-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
python1
veterán
válasz
fehér_ember #75849 üzenetére
Ha megnézed a CD-lejátszót,azonnal rá is jössz a válaszra.
-
fehér_ember
addikt
válasz
blattida #75811 üzenetére
Ez most nálam is valami hasonlóképpen alakult. Mármint kiderült hogy mégsem a legelején van a leggyengébb láncszem. Tegnapelőtt délután vettem egy dac-ot az állódobozos hangzás javítása céljából. Nem jött be :-( . Hiába egyértelműen jobb a forrás hangja, a végén mégsem érzek/hallok különbséget. Fejhallgatóval 100%-osan egyértelmű hogy jobb a szerzemény, de ennek ellenére a "hifi rendszeren" valahol sajnos mégis eltűnik a különbség.
Azt még nem próbáltam hogy az erősítőn bontom az elő és végfokot; és így azt kiveszem a pakliból.(#75833) DrDobos
Szerintem ezek közül válassz: 1; 2; 3; 4(#75835) python1
"Én most forgatok némi pénzmagot CD-lejátszóba ... a PC-s hang a gyenge láncszem"
Hár ez egy kicsit kesze-kuszán hangzik; a CD-játszó is digitális jelekkel foglalkozik és ott is egy dac az átalakító. -
python1
veterán
válasz
dgyuri0123 #75844 üzenetére
A pörgető egy XTZ CD-100/11 es lesz,elmondások szerint pont az ízlésemnek megfelelő a karaktere(meleg hosszan hallgatható). Még képlékeny a DAC használata. Két rendszer építhető köré,ha megfelelő a saját DAC-ja,akkor a nagy Bodor elő/végfok párost fogja szolgálni,de ha nem szeretik egymást CAV A12-es még mindig számításba jöhet,mint "mankó".De valószínűnek tartom,hogy a Bodor párost talán kiszolgálja minőségben.
DrDobos: Az a Hama tökéletesen megfelelő a számodra,nekem is van itthon olyan kábelem,asszony IPAD-ja szokott rajta lógni. A komolyabbik Hama-ról van szó.
-
bta1
őstag
válasz
dgyuri0123 #75837 üzenetére
"Mert 100e Ft-ból nem kapsz igazán jó analóg hangot, csak valami olyat, ami alig lesz jobb a digitálisnál."
Hát nem tudom... amikor minden klappol (saját "fejlesztésnél" sokkal inkább szerencse, mint ár kérdése), és a zene is fekszik neki, akkor a PC olyan szintű élményt tud nyújtani, amit 100eFt-os analóg lemezjátszó soha, ugyanakkor a lemezjátszó "rosszabb hangja" az átlagot tekintve komplettebb, kiforrottabb lehet - így jó esetben a feketeleves is elmarad.
Egyébként értelmenség ringbe küldeni őket, hiszen a régi jó analóg felvételek digitális újrakiadásában többnyire nincs sok köszönet, a lemezpörgetővel pedig komoly nehézségekbe ütközik a "bakeliten" soha ki nem adott zenék lejátszása
-
python1
veterán
válasz
Analóg az biztosan nem lesz.
Cd-lejátszóért megyek kedden,remélem hozza az elvárásaimat!DAC az tökéletes,azt biztosan nem fogok cserélni,erősítők meg itt állnak hegyekben.
-
johnywalker
őstag
válasz
dgyuri0123 #75841 üzenetére
Azt döntds Te el! jó érzékkel rendelkezel!
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
johnywalker #75840 üzenetére
Melyik része nem tetszik?
-
johnywalker
őstag
válasz
Biztos hogy korrekt a válasz, dGyuri? Bta1 A saját szemszögei szerint értékel!
-
Kiskokó
veterán
válasz
DrDobos #75833 üzenetére
Helló.
Én új vagyok a témában nem szaki, nemrég vettem a saját cuccom. Más téma más kategóriaA lényeg, szerintem egy 300ftos és egy 5ezer ftos RCA között nálad nem lesz semmi különbség.
Ezer éves dolgok, olcsó hangkártya... nem leszólni akarom csak hogy értsd miregondolok
Mintha ladára vennél drága prémium gumit... (pl conti sportcontact 5 hogy pontos legyek)
Nyugodtan vedd meg az olcsót szerintem, gyűjts esetleg más hangfalra!!! néha apró pénzért is van jó, bár konkrétat é nemtudok, más hátha ajánl valami mondjuk 10e ft körül -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
python1 #75835 üzenetére
"Miért ne tartozna ide"
Mert 100e Ft-ból nem kapsz igazán jó analóg hangot, csak valami olyat, ami alig lesz jobb a digitálisnál. Ha valóban jó hangot szeretnél, akkor vegyél egy Oracle , vagy Linn bakelitjátszót.
De az már nem "általános" hifi, ha érted mire szeretnék kilyukadni. Itt nem hájend cuccokról esik szó általában... de lehet, rosszul gondolom.
Amúgy cserélj dacot és jobb lesz...
Ne érts félre, nekem sincsenek előítéleteim, de mivel több, mint 40 éve hifizek, csak - csak kialakult valamiféle rangsor a fejemben...
Viszont, ha már CD játszóba pumpálod a pénzed, nehogy valami középszerű sz@rt vegyél, mert ki fogsz ábrándulni. Bocs, hogy így mondom....
-
python1
veterán
válasz
dgyuri0123 #75834 üzenetére
Miért ne tartozna ide.
Szerintem nyugodtan lehet tárgyalgatni,normális hangszínben,amit lényegesnek tartok!Én most forgatok némi pénzmagot CD-lejátszóba a hálózati lejátszóm hangja rendben,egyelőre a PC-s hang a gyenge láncszem nálam.De van itthon néhány gép,talán összedobok egy komolyabb vasat kizárólag erre a feladatra.
Nálam nem hátrány semmi,nincsenek előítéleteim semmilyen adathordozóval szemben,talán analóg vonalat tartom macerásabbnak. -
dgyuri0123
nagyúr
Saját véleményem is az, hogy az analóg forrás jobb, mint a digitális. De milyen áron?
Inkább azt kellene taglalni, hogy mondjuk 100e Ft-ért milyen forrásból kapok jobb hangot és melyiket úszom meg olcsóbban használat közben. LP, CD, vagy PC/Laptop/egyéb. Az első és második verzió, legyünk őszinték nem olcsó, sőt qrva drága. Nekem, "csóró" zenebarátnak is belement úgy 1 milka hangzó anyagba (lemezekbe), ennek ellenére "szegényes" volt a választék. Na ebből (is) lett elegem és ha ma engem kérdez bárki, akkor én is a PC-s zenehallgatás felé terelem, mert (korlátokkal ugyan) "nagyon szerethető" hangot lehet kicsiholni belőle. Lehet vitatkozni azon, mi az a "nagyon szerethető" hang, de nem érdemes, mert szerintem amit én (vagy egy átlag) felhasználó szeretne hallani, azt bőven hozza a PC-s forrás. Ha ma kezdenék bele a hifi mizériába, eszembe nem jutna milliókat költeni LP-re, főleg nem CD-re, inkább jobb "vasakba" ölném a pénzem.
DE, ha a pénz nem számít, az más, viszont az már nem a "Hi-Fi-ről általánosságban" témakörbe tartozna.
Szerintem...(#75825) bta1: Ja, ki kell szolgálni és az a nehezebb része a dolognak. A cső/csövek állapotáról/típusáról/gyártójáról/élettartamáról már ne is beszéljünk. Pl. milyen már lámpáson hallgatni egy tv-műsort. Integrálttal az nem okoz problémát, sem "szégyenérzetet".
-
DrDobos
őstag
Sziasztok!
Remelem elfer a hsz-m a topicban, nem lesz offosAdott egy a legendak szerint meg 1991ben epitett hangfal, illetve erosito. Mindketto hibatlanul mukodik a mai napig, pedig alltak minimum 10 evet. Ha szükséges, ki tudom deriteni a gyartmanyt.
Lenyeg a lenyeg, az rca-kabelem tonkre ment, csak az egyik hangfal mukodik igy, de kiprobaltam, nem a hangfallal van baj. Szeretnek vasarolni uj RCA kabelt. Szeretnem kerulni ezeket a hama termekeket, (de ha tényleg jok ra tudtok beszelni) de nem is szeretnek az arral az egekbe szökni. Tehat egy relative olcso de mar jobbnak mondhato RCA kabelt keresek.
Koszonom a segitseget, udv! -
"Mindig is őszintén irigyeltem azokat, akik képesek esztétikai kérdéseket a számok nyelvére lefordítani..
"
A "különbség" nem esztétikai kérdés. Az vagy van, vagy nincs, lehet kicsi vagy "nagyságrendekkel nagyobb". Ami "esztétikai" kérdés, mert nagy szerepet játszik benne az ízlés, az a különbség megítélése, hogy melyiket tartom jobbnak, nekem tetszőbbnek. De ilyenről nem írt Dorian.
-
bta1
őstag
Nem "valamilyen próba" alapján, hanem eltérű szintű PC-s megoldásokkal együtt élve, sok-sok gyötrődés árán alakult ki a véleményem. Itt nem az a kérdés, hogy neked ill. az apósnak melyik eszközön át férkőzött közelebb a szívéhez, hanem hogy jó irányba befolyásol-e minket az ízlésünk fejlődésében. Nem mondom, hogy az analóggal nem lehet probléma (sőt..), de ott ezt ilyen szinten nem tapasztaltam. Néha még azt is képes elhitetni velünk, hogy az előadó művészeti érzékével lehet gond...
-
bta1
őstag
válasz
dgyuri0123 #75820 üzenetére
"A lámpás erősítőkkel sem egyszerű ám az élet, több okból sem."
Erre talán az Audio Innovations 300 az egyik legjobb példa. A kedvező használtpiaci árának köszönhetően egy átlag hazánkfia számára is lőtávolon belül van, de ha nem szolgálja ki rendesen, akkor a hibáin fog bosszankodni, és soha nem fogja megérteni, miért legenda...
-
LW
őstag
Ezt valamilyen próba alapján tapasztaltad? Jövök a másik oldalról. Itthon kizárólag PC forrásról hallgatok zenét. Összemértük barátnőm szüleinél (apósjelölt hifis) a Micromega Digit lejátszóját az Arcam IrDAC-al és bizony meg tudtam mondani, hogy melyik volt kedvesebb és nem a CD lejátszó. A körítés is rendben volt, csöves erősítő, Kimber kábelezés és egy régebbi ELAC pár. Ahol lehetett, ott ugyan az volt a flvétel, grabbeltem. Ahol magasabb felbontású felvétel is rendelkezésre állt a zenéből, akkor meg nem is volt nagyon miről beszélni.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #75820 üzenetére
VSX520 után szinten minden előrelépés lesz.
Az alkalmatlan zenehallgatásra. -
Dorian
félisten
Indokolatlan és erősen túlzó előítéleteid vannak a PC-s forrással, ami simán lehet ugyanolyan vagy jobb, mint bármelyik. Nagyságrendekkel nagyobb különbségeket okoz az említett Denon pma 1500 vs. csöves hangja.
Alu
Egy full belépő mozierősítő semennyire nem viszonyítási alap -
bta1
őstag
"Árban 150ezernél húztam meg az erősítő vásárlás határát."
Akkor használtban* nem reménytelen egy jobban sikerült D.P. csöves. A félvezetősök alapvetően másképpen imitálják a basszust, és nem biztos, hogy ki fogsz velük békülni... Mégis, a legtöbb problémád szerintem a PC alapú lejátszókkal lesz, melyek főleg akkor tudnak kiábrándítóan szólni, amikor gyengébb minőségű "anyaggal" etetik őket. Nekem egyébként nem annyira a hifis kifejezésekkel megragadható problémák a súlyosak, inkább a könnyűzenére jellemző közvetlen érzelemvilág meghamisítása. Amikor kezd összeállni a hangzás, a legtöbben elcsodálkoznak, hiszen a digitális kütyüket általában sterilnek szokták mondani. A hűha-faktor visszaesése után aztán (főleg egy jó csövessel) kiderülhet, hogy mégnincs minden rendben. Némi képzavarral élve, időnként mintha valami karikatúrát hallgatnánk...
-
dgyuri0123
nagyúr
A VSX 520-at nem nehéz felülmúlni.
Egy "jobb" integrálttal is remekül lehet zenét hallgatni. Pl. Audio Analog, Exposure, Myryad, Vincent, hogy csak néhány márkát említsek a Denon helyett, bár a PMA 1510AE nem olyan "fémes" hangú, mint a mozivasad. A lámpás erősítőkkel sem egyszerű ám az élet, több okból sem.
-
Alu
senior tag
Megmondom őszintén a Dénes Péter féle erősítők nekem már a drága kategóriát súrolják.
Árban 150ezernél húztam meg az erősítő vásárlás határát. Egyenlőre még normális lejátszóm sincs, holnap megyek a Trióda találkozóra. Elméletileg ott főleg a digitális lejátszásról lesz szó, remélem látok/hallok majd valami számomra jó hangú és elérhető árban lévő lejátszót. Apropó megy innen valaki?Apróhirdetések között jobban böngészve találtam Denon Pma 1510 -et, amiről jókat írnak és az árba is beleférne. Arról mi a véleményetek? Saját rendszerben Pioneer vsx 520 -at tudtam összehasonlítani az előbb említett "raklapos kínai" SoundArt v3 csöves erősítővel. Tudom a Pioneer házimozi nem egyenrangú egy Denon szteróval, de a próbálgatások után félek a tranzisztoros erősítőktől. A pioneer kemény, "digitális" hangja után a csöves lágy, kedves dallama öröm volt a fülnek. Ráadásul a csövesből szépen kiszólt az alsó tartomány (4x16 centin meglepően sok, de semmi esetre se túlzó mély), ami a pioból nem, annál már kellett a külön sub.
Ear001: Köszönöm! A Line Magneticből nem találtam itthon, viszont a Pointe felkeltette az érdeklődésemet, bár újonan ezeknek is elég durva áruk van. Talán használtan találok majd olcsóbban.
-
MCGaiwer
addikt
van esetleg vkinek egy linkje egy korrekt zenei tesztanyaghoz? mindenféle kategóriában
-
bta1
őstag
Dénes Péterhez próbálj eljutni valahogy (nem lesz 1xű). Venni (olcsón) nem fogsz tőle semmit, viszont tudni fogod, milyen szempontok szerint keress DP erősítőt a használtpiacon.
A "meggyőző" raklapos kínai hifiből hamar ki fogsz ábrándulni... dehát kell a tapasztalat, és legalább sokat nem lehet bukni rajta.
-
Alu
senior tag
Sziasztok!
Dali Ikon 6 mk1 párhoz keresnék megfizethető áron csöves erősítőt.
A jelenlegi kiszemeltjeim egy
- Yaqin MC 84L és egy
- ATC féle SoundArt v3 erősítő.
A SoundArthoz volt szerencsém saját rendszerben kipróbálni. Számomra elég meggyőző volt (pioneer vsx 520 után főleg), de egy kis plusz teljesítményt és további bemeneteket hiányoltam belőle.
A Yaqin hangját még nem hallottam, angol fórumokon jókat írnak róla, de kíváncsi lennék a ti véleményetekre is. Műszaki szempontból nekem fura, hogy a két nagy kondit betették a forró csövek közé. Laikusként kérdezem, hogy a nagy meleg nem csökkenti jelentősen a kondik élettartamát?
Szerintetek hangzás szempontjából melyik lenne a jobb választás? Yaqinnal kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
Ha esetleg valakinek lenne más ajánlata azt is szívesen meghallgatnám! -
blattida
nagyúr
A zeneiségre érkező nagy pofon bárhol jöhet, ha meg izmozunk, akkor a hangsugárzó az, amelyik messze a legnagyobbat adhatja, lévén, Övé a legrosszabb hatásfok és a legnagyobb torzítás is egy hifi láncban (azaz nem lehet mondjuk egy kisrádió a forrás, aminek, természetesen, nagyobb lenne a torzítása).
-
MCGaiwer
addikt
válasz
MCGaiwer #75804 üzenetére
na, hát Kácsánál akciós volt a furutech egyik legjobb tápkábele, ezért vettem belőle 3 métert, amiből egy 2 méteres és egy 1 méteres tápkábelt fogok építeni. Dugóknak Viborgot gondoltam. Így egy kicsit többért, de sokkal jobb kábelt kaptam mint az akciós Isotek.
Sokat tűnődtem a két kábel hosszán (1,5-1,5; 1,2-1,8; 1-2), végül az 2-1 lett. Az AVRnek elégnek kell lennie ennyi kábelnek.
-
bta1
őstag
Háát.. a zeneiségnek főleg a lánc elején lehet adni egy nagy pofont, de a legjobb szub is elszabotálhatja, ha a doboz nem hagyja magát passzív módon, azaz mélyvágás nélkül kiegésziteni. Meg aztán vannak olyan szobák, amelyeknek inkább nem kellene gerjeszteni az alap állóhullámait. Egyébként REL, esetleg a régebbi kis XTZ (ami nem kocka alakú). Az elhelyezéssel pedig külön meg kell szenvedni.
-
TeeJay
félisten
válasz
blattida #75806 üzenetére
köszi az infót
azóta én is rájöttem hogy tri-amp-os az erősítő rész és azért van szétkábelezve a hangfal
mivel ingyen kaptam ajándékba így kidobni nem fogom, mp3-at meg youtube-ot hallgatni tökéletes panel lakásba. nem hiszem hogy költök majd komolyabb cuccra mert az ingyen cucchoz képest minden drágább lenne.egyedül ez zavart hogy sem CD-t sem kazettát sem rádiót nem hallgatok soha és böszme nagy központi erősítőt tartsam a polcon feleslegesen
azt hittem egy olcsó sima sztereó erősítővel meg tudom hajtani a hangfalakat
mert panel szobába is bőségesen durván hangos és kemény basszus van benne a 17centis mélynyomó miatt
de akkor marad így mert nem akarok hangfalat meg erősítőt is venni hiszen úgysem hallgathatom hangosabban meg úgysem tudok rá komolyabb minőségű forrást kötnilaptop + mp3/youtube/onlinestream/mixcloud
gondolom oda felesleges akkor lecserélnem 18nm-es panel nagyszobára
-
LW
őstag
Sziasztok!
A korábbi kérdésem óta tovább rágtam a dolgot. Magas szintű bemenettel rendelkező, zárt, zenei (nem hangnyomásra hangolt) sub-ot keresek. Kettő jöhet szóba jelen állás szerint, egyik úgy, másik másod(-harmad) kézből.
- REL R305 (~160k, használt)
- Sumiko S.5 (134k, olasz, valamennyi köze van a Sonus Faber-hez, új)Mire érdemes figyelni sub vásárlásakor? Van-e valami jele a korábbi túlhajtásnak? Érdemesebb újat venni egy 8-10 éves helyett?
Szívesen várom a véleményeket a két modellel kapcsolatban. A Sumiko-ról elég jókat írnak itt, itt és itt.
A REL-ről is számtalan elismerő hangvételű írás van. -
blattida
nagyúr
válasz
MCGaiwer #75804 üzenetére
Ha van rá fölös pénzed és nem akarsz/akar készüléket, hangdobozt cserélni, akkor lehet, bár, túl sok értelme nincs, ettől ugyanis alapvetően nem lesz jobb a hangja a rendszernek (ha csak nincs erős placebo hatás).
TeeJay
Az egész cuccot cserélni kellene,mert csak erősítő csere estén maradnának a hangdobozok, amik eleve nem túl jók, ráadásul nincs bennük keresztváltó, ami a panával ellentétben nincs egy sztereó erősítőben, anélkül meg még vacakabbul szólnának. Vegyél egy jó, olcsó sztereó erősítőt és hozzá egy normális, olcsó hangsugárzót -
TeeJay
félisten
Érdeklődni szeretnék hogy van nekem egy tökéletesen működő Panasonic AK-48 hifim és az erősítő részt mivel tudnám kiváltani legolcsóbban másra? A hangfalak 4 utasok 3 külön kábelezéssel, (magas, közép, mély) ha jól emlékszem 6 vagy 8ohm-os és egy tök egyszerű sztereó erősítőt keresnék ami jó ehhez és van rajta AUX RCA bemenet (cd kazetta rádió nem érdekel csak AUX)
Csak zene hallgatásra használom online rádiók és trance zenék tehát magas és mély tartomány erős a zenébenKi lehetne jobbra váltani a gyári panasonic erősítőt? Ha igen mit kell tudni erről?
-
MCGaiwer
addikt
két hülye kérdés kábel ügyben:
Érdemes lehet kicserélni a Sub sima fekete tápkábelét egy Isotek Evo3-ra? Ez a csatlakozó való bele egyáltalán?
Ha igen, lehet veszek kettőt, hátha a jövőben lecserélem az erősítőt is olyanra, amibe nincs beleépítve a tápkábel. Egyébként érdemes lehet tápkábelt magamnak építeni?
A másik kérdés, hogy apámnak van egy csodás Onkyo 6.1 rendszere (bocsi, csak a manuálban vannak specifikációk), amitől az istenért sem akar megválni. Kicsit szeretném javítani neki a hangot, és mivel jelenleg ilyen cérna kábellel van bekötve minden, arra gondoltam, vmi olcsóbb kábelt rendelek neki. Pl ilyet. Erről mi a véleményetek? Foglalkozzak vele, vagy ennek a rendszernek úgy is mindegy?
-
opr
nagyúr
válasz
MasterMark #75801 üzenetére
Jahogy van nekik kulon topik! Franc gondolta volna, en addig jutok el, hogy hangfal-hangfal, pruntyog-dubog-haladjunk.
Atterek oda a kerdesemmel, koszonom a segitseget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Futás, futópályák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gitáros topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Egyedi rögzítőt kínál pár hűtőjéhez a Noctua
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Bittorrent topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- ÚJJ !! 850.000 Ft helyett - M4 iPad Pro 13" 512 GB WIFI + Cellular - 90 Apple Garancia
- Apple Magic Keyboard iPad Pro 12,9" 2021 (6th Gen), fekete - HU / Apple Pencil 2
- Cooler Master ma824 stealth . D15 killer :D
- Utolsó darab - 1M helyett - MacBook Pro Retina 14 M4 - 10C CPU / 10C GPU / 24 GB RAM / 1 TB - MAGYAR
- Eladó XD Design Bobby Hero Spring, Yellow laptoptáska
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest