Hirdetés
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
nagyúr
-
Tristis
őstag
Már nem azért, de az is tök mindegy, hogy egy kocsi hogy néz ki. Fenntartása legyen olcsó, legyen megbízható, legyen jó a fűtés, jól pakolható, kis értékvesztésű stb. az hogy hogy néz ki.... ha őszinték vagyunk nem kéne hogy számítson. Persze az értékpreferenciák, tudom én, marketinget végeztem az egyetemen...
Nem akartam én megbántani a fórumtársat, kérlek ne te sértődj meg az ő helyébe...
-
Radírpók
csendes tag
Hello!
Köszönöm szépen ezúttal is a véleményeket, javaslatokat. A NAD felé hajlottam volna magam is azok alapján amit olvastam (nem hallottam sajnos), csak picit nehezen barátkoztam össze a "dizájnnal". Sajnos közben lemaradtam róla és jelenleg nem találtam eladó 352-est, vagy 356-ost.
Találkoztam viszont egy Creek Evo 1 típusú erősítővela hirdetések között, ami picit drága nekem, de talán tudok alkudni az árából, ha meghallgattam és tetszik a hangja. Ha nem unjátok még, akkor leírnátok, hogy mit érdemes tudni róla, megéri-e az árát, ilyesmi... -
priusz
aktív tag
Itt is megkérdezem: Régi MB-Quart hangfalakkal van valakinek tapasztalata?
Ha igen kíváncsi lennék rá! -
Tristis
őstag
Egyik hifis fórumon most van eladó Sudgen, én biztosan megnézném azt is.
-
Zsolt!!
aktív tag
Köszi a válaszokat!Továbitottam a szavazatokat az illetékes felé!
Szerintem mindkettövel elégedett lenne, de úgy vagyok vele ha már vesz vmit akkor a jobbikat vegye!
-
Tristis
őstag
válasz
Zsolt!! #23136 üzenetére
Denonom volt, kutyagumi, CA-t nem ismerem, bár én az a fajta vagyok, akinek hamarabb volt füle, mint cucca, szóval ki tudja. Lehet az se egy nagy valami....
Mai fejjel nem vennék ilyesmi vasakat... egyszerűen azért, mert nem éri ez azt a szintet...olcsóbban NAD párti vagyok szinte kivétel nélkül. -
Zsolt!!
aktív tag
Sziasztok!
Egy ismerősöm szeretne erősítőt vásárolni.Két erősítő között vacillál Cambridge Audio 640a vagy Denon pma500?Javarészt elektronikus zenéket hallgat.Melyik lenne a jobb választás?
-
Radírpók
csendes tag
Szép napot!
Találtam egy eladó Rotel RA02 és egy NAD C352 erősítőt. Mindkettő nagyon szép állapotban van elvileg. Jól olvastam/láttam, hogy a két erősítő elvileg hasonló kategória? Van esetleg olyan dolog, ami az egyik vagy a másik felé billenti a mérleg nyelvét, vagy csak a személyes szimpátia alapján kell, hogy döntsek?
-
törölt tag
válasz
Ear001 #23132 üzenetére
Tehát úgy érted, hogy többféle rendszerben összehasonlítottál azonos típusú vezetékből nem ajànlott rövidségűeket ajánlott hosszúságúakkal, és úgy ítélted meg, hogy tényleg rosszabbul szól egy bizonyos hossz alatt. Akkor nem szívesen, de tudomásul veszem, mint kivételt az általános szabály alól.
-
Ear001
addikt
válasz
#71562240 #23116 üzenetére
. Én ezt így nem fogadom el, bár kétségtelen, hogy nem volt még alkalmam összehasonlító teszteket végezni a konkrét kábelek konkrét hosszúságait összehasonlítva többféle rendszerben (feltételezem neked se volt alkalmad, ebben az esetben bizonyos mértékig az angyalok szárnyáról elmélkedünk, hiszen egyikőnknek sincs kísérletes tapasztalata, ami egy kissé jobban meg tudná támasztani az álláspontunkat).
De volt.
Sok helyen, több alkalommal, igen vegyes géppark mellett - és többször megtapasztaltam az aktuális otthonomban az aktuális otthoni rendszer mellett. Ezért is mertem felhozni az ellenpéldát. És a példádban X és Y nem bármilyen egész szám lehet, hanem AN interkonnektél legalább 1 legfeljebb 5 méter, hangszóródrótnál legalább 2 legfeljebb 7 méter. Tehát az ellenpélda bizony szűk hatáskörű, de valós.
-
L4D1K
őstag
válasz
matthew95(2) #23127 üzenetére
Egy picit eltévedtél szerintem
Első hsz rulez ugyebár...
Ha ajándéknak lesz és főképp a külsőn van a hangsúly illetve a szerencsésnek mindegy mi szól rajta milyen minőségben, nyugodtan vedd meg
-
válasz
matthew95(2) #23127 üzenetére
Leginkább használtat érdemes ennyiért. Amúgy ezeket a kisméretű dobozokat ki kell egészíteni mélynyomóval; szokott lenni a microhifiken mélynyomó-vonalkimenet.
-
matthew95(2)
senior tag
Üdv! Érdeklődnék, hogy mindennapi használatra, ezek a mikro hi-fik közül melyiket érdemes venni max. 20-25 Ft-ért! MP3-as CD-t mindenképp játszon le, bár gondolom ez manapság már alapelvárás! Ezen egyből megakadt a szemem! Mi a véleményetek róla?
-
mp54
senior tag
válasz
bajnokpityu #23122 üzenetére
Szia!
Küldtem privátot!
mp54 -
Tristis
őstag
válasz
bajnokpityu #23122 üzenetére
+1
-
Skizz
addikt
Na bekötöttem az új IC kábelt, hát bakker... Ég és föld. Nem semmi. Hozta magával a magas tartományt, a közepet meg lenyomta a helyére és valami zseniális az összkép. Köszönöm a tippet!
-
L4D1K
őstag
válasz
oszili #23119 üzenetére
Szép állapotban van
A rotelek-ekről bajnokpityu biztos tud valamit mondani, neki is van egy tuningolt példánya, ami nem mellesleg nagyon jó szól
A sz.gép-bögreszettről erősítő + hangfalra váltással nem egy új világ, egy új univerzum fog megnyílni előtted.
Az nagyon helyes hogy először erősítőt szerzel be. Ha megtetszik egy hangfal, felkapod és mehetsz hallgatózni
Hangfalhoz majd érdemes lenne leírnod, milyen szobában szeretnéd elhelyezni. Jazz, classic zenére nem feltétlenül, pop rock ra viszont ajánlott lenne egy álló hangfal, ha a szoba mérete engedi persze.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #23118 üzenetére
Igen, ezt a magyarázatot és is igaznak gondolom, miszerint adott készülékek között adott kábelre vonatkozólag létezhet optimális kábelhossz, amely optimum nem feltétlenül a legeslegrövidebb hossz. Azt azonban nem akarnám elismerni, hogy van olyan (hosszirányban egynemű) kábel, amely általában véve, azaz elvileg bármely rendszerben gyengébben szólna bizonyos hosszúság alatt. Tehát kiindulópontként bármely (hosszirányban egynemű) kábelre tartanám, hogy minél rövidebb, annál jobb, és ebbe a kiindulópontba szól bele az összekötendő készülékek és a kábel bizonyos elektromos paramétereiből adódó optimális illesztés követelménye, amely illesztési követelményből következik, hogy bizonyos körülmények között esetleg nem a lehető legeslegrövidebb kábelhossz adja a legjobb eredményt.
És bizony igaz, az audiofil gyártók a tervezés-kivitelezés során törekszenek arra, hogy a saját gyártmányaik együttes alkalmazása szinergiát/többletet hozzon létre. Sokuknak sikerül is ezt megvalósítani, az Audio Note/Kondo tipikusan ilyen.
(#23119) oszili: Ezek közül én erősen javasolnám a Rotel-ek és a Denon PMA-260 irányában való elgondolkodást, miközben persze a HK 635i is jóféle.
-
oszili
csendes tag
Sziasztok,
"Ez lenne az?"
igen ez az. kép1
kép2
Köszönöm mindenkinek az építõ jellegü hozzászólását.Még amiket nézegettem, és szóba jöhetnek
rotel ra-820 AX
rotel ra-820 BX4
rotel ra-840 BX2
denon PMA-480R
denon PMA-260
denon PMA-280
denon PMA-320
denon PMA-425R
Pioneer SA-420
Pioneer A-401, A-402, A-450
HK 640
Ahogy nézegettem ezek nagyjából egy kategória(legalább is az árakat nézve) a legdrágább HK 640 30ezer a többi talán mind 25k alatt vannak. Nekem a legszimpibb így látatlanba/hallgathatatlanba még mindig a szóban forgó 635i. Hallgatózni sajnos egyiket sem tudom, fõleg saját rendszerben, mert még hangfalaim sincsenek(na ide is kell majd segítség, most térnék át a számítógép alapú zenehallgatásról(sz.gép+2.1 bögreszett
) a CD lejátszó+sz.-gép-erõlködõ-hangfalpáros-ra. Ez így mégha egy belépõszint, sõt nem is mai darabokkal, azért mégis egy más világ. A fent felsorolt darabokhoz egy összefüggõ véleményt gondolom senki sem tud mondani, de melyek azok amelyeket úgy ahogy van el lehet felejteni vagy esetleg jobb választás lehet. Fontos, hogy legyen dinamika akár kis hangerõn is, részletezõ, tiszta és zenei hangja legyen. Zenei stílusom olyan mindenevõ lennék, gyerekdaloktól a pop-ig a fiam és a feleségem hallgatják, én inkább jazzt, klasszikust, rockot hallgatok.
Nos minden ajánlást, segítséget szivesen fogadok -
-
-
törölt tag
válasz
Ear001 #23113 üzenetére
Önellentmondás nincs abban amit írtam, legfeljebb nem igaz.
A te álláspontod szerint (illetve a gyártó és a kereskedő szerint, és nyilván valamennyi felhasználó szerint) az adott Audio Note/Kondo kábelek példát mutatnak arra, hogy vannak olyan vezetékek, amelyek eleve, bármilyen berendezésbe illesztve jobban szólnak X méteres hosszban, mint X mínusz Y méteres hosszban. Én ezt így nem fogadom el, bár kétségtelen, hogy nem volt még alkalmam összehasonlító teszteket végezni a konkrét kábelek konkrét hosszúságait összehasonlítva többféle rendszerben (feltételezem neked se volt alkalmad, ebben az esetben bizonyos mértékig az angyalok szárnyáról elmélkedünk, hiszen egyikőnknek sincs kísérletes tapasztalata, ami egy kissé jobban meg tudná támasztani az álláspontunkat).
Csontinál annak idején néha hallgatgattam ilyen kábeleket, de csak az ott alkalmazott, optimálisnak minősített hosszúságokban szerelve. Eleinte Audio Note készülékekkel, később (Quortrup és Kondo különválása után) 47Labs készülékekkel. Egyébként nem is olyan faramuci ezen kábelek szerkezete, a Kondo kábelek általában egyenként szigetelt, különböző átmérőjű vékony erekből állnak, afféle Litze szerkezet ez (mondhatni, egyenként szigetelt erekből álló "sodrott" kábel), de ami számomra lényeges: hosszirányban egyneműek, és nincsenek szélsőségesen kiugró impedancia és kapacitás adataik sem, bár tény, hogy nem átlagosak. Tehát én továbbra is azt gondolom, hogy arányos hangú készülékek közé kötve ezek a Kondo kábelek is annál jobbak, minél rövidebbek, - persze az optimális illesztés követelménye miatt ezt az alapelvet is bonyolítják az összekötendő készülékek bizonyos elektromos paraméterei, elsősorban az impedanciáik.
Klassz lenne egyszer egy kísérletsorozatot végigvinni a Kondo kábelek különböző, ajánlott és nem ajánlott kábelhosszainak összehasonlításával, ki tudja, hátha utána azt gondolnám, hogy előtte nem volt igazam, de jelenleg nem ezt gondolom. -
törölt tag
válasz
burriebonz #23111 üzenetére
Meghallgatás nélkül veszel hangfalat? Merész!
-
Ear001
addikt
válasz
#71562240 #23107 üzenetére
adott konkrét kábel viszonyában esetleg létezhet optimális hossz, mivel az elemek optimális egymáshoz illesztésébe a kábel impedanciája, kapacitása... is beleszól, összefüggésben az összekötendő készülékek idevágó paramétereivel. Azonban olyan nincs, hogy egy kábel eleve gyengébben szól bizonyos hossz alatt
Ebben erős önellentmondást érzek. A Kondo ezüst kábelek szerkezete elég faramuci, az általad felsorolt paraméterek is olyan értékekeket mutatnak egy húszcentis darabnál, hogy az már szűrőnek minősülne. A Naim is hasonló okból ajánl 7 méteres hangszóródrótot az erősítőihez - ez adja meg az optimális illesztést az erősítőinek.
-
Patice
nagyúr
válasz
burriebonz #23111 üzenetére
Akkor még talán Mission M32i.
Vagy még Proson Sat51 MK2, ha még él rá az akció. Nekem is ilyen van és Én is egy NAD C315-öst használok.
-
törölt tag
válasz
burriebonz #23108 üzenetére
Tannoy, Heco rendben van.
-
törölt tag
válasz
burriebonz #23108 üzenetére
Polk tsi nem igazán zenére való teremtés, az még az rti-n is magasan túltesz. Ha használt is szóba jöhet, akkor vaterán van kb. ebben az ársávban Goodmans, az egy egész más kategória, mint ezek.
szerk.: Sőt, ez még jóval olcsóbb is (darabárat néztem a polknál, fene a trükkjeiket
). Többiből vehetsz kábelt, mert ehhez a hangfalhoz már érdemes.
-
burriebonz
tag
Űdv mindenkinek!
Hangfalvásárlás előtt álok, eddig ezeket néztem ki magamnak-Tannoy Mercury v1
-Heco Victa 2 301
-Polkaudio Tsi 100Ezek közül melyiket ajánlanátok? Egyébbként egy nad c315-re lessz kötve, kb.15 négyzetméteres szobában. Esetleg más hasonló is érdekel. az árkategóriát gondolom belőttem. A válaszokat elörre is köszönöm!
-
törölt tag
válasz
Ear001 #23093 üzenetére
Hmm, hmm... Azért ez nem így működik. Alapból minden kábelre igaz, hogy minél rövidebb, annál több információt enged át és annál kevesebb torzítást visz a rendszerbe. Adott konkrét rendszer és adott konkrét kábel viszonyában esetleg létezhet optimális hossz, mivel az elemek optimális egymáshoz illesztésébe a kábel impedanciája, kapacitása... is beleszól, összefüggésben az összekötendő készülékek idevágó paramétereivel. Azonban olyan nincs, hogy egy kábel eleve gyengébben szól bizonyos hossz alatt. Ez marketingjellegű mókusvakítás. Kivétel lehet a szabály alól az olyan kábel, amelyik a hossza mentén nem egynemű, hanem szakaszonként többféle anyagból épül fel. Az ilyen kábel persze nagyon ritka, és az általad idézett Audio Note/Kondo sem ilyen.
Ezzel együtt Kondo bácsit nagyra tartom, sok szép dolgot hallottam már tőle, főleg a Merlin Audióban, néhai Csontinál. -
Peczek
aktív tag
válasz
oszili #23095 üzenetére
Nekem egy HK 630-am van (Hi-Fi Choice Recommendation), kb. fél éve vettem használtan az kb. 10 éves lehet. Akkor az 25-30 között ment. Azt tudom, hogy az Orion kis erősítője, illetve a nagy Videoton erősítő után egy nagyságrendi ugrást jelentett minőségben. Azt nem tudom, hogy a HK PM 635i ehhez képest hol van, gondolom egy korábbi lehet.
1. Szerintem meg. Esetleg megnézheted a Denon PMA 250 -t, az a HFM bestbuy-ja volt, egy ideig referenciaerősítőnek használták. [link] és [link] Ezek azért már 20 év körüliek lehetnek, de a 635i is, ilyenkor a potik már recsegnek, elektrolit kondik kiszáradnak stb. Vagy a menő-manó: Nad 3020(i) [link] ronda és jól szól.
2. Lásd fenn.
3. A nagyszintű bemeneteknél mindegy, melyikre kötöd (tuner, tape, Cd, aux, video, monitor). Persze ez nem teljesen igaz, a monitor bemenet (amivel a magnófelvételt lehet monitorozni) egy hangyányit jobb lehet, mert a forrásválasztást kihagyja. De ezt persze egy laptop forrással nem fogod észrevenni, ahhoz valami minőségibb lejátszó kell.
4. Lásd a korábbi hozzászólásokban: 3,5 jack-RCA átalakító, vagy külsős usb-s hangkártya, pl. az egyik legolcsóbb a BEHRINGER UCA202 (10), azt (talán) egy kicsit jobban szól.
-
-
Lompos48
nagyúr
Amint a képen látod, van Phono/Tuner/CD/Video dedikált bemenete, ezekbe rca kábeleket dughatsz, kizárólag analóg hang átvitelére. Általában a CD bemenet bír a legjobb hanggal.
Általában a Tuner/CD/Video bemenetek egyforma felépítésűek és működésűek. Egyedül a Phono bemenet rendelkezik egy plusz feszültségerősítővel és RIAA korrektorral az elektrodinamikus hangszedő miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, konzol adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L570 - i5-7GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman Z1 Plus Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest