- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Projektor topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen házat vegyek?
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Johnny198612
tag
Értem, köszönöm utánaolvasok ezeknek a lehetőségeknek.
Viszont összességében akkor az egyik irány az valami aktív rendszer. A másik meg a vissza a házimozihoz, csak két hangfallal?
Jelenleg egy alapszintű, kb. 10 éves Denon X520BT AVR-em van, erre vannak Wharfedale Diamond polcsugárzók kötve. centerrel. Így adja ki az 5.1-et egy Polk sub-bal, ami sajnos nemrég meghalt.
Amiatt gondoltam a sztereó irány felé a váltást, mert amikor ezt a fenti szettet vettem, házimozi fórumon folyamatosan hangoztatva volt, h egy jó sztereó rendszer simán lepipál minőségben egy hasonló árú belépő HM rendszert, mert ugye az erősítő csak két csatornát lát el, emiatt ugyanazon az áron azt jobb minőségben teszi.
Plussz ugye csak két frontról beszélünk, nem 5 hangfalról, tehát ugyanakkora keretből még jobb erősítő jöhet ki, és mégjobb hangfalak.
És bevallom őszintén tényleg egyáltalán nem hiányzik nekem ez a sorround dolog.
Vagy akkor ez egy rossz gondolatmenet?
Kisebb olvasgatás után nekem olyasmi állt össze, hogy adott ugye a 3 digitális forrás:
TV, PS5, Bluray player.
Moduláris felépítés esetén:
1. ezeket bedugdosom HDMI-vel vagy optikával, ha van ennyi bemenetes DAC, akkor abba. Ha nincs, akkor gondolom előbb egy HUB-ba vagy a tévén átvezetve. Bár gondolom a digitális jel is tud romlani :/
2. Ezeket bekötöm egy előerősítőbe ?! Bár ennek még nem értem a szerepét
2. Onnan továbbviszem a jelet egy minőségi sztereo erősítőbe, ami ki tudja hajtani a választott hangfalpárt.
3. Végül a hangfalpár, akár azokból, amit javasoltatok, bár nekem ezek a márkák nagyrészt újdonságnak hangzanak, uh utána kell olvasnom.
Alapból én a Focal felé hajlanék, de ez nagyrészt csak egy tisztelet lenne egyelőre a márka felé a kedvenc fülesem miatt.
Tehát így összesítve egy ilyen moduláris szett, amennyiben életképes lehet? ..
pl. 1.5 - 2M keretből nem adna nekem jobb minőségű hangot ugyanazért az árért?
Vagy itt annyi az átkötés, így a hibalehetőség, ezáltal a jobb eszközök összára, hogy ez már árban nagyon elszáll?
---
Aktív irányban gondolkodtam amúgy: Eredetileg ez a KEF LS60 [link] fogott meg.
Viszont review-k között olvasni, hogy vannak csatlakozási inkompatibilitásai pl. bizonyos TV-kel. És belegondoltam, h ha ilyen van, vagy bármi más hiba lép fel, az egészet dobhatom a kukába egyben, ami nem túl szimpatikus.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest