- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Megvan az első leolvadt tápkábel az új GeForce-okkal?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Asztali konzolt tervezne a Valve?
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
fererencz89
őstag
válasz dgyuri0123 #106996 üzenetére
Az olcsó ieast kütyük hangja azért annyira nem is vészes. Inkább a megbízhatósággal, stabilitással lehet a gond?
Nem szotkam hibázni.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz Mathiask #106977 üzenetére
Apám nappalija, nincs fal, de táv az igen. Nincs kábelnek sem hely, WAF erősen konvergál a nullához.
Köszi, elagyalok még a dolgon. Roon mintha tudna ilyen trükköket, de egyelőre azon az ökoszisztémán neki még nem agyalunk.
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
-
törölt tag
válasz Bali27 #106991 üzenetére
Ahhoz is volt szerencsém. Részletesnek részletes, de fém magassugárzó van benne, azoknak azért van egy jellegzetes hangjuk. (sokáig volt JM Lab Chorus 710 álló hangfalam, ami szintén Focal, ott még jobban érződött ez, legalábbis az én fülem ezt mondta.) Az Audiolab 6000 inkább semleges jellegű, nekem nem tűnt élesnek. A Q Acoustic nagyon jó volt, főleg két nap járatás után - csak egy kicsit sokalltam a basszust, meg nem tudtam eléggé elhúzni az oldalfaltól (a hátsótól igen.). Az elejét kissé meg kell emelni, ahogy egy videóban láttam. Ha valaki szeretné, most több helyen is 220 ezer Ft körül van párja (!). Pl: Home Movie, Audioo Mekka,. Netdepo - gondolom jön az új belőle.
-
dgyuri0123
nagyúr
Telefon/füles, vagy fejes. Ez a legolcsóbban elérhető eléggé jó hangot tudó verzió... szerintem. Hangfalas rendszer esetén, egy "olcsó" hálózati lejátszó kb. gagyi CD játszó kategória. Drága-közepesen drága hálózati lejátszóból van rengeteg, alig tudsz választani. Ha ragaszkodsz az olcsó megoldáshoz, akkor málna pc/Volumio, de ez is csak külső eszközzel vezérelhető, vagy veszel hozzá + egy tapis kijelzőt, de ez nem plug and play, inkább kissé macerás működésre bírni és használni napi szinten (nekem/szerintem).
Hálózati lejátszók javarésze rendelkezik saját kijelzővel, ami kényelmes és praktikus. Vannak egész nagy kijelzős lejátszók, amiket talán még "fotelből" is látni és dedikált távval vezérelheted, de ezek általában drágábbak is kb. 400-500e-től indulnak. Kivétel biztosan akad... dióhéjban.
Audiopc végtelen történet, mert oda kell még egy dac is és jellemzően nincs kijelző sem, csak telefonos vezérlés."csak a zene van"
-
avl
senior tag
válasz dgyuri0123 #106984 üzenetére
nem ismertem a magyar arait, hasznaltan külföldön vettem.
en sem ismerem a teljes piacot, de en sem lattam hasonlot...kár.nincsenek itt stream-elö forumtarsak (spotify, Tidal, Deezer,...) ? akik tapasztalata alapjan hangzasban van-e es mekkora különbseg mondjuk
- tablet
- laptop (hasznalt, "üzleti" kat.)
- olcso halozati lejatszo (mint pl. ieast, Yamaha olcsoi)
- draga halozati lejatszo
- tenyésztett audio PCközött ?
-
Bali27
addikt
válasz alphamooncam #106993 üzenetére
Már nem a Lab van, hanem Cxa60...Ezzel simább a hang és hosszú távon jobbnak tűnik(számomra). Igaz nincs meg a 3D-s élmény.... Oberon már félre van téve (meg a netre eladásra). A Focaloknak kb a magassugárzóival egyvonalban van a fülem... Szerencse hogy a kanapé pont így adja ki...
[ Szerkesztve ]
-
alphamooncam
őstag
válasz alphamooncam #106992 üzenetére
Eszembe jutott még valami.
Oberon 5 830mm magas, Te meg közel 2 méter vagy.
A hangszóró készlet úgy látom egy síkban van.
Milyen magasságban ülsz, hallgatsz zenét?
Kipróbálhatnád, hogy ha alacsonyabbra ülsz milyen, vagy megdönteni a dobozt kicsit hátrafelé, akkor is érzed-e a fáradtságot egy idő után.
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
alphamooncam
őstag
válasz Bali27 #106981 üzenetére
Ha tippelnem kéne én nem az erősítőben/DAC-ban keresném a hibát, hanem a hangsugárzóban.
Lehet nem igaz, sőt valószínűbb hogy nem, de azt gondolom, hogy a fázistolást hallod, ami a nem megfelelő hangszórókészlet párosítás/váltási probléma.
Leírásod alapján 3D képet az Audiolab pontosabban rajzolja ki, mint más, amit a középtartomány helyes leképezése nyújt.
Amennyiben a váltások környéki átfedések kihallhatók, az nagyon zavaró tud lenni, egy idő után meghatározhatatlan fárasztó érzést nyújt.
Utóbbi meg azért alakul ki, mert az fül/agy folyamatosan próbálja helyre tenni, feldolgozni, kijavítani amit hall, hogy be tudja illeszteni az "egészbe" és ez a folyamat gyorsan ki is fárasztja.
Persze csak szerintem.
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
törölt tag
válasz Bali27 #106988 üzenetére
Melyik Focallal hallgattad az Audiolabet? Én tavaly a Chora 816-tal is hallottam, és a fém magassugárzó miatt egy idő után fárasztó volt hallgatni. (ellenpélda: egy Q Acoustic 3050i-vel hallgattam egy hétvégén át, és nagyon jó volt. Egyáltalán nem volt éles vagy ilyesmi.)
-
Bali27
addikt
válasz migabi24 #106985 üzenetére
Más.. Az elején a Lab sokkal jobban tetszett.. Jobb dinamika, belső dac zenében részletes stb..Cxa meg száraz mint az őszi falevél... Belső dacja meg kuka.
Aztán (ekkor még nem volt külső dacom) analoggal össze kötöttem egy dvd lejatszoval és zenét hallgattam.. Analógon nem sok különbség volt...Koaxal összekötve érdekes volt a zene nagyon... Egy darabig.. Aztán jött az hogy kicsit fárasztó egy idő után stb... Ez a Focallal volt .. Az Oberon 5-el az Audiolab +Viablue sc4 kábel csodát tett...(csak a 17m2-re nagyon erős az Oberon)... -
dgyuri0123
nagyúr
Még hasonlót sem láttam, mint a Squeezbox Touch. Attól még lehet, természetesen. De azt ugye tudod, hogy ennek az utolsó ára 90e Ft környékén alakult. Ma lenne vagy 150e. Kb. ebben kéne gondolkodnod, bár akkor sem tudnék segíteni sajnos, mert a Logitech végülis egyedülállót alkotott ezzel a "tapis" kijelzős lejátszóval. Szerintem..
"csak a zene van"
-
Bali27
addikt
Sziasztok.
Nemrég volt nálam egy Audiolab 6000a (beépített dac stb.) Vissza vittem mert a hangszórómmal zenében egy idő után kicsit túl részletes, éles stb volt..De nem is ez a lényeg.
Hanem hogy az mitől lehetett hogy amikor filmet néztem, kb olyan volt mint a 3D-s mozi.. Fury-nál jobbról betört a Tigris, a kanapé mögött meg csapódtak be a golyók
Ugyanez egy számnál hogy van benne egy hhhhhh.. lihegés, és az olyan volt mint ha a jobb fülembe hátulról közelről valaki belelihegett volna. Másnak is megmutattam és ezen a véleményen volt.
MOst CXA60-van, ugyanaz a hangfal. Volt már nálam Dragonfly Red, Smsl Su9, és most Topping D70s.. Mindegyiknél oldalról jön a zenében a hang, és a filmeknél kevésbé ütős a hatás. Igaz a D70s-nél a zenével tökéletesen meg vagyok elégedve.
Kérdés hogy mitől lehetett ez a durva hatás az Audiolabnál?[ Szerkesztve ]
-
avl
senior tag
válasz dgyuri0123 #106979 üzenetére
köszi.
kijelzö nelkül nem lenne kezelhetö, es ugy latom nincs neki (ismertem is a cucc nevét)tulajdonkeppen innen is lehet indulni: ha a jo aru = olcsobb halozati lejatszo kezelesehez okostelefon, tablet kell (nekem egyik sincs illetve "csak" ceg altal felügyelt mobil, amire applikacio nem tehetö fel: nem az, hoy nem engedett, hanem nem müködik, nem tölti le sem), akkor kell-e, mi az elönye a halozati lejatszonak ?
nem hasznalhato a tablet maga stream-re ?
gondolom a hangminöseg kerdese merülhet fel, nincs tapasztalatom, hogy milyen(pl. SB Touch vs. laptop vs. tablet vs. ...vs. "tenyésztett" audio PC vs. dragabb halozati lejatszo - nekem a SB Touch hangminösege tökeletesen megfelel)
-
avl
senior tag
Squeezebox Touch-ot hasznalok kb. 8 eve, lokalisan radugott USB adattarolorol zenelejatszasra
hasonlo, nem draga mai cucc mi lenne ? ami ezt tudja (lokalisan radugottrol, de tudna stream-elni, netradio, nem kell külön eszköz a kezelesehez, mert erintökijelzös + sajat hagyomanyos tavja van)
nem sürgös, mert tökeletesen müködik - de gondolom nem örökke
egy tablet, laptop - amire en gondolok, hogy kivalthatja, ha meghal
amire nem hasznalom, de következö eszköznel gondolok ra: netröl stream (spotify plane ha lesz losless, tidal)köszi !
-
Mathiask
senior tag
válasz Dißnäëß #106975 üzenetére
Biztos tömörít? Nem láttam erre vonatkozó infót.
De akkor legyen. Kell két wifis cucc, amit össze lehet kötni wireless.(pl két tenda AC15 router, nálam pl pont ilyen van hálózatot vinni másik szobába vezeték nélkül)
Aztán [link] és [link] . Meg esetleg adapter a PoE-hez [link]De ha hifit akarsz akkor átfúrod a falat a kábelnek. SZVSZ.
[link] -
denesdr
addikt
válasz kukulec #106954 üzenetére
Ha a magassugárzó a frontlapon a doboz éleitől eltérő távolságokra van, akkor ennek következtében a frontlapél okozta diffrakció eltérő frekvenciákon jelentkezik, magyarán egyenletesebb lesz a magassugárzó átvitele. (Cserébe viszont a jobb és bal off-axis eltérő lesz, ez a trade-off amit be kell miatta nyelni.)
Nézz így az aszimmetrikus elrendezésre és máris kevésbé lesz taszító a látvány. -
dgyuri0123
nagyúr
-
kukulec
őstag
válasz dgyuri0123 #106965 üzenetére
tudom-tudom. a Velának meg a doboza van megdöntve. ezzel együtt még ez alapján sosem hallottam különbséget, vélhetően más tényezők többet rontottak, mint a magassugárzó helyzete.
a fehér nem jön annyira be, de a d18 fafurnérja nagyon is.
ha már brit: Spendor D7.2 és Classic 2/3. ezeket nagyon meghallgatnám, ha lenne hol.Luxman L-507ux II, Primare i22, Yamaha A-S801 // Pro-Ject Dac Box S2, SMSL SU-9 PRO // Elac Vela 408, Elac FS 147, Q Acoustics 3030i
-
migabi24
nagyúr
válasz dgyuri0123 #106964 üzenetére
Minőségi a cucc belülről is jól látom, hogy bitumenlap van az oldalán?
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz kukulec #106959 üzenetére
A magassugárzó beljebb van, úgy áll helyesen. Ettől a kicsivel közelebbi elhelyezéssel pontosabb lesz a magasak terjedése. Sok régi gyártó használ aszimmetrikus elrendezésű hangszórókat.
Selymet néhány havonta szedem le, hogy a membránokat is letakarítsam. Picit óvatosabban kezelem, hogy ne törjön. Nem érzem, hogy a mágnesen selyem "többet adna"... , bár kétségen felül kényelmesebb és trendibb. A ProAc nem ad túl sokat a trendekre. Ők hagyományos, klasszikus, tradicionális Brit hangdobozgyártók. Bár a fehér zongoralakk oda is beszivárgott. Pl. :[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
s4tch
veterán
válasz kukulec #106959 üzenetére
Nem csak a teteje kényes. Nálam volt külön hangfaltörlő mikroszálas kendő, törlés előtt érintés nélkül leporszívóztam puha sörtéjű kefével, nagyon vigyáztam rá, így sem maradt makulátlan. Az alja is roppant érzékeny: az enyém IsoAcoustics állványon volt, aminek a tetején gumi pogácsák vannak, és így is karcos lett az alja. Egyszer a gyerekek buborékot fújtak a nappaliban, persze az is nyomot hagyott rajta, izgalmas volt takarítani. A hangfal pár hétig közel volt egy akváriumhoz, az akvárium levegőztetőjéből jövő buborékok is generáltak apró vízcseppeket, amik az üveg fedő mellett ki tudtak szabadulni; azokat is le kellett róla szedni. A gyerekeknek sem lehet elmagyarázni, hogy semmiképp ne érjenek hozzá, mert meglátszik a dobozokon. Szép, tényleg szép a fekete zongoralakk, de takarítás szempontjából egy nyomorult rémálom.
Ugyanez vonatkozik a Marantz MCR610 tetejére: puha műanyag. Eladás előtt órákig políroztam. Áhh...
-
Dorian
félisten
Én meg egyszerűen igénytelen vagyok, így nem zavar, ha a zongoralakk poros, vagy karcos.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Panthera
őstag
válasz fehér_ember #106950 üzenetére
A lényeg, hogy a feladatát elássa (a kőre gondolok).
#106955 dgyuri0123:
A D18 alsó reflexes?#106959 kukulec:
Nekem is fekete lakk és mágneses a selyem (bár az a gyári csomagolásban van még). A mágnes helyén kicsit jobban tapad rá a por is. A tetejére tettem egy vékony fekete filcet, így nem a lakkot kell törölgetni, és védi is ha valakinek kedve támad rátenni valamit. -
migabi24
nagyúr
Nekem is fehér van, semmi gond nincs vele, a por és az újjlenyomat se látszik rajta, néha azért letörlöm puha ronggyal
-
kukulec
őstag
válasz dgyuri0123 #106955 üzenetére
szép, de a magassugárzó elhelyezése idegesít. erősítőnél az ilyenek nem érdekelnek. ki érti ezt? (másik amit praktikus okokból eléggé megkedveltem az a mágneses hangfalselyem)
#106956s4tch : a zongoralakk főleg a doboz tetején kényes, de ahogy Dißnäëß írta, csak át kell törölni egy mikroszálas törlőronggyal. a Velán meg már pont ott nem is lakkozott. ezzel együtt dió színben vettem volna, csak az a 408-nál nincs.Luxman L-507ux II, Primare i22, Yamaha A-S801 // Pro-Ject Dac Box S2, SMSL SU-9 PRO // Elac Vela 408, Elac FS 147, Q Acoustics 3030i
-
Dißnäëß
nagyúr
Nade ma reggel nem ezért jöttem.
Szóval, Kedves Urak !
Kütyüt keresek, amivel analóg eszközt (pl. LP, egyéb Line-Out RCA-t) tudok wireless átküldeni egy nagy szoba másik oldalára, PC, laptop, egyéb durvaság nélkül.
Bluetooth oké lenne, de sajnos az összes implementáció veszteséges tömörítés.
Lossless-t tud az AirPlay és a ChromeCast, utóbbi feküdne, de csak vevőket találok, adókat (transmitter) nem. Ezek már 24/96-ig jók elvileg.Lenne még a DLNA, ez lenne a legjobb, valami DLNA renderer.
Ami lényegében egy doboz, benne egy ADC, valami mini elektronika, és a Pi4 már látná is a wifi hálózaton (LAN-on) és ollé.Tippek esetleg ? (Lentről felfele haladva)
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz s4tch #106956 üzenetére
Na, én meg a piano white-ra gyúrok. Nem kell azokat karolgatni meg fogdosgatni nonstop.. + van puha kesztyű, van mikroszálas törlőrongy, stb.
Ízlések..
Pofás a ProAC, mahagóniban illene is az ízlésemnek. A mélyvörös-bordóba hajló színváltozatban. Például ilyenben. Bár akkor már az sem baj, ha a logót is lecseréljük, nem csak a színt..
[ Szerkesztve ]
-
s4tch
veterán
Ízléseken vita nincs, csak egy megjegyzés: szerintem is pofásak a ProAc dobozok. Hamarabb elhúzom a szám a zongoralakk láttán... Tudom, mert nekem is volt: szedi a port, karcolódik, nem lehet hozzáérni, mert az ujjlenyomatokat is gyűjti. Soha többet zongoralakk, kivéve, ha tényleg verhetetlen a hang. A ProAcre visszatérve, amit Gyuri posztolt az előbb, az szerintem gyönyörű, és fehér_ember nem épp mai dobozai is jól néznek ki. Egyszerű, időtlen dizájn.
-
dgyuri0123
nagyúr
Erre???
Hangszóró fetisisztáknak tényleg nem ajánlott.
Nyilván szíved joga...
Szerintem gyönyörű ez a doboz, a nemes egyszerűségével együtt is. Bár, konzervatív a megjelenése, de nálam ez sokadrangú kérdés volt mindig.
sajátom sem szebb, aztán mégis imádom.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
kukulec
őstag
válasz dgyuri0123 #106953 üzenetére
sajnos nincs rá tudományos válaszom. nem esik jól ránézni. ezért az összegért pedig már ilyet is kell tudnia a kiszemeltnek.
Luxman L-507ux II, Primare i22, Yamaha A-S801 // Pro-Ject Dac Box S2, SMSL SU-9 PRO // Elac Vela 408, Elac FS 147, Q Acoustics 3030i
-
kukulec
őstag
válasz dgyuri0123 #106951 üzenetére
annyira kár, hogy aszimmetrikusak. tudom, ez így korrekt technikailag.
Luxman L-507ux II, Primare i22, Yamaha A-S801 // Pro-Ject Dac Box S2, SMSL SU-9 PRO // Elac Vela 408, Elac FS 147, Q Acoustics 3030i
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz #07400704 #106948 üzenetére
Köszönjük a ProAc tulajok nevében.
Hogy érdekesebb legyen, van itt egy [link] eladó Response D18, 650e-ért. Úgy kétévente akad belőle egy (talán). Ez is csak azért eladó, mert D30 lett helyette. Már ajánlottam is valakinek innen a fórumról. Ha lenne zsé, már futnék érte."csak a zene van"
-
fehér_ember
addikt
válasz Panthera #106949 üzenetére
Az azért van hogy emeljen az alacsony dobozokon. Bár a kis TMR-hez még ez is kevés.
Amúgy süllyesztett útszegélykő a neve. Tüzépen max. 1000Ft körül volt darabja. Lefestettem betonfestékkel hogy 1 fokkal kulturáltabban nézzen ki (persze még így sem az). Amúgy a Proac-nál úgy vált be hogy egyből a betonon tüskével. Próbáltam "gumi burkolólapot önmagában és + bambusz vágódeszkával is" a beton és a doboz közé. De közvetlen a betonon kicsit definiáltabb lett és jobban megjött a mély (természetesen nem ettől van/lett az enyhe döngés a pici helyiségben).
Amikor 20m²-es szobában volt, ott nem volt ilyen gond vele. De ott meg a 160-as (mk2-es) TMR mellett nem volt esélye. Persze másnak se nagyon lett volna. Az egy brutál jó doboz.
Bár az a nagy dög meg a 20m²-re volt nagyon határeset.[ Szerkesztve ]
-
Panthera
őstag
válasz fehér_ember #106944 üzenetére
A hangsugárzók alatt valamilyen cementes kocka van? Eddig ez vált a legjobban izolálás céljából?
-
törölt tag
válasz dgyuri0123 #106946 üzenetére
Csak úgy megjegyezném a ProAc mellett, hogy amikor múlthéten elvittem Szegedre a Resteket egy meghallgatásra, az embernek ProAc Studio 140 mk2 volt, akkor hallottam először ProAc-ot, de olyan elképesztően gyönyörűen szólt, hogy ott el is döntöttem, hogy ha még cserélek hangdobozt, az biztos ProAc lesz.
Lírni sem tudom mit hallottam, de elképesztően fülbemászó volt!
Egy Accuphase E-206 volt még ott amivel hallgattuk, de mindkét erősítővel nagyon tuti volt. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz dgyuri0123 #106946 üzenetére
A "bamba" és "otromba" jelzőket kérem erős idézőjelbe tenni.
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
"Bár a Sony DVD lejátszó azért nem egy felbontás bajnok"
Valóban nem az. Ha annak a hangját tekintenéd etalonnak teszteléskor, félre is viheti az egész lánc megítélését.
"Egy biztos, az impact Twin helyett tényleg kellene más forrást nézvi vagy használni PC-ről."
Már régóta mondom ezt én is neked ... csak meg ne sértődj érte..
"Amúgy esélyes hogy elengedem a Response 1.5-öst is. Hadd vigye valaki aki nagyobb teret tud biztosítani nekik; nálam 11m²-en egy nagyon kicsit döngenek."
11 nm valóban kissé szűk lehet nekik. De, akkor is dönghet, ha túl közel a hátsó fal és nálad tényleg nagyon közel van. Én kb. 80-90 centire (hangszóró síkja) elhúztam a hátsó faltól és elmúlt a mindent elborító mélyorgia. De, egy "tisztességes" forrás azért hozhat ám komolyabb változást, mert most egy nagyon középszerű forrással eteted a láncodat, így pl. a térérzet, vagy a "döngés" is lehet a gyengébb felbontás és a linearitás hiánya miatt. A kétutas Response-ok híresek a gyönyörű, holografikus térről, a nagyon tiszta, selymes közép és magastartományról, valamint a mélyek kidolgozottságáról, amik soha nem tolakodnak..!! De, egyébként a kétutas Respons-ok is bőven elegendő és pontos mélyet tudnak. Ha nálad nem így viselkedik, az nem a doboz hibája elsősorban,de nem is feltétlenül a szoba kicsinysége, mert az 1.5 nem egy hirdetőoszlop. Volt ennél sokkal sokkal nagyobb dobozod is és nem sokallottad a jelenlétét. Próbálj (szerintem) egy sokkal jobb dacot illeszteni a láncba. Én addig nem cserélnék semmit, amíg a dac nem képes felnőni a feladatához és nem bamba, otromba hangúvá változtat egy egyébként híresen "lineáris" hangú dobozt.
"csak a zene van"
-
fehér_ember
addikt
Amúgy nem válasz akart lenni. Szóval bocs denesdr.
És jelen állás szerint nálam összességében az "optikai lemez" + "a kis német T+A TMR 60" a nyerő, az angol erősítőről.
A DAP-os próba persze elméletileg még akár meg is nehezítheti a végső döntést.[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz denesdr #106943 üzenetére
Ma nagyon kimerítő dolgot csináltam
Hangdobozokat tesztelgettem P vs. T.Egy vesztese mindenképp lett a mai napnak, az pedig a TC Impact Twinem. Sajna valamiért sehogy sem a hosszan hallgatható kategória. Egyébként elég különböző is volt a két dobozon a végeredmény. Amúgy valószínű ezzel még a ProAc mellett döntöttem volna, mert a T+A TMR-en nekem alacsony hangerőn kicsit sok volt a magas, illetve nem is volt annyira egyben a hangzás mint a másikon.
A Sony DVD lejátszómmal viszont már fordult a helyzet. Ott a Transmission Line doboz hagja már rendben volt, és kicsit részletesebben is szólt a ProAc-nál. Bár a Sony DVD lejátszó azért nem egy felbontás bajnok (bár lehet nem is kell annak lenni).
Még mindenképp meg akarom majd a DAP-omról is hallgatni őket.
Egy biztos, az impact Twin helyett tényleg kellene más forrást nézvi vagy használni PC-ről.
Mert mostmár úgy néz ki, el kell engednem ha előrébb szeretnék lépni a hangfalas rendszernél.Amúgy esélyes hogy elengedem a Response 1.5-öst is. Hadd vigye valaki aki nagyobb teret tud biztosítani nekik; nálam 11m²-en egy nagyon kicsit döngenek.
Illetve amikor s4tch-nél is próbáltuk őket, jót tett a hangzásuknak (levegősebb, teresebb lett), amikor széjjelebb voltak téve. -
-
kukulec
őstag
válasz Dißnäëß #106934 üzenetére
"Barátnőmnek van két, 20 évvel ezelőtti exétől nála hagyott polcsugárzója" - kuka
#106935Bali27 olyan 55-60 hz-ig megy le szépen. utána nagyon beesik [link]Luxman L-507ux II, Primare i22, Yamaha A-S801 // Pro-Ject Dac Box S2, SMSL SU-9 PRO // Elac Vela 408, Elac FS 147, Q Acoustics 3030i
-
Bali27
addikt
válasz Dißnäëß #106934 üzenetére
Ok, köszönöm a segítséget..A fakanalas verzsönön kívül nem is mernék nagyon nekiesni, szóval jól van így,+valamennyire megnyugtat hogy a neten is a legtöbbről ilyen kép van... És szép hangja van nagyon, meg teres... Nem metálra van,de a hangszeres zenére még szebb hangot nem nagyon hallottam.. mármint ezzel a nyúlfarknyi tapasztalattal ami nekem van
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz Bali27 #106933 üzenetére
Áh, akkorát nem pumpál érzésem szerint ez a membrán, hogy egy ekkora reflexnyílásban ez az icipici csillapítóanyag bármit is okozzon.
Fakanál nyele kiváló, puha, nem karcol, jó ötlet
Én úgy hagynám, ahogy most van. Szépek is, kockázatos a házi "barmolása" (ha esetleg félremegy valami), na meg akinek mondjuk új hangszóróként van ilyen nyűgje, ott a garancia kérdése.
Szerintem jó ez így.
Barátnőmnek van két, 20 évvel ezelőtti exétől nála hagyott polcsugárzója, DIY kivitel, de nagyon ügyesen megoldotta a design-t, csini darab lett. Viszont ez a két kis doboz konkrétan úgy jött össze, hogy a reflex nyílások (amik amúgy nagyok) vége finom fekete hálóval le van zárva.. nem túl sűrű és a levegő sebessége is kicsi itt (pici hangszórók), így nem kavar be a háló... viszont a cső a hálóval együtt finoman felfekszik a mögé bepakolt fehér csillapítóanyagra. Na ez már kérdőjeles nekem, de nem fogom feszegetni, nem ettől vékony alul a hang (hanem a mérete miatt), egyébként pedig kifejezetten szépen zenél. Nem bántom.
-
Bali27
addikt
válasz Dißnäëß #106932 üzenetére
Az óvatos benyomkodás valamilyen szinten megtörtént a fakanál nyelével😖 Benyulni nem tudok mert a 196cm-hez nem járt kicsi kéz, a doboz meg bőr borítású,stb szóval nem hiszem hogy szét tudom szedni.
Annyira nem zavar egyébként csak ugye polc sugárzó és gondoltam ha ez rendven van, talán több levegőt meg tud mozgatni.[ Szerkesztve ]
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz Bali27 #106931 üzenetére
Dehogynem, ez csak egy "lézerprecíz" megközelítés, amit a gyakorlatba ültetve azért ennyire nem drámai a helyzet. (Van amikor igen, van amikor nem). Arányokon múlik ez is, port átmérô vs. membrán által átmozgatott levegô pl.
Nem ismerem a képességeidet, de ha bele tudsz nyúlni, el lehet kézzel igazgatni azt a kis anyagot úgy, hogy jó legyen.
Többön ezt látom gugli alapján..., szerintem ez nagyjából belefér még, nem a csôbe van tömve az anyag, csak kicsit látható, de ez oké szvsz.
Ha zavar, óvatosan benyúlva le tudnám nyomkodni, ha meg visszarugózik, mert olyan anyag, óvatosan "kinyitni" a dobozt, akár hangszórónál.. de .. szerintem ez belefér, nempara.[ Szerkesztve ]
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz migabi24 #106928 üzenetére
Meg fasza DIY dobozoknál is, húszezer Ft-ért + egy kis Palmatex (anno még így hívták) és 30 éve tart, mint a 3 Wetter Taft.
@mindenki: Amúgy ha belegondolok, hogy a csövek végét jobb helyeken még kerekítik is, illetve a reflex-et tervező programok a lekerekítés görbületével is számolnak (meg kell adni paraméterben), ... szóval precíz kivitelezéshez nagyon nem elég annyi, hogy "cső oszt jónapot, X milliméter", bedobjuk oda és pá. Nem mindegy, hogyan viselkedik a levegő a cső torkolatában, mert kihat a hangra, szóval akinél csillapítóanyag közelsége (nemhogy belógása!!) ezt befolyásolja, ott minden esetben és mindenki ad egy pofont a szarnak.
És most no flame, de ez csak 1 ok arra az n+1 nüansznyi kis egyébből, ami miatt maga épít az ember, és kellő ismeretek birtokában (ami hosszú út szvsz) kisebb a hibázás rizikója, mint boltban polcról levett hangsugárzóknál.
-
Bali27
addikt
Sziasztok. Nemrég vettem egy Focal Aria 906-ost.. most vettem észre amikor a bass reflex nyiláson bevilágitottam hogy ilyen fehér szivaccsal ki van tömve.. Ez így rendben van? Nem feljebb kéne lenni ennek a szivacsnak? Csak mert így kicsit furán mutat.. Persze nem kell be leskelődni..
[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
válasz baryll #106919 üzenetére
Yamaha is lehet felőlem az sem gond ha fele ennyibe kerül.
Nekem, tudom hülyeség de a külcsín is számít de leginkább a direkt sub out megléte az elsődleges.
Watt-okhoz csak annyit hogy nem akarok falakat bontani és volt anno Tannoy Mercury MX1-em ami szintén 8 Ohm, 87dB és a menőmanó NAD 3020 20W -al nem mertem 50%-ra tekerni.
Tisztán, dinamikusan na meg jó térrel szóljon és máris elégedett leszek. -
baryll
tag
Az integrált tranzisztorosok között - a külföldi gyártók közül - például a Yamahák is hasonló árcédulákkal rendelkeznek, lehet érdemes azokat is összehasonlítani a kiszemelt Marantz hangjával. (A sugárzóid eléggé alacsony érzékenységűek, hangilag jót tesz nekik a nagyobb teljesítményű - 100 W körüli - erősítő. Szerintem, tehát az én ízlésvilágomat figyelembe véve.)
-
zodo
nagyúr
Harman Kardon HK 630 utódjaként a Marantz PM6007-al szemezek.
Legfőképp a kihasználatlan aktív mélynyomó végett mert ennek van dirket sub out kimenete.
Polcsugárzóim JBL L20T / 8 Ohm, 87dB SPLKorábban volt SR5200 házimozi erősítőm tőlük, tetszett a hangja.
90% -ban liquid dnb, deep house vagy hasonló elektronikus zenét hallgatók.
Javarészt laptopról de van még pár cd-m amit Philips CD 614-ről hallgatnék.Jó választás lehet ez az erősítő vagy van esetleg jobb ajánlat?
Első körben, új készüléket keresek. -
Dißnäëß
nagyúr
Te itt vagy köztünk ? [link]
-
btraven
őstag
válasz BlackDRose #106915 üzenetére
HS500-hoz elég izmos polc kell [link]
-
BlackDRose
csendes újonc
Sziasztok!
Szerintetek melyik a jobb 30k körüli polc hangfal az alábbiak közül Denon erősítőhöz:
-Wharfedale (Vardus Vr-100), (Wharfedale Cristal cr 30.1)
-Quadral Dauphin mk3, vagy a Quadral általában
-Orion HS 280, HS 500,
-Videoton DC 2002, DC 2050Ezeken kívül esetleg milyen hangfalat javasoltok?
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz python1 #106904 üzenetére
Akkor némi segédlet az orosz ABC-hez. (mindenki ilyen fiatal, hogy már nem tanult oroszul? :-) )
-
DBAtti
aktív tag
válasz DBAtti #106616 üzenetére
Kiderült, az erősítő mindenképp kell menjen szervizbe.
Alapvetően a Totelre gondoltam, de szívesen meghallgatom, van-e olyan hely, ahová szívesen visztek nagyobb vasakat minőségi javításra (Marantz PM14 MK1).A következő történt: tegnap használtam DAP-ról közvetlenül, teljesen jól szuperált, nem jött a tüske, semmi. Mondom, szuper.
Amikor használat végén le akartam kapcsolni a lejátszót (fém házas), megrázott. Mármint olyan volt, mint amikor feltöltődik valami sztatikusan, talán kicsit erősebb, közben azonnal ki is kapcsolt, de hála az égnek újra be is lehetett indítani, és jól működik.Éééés ma reggel teljesen megadta magát az erősítő. Van benne lágyindító áramkör, és érzésre amikor az kapcsolna fel (eleve kicsit később a megszokottnál), akkor bemenettől függetlenül a kimeneten zaj jelenik meg (talán a 220 zaját hallom), ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor nagy a szélzaj a mikrofonba. Azt hiszem a hangerő állásától is független a szintje, de nyilván nem variáltam sokat, lekapcsoltam és kihúztam a dugaljt.
Hát ennyi. Amikor megvettem már úgy voltam vele, hogy benne van, egyszer megcsináltatom fullosan, és akkor még sokáig értéket képvisel. Momentán mondjuk nincs rá keret, de lesz. Plusz motiváció hogy legyen
"A szél fú, a zöld fű. A Föld kering, a Nap korong..."
-
python1
veterán
válasz python1 #106903 üzenetére
Megfejtettem a feliratot, cirill betűkkel van ráírva ,6Н1П-ЕВ de 6N1P-EV az európai megfelelője.
Wiki
A cső masszív /kibővített besorolású változatát 6N1P-EV ( oroszul : 6Н1П-ЕВ ) jelölik . Kitűnő alacsony torzítása és alacsony zajszintje miatt jelenleg meghajtócsőként találták felhasználásra hi-fi csöves erősítőkben (mint például az Audio Research VS55 és VS110 modellek). A csövet által gyártott „Voskhod” üzem Kaluga , Oroszország[ Szerkesztve ]
-
python1
veterán
válasz Dißnäëß #106900 üzenetére
Holnap megnézem, fénykép is lesz, abból minden kiderül, nem használtak. De ezek a csövek az örökkévalóságnak készültek, hangjáról úgy nyilatkoztak, hogy dinamikus, inkább basszusban dúsabb karakter jellemzi őket.
Mivel már nem jutott időm kipróbálni őket, így konkrétumot nem tudnék mondani a hangjukról.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest