Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Lézervágás, gravírozás
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már kevés lehet!
- Fujifilm X
- Milyen videókártyát?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- BIOS frissítés
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
csonti07 #13648 üzenetére
Ne a pénzből indulj ki. Akár hiszed, akár nem, újonnan tényleg a többszázezres hangfalak felelnek meg annak a hangminőségnek, amit pl. ez a régi JBL képvisel.
Persze az igazi tudása majd egy jobb erősítővel mutatkozik meg, azért így is elég jó lesz szerintem, főleg egy kezdőnek. -
csonti07
tag
válasz
nebulo5 #13639 üzenetére
ami itt van:http://audiokarma.org/forums/showthread.php?p=1827192
ez az nem:http://cgi.ebay.com/FENDER-AMP-Amplifier-JBL-Logo-GRILL-BADGE-New-NICE-/250706550162ez a legjobb kép amit az emblémáról találtam, jólvan akkor majd megoldom vhogy. csak először legyen meg.utána meg csinosítgatom.
akkor ha elviszem egy ügyes asztaloshoz akkor szinte újjá tudja varázsolni?+ egy szép szövet és voálá(gondolom)
-
nebulo5
senior tag
-
csonti07
tag
válasz
eclipse006 #13628 üzenetére
még meg sem vettem
szövet eredeti vagy utángyártott kell mert nincs meg a jbl logó és az egyik kis tartó bütyök.
és külsőleg kéne felújítani ránézésre legalábbis, csak vigyem el egy jó asztaloshoz azt majd kicsinosítja? -
csonti07
tag
végül is sztem ez lesz a befutó:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topic/28065-jbl-l26-decade/
csak el kell menni meghallgatni.
nem tudtok vkit, vagy olyan helyet ahol fel tudnák újítani ezeket a hangfalakat?
+ szövetet hozzá merre tudok venni? -
Oibacsi
őstag
válasz
eclipse006 #13622 üzenetére
Erősítésre is szükséged van vagy csak bufferre?
Próbálj ki csatornánként csak 1-1 fetet, stabtápról. Tuti jobban fog tetszeni.
Ha kell segítek msn-en is. -
eclipse006
őstag
Ha megengeditek írok egy kis tapasztalatot az OPA2132 illetve 2107-es műveleti erősítőről. Először a 2132-eseket raktam bele a cd játszóba(Philips CD 750). Ezt egy pár napig füleltem. Először nagyon tetszett a hangja, de ez a vélemény szép lassan elmúlt. Tolakodónak, magasba húzónak érzem a hangját, fárasztó, bizonyos tartományban fülsértő.
Persze ez lehet csak az én általam használt rendszer esetében áll fent. Ma kicseréltem a 2107-esre. Nem sokat tudtam még gyomrozni, be kell járatni, de sokkal kiegyensúlyozottabbnak érzem a hangját, ugyanakkor részletgazdag, a középtartomány nincs elnyomva. Még eztán fogom jobban tesztelni de elsőre ennyi.
-
A hangszórókat hidegben szállítottam autóval, és elég sokat kint voltak. Ez után egyik hangszóróm szörcsögő hangot ad a 40 és 70 Hz között. Kívülről semmi sem látszik rajta, minden rendben lévőnek tűnik. A rossz hang nem elölről, hanem a reflexcsőből jön. Valami ötlet az okra, és a javításra?
-
flash-
veterán
sziasztok
mini hi-fit vennék,lényeg hogy usbről tudjon mp3-at lejátszani.
melyik márkát ajánljátok?melyiket kerüljem? -
zoltanz
nagyúr
válasz
multiplikato #13588 üzenetére
Esetleg úgy helyezd el ha hátúl van a nyílás, hogy lefedje a fal pl.
Az én 5.1 erősítőm kézikönyvében is azt írják, hogyha nem szatelit frontsugárzókkal rendelkezem kapcsoljam ki az LFE csatornát.
Valamit figyelni kell milyen hanganyagot hallgatsz, mert pl a DTS az LFE (mély csatornára) +10 DB hozzáad autómatikusan újabban (vagy rákeveri a lejátszód ha sztereó). -
Tristis
őstag
válasz
multiplikato #13615 üzenetére
Technopata barátomnak vettünk múltkor egy Grundig Box 8500-asat Grudnig A9000-es erősítővel. Így azt hiszem van fogalmam az alábbi eszközökről.
Elég kellemes hangjuk van, a fém dóm természetesen jellegzetes, illetve van egy akkora lyuk a közepén, hogy ihaj, de ebben az árkategóriában ez szinte kötelező. Aki ilyen árkategóriában gondolkodik annak ez úgy sem lesz annyira drasztikus, sőt... Az árukhoz képest nagyon jó vételek, DE!Nagyon vastag hangja van (ugye főként a nagyobbnak), inkább ilyen dizsis. Ergo mozira nagyon jó, házibulira nagyon jó, ilyen elektronikus zenékre meg kifejezetten jó!
Ha másra is kell használni, mindenképpen olyan erősítő kell hozzá, ahol lehet szabályozni a basszust!!! Különben behorpad a füled egy idő után
Mindezeket figyelembe véve is bátran ajánlhatom, nagyon masszív dobozok és szépen szólnak. Bár nehéz összehasonlítani, de egy Yamaha NS777-est nagyon csúnyán agyonvertek. Mondjuk az a hangfal eleve egy retek
, de ezt félre téve is jó kis cucc. Akinek bírja a füle a mélyeket... Technopata kollégának echte tökéletes választás volt.
-
eclipse006
őstag
válasz
multiplikato #13615 üzenetére
Szerintem kellemes lehet a hangjuk, a Grundig box 8000 szimpatikusabb, de hasonló a kettő. Az áruk is kedvező.Ha kipróbálhatóak, én mindenképp meghallgatnám őket.
Itt van több infó róla, ha érdekel. -
multiplikato
tag
válasz
eclipse006 #13614 üzenetére
-
eclipse006
őstag
válasz
multiplikato #13606 üzenetére
Melyik Grundigról van szó, tudsz linket adni?
-
Oibacsi
őstag
válasz
multiplikato #13612 üzenetére
Egyedi építésű polcsugárzókat. Döngetésre nem való, az tűnt fel rögtön, hogy nem szorult be a színpad, mint az akkor és ott hallgatott kétutasokkal, hanem szépen túllógott a hangsugárzók széleinél.
-
törölt tag
válasz
Nem drágán. De annyira nem gyakoriak vaterán a hirdetések között. Ha vannak, akkor viszont elég olcsók általában ők is.
-
Oibacsi
őstag
válasz
Én T3-at hallgatok, mélye kb mint az ls3/5-nek. Gyönyörű széles sznípad, a sound artokat pl simán verte, de sztem még 1-2 nagyobbat is sikerülne. Én az ebben lévő hangszórót fogom átéptíeni, de kis szobába sztem így is f*sza. Én mondjuk átkábeleztem és a passzív korrekciót is kivettem, nekem így jobban tetszik.
-
bigdewil
csendes tag
válasz
A pepperhornt mi csináltuk.
-
multiplikato
tag
válasz
#56474624 #13598 üzenetére
Köszi nektek!
Még tegnap este ráleltem az adataidnál, és utánanéztem.
Drágán vesztegetik az AR-t?
Zárt háromutas Grundigról van valakinek tapasztalata? A vaterán van egy kétutas Marantz HD 250. Estleg Onkyo hangfal?
De nézegetem a szélessávú hangszórókat is. Pl. Pepperhorn, vagy Fountek 3T....
Teljesen tanácstalan vagyok. Nem tudom, melyik szólhat jól...? -
bigdewil
csendes tag
válasz
multiplikato #13588 üzenetére
A zárt dobozoknak a mélyesése hosszabb és sokkal mélyebbre is mennek, mint a reflexek. Ez utobbiaknak hirtelen emelkedik meg a mélyük és általában kicsit tul is wan löwe.
Mondjuk ha wan egy Seas mélysugárzo, akkor ezt ha berakjuk zárt dobozba, a mélytartomány 30Hz körül indul és kb 60Hz-nél éri el a görbe szép egyenletesen a 0 szintet.
Ugyanakkor, ha ezt egy reflex dobozba épitjük be, kb 45Hz-nél lex a 0 szinten, és 50-nél tul is megy rajta 2-3dB-t, de 45Hz alatt nem lex semmi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Futás, futópályák
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Sorozatok
- További aktív témák...
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - Motoros/biciklis szett (4.)
- DJI Mavic 2 Pro drón szett - 1" Hasselblad kamerával
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
- LG UltraGear Gaming Monitorok: ÁRZUHANÁS -30%
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest