- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- Bluetooth hangszórók
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- Olcsó "üvegkalitka" az Ocypus kínálatából
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Faresz1976
aktív tag
Urak.
Olyan hibába ütköztem, amit soha nem tapasztaltam még. A fiam gépébe tettem egy GTX 1060 3Gb-os kártyát ( MSI Armor, működőképes, az öcsém gépében volt ). Elindult, driver hiányában még volt kép, de amint az nvidia "hozzányult" csak fekete kép. DVI-HDMI kábellel volt összekötve, kicseréltem HDMI-re ( 2 kábellel is próbáltam ) ugyan az a helyzet. Beraktam egy RX 580-at azzal simán ment minden gond nélkül..... A végső elkeseredésemben ( már mindenféle régebbi driverrel, telepítési móddal próbáltam ) egy másik monitort kötöttem rá és láss csodátvolt kép... megpróbáltam egy tv-vel azzal is működött... WTF???
A monitor beállításait is végigpróbáltam de semmi. A 1060 és a Samsung monitor kombó nem működik együtt nvidia driverrel.
Valakinek van ötlete mi a franc lehet? -
dancsili26
csendes tag
Sziasztok! Van egy problémám és szeretnék segítséget kérni.
Kártya: Sapphire pulse Rx 6600 xt
Tünet: Játék közbe hirtelen elsötétül a kijelző, viszont fut a játék. Ki kell kapcsolni a gépet, viszont utána ledobja a drivert. Újra fel kell telepíteni. Nincs csík, csak hirtelen elsötétül a kijelző.
Mi lehet a probléma?
Köszönöm: Dani -
kicsiogre
tag
Hello, mai napon szokásos takaritás volt a gépben. Aztán nem indult a gép vga hiba...próbaltam masik foglatban , másik tápkábel, aztán ahogy tisztitani akartam az érinkezőt akkor vettem észre két láb ( vagy mi neve ) vége sérült hiányzik. A kérdés hogy javitható vagy kuka a kártya ?
-
tomy86
addikt
Sziasztok!
Nem 100%, hogy VGA hiba, de más tippem nincs egyelőre.
Az utóbbi időben pc ötletszerűen lefagy és csak az újraindítás segít. Mindezt egy Gigabyte RX 5500 XT OC VGA-val.
VGA csere után (visszatettem a régi, Geforce GTX750-est) hetekig nem volt fagyás. Ezek után megint visszatettem az RX5500-ast és három nap után ismét lefagyott a gép.
A hiba előfordulása független a VGA terhelésétől. Többnyire akkor jelentkezik, amikor nincs terhelve a VGA (fájlkezelő használata, jegyzettömbbe íráskor, stb.). Néha napokig megy, máskor pár percenként produkálja a hibát. Kábelcserével próblálkoztam, de nem volt változás.
Minden ötletet köszönök. -
tescodr
aktív tag
Sziasztok adott egy relatíve új gép,decemberben raktam össze magamnak,minden alkatrész új!
A vga-m egy Zotac RTX 4060TI 8gb kártya lett ami most elkezdett furcsa dolgokat produkálni.Először is Discordnál vettem észre hogy A játék stream funkciónál másoknál sokszor nem tölt be az élőm,de mostanság elkezdett kidobálni a tarkov is különféle unity hibákkal.Azóta annyi változott hogy a discord is befagy,nem hallanak,na most a windows eseménynaplóra rápillantva mikor ezek a hibák előjönnek kapok egy szép nagy nvlddmkm 153-as hibát majd a következő log:A(z) nvlddmkm képernyőillesztő nem reagált, és utána sikeresen helyreállt.
A hiba bármikor reprodukálható Az unity Enemies techdemójával,ha megpróbálok a grafikán állítani akkor már kapom is az előbb említett hibaüzenetet.
Kicsit utána olvastam és rengetegen szenvednek ettől.De én bízom az itteni szakikban,szóval hátha valaki találkozott már ezzel.
Amiket próbáltam javaslatokat:
Driver Reinstall DDU-val itt próbáltam régebbi,és újabb drivereket is. -sikertelenül
Energiagazdálkodási beállítások módosítása -sikertelenül
SSD/CPU/VGA (Vram test) hibamentes
Memória teszt memtest86 hibamentes
Hőfokok rendben vannak
Vga kivétele/betétele a gépbe -sikertelen
Ami fura hogy eddig nem volt ilyen bajom,win 10 volt fent,kb 3-4 hete kezdődtek a bajok amikor win 11 került a gépre ,de ott sem rögtön jelentkeztek ezek.
Ez egy igazi Rejtély számomra szóval ha valaki szeret nyomozni,és van valami ötlete azt szívesen venném! -
-
Akula
őstag
Sziasztok!
Ilyen már volt valakinek?
Bekapcsoláskor a post alatt jön elő egy pillanatra, amíg el nem kezdi windowst betölteni, utána teljesen jó minden. Lehet vele játszani, nyúzni-húzni.
-
LaciGSM
aktív tag
Sziasztok! Leírom a problémám, hátha van valakinek ötlete rá.
Van egy Asus TUF gaming F15 laptopom.
Geforce RTX 3050ti van benne.
3 hónapos a gép, eddig minden frankó volt.
Ma indítás után a Streamlabs csinált egy frissítést, ( nem tudom hogy lehet e köze a hibához)
Majd gondoltam játszok egy kis CS2-őt.
Minden akad, játszahatatlan..
Úgy néz ki a dolog hogy a videókártyámat nem ismeri fel a gép. Biosba látja hogy ott a 3050ti, bent eszközkezelőbe csak sima grafic cardnak.látja. ha az Nvidia drivert szeretném telepíteni, akkor kiírja hogy nem talál nvidia videókártyát a gépben... szóval kapufa!
Valaki járt már így?
Ötlet? Megoldás? -
Exy099
újonc
Sziasztok!
Kérlek segítsetek! Adott egy pc, i5-10400f, 16gb ram, 2060 6gb vga. Warzone-al játszom csak, eddig szépen futott a játék, a vga mindig megállt játék közben 82 fokon. Tegnap jelentkezett a probléma, hogy hírtelen nem töltötte be rendesen a játékot, gondolok itt olyanra, hogy elmosodott textura, tiszta fehér ajtó a szürke helyett, átláttam a pályán stb.. eközben a kártya csak 70-72 fokra melegedett fel. Játék indítása előtt, afterburnerben felszoktam húzni a ventik teljesítményét, hogy jobban hűtse, semmi mást nem babráltam. Mi lehet a probléma? A kártya kuka? Köszönöm a segítséget. -
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! 3 egyforma monitorom van. Néha újraindítás után egyik monitornak a felbontása alacsonyabbra vált és nem is lehet magasabbra tenni. Ilyenkor az segít, hogy újratelepítem a GeForce drivert. Illetve a TV-t teszem elsődleges monitornak, majd visszaváltva már mindegyik monitor natív felbontásra vált. Most éppen az a probléma, hogyha csak az elsődleges monitorra váltok, akkor az alacsonyabb felbontást jelenít meg, csak kiterjesztett, megkettőzés módban jó a felbontás. Mi a fenétől lehet ez?
-
cszalien
csendes tag
Új fejlemény. A freki gondok megoldódtak, ahogy állítgattam a thundermasterben a csúszkákat, a target fps-t levette maxról 1-re... Mondhatni user error. Sajnos a 70 foknál kikapcsolás még áll, ha nem engedem odáig elmenni, nincs gond egyelőre. Forza is, Alan wake 2 is eldöcög, csakhát közben a gép felszáll mellettem, úgy pörögnek a ventik.
-
cszalien
csendes tag
Sziasztok!
Sejtem a választ, de azért megkérdezem...
Palit RTX 3060TI GamingPro, januárban járt le a 3 év gari...
Tegnap a gyerek játszott Forzával, csontra fagyott a gép 5 perc múlva. Teszteltem, 70 foknál a kártya kifagy, csak gombbal lehet újraindítani a gépet. Azelőtt semmi ilyen, húzva sosem volt, csak game, semmi bánya.
Asztalon semmi gond, nem szemetel, 2D-ben nincs gond látszólag.
Ma próbálgattam AB-vel és a saját Palit Thundermaster progijával is frekit visszavenni, hűtést felraktam állandóra, de ma már csak szaggatva indulnak a játékok (pl Forza, Divinity 2), ahogy néztem, a gpu órajelet és a memória frekit (210/405) nem veszi feljebb az alaprólIdle 30 C a kártya.
Régebbi nvidia drivereket is raktam fel próbából, semmi változás.
A divinity2-t elindítva ezt látni, felugrik a freki a normális értékre, majd vissza, megint fel, megint vissza.
Egy Seasonic GX650 hajtja, egy éves sincs, egyéb cuccok az adatlapomon.
Ez mi? Halál közeli állapot? Kezdjek kártyát rendelni, mielőtt behal a gép teljesen?
Érdemes valamivel tesztelnem még, vagy hívjak papot?
-
adagabor
csendes tag
Sziasztok!
Abban kérnék egy kis segítséget, hogy a gépem folyamatosan , időtől, és terheléstől függetlenül fekete képernyőre váltott, és újraindult 640x480 felbontással.. majd jöttek a képernyő csíkok stb....
Teszteltem otthon a vgat, cput, memóriát is stressz tesztel... minden ok volt.
Így inkább elvittem és bevizsgáltattam, és azt hozták ki belőle, hogy a gigabyte 2080TI kártyám memória hibás.
Lehet még ezzel bármit is kezdeni, vagy mehet a kukába a történet???? -
Donqatto
csendes tag
Sziasztok!
Olyan furcsa jelenség "áldozata" lettem, amit nem tudok megmagyarázni, de biztos hogy köze van a bányászathoz
Szóval adott volt egy ROG GTX 970 most egy ROG 1070 és egy Ichill 1080...
Nem tudom biztosra, csak az Ichillről, hogy bányásztak vele, valószinű a 1070-el is...
A problémám és a jelenség az lenne, hogy elindítom ezekkel a VGA-kal a gépet sípol az alaplap (VGA hibakód) Aztán világít is a led és 5-10 mp múlva bejön a kép...de a led az alaplapon továbbra is világítMi lehet a gond? Bármilyen tesztet indítok el, mindegyik simán végig megy jó eredményekkel! Sehol semmi nem utal hibára ezen kívül, de rendkívül bosszantó, hogy pl a BIOS-ba így be se tudok lépni...
Találkozott már valaki ilyennel?
3 alaplapnál is ez volt a szitu
-
bubu1981
csendes tag
válasz
bobalazs #1175 üzenetére
Más fajta megoldásra gondoltam, olyasmire, hogy nem-e az eseménynaplóban találok valamit ami utalhat a probléma miértjére amit nem veszek észre vagy valami diagnosztikai programmal meg lehetne találni a megoldást. Mint írtam most raktam össze a gépet, frissen telepítve, Microsoft oldaláról való buherálatlan telepítővel és már az első napokban észre vettem ezt a problémát mikor még a drivereken, vírusvédelmen és a böngészőn kívül nem is tettem még fel rá mást. De mindegy megoldódott, vettem bele egy ASRock Radeon RX 6500 XT Phantom Gaming videokártyát és ezzel már tökéletesen működik a monitor kikapcsolás is. Azért köszönöm a segítséget!
-
-
bubu1981
csendes tag
Sziasztok! Nem tudom jó helyre írok-e, csak hirtelen ezt a fórumot találtam. Egy olyan problémám lenne, hogy a számítógépem nem tudja kikapcsolni a monitort. Sokszor van, hogy gépezés közben elalszom, vagy csak épp zenét hallgatok rajta, és olyankor szeretném, ha tétlenség esetén bizonyos idő után lekapcsolna a monitor. A videokártyám egy Gigabyte GeForce GTX 1650, a monitorom egy Samsung LU28R550UQRXEN és DP-on keresztül vannak összekötve. Ezelőtt egy Gigabyte Z370 Aorus Ultra Gaming alaplappal szerelt Intel gépem volt, ott tökéletesen működött, hogy bizonyos idő után lekapcsolt a monitor. Majd most raktam össze magamnak egy új ASRock B650M PG Riptide WiFi alaplappal szerelt AMD alapú gépet, amihez videokártyát még nem vettem újat, csak a régi gépemből áttettem ezt a GTX 1650-est. Viszont ennél az új gépnél ez a problémám van csak mindössze, hogy nem tud kikapcsolni a monitor. Próbáltam, hogy ráállítottam, hogy a bekapcsoló gomb megnyomására is kapcsoljon ki, de akkor is csak egy pár másodpercre sötétedik el a kijelző és már vissza is kapcsol. Gondoltam rá, hogy valami program okozhatja, de az alaplap és a hűtés specifikus beállítás programjain kívül, minden programom ugyanaz, mint amit az előző gépemen is használtam. Próbáltam, hogy bezártam ezeket a programokat, de akkor se jó. Gondoltam, hogy nem-e kompatibilitási gond lehet az AMD gép ás a kicsit régebbi Nvidia kártya között, de hiába próbáltam dedikált videokártya nélkül, csak a processzorba integrált Radeon Graphics-al, akkor is ugyanez a helyzet. Lenne még valakinek valami ötlete, hogy hogyan tudnék rájönni, hogy miért nem tud kikapcsolni a monitor? Előre is köszönöm a válaszokat!
-
-
nDru84
újonc
Sziasztok,
Mai nap délelőtt játék alatt elkezdett szétesni a kép majd hibaüzenetekkel kidobálni.
Újraindítás után már nem adott képet a monitor. A VGA ventillátorok mennek, és világítási is működik. 4 hónapja használtam teljesen hibátlanul a kártyát. Húzva sosem volt. MSI RX7900XT Classic. iGPU-val gond nélkül működik a gép. Elképzelhető a Tápom szépen lassan elkezdte megadni magát? 2007-ben vásároltam Corsair AX 1200w-os tápról van szó. Ez is hiba nélkül működött 17 évig. Vagy csak szimplán meghalt a VGA?
Előre is köszi. -
szucsinka
őstag
Sziasztok
eladtam januárban próba Garival egy 6 éves Asus Rx 580 8gb OC -s
kártyât a vevő megkeresett hogy egyik pillanatról a másikra nem adott képet a ventik pörögnek .
másik kártyával működik a gépe .
Lehwt ezt gazdaságosan javítani?
valakit tudnátok ajánlani? -
CSB29
aktív tag
Sziasztok,
Az alábbi kártyám van:
ZOTAC GeForce® GTX 1070 MiniZT-P10700G-10M.Szinte biztos vagyok benne, hogy az egyik venti hibás - iszonyú hangos néha, kerepel, illetve másik gépben az egyik venti szemmel láthatóan alig pörög (gondolom ezért ugrik mindig a másik maxra). ~hasonló a jelenség 2 gépben azért gondolom így.
1, Eladnám, akár olcsóbban is, nem akarok vele foglalkozni. Mennyit érhet így?
2, Ha mégis, akkor random kínai weboldal, berendelem, cserélem, és imádkozok, hogy jó lesz, mint régen? Megéri vele foglalkozni?
3, Sosem volt szétszedve, látszik a csavarokon is. Van esély, hogy egy szétszedés+takarítás meg is oldja? Eddig nekem nem sikerült, féltem, hogy eltöröm, de lehet nekiesek megint.Köszi
-
acampora99
csendes tag
válasz
elfelejtette #1166 üzenetére
Köszi!
-
elfelejtette
veterán
válasz
acampora99 #1165 üzenetére
Szia!
Esetleg itt: [link] is kérdezd meg, talán jobban tudnak segíteni, kicsit pörgősebb topic. -
acampora99
csendes tag
Sziasztok!
Valaki foglalkozik itt múlt évezredből származó kártyákkal?
Adott egy Diamond Stealth III S540 (S3 Savage4 PRO) kártyám, de a tesztelés során nagyon sárgás képet ad. Próbáltam másik VGA kábellel és másik monitoron, de az eredmény ugyanaz.
A kártyán egy sérülést látok:
Köszi! -
csubuka
addikt
Sziasztok!
Ezt hívnám rage quitnek
Valaki nekiesett kalapáccsal a gépének vagy hasonló (kidobva találtam egy full konfigot hasonló kezelésnek áldozatul esve
A 3700X szerintem túlélte, az a lényeg ):
Ez az RX6600 kb menthetetlen nem?
Okés, hogy le van szakadva jópár SMD alkatrész róla, az talán még megoldható... persze nem éri meg feltétlen negy ilyen kaliberű karinál.
De ez az oxidációs dolog vízkár vagy hasonló miatt lehetett és valószínű menthetetlenné tette a kártyát nem?
Se kép se hang, be sem indul a gép vele. Gondolom a táp zárlatvédelme letiltja
-
Bence942
tag
Helló olyan gondom lenne hogy meghalt egy vga-m , a probléma az hogy driver telepítése után nem ad k épet amikor nincs driver van kép , megéri javítani nem valami új vga..
-
Teece
csendes tag
Sziasztok
Tegnap haver vett itt az apron egy 1080-at
3 gépbe nézték, nem ad képet, ventilátorok beindulnak.
Ma vissza vitte és a srácnál elvileg elindult, vitte a saját gépét, biost frissitettek stb, de nála nem kelt életre.
Megneztem én is, nalam se jó egyik hdmi dp-porton keresztül se. Alaplapira átdugtam, és wondowsba se latja a kartyát. Mit lehet ilyenkor csinálni? -
Tito62
csendes tag
Segítséget kérnék! Van egy videókátyám igaz nem mai gyerek a típusa : Nvidia GeForce 9800M GTX a laptopomon a drájver telepitve okés, de van egy hibakódja 43-as .Hogyan javitható? Válaszokat köszönöm. A neten még nem találtam megoldást ez idáig. Köszönöm.
-
Shooter020
csendes tag
Sziasztok! Nekem olyan problémám lenne, hogy elkezdek játszani, pl. jelenleg a Dirt 2.0 és a MW csinálja a következő jelenséget. Elkezdek játszani, majd egyszer csak, elkezd elfeketedni a kép, ha elkezdek nézelődni, akkor egy kicsit abbahagyja, majd folytatja ismételten. Ezt mi okozhatja? Eddig ilyen problémám nem volt a gépemmel.
-
Fesq
tag
válasz
magaspontok #1153 üzenetére
igen. De mi lehet a gond vele?
Javitható? -
Fesq
tag
Sziasztok!
Mi lehet a probléma egy régi R9 280X vga-val ha bekapcsolom a gépet megmozdulnak a venti rajta és kb.ennyi. Meg áll minden a táp is. Másik vga-val tökéletesen megy a gép.
-
magaspontok
kezdő
Sziasztok! Ez egy nagyon érdekes hiba, soha nem látam még ilyet.
Asus GTX 1070 dual oc egy A320M-HDV R3.0 - ASRock lap és ryzen 1600af el Chieftech force 500w-al tökéltesen működik évek óta. Átakartam tenni egy másik gépbe, i3 10105f / ASUS PRIME H510M-R-SI lap fsp 500W hyper gépbe, és nem ad képet 1ik porton sem, a másik gépben minden kimeneten ad. Van egy RTX 2060-asom ami viszont mind két gépben tökéletesen működik. (memóriákat is cserélgettem a 2 gépben és a 2060 al mind megy akkor is, a 1070 es viszont csak a régebbi gépben indul el) Egyik haveromnál betettük a 1070-et, és nem ad jelet. Tehát 3ból csak 1 gépben fut a 1070 mi lehet a gond?
-
goamantra
tag
hali .
probléma:
- gtx 1050 kártya állóházban (szal vízszintbe van a kari) : lefagy, újraindul a legváratlanabb helyzetekben, Direct3d device LOST hibaüzenet 3dmarkban, lila szín a képen majd újraindul, cpu ventillátor felpörög nincs kép stb de néha fél óráig is megy hiba nélkül
- ha elfektetem a házat (függőben van az alaplapra) minden ok.3dmark lefut, nincs reset stb.
kérdés: lehet a vga hibás? ha memóriahiba lenne, sztem nem futna le a 3dmark sehogy se
mi lehet a gond? -
ledgeri
nagyúr
Üdv!
Diagnózis: minden működik, vinyó kiszerelés végett ház megbontva, az kivéve... Összerakás után nincs kép 2 DVI-on (Alaplapi DVI-jal működik, szóval nem kábel, nem monitor).
Páciens egy GTX 1060.Ha van rajta, és a monitoron display port érdemes lehet azzal is megpróbálni, vagy már az extra kábel árát sem éri meg, mert kuka...?
-
TYÜTYI2006
tag
Sziasztok! Eladtam a kb 6.5 éves Asus GTX 970 Strix kártyámat, héten postázom,. Az teljesen működik. Kb 3 éve dobozában pihen 1 GTX 970 Black. A gond vele, hogy úgy néz ki majdnem jó, ad képet a bootoláskor win hiba képernyőn, uefiben is. De mikor betöltődne a win 10 ott fekete a képe. Vajon mi lehet a baja? Érdemes e, és mennyiért, ill hol javíttatni? Van e hardveraprón valaki, aki javít hasonlóakat? A konfigom: Asus Z97 Deluxe, Asus Xonar Phoebus solo,Teamgroup Extreme Vulcan Gold 4X8 GB DDR3 2400 MHZ, I7 4790K, Alpenföehn Brocken 2, Seasonic SS660 XP2, Full HD s monitorok. Jó lenne ha tudnék mivel játszani.
-
Harman Dénes
csendes újonc
Szép napot! A napokban tervezek összerakni egy bányászgépet és ki is néztem magamnak egy hibás xfx rx 470 8gb kártyát. A hibája az, hogy amikor bekapcsolom a gépet a ventik felpörögnek de semmi képet nem ad, viszont a gép felismeri a kártyát. Önök szerint még lehet vele bányászni, meg éri kockáztatni? Válaszukat előre is köszönöm!
-
m4rtin
csendes tag
Sziasztok.
Újrapasztaztam a vga-t, visszaszereles után búgó hangot ad, nem a ventik az biztos.
A gép elindul majd egy kis idő után leáll, ilyenkor nem is lehet ujraindítani csak ha kihuzom a tapkábelt, képet nem ad.
Ha nincs bennt a vga tápja akkor viszont elindul és nem is áll le.
Egy Asus rtx 2060.
Mi lehet a gond? Kinyirtam a vga-t?
Köszi a válaszokat! -
Mengele
tag
Hi
Gigabyte B365M AORUS ELITE alaplap
Intel Core i7-9700 processzor
Kingston 2x8GB DDR4 2666MHz HyperX Predator HX426C13PB3K2/16 memória
Rampage EVEREST PRIVATE fekete számítógépház
Enermax 600W MaxPro tápegység (EMP600AGT-C)
Silicon Power 256GB M.2 SSD
2*Toshiba 1TB 64MB HDWD110UZSVA
Sapphire Tri-X R9 290 OC.Az OC az gyari.
Cooler Master MasterLiquid 120 Lite MLW-D12M-A20PW-R1 vízhűtés
Win 10 64-bit.Left 4 Dead 2 marol holnapra elkezdett lagolni mint a barom pedig a pingem 52.Az fps meg 300.
Vga 80 fokos is neha.
Viszont a BF5 ultran multiba nem lagol csak ott is 80 fokos.
Kezd meghalni a VGA -am?A Helpet elore is koszonom
-
ityam
őstag
Sziasztok!
Gondoltam rákérdezek hogy van e valakinek tippje, hogy valakinek van e tippje hogy mi lehet a valós hibája az Asus gtx 960 2GB-nek amit vettem. Eladó hibásként hirdette azzal hogy"ha bemelegszik fagy".
Hát igazából igaz is meg nem is. 2 különböző gépben próbáltam és kb azonos hibajelenséget tapasztaltam mind2 konfigban.
Egyrészt nem minden bekapcsoláskor érzékeli a VGAt mert csak integrálttal indul el. Néha felismeri és elindul. Ha elindul akkor is 1-5 perc(1X még egy 3dmark is végigfutott az 50 próbálkozásból képhiba nélkül) után elhal és abba az állapotba kerül mintha nem lenne benne a VGA. A 2 konfigból az egyiknél a biosban is van alaplap diagramm hogy hova mi van dugva.Ilyenkor empty slotnak jelöli a PCIE slotot. Amikor felismeri éppen akkor ír valami eszköznevet a biosban is természetesen.
A fagyásig nem esik szét a kép. szépen működik a kártya. Tippem szerint valami energiaellátási problémának gondolom amitől sűrűn eltűnik. Nem hiszem hogy konkrétan a melegedés a baja(Egyébként a szétszedtem a hűtőt. újrapasztáztam, kifújkáltam a portól de ez természetesen nem oldotta meg) mert szerintem volt olyan hogy frissen gépbe rakva sem indult el először sem, nem csak a felismert állapot után egy idő múlva bemelegedés utáni eltűnésnél nem műxik.
Szóval lehet igazság abban, amit az eladó írt hibajelenség, de inkább nem tartom igaznak.
Kérdés merre lehet a hiba és mennyire megjavítható? Nagyobb alkatrészeket relatív könnyű leforrasztani a kártyáról és pótolni másikkal és ez nem csip vagy közvetlen memóriahibára utal amik nehezebben cserélhetőek ezért jó lenne tudni mivel érdemes próbálkozni.
Táphibát azért zárnám ki mert eladónál sem volt jó, illetve én is 2 különböző géppel és ezáltal 2 táppal próbálkoztam. -
charg
tag
Sziasztok!
Van egy Nvidia 1050ti videokártyám. A gondom az, hogy hdmi-re kötve a monitoron bizonyos árnyalatok zölden jelennek meg. Nem csak böngészőben, hanem pl. az asztalon is.
Ha ugyanazt a monitort ugyanazzal a hdmi kábellel egy laptopra kötöm akkor nincs gond.
A display portra kötött másik monitor esetén nincs probléma.Mi lehet a gond?
-
schottgun
tag
válasz
nomadka670 #1139 üzenetére
Heló, próbáltál már másik böngészőt? Van bőven, lehet csak egy adott böngészőt nem szeret a gép.
-
nomadka670
csendes tag
Sziasztok!
Jelenleg ott tartok hogy hozok 1 kalapácsot és agyon verem a komplett gépemet.
I7 10700k
32GB CL16 G.Skill Trident Z neo 4x8kit
RTX 3070Ez volt a hibamentes gépem amihez cseréltem egy RX 6800 at ami szintén jól működött.
Majd váltottam Ryzen 5800-ra
Alaplap: Asus Prime x570-PElső hónap ok
Majd hirtelen elkezdett internetezés közben random időközönként fekete képernyőt produkálni. No Displayport pár másodpercig hallom még a többieket discordon majd ennyi.
RGB, ventilátorok működnek. Csak a restart segit.
Stress teszteltem mindent. Játékok alatt soha nem jelentkezik a probléma hiába pörgetem szét a PSU-t vagy a GPU-t órákig tudom futtatni a Prime95-t is.
volmgr 161 a hiba eseméynnaplóba majd Kernel Power 41 63 Bugcheckcode 0 vagy 278
Minden a legfrissebb driverrel rendelkezik.
Aztán 2 hétig megint semmi.
Tegnap pl 8 óra hosszán keresztűl Metro, DMC5, CSGOztam felváltva semmi baja nem volt.
Majd este 1 órán belül 3-szor is. miközbe böngésztemBármilyen életmentő segítséget szivesen fogadok.
Üdv!
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Sziasztok!
Konfigom:
32Gb SSD
i5 2400
12Gb DDR3 (2x4Gb+2x2Gb)
GTX 750ti OC 2Gb
Alaplap Fujitsu D3061-A1
Fujitsu 250W tápegység
Samsung LED TV
Win 8.1 64 bitA VGA-t most vettem, betettem a gépbe, drivert feltettem, majd totál random el-el megy a kép 1-2 mp-re, van hogy fél óráig semmi, van, hogy 2 percben 3x is. HDMI csatlakozókat néztem, nem oldotta meg, kábellel nincs baj, mert mint mondtam a 750 VGA előtt nem volt gond ugyanezzel a kábellel.
Eddig két drivert néztem, semmi változás.
Valaki tapasztalt már ilyet?
Mi lehet ez? -
kapy
csendes tag
-
Sondi1986
addikt
Vettem egy használt kártyát kellemetlen èget szaga van, főleg akkor èrezni mikor elindulnak a vetik. Büdös de jól megy!
Az előző tulaj azt mondja szerinte a termálpadnak van ilyen szaga mivel új, majd elmúlik.
Ti mit vèlekedtek róla? -
jeni
félisten
Hello
Mennyire lehetséges,hogy a:
HP 3400 Pro gép amiben egy i5-2500K van eddig ment az ATi HD 5450 karival hibátlanul egy saját 300W táppal és 2x4gb memóriával.
Tegnap vettek egy erősebb karit egy új bolti Gibabyte GT1030 2Gb személyében amire nem kell plusz PCI VGA tápot kötni.
Csak a logóig indul el a Giga karival a gép.
Ha kiveszik az új karit és berakják a régi Ati 5450H karit akkor végig megy rendesen,sőt ha semelyik VGA nincs benne vagyis az integráltról megy.
A gép egy HDMI kimenettel és a moncsiba meg a DVI csatlakoztatással van összekötve 1 kábellel.
A másik topikban az egyik tag azt mondaná,hogy nem kompatibilis az alaplappal vagy a kártya hibás.
Gondolom itt semelyik táp nem segítene az új kártya esetén lévén nem kér extra tápot sem még akkor sem ha betennék egy új 500W tápot.
A másik gondolatom ha olyan VGA menne oda amire kell PCI VGA 1x6pin és egy jófajta 500W tápegységet betenni. -
kapy
csendes tag
Sziasztok, van egy hibás MSI RTX 2070 GAMING X-em, viszont amelyik webáruházhoz szólt a gari, az megszűnt, az MSI hivatalos garancia menetéről van valakinek valami infója?
-
dantambt
tag
Sziasztok! A napokban elindítottam a játékot és valami borzasztó képpel szembesültem. Próbáltam a kábelcserét.
szerintetek a vga hibája vagy alaplap esetleg monitor?
10700k gigabyte aourus elite asus 2080ti benq xl27z20http://kepkezelo.com/images/xrj8c0ureymxr2sp6735.jpeg
Van valakinek tippje mi lehet a gond? Win resi volt kábelcsere is. -
bundaska
aktív tag
Sziasztok!
Kis segítséget kérnék. Van egy RX 480 Nitro+ kártyám, eladtam, a vevőnél kb. 20 percet ment, fekete képernyőt dobott. Visszavásároltam tőle.
Visszaérkezett, szétszedtem, és érdekes foltok vannak a hővezetők alatt. Ez mi lehet? [link]
A mellékelt linken raktam fel 2 képet.Ha valaki tud, kérem, segítsen mit tudok ezzel tenni? Egyáltalán menthető? Kihez, hova érdemes vinni, ha javítható?
Üdv:
Bundas -
karancs221
csendes tag
Sziasztok, lenne egy videókártyám, amit azt a jelenséget produkálja, hogy amint felrakom a drivert a gép újraindul aztán pedig kifagy, ezt mi okozhatja? Köszi a válaszaitokat előre is!
-
elektrotank
aktív tag
Üdvözlet. Lenne egy Gigabyte GTX 660Ti kártya (konkrétan ez: [link] ), ami valamiért 43-as hibakódot dob az eszközkezelőben, a tulajdonságokra kattintva. Fogalmam sincs miért. A kártya nem az enyém. Elvileg a tulajnál a gép is újra lett telepítve és ez sem oldotta meg a problémát. Olvastam róla pár dolgot neten, egy-kettőt kipróbáltam, de nem sok sikerrel jártam.
Hibajelenség: „A Windows leállította az eszközt, mert az problémákat jelzett. (Hibakód: 43)”
Próbáltam régebbi és újabb drivert. Mindkettőnél csináltam olyat, hogy külön az egyik .inf fájlt töltöttem be. A frissebb driver-nél csinált olyat, hogy elment a kép, csippant egyet (a windows hangra gondolok), majd kidobta, hogy talált illesztőprogramot, de nem tudja telepíteni és oda is kiírta a 43-s hibakódot. Eszközkezelőbe is volt, hogy eltávolítottam az illesztőprogramot, de tiszta telepítést is csináltam, semmi.
Esetleg valakinek van ilyen problémával tapasztalata?
-
Goke
újonc
gigabyte 1080 wf3 pontosítok az lemaradt
-
Goke
újonc
Sziasztok.
Egy olyan problémám lenne, hogy van egy Gigabyte wf3 oc vgam , amit újra kellett pasztázni, mert idle állapotban is rakoncátlankodott.
A pasztázás megtörtént cserélve lettek a hővezető lapkák is , így idle állapotban 40fok. De a problémám az hogy ha valami nagyobb gépigényű játékot indítok el, ami eszi a vgat, a kártya felpörög 80+fokra és utána össze omlik a rendszer. Minden biosát próbáltam, de a régebbiek lekorlátozzák a kártyát. Mi lehet a gond ???
Köszönöm a válaszokat előre is -
vegh001
csendes tag
Sziasztok!
A problémám a következő: teljesen véletlen időközönként fekete képernyőt kapok. A monitoron elmegy minden, mintha nem lenne jel, a gép eközben még megy, de nem reagál semmire, csak akkor tudom életre kelteni ha lekapcsolom a gombbal és újraindítom.
A mai nap tovább vártam, amikor újból megtörtént a hiba, de most magától kikapcsolt és naplóban ezt találtam: A(z) nvlddmkm képernyőillesztő nem reagált, és utána sikeresen helyreállt.
Mit tudnék ezzel tenni, hogy megoldódjon a probléma?A gép amit használok egyébként:
mobo: asus rampage 4 gene
proci: i7-4820k
táp (zsír új): evga supernova 650 gq
ram: 4x4 gb hyperx savage 1600os cl9
gpu: evga 1070 ftwElőre is köszi a segítséget! Remélem, hogy jó topicba írtam.
-
BestGamer18
csendes tag
Ide is felteszem a kérdést hátha van egy gépem de a videokartya a feladatkezeloben mindig 0%-ot ír meg ha játszom akkor is esetleg valaki találkozott ilyennel?
Config:X5650 2.6GHz
ATI FirePro V8800
T5500 Dell alaplap
480w táp -
Nyugis
senior tag
sziasztok!
van egy kellemetlen hibajelenség ami permanens..
valaki tudna segíteni, aki esetleg már tapasztalt ilyen jelenséget: a gépem játék közben meg meg áll egy tized secre ami egy folyamatos multiban élet halál kérdése. olyan 1 percenként produkálja! vajon mi lehet? találkozott már ilyennel valaki? 1070 msi 8 giga gaming VGA-m van i7 skylake 6800 proci -
syno
csendes tag
Sziasztok!
Van egy kellemetlen hibám és sehol sem találtam rá megoldást vagy az okát, ami megoldaná, ezért gondoltam hátha tudtok valami ötletet adni.
Először is a specs: GPU: Msi Radeon RX 570 8GB OC
CPU: Ryzen5 2600x
Mother: Rog strix b450f
RAM: 2x8GB 3000MHz Corsair
PWR supply: FSP hydro m 600 W
A videókártyám kihasználtsága játékok közben 0-100% közt fel-le ugrál, ennek következtében FPS is droppol , ami nem kellemes. Mellékelek hozzá egy Afterburner tesztet mit produkál, hogy egyszerűbb legyen elképzelni.
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdvözlettel,
Erik -
Scorpion
tag
Sziasztok!
Gyanítom, hogy meghalt a videókártyám.
Tegnap egy nagyon izzasztó Hearthstone mérkőzés alatt egyszer csak nagy barnaság jelent meg a monitoron. A zene közben ment tovább. Gondoltam újraindítom a gépet. A windows már nem töltött be. Csökkentett üzemmódban igen.
A biosban is kicsit furcsa megjelenés volt.Másik kártyával a windows is betöltött.
Kérdés:
Ezek után biztosra vehetem, hogy a VGA kettyent meg?
Köszi! -
Russian35
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy vettem egy asus gtx 980-at és miután beletettem a gépbe a drivere telepítése után nem ismeri fel a monitort, dvi- kábelen keresztül, a driver telepítése elött volt kép, utána mikor a windows tölt befele elsötétül a monitor.
Hdmi-n keresztül a tvt felismeri gond nélkül, a felbontás 1920x1080.
Monitor tipusa dell u2312hm.
Szóval próbáltam a monitor driverét twlepiteni de csak akkor engedi ha az alaplap integrált vga-ra vagyok csatlakozva és akkor se ismeri fel a gtx980.
Előre is köszönöm a segítséget. -
he_sa
csendes tag
Sziasztok
Van egy régebbi AGP-s videokártyám, amire most szükségem lenne de ha a VGA csatlakozóval kötöm össze a monitorral, kékes árnyalatú lesz a kép. DVI-on tökéletes. Arra gondolok, hogy a csatlakozó RED szála nem működhet? A kábel jó, 3-al is kipróbáltam, mindegyiknél ez a probléma. A kártya rendesen bepattintva a foglalatba és lecsavarozva.
Volna valakinek erre ötlete? -
Buncaman
tag
Sziasztok!
Az elmúlt hetekben van 1-2 dolog, ami megijeszt. GTX 970-et használok. Néha elszáll a kép pár másodpercre (full feketeség), majd gond nélkül visszajön.
Illetve az M&B II-ben vannak grafikai gondok (más játéknál nincs), de nem tudoma játék a gond e vagy a VGA.
Ha a monitorral vana baj, az a legkissebb gondom, de vajon hol lehet aprobléma?
Előre is köszi!
-
balint716
újonc
Sziasztok!
Cseréltem a gépemben videókártyát amit itt vettem hardverapron, és azóta nagyobb teljesítményen újraindul a gépem.
Gépem:
Alaplap: Asus F2A85-M PRO
Processzor: AMD A10 6800K
Videókártya: MSI R9 390 Gaming X 8G
Tápegység: be quiet! Pure Power L8 CM 730W
HDD: 2TB Toshiba
RAM: 2X2 GB + 4 GB Kingmax DDR3 1333 mhz
Válaszokat előreis köszönöm! -
Janraki
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy ASUS GTX 760 OC 2GB, amit kb. féléve vettem használtan itt a hardveraprón.
Eddig tökéletesen üzemelt, egészen reggelig, amikor is bebootolás közben megfagyott a rendszer, hardvereket felsorolta, és lényegében ennyi. Ennél tovább nem képes jutni. Alaplapi kártyával szépen feláll a rendszer.
BIOSba belépni nem tudok, annyit csinál, hogy kiírja, hogy belép a biosba, de ott meg is áll a történet.
Van valakinek bármi ötlete, hogy mi lehet? Alaplapra is gondoltam, megpróbálom a kártyát másik gépben is tesztelni.
Előre is köszönöm a segítséget. -
ElGatto
aktív tag
Sziasztok!
Sos segítséget kérnék. Gyerkőc használta a gépet és Robloxozás közben lefagyott a gép. Azóta nem tudom normálisan elindítani, mire betöltene a win addigra elsötétül a képernyő. Ha a Biosba belépek ugyan olyan két zöld csíkot látok mint a 1081 - es hozzászólásban a képen. a VGA nekem is radeon r9 270x. Még csökkentett módban sem tudom elindítani a gépet miért??
(#1081) SheriffHUN
Tuti, hogy a vga döglött meg? Várom mielőbbi válaszotok. Köszi -
hadtest
tag
Sziasztok!
Adott egy Asus 6870-es 3db smd kondi letört az aljáról tud segíteni valaki,hogy megtudjam milyen értékű alkatrészek kellenek rá?
-
Vertigo18
addikt
Nekem olyan problémám adódott, hogy a gépem elindulásakor egyik napról a másikra nem töltődött be a Windows... Bejött a Bios, számolta a ramokat, mutatta a kis ablakocskát, hogy tölti, majd egyszercsak kikapcsolt a billentyűzet, bekapcsolva maradt a monitor (csak fekete lett) és behalt minden. Csak az újraindítás segített.
Többszöri próbálkozás (memória-kiszedegetés, másik Cpu-tesztelés, Hdd-k leszedése) arra jutottam, hogy feltelepítem újra a Windowst, mert tuti szofterhiba. Szívtam is a fogamat, hogy hülye módon nem csináltam semmi biztonsági másolatot a rendszerről, így most az 5 éve stabilan futó rendszert dobhatom a levesbe, és kezdhetek egy új rendszert ismét belakni.
A Win10 szépen feltelepült, örültem, indítom, aztán UGYANOTT ki is fagyott megint... Ekkor elgondolkodtam, hogy a Windows töltődése és a Windows betöltése között vajon mi az a folyamat, ami abban a tizedmásodpercben történik és arra jutottam, hogy a felbontás-váltása lehet a hunyó, tehát egyértelműen videókártya. Hiszen a Windows telepítője, a Bios, meg minden "ELŐTTE" ment... Tehát betettem egy régebbi, csak tesztre használt videókártyát és igen, egyből bebootolt a Win10. Ergo, nem kellett volna az előző rendszert sem legyalulnom, ez fáj a legjobban.
Viszont a kérdésem: vajon mi lehet a baja a régi, hőn szeretett videókártyámnak?
-
Attila.85
csendes tag
Sziasztok egy olyan próblémám lenne hogy van egy asus rog strix 1070 videókártyám és egyik napról a másikra azt történt hogy 82 fokot jelez minden program (Msi afterburne, aida64, asus gweak 2) terhelés alatt a ventik pörögnek rendesen mind 3. Ha auto van a venti szabályzó ha manuálisra. Mindegy hogy mennyi terhelés kap mindig 82 fokot írnak ki a progik. Mi lehet baj? És milenne a megoldás rá? Segítséget elöre is köszönöm
-
Attix70
aktív tag
válasz
elfelejtette #700 üzenetére
Szép estét. Lenne egy laptopom amiben processzor Intel Core M-5Y10c, Graphics adapter Intel HD Graphics 5300 van a prociba integrálva. Ha telepítem a hozzá való drivert akkor szét esik a kép, uninstal után megint jó (de ilyenkor nem megy az 5300). Behalhatott a grafikus egység ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 92 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Xiaomi Redmi 13C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest