Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- ZIDOO médialejátszók
- Vezetékes FEJhallgatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- OLED TV topic
- Jöhet az új PlayStation kézikonzol?
- Mini-ITX
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
paljoc
tag
Ja, es nekem is van vagy ot kg erlelt kavem, sumatrai "aged" verzio. Dragabb mint a sima, de valami botranyosan nez ki. Na annak pont ilyen tőzeges, single malt-ra hajazo fanyar ize van! Lehet hogy most eljott az ideje?!:-)))
-
soldier2
őstag
Mivel Paljocnak saját pörkölőüzeme van, saját zöld robusztával amit kedve szerint megpörkölhet, így nem kell neki eljuttatnod a kávét. Postaköltség rájön, a robi ára nem húzós, és mint írta ingyé' ledarálja neked.
Én még olyan embert akit 5g fekete teából készített ital nem pörget fel nem láttam, bár 5-7g robuszta elrágcsálva az biztosan odaver keményen. Abból minden mg koffein felszívódik, míg kávékészítéskor közel sem.U.I. tényleg fejezd be a trollkodást, semmi szükség rá
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
t-bali3
senior tag
"Itt az idő, hogy megkóstold a Nespresso új, limitált kiadású kávéőrleményét, a SELECTION VINTAGE 2014-et, amelyet az idő nemesített. Ismerd meg a nem mindennapi őrleményünk történetét és komplex ízvilágát!"
[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
Nálunk munkahelyen több is van. Szerintem borzalmas, ugyanaz a szabvány keserű íz az összesben, 1-2 ízfokozott változattól eltekintve.
Aztán lehet csak a marketingesük volt trehány, és véletlen az április 1-jei cikket posztolta.
Szerk.: a rendezvényre szánt korongjaik (nem kapszulák) viszont sokkal jobbak, csak ahhoz meg se gép, se alapanyag nem érhető el magánszemélyeknek.
[ Szerkesztve ]
-
kaligula
tag
Kedves Mindenki! A következő Macskaköves kávérandira keresem azon vállalkozó kedvű embereket, akik hajlandóak volnának gépüket elhozni a budai kávézóba. A második összejövetelen a Gaggia lenne a központi elem, szerintem sokan értik, miért. Ehhez az kellene, hogy vendégül láthassunk 1. kimaxolt gaggia (classic, vagy baby), PID, réz vízterítő, IMS felsőszűrő stb., 2. lehetőleg gyári, minél újabb Gaggia (classic, vagy baby) 3. csak PID-es Gaggia (classic vagy baby) 4 Csak réz vízterítős/cserélt felsőszűrős Gaggia (classic vagy baby) 5. ... vagy amit akartok. Ugyan azzal a kávéval etetnénk őket, moderált keretek között kóstolva. PM-ben írjatok, remélem, összejön a dolog. Tervezett időpont: jan 29. Minden segítség, ötlet jöhet
rovidkv.reblog.hu
-
soldier2
őstag
Én ittam öcsémnél pár napig. Meg lehetett inni, de rendes espressonak nem nevezném, az egyes kávék ízét meg eltakarja a Nespresso íz. Karácsonyra kaptak 80 Colonna kapszulát (egy espresso és egy hosszúkávés csomag), a kávé nagyon ízlett nekik, bár a gépük némelyikkel megszenvedett. Nespesso esetén a Colonna féle "espresso inspires drink" megfogalmazás áll közel az igazsághoz.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
senior tag
Addig, ameddig nem találtam rá erre a topikra, nem vettem meg a GC-t , fingom sem volt mi az az újhullámos kávézás és azt hittem jó kávékat iszom, addig 1-2 fajta Nespresso még ízlett is... most már, hogy kezdek beletanulni a dolgokba, ihatatlan szutyok lé számomra (is)! Melóhelyen az van, nem is érti a főnököm, hogy miért nem iszok, mikor ingyen van?!
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
soldier2
őstag
[link] - eladó Cremina az usában. Újszerűnek hirdeti, de rozsdásodik az oldala. Ennek is jól felment az ára
-
t-bali3
senior tag
Anyukáméknál háztartási verzió van a munkahelyemen irodai. Mindkettő iható részemről, de tény, hogy van egy fura-jellegzetes íze.
Családban sokszor a gépbe beillő nem eredeti Nespresso kapszulát vesznek. Na azok tudnak botrányosan rosszak lenni. Talán ha egyszer sikerült egy ihatóbbat kifogni, az is valami "prémium" termék volt. Összességében meg elég drága buli. -
A761
újonc
válasz fragola.6035 #50694 üzenetére
Fragola, privi ment!
Palmtamp, elektrakosár de kretén átmérővel. -
Xabi78
aktív tag
válasz mdav88 #51027 üzenetére
Az minden évszakban van...
Szegeden
Hogy on is legyen: ma voltam az Espresso Embassyban, és ittam egy marhajó filtert meg egy presszót CM Kochere kávéból. Mondjuk így értem a filtert, sokkal jobban "kinyílik" a kávé, ezeknél a gyümölcsösöknél sokkal szebben kiérezhetőek az ízjegyek. Nagyon szépen jött benne a fekete-tea vonal. Presszóban inkább egy gyümölcsös-virágos jelleget hozott.
[ Szerkesztve ]
Cave canem!
-
soldier2
őstag
Nem is azért tettem be, hogy valaki innen megvegye. Az elektronika benne egy fűtőszál és egy izzó, nem lenne gond, de nagyon elszállt az ára. Egy éve 1000 usd körül voltak a szép állapotúak, itt üeg 1000 €. Most meg ilyen eszetlen áron megy.
-
kaligula
tag
válasz adriankoooo #51024 üzenetére
Az nagyon is jó lenne. Nem reklám ez, nem fizet érte a Gaggia, de tapasztalatnak remek lenne. A Macskakő kávékupé facebook oldalán lehet ötletelni, időpontot javasolni stb.
rovidkv.reblog.hu
-
SzuMe
tag
Tudom, hogy pod-ot csak pod-os géppel, de HX gépen pod-os szűrővel próbálta már valaki? A gépnek gondolom, nem probléma...
-
odipapa
senior tag
Sziasztok!
Szemes kávé a csomagolás felbontása után mennyit veszít az eredeti minőségéből, napok vagy esetleg hetek alatt? Gondolom nem annyira drasztikus a romlás mint az őröltnél.
-
vTamas35
csendes tag
válasz kaligula #51015 üzenetére
Jók ezek a tematikus programok, egyszer csinálhatnátok egy minden kategóriát felkaroló rendezvényt is, ahol ki lehet próbálni és összehasonlítani a vasakat (GC, E61HX, DB, karos stb.), plusz a kiegészítőket (palmtamp, egyengető...) Az újaknak, vagy akik cserét terveznek tök jó lenne előtte kipróbálgatni a gépeket. Meg mindenki gazdagodna egy kis hands-on tapasztalattal mielőtt leírjuk egyik másik kategóriát.
Tényleg tök jó amit csináltok, remélem idővel megjön a forgalom is hozzá, ha járok felétek tuti benézek.
O1G
-
senior tag
válasz odipapa #51037 üzenetére
Ha boltiról beszélünk, az már jóeséllyel amikor megveszed döglött... ha pörkölőtől veszel frissenpörköltet, az 2-3 hétig még jó lehet. Itt mi sokan fagyasztjuk mini mézesüvegekben adagonként, úgy több hónapig is jó még...
De nyilván attól is függ, hogy milyen géped van, mert van amelyikkel nem érzed meg a különbséget.[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
-
Csápájev
őstag
válasz odipapa #51037 üzenetére
A vilagos pörkölések nagyon hamar döglenek. Szelepes zacsiban, a levegőt kinyomkodva, az állandó napi nyitogatástól negyedik napra tutira érzed hogy már sokkal kevésbé friss, mint első nap.
A sötétebb pörkölések picivel megbocsátóbbak, de azok is gyengülnek idővel.
Kérdés pl hogy miben tárolod. Üvegcsés lefagyasztas a legjobb.
Igen,a 250 grammot porciozzuk szét kis befőttes üvegekbe.[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
válasz odipapa #51041 üzenetére
Igen, szemesként osztjuk szét. De azért ez már a ló másik oldala. Attól függ mivel készíted. Szarvasival, kotyogóval nincs nagy különbség.
-
krx21
nagyúr
Nekem van most egy kávém, ami elég savanyú... Felemeltem a főzési hőmérsékletet 96 fokra, de még mindig kicsit az. Mit tehetek még?
-
soldier2
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- DJI FPV Racer FMC drón - Fly More Combo
- DJI Mavic 2 Pro drón két távirányítóval- 2 akku +Smart Controller +szűrőkészlet +táska +landing pad
- DJI Mavic 3 / Cine / Pro / Classic drón akkumulátor
- DJI FPV Drone ÚJ szett SOHA nem használt 0h repülési idő
- DJI Mini 2 - 4k drón szett hibátlan állapotban - távirányító, akku, táska
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest