- Megemelte az új GeForce-ok árazását az ASUS és az MSI
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hobby elektronika
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Genius 2.0 fadobozos hangrendszer
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
belakiraly
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni (első) hifi összeválogatáshoz.
Jelenleg egy M-Audio BX5 Carbon hangfalpárom van, amit számítógépről hajtok. Ebbe megy bele USB-n keresztül a lemezjátszóm. Ez erősen hunyorítva, friss kávéval még elment, de kaptam egy új változót egy TV személyében.
A célom az lenne, hogy leválasszam a számítógéppel használt hangfalakról a lemezjátszót és pozitív velejáróként a tv se a vinnyadt hangszóróiról szóljon. Fejben ez egy sztereó erősítő + hangfalpár kombinációjaként él.
Annyi korlátozó tényező van még, hogy a hangfalaknak a tv mellett kellene elférniük az asztalon, nem tudom őket földre rakni.
100-150 ezer forint között gondoltam belevágni a projectbe, új és használt megoldások egyaránt működhetnek. -
belakiraly
tag
Ujabb fejlemenyek. Kiprobaltam ocsem gepevel a hangkartyamat, ugyanugy sipol az o hangfalaival is, az o szobajaban.
Talaltam optikai kabelt, de egy ora guglizas utan sem tudtam beuzemelni. Windowsban default device-nak beallitottam az alaplapi hangkartya optikai kimenetet, a hangkartya beallitasainal irja is, hogy "input signal monitoring 44100Hz", de sehol sem tudok allitani olyasmit, amitol megszolalhatnanak a hangfalak.
Tud egyaltalan ilyet, vagy csak tovabbitani tudja a jelet mondjuk egy erosito fele? -
belakiraly
tag
válasz
blattida #57707 üzenetére
A notit eladtam, nagy esellyel mar az orszagot is elhagyta
Holnap kiprobalom egy Z77-es Gigabyte lappal, mas hangfallal, hangkartyaval, mara sajnos csak ennyi fert bele.
A fejhallgato kimenetbe nem tudom bedugni, mert csak RCA-6,3-as kabelem van. Azt is majd holnap
[ Szerkesztve ]
-
belakiraly
tag
Kihuztam minden feleslegesen fogyasztot, egy hangfalat dugtam be egy kulon aljzatba, gepet a furdoszobaiba. Still the same. Ugyanugy sipol, mellette ugy suhog, mintha a szel fujna benne, neha recseg is. A suhogas es recseges eddig is letezo dolog volt, de a testverem Yamahaja is ugyanezt csinalja (bar halkabban) egy Focusrite 2i2-vel, egy "hozzaerto" ismerosom pedig azt mondta, hogy ezektol az olcso cuccoktol ne varjak tobbet.
Holnap fogom a Yamaha HS7-eket a es a Focusrite interfeszt, felviszem, lehozom, kombinalom, aztan vagy kirakom az egeszet, hogy hadd vigye a szel, vagy begyujtok vele.
[ Szerkesztve ]
-
belakiraly
tag
Nem gondoltam, hogy ez az apro problema ennyi kerdest vet fel es meg annal is tobb megoldast. Tegnap nem volt idom probalgatni es kabelt rendezni, remelem ma lesz.
A BX5-ok ugyanabbol a hosszabbitobol kapjak az aramot, mint a gep. Mozgattam kicsit a hangfalakat backupolas kozben. A sipolas nem szunt meg, viszont eleg eroteljes ropogas es sisterges jott beloluk egy-egy uj pozicioban.
Megprobalok megszuntetni minden interferenciat, ami van a szobaban, mert van egy olyan erzesem, hogy az usb hubban levo wifi adapter sincs jo hatassal a csendre.
-
belakiraly
tag
Sziasztok.
Múlthéten váltottam notebookról asztali gépre. Egy X-Fi HD hangkártyám van, mellette pedig egy M-Audio BX5 Carbon.
Notebookkal nem volt semmi problémám, de az asztali gépre dugva sípol a hangfal. 8-10k hz körüli agyrepesztő frekvencián. 2.0-ás portban nagyon, 3.0-ás portban kevésbbé, viszont annál is magasabb frekvencián. Ha kihúzom az usb kábelt, minden oké.Annyira zavaró, hogy pár perc után fejfájás lesz a vege, mindegy mit nézek, vagy hallgatok. Fejhallgatóval minden oké. Miert lázadnak az eszkozeim?
Asus p8z68-v lapom van, Seasonic S12-II 430-as táppal.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Megemelte az új GeForce-ok árazását az ASUS és az MSI
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Path of Exile 2
- Linux kezdőknek
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Call of Duty: Black Ops 6 - Jön az újabb ingyenes időszak
- Asszociációs játék. :)
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- PlayStation 5
- További aktív témák...