- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen házat vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Fujifilm X
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- PLC programozás
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsolt!!
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Wharfedale 9.5 hangfalam és egy ösöreg Denon pma 260-as erösitöm.milyen hangfalkábelt ajánlatok hozzá egyáltalán mennyi összeget költsek rá aminek még értelme van?A másik kérdésem h D/A konvertert v hangkártyát tudnátok ajánlani ami hozná a Denon dcd715-ös cd játékos hangminőségét amivel különben elégedet vagyok csak már nem szeretek cd-t használni.Köszi
-
Tristis
őstag
válasz
Cs_Laci #19698 üzenetére
Tápkábel véleményem szerint azért annyira nem meghatározó. Én csak 500+ eFt-os rendszerekben látom jobban a létjogosultságát. Olyat venni, ami csak szép és nem jó, annek meg ugye nem sok értelme van. Esetleg ha valami pici nem tetszik a hangképen akkor tud rajta segíteni.
Az áramellátás bármely problémájáról mindenféle zavarszűrővel meg hullámhossz rezonátorral, meg jelleggörbe rajzolóval (szarkazmus) én nem tartom semmire. Persze oda is kell valami, mert különben nem hifi, mert egy sima elosztóból nem jó a hang...
-
Cs_Laci
senior tag
válasz
bajnokpityu #19697 üzenetére
Még nincs vele tapasztalata, de érdekli a dolog.
Még egy fillért nem költöttem minőségi tápkábelekre, zavarszűrőkre, még nincs jelforrásom és digit coax kábelem. És efölött lenne a tuning. Ez anyagi csőd elsőkörben
-
Cs_Laci
senior tag
válasz
bajnokpityu #19695 üzenetére
Nem, a Canare egy régi motors a piacon a Monster mellett. Az IC-m Monster.
Legalábbis a csatikon a Monster neve van, de amúgy a harisnyától nem látok rá.
Creek-et szerinted megérné megnézetni Szabó Zolival? Mennyi kb egy tuning?
-
bajnokpityu
félisten
-
Cs_Laci
senior tag
válasz
bajnokpityu #19692 üzenetére
Canare 4S12F a becses neve. Japánban gyártják. Kicsit vastag, kicsit merev és baromi nehéz. Szerelve az enyém ilyen.
Én is majdnem Rotel-t vettem
Egy RA-06 -ra alkudoztem a Creek Evo 1 előtt.
-
donzoli
aktív tag
Hozzájutottam egy Videoton 4932 csöves rádióhoz még a nyáron, a napokban jutottam el odáig, hogy rákötöttem egy SONY CDP-910 CD-re a csöves végfogát ami egy Canton Quinto 530-as dobozt hajt. A CD játékosban a műveleti erősítőt egy AD 827-re cseréltem, valamint kicsit tuningoltam is az elektronikát.
Az eredmény megdöbbentő lett, nem számítottam arra, hogy ez a 40 éves végfok ilyen minőséget fog produkálni, pedig hozzá sem nyúltam semmihez benne.
A hangja természetes, nyugodt kicsit sem hivalkodik, egyszerűen csak szól ahogyan azt kell (jó persze ez relatív).
Kicsit brummos ugyan, de ezt betudom a kiszáradt kondiknak és majd orvosolom.
Ha van valakinek tapasztalata ilyesmi erősítőkkel, vagy tanács, hogy mit hogyan érdemes, akkor ne fogja vissza magát -
Cs_Laci
senior tag
válasz
bajnokpityu #19690 üzenetére
Te mivel hajtod őket? És hogy van kábelezve?
Nekem ilyen Y van a kábelen, és a kábel is a képen látható, de alig tudom jól megfogatni.
-
Cs_Laci
senior tag
válasz
bajnokpityu #19688 üzenetére
Azért ezt mondtam, mert én ennyit tudok az előéletéről.
Nálam 23 nm-en van - ami pont határeset - és nem hallgatok zenét nagyon hangosan. Szóval érzésre a hangfal köszöni, jól vanElőször azon gondolkodtam, hogy egy 20W-os csövest kap, mert nagy az érzékenysége, de a Creek nagyon megtetszett és relatíve olcsó volt.
-
Cs_Laci
senior tag
válasz
bajnokpityu #19686 üzenetére
Igen, láttam arról képet. Jó kérdés.
2. tulaj vagyok, Stream Audio amikor behozta a hifi show-ra ezeket, akkor lett véve az első szállítmányból.
Hallgatózva még magasra kihegyezve sem éreztem semmi problémát. Cinek hangját imádom rajta, nem tűnt fel, hogy bármi gondjuk lenne, halkabb etc. kopp kopp.
Sosem voltak 100W feletti erősítőre kötve.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Cs_Laci #19685 üzenetére
ez nem ugyanaz,mint a későbbiekben van.legalábbis nem úgy néz ki.
nézd meg a proson reality 51 mk2-t a streamaudio oldalán, a magasa ugyanaz,mint az enyémnek.hangja is ugyanaz.annyit még érdemes tudni,hogy maga a magas egy kinai termék,és független az elülső kialakítástól.még téglalap alakú előlapi design mögé is tették ugyanazt a ribbont,ami pl enyémben van.
szemrevételezéssel nem lehet megállapitani sem a ribbon tipusát, sem az állapotát. minden rohadt érzékeny, ráadásul ezeknek a gyártási minősége sem valami ász.ezek nem úgy mennek tönkre,mint egy tekercselt magas,hogy egyszer csak nem szól.ezek halkulnak.
-
Cs_Laci
senior tag
válasz
bajnokpityu #19683 üzenetére
Hmm, viszont megnézve a képet, ez a szalag máshogy néz ki, mint pl a Surányi hifi oldalán lévő képen.
Szerk: és RP 63 F van a hátán. Érdekes.
-
Cs_Laci
senior tag
válasz
bajnokpityu #19683 üzenetére
Mit értesz állapot alatt? Ránézésre nem látok rajtuk kb semmit. De ha megmondod melyik részéről, csinálok normális képet.
-
Cs_Laci
senior tag
válasz
bajnokpityu #19678 üzenetére
A fickó akitől vettem arra hivatkozott, hogy ő még 170-körül vette, mert a bemutató alatt volt valami 20% kedvezmény. Ezek után használta, majd lecserélte valami lényegesen drágábbra. Gondolom a 170 és a használat alapján árazta be, én meg csak picit alkudtam
Surányi hifi még mindig 220-ért listázza, bár nem tudom létezik-e még a bolt fizikai valójában.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #19678 üzenetére
+1
Szerintem is nagyon jó dobozok! Vagyis az enyémhez képest ládák -
bajnokpityu
félisten
válasz
Cs_Laci #19674 üzenetére
220 volt a bevezető ár, utána 280 volt.
hasznaltan is adtak el 220ert, mivel újonnan több ismerősom szerint best buy! meg 280ert szettet, szintén hasznaltan.azért vagom ennyire, mert nekem is ilyenem van. meg hivox is nagyon dicsérte!
sztem, meg haverom szerint is jobb mint pl a dali ikon. -
AMDFan
addikt
válasz
shouryuken #19667 üzenetére
Szerintem neked nagyon tetszene az RS1, hallgass meg egyet mindenképpen.
-
nebulo5
senior tag
Ezidáig 4 rendszert sikerült meghallgatnom (mindegyiknél álló dobozok) gránit illetve márványlappal a frontok alatt, illetve azok nélkül. Minden esetben, a mélyek felkeményedtek! Nem veszítettek a frekvencia mélységéből, de felkeményedtek. Ugyanígy a magas hang tartomány is, de ez nem egy esetben pozitívan hatott a hangkép összességére.
De ha a márványlapok alá került filc vagy gumi, ez a felkeményedés szinte elhanyagolható, alig észrevehető lett.
A felkeményedés alatt a lágyság tónusának elvesztését, a "lecsengés" rövidülését értem. Rock zenénél nem is olyan észrevehető de jazz-nél semmiképp sem javasolt ez a változás. -
törölt tag
"Megosztom" egy idevágó élményem, de nem a korábbi vitához akarnám "bizonyítékként", hanem csak egy adalékképpen ahhoz, hogy a falon mennyire a "zene" megy át vagy mennyire a "mély". Számomra érdekes tapasztalat volt. Annak idején (nyolcvanas évek vége) Prelúdium hangdobozokkal hallgattam a zenét, - ha valaki nem ismerné, ezekbe ugyanazok a VIFA hangszórók voltak beépítve, mint a klasszikus-legendás Heybrook HB1-be. A Prelúdium hangja egy kicsit dohogós-morgós, enyhe dobozhanggal, felül lehelletnyi sávhatároltsággal. Szóval egy kicsit 'kong". Egyszer elhatároztam magam, hogy állódobozt csinálok belőle, s így is tettem: kifúrtam a doboz alját, és kiegészítettem alulról egy újabb dobozzal, miáltal másfélszeres lett az űrtartalma. Merevítettem, kitömtem amennyire kellett, maradt zárt a konstrukció. Ettől a bővítéstől, amellett, hogy feltisztultabb, transzparensebb, szikárabb is lett a hangja, megérkezett egy újabb oktáv alul, és igazi szőnyeghullámoztató basszusa támadt, hogy Rolling Stones koncerten éreztem magam tőle. Olyan albérletben laktam akkor, ami családi ház volt, és az én szobám fala mellé volt közvetlenül építve a szomszéd családi ház. Mindkettő robusztus, duplafalú téglaház, tehát négy réteg tégla, meg egy-két réteg vakolat választott el minket. Nem is véletlen, hogy korábban a szomszéd sose hallotta a falon át a zenét, pedig jó hangosan szoktam hallgatni. Mikor aztán elkezdtem a megszokott hangerőt használva megismerni az "új" hangdobozt, negyedóra múlva átjött a szomszéd, hogy legyek szives hagyjam abba, mert berezonál náluk az egész ház a lábdobtól meg a basszusgitártól (no meg az elsőként meghallgatott Vivaldi "Vihar a tengeren" concerto continuójától). Attól kezdve már csak feleakkora hangerőn hallgathattam a zenét, mint előtte.
-
Cs_Laci
senior tag
válasz
bajnokpityu #19672 üzenetére
Annyi az új ára, ez használt volt. Mondjuk használtan sem volt szerintem drága, főleg amilyen szép állapotban van. A fickó egy lényegesen drágábbra cserélte le.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
a rubi r63s 45Hzre le tud menni -3dba val,hasonlóan 13cm-es méllyel.
-
törölt tag
válasz
Tristis #19670 üzenetére
De az nem a falon ment át, hanem a levegő vitte a réseken, nyílásokon, szellőzőn keresztül. A panel ide nem mérvadó, mert ott a levegő szállítja akadálytalanul a hangokat, ott minden hallatszik. Hkarinál pedig nyilván arról van szó, hogy ott elsősorban a falon/plafonon, tehát az akadályon keresztül szűrődik a hang, mivel ők nem panelban laknak.
szerk: amit pedig "Bárhol..." kezdettel írsz három mondatban, hát az khm... szerecsenmosdatás. -
Tristis
őstag
Egy betonban laktam sokáig az 5.-en. Amikor megkergettem a cuccot egy kicsit, akkor a lépcsőház első emeletén tisztán lehetett hallani a zenét. Nem a mélyeket, a zenét. Bárhol hallgattunk eddig zenét, emelettel lejjebb, élpületen kívül, mindig lehetett hallani a zenét. Nem a mélyeket, gyakorlatilag ugyanazt a zenét majdnem, mint amit ugyanabban a helységben. Ha jó a rendszer, szerintem a zene hallatszódik "ki". A tesóm műanyag hifije, az ilyen 2.1-es vackok meg az xyz márkájú hangfalakból meg jön ez a puffogó hang. Számomra ez elég nyilvánvaló tapasztalat! Nem fizika, nem elmélet, nem "kellene így meg úgy lennie".
-
Cs_Laci
senior tag
válasz
Hasonló anyagi helyzettel én végül Rubicon R63F-et vettem 90K-ért használtan.
4x16.5cm-es mély, egész mélyre le tud menni. -
Cs_Laci
senior tag
-
shouryuken
senior tag
válasz
Tristis #19643 üzenetére
egyetértek
Én csak a mostani anyagi helyzetemhez mérten keresem a legjobbat.
A diamond 10.1-ek nagyon tetszettek, csak a 12,5-es hangszórókból kifolyólag kicsit kevés volt a mély, szép térrel. A bowersnél volt mély, csak túl sok, és brummogós, "cserébe" viszont odalett a szép sztereó kép, és mindezt dupla áron.Most olyat próbálok találni, ami 80k körül megvan, és legalább olyan tere van mint a diamond 10.1-nek, picit több méllyel, legalább 16,5-es mélyközéppel. Tudom, 10.2
-
törölt tag
válasz
Cs_Laci #19664 üzenetére
Szerintem általánosságban a filc jobb rezgéscsökkentő mint a gumi, persze gumi is van sokféle, mindenesetre én a gumit mellőzni szoktam ilyesmire. Még akkor is, ha valóban elég súlyos a teher felette. Valamit mindenképpen érdemes a gránit alá is tenni további rezgéscsökkentőnek, az egyik véglet a filc típusú, a másik pedig ha oda is tüskét raksz. Tüske esetén, ha a hegye lefelé néz, érdemes a tüske alá is tenni egy tüsketartó idomot, hogy ne a parkettát karistolja a tüske. Az alá meg filcet...
szerk: ahogy Dorian írja, sub alá bejöhet a gumi, de énszerintem is inkább a visszarugózás miatt, tehát az csalás, nem ér...
-
Dorian
félisten
válasz
Cs_Laci #19664 üzenetére
Én a filctappancsokat azért tettem a gránit alá, mert a gránit alja nem fényezett, a parketta sem teljesen sima, hanem minimálisan, de "érdes" így a rezonanciák elkerülése végett.
Gumilap nálam sub-nál bejöttt, de hangfalak alá nem tenném (nem próbáltam) mert a rezgést nem levezetné, hanem talán "visszarugózna"
-
Cs_Laci
senior tag
Hangfalam tüskéken áll, alá csináltattam gránitlapot, hogy ne a parkettát szedje szét. Hangfal kb 21 kg, gránitlap kb 10kg.
Namost lehet eretnekséget kérdezek, de ezt a gránitlapot utána tehetem úgy a parkettára, hogy 3M öntapadós gumilapokat teszek az aljára? Vagy esetleg filcet? Vagy kb itt már tökmindegy, mert magának a hangfalnak megvan a kemény alátámasztása?
-
Dorian
félisten
Persze, hogy legjobban a mély hallatszik le, hiszen a mély hangok nyelődnek el a határoló szerkezetekben a legnehezebben. Ebből semmilyen más következtetés nem vonható le.
Mivel itt valószínűleg léghangról van szó, nem testhangról (a doboz tüskéken áll) ez ellen tehetsz bármit a doboz alá, sajnos tökmindegy.A gránitlap nem erre való. Nálam arra való, hogy a csajom ne a parkettán húzkodja tüskéstől a hangfalakat, pl. takarításkor. (gránitlap alá filctappancsok)
-
KMT
addikt
Valami nagy belső csillapítású dolog kell oda. Auratech az ólmot említette asszem. Szerintem akár blutack is segíthet. Mondjuk gránit lap alá.
Vagy alulról: blutack - bútorlap - tüske - doboz? Próbálkozni kell. (Nekem alul-felül tüskés állvány + doboznál jót tett a hangnak, hogy beraktam a doboz alá bútorlapot "gyurmával".) -
törölt tag
válasz
bajnokpityu #19657 üzenetére
Ez mind igaz, és még sokkal több is, magam is eljátszadozok néha ezzel a dologgal, ezért is írtam a szűrési mondandóm elé, hogy leegyszerűsítve. Hiszen nem a fejhallgatószivacsról/szövetről akartam írni, hanem schawo fórumtárs számára használtam egy ilyen hasonlatot az eredeti téma (plafonon áthatoló mélyhangok) érzékeltetésére, azért ilyet, mert ő nagy fejhallgatókedvelő.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#71562240 #19656 üzenetére
a selyemnek ennél több funkciója van.nemtom mennyire érdekel a téma,de csomó fülesnek cserélhető a párnája.játszottam én is ilyennel,és az egész frekitartományt odébb hangolja egy párnacsere.sűrűbb tovább tartja bent a mélyet,és belül remegteti,visszhangoztatja. és nálam pl mennyiségileg ezért többnek tűnik a mély. magasakat meg torzzá tudja tenni egy nem odavaló.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #19654 üzenetére
Persze, azért is ott van a szivacs, hogy védje a membránt, de hangolásilag azért van ott, amit írtam, és az ugyanazt jelenti hangolásilag, mint amit te is írtál. De nem ez a téma, hanem hogy valaki azt írja, hogy a felső szintről a földszintre "lemegy a mély" (miközben a szülei zavartalanul akarnak tévét nézni), és ebből mások következtetéseket vonnak le arra nézve, hogy az adott rendszernek (hangdoboznak) milyen a hangképe. Ez noooooormális?
szerk: (#19655) hkari: természetesen nem te generáltad, és ne is vonj le következtetéseket a rendszered (hangdobozod) hangjára vonatkozólag a két írás tartalmától, mert teljesen értelmetlenek.
-
hkari
őstag
Az a baj, hogy kb. pont a hangfalak alatt ülnek csak egy emelettel lejjebb, és már viszonylag kis hangerőn is hallani lehet lent egy viszonylag halk mély hangot, ami elég idegesítő nekik, amit egyébként meg is értek
Azért annyira nem nagy gond. Nem akartam vitát generálni....
-
törölt tag
válasz
schawo #19652 üzenetére
???????????????
Az, hogy a plafonon/padlón és a falakon át "lemegy a mély" ilyesmiket jelenthetne?! Khm. Khm.
Jelenthet ez önmagában bármit is azon kívül, hogy van mély?
???????????????A fejhallgató(i)dban miért van szivacs/szövet a hangszóró és a füled között? Leegyszerűsítve azért, hogy a magas és magasközép hangokat szűrje a mélyek javára. Minél több anyagot teszel oda, annál inkább csak a mélyek fognak átjönni. Ha egy plafonnyi betont tennél oda...
-
KMT
addikt
Uramisten.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Asus Rog Zephyrus G14 notebook - R9 4900HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 2060 6GB Max-Q WIN10
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-32Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest