- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Projektor topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Visszafogott árazású, 300 Hz-es monitor az AOC gondozásában
- Házi hangfal építés
- Házimozi belépő szinten
- Néha instabil lehet az NVIDIA GeForce RTX 5080 Founders Edition VGA
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
gordonfreemN #109796 üzenetére
Külső zavar például ha statikusan feltöltődve megfogod a házat, vagy ha az EMI vagy RF miatt töltődik.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
VoidXs
Topikgazda
Azért légyszíves ne terjesszünk már olyat, hogy a földelést kiváltja a villa megfordítása! A kábeles vuduról olyan mennyiségben beszélsz, ahogy csak szeretnél, de az életveszélyes javaslatokat nem toleráljuk.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
bta1
őstag
válasz
gordonfreemN #109784 üzenetére
Könnyen előfordulhat, hogy a "helyes" állásban nem fog csípni a hibás (tervezésű) készülék. És ez a nullavezeték vastagítós csacsisággal ellentétben gyakran működik. Az auditív változást pedig vagy meghallod, vagy nem.
-
VoidXs
Topikgazda
Ne aggódj, ez közel nem jelenti azt, hogy a varázslatos garathangot előhozó kábel vagy bármelyik társa létezne. Ezek a "kábelhangok" ordas nagy zaj vs semmi kategóriájú változások.
#109790 fehér_ember: Semmi rosszat nem látsz, a föld a nullával van kapcsolatban, csak más a célja. A nulla áramkört zár, a föld kósza indukált áramot vezet le anélkül, hogy a nullán menne át és okozna zajt vagy bajt.
[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
Amúgy nálam is csak kamu van (nullával van kapcsolatban). De nem tudok mit tenni 8 emeletes panelépület városban + albérlet is. Ez van, ezt kell szeretni.
Örüljünk hogy van áram. -
bta1
őstag
válasz
VoidXs #109755 üzenetére
"Ahogy korábban is elhangzott, kábel csak akkor változtathat a hangon, ha a rendszerrel súlyos problémák vannak."
Te szent ég, micsoda tudományos elméletekről maradtam le... mesélj még, mert hirtelen nem is tudom, hogy a fenti állítás Nobel-díjat vagy Arany Kakadut érdemel. Vagy egyszerűen csak ismétli magát a történelem, és most tart ott a popszakma, hogy meg-megengedi a kábelhangot, persze csak módjával
!
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
gordonfreemN #109787 üzenetére
Azért jó a vastagabb föld, mert így már tényleg minimális esélye van, hogy egy akár külső zavar a nullán távozzon, ami az alacsonyfeszültségű elektronikában akár kárt is tehet.
[ Szerkesztve ]
-
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
gordonfreemN #109785 üzenetére
Már tájékoztattam, amikor felmerült, ne aggódj. Jól ismertem fel, hiszen be is ismerte, hogy csíp az erősítő, ha megfogja. A földkábeleket vastagabbra veszi majd a többinél, ami egyébként 5-ből 4 lakásban nincs így, pedig szintén veszélyes nélküle. Azért nem nevesítettem meg korábban sem, mert nem akarom, hogy ezért kiközösítés érje.
#109784 gordonfreemN: Szintén placebó, de kapudrog a kábelekhez.
[ Szerkesztve ]
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
gordonfreemN #109780 üzenetére
Tényleg, a villásdugó forgatás volt már ?
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
fererencz89
őstag
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
freelanced #109774 üzenetére
Én nem fogok tudni, az indoklásom: kollégának tv optikai kimenet miatt beépített DAC-ra is szüksége van. Vagy bármilyen DAC-ra. Az olcsó kis panelek annyira nem + táp, doboz kell nekik, az ilyen marha egyszerűre meg nem volt lelkem rábeszélni a nagyérdeműt (aztán lehet, elég lenne, de inkább nem teszek elhamarkodott kijelentéseket, nem tudom).
A plussz végfokok nem zavarnak, ha kell meg ott vannak "dejó, hogy van" alapon, cserébe viszonylag értelmesebb DAC-okat építettek a házimozi vasakba azért, nem a legtrébb vackot.
Sima sztereókban a legtöbben nincs DAC, így az még külön megoldandó, ha van digitális forrás (de ma már inkább az analóg forrás érdekes és a digitális az alap, mint fordítva)
Majd a többiek ajánlanak vmit, a szabályokat itt is tartanám, erősítőre keveset (~20 max 30), többit a dobozokra.
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
denesdr
addikt
válasz
Mathiask #109773 üzenetére
Jogos a kérdés. "Érzésre" ez ugrik be róla, amit elé (vagy mögé) rak az ember azt eléggé megmutatja, bár végülis ez a legtöbb normális elektronikáról elmondható. Igazából nehéz megfogalmazni jól, leginkább azt mondanám, hogy nem telepszik rá a zenére, hangra. De ugye ezt is honnan tudjuk...?
[ Szerkesztve ]
-
freelanced
addikt
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Dißnäëß #109771 üzenetére
Ezeket az erősítőket én is meg szoktam nézni bizonyos időközönként. Van hogy 2 hetente de van hogy 2 havonta.
Ahogy eszembe jut. Ha szánok pénzt fejlesztésre, akkor én is ilyet fogok venni szerintem. Egy sztereó + egy mono a centernek. Bár utóbbi nem feltétlenül éri meg. Surroundokra valószínűleg nem fogok költeni, ott maradni fog a letolt gatyás t.amp.
[ Szerkesztve ]
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
s4tch #109767 üzenetére
dögöt, sebességet és precizitást várnék, semmi mást
Bingo. Pontosan ezt nyújtják. A "dög" jó értelemben, tehát nem a súlyos, nehéz, "elmocskolt" mély jellemzi, hanem egész meglepő mértékben kontrollálja őket (érthető, iszonyú damping factor), ezáltal marha jól részletez az a régió is, műfaján belül. Mondjuk ez a legtöbb már csak félig-jó D osztályra szintén jellemző, az NCore-ok ezen felül a középmagas tartomány tisztaságában és kiegyensúlyozottságában remekelnek, így fülre nekem. Ha esetleg nem tetszik elsőre, adj neki időt, szokd (bemelegedéssel ne várj, esélytelen)
.. vagy próbáld ki más hangsugárzókkal is, mielőtt eldobod, mert drágán mennek, elég csúcstechnikás modulok, a Forint jobb nem lesz, meg az elektronika sem olcsóbb (egy darabig még), cserébe lehet ő fog Neked "tanítani" dolgokat. Persze ez is csak egy eszköz, mint minden, de amit mérünk róla, az kegyetlen jó, ami meg nincs mérve, arra ott a fülünk (ezt ne nyissuk ki, van-e értelme, számomra igen, csak nem önmagában).
Szóval a denesdr-nél tapasztaltak után én is valami NCore állat mellett tettem le a voksom, ha van zseton, lőhetsz Purifire is (szintén Audiophonics, ugyanez a házikó), de szvsz egy NCore is kellően "nemolcsó" és kellően kurvajó. Fura mindenesetre, annak pláne, aki génjeiben irtózik egy D osztálytól. A Purifi a feed-forward-al tud többet, de ahogy fórumokat bújom és a visszajelzéseket, van itt-ott 1-2 felhasználótól hogyismondjam, szép magyarosan, "glitch" a hangot illetően, az NCore meg kb. ilyen egybites dolog, hogy ha nyitott vagy és elfogadod, tetszik, akkor az NAGYON, ha meg kevésbé, akkor nagyon nem. Egy előfok, preamp csodát tud tenni vele (akárcsak a régi időkben, de ott maguk az A/AB osztályú végfokoknak is több saját karaktere volt, most lényegében ez esik ki a képletből egy NCore-al, tehát mintha a preampod hallanád erősítve, átmegy rajta az elétett motyók karaktere).
Pont emiatt, kihozhat DAC-ból olyat, ami ott volt, csak csillagállás miatt kevésbé jutott rá eddig reflektorfény, vagy kihozhat mastering hibát, hangszóró "hibát" (bár inkább életre kelti a mélyeket, virgoncságban mint még soha), szóval egy jó DAC, jó hangszóró, jó szoba + NCore kombó elég "médiagyilkos" hogy úgy mondjam, közel sem mindenevő. Erre érdemes ügyelni, de persze ne a hibát keressük, csak ha valami szar, az ezentúl nem feltétlen fog úgy elbújni a szőnyeg alatt jótékonyan, mint eddig.
Ez hogy jó hatás-e, ízlés és pofon kérdése, ki mire vágyik, de mint jelenség, adott.
Túlbeszéltem
Jó lesz szerintem, majd mesélj. Egyéni ízlésed fog dönteni úgyis a végén.
"Totálsemmilyen" végfokok. Összedugod, bekapcsolod és tolhatod be a sarokba, felejtsd is el, előtte kell majd babrálnod, meg körülötte.
Ezen nincs mit.
Ja, előbb babrálj, aztán kapcsolj. Ugye hangerőszabályzó híján, maximális kimenő teljesítményen vannak azonnal, és a bemenő jel nagysága vezérli azt. Szóval ne bekapcsolt állapotban dugdoss, ezt nagyon ajánlom, különben kemény dolog vár a lengőcsévéidre.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
freelanced #109764 üzenetére
Picit visszagörgetsz, ugyanilyen limittel ugyaezt kereste másik kolléga is. Nem sokkal visszább, 10-30 hsz ? Kb.
-
denesdr
addikt
válasz
s4tch #109767 üzenetére
Én már több mint 3 éve használom őket és azt kell mondjam, hogy tényleg jó erősítők. Csöndes (mind maga a készülék, mind a hangja, tehát nem búg, nem sistereg), lendületes, részletező, precíz (alul-felül-középen), ha kell erőteljes, de egyáltalán nem kocka hangú. Kb így jellemezném.
[ Szerkesztve ]
-
ozzy711
őstag
válasz
Tamoo #109766 üzenetére
Akkor elég speciális a helyzet, ki kellene valahogy mikrofonnal mérni, hogy egyáltalán mekkora a mély frekis dúsulás a sarkokban.
Hamarosan én is rászánom magam a dobozok mögötti részt végig járom, hová kell a panel az 50 Hz-es anomália miatt. A 30 Hz-es kiemelés annyira nem kritikus, érdekes módon zenehallgatás közben egyáltalán nem érzem, hogy akkora lenne, mint a grafikon mutat, nekem legalábbis bejön ez a fajta mély-többlet, mivel egyáltalán nem torz.Dorian: A dobozok mögötti sarkokat ( amennyire lehet alul is ) is kezelni akarom elnyelővel, ami az Ld- lesz.
[ Szerkesztve ]
-
s4tch
veterán
válasz
Dißnäëß #109758 üzenetére
Köszi neked és denesdr-nek is! Igazából a kíváncsiság hajt csak, ki szeretnék próbálni egy ilyen modern d-osztályt. A dobozaim bőven eleget színeznek, dögöt, sebességet és precizitást várnék, semmi mást. Illetve beépítem a tetőteret, lehet, hogy idővel 2 rendszer is lesz itthon, ami lehetne 2, gyökeresen más karakter: egy vintage, színezett az Arcus TL dobozra és a Kenwood vintage erősítőre építve, meg egy valami modernebb, precízebb egy ilyesmi erősítő köré. Na alszom rá egyet.
-
-
freelanced
addikt
Üdv,
Tudtok esetleg jelenleg a használt piacról ajánlani erősítőt és hangfalat, 100-ig bezárólag (együtt, viszont kábel, állvány stb. nélkül).
Van bármilyen jó vétel jelenleg ebben a kategóriában?
Köszönöm!
Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
Tamoo
nagyúr
Múltkori basszuscsapda témára visszatérve.
Én elég erősen gondolkozok ilyen kender panelen
[link] (adatlapja: pdf)
Csak nem olcsó meg macerásabb beszerezni.
Van belőle 22cm vastag. Duplázva 44cm vastagságban elég jól működne.
Két felső sarkot tudnék vele csillapítani. (Lövésem nincs, hogy az összeképet nézve mennyit számítana.)[ Szerkesztve ]
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
s4tch #109749 üzenetére
Totál naturális hang, teszi a dolgát. Színt ne várj tôle, sajátja nemigen. A mélyek "ropogósak", megfogottak, gyorsak, közép szép lágy, magasak szépen csilingelnek, nagyon egyben van minden. Precíz hangzásnak mondanám, ha van ilyen. Tetszôleges preamp-al lehet színezni kedvére az embernek (SNR romlással, hisz a Hypexet utolérni nem könnyû e téren, de általában nem halljuk), ízlés dolga, avagy direktben hajtod DAC-ról PRE módban.
Topping D30 Pro XLR-rôl hajt isnerôsöm két ilyet, ügyelni jó arra, hogy a kifejezett értékek 4 Ohm-ra vannak. Szóval a 125NC az 8 Ohm-on ~60W, de azt nagyon alacsony torzítással végig, becsületesen.
Ha komolyabb méretû, és/vagy 90dB alatti érzékenységû hangsugárzóid vannak, 250-est ajánlok ebbôl, azt is hallottam, mert van, ugyanez jellemzi.
Csukott szemmel vehetô, ha nem bármiféle explicit karakterre vágysz, hanem valami síri csendben lévô erôs, mindig precíz cuccra. Soha nem hallod, hogy beleszaladna kicsit itt-ott jobban bármilyen harsányságba, nagyon kimért, de amikor kell, ott van, friss megszólalás. Már amennyire erôsítô hangjáról lehet beszélni, hisz hangsugárzó függô nagyon, mit hallasz ki vele.
A kacifántos impedanciamenetet jól tûri.
-
fererencz89
őstag
válasz
Mathiask #109754 üzenetére
"Nem tudom, hogy búg-e a trafója, vagy hogy a DC-től búg-e."
Vagyis hogy önnön hibájából, vagy külső hatás miatt csinálja?
Tegnapi nap előtt még nem vettem észre. Eddig csak egy vas búgott nálam, egy híresen búgós, "örökzöld" magyar erősítő. Na az igazán!Egyébként volt még vagy 10 másféle, egynél sem volt gond.
Nem szotkam hibázni.
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
Mathiask #109753 üzenetére
Azt írják, hogy a helytelenül méretezett kondival van probléma, ami igaz is, hiszen a legtöbb kondi kisfeszültségű jelre vagy DC zavarszűrésre való, és mint olyan, kb. semmit nem visel el. Ettől függetlenül valami DC-szűrés mindenképp kell, ha már szegény srác tápját lusták gyártották.
Ahogy korábban is elhangzott, kábel csak akkor változtathat a hangon, ha a rendszerrel súlyos problémák vannak. Ez például egy ilyen súlyos probléma, de kiderülnek itt a tagokról. Egyiknél szűretlen a táp, másiknál nincs bekötött földelés a lakásban...
[ Szerkesztve ]
-
Mathiask
senior tag
válasz
fererencz89 #109748 üzenetére
Nem tudom, hogy búg-e a trafója, vagy hogy a DC-től búg-e. De ha biztosra akar menni, akkor nem árt a DC blokkoló. Nálam az van, hogy időnként búg csak, arra tippelek, hogy valaki a házban, vagy a környéken használhat valamit, ami tesz DC-t a hálózatra.
Gondolkozom én is beszerezni egy DC blokkolót, hátha az a gond. Valami ilyesmit: [link] -
Bali27
addikt
válasz
fererencz89 #109748 üzenetére
Paks 3
-
s4tch
veterán
[AUDIOPHONICS MPA-S125NC] - ezt innen hallotta már valaki? Ha igen, milyen volt?
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
Mathiask #109746 üzenetére
Azért van a te keresésedben is olyan, aminél gondolkoztak és tettek bele. Ez viszont nagyon gáz, hogy bárhol is kimarad az eszközből, hiszen az eszköz és kismegszakító közt bárhol felszedheti a szennyet.
-
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
Mathiask #109744 üzenetére
Persze, nézd meg bármilyen igényes táp kapcsolási rajzát.
[ Szerkesztve ]
-
bta1
őstag
válasz
Bali27 #109723 üzenetére
Rendesen beletenyereltél a csalánba
... voltunk így páran. Végül sok olcsóbb rendszer (és drága csöves erősítő!) tulajdonosa tért vissza a lakás meglévő hálózatára, jobb híján.
Az eredetileg ajánlott fehér köpenyes, régi színjelölésű Prysmian 6242Y szinte sehol sincs már raktáron, az utód Pirelli harsányabb és színezettebb, legrosszabb a szürke Pirelli 6242Y, holtversenyben a teljesen más karakterű 10mm2-es tömör MKM-Pirellivel, mely a Merlin Gerin (Schneider) kismegszakító zaftos, loudnessess karaktere nélkül távol áll a kiegyenlítettségtől.
A problémákat szerintem az összeférhetetlenség (eltérő szerkezetű és vezetékkeresztmetszetű kábelek sorba kötése nem feltétlenül az elvárt eredményt hozza) és valamilyen mechanikai eredetű hatás okozza. Esetleg a türelem hiánya? (A vastag tömör drótok bejáródási ideje extrém hosszú lehet.)
-
s4tch
veterán
válasz
ilovedigweed #109739 üzenetére
Internet rádió sajnos nincs a Hibyben. Ahhoz a TuneIn-t szoktam használni.
Lehet, hogy ezekre mégis az UAPP lesz neked a megoldás.
-
ilovedigweed
senior tag
válasz
s4tch #109730 üzenetére
Nos akkor félreértettem, én a dapra gondoltam 😁
Ha hazaértem kipróbálom a Hiby appot ahogy fentebb írtad. Fontos szempont, hogy internet rádió van benne?
[ Szerkesztve ]
-LG 27GN850 -INTEL Core i5-12400 -GIGABYTE B660 GAMING X -Kingston Fury 32GB Renegade RGB CL16 3600MHz -SAMSUNG 500GB 980 M.2 -FSP Hydro M Pro 700W -GIGABYTE RTX 3070 Ti GAMING OC -NZXT H510 Flow -Nzxt Kraken X63 rgb -Razer DeathAdder V3 Esport -HyperX Alloy FPS Pro -HyperX Cloud Core
-
"Jean Nantais szokta mondani aktív korában, hogy a fórumoknak azért nem vehetők komolyan, mert ha leírsz egy határozott véleményt, annak rövid időn belül megjelenik a tagadása, a vitába boldog-boldogtalan beszáll, a kedves (passzív) olvasónak pedig ebből a katyvaszból kellene kihámozni a lényeget. Reménytelen."
+1
Ehhez mondjuk nem kell Jean Nantais, ezt mindenki tudja, aki nem újszülött.Sőt, még netes fórumok sem kellenek hozzá, egy személyes vitafórum is ilyen. (Voltál te már lakógyűlésen?
) Neten persze "bátrabbak" az emberek, de ez elég messzire vezető téma.
[ Szerkesztve ]
Szerintem.
-
s4tch
veterán
válasz
ilovedigweed #109725 üzenetére
A Hibyhez egy adalék, amit nem akartam bedobni, mielőtt kipróbálom: simán működik két android készülék között az, hogy az egyik a szerver, a másik a távirányító. A szerveren megy a zene (ez lenne nálad a Zidoo), a telefonodról irányítod. Mindkettőre letöltöd az android appot, az egyikben a szerver, a másikban a remote üzemmódot választod, és kész. (Remélem, a Zidoo tud bt-t; ennek nem néztem utána.) Illetve van itthon egy öreg iPhone is, erre is felraktam a Hibyt; ez szintén lehet a remote, de ezen a szerver funkció nem érhető el.
-
bta1
őstag
válasz
Eugene Roe #109719 üzenetére
Az ilyen "kváziszimmetrikus" kábelek árnyékolóharisnyáját a jelforrás hidegpontjával/testpontjával kell összekötni, ahogy a méréstechnikában is tanítják.
-
s4tch
veterán
válasz
ilovedigweed #109725 üzenetére
A Hiby szoftverre gondoltam, nem konkrét lejátszóra.
[link]
Nálam most 3 streamer van, 2 Raspberry Pi alapú, 1 sparky sbc (ez is hasonló mini számítógép, mint a Pi). Lineáris táp eléjük, valami tidal connect kompatibilis rendszer, és jön ki belőlük a tidal stream. Pofonegyszerű, olcsó, jól szól. Bővebben itt: [link]
-
bta1
őstag
válasz
kkovi #109621 üzenetére
Belépő szintre (amit boldogabb időkben a hifi előszobájának neveztünk) vonatkoztatva nagyjából igazad van.
Középkategóriában viszont a drága hangsugárzópár tulajdonosának 10-15 évig csak halvány sejtése lehet bennük rejlő lehetőségekről. Csúnya baleset tud lenni, ha utólag derül ki a tévút...nem minden arany, amit fényeznek.
Tizenöt év alatt pedig sokminden történhet:
- megváltoznak a személyes hangzáspreferenciái
- romlanak az anyagi lehetőségei
- töretlenül folytatódik a luxuscikkek áremelkedése
- váratlan piaci fordulat*Ilyen vagy olyan okból, de könnyen megeshet, hogy elölről kell kezdeni a rendszerépítést.
* GYIK
– Mikor drágultak meg ennyire a használt középkategóriás lemezjátszók?
– Amikor a toronymagasan legnagyobb kínálat országa kilépett az EU-ból -
ilovedigweed
senior tag
válasz
s4tch #109693 üzenetére
Megnéztem a Hiby lejátszókat és kinézetre mondjuk tetszik is. Az R3 nagyon. Viszont nem tudom mennyire tenne jót neki, hogy állandóan be lenne kapcsolva. Állandóan töltőn lenne, szerintem nem tenne jót az akkunak. Illetve az a kérdés még, hogy hogyan tudnám elhelyezni a média asztalon úgy, hogy jól is mutasson?! Jól látom, hogy dac-ként is üzemeltethető? Ebben az esetben jó lenne a Zidoo-hoz, feltéve, hogy ha nem kap jelet lekapcsol. Akkor #1 lenne.
Nekem csak Tidal és online rádió fontos, nason csak filmek vannak, nincs zene gyűjteményem. Később esetleg ha felbukkan a Spotify Hifi akkor esetleg az sem lesz baj ha nem az miatt kell eszközt cserélnem, feltéve hogy milyen lesz a minősége.
Usb audio player prot már megvásároltam, még régen amikor akciós volt, mondván majd jó lesz valamire.
Neked milyen streamered van?
-LG 27GN850 -INTEL Core i5-12400 -GIGABYTE B660 GAMING X -Kingston Fury 32GB Renegade RGB CL16 3600MHz -SAMSUNG 500GB 980 M.2 -FSP Hydro M Pro 700W -GIGABYTE RTX 3070 Ti GAMING OC -NZXT H510 Flow -Nzxt Kraken X63 rgb -Razer DeathAdder V3 Esport -HyperX Alloy FPS Pro -HyperX Cloud Core
-
bta1
őstag
válasz
Jorgi Kormi #109586 üzenetére
"Ez is egy vélemény"
Lehet így fogalmazni, de azzal a lényeget takarjuk el. Jean Nantais szokta mondani aktív korában, hogy a fórumoknak azért nem vehetők komolyan, mert ha leírsz egy határozott véleményt, annak rövid időn belül megjelenik a tagadása, a vitába boldog-boldogtalan beszáll, a kedves (passzív) olvasónak pedig ebből a katyvaszból kellene kihámozni a lényeget. Reménytelen.
-
Eugene Roe
őstag
válasz
VoidXs #109706 üzenetére
Még azóta se szedtem szét a saját kábeleimet
szoba közepén, 50cm távra minden vezetéktől így is tetszett annó a hang
tehát akkor csak az erősítő felöli végébe kell bekötni az IC-t árnyékolását? (Legalább csak le kell vágnom az egyik oldalt, nem kell újraforrasztani.)
It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!
-
denesdr
addikt
válasz
VoidXs #109684 üzenetére
A VDC Silver Session nem árnyékolt kábel, mivel csak két vezetője van. A külső köpeny, ami árnyékolásnak tűnhet az a hideg pont vagy nullpont (-), a belső meg a meleg pont (+).
Tehát amit Andris hallott, arra nem lehet magyarázat az amit felvázoltál.Tigris: köszi!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
denesdr #109563 üzenetére
Nem figyeltelek.
Az ezüst Chord Silver usb került be a TMP féle Mundorf réz diy usb helyett, mert az utóbbi kontakthibákat produkált (azóta se).
Haraso, lancerboy, kammerer, dyscus maguktól mondták: tedd vissza a másikat, ez sz.r...
Mondtam, hibás a kábel.
A TMP usb kábele sokkal jobban teljesít, mint az ezüstChord. A Chord Silver nem jobb ennyivel a sima nyomtatókábeltől.
(Bocs nem figyeltelek.)
gordonfreemN: nem csak te tapasztaltál ilyet a világon.[ Szerkesztve ]
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
gordonfreemN #109713 üzenetére
Vakteszt a négyzeten: még azt sem tudtad, hogy "vaktesztelsz", annyira vakon voltál
, a gyümölcsös tőzsde mégis kiadta a 3 meggyet és jackpooooot
Gravírozzák-fúrják holnap a motyóm, wááááááááhhhhh hétvégén údebelehajítom a 4 toroidot (és kap egy ötödik lábat középre)
-
gordonfreemN
addikt
válasz
VoidXs #109712 üzenetére
Akkor hárman félrehallottuk.
Ezt írtam akkor ide: [link]
De majd kipróbálom valamikor ujra, csak valahogy úgy kell megoldanom, hogy vakteszt legyen. Gondolom a stratos kábelnek is elő kell hoznia, ha a silver session mutatta.
[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
gordonfreemN #109711 üzenetére
Az eleje óta azt mondom, hogy csak akkor lehet, ha... Kábelfordítás sehogy máshogy nem változtathat, minden másban tökéletesen szimmetrikus.
-
gordonfreemN
addikt
válasz
VoidXs #109710 üzenetére
Más oldalról közelítjük meg mint eddig.
Eddig volt megoldás a racionális magyarázatra.
Most visszafele közelíted meg és azt mondod: csak akkor lehet ha...A jelenséget megismételtem, megmutattam Bkercso-nak, az élmény leírása nélkül. Ha jól emlékszem, ugyanolyan tompának írta le a hangot.
Én is furcsának tartom, de ez van. Megtörtént és ha csak nem kaptam akkor ideiglenes halláskárosodást, akkor még igaz is.¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
gordonfreemN #109709 üzenetére
Ez nem kitérő, hanem az egyetlen lehetőség kábelfordítás miatti hangváltozásra.
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
gordonfreemN #109707 üzenetére
Az árnyék ezeken kívül van, egy sima Faraday-kalitka, amit az egyik oldali GND-hez kötnek. Az iránnyal jelölt kábeleknél ez a kimeneti oldal, de egy normálisan földelt rendszerben ez nem számít.
-
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
gordonfreemN #109705 üzenetére
Minden kábel árnyékolása egyoldalú, különben nem működne.
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
gordonfreemN #109691 üzenetére
Nem, az árnyékolást csak az egyik oldalon kötik be. Ha mindkét oldalon be lenne kötve, az a hangba vinné a zajt, nem a föld felé cuppantaná le.
#109688 Bali27: Az kicsit se fura, hogy mindenki totál máshogy éli meg?
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
Dißnäëß #109685 üzenetére
Jók a sztorik, és teljesen jól látod, hogy hova lett ez a hobbi, végletekbe. Egyik oldalon sem igazán a zene szeretetéről szól, mert akikre ez tényleg igaz, hogy rendesen képben vannak a hangszerezések mibenlétével és okával, a művészi oldallal, zeneelmélettel, éneki érzelmekkel, dalok történetével, előadókkal..., azok már nem hifiznek, hanem bedugják a JBL fülest és jónapot. Oda fejlődtünk, hogy már azokban is csak minimális a veszteség, de amúgy sem erre áll fel nekik. Konkrétan lehidaltam, amikor egy JBL Live Pro+-t meghallottam, hihetetlen, ahol tartunk. Ez 10 éve nem ennyibe került, hanem 20x ennyibe.
Az az ipar fejlődik igazán, hifiből már csak nagyon kevés ember nem tudja vagy nem akarja tudni, hogy igazából 25 éve nem volt érdemi hangszórótechnikai előrelépés és 15 éve nem volt érdemi ide vonatkozó elektronikai előrelépés. Elértük azt, hogy aki tényleg akarja, mindent elő tud hozni értelmes áron, nem 100k alatt, de félmillióból már totálisan, csak alsó frekikben lesz digitálisan javíthatatlan probléma, milliónál már az is megszűnik. Az értelmesebb gyártók elkezdtek kiszállni a high-endből, és ugyanazt a tudást tömegben kezdték osztogatni (szabad verseny forever).
JBL befejezte, Klipsch befejezte, ELAC befejezte a milliós kategóriát, mégis rekordbevételt hoznak, mert ugyanazt árulják, amit anno 3 millió/db-ért, és a nép hallja, hogy nagyon jó, csak a megrögzött sznobok nem, akik az árcédulánál tovább nem látnak, és ezt kognitív disszonancia miatt nem fogják fel. Ezeket az embereket csipegeti össze az a néhány gyártó havi 1-2 eladott termékkel, de egyre kisebb az igény. Minden termék oda jut a fejlődésének végére, hogy bárki megveheti a csúcsmodellt, egyszerűen illyen a tömeggyártás. Addig kell a gazdagok pénze, amíg el nem érik, hogy bárki megkaphassa a fejlődés tetejét, onnantól már az a cél, hogy minél többen vegyék és a vevő minél többet cserélje, lásd extrém rossz peremek és festés, hogy szakmában maradjunk, de ilyen telefonoknál a vállalhatatlan belassulások, autóknál az egyre nagyobb javíthatatlanság. Nézd csak meg, hogy hány olyan hobbi volt, amibe 20 éve még nem tudtál beszállni, annyira drága volt, most pedig teljesen elérhető. Az akkori legjobb luxusautókat ma már van gyári családi autó, ami lekörözi, és az audioban sincs ez másképp, sőt.
Mégis itt állunk, hogy két, egyetértésre képtelen tábor van. Azért, mert aki csak a zenét szereti, nem szakmázni vagy ezotériázni akar, már kap olyat olcsón, hogy egy szava nincs. Minimális különbség van egy közepes belépő rendszer és az ultra high-end között, ha jól választja ki, pont nem érdekli. Már nincs szükség arra, hogy fingokat reszeljünk a rendszeren, mert a szakma tudása bőven az emberi hallás képességein túlmutat. Lehet áltatni magunkat, hogy nincs így, de akkor az akusztikai laborok ezzel foglalkoznának. Végtelen van, és a kutatási területeik túlmutatnak a home audio-n. Akik ezt tökéletesítették, elmentek mást csinálni, más szakmában továbbvinni az itt megalapozott tudást, például az egészégügybe. Egy példa, hogy az MRI 1:1-ben arra a rendszerelméleti tudásra épül, amire a hangtechnika, csak ott tényleg van szerepe az anyagminőségnek, sokkal nagyobb zajszűrésre kell képesnek lenni, stb. Ebből mi annyit látunk, hogy 1 dB-vel jobb lett a csúcs DAC, de úgyse halljuk, kit érdekel, még a high-end gyártó is veszi a 20 éveset, mert olcsóbb lett, és ezzel tisztában van. Úgyis kifizetik.
Mi maradt? Akik technikai érdeklődésből, tanulási vágyból, önfejlesztésként minél jobb rendszert akarnak összediájvájozni minél olcsóbban, hogy a gyártói hasznot is megspórólják, és azon töltik ki a stresszt, hogy fegyvertelen ellenfeleknek mennek neki félszakmai vitában szórakozásból. Igen, elismerem, de már egyfajta elvi kérdés lett, hogy a kábeleket ne hagyjam teret nyerni, mert undorító lehúzás. A másik társaság azok, akik csukott szemmel mélyednek a kanapéba, betesznek egy jazz albumot egy olyan zenekartól, aminek a tagjait sem tudják felsorolni, de legyen jazz, mert azt látták a filmekben, hogy ezt hallgatják a gazdagok, aztán arra a gondolatra üt be az erekció, hogy "igen, ez az interkonnekt 200000 forint volt, a Jani ezt nem tudta megfizetni, sokkal több vagyok nála". Közben kint leesik a kipufogó a Swiftről. Nem ok nélkül az az első kérdésük a másik csapat képviselői felé, hogy "mennyibe kerül a cuccod, hogy ilyet állítasz?" Mindkettő rohadt gáz.
Mindenki csak legény akar lenni, mert ez az országunk tudat alatti kultúrája. Királlyá akarunk válni egy olyan országban, ahol statisztikai képtelenség, hogy a többségünk ezt megtehesse. Túl sok hasonló példát hallottam a te történetedhez, a probléma az, hogy a többségükön röhögni se lehet. Az igazi pofon az volt, amikor először látogattam meg valakit a fórumról. A rendszerében úgy 20 millió lehetett, gondoltam, szép házban lakik. Rákospalota széli családi ház volt, olyan Zalakomár színvonalú utcában. Köbméteres foltok a vakolaton. WC-re kellett mennem, magától esett le a fedele. Eresztett a szoci tartály. Asztal az egész kétszobás házban nem volt. Hol eszik? Bementünk a garázsba zenélgetni, bukott egy vaktesztet, és inkább menekültem. Azt hittem, hogy csak mellényúltam, de a második kábeles is ilyen volt. Korhadt nagymamabútorok, de gyönyörű hangrendszer, szép szobában.
Amikor olyan emberhez mentem, aki csak megkért egy beállításra, nem a rendszerét vagy a saját fülét dicsérgette, olyan szép helyeket láttam, amikért bármikor feladnám a házam kérdés nélkül. Aki albérletben élt huszonévesen, első munkában, azok között is volt olyan, akinél otthonosabban éreztem magam, mint a saját szüleimnél, pedig náluk is nagyon jó. Ami hangot összehoztak, arról már lehetne írni minimum egy méltatást. Utoljára azonban ismét bevállaltam egy kábeles leverését vakteszttel egy semmi széli faluban, és olyan lakásokat láttam szintén extrém túlárazott, de legjobb szívvel közepes hangrendszerrel, hogy az exemet nem költöztetném be oda.
Nem tetszik, amivé ez a hobbi lett, a Facebook különösen katasztrófa. Hogy ott milyen szinten megy az arcoskodás, az katasztrófa. Volt szerencsém nemrég három "nagymenőt" (cégtulaj, gyártó nagykövet, meg még valami olyan rang, ami nem érdekel) végighallgatni, ahogy ismételten csak a fülüket tudták felhozni példaként, és a világon semmire nem hallgattak, miközben azt se tudták volna felsorolni, hogy mik az erei annak a kábelnek, amiről beszélnek. Reagáljak mások magamutogatására, komolyan? Inkább vegyék észre, hogy ez senkit nem érdekel, de az a baj, hogy úgyse fogják. Marad az, hogy a saját stílusukban el vannak nyomva, olyan érvekkel, amire nem tudnak válaszolni. Nekik WC-ről szoktam max reagálni, az az idő úgyse menne hasznosabb dolgokra.
Erre a témára a szakmai részen kívül amúgy senki sem kíváncsi. Kialakult egy társaság a fórumon kívül, ott se tudnak mindig viselkedni, de ettől még jobban összetart, mint sok egyetemi társaság. Barátokkal egyáltalán nem beszélek hangról, annyit tudnak, hogy van mozim, élvezik is, de nem azzal nyitok, mint sokan, hogy "némátesó, ezt figyeld, milyen garathangok lettek a vadiúj fejlesztésemről, ami ennyi és ennyi volt", hanem úgy halad a beszélgetés "ezt és ezt a filmet néztem, láttad már? Mondtad, hogy csak nincs időd rá, de szerintem tök jó, találj neki. Amúgy ezt a zenét is érdemes betenni, mert tudom, hogy azt és azt szereted, na, ez olyasmi..." Amikor az audio-t teljesen elcsatoltam a társas életemtől, és hátrahagytam egy semmiszéli város kis szobájában a mozim, sokkal jobb lett a kapcsolatom emberekkel. Több társaság hív, nem húzza a száját a barátnőm, és a családommal is jobban beszélgetek, mint valaha. Ami előtte volt, azt a hobbi elvette.
Nem kell, hogy egy életet elcsesszek arra, hogy olyannak lássam magam, ami nem vagyok. Nem két fogcsikorgás közti különbséget akarok hajszolni, ami még engem sem érdekel, mert hogy őszinte legyek, séta közben, tiszta levegőn, olcsó fülessel jobban élem a zenét, mint amikor kicsapom a hifit. Nyilván utána mindig megvan a wow effektus, amikor leülök elé, rázott már ki a hideg tőle fél év után, de nem érte meg felépíteni. Elindított a projektem egy nagyon jó úton, ami miatt rengeteg olyan munkához volt lehetőségem, amiről nem is álmodhattam. Most is örömmel kutatom a hallást, és örülök is, ha kapok itt-ott egy szakmai elismerést, de marad hobbi magamnak, nem teszem tönkre vele az életem.
Na kezdődjön a roast.
[ Szerkesztve ]
-
Lajos1966
tag
válasz
gordonfreemN #109698 üzenetére
Én csak arra világítottam rá,hogy az IC kábelek is sokfélék. 😉
A hitvitákat meghagyom másoknak.
Jómagam is inkább kábelpárti vagyok,de próbálok ezen komponensek esetén nem túlzásokba esni. -
gordonfreemN
addikt
válasz
ozzy711 #109700 üzenetére
nah, csak átmegy mit szeretnék (miért nincsenek itt gondolatolvasók)
XLR nyilván egy teljesen más történet, ez nem is volt kérdés.Ez esetben nem arról volt szó, hogy direkt kerestem valamit, sőt! Az tűnt fel, hogy nem úgy szól ahogy előtte. Visszaállítva meg minden oké lett.
¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kilenc képet osztott meg idő előtt az iPhone SE-ről a Spigen
- Több OnePlus kapott új OxygenOS 15-ös frissítést
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- PlayStation 5
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Projektor topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Futás, futópályák
- További aktív témák...