem bírnak ellenállni a babok az élek csábításának. :)

Tegnap összeérintettem a késeket, az alapján itt a nullpont és az espresso fokozat között 4-5 ricni a távolság, gyári késsel ez 15-17 körül van. Pangót rendszerint 0,2-0,3g-ot mértem, de itt 2-3x rá kell indítani, ezt az alacsonyabb fordulatszámnak tudom be. Gyári kés, gyári fordulaton 1 ráindítással max. 0,1g.

Szerk.: Tegnap óta annyit változtattam, hogy menet közben töltöm be a kávészemeket. Mikor álló helyzetben tettem ezt, akkor ha elindult, olyankor le is őrölte, nem forgatta.

Új hozzászólás Aktív témák