Hirdetés
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Kiskokó #72948 üzenetére
Hasonló árban található még pl. Kef C7, Canton 476, Castle Knight 4/5, QAcoustics 2050/3050, Magnat MS500/Quantum 675/Shadow205/209, Elac Debut 5 vagy külföldről rendelve Focal C8, Triangle Antal Maestro vagy (ha már Yamaha volt a kérdés)Yamaha NS F700 .... de amig nem hallgatsz meg párat, nem fogod tudni mi a különbség közöttük, igy max. kinézetre valaszthatsz, az alapján meg disztárgyakat szokás vásárolni, nem "hangfalat" .....
(amugy az a Yamaha 777 már jobb hangú doboz, mint a Klipsch, de 200e felett már van választék bőven - csak megjegyezném; most volt nálam 2 pár új Yamaha 777 eladáson 160e-ért, annyiért jó vétel, de 230e környékén már "körbenéznék a piacon" .... )
-
Lite
őstag
Sziasztok!
A HRT termékek milyen minőséget képviselnek? Ár/érték arány főleg...
Használ valaki esetleg HRT LineStreamer-t?
Köszönöm! -
Kiskokó
veterán
Ez a hangfal ? vélemények? Klipschez képest akár ?
Egy ilyen 100-200w körüli hangfalhoz milyen erősítő ajánlott ?
-
drane
csendes tag
Sziasztok!
Azzal a kérdéssel kapcsolatban szeretném a segítségeteket kérni, hogy szükségem lenne valami kisebb méretű hangsugárzóra. Jelenleg egy Denon PMA-360 + Wharfedale Diamond 8.3 kombót használok elég nagy megelégedéssel. Az erősítő marad, a hangfalak helyére keresnék valami polcsugárzót. A keret max. 35.000, ennyiért elsősorban használtat szeretnék. Eddig amit találtam az árkategóriában: Mission M32, Focal JMLab Symbol I, Monitor Audio MR1, valamint a mostani hangsugárzóm polcváltozata, a diamond 8.2. Igazából előny lenne, ha elöl lenne a reflexnyílás, de ha ezen múlik, szívesen szórakozom az elhelyezéssel kicsit. Zeneileg elég mindenevő vagyok(bár főképp szimfonikus metál, valamint drum n bass), de a basszusmentes hangfalakat elég nehezen viselem. Forrásként egy ASUS Xonar DX-et használok, és főként veszteségmentes fájlokat hallgatok. Bármilyen tanácsot szívesen fogadok, előre is köszönöm a segítséget!
dr4n3
-
Gabor970
addikt
válasz
belakiraly #72944 üzenetére
A TV-ből van vonal szintű sztereó jelkimenet? Sok esetben csak optikai spdif lehetséges (a fejhallgató kimenetet nem tekintve, de az épp az illesztetlenség/minőség miatt nem szerencsés) Lehet egy DAC is kelleni fog még.
-
belakiraly
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni (első) hifi összeválogatáshoz.
Jelenleg egy M-Audio BX5 Carbon hangfalpárom van, amit számítógépről hajtok. Ebbe megy bele USB-n keresztül a lemezjátszóm. Ez erősen hunyorítva, friss kávéval még elment, de kaptam egy új változót egy TV személyében.
A célom az lenne, hogy leválasszam a számítógéppel használt hangfalakról a lemezjátszót és pozitív velejáróként a tv se a vinnyadt hangszóróiról szóljon. Fejben ez egy sztereó erősítő + hangfalpár kombinációjaként él.
Annyi korlátozó tényező van még, hogy a hangfalaknak a tv mellett kellene elférniük az asztalon, nem tudom őket földre rakni.
100-150 ezer forint között gondoltam belevágni a projectbe, új és használt megoldások egyaránt működhetnek. -
Nemir Ombe
addikt
válasz
Kiskokó #72940 üzenetére
Egyformán "rossz" mindegyik, csak az RP drágább .... ennyi pénzért már egész jó dobozokat lehet venni (az akciókban sokkal komolyabbakat közel ennyire leárazva) főleg ha zenére akarod, a Klipsch-ek tipikus "mozis" dobozok ..... de ha ez tetszik nyugodtan veheted az olcsóbbat, sok különbség nem lesz hangban.
-
Kiskokó
veterán
Még nem hallottam sehol, de tervben van vásárlás előtt hallgatni valahol.
Nem tudom, sok jót olvasok róla persze a rosszakat is meglátom de úgy gondolom nem lehet rossz.
Aztán külsőre meg nagyon tettszik szinte más nem is jobban esetleg Canton!Ha van más amit ajánlanál. Általában Hip-hop , rap, house, pop zenéket hallgatok!
Szeretem az exkluziv cuccokat és ez a klipsch nekem nagyon ilyen benyomást kelt.
A hallásom zeneileg meg szerintem konvergál a 0-valszóval ha nem is szólna úgy ahogy.. az én fülemnek az is nagyon szép lenne amit tud. Nem ér nevetni vagy facepalmot nyomni
Bár igazság szerint ebből már csak 1 év múlva lesz valami. Azért is lett volna jó ha megjön a rohadék Edigitaltól a kicsi Klipsch pár megtudtam volna tényleg mit tud azért hangzásban stb. -
Kiskokó
veterán
A sima R széria sokkal rosszabb mint az RP széria?
https://edigital.hu/frontsugarzo/klipsch-r-28f-frontsugarzo-par-fekete-szinben-p360308 -
válasz
johnywalker #72938 üzenetére
ja, semmi közöm nincs hozzájuk, csak azt hittem hogy tényeket közölsz és nem egy teljesen szubjektiv véleményt csak úgy . . . de mindegy, jogod van teljesen egyéni véleményt közölni, ez nem vitatható
-
johnywalker
őstag
A "raktáron" általában azt szokták érteni, hogy külső raktáron.A mai logisztikai rendszerekben a webáruház össze van kapcsolva a nagyker vagy beszállító raktárkészlet nyilvántartó programjával,rendszerével.Tehát mondhatni olyan ez a helyzet a webáruház számára, mintha a máséból árulna, röviden...
-
válasz
johnywalker #72932 üzenetére
konkrétumokat légyszives - már bocs, de ez így csak üres vagdalkozás . . .
-
válasz
Kiskokó #72931 üzenetére
Az Árgépes véleményeket kb. annyit is érnek
Sajnos akinek csak a legkisebb dologban problémája van az eDigital-al ( vagy bármely másik webáruházzal is ), az azonnal elkezdi a bolhából ELEFÁNTOT csinálva szidni az adott céget. Az elégedett vásárló ezzel szemben jóval ritkábban veszi a fáradtságot hogy véleményt nyílvánítson.
-
Orlin
addikt
De ezeknél a rendeléseknél írják is hogy raktáron van és szállítási időpontot is adnak meg?!
-
Tomacko
őstag
válasz
Kiskokó #72931 üzenetére
BESt-Byte 16 gigás semmi extra nélküli pendrive rendelés....... 30 nap után mondtam vissza rendelést. Nem bizto, hogy a webshopokkal van baj csak..... szóval a nagykereknél kell keresni a hibát, de nem kicsit, hanem ott bizony hatalmas bajság lehet idén év végén.
Kábel vétel.... köszönöm a tanácsokat, jogsak az észrevételek, nem fogok nagy tételbe beruházni most kábelre de valamit azért veszek, hogy legalább alap szinten legyek
-
Kiskokó
veterán
Árgép-en olvassatok a vélemények utan... az utóbbi pár hónapban az Edigital összeomlott... Raktáron lévő termékeket 2 hétig "összekészítésre vár"... 1 db mosogépen mit kell 2 hétig összekészíteni?... stb stb...
Lehet nem az Edigital hibája... sőt mondom máskor nem volt bajom vele.. de az utolsó rendelésme is döcögősen ment a 8. hónapban... csak nem nekem ment az áru ezért fel se tűnt hogy 3 hét volt még kiküldték...
Ez most meg végleg betette....
Nem igaz hogy leellenőrizni ezt 1 hónapba tart...1 Hónap!!!Johhnywalker- Hát veszem észre... mi van csödbe akarják vinni és szivjak ki a pénz belőle ?
-
johnywalker
őstag
-
Smiley
addikt
válasz
Kiskokó #72924 üzenetére
Nem akarom vedeni az edigital-t, de siman lehet a nagyker hibaja is, ugyanis ok az ottani keszletet szinkronizaljak naponta. Tehat ha a nagykernel egy ugyintezo veletlenul rossz helyre rakott egy pipa-t az SAP-ban siman elofordulhat ilyen. Nekem sok eve volt egy hasonlo problemam, egy kifutott cpu huto-t kerestem es mindegyik boltban 1 darab volt raktaron, persze telefonalgatos utan kiderult hogy a nagyker a hibas mivel honapok ota nem lehet mar ezt a termeket kapni.
-
Kiskokó
veterán
Na erről ennyit!!
Yamaha R-S202D Sztereó DAB/DAB+ rádióerősítő, fekete+Klipsch R15M
1 hónapja rendeltem 100ezerét akcióban. A kommunikáció meg nem létéről inkább szót sem ejtek.
Ma ezt küldték
"Kedves Ügyfelünk!Tájékoztatunk, hogy az imént, nagykereskedelmi partnerünktől kapott információ szerint a következő termék beszerzésére sajnos nincs lehetőségünk, így azt törölnünk kell rendelésedből.
Elfogyott termék
Yamaha R-S202D Sztereó DAB/DAB+ rádióerősítő, fekete+Klipsch R15M polcsugárzó párFelhívjuk figyelmed, hogy online kifizetett rendelések esetén a kifizetett összeg zárolása feloldásra kerül. Több különböző tételt tartalmazó rendelés esetén a módosított rendelésed vételárának kiegyenlítésére újra el kell indítanod a fizetési folyamatot, melyet személyes oldaladra bejelentkezve tudsz megtenni. Amennyiben rendelésed csak ezt az egy tételt tartalmazta, úgy rendelésed törlésre került, melyért ezúton elnézésedet kérjük."
Szóval megvettem az X-FI Hd-t de cuccom nem lesz hozzá.
De gyerekek, ez a Panasonic ujjá éledt az X-FI-vel!! Úgy szól mint vagy 5 éve nem a hifim. Hiába csak egy szoci Panasonic SA-AK44Az Edigitallal eddig tök elégedett voltam, kb 6-8x már rendeltem tőlük... Árgépen véleményeknél is mindenki azt mondja az utóbbi hónapokba lett valami gebasz a céggel.
Én most teljesen leírtam őket!Sőt azt is elérték hogy amúgy is jövőre akartam venni mikor az új házba költözök valami komolyabbat... csak hát ez Akcióban jól jött volna és épp azt hittem haldoklik a hifim is lecsaptam rá... de nem is baj hogy nem jött meg.
Beidegesedek jövőre sztem Klipsch RF280 álló pár a cél csak még nem tudom mivel hajtsam majd meg.
Na ennyi gondoltan megosztom veletek.
Ajánlhattok a Klipsch helyett ilyen 400K ig hangfalat de csak Új érdekel, használt nem!
Akár szettbe stereo erősítővel. -
krichd1
addikt
válasz
Tomacko #72918 üzenetére
Kábelt pedig jóval nagyobb szívás választani, főleg akkor, ha az erősítőd még nincs olyan szinten felbontásban, hogy jobban kijöjjenek a különbségek.
Ott van például a mostanában itthon is felkapott Belden 9497, olcsó, kezdésnek ez is megfelel, ha nem akarsz nagyon belemélyedni, de kell egy kiindulási alap. Nemrég én is ilyet tettem a Magnepanom panelja és új hangváltója közé a magnestand megépítése után. Persze túl nagy tudományos kísérletezés nem előzte meg a műveletet, csak győzött a praktikusság, mivel a nem túl magas forrasztási tudományommal ezt volt legkönnyebb forrasztani (ónozott réz és nem nagy átmérő), a nálam lévő kábelek közül.
Érdekes, hogy a gyári MMG-vel jobban tetszett a 268-582-000 hangja a 9497-nél, de most az átépítés után már megfordult a helyzet, sokat változott a kapott hang összességében, úgyhogy érdemes volt belevágni. -
krichd1
addikt
válasz
Polllen #72916 üzenetére
Igen, ezen már egyszer átestünk.
(#72917) kukulec: Ennek az lehet az oka, hogy a Hegel a leginkább realistább ezek közül, a másik háromnak erősebb saját karaktere van. Az Primare i22 darabos, nem elég zenei, kerek a produkciója, az Exposure 2010 s2 térmélység ábrázolásban nem olyan jó árához képest, de egyébként kellemes hangú. A PM8005-nek egy normálisabb modern Marantz hangja van, amiért már lehet pénzt adni, ellentéteben például a PM6005-el, általában szokták is szeretni, én nem annyira.
-
-igu-
veterán
válasz
Tomacko #72918 üzenetére
Kábel inkább csak finomhangolásra való - ha pont a leendő erősítőd hibáit emeli ki, akkor most kidobsz az ablakon 30e Ft-ot.
Nem akarlak eltántorítani a kábelvásárlástól, de én a végére hagynám. Vagy félretenném az árát most, és az erősítő vásárlásakor választanék egy rendszerbe illőt. -
Tomacko
őstag
válasz
krichd1 #72912 üzenetére
és dgyuri0123
Köszönöm a tippeket. Most első körben vennék valami jobb kábelt. Erősítőt majd tavasszal kezdek keresni, a kábeleimről kb semmit sem lehet tudni, azon felül, hogy 1.6 mm vezető keresztmetszet van rá írva, szóval egy igazi noname alap akármi. A régi Magnat dobozaimhoz elég volt
Meg az erősítő kereséstől már most fel áll a szőr a hátamon..... a régi tranyós dolgoktól nem távolodnék el, valamiért az intergráltaktól kevésbé jó a hangulatom
Szóval az majd egy nehezebb kör lesz
-
Polllen
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #72915 üzenetére
Ezt a múltkor már lemeccsezte valaki. Lehet te is benne voltál. Keress vissza.
-
krichd1
addikt
válasz
dgyuri0123 #72913 üzenetére
Nem azt írtam, hogy nem jó, hanem azt, hogy nem annyira jó, hogy a torzítatlan jelzőt megérdemelje.
-
krichd1
addikt
válasz
kukulec #72909 üzenetére
Ezek közül a elsősorban H80-al, esetleg a PM8005-el érdemes foglalkozni, a másik kettő szerintem felejthető.
(#72910) Tomacko: Szerintem a D352 egy elég rossz tipp volt. Először szerintem erősítőt cserélj, aztán lehet majd lehet kábel csereberével foglalkozni, feltéve ha most tűrhető kábeleid vannak.
Ha majd szeretnél kábelt is, akkor például Sommer SC-Quadra Blue, Oehlbach XXL Air Blue 5, VDC 268-506-000, 268-504-000 (ezek a VDC-k népszerűek itt), kipróbálhatod még például az Audio-gd kábeleit, amik Canare gyártmányok talán. Van den Hulból inkább az FT-12-t próbáld, semmi extra, de korrekt rézkábel és nem drága, vagy még a Fusion szériából érdemes válogatni, bár azok már drágák. Használtan persze több százféle típus is szóba jöhet.(#72911) dgyuri0123: "magasban is nagyon tiszta, torzítatlan hangú kábel"
Azért annyira nem jó. -
Tomacko
őstag
Adott egy Yamaha AX-470 és hozzá egy Jm Lab Cobalt 816 páros. Tudom, hogy kell majd erősítőt is vennem, mivel ez lesz a gyenge láncszem most, DE. Én most első körben kábelt keresnék hozzá. Nagyjából 30.000 forintot költenék rá, nem félek a használt dolgoktól sem. 2x3 méterre van szükségem sajnos. Illetve ha biwire bekötést akarok akkor akár a duplája is lehet. Első ajánlat amit kaptam az a Van Den Hul d 352 levadászása, valahol, ez úgy valamennyire kisimítaná a hangot, ami most kicsit vérszegény alul. Legalábbis ezt kaptam tippnek.
Szóval a fenti kérdés megválaszolásához várnék további más tippeket, hogy miket lenne érdemes kipróbálnom még.
Tomi
-
kukulec
őstag
hali, akinek van valami tapasztalata az alábbi erősítőkkel, megosztaná velünk: Primare i22, Hegel H80, Exposure 2010 s2, Marantz pm8005?
-
krichd1
addikt
válasz
benfolds #72901 üzenetére
Az alsó kategóriás marketing "stúdió" monitoroknak, amik beleférnének a keretedbe, semmi közük sincs a valódi stúdió monitorokhoz és azok hangzásához, és legalább akkora különbség van a különböző típusok hangja között, mint például hifi marketing jelzővel ellátott hangdobozok esetén. Bár ez még a felsőbb kategóriákra is igaz.
1-1,2m-ről már ez a méretkategória általában szokott működni, de konkrét típusokról érdemes beszélni, mert természetesen vannak kivételek. Például ne vegyél JBL Studio 530-at, vagy LSR305, LSR308 típust mert azok még nem jók ilyen kis távolságból, de a Q Acoustics 3020 vagy a fentebb linkelt Advance Acoustic UM20 is megfelel hallgatási távolságot illetően.
Bluetooth DAC-ot simán elfelejtheted ebben az árkategóriában. -
n@p@lm
őstag
válasz
johnywalker #72906 üzenetére
Azt tudom hogy a Youtube-on nincs 5.1, de ha a készüléken van egy HD film amiben van 5.1-es hangsáv azt vajon átviszi-e?
Amúgy megfelelő ez az eszköz zenehallgatásra?
Chromecast-tal menne a kép, ezzel a hang. -
-
n@p@lm
őstag
Sziasztok!
Nem tudom hogy megfelelő topikba teszem-e fel a kérdésemet, ha nem akkor irányítsatok útba légyszíves
Szóval a következőről lenne szó.
Van egy házimozi erősítőm optikai bemenettel.
Ehhez az erősítőhöz szeretnék egy transmittert ami a telefonom/tabletem hangját optikai kábellel bejuttatná az erősítőbe.
Konkrétan a project az hogy lcd tv-n lehetne Youtubot nézni, a hang meg szólna az erősítőn.
Alap az hogy stereo jel menne át, nem tudom hogy az 5.1-et átvinné-e bluetooth-on?
Ilyen kütyüt nézegettem, nem tudom Magyarországon beszerezhető-e egyáltalán?
Hifi stereo Bluetooth Music Receiver Aptx Wireless Bluetooth 4.0 Audio Adapter Digital Optical Coaxial Analog 3.5mm Output -
benfolds
őstag
válasz
Perzeusz #72902 üzenetére
köszi.
igen, ha a 3. verzió lesz, akkor akarok mellé egy dac-t vagy egy jobb hangkártyát is. viszont akkor újabb dilemma lép be: a sima kürbist vegyem 30 körül + egy DAC (blue tooth-osat, ha van ilyen) vagy a blue tooth-osat 40-ért. ugyanabból a pénzből jobb hangminőség vagy inkább az extra kényelem? asszem inkább az előbbi. (de ez a kürbis még mindig nem győzött meg) -
Perzeusz
tag
válasz
benfolds #72901 üzenetére
Amikor én kerestem pár éve pc mellé aktív hangfalakat, nekem ezt is ajánlották: Mackie MR5
Végül nem ezt vettem, úgyhogy nyilatkozni nem tudok róla. Viszont bármelyiket veszed, egy normálisabb hangkártyát érdemes lesz raknod elé. (vagy DAC-ot)szerk. Ez egy darabra vonatkozik, most nézem! Akkor semmi
-
benfolds
őstag
elnézést, hogy látványosan szenvelgek, de tényleg egyre kevésbé tudom, hogy mi lenne nekem a megfelelő cucc. még az alapkérdést sem tudom eldönteni, hogy stúdió monitor, hifi (erősítő+passzív), vagy valami normálisabb pc speaker. ahogy mondtam, íróasztalra, viszonylag közelről történő zenehallgatáshoz kellene egy 2.0, 5 max. 6-os wooferrel (ennél több helyem nincs). a keret ~40 ezer.
1. stúdió monitor: használtan talán ki lehet fogni valami normálisabbat, de nagyon sok helyen azt írják, hogy nem zenehallgatáshoz valók, nagyon laposan tudnak szólni
2. hifi: biztos, hogy jó közelről is? 1-1,2 m
3. pc speaker: tartok tőle, hogy gagyi lenne még a kerethez képest is (ezen gondolkodom)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Filmgyűjtés
- Melyik tápegységet vegyem?
- VGA hiba
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Autós topik
- További aktív témák...
- új, bontatlan, iPhone 13 kártya-független, apple világ-garanciával
- ASUS TUF Gaming A17 Makulátlan Állapotban, Dobozában!
- Samsung Galaxy Tab S9 FE 5G (128GB) Gyári Fóliás, Gyönyörű Állapotban! 6hó garancia
- Macbook Pro M1 13" (16/512GB) Gyönyörű Állapotban!
- HP Omen 45L/ 14700K/ RTX 4080 SUPER/ 64GB DDR5/ 2TB M.2 SSD
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Samsung Galaxy Watch5 Pro,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! R7 5800X3D / RX 7900 XTX 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 1TB WD Black SN750 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest