- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
- Mini-ITX
- Nagyon kevés GeForce RTX 5090 készül, és senki sem tudja, hogy miért
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen egeret válasszak?
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Haart
addikt
Hali, látom az Alisca orange elköltözött budára, kérdés hogy van más szervíz/tuningműhely a városban rajtuk kívül?
Köszi. -
Haart
addikt
Tudna valaki ajánlani egy jó Optikai ->RCA átalakítót? Igazából csak a Tv-hez kell hogy át tudjam vinni az előerősítőre, aminek csak RCA bemenete van. Köszi. 100.000 forintos tételektől kíméljetek Olcsó kell. És meg lehessen venni a sarki péknél is.
[ Szerkesztve ]
-
Haart
addikt
válasz simongab #57352 üzenetére
Ez egy saját találmány saját ötletekkel nem előre legyártott dobozzal, ami az egyediségét is hirdeti.
Annyit kell még tudni hogy aki AVX berkekben is ismerősen mozog az tudja az alábbiakat legalábbis többé kevésbé.
Maga az alap egység azaz a HTA Cirok műve.
Ezek után gondoltam én át kicsit az egészet és cserélve lett elég sok minden benne. Aminek a műszaki kivitelezés Excalibur végezte. -
Haart
addikt
válasz KisTücsök #57342 üzenetére
Hali, köszi az érdeklődést.
Igazából a kérdést paszolom, valószinűleg azért lett ilyen magas mert igy kivánta meg a kinézet, és igazából nem is gondoltam túlságosan át mennyire lenne jó ha alacsonyabb lenne.
Az volt az elsodleges szempont hogy könnyen szerelhető/hozzáférhető legyen és így van bőven hely benne.
Az alábbi linken megnézhető a többi építési kép:A faanyag présel lemez, ez pácolva és lakkozva.
Az elektronika az elején elhelyezett VU meterekhez kell. Egyik oldali elektronika a tápot adja nekik a másik oldali pedig az erősítő oldali jelet.[ Szerkesztve ]
-
Haart
addikt
válasz PrinceHerceg #57204 üzenetére
Hát igen ez egy fogós kérdés, zavarják-e egymást vagy sem stb.
És ha mindegyik pólushelyesen van bekötve? És mivan ha nem? -
Haart
addikt
Adott egy hálózati elosztó, van-e valami értelme előre vagy hátra kötni rajta az erősítőt?
TEhát ha mondjuk be van dugva még az erőlködőn kívül monitor, számgép, akkor azok előtt kell elhelyezkednie az erősítőnek vagy utána. Esetleg teljesen mind1?
Triviális kérdés De érdekelne. -
Haart
addikt
Hi, kérem tegye fel a kezét aki SACD-ben jártas
Érdekelne egy-két dolog ezzel kapcsolatban. Mit kell tudni róla stb., picit mélyebben.
Thx -
Haart
addikt
válasz #71562240 #56971 üzenetére
Egyébként utólag kiderült hogy valami a DAC spdif1 bemenetével lehetett, miután próbából átraktam az spdif 2-es bemenetre a DAC-on tökéletes lett a hang.
(#56969) KisTücsök:
De egyébként max akkor tudom elképzelni a recsegést ha mondjuk vinyl rippet hallgatsz mert abban van tényleg recsegés mint az analog lemezlejátszónál.
Elég nehéz megmondani mi lehet, földelés laptopnál, én megnézném egy közbeiktatott DAC-al is, lehet az megszűrné. Esetleg másik kábelt is kipróbálnék, plusz megnézném jól van-e beállítva a hangkártya tulajdonságainál a bit és a khz. Ha tul magasra állítja az ember akkor a régi alaplapiknál lehet recsegés a vége.[ Szerkesztve ]
-
Haart
addikt
Hi tud valaki valami nagyon egyszerü progit amivel lehet zenéket keverni stb?
Mondjuk amivel egy második zenét le tudok játszani ami alatt szól az egyik kimeneten a zene és egy másik kimeneten fülessel meghallgatom hogy mi legyen a következő szám.
Béna kérdés de help me -
Haart
addikt
Pc-hez Spdif hátsó panelt keresek alaplapi tüskékhez ! Aki tud az szóljon PM-ben.
Köszönöm -
Haart
addikt
Kérdés, lekerültek festés miatt a falról a hangszivacsaim, még1x nem akarom összerondítani a falat a felragasztásával viszont eszméletlenül visszhangzik a szoba, ki mit ajánl?
Ezt találtam, a kérdés hogy mennyire jók ezek? Használ valaki ilyeneket? -
Haart
addikt
válasz bajnokpityu #51752 üzenetére
6L6 variánsok mehetnek?
-
Haart
addikt
Feltennék egy kérdést itt a nagyérdeműnek. EL34-es cső helyére be lehet rakni más fajta csövet is?
Arra vagyok kiváncsi van-e másik cső ami ugyanabba a slotba megy bele? -
Haart
addikt
válasz bajnokpityu #51274 üzenetére
Nem volt nálunk ez az aranyozott JJ, mutatsz egyet?
Egyébként is ezért írtam hogy "ebben a rendszerben" és a csere pédányokat hallgatva ez jött ki legjobbnak.
Biztosan van jobb de az nem járt most ott -
Haart
addikt
válasz Toobee #51271 üzenetére
OK
Röviden annyi, hogy tesztelt DAC-ok:
TC impact twin
Apogee mini DAC
Arcam irDAC
kakukktojás alsóbb kategóriából: Arcam rDACMindez egy passzív Vodakaboy féle váltóval egymással párhuzamosan tesztelve, beállítva azonos hangerőre mind.
Csak a kapcsolót kellett tegergetni hogy egyik vagy másik DAC szólaljon meg.Az eredmény elég megdöbbentő volt. Az első három versenyző fej fej mellett haladt, oly annyira hogy nem igazán tudtunk különbséget tenni 1-1 DAC között. Kb 20 percig teszteltünk váltogatva 1-1 számon belül a DAC-okat. Én bevallom nem hallottam a három DAC között különbséget, vagy maximum hosszas órák hallgatásával lehetett volna.
Az eredmény furcsának mondható ugyanis amint bekötöttük egyik helyére a kis rDAC-ot máris lehetett hallani hogy Vodkaboy szavaival éljek "szomorúbb" volt a hangja.Remélem hamarosan Vodakaboy is érkezik mindezt alátámasztani/megvétózni az ő hallása alapján
Mondta hogy ír egy összegzést, akár a képeket is betéve amiket csinált a teszt alatt#51272) Bargyu :
A hangja csakugyan változik valamelyest. Én talán annyit vettem észre hogy finomodott picit, kicsit "kemény" volt a hangja elsőre. De szépen beáll és finomodik. Rosszabb nem lesz![ Szerkesztve ]
-
Haart
addikt
válasz Bargyu #51267 üzenetére
Igen erről hallgatnék még tőled néhány gondolatot.
Mivel lett jobb a hangzás a csőcserétől.
Apropó nálam volt Vodkaboy22 tegnap és teszteltünk 3 DAC-ot, valamint több féle csövet a HTA-ba.
Mondani sem kell hogy ebben a rendszerben feltétel nélkül a TAD csöve lett a győztes. De majd erről még beszámol Vodkaboy is remélhetőleg hamarosan. -
Haart
addikt
-
Haart
addikt
válasz blattida #49884 üzenetére
Nem bizony, megmarad
Upgradelve lett: új vezetékezés + új ALPS poti + TAD cső.
Ki lett cserélve az összes aljzat jó minőségűre. Hátra lettek téve az elől égtelenkedő RCA aljzatok.Kondik jelenleg: Jamiconok 2db valamint 2db Samwha
Néhány ember meglepődne mit tud jelenlegi mivoltában.
Tervezem ugye a kondi cseréket még plusz lesz építve alá még egy magasítás fából amibe be lesznek építve VU meterek.[ Szerkesztve ]
-
Haart
addikt
válasz blattida #49882 üzenetére
Oh nekem is épp a héten jöttek meg a vadi új kondijaim a HTA-ba lesznek szerelve.
Pont ilyenek -
Haart
addikt
Megvan az új hangsugázó készlet egy Tannoy HPD 315 12"-os hangsugárzó és a körítés formájában.
Aztamindenit...Képeket rakok majd fel ha valakit érdekelnének szóljon.
[ Szerkesztve ]
-
Haart
addikt
-
Haart
addikt
válasz bajnokpityu #49592 üzenetére
És az E88CC?
-
Haart
addikt
-
Haart
addikt
Tud valaki olyan emberkét aki tud gyártani DAC-hoz tápegységet?
Le szeretném cserélni az rDAC gagyi gyári tápját egy toroidos normálisra. -
Haart
addikt
Hi remélem tud valaki segíteni.
Vettem hangelnyelő szivacsot (tojástartó alakú) és szeretném a falra ragasztani. Viszont nem tudom mi az amivel fel lehetne ragasztani ill ötletem van csak nem tudom hogy valaki próbálta-e vagy kikísérletezte már mivel jó.
Jelenleg ragasztó spray-en gondolkodom. A falon sima diszperzit festék van semmi különös.
Ez lehet egy jó alternatíva.
De bármilyen ötlet érdekel.A cél egy ilyen kinézet A szivacs is pont ugyan ilyen.
-
Haart
addikt
-
Haart
addikt
válasz Ekkosh #47347 üzenetére
Kezdőként nem akarok neked hülyeséget mondani és nem is teszteltem Marantz-ot. De nekem pont egy RA-03-am van ami a 06-os elődje, én eddig nagyon meg vagyok vele elégedve.
Azt nem mondom hogy meleg hangzást fogsz kapni, ha jól tudom ez a Marantz-ok sajátja. De annál szikárabb erőteljesebb markánsabb hangja van a Rotel-nek.Majd Kammerer kolléga kiigazít ha nincs igazam
Mondanom sem kell hogy amiket ő tapasztalatai alapján eddig megosztott velem az maradéktalanul teljesült.
Szóval lehet vele vitatkozni de ő hallott már ezt azt......
Nekem sokat segítettek a tanácsai -
Haart
addikt
Na összeállt a lehetséges versenyzők névsora
HK 970
HK 3490
Cambridge Audio 550A
Rotel RA-03Ki melyiket ajánlja és miért?
Cél: PC-ről való meghajtás később egy jobb DAC vásárlása mellé. AR S40-es dobozok mellett az egész.
-
-
Haart
addikt
Egy rövidke kérdés:
Rotel RA-03
VS.
Cambridge Audio 550AÉrvek, ellenérvek, melyiket, miért érdemesebb?
-
Haart
addikt
Beköszöntött a karácsony, gondoltam nézek valami új erősítőt
Adott 3db jelenleg mint versenyző.Melyiket ajánljátok, melyikkel járnék a legjobban per pill.
Nyilván lenne más vas is ami versenyezhet de ebben az adott pillanatban ezeket találtam.
A jelenlegi rendszert váltaná ami az adatlapomon megtalálható.Köszi
[ Szerkesztve ]
-
Haart
addikt
Elbújtak a Rotel erősítők így az ünnepek előtt Egy darabot nem találok használtban RA szériásat.
-
Haart
addikt
Van valami jó adatbázis erősítőknek? Ahol meg lehet nézni milyen márka milyen típusa mikor jelent meg stb.
-
Haart
addikt
válasz MasterMark #45805 üzenetére
Szétszedtem a gépem majd összeraktam hátha valami hozzáér a házhoz vagy ilyesmi. Kevés sikerrel, ugyanazt csinálja, ha bekapcsolom a tápot, habár a gép be sincs kapcsolva. Tehát már egyből átszűrődik valami ahogy áram alatt van a táp. Szóval lehet érdemes lenne egy másik táppal kipróbálni.
[ Szerkesztve ]
-
Haart
addikt
válasz MasterMark #45812 üzenetére
Az a dúrva hogy ez egy gyerekbetegség a hangkariknál és még mindig nem tudták megoldani. Pedig ez a ma fellelhető legjobb integrált kari, ami nem extra modul. És mégis még mindig abban a betegségben szenved amióta léteznek.
-
Haart
addikt
válasz MasterMark #45805 üzenetére
Igen ha lehúzom az USB-t akkor megszűnik. Érdekes hogy a másik erősítő ezt meg tudja szűrni.
Kellesz néznem egy külső tápos DAC-ot.
Plusz ha a sima hangkártyát használom akkor sem ad ilyen hangot, érdekes.[ Szerkesztve ]
-
Haart
addikt
válasz bajnokpityu #45783 üzenetére
Úgy nézem az egyszeri ember hibájába estem, ahogy nézem a kábel minősége miatt van. Rádugtam egy mezei 1.5k-s rca kábelt és olyan szinten sistergett hogy ihajj
Még jó hogy volt egy 60cm-es Audioquest Tower kábelem. Ezzel csak épphogy hallani valami kis zajt.
Akkor a házimoziban lévő szürők miatt nem jön ez ki rajta? Ott gyakorlatilag majdnem mindegy volt az RCA minősége. -
Haart
addikt
válasz bajnokpityu #45783 üzenetére
Nem hiszem hogy bárki is hozzá nyúlt volna, az illető akitől kaptam, neki 2db volt, az egyik faházas(mély gesztenye) hosszúkás alakú zárt. Ez a másik pedig széles és nyitott.
Egyébként lehet hogy a potival van valami, mert ha durvábban tekerek hirtelen akkor picit recseg, lehet ki kell cserélni.
Ki tudja ezt megcsinálni és hol Kit kell keresnem? -
Haart
addikt
Ezt ismeri valki
-
Haart
addikt
válasz #71562240 #45699 üzenetére
Így van ez mind kb igaz amit leírtál. A legfőbb gond tényleg az hogy nem tudom a stereo részét belőni a többihez képest a HK-nak. Jelenleg mindenféle hozzáadott torzítás nélkül Surround OFF üzemmódban megy vagyis pure Stereoban.
Az egész lényege az hogy kicsit kihasználatlannak érzem hogy ott a 7.1 és stereoban hallgatom. Viszont az fix hogy a rendszer soha nem lesz 7.1, de még 5.1 sem
Ezért is tapogatózok hogy legközelebb milyen Stereo egység érné meg ami feljebblépést jelentene.
Jelenlegi egyetlen hátránya a HK-nak hogy nincs meg a távja, de max beszerzek hozzá egy multifunciósat.
Esetleg ha valaki tud ajánlhatna egyet.
A lent említett csere lehetőségek pedig max érdekődés jellegűek, csak akkor cserélek ha van értelmes váltás, ezért is kérdezgetem a hozzáértőket.
Ennek fényében egy Rotel RA-03 már előrelépés lenne? Mert neked is ez tűnt fel elsőre. -
Haart
addikt
válasz #71562240 #45695 üzenetére
Azért hoztam fel most ezt a kettőt mert valaki hajlandó lenne cserélni az enyémet (HK). Ezt a két erősítőt ajánlották fel cserébe. Gondolkodtam melyik lenne jó. Tehát az enyém 1-1-ben egy 9711-ért akkor jó vétel lehet. Főleg hogy nem igazán érdekel a 7.1, inkább stereo irányba mennék el.
-
Haart
addikt
Ha választani kéne most akkor:
Onkyo A-9711
vs.
Denon PMA-860Melyik lenne a befutó? Gondolom az előbbi.
-
Haart
addikt
Hi érdemes lehet az erőlködőmet lecserélni egy ilyen stereora?
H/K ARV5550 -> Onkyo Integra A-9711
Vagy nem igazán lenne előrelépés
Temészetesen tisztán Stereo-ra hangra gondolok.[ Szerkesztve ]
-
Haart
addikt
Szeretnék a szobába valami hangelnyelő szivacsot ilyesmit, mivel elég nagy a beltér és nagy falelületek vannak csupaszon. Jelenleg e miatt visszhangzik kicsit a szoba, ezt szeretném megszüntetni.
A leginkább ami aggaszt, hogy hogyan tudnám úgy felhelyezni hogy anélkül tudjam később levenni hogy kárt tegyek a festésben
Esetleg van valakinek valami bevált trükkje rá?
Gondoltam öntapadós kétoldalas ragasztószalagra, vagy sziloplasztra. -
Haart
addikt
válasz #71562240 #45242 üzenetére
Időközben felkerült egy újabb potenciális jelölt.
Musical Fidelity -
Haart
addikt
-
Haart
addikt
Kutakodtam találtam pár áldozatot véleményt kérnék melyik miért jobb/rosszabb, melyiket lehet érdemes elcsípni :
Marantz SM-80
Marantz PM-8200
Marantz PM-7000
Rotel RA-03
Rotel Ra-960Bx[ Szerkesztve ]
-
Haart
addikt
Hi
50k nagyságrendi árban keresek stereo erősítőt. Mivel nem igazán fogom kihasználni a 7.1 adta lehetőségeket a jelenlegi erőlködőmmel. Ki mit tudna ajánlani ilyen árban.
Hirtelen ezt találtam.
Nyugodtan bombázhattok hirdetésekkel.
Köszi. -
Haart
addikt
Hi, tud valaki olcsón hangszigetelő szivacsot 100x100-as és 3-4cm vastag méretben kellene.
[ Szerkesztve ]
-
Haart
addikt
válasz andorra #44710 üzenetére
Mondtam hogy kövezzetek meg nyugodtan
Nekem speciel a klasszikus zenéről a 90'-es évek előtti zenék jutnak elsőre eszembe, de ez lehet azért van mert nem vagyok komolyzene hallgató vagy és túl sok volt anno a teleshopban "Classic" néven eladott, az említett stílushoz tartozó zenék sokasága.[ Szerkesztve ]
-
-
Haart
addikt
Kábelből mit érdemes és mennyiért? Nyilván nem szándékozom tízezreket költeni kábelre.
Jelenleg sima átlátszó borításos rézkábelt használok (2mm) amit kimérve lehet kapni a mediamarktban is pl.
Jó ez vagy nagyon gyorsan cseréljem le
Valamint érdemes-e a könnyítés végett banándugóval szórakozni? -
-
Haart
addikt
Hello érdeklődnék
Egy B&W 603 s3-hoz képest egy Acoustic research S40 hol helyezkedik el?
Ezen két hangfalat találtam/néztem ki. -
Haart
addikt
válasz #71562240 #44554 üzenetére
Szia igaz nem mondtam a többi elemet:
PC->Musiland 01 us->H/K AVR 5550
Ez az alap felállás és a magnat helyére kell nézni valamit.
Egyébkét zene+mozizás lenne a fő érv, szóval a mozis dologgal nem lőttél mellé
Ja és csak stereoban lenne hajtva semmi több.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Kedvenc zene a mai napra
- Mini-ITX
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Galaxy Ring lett az S25 Ultra hátuljából
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Delta Force (2024)
- Autós topik
- Asszociációs játék. :)
- Nagyon kevés GeForce RTX 5090 készül, és senki sem tudja, hogy miért
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest