Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
paljoc
tag
Találtam motort, komplett, működik, lábon hozták be az autót szlovéniából mert ott lejárt a műszakija és eladták bontásra. 60 ezer ft-ot kérnek érte. Most azt nem tudom eldönteni hogy egy 5 hengeres komoly élvezeti értékkel bíró hangú működő motorért ez olcsó-e, vagy egy PID nélküli Gaggia a qrva drága ugyanennyiért?!

Már csak egy jó szerelő kell aki kicseréli, állítólag egy napos meló. -
Ábi
tag
Ilyen reklám mellett gyorsan meg lesz Paljocnak egy Thesis is!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
nagyon kiforrott, jó motor az a 3,5-ös nissan v6-os. díjakat is nyert, de ettől függetlenül is zsivány.
más: annyit rinyáltam a feketedő choco madness miatt, hogy ezt már maga a mester sem bírta hallgatni és úgy döntött, hogy elhallgattat egy világosabbra pörkölt adaggal (világosabb = nem koromfekete, olajosodó, hanem csak szép sötétbarna). első húzásra megvolt, hogy miért szerettük mindig is ezt a kofit, mosolygó asszony, boldog férj, még a gyerek is mintha nyugodtabban játszana

de komolyan, ez így abszolút klasszikus irányzat, de nincs kiölve minden a kávéból, vannak savak is, amik százszorta izgalmasabbá teszik. nem tudom, hogy kinek a heppje a fekete choco, de adjon esélyt ennek a sötétbarnának... egészen addig, amíg nem ízlik ez jobban

ennél sötétebbre húzva tucatkávé lesz belőle, füstös, kesernyés, savak alig, ilyet bármelyik jobb olasz blend tud. így, második reccset még elkerülve viszont szintet lép és kuriózum, miközben egyáltalán nem "savas", "savanyú" stb.
szerintem, de egyet is értek vele!

-
mufi
senior tag
válasz
peter.szabo
üzenetére
Akkor már daráló is kéne....
-
Toobee
veterán
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Arra a motorra vonatkozott az örök élet, nem a láncoa vezérlésre. Az előző autóm láncos nissan volt, QG16 motorkóddal, na arról sok rosszat lehetett olvasni, bár kopp kopp nekem azzal se volt soha gondom (családban maradt).
-
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
mert drága, mert a hibrid rész addigra épp időzített bomba lehet, mert plasztikliba-plázaterepjáró. jó autó, de eszem ágában sincs költeni rá és beleülni. és amúgy kicsi a csomagtere.
-
válasz
Toobee
üzenetére
jó is az a v6-os 3,5-ös nissan cucc (majdnem olyan jó, mint az ls400 v8-asa). a muranón én is gondolkodtam, de az is igazi kivagyi gép és igazából értelmetlenül, mert nem jobb az x-trailnél semmiben (na jó, a motorban az), viszont van, amiben rosszabb (csomagtér, hasmagasság, általános helykihasználás stb.).
amúgy évi annyi km-nél tényleg dízel
, én azért tehetem meg, hogy hanyagolom, mert sokkal kevesebbet megyek -
Toobee
veterán
válasz
fragola.6035
üzenetére
Ezen a vonalon a 3.0 Avantime a nyerő nálam, bár ez a 3.5-es láncos Nissan motor kimegy a világból, nagyon beleszerettem a Murano-ba, mikor tavaly végre megcsodálhattam élőben, de győzött a józan ész. Évi 50-60 ezer km egy olyan autóval nem épp filléres tétel.
-
-
Peti...(16v)
tag
Akkor már pár év múlva miért nem egy RX400?

Amúgy benzinesben tényleg jók a japánok, dízelben viszont akad köztük problémás bőven. Az nem az ő műfajuk.És még valami: sokan keverik a "jó autó" és a "megbízható/tartós autó" fogalmát.
Attól hogy egy típus (a városi legendák szerint...) sosem romlik el, még lehet alapból egy rakás sz@r. És fordítva is, egy átlagnál szervizigényesebb autó meg lehet rohadt jó, amikor éppen működik. Elromlik, megjavít(tat)od, és megint jó. Egy alapból rossz autóval meg csinálhatsz bármit, sosem lesz belőle "jó autó".
Szerencsére nagy a választék, mindenki eldöntheti, hogy mi a fontosabb neki. -
válasz
Toobee
üzenetére
2,5-ös benzines, én ebben a tíz éves használt műfajban nem ugrom bele dízelbe soha, inkább fogyasszon többet, de legyen egyszerű az életem
méretre/térre nyilván nem egy grand espace (ami egyébként szintén mindig is tetszett), de inkább a japánokat ismerem, illetve mindenképp összkerekes, emelt hasú kocsit akartunk. a második generációja rondább, de még jobb, de az még drága nekem, majd 6-8 év múlva 
-
landi
csendes tag
Ez már volt?
[link] -
vendingo
veterán
-
válasz
peter.szabo
üzenetére
na, arra rámennék, mint gyöngytyúk a takonyra, ha gépet keresnék..!
-
válasz
kk831228
üzenetére
nem is sztárolnám a márkát, régen pár japánőrült hülyegyerek nedves álma volt az ls400 (mint az enyém is), ma már ugyanolyan f.szparasztok ülnek az ilyenek volánjánál, mint a német márkáknál, még véletlenül sem szeretném, ha velük azonosítanának. a kocsit mondjuk imádom a mai napig, de a praktikum (összkerék, egyterű, emelt has, nagy csomagtér) legyőzte...
-
peter.szabo
csendes tag
Nem tudom, milyen érdekel, de nekem a napokban lesz egy átnézett, szép állapotban lévő, többszörösen tuningolt Nuova Simonelli Oscar-om. Ez egy rézbojleres, HX-es, stabil, megbízható gép - nemcsak az én, hanem mások ajánlásával is innen a fórumról.
Majd teszek fel több infót és képeket.
-
mufi
senior tag
Még mindig sehol egy jó kávégép....

-
soldier2
őstag
válasz
Gödény
üzenetére
A kissebbik Lelit Fred daráló (a nagyobb csak burkolatban külömbözik tudtommal) belseje ugyanaz mint az Imat/Iberital, csak könnyebb rá skálát szerkeszteni mint az Iberitalra, és fokozatmentes gyárilag (ellentétben a Lux-al). Pár napja láttam egy fórumtársnál, engem meggyőzött ráadásul valamiért az Imatnál csendesebb, de azért nem néma az sem.
-
Gödény
csendes tag
Akad valakinek eladó beugró szintű őrlője? Iberital Challenge, Imat Lux, ilyesmi lenne érdekes használtan, esetleg újban, látom az expolygon átmenetileg visszatért a kőkorszakba.
-
kk831228
addikt
Talán azokból nem fogyott annyi,
de az újabb motoroknál már nem teljesen igaz... Mondjuk ha évente cseréltél olajat akkor nem is kell túl sokat ráönteni...
Évi 10000 km az bicikli...
Persze megbízhatók a japán motorok az biztos
, viszont a maiknál ugyanazok a problémák előjönnek mint bármelyik más márkánál... -
-
mester6
tag
Angol Ebay-ról szeretnék vásárolni. Az eladó Londonban van, de Magyarországra nem szállít.
Tudnátok egy megbízható segítőt ajánlani? Kösz minden segítséget!
-
paljoc
tag
válasz
Illesvik
üzenetére
Asszem most egy időre elegem lett ezekből a minden téren érzékszervekre ható olasz verdákból, de majd egyszer újra veszek. /bár szerintem én vagyok az ügyben a sáros, ezeknél nagyon be kell az olajcserét tartani, de most volt bőven dolgom/bajom a múlt fél évben, nem figyeltem az olajszintre a trieszti kávés túra óta, plusz kicsit intenzíven használtam: azonnal büntetett :-)/
Parci, most egy minden téren a használhatóság és funkcionalitás szem előtt tartásával, érzékszervek és presztízs kérdés teljes kizárásával történő autóvásárlás következik.
-
noss
tag
válasz
adriankoooo
üzenetére
jaja, ilyenkor gyakran listázom a felhasználó videóit, hátha van még vmi jópofa / érdekes néznivaló
-
adriankoooo
senior tag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
https://www.youtube.com/watch?v=hpBC0F6DDbE
Nagyon tetszik, kipróbálnám.
-
Peti...(16v)
tag
válasz
Deadzone41
üzenetére
Komolyabb helyen eltérő hőfokra vannak a fejek beállítva (az adott kávéhoz belőve), ehhez persze kell a megfelelő gép.
(#33838) minas: az nem derül ki a videóból, hogy hogyan lesz ebből pörkölés. A gázrózsa fölött kell tekerni?
-
kk831228
addikt
válasz
paljoc
üzenetére
Egyik havernak is ilyen van csak 136 lovas 2.4 jtd... Amilyen ronda autó, annyira finom... Múltkor mentünk vele ráléptem a fékre azt hittem lefejelem a kormányt, nekem se olyan rossz a fék a b5 passat-on, de a lybrán nagyon brutál.
Valami 700-körül vette a srác, nagyon zsír állapotú. Full extra belül is. Ha megszokja a külsejét az ember, szerintem egy nagyon jó autó...

-
bacskait
tag
válasz
paljoc
üzenetére
Amiből egy másik autót névre íratsz, szinte megvan a motor. A munkadíj sem annyira egetverő. Már, ha szereted az autót és nem volt a cseréje betervezve a közeljövőben.
Ha mégis cseréltetnéd, akkor van szerelőm, aki napközben a Campona környékén dolgozik, utána otthon. Van egy autómentője. Amikor valakinek az autóját hozza haza, akkor azzal megy dolgozni. Korrekt srác, nekem eddig kifejezetten jó áron dolgozott. -
mester6
tag
Nem rég én is rendeltem az Auber cégtől egy Pt 100 M4 hőmérőt. Dec 9.-én indult és Karácsony után érkezett meg. Néztem én is a haladást, de volt ahol egy hétig csak várakozott.
Tegnap viszont Angliából rendeltem egy apróságot kb este 7-kor és ma délelőtt már fel is adták! Remélem a Te csomagod igyekszik majd.
-
Ábi
tag
válasz
mester6
üzenetére
Köszi!
Az biztos,hogy nem egy tömegcikk. 5 év alatt nemrég haladták meg az ezret.
Az Iberital után lesz ismét kúpos őrlőm, amit minőségre nem sok elektromos társa tud überelni.Vicces, hogy figyelgetem az USPS oldalán, milyen gyorsan halad a csomagom a kinti tranzit pont felé, közben tudom, onnan még min. 4 hét míg hazaér.😂
-
minas
aktív tag
Ma délelőtti pörkölés:
Cuba Altura Lavado (világos, filter pörkölés) EZZEL a kis pörkölővel.
-
Surda-
őstag
válasz
Deadzone41
üzenetére
Ahol én kérdeztem annyit mondtak be van lőve a gép 94 fokra, max hűtőcsapolnak.
-
paljoc
tag
válasz
kk831228
üzenetére
Urak, koszonom az egyutterzest! Nincs idegrendszerem motort csereltetni, pedig fillerekbol lehet hozza szerezni, koplett ilyen auto osztrakoktol 120 ezer plusz szallitas mukodo motorral. Egy Lancia lybra 2.0 20V volt az elhunyt, a Thesis megjelenese elott ez volt a Vatikan hivatalos pápa szallitgato verdaja, azert is vettem meg, ha jo a papanak gondoltam nekem is megfelel!:-)))
-
Deadzone41
őstag
Érdekelne, hogy a komolyabb kávézókban, ahol minimum kétféle kávéból készítenek presszó alapú italokat, hogyan oldják meg a vízhőmérséklet kérdését? Belövik a gépet egy aranyközépútra és azzal csapolnak mindent?
-
fricc_
tag
válasz
ronin s8
üzenetére
Köszi.
Azt sejtettem, hogy kell egy kis idő amíg belőjük a megfelelő beállításokat.
Most nézem, hogy hülyén írtam a kérdést, főleg hogy írtad is a két darálót ebből a szempontból nehéz megfeleltetni egymásnak.
Szóval egy jó kiindulási alapot keresek, amivel már el tudok indulni. Pár fórumozónak van Skertonja, és Brikkája, remélem meg tudják osztani a saját tapasztalataikat.
Sokat visszaolvastam illetve rákerestem a neten, és azzal tisztában vagyok, hogy a krém/hab is rendben legyen elég sok a változó.
Vízmennyiség, őrlési finomság, kávé mennyisége, kávé fajtája, stb.
Gondoltam a fentiekből egyet legalább kb, be kéne lőni, aztán utána próbálkozni a többivel :-) -
paljoc
tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
DIGITALNOMAD! Módosíthatod az aláírásodat, mert már nem aktuális. Az ötödik elem...vagyis henger...hajtókarja kilyukasztotta a motorblokkot, itt a vége! De legalább 11 évig tök jó volt.:-)
-
ronin s8
senior tag
válasz
fricc_
üzenetére
Szia!
Nem nagyon lehet két daráló között egyértelmű megfelelést találni. Ki kellene kísérletezni, de erre nincs is szükséged. A Brikka viszonylag durvább őrlést kíván. Lehet ugyan finomra (espresso) darált őrleménnyel is etetni, de olyankor nagyon lazán kell belerakni a szűrőbe a kávét, és egy kicsivel kevesebbet az ideálisnál, mert különben befulladhat. Javaslom, kezdj el kísérletezni egy durvább beállítással, és rakd teljesen tele púpozva a szűrőt. A vízmennyiség nem legyen több a jelölésnél, inkább picit kevesebb. Ha megvan a robbanás, és ízlik a kávé, már célhoz is értél...
-
fricc_
tag
Sziasztok!
Szeretnék tanácsot kérni.Most állnék neki tesztelni a kávéfőzést. Az előzmény:
Karácsonyra, a rokonságtól egy Hario Skerton kértem :-)
A Brikka pedig most a héten jött meg..Az őrlési finomságbeállításban kérnék tanácsot,
Bár korábban sokszor átolvastam, valahogy nem tűnt fel hogy a 7-8 klikk a Mini Mill-re vonatkozik, és most esett le a tantusz, hogy nekem nem az van :-)Azt szeretném megkérdezni, hogy a 7-8 klikkes őrlési finomságot, kb. milyen Skerton beállítással érem el?
-
Ábi
tag
[Érdemes elolvasi!]
Engem Hifisre emlékeztet Doug, no nem a szakálla miatt.
-
Xabi78
aktív tag
válasz
fi:zi'k
üzenetére
Azt nem írtad, csak hogy a legjobb áron - az most szerintem itt van, pláne, hogy tőlük a friss pörköléseket kapod ennyiért, plusz 2 kiló fölött nincs szállítási költség

Ennél olcsóbban én még csak kifutó készleteket láttam (pl. a kvzzz.hu maradékai, de az meg már elfogyott). -
Surda-
őstag
válasz
simi.esp.28
üzenetére
Na ilyen kéne 4 lyukassal.

-
Surda-
őstag
A Gaggia vízterítőjének pontos mérete nincs meg valakinek?
-
Xabi78
aktív tag
-
Upo
addikt
Expolygon bennfentes nincs itt? Mikorra lehet kész a webáruházuk? Kellene rendelnem leginkább egy sima dupla szűrőkosarat a gaggiához, meg még pár apróságot néztem annak idején, de cikkszámot nem tudok egyikre sem.
Esetleg nincs valakinek egy felesleges szűrőkosara amit eladna? Elszúrtam a rendelést annak idején, véletlen szimplát rendeltem a dupla helyett, most van egy plusz a fiókban... -
fi:zi'k
nagyúr
Urak, a nagy érdeklődés miatt írom, hogy sajnos a vanília rúd forrásomat nem tudtam elérni az elmúlt 1 hónapban így egyelőre jegelem a dolgot. Nem tudom mi lehet vele, eddig mindig 1-2 napon belül reagált, legutóbb egy féléve beszéltem vele. Ha jelentkezne, akkor írok újra.
Jár vki mostanában a Dianettinél? Oscar vízlágyító tasakot szeretnék megint.
Pacificaffe hol szerezhető be most a legjobb áron? -
-
kaligula
tag
Üdv! Jó kérdés, szerintem önmagában a kar lecserélése nem elég, a fejjel is variálni kellene, de ebben nem vagyok biztos, nem szeretnék butaságot mondani. Jókora belső fűtésű bojler van benne, és alaplapi kis potméter kapcsolja a fűtőszálat, kis macerával állítható is, ha leszeded a burkolatot. Ettől még én PID párti vagyok.
Szögezzük le, ez a FF dizájntermék is, ez látszik az árán.
Faema F? Szerintem az egy teljesen másik történet. Podokkal igen jó eredmény érhető el ezzel a Francis-szal, a gép újszerű, nem kell daráló stb. A Faema szerintem másik liga. -
-
soldier2
őstag
Miért kapna? Épp az önigazolás kiiktatása miatt írtam, hisz minden szentnek maga felé hajlik a keze
Érdekes lenne na, és kellene egy megfizethető arú, referencia daráló a villanyos táborból is (pl egy Jolly, vagy Fiorenzato, vagy akármi). És akkor már a Home Baristara is mehetne egy post.
Merjünk nagyot álmodni
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 128GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3258,100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- Akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 512GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év garancia
- Keresünk Galaxy S24/24+/S24 Ultra/S24 FE
- Xiaomi Redmi 14C 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Előtte nézesd meg egy szerelővel a vez. tengelyt hogy mennyire kopott, abból nagyjából lehet tudni, hogy mi a helyzet...

méretre/térre nyilván nem egy grand espace (ami egyébként szintén mindig is tetszett), de inkább a japánokat ismerem, illetve mindenképp összkerekes, emelt hasú kocsit akartunk. a második generációja rondább, de még jobb, de az még drága nekem, majd 6-8 év múlva