-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Xabi78
aktív tag
Ez megvolt már? Csudálatos, hol tart ma már a tudomány...

Elég sokáig lehetne vele játszadozni

-
válasz
killerjohn
üzenetére
tapasztalat alapján. szóbakerül, jön a mail. úgyhogy téma lezárva!
-
Xabi78
aktív tag
válasz
killerjohn
üzenetére
Az 50%os az _nagyon_ tömény, a forró alukazánt szerintem szinte biztosan megmarja. Én eddig 2 csapott evőkanálnyit raktam 500ml vízbe (valahol ezt olvastam, talán korzón?) az automatához.
Az Expolygonos fiúk azt mondták/javasolták, hogy Gaggiához érdemes lágyított/szűrt vizet használni, és a kazánt 2-3 évenként szétszedni és mechanikusan tisztítani.
Kaligula: olcsó mazzerek nincsenek Ukrajnában?

Itt találtam némi fogalomzavart ->Van a gépben túlfolyó szelep is, a felesleges nyomást a víztartályba engedi vissza, de még hogy! A Gaggia Baby köpködött, mint egy kocsis, ez hatalmasakat meg prüszköl, szörcsögi ki a forró vizet. Igazán bájos. A túlfolyó az inkább az OPV, amire itt utalsz, az a háromjáratú vagy mágnesszelep, és az nem a víztartályba vezeti a vizet (az az OPV), hanem a csepptálcába - ha jól értelmezem persze, amit írni akartál. + "ez meg hatalmasakat prüszköl"
-
kaligula
tag
Köszönöm, nagyon kedvesek vagytok. Igyekszem úgy összekeverni a dolgokat, hogy esetleg érdekes legyen másoknak is a végeredmény. Blended blog.
-
kaligula
tag
Blogba kezdtem. Szeretettel várom a kávé, kávéfőző és szöveg kedvelőket: http://rovidkv.blog.hu
[ Módosította: radi8tor ]
-
atok666
őstag
Van valakinek tapasztalata a Ceado markaval? Konkretan erre gondolok.
Atok
-
Upo
addikt
5-6 éves körüli baby 06 dose-t érdemes megvenni? A sima nem dose-ról találtam rajzot, abban van 3 járatú szelep és opv is. 40e körül megérné?
-
(atcéla, kérlek, ne írj nekem emailt. én sem írok neked soha, hiszen ebben maradtunk. a rossz véleményem nemigen fog változni rólad, de ez annak köszönhető, hogy nekem paljocot savazod, neki engem vagy fragolát, x-nél engem és paljocot, másnál mindenkit, aztán pár hónap múlva újrakezded a kört, elegánsan átlépve azon, hogy mit csináltál korábban. nekem ehhez a gumigerincű brazil szappanoperához se kedvem, se időm, se energiám. sosem leszünk haverok, egyáltalán nem tartalak korrekt embernek, nem is ismerlek személyesen és nem is szeretnék ezen változtatni, akkor miért beszélgessünk bármiről? biztos, hogy nem kéne szóba sem hozni itt senkinek se téged, se az ávéikszet, de itt is vannak gyarló emberek, én is néha ráfutok. próbálok leszokni róla. a léálitről pedig olyan véleményem lesz, amilyet csak szeretnék, én ugyanis nem árulom és nem kell, hogy azt gondoljam, hogy az aztán a legjobb vétel. de ha valamelyik az, nem fogom letagadni, csak azért, mert te árulod. ja, és a maileket tényleg nem látom, csak azt, hogy írtál valamit (a headert), mert amúgy megy a kukába azonnal.)
-
válasz
killerjohn
üzenetére
pavonit nem kell szétszedni, ez egy faék egyszerűségű cucc, ahol a vizet betöltöm, az maga a bojler. ha kéthavonta ilyen tömény oldattal vízkőtlenítesz, nem hiszem, hogy lenne bármi a gépedben. sőt, gaggiánál vigyázz is ezzel, ha kellően erős az oldat és forró a közeg, megtámadhatja az alut (most hirtelen nem emlékszem, hogy milyen géped van).
-
válasz
ronin s8
üzenetére
nálam egy nagy és egy kicsi van, sajnos a nagy az szépen belelóg a sík aljába is a tampernek. na de, patinás, ennyi, majd én is megszokom

amúgy mostanáig pucoltam a gépet és a vízkőoldást meg sem érezte, jó vastag vízkőréteg borít belül mindent. most elfogyott az erőm (dugattyú, tömítések, csavarok, meg minden más csillog és zsírozva), majd holnap nekiugrom négy kanál citromsavval, amit felforralok maxra benne.
-
Upo
addikt
válasz
Xabi78
üzenetére
Azért arról az első kerekes driftelésről megkérdezném Keisuke Hatakeyama véleményét is...
-
meander
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
köszi, közben megtaláltam csak rossz kereső szót alkalmaztam

a 2.0 egyébként miben más? Ha látható, akkor azt érdekes lenne látni. -
t-bali3
senior tag
Sajnos a mai géptisztítás alkalmával elvesztettem azt a kis gumi tartót, ami a Gaggia EVO-n megtartja a tejhabosító műanyag fejét...

Meg tudja valaki mondani, hogy annak mi a neve?
-
soldier2
őstag
Nincs sok értelme, mert nem gyakori jelenség. Mivel a téma nem került fel többet, és a forgalmazó ígéretet tett, hogy cseréli mint gyártási hibás darabot, én a témát lezártam. Más fórumokon sem jellemző ez a hiba, vsz én fogtam ki hibás darabot. Ha nagyon kell írj, küldök képet. Egyébként Júliusban vettem, de nem volt sokat használva. Napi 1 kávé, és egy hónap pihenés mióta megvan a karos gép.
-
Surda-
őstag
MIndenképpen eszpresszó a cél?
Ezek közül, amik a videoban szerepelnek nem szimpatikus egyik sem?
444 től most már százalékot fogok kérni,pedig de utálom őket te jó ég!
Tökjó,látványos, szép eszközök vannak, amik a keretedbe is beleférnek.
ronin s8 Kb +20mp és nem marad fölös kávé a babtartályban.
-
ronin s8
senior tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Mert rendszeridegen.

-
Xabi78
aktív tag
Ha új gépet szeretnél venni, ami jó eszpresszót tud csinálni, az 100+ kategória, és még nincsen darálód.
Ez egy nyomásfokozós csoda. Hozza a magyar középszert, téglákkal is etethető. Ha a barátnőd kicsit is finnyás, és nem Magyarország leglepukkantabb kávézójában dolgozik, vastag sugárban fogja beleköpni a mosogatóba. Pár év az élettartama, várhatóan. Minden kávé ugyanolyan lesz vele.
Szóval: vagy lejjebb adsz az igényből, vagy megemeled a keretet, vagy marad a használt podos gép.
Alternatív út a kotyogó-frenchpress és társaik.
Sajnos ez van, az espresso sajnos technikai sport ( (c) Parci), driftelni sem fogsz tudni egy elsőkerekes autóval... Nincsenek csodák, sajnos. 50-ért venni új kávéfőzőt a kidobott pénz kategória...
-
Wa2x_
veterán
válasz
Surda-
üzenetére
Rájuk zoomoltam, szal akkor ebben az árkategóriában ne is nézzek automata gépet? Csak ilyen kotyogós feelingüt? Személy szerint nem nagyon értek hozzájuk, páromnak szeretnék venni, ezért is kérdezem, ő rendes gépet szeretne, de ha ezzel ennyire kaki a KV, hogy nem ajánlod, akkor inkább hagyom.
-
tariattila
veterán
-
Wa2x_
veterán
Erről mi a vélemény: De-Longhi EC680, első gépnek 50e körüli kategóriában? Mindenképp újat szeretnénk venni, van jobb választás a piacon?
-
válasz
fragola.6035
üzenetére
ja, a darálóhoz meg gratula, kezdek irigykedni, annyira dicséri mindenki

-
meander
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Emlékszem, hogy láttam képet a rézcső tuningról, de nem találom sehol. Hova tetted fel a képet Fragola? Valamiért indexen sem találom...
A csövek csörgése ellen mit tudtál tenni? -
ronin s8
senior tag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Miután elvből nem használok mérleget, mindig kicsit több őrleményt rakok elsőre a szűrőbe - tehát nem azért marad felesleg, mert a szűkítő nem illeszkedik rendesen a szűrőbe. (Illeszkedik egyébként.) A pogi pereme emiatt nem is látszik de ösztönösen először a szűkítő gyűrűt veszem ki. A maradék kiseprése okozza a gondot: fel kell fordítani, szóval macerás.

-
soldier2
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Olyan régi sérelmek állnak itt a háttérben, amik miatt a békülés akkor is nagyon nehéz lenne, ha hirtelen mindenkit megszállna a szentlélek
pusztán csak figyelem az eseményeket, de a név említése is olyan indulatokat szabdít fel, amit korábban nem láttam. -
paljoc
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Neked annyi a "bűnöd", hogy megkérdőjelezted a Lelitek minőségét. Szerintem.
-
zolnagy
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Gratula az új géphez. Én is kíváncsi vagyok a tapasztalatokra a kicsivel összevetve.
-
Peti...(16v)
tag
-
a tékozló pavoni hazatért!

-
soldier2
őstag
válasz
ronin s8
üzenetére
Nekem q Gaggia/imat párossal mindig szőkült a vége picit. Az új szettel szintén ez volt az elején, kb 5 kg Aldis kávé kellett a Hg One-nak, azóta a Creminával nincs ilyen gond. Sajna mire a daráló úgy ahogy bejáratódott eladtam a Gaggiát, nem volt lehetőség utánajárni, hogy mi volt a hibás. A Cremina szimpla szűrőjét még tamper híján nem használom.
-
válasz
fragola.6035
üzenetére
felváltva anyázza x-nek y-t. neked paljocot, nekem téged, másnak paljocot és engem. és időbeli rotáció is van. igazából annyiszor felhúztam már magam ezen, hogy ezért vagyok annyira hülye, hogy én is szóbahozom. de ez meg az én gyarlóságom, igyekszem elkerülni a jövőben.
ha meg egy kávégép ott a legolcsóbb és ajánlott, akkor ajánlani kell, akkor is, ha fizikailag fáj
, mert gerincünk mindig legyen. egyetértek soldierrel. -
soldier2
őstag
válasz
ronin s8
üzenetére
Ez ellen én sem találtam orvosságot, együtt kell élni vele. Fura is volt a Cremina dupla kosárral a tömörítek, és kész módszer. De pl ha belemenne a cremina carba a vst 7g tuti azzal készíteném a délutáni kávét. Néha sok a dupla délután, ezt persze csak este érzem.
Paljoc: jééé tényleg. Pofás az új csomagolás.
-
ronin s8
senior tag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
A VST 7 g-os szűrőt használod?
Én csak most kezdtem el ismerkedni vele, de már utálom.
Ritka macerás vele a kávékészítés.
Először ráteszem a gyűrűt, beletöltöm a darálóból a kávét, utána tömörítek, aztán először leveszem a gyűrűt, utána a tampert, majd kiseprem a maradékot, újra rátömörítek, mert biztos megmozdult a szűrőben a kávé. 
Az eredmény ízre nem rossz, de ezzel pl. szőkül a kávém.
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
A gyári kart nem is használom, nem jó a fogása. Van otthon ipari kar, amibe belefér a 20 grammos vst.
A gyantapatront jó, hogy bennehagytad, feltöltöttem friss gyantával. -
Peti...(16v)
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Örülök, ennyit az aluparáról. Gyantapatronnal ment végig, kb. 2 havonta cseréltem benne a gyantát.
Az utángyártott kart szimplához használtam, de (akkor még) nem volt VST-m, így nem derült ki a turpisság. Amúgy szerintem a gyári karnál minőségibb darab. Kapd ki a közepét, jó kis naked kar lesz belőle.(A vezeték miatt sorry, nálam nem volt semmi jele a hibának.)
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
A Gaggiával kínlódtam fél napot, a biztonsági hőpatron vezetéke hol érintkezett, hol nem, amikor mértem jó volt, amikor befűtöttem hol fűtött, hol nem, pár órás szívás után jöttem rá.
A bojler jó, szinte újszerű. Szép gép. Az utángyártott kar pocsék, nem fér bele a vst, csak a szimpla. -
soldier2
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Kicsit sok a daráló az asztalon
gratulálok. Majd írj, hogy milyen kulonbségeket találsz a kicsi és a nagy között. -
Peti...(16v)
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Gratulálok az új gépparkhoz!

Weinmakernél láttam az F64e-t és nagyon megtetszett. Masszív, csendes, gyors gép, és ügyesen megoldották a garatot, nem ülnek fel a babok, mint a Mazzerekben.
Milyen volt a Gaggia bojlere? -
Bekak
újonc
A Graef CM702-es őrlőnkből szeretnék egy alátétet kiszedni, de nem bírom kicsavarni a felette lévő anyát. Akinek ilyenje van, esetleg tud tanácsot adni, hogy milyen módszerrel szokta kicsavarni?
-
fragola.6035
aktív tag
-
mufi
senior tag
válasz
mester6
üzenetére
Na b*szki. Veszek egy gépet 150K+ért aztán még igy kell majd szaroznom...
Ezt néztem ki. Fontos lenne, hogy be tudjam állítani, hogy pl 5, 7 vagy 9gr-ből főzze a kávét, és az is, hogy szemes és örölt kávéból tudjak kávét csinálni. Ja és mondjuk napi 5-10 adag kávé kellene... -
Müszi
senior tag
Üdv itt mindenkinek!
Úgy gondoltam karira meglepem páromat és nem utolsó sorban magamat egy kávégéppel. Megrendeltem jó áron és meg is érkezett, de nem tudom melyik kávéval érdemes először próbálkozni, hogy biztosra menjek a meglepivel. Suttyomban már főzögettem vele az itthon lévő omniából és ugyan nekem bejött a főzet de gondolom ez a gépezet megfelelő kávéból még jobbra is képes.
Tudom, hogy belépő szintű a gép a kategóriában így csodákra biztosan nem képes, de azért megkérdeznélek benneteket milyen kávét töltsek bele ami azért megfizethető (max 3-4000ft/kg) és jó lesz belőle a végeredmény? Valami krémes, lágy és kevésbé savas főzetre gondolok és tuti lenne a meglepi.
Sajnos egyáltalán nem vagyok képben melyik a jó ár-érték arányú KV manapság. -
soldier2
őstag
Az, hogy kinek milyen véleménye van az AVX fórumról, egy dolog, szerencsére nem kötelező ott is jelen lenni, helyén kell kezelni, egy webshop salyát fórumaként, ettől függetlenül elég gáznak hangzik, amit Fragola írt.. Védeni semmiképpen sem szeretném, de ha valaki olyan gépet keres, ami Szegeden van legjobb áron, ha nem említjük meg mint lehetőséget, akkor legjobban azzal tolunk ki, aki gépet keres. Márpedig hasonló gépet, olcsóbban nem láttam.
-
Xabi78
aktív tag
Wa2x_: ennyiért daráló+presszóképes gép kicsit is igényesebbnek felejtős. Ebből a keretből egy használt ESE pados gép (jófogásról p. sgl podstar) 30-40e-ből kijön. Kicsit rendberakva jó podból bőven hozza (sajnos...) a "magyar átlag kávéház" minőségű kávét.
Parci: én is olvastam
van képernyőmentésem, el is küldöm a megfelelő illetékes szervhez

Érdeklődésből regisztráltam én is, de szerintem kicsit túltolják ott a személyi kultuszt az én ízlésemnek. Ettől még a gépek lehetnek jók (nagyobb, 58mmes Lelitek, darálók), mindenesetre az árak korrektek, a vásárláshoz meg hál' Istennek nem kötelező fórumozni is.fragola.6035: nem semmi, gartulálok, van ahol híres, van, ahol hírhedt vagy, erre csak a legjobbak képesek

-
ronin s8
senior tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Ez eddig rekord!
Megpróbálom megdönteni azzal, hogy kitiltatom magam még a regisztráció előtt. 
-
válasz
killerjohn
üzenetére
nem akarom, hogy leizzadjon az emailszerver

-
killerjohn
addikt
Ja, hogy ez ilyen minifórum, ahol a tulaj trollkodik a néppel?

Egyébként ahogy látom, ez egy kereskedelmi cégnek a fóruma, tehát nincs több kérdésem. Egyértelmű, hogy egy cég azért van, hogy pénzt keressen, csak ugye kérdés, hogy milyen stílusban...lol látom kiszerkesztetted a fél üzenetedet. tudd, hogy láttam az eredetit

-
válasz
fragola.6035
üzenetére
ezt hívják megelőző csapásnak!

killerjohn: nem szeretnénk lelőni az élményt, majd egyszer megtapasztalod te is. vagy, ha szerencséd van, nem. a legjobb, ha nem beszélünk róla, akkor nem jön olyan email...
-
killerjohn
addikt
válasz
fragola.6035
üzenetére
mit tud ez az avx fórum, hogy ilyen remek vélemények vannak róla? ha érzékeny, jöhet priviben

-
jolti
senior tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Még időben, pont ezért! :-D
-
Wa2x_
veterán
Sziasztok!
Párommal közös életünk abba a szakaszába értünk, hogy szeretnénk egy kávéfőzőt. 30-40e-et szánnánk rá. Ez bőven kevés, tudom. Főleg, hogy párom egy kávézóban dolgozik. Nagyok az igények.
Tudjuk, hogy otthon sose fogunk ennyiből olyat főzni, de mégis mire lenne érdemes beruházni? -
soldier2
őstag
Sima ESE posod gép (vagy hagyományos, vagy kapszulás). Igen, ők hirdetik, de a belseje alapján impozánsnak tűnik. Mylord ajánlotta múltkor az Indexen, nem saját találmány
Elvagyok a jelen gépparkal, nem bújom a jófogást.Fekete: jó fél éve voltam ott utoljára, kis hely nagyon finom kávéval és teával.
-
atok666
őstag
A feketerol mi a velemeny? Ismeri valaki?
Atok
-
válasz
soldier2
üzenetére
1. ez egy sima kávégép, nem?
2. atcéla hirdeti
3. micsoda hirdetések... "Reneka 16 grammos, 58mm-es dupla szűrő, kávéfőző, kávégép, Lelit" vagy mondjuk "Nyitott szűrőtartó kar + IMS szűrő, kávéfőző, kávégép, Lelit" (kis keresőoptimalizálással megtrollkodott hirdetések)
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Erősítő, hangfalak
- Samsung kuponkunyeráló
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Telekom mobilszolgáltatások
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Akvarisztika
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A8 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3453
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG B550 R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 9070 XT 16GB NZXT H440 fehér GIGABYTE 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Eladó 1db Nokia steel hr hibrid okos óra dobozával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
ipari gépen touchscreen? wtf. 

a használtak olyan 300 euro körül vannak.
(Bár ezt már béluczi is közölte, mindjárt elsőnek.
)

, érdekesnek ígérkezik, pláne a szociokulturális kitekintésekkel fűszerezett kávés dolgok