Hirdetés
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
bajnokpityu
félisten
1-2-3 embernek már ajánlottam a cimborám által gyártott litze ICket,van,aki hallotta is.
Alkatrészt kellene rendelni hozzá, ezért várnám azok jelenkezését,akik kácsa árban,v alatta akarnak áránál sokkal jobb minőségű rövid ICt venni.Egyelőre 50-60cm hosszt lehet belőle csinálni, egyéb teknikai dolgok miatt, de a fejlesztés a szabadabb hossz irányában lesz.
Részletek privátban, nem tudom, hogy ezért mennyire leszek fenékbe billentve.
-
hkari
őstag
Sziasztok! Szeretnék egy DAC-ot. Van egy ismerősöm aki össze is tudná rakni, szóval csak az a kérdés, hogy tudok-e valami jobb fajtához kapcsolási rajzot, meg hogy miből kell építeni?
Nem tudom mennyiből jöhet ki egy jobb fajtához az alkatrész. Olyan maximum 20.000Ft-ot szánnék erre.
-
-
válasz
bajnokpityu #22638 üzenetére
És csillapítással általában javul az impulzusátvitel is, ami által megfogottabb, fegyelmezettebb lesz.
-
eclipse006
őstag
válasz
bajnokpityu #22643 üzenetére
Így képeket nézve a belsejéről, nem találom rossznak a kiszemelt Sherwood-okat, de persze ez alapján nem mondhatom, hogy ajánlanám.
A másik két márkával volt már dolgom. -
bajnokpityu
félisten
válasz
eclipse006 #22642 üzenetére
én csak nem túl drága magnatokon hallottam sherwoodot,szóval nem mérvadó,hogy bénán szólt.közvélekedés szerint teljesen jó márka.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #22638 üzenetére
Pontosan így van. Mélyebbre megy, egyben kisimult a mélyek "tetején" lévő kiemelés.
-
Skizz
addikt
Sziasztok
Házimozi topikból áttelepültem, rájöttem hogy ez az ideális számomra. Szóval frontok+sztereó erősítő megvétele előtt állok és Wharfedale frontokra gondoltam. Az árlistát nézve a Vardus VR-300 és a Crystal cr-30.4 között vacilálok. Elvileg egy árban vannak (60 ropi), de nem tudom mi és mennyi különbség van köztük. Sajnos keret nincs rá több még egy sztereó erősítőn kívül, úgyhogy ha tudtok jobbat ennyiért, azt is megköszönöm. Hangszeres zenétől elkezdve moziig, mindenre lesz használva. A szoba nem túl nagy, sőt viszonylag kicsi, szóval teljesítménybeli problémák tuti nem lesznek. Annyit olvastam, hogy a Crystal közép- és mélyhangszórói nagyobbak (15cm vs. 17,5cm) - ez talán eredményezi a jobb mélyet, de mi a hátulütője?
üdv.
-
zlost
csendes tag
Sziasztok
hifi vásárlás előtt vagyok. A környékemen használtan az alábbi erősítőket és hangfalakat találtam (sajnos utazni nagyobb távolságra nem nagyon tudok, postázással meg nem akarok foglalkozni). 70 ezerig tudok kb pénzben elmenni, szerintetek ezekkel a lehetőségekkel érdemes foglalkozni? Mediaplayer lenne egyelőre hozzákapcsolva, filmeznék, zenében pedig jazz, rock, elektronikus és mostanság egyre több klasszikus zene. Köszönöm!erősítők
- Sherwood AI-5010 2x115W – 18e
- ROTEL RA-935BX – 37e
- Marantz Pm 40 – 30e
- Sherwood AX-5103 – 20 ehangfalak
- hivox dunaudio álló hangfal ( monacor hangszórókkal szerelve,belül teljesen bélelve, van den hul belső kábelezéssel le ill felszerelhető tüskékkel hátsó reflex nyílással ) – 35e-Yamaha NS-G40 MKII álló – 30e
- Wharfedale Diamond 8.3 cseresznye álló hangfal – 38e
- új CIARE 2cm tábl Juhar 2 ut BassReflex Natur Juhar (Ciare hw162 + Ciare ht 262 ből épített kit, audiolink kábelezés, szorítós banán aranyozott terminál.
19literes bass reflex 2cm táblásított natúr lakkozott juhar (anyag, nem szín) dobozban ) – 50e- Sal Fekete álló 2x250 W 8 Ohm – 27e
-
-
L4D1K
őstag
Én úgy éreztem, hogy feszesebb, pontosabb lett a mélye a tuning után. Mondjuk az elhelyezésével nagyon szépen lehet vele játszani, nálam most a megszokotthoz képest kevésnek érzem a mélyeket, de ezt inkább annak tudom be, hogy eddig a rossz elhelyezés miatti mély kiemelést szokta meg a fülem. Saját tapasztalatom szerint, ha a szobád engedi, próbáld meg elhúzni őket a hátsó falaktól annyira, hogy a hangfal középvonalától számítva a szobahossz 1/5 öde meglegyen.
Ha jól tudom akkor kap merevítést is a doboz, lehet hogy ezért megy mélyebbre
-
hkari
őstag
válasz
bajnokpityu #22634 üzenetére
Én úgy érzem, hogy a mennyisége nem változott, viszont mélyebbre megy az tuti, szóval ezért tűnhet többnek. De lehet hülyeség, szóval majd Dorian pontosít
-
imibogyo
veterán
Persze nem rábeszélni akartalak. Csak nálam így szokott működni. Úgy volt, hogy gépet sem fogok egy darabig cserélni most meg már itt tartok.
-
Alpee
aktív tag
válasz
#71562240 #22628 üzenetére
en is hasonlokeppen gondolom a dolgokat... viszont nemtudom, hogy milyen allapotban vannak a dobozok, mondjuk max kepet tudok roluk kerni, abbol lehetne kiindulni.. irni ugyis azt irnak amit akarnak...bar eleg komoly uzleteknek a beszallitoi + maguk is arulnak (bemutatotermuk is van).
Valoszinunek tartom h valaki upgradelt es beszamitottak neki... Egyebkent a tannoy es az RS szeria is naluk van. -
Alpee
aktív tag
válasz
bajnokpityu #22625 üzenetére
Szivesen raszannek tobbet is, csakhat BP-tol is 500 km-re vagyok. Mondjuk evente 1x-2x megfordulok BP-n is, de mostanaban nem megyek, addig meg eladjak a hangfalakat...
Valahol olvastam, h Arcamnak is kell legalabb egy - masfel ora bemelegedes...
Talatam ket arcam alpha 8 ast ebayen, ha nem sikerul 200 euro alatt megszerezni egyiket, akkor valszeg rotel lesz belole...egyebkent milyen kulonbseg van az alpha x ek kozott?
-
törölt tag
Én is azért mondtam a szívfájdítást, mert az a Sensys DC1 igencsak jól eltalált hangdoboz, és az eredeti árát (150ezer) nagyon megéri. Ám az RS6 alapból sokkal drágább (lényegében kétszeres árú) készülék, és még ha háklisabb is egy kicsit, és nem annyira jóízlésű a hangja mint a Sensys-é, azért mégiscsak jobb és több mint az új áron kb fele annyiba kerülő Sensys DC1. Tehát, ha 120ezerért meg lehet venni az eredetileg majdnem 300ezerbe kerülő (és annyit meg is érő) RS6-ot, akkor meg kell venni, nincs mese. Aztán az RS6 árnyékában majd könnyebb szívvel lehet merengeni otthon a fotelben, hogy azért az a Sensys milyen szépen szól...
-
eclipse006
őstag
válasz
bajnokpityu #22625 üzenetére
A Marantz-omnak is kell egy fél óra, hogy bemelegedjen.
-
hkari
őstag
Ma már kicsit többet hallgattam a dali-t, és óriási a változás. Végre előjött a közép, és nem tolakodóan sok a magas. Mélyebbre is megy, egyértelműen érezni. Ma beszéltem Zolival, és ő is mondta hogy visszavett picit a magasból, mert sok volt, szóval jól érzem. Jövő hónapba viszem a CA-t is.
-
bajnokpityu
félisten
szánj rá a témára 1 napot BPn.vagy kettőt.ami hangfalakat kérdeztél, meg tudod hallgatni.
rotelnél viszont tényleg érdemes a tuningot is beleszámolni.15-25e között van.ezeknek a roteleknek a kapcoslása szögegyszerű,de ezért sem hőmérsékleti, meg nyugalmi elállítódási kompenzáció nincs benne. ez 2 dolgot jelent: érdemes kapcsiból szervizelni, mint egy autót, másrészt meg minél inkább elállítódik a nyugalmija,annál később fog melegedni.
840esemet mikor vettem,kb másfél óra volt,mire belemegedett
beállitva,rendberakva 40perc.nem szól nagyon rosszul hidegen,de azért eléggé megváltozik melegen a hangja -
Alpee
aktív tag
válasz
bajnokpityu #22621 üzenetére
meghallgatni sajnos nincs eselyem (erosito ebay, hangfal 500 km-re (buybackel, cegtol, 5.0-as szett volt, de az RS1-eket mar megvettek)). Kornyeken nem ismerek olyant akinek valamirevalo cucca lenne...
-
Alpee
aktív tag
válasz
#71562240 #22618 üzenetére
Egyre inkabb RS6 lesz a dologbol, de a Tannoy nekem is tetszik kulsore, raadasul elol van a reflexcsove is, elbizonytalanodtam...viszont RS6 + RSLCR 150-ert jo vasarnak tunik...(ha alkudni lehet es mondjuk 135 lenne, akkor megjobb)
Erositok kozul Arcam es Rotel kozott vacilalok (valoszinuleg Rotel olcsobb lenne...)
-
bajnokpityu
félisten
8xx 9xx 10xx kapcsolásteknikailag ugyanaz.előfok az,ami ide-oda szinezi kicsit őket,de a karakterük, torzításuk, természetességük ugyanaz.nem szineznek sokat, és főleg nem csinálnak szúrós magasokat.
8xx ujonnan több,mint 2x annyi volt uj korában,mint a 9xx,utóbbiakat taiwanon gyártották.randábbak a forrasztások,de sztem nem hallható ki.mindkettőből van 1-1példányom.
arcam megérne egy próbát sztem, és elvből nem vetném el a nadokat sem. lehet,h pont a lágyság fog tetszeni. nem úszod meg,h ne menj el meghallgatni őket.
-
Alpee
aktív tag
válasz
bajnokpityu #22617 üzenetére
16 nm, meg annyira nincs belakva, de be lesz (mondjuk szonyeg van, egyik fal mellett kanape, felette mondjuk ures, masik falon konyvespolc lesz, a harmadikon pedig, ahol a hangfalak lennenek ket oszolp konyvespolc, kozottuk felul konyvespolc+ajtosszekreny valtakozva, ez alatt lennenek a hangfalak + tv, a szoba also sarkait meg tudnam oldani kisebb konyvespolccal, csak az agy feletti resszel nem tudok mit kezdeni, kepet rakni
, szembenfal ablak+teraszajto, elotte lesz normalis fuggony + sotetito)
NAD kilove.
Rotelbol szetnezhetek meg 8xx szeriaban is, vagy a 935 jo(bb)? Meg az Arcamon azert gondolkodok...Kabelen meg nem gondolkodok, csak elmelkedtem (valszeg elsore valami DIY lenne). (Erosito + hangfal a prioritas)
En sem banom ha sok a magas, csak ne "szurja" a fulem (ne legyen tulzott a tobbihez kepest).
Egyre inkabb huzok az RS6 fele...vegulis csak a basszussal lenne gond, nem? De pl. ha bedugom a reflexcsovet valamivel, az javit a helyzeten?
-
törölt tag
Ha 120ezer körül megkapnád az RS6-ot, akkor válaszd azt (majd egy kicsit fájdítsd azért a szívedet a rendkívül kifinomult hangú (és kinézetű) Sensys DC1 után). A felsorolt erősítő típusok bármelyikével egészen jól szólna az RS6, még 16nm-en is (persze nagyobb szobában és távolabb élő szomszédok esetén még jobban), de ezek közül az Arcam tudná legjobban "megszelidíteni". A Sensys ellenben az Arcammal szólna legkevésbé látványosan, de egy olyan párosítást napokig-hetekig hallgathatnál egyfolytában fáradtság nélkül. Az adott Rotel és NAD típusok valóban kicsit élénkebbek, mint az Arcam, de azért nem annyira élénkek, hogy akár az RS6-tal is túlzásokba esnének. Tehát ezek közül egyik párosítással sem fognál mellé (a JMLab Focal-ok már egy kicsit több gondolkodást kívánnának párosítás tekintetében, ha mégis találnál olyat, amit megvennél).
A kábelezés természetesen rengeteget számít.
-
bajnokpityu
félisten
mekkora szoba,és mennyire van belakva?
935 már azért elegendő mennyiségű méllyel bír. inkább a nadot gondolom túlburjánzónak.
arcam meg sztem kettő között bír. ami arcamot hallottam,legalábbis ilyen volt.a kábel legyen az uccsó,amit veszel közéjük. előtte még a lényegről ,a forrásról kéne döntened. NE kábellel akard már az elején hangolni,ez nem mindig jön be.
túl élénk alatt a sok magasat érted?hát nemtom, engem nem bánt ha sok a mély v magas,csak legyen jó.
-
Alpee
aktív tag
válasz
bajnokpityu #22615 üzenetére
hmm...
Rotel RA-04-es kilove, raadasul 935 olcsobb is (remelhetoleg)
Luxman tetszene (kulsore), de csak ha jo aron fogok ki egyet...Nad, Arcam-rol mi a velemenyed? Ahogy olvasgattam melegebb hangzasuak, lehet jobban talalnanak RS6-al vagy Tannoyal? Ez nalam sajna nagyon elmeleti szinten van, csak amiket olvasgattam azokbol kovetkeztetek...
A Roteleknek RS6-al vagy Sensysszel nem lesz tul elenk hangzasa? Kabelezessel gondolom valamit lehet javitani (rontani
)...
RS6 azert is szimpatikusabb mert nem kell meg + allvany hozza. Ha az allvanyt is beszamitom a monitorok melle akkor RS6-nak sokkal jobb az ara, raadasul 150 ert (ha sikerul lealkudni) esgy RS Centert is kapnek melleje, ami a jovobeni terveknek kedvezne.
Csak az a gondom h nem-e lesz tul sok az RS6 a szobaba? -
bajnokpityu
félisten
hmm, jó az izlésed
focal 8xx től kezdődik. sensyst én spec szerettem,de talán dc2t hallottam.
rs rxből meg sztem az dönt,h kell az álló.mindkettőben ugyanaz a hatalmas terű magas van.a 935 a 04es rotel fölött van hangilag gyárilag is,és akkor még ott a tuninglehetőség.L410 detto.
-
Alpee
aktív tag
Sziasztok!
A hazimozi forumbol atnyergelek ide, mert egyelore lemondok a sokpontegyrol. inkabb sztereo rendszert epitenek.
A keretet is tobbe kevesbe belottem kb. 150 - 180 korulre. Mivel nem nagy a szoba (16 nm) inkabb monitor kellene, de talaltam pl. turheto aron hasznalt Monitor Audio Silver RS6-ot (120 K korul), amin igencsak elgondolkodtam (tul nagy vagy elmegy? Hangosan nemnagyon hallgatnam a szomszedok miatt).
Ezenkivul hasznalt Tannoy Sensys DC1 (100K) illetve ujan Monitor Audio RX1 (120K)
Focalokon is gondolkodtam, de lemondtam roluk (hasznaltan nem talaltam, ujan meg csak a Chorus 700-as szeria van akciosan, igaz az eleg jo aron (706-os 105 K)Illetve erositok amiket talaltam (csak hasznalt johet szoba):
Arcam Alpha 8R
Rotel RA-935BX
Rotel RA-04
NAD 306 vagy mas?
Luxman L410 (kicsit huzosabb az ara ebayen)melyik parositas lenne jo (meghallgatni sajna nincs lehetosegem)?
barmilyen javaslatot szivesen meghallgatok. (zenekbol ezeket hallgatom inkabb: rock, jazz, rnb, karakteres ferfi/noi hangok pl. Joe Cocker)Koszi
-
super!!!
csendes tag
üdv.tanácsot szeretnék kérni. 102 cm es tv m van+z 906 5.1
THX.a problémám az ha a centert a tv folé raknám akkor kb 130cm magasan lesz de tudom az konzolt lefelé donteni a hallgato írányába.ha alá raknám akkor kb 80cm magasan volna de itt is tudom donteni a hallgato felé.kérdezem melyik elrendezés biztosítana jobb hangélményt?elore is koszonom!!!
-
zodo
nagyúr
Sziasztok!
Beszéltem telefonon a szervizes szakemberrel de nem tudott árat mondani.
Szerintetek kb. mennyi lehet egy poti csere meg az áthidaló fixálásának összege?Esetleg valami tunning vagy egyéb alkatrész csere tipp a Hk 630-hoz amire érdemes beruházni és annak érvei?
Jelenleg meg vagyok elégedve a hangjával eddig még nem volt ilyen hangú erősítő és doboz párosom talán nem is szeretnék jobbat annyira tetszik.
-
L4D1K
őstag
válasz
#71562240 #22604 üzenetére
Mintha azt írták volna avx-en, hogy 300e ig majd minden dobozban érdemes cserélni. Néhány gyártó ugyan az olcsóbb modellekben is figyel a kábelekre, de többnyire az a jellemző hogy a többszázas kategóriában is képesek ilyeneken spórolni. Valami B&W doboz is volt linkelve, hogy szánalom milyen gyenge a belseje a külsejéhez képest.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#71562240 #22604 üzenetére
valóban meglepően jó vezetékek voltak a nagy rubiban belül.úgy csinátam,h visszaalakítható legyen,annyira jók.
kb 2.5mm2-es hidegoldalon ezüstözött sodort vezetékek szilikon szigeteléssel,meleg oldalon meg rézvezetékek.nem voltak hülyék a gyárban.fóliakondi a magas előtt,szóval nem nulláról indultam,mint sok más ilyesmi árú doboznál.L4D1K:váltó sem szokott korrekt lenni általában 500ig,azt mondják.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #22603 üzenetére
Azokban érdemes volt vezetéket cserélni? Gondolom az eredeti se lehetett gagyi.
Az én fő hobbim az volt korábban, hogy az állványos dobozaimat kibővítettem állódobozzá, de a mostanival (Heybrook Trio) még nem tettem meg ezt. Sajnáltam szétszedni. Vezetéket persze cseréltem benne.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#71562240 #22602 üzenetére
csillapitás is tuti.aránylag "olcsó"n lehet nagyon sokat hozni mélyben.
a rubikat magam tuningolom,mivel nincs időm,és alapanyag is menet közben lett, lassan 1 hete nyomom, esténként,és kb felénél járok. nem is tudom,hogyan éri meg Zolinak...
jó,nyilván a köv. hangfalak már gyorsabban mennének, Zoli meg ezrediken lehet túl,de akkoris.
meg a beépitett anyagok ára is durván fölment.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Lexus, Toyota topik
- Huawei Watch GT 2 - épp ideje!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Milyen routert?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- További aktív témák...
- Új Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 2024 - SpaceBlack (3év garancia)
- Macbook Air M2 15,3 512GB SSD Ezüst
- Xbox Series X, dobozában, kitisztítva+újrapasztázva, 6 hó teljeskörű gar., Bp-i üzletből eladó!
- Apple Gyorstöltők / 20W ADAPTER / Type-C / Lightning kábelek
- NZXT Riser Cable PCIe 4.0 x16 20cm fekete (Kishibás) INGYEN FOXPOST
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 CM MasterBox 5 Lite 600W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest