-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
xxxxxxxxx
tag
Sziasztok! Vácon van olyan házimozis vagy stereo fan kolléga aki szivesen megmutatná hangteknikáját?
-
nadtom
tag
válasz
Norbi 72 #129991 üzenetére
Ma moziztunk egy kicsit a NAD itt is sokat segített, részletgazdagabb, tisztább lett a hang, jobban szétválaszthatók az effektek, de közel sem volt olyan látványos hangminőség javulás, mint a sztereo esetén.
A mozira már most is megfelel a rendszer az elvárásaimnak, de 2db NAD-hoz passzoló front beszerzésén erősen gondolkodom.
Összeszedtem egy pár front hsz-t ami jó lehet a NAD-hoz. Megköszönném ha segítenétek szűkíteni a listát vagy éppen még betenni egy-két versenyzőt. A cél az lenne, hogy 3-4 hangfalra szűköljön a lista, amit aztán meghallgatok.
A mozi és sztereo aránya kb. 50-50%, mindent hallgatok a komolyzenétől a rockig, így valami univerzálisabb hsz kellene.Canton Reference 5
Canton Vento 886 DC
Elac FS 267
KEF R700
Quadral Aurum Wotan VIII (akciós)
T+A Pulsar ST 20
Quadral M50 vagy M40
Triangle Quartet (akciós)
Sonus faber Venere 2.5 -
Patice
nagyúr
válasz
PrinceHerceg #129988 üzenetére
Jól látom, hogy a bal oldali hangszóró már peremezve volt?
A földön elég rossz helyen van, rendesen beleszól a hangjába. A perem nem tudom mennyire hangolhatta el, de kétségeim vannak...
-
PrinceHerceg
őstag
válasz
Patice #129987 üzenetére
Szia!
Egy 2000-es évekbeli SONY STR-DB 930QS házimozi vasam van, melyen a center kicsire van állítva, viszont jelenleg még semmi sincs alatta, mert még új jövevény, de idővel természetesen vmi kerülni fog alá, vagy picit feljebb teszem, h minimum fejmagasságban legyen, gondolom az is segítene rajta pöppet!
U.i: igen, a bal perem szivacs!
-
Patice
nagyúr
válasz
PrinceHerceg #129986 üzenetére
A center mire van rakva? Van tüskézve? 80Hz-en vágva? Be van tolva egy polcra, vagy a polc síkjához ki van húzva? Képet tudsz esetleg róla csinálni?
-
PrinceHerceg
őstag
Sziasztok!
A tanácsotokat szeretném kérni, ugyan is a Diamond 9.CS centerem néha nagyon dobozhangú! Ennek lehet az az oka, h jelenleg a padlón van, vagy csak az adott felvétel volna a ludas, mert vmi nagyon jól szól, vmi meg egyenesen kétségbeejtően, (Armageddon prológusa).
U.i: nem akarom elhinni, h a Xarus frontjaim jobbak lennének, mint ez a kategóriákkal nagyobb széria, vagy csak egyszerűen ennyire válógatós, h bünteti a felvételek közti difit?
-
dhcodoki
senior tag
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #129981 üzenetére
Ezért írtam, hogy ízlés dolga.
Nálam 85 % házimozi, 15 % sztereó zene az arány. A 85-ben van bőven koncert is, azok mindig lenyűgöznek, David Fostert, Celine Diont, Chris Bottit, Andrea Bocellit sosem tudom megunni. A CD-iket nagyon ritkán veszem elő. -
bajnokpityu
félisten
válasz
BBéci #129973 üzenetére
MA Gold kerek dómos dobozai aránylag szürke hangúak. de én pl pont ezt értékelem bennük, nem nagyon alakítanak a zenén. és a régi fémdómosak elég tökösek is voltak.
félreértés ne essék, tök jó mozit tudnék összerakni quadralból, de én azért sok zenét hallgatok. ha elméleti szinten 1:1be cserélhetnék új monitorra quadralból, alaposan meghallgatnám azért, de az eddigiek alapján sztem maradnék az MAnál. régiekre meg pláne nem cserélnék
-
-
clyvejhamma
aktív tag
válasz
BBéci #129973 üzenetére
Igen, tudom, hogy messze a legkomolyabb, ezért is vagyok gondban. Egyfelől 8 éves, tehát a legidősebb készülék és a legdrágább is a három közül. Másfelől nem tervezem 5-600k-s hangfalszett beszerzését.
A jelenlegi terv az, hogy a Wharfi 10-es diamondjaimat meghallgatom egy hivox tuning után egy alsó-középkategóriás hm erőlködő mellett.
Sony felé hajlok, de a Denonnak a garanciája azért erős érv. Olvastam a Sony kapcsán HDMI hibákról. -
Tamoo
nagyúr
válasz
BBéci #129973 üzenetére
Biztos hogy van igazság abban amit mondasz. Ha újonnan nézelődnék valószínűleg nekem sem Monitor Audio-m lenne, én is valószínűnek tartom hogy árában lehet jobbat kapni. Viszont ha azt nézem használtan mennyiért kaptam meg a GS60-at ami egy időszakban végülis a csúcsmodelljük volt (amikor még nem volt platinum), akkor úgy gondolom jól döntöttem. Ráadásul a hangja is tetszik, ami nem utolsó szempont.
Silvereknek van egy jellegzetesebb színezése amit megértek ha nem szeret valaki.
Használt árában is szívesen kipróbálnék más dobozt (hátha van még jobb), nem vagyok márka fanatikus, de ehhez sajnos nincs kapacitásom. Ráadásul ebből sikerült összeszedni egy szettet, ami másból nem biztos, hogy összejönne.
(Nem agyalok a cserén, még mielőtt valaki félreért.)
-
BBéci
legenda
válasz
Patice #129966 üzenetére
Ott a stb.
Cantont is említhettem volna, vagy Sonus faber Venerét.
(#129968) Tamoo
Ha összehasonlítom mondjuk azonos áron kapható quadrallal, akkor valóban semmi szeretni valót nem találok bennük. Ízlés dolga.(#129972) clyvejhamma
Az a Pioneer messze jobb a másik kettőnél, de csak akkor érdemes megvenni, ha hozzá illő hangdobozaid is vannak/lesznek. -
clyvejhamma
aktív tag
Sziasztok,
Denon AVR-x2000 vagy Sony STR-DN1050 vennétek?
A Denon olcsóbb és új, a Sony-ra nincs gari, viszont komolyabbnak tűnik.
Esetleg használt Pioneer SC-LX81? (2008-as gép, számít ezeknél a komoly vasaknál??)Köszi,
Viktor -
renatto
őstag
válasz
Tamoo #129847 üzenetére
Átraktam a hangfalakat a hátfalra (próbálgatva a helyét) és sokkal-sokkal jobb lett. A hangok mintha a helyükre kerültek volna, sokkal határozottabban érezhető ami a hátam mögött történik és jóval pontosabban. Ezzel együtt a jobb/bal átvezetés is egyenletesebb. Köszönöm.
-
BBéci
legenda
válasz
nadtom #129962 üzenetére
A végfok listaára 1 millió forint volt, ebből és az általam is tapasztalt hangminőségéből következik, hogy az a Jamo hangdobozpár fényévekkel el van tőle maradva. Van köztük vagy 3 kategória.
Pár tipp: quaral AURUM, DALI RUBICON, ELAC LINE 260, Triangle Quartet, stb.
Tehát 800000 és 1,2 M között kell keresgélni, azokkal lesz arányban a NAD hangminősége. -
nadtom
tag
Köszönöm mindenkinek!
Patrice:
Igen tervbe van az állvány csere (addig nem fogom zárni az ajtót amíg nincs másik állvány). Gondolom minél nyitottabb annál jobb. Hol érdemes nézelődni?U.i.: Kicsit féltem, hogy a Jamo C407-es frontok nem fogják bírni a "tempót" (az nem fog kijönni a NAD igaz tudása), de kellemesen csalódtam, nagyon sokat javult a hangzás
, kvázi a Jamo sokkal többet tudott, mint amit eddig hallottam.
(Nyilván tudom, hogy egy még jobb fronttal még tovább javítható a hangminőség.) -
-
nadtom
tag
Megérkezett az új családtag...egy NAD M25 7 csatornás végfok személyében.
brutális darab, netto 43kg.
Még csak sztereoba kötöttem be a Marantz 6010-es után. Egyszerűen leírhatatlan a különbség...a sírás kerülget...van színpad, megjelenek a részletek a basszus puha, pontos, (nincs búgás), olyan hangszerek, effektek jelentek meg amik eddig nem voltak, halkan is gyönyörűen szól, van dinamika...lehetne még sorolni napestig de csak annyi hogy kuuuu@va jó. -
robi-k
őstag
Az új OPPO BDP-203 UHD BD lejátszó működés közben: [link]
-
Bobolit
aktív tag
Az elképzelhető lenne, hogy azon a forráson, ahol a standby-passthrough engedélyezve van, ott nincs OSD?
-
mandju
senior tag
Sziasztok!
ismeri valaki Axel Kronawitter munkásságát?
Az interneten elég sokan jókat írnak róla.[link]
egy ilyet gondoltam vásárolni az elac sub2080D-hez. Sokak szerint megoldja az összes problémát a mélyszekcióban.Ausztriában egy ismerősöm használt ilyen eszközt, de itt Magyarországon még nem találkoztam vele.
-
bajnokpityu
félisten
-
robi-k
őstag
válasz
bajnokpityu #129948 üzenetére
A kérdéseidre csak ezt válaszolhatom
: [link]
-
bajnokpityu
félisten
válasz
robi-k #129946 üzenetére
gond az, h a cső mérete szükséges a cső előnyeinek érvényesüléséhez. kíváncsi leszek rá, de erősen szkeptikus vagyok. nomeg a félvezetős opának tervezett áramkörök közül megnézem, hogy hányba lehet majd beletenni.
30ezer üzemóra jól hangzik, csak éppen fölösleges. ahova ez jó lesz (kisjelhez) a mostaniak is tudnak 10ezret. számold csak ki. aztán a köv bajom, hogyan fogod cryozni az ilyen sokfajta anyagból összerakott cuccot. cryo meg 1-2 kategóriát szokott emelni a csövek hangján, szóval érdemes megcsináltatni.
következő kérdésem meg, hogy lesz ebből a lábkiosztásból dip8?
-
robi-k
őstag
Új "életet" és technológiát leheltek a vákuumcsövek gyártásába: a japán Korg cég a Nutube közreműködésével megkezdte a sorozatgyártást és az értékesítést az IC foglalatba (DIP) csomagolt 6P1 tip. csöveknek:
A csöveket a japán Nutube gyátja. A Korg-Nutube 6P1 VFD technológiával készül, így a működéséhez elegendő 10 Volt (!). Az üzemideje 30.000 óra (ami egy klasszikus cső esetében elképzelhetetlen)!
Természetesen az IC foglalatba integrált cső(?) kapott ablakot is, hisz a csöves technika esetében a külső nem kevesbé fontos, mint a műszaki tulajdonságNutube 6P1 felépítési vázlata:
Remélem, hogy ez csak a kezdet, és nemsokára megjelennek a sokkal bonyolultabb "csövek" is IC (DIP) foglalatban
-
Bobolit
aktív tag
válasz
Bobolit #129938 üzenetére
2-es, 3-as pont megoldva, legalábbis részben. A tv CEC menüjében kellett kikapcsolni, hogy ne kapcsolja ki-be az eszközt.
A leírás szerint OSD csak a MAIN kimeneten van, ami szomorú, de ez van. Viszont azt továbbra sem értem, hogy set top box forrásnál még a tv-n sincs OSD, csak a Mede8er-nél. Illetve Setup menü az van, de pl hangerő, vagy hangformátum kijelzés az nincs.
Az 1. pontra még mindig keresem a megoldást. -
Norbi 72
veterán
válasz
PrinceHerceg #129933 üzenetére
Egy 15 éves,zúgó subot szeretnél venni?
-
Vicarious1
aktív tag
A Marantz és a Denon most is kapható BD lejátszóinak (ezekre gondolok: 3313UD, 1713UD, UD7005, UD7007) mennyire jó a médialejátszási képessége? Gondolok itt az újabb full hd-s mkv, divxhd,-ket felismeri, akadásmentesen tudja lejátszani? ISO-t nyilván nem tud, de pl. a STREAM mappából az m2ts-eket felismeri, lejátszhatja? Akár hálózatról, akár külső winchesterről?
-
renatto
őstag
válasz
Nemir Ombe #129935 üzenetére
Egyelőre elégedett vagyok a mostanival, de egy első reflex nyílásos (vagy zárt) elhelyezés miatt jobb lehetne, viszont a zártra nagyon sokan esküsznek ezért néztem az SVS-t.
-
Bobolit
aktív tag
Sziasztok!
Biztos van itt pár Onkyo guru
Van egy-két dolog, amit egyelőre nem értek, ezért fordulnék a szakikhoz.
A felállás elég egyszerű, TX-NR636, bemenetek: Set top box, Med8er, Xbox One, mind a három HDMI-n, mind HDCP-s csatiba dugva az erősítőn. Kimentek: 1-es ARC-os kimenet: TV, sub kimenet: projektor.
A következő parajelenségek vannak:1. néha nincs hang erősítővel vagy anélkül a set top box bemeneten, aztán van, hogy egy ki-bekapcs után megjön (annak ellenére, hogy a CBL/SAT átengedés engedélyezve vagyon).
2. jelenleg csak a tv-n van OSD menü, de ott is csak a Med8er-nél, tv-nél pl. nincs. Projektoron egyik forráson sincs
3. ha kikapcsolom a tv-t, hogy a projektoron nézzek valamit, aztán a projektoron set top box forrást kapcsolok, akkor bekapcsol a tvMit nézek be ennyire?
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
renatto #129929 üzenetére
Ha már választani kellene az R112 és az NSD között, inkább "megtörném az összképet" ..... a korábban linkkelt sw115 még jó darab, a hibrid erősítőjével, az újabbak kb. érik a kinti árakat, a hazai arukon már sok más jobbat lehet venni....szerintem
crazyzozy:
Ha újonnan vennéd, akkor annyiért van jobb...ha használtan akkor az állapotától és az árától függ....belépő doboz, belépő hanggal.
-
crazyzozy
tag
Sziasztok!
Heco victa prime 702 front hangfalakat szeretnék vásárolni.
Valakinek valamilyen tapasztalata vagy ellenérve a termékkel kapcsolatban? -
PrinceHerceg
őstag
válasz
PrinceHerceg #129880 üzenetére
?
-
Thom!
veterán
Ajánlom figyelmetekbe:
Sonitus Acoustics
Stream a forgalmazó -
Tamoo
nagyúr
AE 308 - Mintha láttuk volna már ezt az erősítő másban is.
(AVX-en botlottam bele) -
renatto
őstag
válasz
Nemir Ombe #129928 üzenetére
Amazon.de oldalon még olcsóbban árulja. Szemem a pályán.
Az utolsó mondatod a szomorú, hogy kint kb140k ami itthon 220k.
ui: bár ezen az áron lehet inkább már SVS SB 12 NSD-t vennék, csak akkor megtörne az összkép...
-
Borisz76
nagyúr
Szerintetek ez a Klipsch Subwoofer R112SW jó vétel 340 euróért ?
Új ára 430 körül indul.
Az AV Online oldalon a nagytesója egész szépen "muzsikált".
-
DJMDJM
tag
válasz
BBéci #129756 üzenetére
Köszönöm a válaszod. Többek között ezt a két tesztedet is olvastam, bevallom őszintén a tesztek alapján is azt szűrtem le, amit most is írsz, persze azzal is tisztában vagyok, tudom, ez egy nagyon szubjektív hobbi, munka. Ha csak a csillagokat nézem a hangminőség zenére mellett, akkor az arcam kapott egy picivel jobbat. Ez a 10% gondolom nem egy túl kézzel fogható különbség. A jövőt állósága egyértelműen a Denonnak jobb, ha jól gondolom.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Janaboy #129902 üzenetére
én nem sokat konyítok az elrendezéshez, és igaz hogy Norbiból kinézek mindent
ha házimoziról van szó, de tényleg ha előrébb lehetne húzni a kanapét és elmenne onnan az étkező, akkor tuti jó ki helyet lehetne kialakítani a háttérhangoknak.
én falra szerelnék egy étkező asztalt, ami étkezés esetén felnyitom és körbe ülnénk, majd amikor nem kell, lehajtom a fallal egy síkba és a székeket meg optimalizálnám
ötletelek csak, hátha valami beindítja a fantáziádat.
vagy a pénzt amit új háttér hangfalra költenél, költs el a párodra, lepd meg valamivel és akkor hátha engedékenyebb lesz, már ha az is tényező az esetedben, mert nálunk anno bevált -
kezo0
addikt
válasz
kezo0 #129873 üzenetére
Szia,
beszéltem a Lurdyban levő üzlettel, és ott tényleg ki van téve egy RZ900-as. Kipróbálható, meghallgatható, de hozott eszközt nem engednek rákötni.Mondjuk erre számítottam... Azt mondták, hívjam fel az Onkyo szervizt, beszéljek velük. Hát én ettől nem sokat remélek, mert minimális az esélye, hogy miután már mindent kipróbáltam, ők még tudnak nekem valami okosat mondani telefonon. Nekem egy másik 900-as kéne, amire kb. 10 perc erejéig rádughatnám a UPC-s boxomat, hogy lássam, az is ugyanúgy reagál-e rá, mint az enyém.
-
törölt tag
válasz
Janaboy #129915 üzenetére
Basszus, ne már. Dehogy esel át rajta.
Vagy tedd ki az erkélyre az étkezőt.
Nekem kb. 50-60 centire van a faltól a kanapé (igaz keresztben) és kétoldalt magasabb állványon a 2 hátsó. Bár nálad nincsen akkora hely oldalra a fal miatt, de még lehet úgy is jobb lenne.
Az a 2 tartó nem frontnak való? -
-
Tonyka 2
tag
válasz
Janaboy #129894 üzenetére
Elég szerencsétlen helyzet, nekem annyi szerencsém van, h van mögöttem 70cm. Nálam állványon van a két monitor. Vannak egész magas 80 pár centi magasok, ezek már eléggé magasra emelik a dobozt, pláne ha gránitot raksz még az állvány alá. Vagy két oldalra raknék még esetleg dipolokat, a kanapét meg megpróbálnám középre tenni. Na nem előre, hanem oldalra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W11 I CAM I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Enermax 650W
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Beszámítás! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged