Hirdetés
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
orbano
félisten
válasz
villamos #9496 üzenetére
mi volt abban a becsmérlő, hogy ajánlottam a hangkártyád lecserélését?
basszus gyerekek, nemigaz, most jöttem rá, hogy Ti itt engem annak idején lebecsméreltetek, amikor ajánlottátok hogy vegyek emu0404-et az audigy helyett. ROHADÉKOK!!!, akkor inkább nem is szól ezerszer szebben a belépőszintű hifim tőle
fujj.
KMT: az nekem is gyanús volt, de azt hittem elírás
-
ambrus14
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, mivel kissé tanácstalan vagyok, hogy milyen hangfalszettet vegyek következőre. Szempontok:
- Hangminőség (megközelítőleg mint a mostani ami az adatlapomon van)
- Könnyen hordozható legyen /FONTOS/
- Digitális és analóg bemenet is
- Jó ár/érték arány
- Főként elektronikus zenét hallgatok illetve filmnézés
A hordozhatóság miatt szerintem az 5.1esek nem igazán jöhetnek szóba, esetleg egy 2.0 vagy 2.1-es szett. Nézegettem Logitecheket de nem ismerem igazán ezeket és nem tudom melyik lenne a nekem megfelelő!
Mit ajánlotok? -
nebulo5
senior tag
válasz
#56474624 #9492 üzenetére
Csak egy észrevételezés:
Az általad ajánlott ACOUSTIC RESEARCH AR8 -at érdemes megvétel előtt alaposabban szemügyre venni!
Ha lehet ilyet mondani, AR fan vagyok. Azaz imádom a hangzásvilágukat. Jónéhány típust láttam már az AR-től, és emlékezetem szerint, mindegyiknek a magas hangsugárzó fém korongján az AR embléma rajta van. Ezen (a kép alapján) nem látni ilyet. Fenn áll az esély, hogy azok a "csipogók" már nem az eredetiek, azaz, bele lett piszkálva a konstrukcióba.
(persze, ettől még lehet szép a hangjuk)
Tévedhetek is, de majd kijavítanak a szintén AR kedvelő, hozzáértőbb egyének.
Egyébként: nagyon jó ár/minőség arányúak ezek a termékek. Még senki sem csalódott bennük. -
villamos
őstag
válasz
eclipse006 #9494 üzenetére
A lehető legolcsóbb megoldás érdekelne egyenlőre, a vázolt igények figyelembevételével. Aztán eldöntöm hogy egyáltalán érdemes lenne e ilyen célra egy forintot is költeni.
orbano: becsmérlő hozzászólásokra nem vagyok kíváncsi, a körülmények adottak, abból gazdálkodunk, ami van. Nem cél a koncerttermi vagy stúdió minőségű audiofil hangzás. Csak zenét kívánok hallgatni, nem a mező csendjét.
-
orbano
félisten
erről van valakinek infója? kíváncsi lennék hogy szól
-
BluEyes
őstag
válasz
villamos #9486 üzenetére
Nagyhirtelen:
AR S-20 Tannoy M2 SONY
A Sony nem távos, viszont jó darab. Ha távos kell mindenképp, akkor hificity.hu-n vagy vaterán biztos találsz Denon vagy Cambridge távos erősítőket olcsón, ezeket megveheted, nem nagyon nyúlsz mellé velük.
Digi bemenet (azaz beépített DAC) olcsóért nemigen van, szóval marad a külső DAC (jelentősen megdrágítja a rendszert) vagy egy kafa hangkártya. A Milyen hangkártyát topicban valaki emlegetett egy Aureon Sky kártyát 3k-ért. -
Marchello13
csendes tag
Ezekhez a hangfalakhoz érdemes 2.1-es erősítőt venni, és akkor még egy mélynyomót is rákötni a rendszerre vagy teljesen felesleges.
Mellesleg szerintetek ez a hangfal megfelel igényes zenehallgatáshoz?
http://elektronika.vatera.hu/hifi/hangfal/sal_3610f_allo_hangfal_250w_fekete_3ev_garancia_170822009.html
Üdv!
-
villamos
őstag
Nos...
Szeretek zenét hallgatni. Eddig nem voltak megfelelő körülmények, főleg helyhiány miatt. Így fülest használtam leginkább. Végre most lehetőségem lesz talán egy kis zenesarok létrehozására az új szobámban.
A kérdés már csak az, hogy miféle dolgokat lenne érdemes megvenni?
Először is fontos, hogy túl sokat nem tudok költeni ilyen célokra. Így mindenképpen valami használt dolog kellene.
Igények, kívánalmak, óhajok, irányok:
-nem kell nagy teljesítmény, inkább szép hangzás (bármit is jelentsen ez utóbbi)
-egyszerű, puritán kinézet, nem kell csillivili előlap, meg villogó ketyerék
-forrás: PC, és mp3 így hasznos lenne valamilyen digit bemenet, esetleg akár USB (ez nem hiszem hogy jellemző lenne, bár ki tudja?)...
-nem hallgatok rádiót, nem kell bele
-a 21 századi trendekhez illően nem lenne hülyeség, ha távirányítható lenne a berendezés
-sztereó mindenek fölött, semmi szükségem 19.1 digital szörrundra, meg hasonlókra, két hangdobozt is bőven elég lesz elhelyezni
-nem kell audiofil minőség, persze azért a teszkógazdaságos szintnél valami jobbra vágyom...
-hangdoboz tekintetében vagy valami kisebb keskenyebb álló, vagy valamilyen állványra, polcra helyezhető darab, (bár nem kizárt ebben az esetben az építés sem, ígértek nekem egy-egy vadi új, de nem használt mélyközép ill dómsugárzót...)
-a lehallgató helyiség kb. 4x4 szoba sok bútorral, viszonylag nagy felületű ablakkal, tervezett nagyméretű könyvespolccal, rengeteg könyvvel... -
Marchello13
csendes tag
Köszi szépen, sokat segítettél!
Akkor tudnátok valami jó hangfalat ajánlani (150-200W körüli teljesítményűt), amivel egy 5x6-os szobában igényesen lehet hallgatni zenét?
Szóval nem csak a mély bömböl, hanem a magasak és a közepek is szépen szólnak.Akkor ezeket a hangfalakat sem érdemes megvenni?
1. http://elektronika.vatera.hu/hifi/hangfal/ibiza_sound_d_8b_150_300w_3utas_hangfal_uj_gari_171978485.html
2. http://elektronika.vatera.hu/hifi/hangfal/1par_party_hangfal_300w_20cm_subwoofer_2ev_garanci_171322803.htmlErősítőt bizományiban szerintetek megéri venni vagy inkább vegyek újonnan egyet?
Köszönöm mindenkinek, aki segít(ett)!
-
Horbal
őstag
válasz
Marchello13 #9479 üzenetére
Ezek a hangfalak -finom leszek- nem alkalmasak otthoni igényes zenehallgatásra. A teljesítményük túl nagy a minőségük főleg a raveland sztem túl "alacsony". Nem véletlen, hogy sehol nem látok érzékenységet feltüntetve valszeg a béka segge alatt lehet. Általánosan megfogalmazható szabály volt régebben, hogy kb a max teljesítmény 2/3 lehet a hangfalat hajtani de manapság inkább 3/4-et mondanak de lehet akár 1-1 is ha bátor az ember meg van védelem az erősítőben. Rgo 600W os erősítőt ezek elé tenni botorság.
Leddel világított membrán az mire jó? (költői a kérdés)
Mekkora lesz a helyiség ahova szánod a zenét?
Én kb egy 5x4-es szobában hallgatok zenét, 2x60W az erölködő, 100/120W osak a hangfalak, félnél tovább még nem volt feltekerve soha, mert lemállik a tapéta a falról...
-
Pety
senior tag
válasz
Marchello13 #9482 üzenetére
A kérdés itt neked szólt,hogy mire szeretnéd használni az erősítőt és a hangfalat?Mert ezek közül egyik sem alkalmas normális zenehallgatásra maximum tucc-tucc zenét bömböltetni vagy inkább még arra sem alkalmas,ott sokkal komolyabb szerelést alkalmaznak.
-
Khaal
őstag
válasz
Marchello13 #9479 üzenetére
Mire tervezed használni a hangfalakat? Otthoni szobai zenehallgatásra felesleges ekkora teljesítmény szerintem, ezek inkább hangosításra, házibulira valók.
A linkelt hangfalak egyikéhez se kell akkora erősítő, 100-200 wattal kisebb is bőven elég lenne.Ennyi pénzből egyébként már kifinomult hangzású, minőségi cuccokat is lehet venni használtan, persze ha az a lényeg hogy minél jobban döngöljön akkor nem szóltam.
-
Marchello13
csendes tag
Vagy ez az erősítő bőven megfelel ezeknek a hangfalaknak?
http://elektronika.vatera.hu/hifi/erosito/ibiza_sound_amp_300_2x240w_erosito_uj_garancia_171671727.html
Kimondottan zenehallgatáshoz kell. És a mély fontos....
-
Marchello13
csendes tag
Sziasztok!
Vaterán kinéztem egy hangfalat, de nem tudom, hogy mekkora erősítőt lenne érdemes hozzá venni.
Hangfal: http://elektronika.vatera.hu/hifi/hangfal/dj_hangfal_fenyeffekttel_3_utas_600w_30cm_woofer_171084915.html
Ekkora erősítő kell két ilyen hangfalhoz vagy teljesen felesleges, mert elég kisebb teljesítményű...
Erősítő: http://elektronika.vatera.hu/hifi/erosito/ibiza_sound_amp_800_2x600w_erosito_uj_garancia_171690621.html
Kaptam egy olyan választ, hogy nagyon gagyi a hangfal...
Van egy másik hangfal, ami jó lenne:
http://elektronika.vatera.hu/hifi/hangfal/1par_mivoc_allo_hangfal_500w_3_utas_fekete_sb_210_172378092.htmlMi a véleményetek?
Üdv
-
orbano
félisten
válasz
Telefunen #9469 üzenetére
hmm, tehát ha jól értem, 1-2 jólirányzott helmholtz-rezonátorral tudnék érdemben elérni valamit? utánaolvasgattam kicsit, és szereztem némi leírást is. ha jól értem a térfogattal és a nyílás szélességével/mélységével tudom hangolni, hogy milyen frekvenzia körül csillapítson? ez lényegében csak egy kellőképpen elhangolt doboz/cső egy lukkal?
a kiterjedése nem is számít, csak a térfogata? elnézést a sok hülye kérdésért, de ezekről konkrét információt nem találtam, aztán nem akarok nekiállni egy ilyennek addig amíg meg nem értem a pontos felépítését
ahogy elnézem amúgy a 120hz-emmel könnyű dolgom van. vagy koránt sem ilyen egyszerű?
-
AMDFan
addikt
válasz
#56474624 #9463 üzenetére
Erre nem nagyon tudok mit mondani neked, az én állványom fémből (Söund Arts) van, szóval amúgy sem hiszem, hogy berezonálna
Én úgy gondoltam eddig, hogy azért érdemes feltölteni az állványokat, hogy minél nehezebbek legyenek, minél stabilabb alátámasztást adjon a hangfalaknak. Egy álló hangfal esetében, vagy fa állvány esetében lehet, hogy érdemesebb homokkal feltölteni, de vas állványnál szerintem nem a rezonanciák elnyelése a cél. -
eclipse006
őstag
válasz
#56474624 #9464 üzenetére
Köszi szépen
, tényleg hasznos szöveg,végülis azt vontam le belőle,hogy a fém álványt szokták homokkal feltölteni,fánál csak súlynövelés céljából lehet,inkább legyen vastag a fa amiből készült,és tenni kell egy gránit vagy vas cuccot az álvány alá.
azért kipróbálom a homokkal való töltést,hátha jobb lesz,talpakat mindenképp teszek az álvány alá.orbano: szerintem érdemes egy mini álványt csinálni,hogy legalább fejmagasságban legyen a hangfalod,lehet még így a hangzás is javulna.
-
törölt tag
válasz
eclipse006 #9457 üzenetére
Nem csak kipróbáltam, hanem meg is vettem, és persze a hangminőség volt a perdöntő, a lézer meg olyan, amilyen, és természetesen a mechanika is legalább húszszor ritkább, mint a többi cdm (egyébként még a cdm-3 is elég ritka).
Találtam közben valamit, ami hasznodra lehet talán.
-
KMT
addikt
Arról van szó, hogy a mély hangok hullámhossza köszönő viszonyban sincs az ilyesféle csillapítóelemek felületi "inhomogenitásával", egyenetlenségeivel, így egyszerűen nem hatnak rá. A fő gond amúgy is a szobában kialakuló állóhullámok, amik bizonyos frekvenciákon (és helyeken) durva kiemeléseket, és kioltásokat eredményeznek. Ezek ellen lehetnek jók a hengeres basszuscsapdák ([link]), vagy bizonyos lemezek, amik a faltól való távolság függvényében hatnak bizonyos frekvenciákra.
De annyira nem vagyok benne a témában, hogy jobban kifejtsem.
-
eclipse006
őstag
Na így már étem,egyébként nem rossz elgondolás,csak annyi a gáz hogy esztétikailag lehet nem lenne valami szép látvány,mert ezeknek a lapoknak nem mintás a másik oldala,és furán nézne ki
,de nem érdekel végül is,a lényeg hogy jól szóljon. először kipróbálom homokkal,ha úgy érzem hogy jól szól akkor hagyom,viszont ha nem,megcsinálom amit javasoltál. a hungarocelről már nem is tudom hol olvastam de álítólag jó,és amúgy tényleg csillapít,de a blutacket is kipróbálom feltétlenül.
köszi szépen,ezek haszons infók tényleg,már egy ideje zavar ez a búgás egyes zenéknél,most jött el az ideje hogy megcsináljam,mert amúgy jól szólnak ezek a hangfalak.
-
KMT
addikt
válasz
eclipse006 #9457 üzenetére
Úgy, hogy gyakorlatilag csak 4 "oszlop" legyen a sarkokban. Egyrészt így nem alakulna ki állóhullám, mert nem lenne zárt, másrészt nem lenne minek berezonálnia. Lehet, hogy a teljesen feltöltés is jó megoldás...
Amúgy az sem mindegy, hogy milyen anyag van a doboz és az állvány között. A hungarocell érdekesnek tűnik... Egy próbát megérne a blu-tack. -
eclipse006
őstag
válasz
#56474624 #9454 üzenetére
Hát akkor ezek szerint megoszlik a vélemény az egyes futóművekről,arról hallottam hogy a Philipsnek vannak az egyik legjobb futóművei.biztos jó hangja lehet az általad kipróbált lejátszóknak.
Mondjuk azért az nem hátrány ha jól kezeli az írott lemezeket,azt már én is tapasztaltam,ha 4x-esen írtam meg sokkal könnyebben olvasta be mint modnjuk a 8-12x-esen megirt cdket,nem tartott annyi ideig a számváltás.
AMDFan:Erre a kavicsos megoldásra még nem is gondoltam,lehet ideálisabb lenne mint a homok nálam.mondjuk most szereztem be,éppen szárítom,majd kipróbálom hogy megmarad-e a helyén a homok
.Arra már gondoltam hogy csinálok az álványnak talpakat,lehet majd veszek tüskét.
KMT:hogyan vágjam ki a függőlegers lapok közepét,gondolom hogy hogyan irtad,de mégsem...
egyébként a hangfal és az álvány közt van talp,csak nem látszik a képen.a hungaroceles megoldás amit irtam korábban.
-
KMT
addikt
válasz
eclipse006 #9443 üzenetére
Vágd ki a függőleges lapok közepét! A doboz és az állvány közé mehet blu-tack, akár alulra is, ha nincs tüske.
#9449) Khaal:
Ne vicceljünk már! O_o Az maximum magas- és középhangok csillapítására jó. Ha feltenné, akkor a mély még többnek _tűnne_. A mélyeket elsősorban a szoba méretei és az elhelyezés befolyásolja. Illetve néhány akusztikai eszközzel is lehet segíteni rajta (basszuscsapda, heraklith lemezek, stb), de nem szőnyeg, meg szivacs (vagy tojástartó).
-
AMDFan
addikt
válasz
eclipse006 #9439 üzenetére
Az én állványom mosott/szárított apró kaviccsal van megtöltve. Szerintem jobb mint a homok, mert nem tud kifolyni a kis réseken.
szerk: szerintem az állvány alját 4 helyen nyugodtan átfúrhatnád, hogy ne telibe érintkezzen a padlóval hanem mondjuk 4 csavaron támaszkodjon.
-
törölt tag
válasz
eclipse006 #9453 üzenetére
Azt nem tudom. Egy philips 204-essel vetettem össze a 350-est (mindkettő bese tuningos), állítólag a kettő már csak mechanikában különbözött felépítésileg. Előbbiben a cdm-1 öntvény futómű, utóbbiban a már műanyag cdm-2, utóbbi jól hallhatóan jobban szólt. A cdm-4-eshez hasonlít leginkább a cdm-2, de ez "valamivel kifinomultabb". És sajnos sokkal ritkább. De érdekes, hogy mások hallgattak cdm-4-est futóműként (utána külső dac), illetve cdm-1-est, és annál meg a cdm-1 nyert. De sokaknál a cdm-1 valami über futómű, és hát a 204-es (ami gyakorlatilag ua, mint a 304) hadd ne mondjam, de sokkal minőségibb benyomást keltett ennél a 350-esnél (ráadásul az írott lemezekkel sem volt baja ezzel ellentétben), szóval előzetesen a 204 felé húzott a szívem, mégis engem utóbbi hangja előbbivel szemben annyira meggyőzött, hogy nem tudtam a 204-es mellett dönteni.
Persze hozzáteszem, mindez tuning után. Hogy a cdm-2-es a cdm-ek között hol áll a rangsorban, arról nem tudok mit mondani. Sejtésem szerint a jobbak között van, de azt mondják, hogy igazából egyik cdm sem melléfogás, azaz mind elég jó futómű.
-
törölt tag
válasz
eclipse006 #9451 üzenetére
Hol vagyok én attól, hogy otthon legyek ebben.
Állítólag jó, saját tapasztalatom, mércém viszont nincs. -
eclipse006
őstag
válasz
#56474624 #9446 üzenetére
Jaja,azt tudtam hogy a tüske a legideálisabb,csak egyrész nem volt kéznél,másrészt a környéken nincs semmi audio bolt ahol tunék beszerezni,de hamarosan fogok.ezt a hungarocel otthoni megoldás,de olvastam róla.láttam hogy te otthon vagy Philips CD-lejátszók terén, szerinted milyen a CD-M 12-es mechanika,mert a mostani philipsemben olyan van.
orbano:hát tényleg elég robosztus álvány lett,de annak idelyén amikor csináltam,simán egy elképzelés alapján ment,azért csináltam ilyen szélesre,mert a hangfal maga széles,de utólag rájöttem hogy máshogy is lehetett volna... mindenképp kipóbálom amiket javasoltál,veszek talpakat neki,levágom a két kiáló rész és végül töltök bele homokot, kiváncsi leszek rá hogy lesz-e változás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Gigabyte GeForce RTX 3060 Ti VISION OC 8G - újrapadozva és pasztázva
- Eladó 4 hónapos Samsung Galaxy S24 Ultra (12/256Gb, titán fekete), garanciális, ajándékokkal
- Asus TUF RTX 4090 24GB GDDR6X Gaming Videokártya! BeszámítOK!
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Ryzen 7 5800X / RX 7600 XT 16GB / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB + 1TB SSD / 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W dokkoló (3TR87AA)
- NVIDIA Quadro M2000 4GB 128bit GDDR5 videokártya
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest