- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi haladó szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
A SS-t se érti a népek jó része.
@Menthirist : A HP G5 dokk kábele sima C-C. Cseréltem egy másik C-C kábelre, mert megtört. Jóféle, 100W-os kábel. Nem működik vele a dokk.
Csak olyannal, amin átmegy 120W. Minden szál be van kötve mind a kettőben...
@Narxis : Sokan csúnyán néznének a majd' ujjnyi vastag kábelre egy telefon töltéséhez
A 120W-os szabványhoz már nem vékony kábelek szoktak lenni (pl. C-s dokkolókon).
-
Szabvány van.
Csak a kedves USB bizottság nem volt képes kitalálni egy jelölést (pl. színes pötty/csík/akármi vagy logó - mint az SS-USB-akku az aljzatoknál) a különböző változatokra. Mert ugye még az elnevezéseket sem voltak képesek normálisan rendezni - mint ahogy ez a videó elején el is hangzik. Felhasználóként érdekel engem, hogy USB 9.3 gen 4x7 rev 23? A csatlakozó méretén kívül az érdekel, hogy mennyivel tudok tölteni vele, adatot milyen sebességgel visz át, és hogy milyen egyéb jeleket támogat esetleg. Ennyi. Ja, és mindezeket a csomagolásból való kiszedés után is szeretném tudni egy előásott kábelről. -
Kellene egy szabvány és mindenkinek kötelezően azt követni.
-
válasz
bitblueduck #31 üzenetére
A kizárólagos vezeték nélküli töltés koncepciója most is jelen van, mert sokkal régebbi ötlet, mint az EU direktíva. Jony Ive tervezett anno egy nyílásmentes házat, ugye ő designer és nem mérnök, de a terv egyre több része lesz a valóság része: microSD eleve nem volt, eltűnt a 3,5 Jack csatlakozó és már elkezdődött a fizikai SIM foglalat mellőzése is (ezzel megszűnik a SIM befogadó nyílás).
Az Apple fokozatosan tért át az USB C-re, hiszen ez az egyéb eszközein sorra jelent meg, az elmúlt években. Ahogy kivezették a Lightning elődjét, a soklábú csatlakozót, éppúgy kivezették volna a Lightning-ot is, előbb-utóbb. Ezen csak gyorsított az Uniós szabály, de nem volt kizárólagos okozója.
-
válasz
Acélfarkas #8 üzenetére
A Vention cuccok jók, nekem Vention 1.4 DP kábelem van tőlük, szintén az Alzáról
-
válasz
Acélfarkas #8 üzenetére
Aliexpresszen lehet kapni, Alza csak faszán Dropshipingeli
-
Én vettem egy ali-s kábeltesztert, ami mutatja a C-nek milyen ágai vannak bekötve. A semminél ez is több infót jelent. A minőségibb kábeleken látszik hogy be van kötve minden a VBUS-tól a CC-ken át az SBU-kig, míg a csak töltőkábeleknél látszik hogy csak vbus meg ground van, esetleg még CC ha van PD. Esetleg még rádobtak egy D+- -t hogy legalább usb2 legyen.
-
-
válasz
Acélfarkas #20 üzenetére
Nem a microUSB3-al kevered? Az 3.0, de az is elég gyors.
A sima micro B az amit mindenki micro USB-ként emleget, az 2.0 -
válasz
Acélfarkas #20 üzenetére
Mert ráakasztottak egy MHL 2 TV-kimenetet
De nem volt az speckó.
-
Acélfarkas
őstag
2013-ban már a samsung note 3asán usb3-as volt a speckó usb-b csatlakozó. Azóta eltelt 12 év!
-
De, azt tudhatod
Pl.
Mondjuk már 2022-ben is utolsó szar húzás volt 2.0-t tenni bármire. -
-
flash-
veterán
az a baj hogy a gyári kábelével is a xiaomi csigalassan másol pc-re fájlokat...
ha az ember valamit fel akar telefonról szinkornizálni pcre komolyan egy fél nap. -
Nekem is van itthon Nextcloud, oda mentek, de ilyesmi nem mindenkinek szokott lenni; és akkor már inkább kábellel mentsen, mint sehogy.
Meg aki videózik, annak is jobb lehet a kábel, pl.
Illetve pl. én fejlesztek (kókányolok) Androidra itthon, az ADB jól érzi magát kábelen (persze megy az is hálón)
-
Off, de én letojom a kábelt és hogy USB akárhanyas... Otthoni nas-ra Foldersync-kel naponta kétszer ment automatikusan, amit szeretnék és kész, mobilról, tabletról, bármiről.
Nem kell backuppal foglalkozni, egyszer be van állítva és el van felejtve.. Legrosszabb esetben fél napi mentésem hiányzik.. )
Nekem nem életszerű a Wifi6-7 korszakában, hogy egy kábellel dugdossam minden este a telefonomat, vagy hetente egy mentésért, amikor az eszköz van értem... Megoldja.
-
A francot nem látszik.
2.0 bekötés esetén a C csatiban általában csak a középső érintkezők vannak benne, A esetén meg látszik, hogy nem 4, hanem csak 4 van.
Nyilván a PD szabvány nem fog, de ez látszikAmi mission impossible : olcsón 3.x bekötésű kábelt venni A-C vagy C-C-t, mert mind 2.0 lesz, mindegy, mi van ráírva
@kopidoo : Mi a lassú? Mert egy átlagos 3.akárhányas kábellel már kéne elég jól mennie egy adatátvitelnek.
@himpike : WTF. 2020 körül már a legtöbb Samu tudott 3.valamennyit, de persze 2.0 C végű kábelt adtak hozzá.
A usernek eszébe sem jut a telefonról menteni, mindegy, minAkkor jut eszébe, amikor megsemmisült a telefon.
Jobb esetben a Google drive-ján (amihez a fiók jelszavát már nem tudja) megvannak a képei.@joghurt : Nekem is az jutott eszembe, hogy egy átlagember ebből ugyanúgy nem tud meg semmit.
-
kopidoo
senior tag
Lassú másolás a 3.2-es kábel miatt ami elavult?
-
cucka
addikt
Igen, az apple-nél az elgondolás, hogy a képek a photos-ban vannak, és onnan szinkronizál a cloud-ra, meg minden más apple eszközre. Ami amúgy nagyon jól működik. Az egész direkt úgy van megcsinálva, hogy ne másolgass fileokat kábelen (meg sehogy), sőt, lehetőleg ne is értesülj róla, hogy az egész mögött egy filerendszer van.
De persze, lehetne gyorsabb, csak a termék célcsoportja, meg az Apple által kitalált felhasználási mód miatt ez az egész egy sokadrangú probléma.
-
himpike
aktív tag
Pl a képek és videók elmentésénél, főleg ha egyszerre sokat mentenek.
A legtöbb androidos telefonon is 2.0 van. Átlag user nem fog pl wifi FTP-n másolgatni, rá akarja dugni a telefont a szarára... szerintem a fika itt az árkategóriának és fillérbaszásnak szólt Apple oldalról. Nyilván nem fért bele a gyorsabb USB az árba amikor pl a Samsung Galaxy S20 FE-n már rajta volt 2020-ban...
Innovatívak na, 3-4 év és bekerül ez is.. az emailhez is csak 6-8 év kellett a nokiához képest. -
Surfym@n
senior tag
Amit észrevettem az az, hogy az összes kinai dzsunka kütyük, ill alza&lidl kütyük tölthetőek egymás kábelével
AZONBAN
"normális" telefonhoz kapott kábelekkel (samsung/sony) és minőségibb usb-c kábelekkel (baseus) szóba sem állnak.
Ugyanakkor a családban lévő samsung/sony telefonok és tabletek pedig nem használhatóak ezekkel a kínai csodakütyükhöz mellékelt kábelekkel. -
Acélfarkas
őstag
Ha mindenre jó, jó minőségű USB-C kábel kell, akkor tudom ezt ajánlani. [Vention USB-C 4.0 kábel]. Alzában kapható.
Tényleg tudja a megadott specifikációkat. Egyetlen hátránya van, hogy viszonylag merev a kábel. -
JohnyX
tag
a ChatGpt-t megkérdeztem: apple eszközökön mióta van type c csatlakozó?
A válasz részei: Az Apple eszközökön a USB-C (Type-C) csatlakozó fokozatosan jelent meg az elmúlt évek során. Itt egy idővonal a legfontosabb mérföldkövekkel:
iPhone
2023 (iPhone 15 széria): Az első iPhone, amely USB-C csatlakozót kapott, az iPhone 15 sorozat volt. Korábban minden iPhone Lightning csatlakozós volt.Azt tudom, hogy az új olcsó (300 000 ft-os) csak USB 2.0-as csatit kapott :-)
-
JohnyX
tag
Lehet választani pl. innen: [link]
Sejtettem, hogy van különbség kábel és kábel között, de hogy ennyi :-)
-
scdlsc
senior tag
A kábelt le tudod cserélni, ha rosszat vettél. Amit én még mindig nem tudok megemészteni, hogy rengeteg helyen nincs USB-C csatlakozó vagy csak 1 db van belőle, míg a TYPE-A csatlakozóval Dunát lehet rekeszteni. Ilyen szempontból sokkal jobb a helyzet például az Apple háza táján. Mindenhol USB-C csatlakozó van. iPhone, iPad, Mac mini, iMac, MacBook, Mac Pro. De még a kijelzőjükön is USB-C van (és nem 1 darab). Szóval ha egyszer veszel olyan kábelt ami tényleg jó és mindkét végén USB-C van, akkor azt utána mindenhol tudod használni.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k SAS HDD, nettó 15747Ft + ÁFA, 1 év garancia
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest