Új hozzászólás Aktív témák
-
Vesa
veterán
Jonathan Frakes próbálkozására azért kíváncsi leszek. Nem indul jól ezzel a Tilly infóval, de azért várjuk ki a végét. Ha Ő sem képes rendes Trekket csinálni, akkor elengedtem. Bár egyelőre nincs hír róla, de kicsit tartok attól is, hogy a régi nagy barátságra tekintettel, előszedi majd Marina Sirtist is, aki mára -finoman fogalmazva-, szerintem nagyon furcsa lett.
Egyébként már eleve az zavar az egész újkori próbálkozásoknál, hogy szinte mindegyik a múltba megy vissza, jóval a TOS elé, vagy ilyesmi. Fel nem foghatom, hogy amikor 2020-as években már ilyen szinten adott a technológia, és már a sorozatoknak is sokkal nagyobb az értéke (ezzel együtt a finanszítozása), akkor miért nem helyezik a történeteket a jövőbe, ahol ki lehetne ezt használni? Rengeteg jó témát rejt még a franchise, pl. szívesen láttam volna egy Romulanok köré épült sorozatot, valami komoly, borongós, de mégis a klasszikus trek stílusjegyeket is hordozó verzióban. Ehelyett kapjuk a huszonnyolcadik gyerekes marhaságot a múltból, amikor a Föderáció még annyira sem volt fejlett, mint a TNG-ben, vagy a TOS-ban. Ugyebár Enterprise, Discovery első évadai, SNW, és még csak utána jön időben a TOS. Persze a Prodigy és a Picard viszonylag kivétel (most a Discovery időugrását hagyjuk), de előbbi egy rajzfilm (ami azért nekem nem akkora élmény), a másodikat meg hamar elkaszálták. Nem tudom miért nem lehet már egyszer az időben előre menni és egy igazi scifit csinálni egy extrém high tech korszakban, és miért kell a hatodik sorozatot Kirk elé helyezni? A kérdés költői...
-
válasz
Dinomano #4669 üzenetére
Igen, mellőzték, valószínűleg úgy érezték, hogy a tizenévesek és huszonévesek számára nem kell az. Amúgy Sonequa Martin-Green nem egy rossz színész, korábban a Walking Dead-ben szerepelt és szerintem teljesen rendben volt, érdekes ott nem suttogva beszélt és nem sírt 5 percenként. Sajnos a fejétől bűzlik a hal, Kurtzman-t is el kéne zavarni a Trek közeléből.
-
Dinomano
őstag
Korábban SG fórumot látogattam (tizen-huszonéve), de ott már akkor nagyon esett a színvonal. Számomra még ez a lapcsalád és a fórum képvisel értéket. Sajnos a netes újságírás is mélyrepülésben van, game-el kapcsolatos oldalakból is csak 1-2-öt nézek.
+Még pár értelmesebb YT csatornát, és nekem ennyi a netezés... -
Dinomano
őstag
A fő gond az lehet, hogy vagy szándékoltan, vagy nem; de Trek hagyományok teljes mellőzése miatt x*r az egész. Még külsőségeiben sem volt nagyon Trek a Discovery. Azon kívül a sírós néger lány one(wo)man showja volt nagyrészt. (Aki instant öt percben old meg problémákat.)
A legénységet nem éreztem egymásért aggódó és dolgozó koherens csoportnak, néha csipogtak meg drámáztak Burnham akciói között.
Egyedül -ahogy írtátok-, Saru karaktere ér valamit. -
Nagyon leragadtatok a ki bináris ki nem témánál.
Ha a Discovery-ben full konzervatív heterok lettek volna akkor is ugyanilyen sz.r lett volna mert egyszerűen nem volt jól megírva, talán nem is akarták úgy írni mert fontosabb volt az "Üzenet", talán nem mi voltunk a célközönség, a miértet már sose tudjuk meg de én úgy gondolom még mindig a legfontosabb szerep az íróké és utána a színészeké mert a jó sztori útján válik egy karakter gyülölté vagy imádottá. A jó színészi képesség persze kell de önmagában nem elég.
-
Dinomano
őstag
válasz
CPT.Pirk #4663 üzenetére
Érdekes gondolatokat fogalmaztál meg, de messzire vezet ez a téma. Sajnos, egyre messzebb vagyunk a jó öreg '90-es, 2000-es évekbeli net-től, és minden rosszabb lett.
Ilyen téren a prohardver is egy burok, egy értelmiségi gyülekezőhely; ezen kívül (tisztelet a kivételnek) ömlik a x*r egyre jobban... -
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Az internet közelebb hozott embereket egymáshoz. Mikor én felnőttem akkor igazából csak a közelben lakó haverjaimat ismertem akikkel aztán lent bandáztunk és a világ itt meg is állt.
Aztán jött az internet, pro és kontra közelebb kerültek az emberek egymáshoz, egy 30 másodperces FB profil regisztrálás után már bárki összemondhat bárkit bárminek a neten, terjeszthet ellenőrizhetetlen bullshitet szinte 0 következménnyel.
Ez ilyen-olyan zaklatásokoz vezetett immár globális szinten, zaklatás ellen szerveződés meg felvonulásokhoz, ezzel együtt a dolgok eszkalálódtak... Amit a filmekben látunk az ennek egy csatatere. Nem tudom mi lesz ennek a kifutása. -
Vesa
veterán
válasz
CPT.Pirk #4659 üzenetére
Mire gondolsz pontosan? A reakció szernitem nem az internet miatt erős, hanem mert ezt a témát rettenetesen erőltették minden szinten pl. filmekben, játékokban. Internet nélkül is kiverte volna már a biztosítékot, ha ilyen szinten tolják az emberek arcába. Pont azért jó példa a DS9 is, mert ott még diszkrét módon volt ez tálalva és csak kis mértékben, nem is zavart senkit. Szerintem ennek szerepe van sárgahaj győzelmében is. Szóval a másik oldal is vétkes, hogy túltolta a biciklit.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
Vesa
veterán
válasz
CPT.Pirk #4651 üzenetére
"lmbtq meg minden én értem, de valahogy egyikünk sem tiltakozott, mikor Jadzia Dax és a volt barátnője vadul csókolóztak a DS9-ben."
Azért az messze nem volt ilyen direkt durva. Gyakorlatilag egy minimal lesbian szál volt egyetlen részben, két jó csajjal, talán egyetlen csókolózós snitt erejéig (és ugye ott sem ez volt a lényeg, hanem a Trill faj szimbiotikus 'furcsasága' miatt állt elő a helyzet, nem direkt lezbikusokról volt szó). Eleve emészthetőbb két jó csaj diszkrét csókja, mint a szánkba tolt színész aki azt se tudja fiú vagy lány, meg a direkt 10 percenként csókolózó férfiak. Nyilván joga van mindenkinek megélni a szexualitását, nincs is ezzel bajom, de a Discoveryben megint azt lehetett érezni, hogy ez direkt nevelő ás érzékenyítő szándékkal erősen túl lett tolva. DS9-ben ilyen nem volt.
-
-
Anson Mount-ot én a Hell on Wheels című western sorozatban láttam, ott ugyanilyen arccal játszott végig bár ott talán jobban is illett a karakterhez, nekem ezért nem szoktalan. Egyébként abban a sorozatban volt főszereplő Colm Meaney is(Chief O'Brien). Inkább nekem egy kicsit felemás érzésem volt néha a főszereplőkkel, próbálták őket jobban bemutatni de valahogy nem éreztem, hogy érdekes lenne viszont egy Discovery-hez képest fényévekkel jobb, a korábbi Star Trek sorozatokhoz viszont nem ért fel mégha el is fogadom, hogy 2020 körül nem lehet 1990-es évekbeli stílusban bevonzani az új nézőket. Mondjuk ez se biztos, hogy törvényszerű, lehetne kísérletezgetni.
-
válasz
CPT.Pirk #4651 üzenetére
egyikünk sem tiltakozott...
Nem, ezeknél az a baj, h túltolják és semmi jelentősége vagy értelme nincs sem a sztori, sem a karakterek szempontjából.
Brutus-ékkal nem volt baj, pedig nah... még tojást is raktak. De ott volt egy kis mondanivaló benne, nem csak a semmire, mert előírták, h kell ebbe az irányba "érzékenyíteni" a népet...+1 Saru-ra, sokat fejlődött, jó karakter volt.
Narxis: bevonzani a látvánnyal lehet egy réteget, a sztorival egy másikat. De ez a nonbinary-melegorgia sztem még a melegeket sem vonzza. Legalábbis nem hiszem, h valaki ez alapján választja, h megnézi. Nem, semmi bajom velük, ismerek is párat. De a filmekben nem igénylem, ami az indokolatlan bármilyen s3x jelenetekre is igaz. Régen a Mel GiBBon seggét mutogatták, most meg ezt.
-
Vesa
veterán
válasz
CPT.Pirk #4651 üzenetére
Saru volt az egyetlen jó színész, és az első évad végén sajnos kiírt kapitány (na őt el tudtam volna viselni végig, más kérdés, hogy ilyen környezetben, egyedül, Ő sem mentette volna meg a sorozatot). Vance még valóban nagyon jó volt. Negyedik évad közepéig láttam, nekem nem tűnt úgy, hogy javult a helyzet, bár a sztori jobb lett, de a színészek miatt ezt már nem tudtam élvezni. Tilly egy időre valóban háttérbe szorult -mert úgy kb. a feléig indokolatlanul túl volt tolva, mintha erőltetni akarták volna, hogy egy direkt ronda és ellenszenves, bibircsókos, kövér nőt is fogadjon már el a néző), amit még le is nyeltem volna, de színésznek sem volt jó szegény, inkább borzalmas volt. Nyilván ez szubjektív véleményem, biztos van akinek meg bejött, én is csak leírom amit gondolok.
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Komolyan mondom, hogy más lett a sorozat a 3. évadtól. Letekertek a főszereplő csaj sírásából, pasit is meg holo macskát is kap, a nonbin. karakter meg hamar ki is került a történetből. Tilly nem vészes, viszont baromi sokat fejlődött Saru, különösen miután a vulkáni csajjal khm. megismerkedik. A Vance admirális is elég jól tolja.
Tulajdonképpen a stáb a lehetőségekhez képest belenőtt a szerepbe a 2. évad után.
#4650: lmbtq meg minden én értem, de valahogy egyikünk sem tiltakozott, mikor Jadzia Dax és a volt barátnője vadul csókolóztak a DS9-ben.
-
Vesa
veterán
"Oda kellene visszatérni, hogy nem az ideológiáknak csinálják a Star Trek-et"
+1
Legalább annyira gáz lenne mondjuk a kényszerített mittomén keresztény ideológia terjesztése, mint az LMBTQ arcba tolása. Nem lehetne ezeket úgy ahogy van, kukázni? A DS9 pl. elég jól megoldotta a kvázi végig jelen lévő "tudomány vs. vallás" kérdéskört. -
Vesa
veterán
válasz
Dinomano #4642 üzenetére
Bocsánat, nem akarok én lenni a negatív pólus
, de nekem az SNW se jön be (bár azt azért meg tudom nézni). Annak ellenére, hogy az űrhajós/felfedezős érát hozza vissza amit egyébként jól csinál. Maga a sorozat nem lenne rossz, de egyrészt a színészek többsége ott sem jó (pl. a kapitányt játszó Pierce Brosnan hasonmásnak és egyben William Shatner kópiának) még a szája sem mozog, gyakorlatilag nem képes emocionális érzéseket átadni az állandó poker face miatt). De ami ennél nekem nagyobb gond, az a gyerekes dialógusok sorozata, és a borzasztóan klisés rendezés, pl. valami siker után sorba bevágják az összes szereplőt ilyen nagy büszke nézésekkel, meg revű zenével a háttérben. Mint valami gyenge Disney mesében. Teljesen tönkreteszi az élményt, de lehet, hogy ezt már csak így idősebb korban érzem rettentő gáznak, talán fiatalon még oda lennék érte. Jobban örülnék már egy komolyan vehető, kevésbé gyerekes, fajsúlyosabb, komoly sorozatnak, de úgy tűnik, ilyet már nem kapunk Trekből (SW-ből meg nem is vártam ilyet soha).
-
Vesa
veterán
válasz
CPT.Pirk #4633 üzenetére
Számomra sajnos nem. MInden színész borzalmas, ráadásul pont a második részben behozzák a non binary színészt, aki konkrétan egyetlen arckifejezésre képes (Ő sem a tehetsége miatt került be
). A főszereplő meg végig sírja az egész sorozatot, szerintem kb. 15 percenként sír egyet valami miatt. Kifejezetten borzasztó sorozat számomra, a végét már meg se néztem, mert azon kaptam magam, hogy már csak úgy tudom nézni, ha a felét áttekerem. Tilly volt a legrosszabb az egészben.
-
Azért szerintem a nézettség és a költségek lesznek a döntőek, ha nem akkor csak átlendültünk a másik oldalra és ugyanúgy a sz.rt fogják lenyomni a torkunkon mert most a másik oldal a trendi. Oda kellene visszatérni, hogy nem az ideológiáknak csinálják a Star Trek-et. Szerintem a Lower Decks rohadt jó volt, az SNW se volt rossz szóval azért tudnak ha akarnak.
-
Dinomano
őstag
Mandalorit láttam, de nem emlékszem az albínó meleg négerre. Ezeek szerint kitörölte az agyam!
Last of Us-nál az volt a WTF, hogy alapból van egy ilyen szál, illetve 2 is, diszkréten tálalva. Minek kellett egy semmit érő és az egészhez semmit sem hozzátevő külön sztori?
-
válasz
Dinomano #4642 üzenetére
Szerintem Trump miatt változni fog a dolog, eddig voltak kötelező "elemek" a filmekben, most meg egyenesen tilos lesz. Minden rosszban van vmi jó...
Nálam a Last of us és a Mandalori forró epizódok baCCták le a biztit, mondjuk a mandaloriban az albínó vak meleg néger már inkább fricska volt, ki is nyírták hamar. -
Dinomano
őstag
válasz
CPT.Pirk #4641 üzenetére
Jó, de ha innen nézzük, a Section 31-nél nem nehéz jobbat találni. Szomorú, hogy az SW mellett a Star Treket is sikerült elqrni. (Jó, nem teljesen; Strange New... + Lower Decks tartja a színvonalat.)
Lehet, hogy a Starfleet Academy ahhoz kell, hogy kiballanszolja a dolgokat. Egyik oldalon Discovery és Starfleet, másik oldalon SNW és Lower Decks... -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Sweet Lou 6 #4639 üzenetére
Akkor nézd meg a Section 31 filmet, utána átértékeled a Discoveryt is.
-
Dinomano
őstag
válasz
Sweet Lou 6 #4639 üzenetére
Én végignéztem, de nem is tudom, hogy miért. A látvány mondjuk ott van...Éééés. Ennyi.
Section 31: Ha az ember egy drag-queen fiction-re kíváncsi, akkor akár még élvezheti is ezt a csodás filmet. Minden más esetben egy x@r. (Amúgy is az.) Nekem már kezd Michelle Yeoh túladagolásom is lenni, túl sok filmben látom mostanában.
-
[HUN]NIMROD
senior tag
válasz
Dinomano #4626 üzenetére
Ötödik elem nálam az örök top1
Valahányszor újranézem, mindig rájövök egy újabb tanítására, abban a filmben minden benne van.
Megnéztem ezt a Section 31-et. Aki még nem látta: hagyd ki, ne pazarolj az életedből rá egy percet se. Még úgy is szekunder szégyen hogy játék mellett ment 2. képernyőn másfélszeres sebességgel. Sosem értettem meg, amikor egy valaha jobb napokat megélt AAA+ színész elvállal egy ZS kategóriás filmszerepet (itt most Jamie Lee Curtis, még ha csak a legvégén nagyon röviden).
-
válasz
Dinomano #4626 üzenetére
Ötödik elemet nemrég néztem meg. Annyira furcsa volt, hogy az már jó volt de tény, hogy néhol már nekem is majdnem kiakadt a ripacsmérőm, összeségében így is nagyon jó volt.
Tilly szerepeltetése valóban aggasztó, sajnos könnyen lehet, hogy a Discovery vonalat viszik tovább bár a jelenlegi főleg amerikai közegben ez már tényleg széllel szemben hugyozás lenne.
-
Dinomano
őstag
Van ami oké. Nem egészen tinik játszanak bent, de a Wing Commander mozi pl. jó volt.
Valerian lehet, hogy a túltoltsága miatt volt bukás. Nekem annak idején az Ötödik elem is sok volt, volt abban is nem kevés ripacskodás.
Ami aggasztó, hogy ebben az új Trekben Tilly is bent lesz. Ha olyan team csinálja, akinek a Discovery-hoz köze volt, akkor felerősödik az aggodalom...
-
-
Bad Pritt
félisten
-
Dinomano
őstag
válasz
CPT.Pirk #4614 üzenetére
Iron Sky-t néztem, nem volt rossz, bár nekem picit sok volt. Dicséretes, meg bírom a lelkesedésüket, de nem az én világom.
Scenes from the Epic Voyage of Star Trek:
Valamennyire Trekes vagyok, meg bírom; de nekem ezek az igazi trekkerek már nagyon geek-ek!(Amikor Mondocon-on voltam a családdal, még abban a közegben is azok voltak.)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Basszus, nektek is csak 2 vesétek van? Dobjunk már össze ST hajókázásra!!!
Scenes from the Epic Voyage of Star Trek: The Cruise VIII | StarTrek.com
https://www.youtube.com/watch?v=dkr581Lf3XoJövő februárban lesz a következő "csillag" hajó út, 3..12000USD a jegyár
Narxis: Szerintem ilyet még nem láttál, és ezt túlzás nélkül mondom.
Mikor apámmal megnézettem, azt mondta, hogy hú, ez vad volt.
Ezt a filmet ugyanaz a csapat csinálta, akik pár évvel később az Iron Sky-t tették le az asztalra, csak azt már nem otthoni PC-n renderelték 5 év alatt.
Annyira bejött a népeknek, hogy még spin-off filmet is kapott egy másik csapat által.Javaslom a khm. virágboltból leszedni mert bár public domain, de ott a magyar feliratot is megkapod hozzá egyből. Erre keress rá a magon: Star Wreck E01-E06
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
tibaimp
nagyúr
Egyetértek! Nálam ezt az érzést a Voyager váltotta ki, ezt az ST sorozatot is láttam először még annó a Viasat-on, konkrétan ledöbbentett! Amit láttam elsőként A 37-esek (S01/E17) epizód volt, nagyon meghatározó élményt hozott.
A Voyager hatására kezdtem el nézni a többi ST sorozatot, így évekkel később a DS9-et, TNG-t, TOS-t, de ezek már, számomra, akkor is "elavultak" voltak, ma meg már nagyon azok. Majd frissiben néztem a Enterpise-t, az 1-3 évad zseniális, de a 4. felejtős, ha jól emlékszem. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Samuli Torssonen és haverjai, 1992 óta csináltak ST paródia filmeket, mire eljutottak erre a szintre. https://en.wikipedia.org/wiki/Star_Wreck
Ha érdekel az ITP forgatása meg baki videói, akkor katt ide: [link] Anno dc++ hubokról szedtem össze ezeket.
Új hozzászólás Aktív témák
- Netfone
- Magyarországon is élesedett a Pixel 9 műholdas segélyhívója
- sziku69: Szólánc.
- BestBuy topik
- Milyen videókártyát?
- Opel topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Apple iPad 8gen 32GB Wifi/ Normál állapotban / 12 hónapjótállással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Zalman S2 TG Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Lépj szintet a játékban még ma! Kamatmentes rèszletre is!
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest