Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
z123456789
addikt
Sziasztok!
Rég jártam erre. Most is csak beköszönök Agnes Obel - Citizen of Glass albumával.
Remélem nem volt még. Mi tagadás merész lett egy-két szám, de nálam már "bömböl"...nincs itthon senki.
Jó szórakozást annak aki szereti. -
Bobolit
aktív tag
-
t_vilmos
tag
Sziasztok !
A segitségeteket kérném.
Szeretném a házi mozi hangzást magasabb szintre emelni. 3évig egy YAMAHA YHT-196 házi mozi rendszer szolgáltatta a hangot. Most viszont szeretnék váltani. Az ONKYO HT-S9700THX (2db.Onkyo SKH-410 hangfallal) 7.1.2 rendszerre.
Adott egy durván 4m x 4m szoba amit csak a mozizásra alakitottam ki. Ebből szeretnám a maximumot kihozni. Főleg a dolby atmos miatt szeretnék váltani. A mennyezetre nem szeretnék hangfalakat beépiteni, szóval marad az első két párra helyezett (2db. SKH-410 hangfalak) Nagyon dicsérik egyébként ezt a megoldást is. Jó volna valahol kipróbálni, meghallgatni mit tud, de nem hiszem hogy erre lesz valahol lehetőségem. Tény hogy a yamaha szett 3éve 250euróba került, ez az onkyo pedig 1200 komplett a 7.1.2 megoldással. Nem tudom minőségben lehet e akkora különbség mint árban.
Valakinek tapasztalata ezzel a tipussal, vagy esetleg az atmos rendszerrel ?
Köszönöm szépen előre is.
Üdv. : Vili
-
Patice
nagyúr
válasz
Laposelemer #130895 üzenetére
Az elsőnél.
A másik kettő szerintem nem erre vonatkozik. -
Laposelemer
tag
Sziasztok!
A 7010-es Marantz-om mellé én is beújítottam egy Dynavoice T12-t.
A boltban azt javasolták, hogy tekerjem fel az erősítőn a sub kimenetet 10dB-lel, hogy az auto-on funkció jól működjön a sub-on.A problémám, hogy nem tudom eldönteni, hogy hol jobb feltolni a sub kimeneti jelét.
3 helyen is van lehetőség rá.- audio -> subwoofer level adjust ->subwoofer 1 level
- audyssey setup -> manual setup -> levels -> test tone start
- aktuális bemenetnél -> options menü -> Channel Level AdjustHol célszerű szerintetek?
-
Tarlóbetyár
tag
válasz
Tarlóbetyár #130891 üzenetére
Tölti a filmet és automatikusan lenémitja, az erősitő magát fullra!! Most figyeltem meg! De miért?
-
Tarlóbetyár
tag
Valaki találkozott már olyannal, ha internetes tartalmat nézek, elkezdődik a film és nincs hang! Ha rányomok a hangerő gombra van hang! Mitől lehet?
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #130889 üzenetére
Na tessék, akkor én rendelkezem frissebb tapasztalatokkal.
Mindenképpen megfülelem/nézem a nagy mozijukat, már bő 3 éve arra várok! -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #130887 üzenetére
Legutóbb nyár közepén jártam náluk, azóta változott valami?
-
Pazolini
senior tag
válasz
Dorian #130883 üzenetére
Nem hinném, több ic-vel is próbáltam.
ECO bekapcsolása segít rajta, elmúlik a zavaró hatás. De ha éppen full teljesítményt akarok elérni, akkor inkább ki kellene lőni az eco-t, nem?Olyasmi okozhstja esetleg, h front terminálba AVR-en be van kötve egy-egy madzag, ami ki van húzva a hagfalakból, s csak úgy lógnak a világba, ezek talán szedhetnek fel rádióhullámokat vagy zajt...
-
andronic
csendes tag
válasz
andronic #130864 üzenetére
Nos. 5 perce kötöttem be a csere T-12-t. Ez nem csak a boltban, de nálam is búgásmentes. Ezúton is köszönöm a nagyon korrekt, hozzáértő és megértő hozzáállást Miklós részéről. Az okokhoz képest kellemes fél órát töltöttem el Zuglóban, ami a tegnapi este fényében nagy szó.
-
Pazolini
senior tag
Üdv mindenkinek!
Házimozival elő-, integrálttal végfokolókat kérdem, hogy normális lehet egy kis extra alapzaj ebben az üzemmódban a többi bemenethez képest, vagy itt kell lennie vmi elektromos "gáz"-nak? Köszönöm. -
Dorian
félisten
válasz
Nemir Ombe #130875 üzenetére
És? Ez az idézet a nem-film tartalmakra vonatkozik
"However, film reference level is not always used in music or other non-film content."
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Dorian #130874 üzenetére
De ír ilyet is:
"Audyssey Dynamic EQ is referenced to the standard film mix level. It makes adjustments to maintain the reference response and surround envelopment when the volume is turned down from 0 dB. However, film reference level is not always used in music or other non-film content. The Dynamic EQ Reference Level Offset provides three offsets from the film level reference (5 dB, 10 dB, and 15 dB) that can be selected when the mix level of the content is not within the standard."
-
Dorian
félisten
válasz
Nemir Ombe #130873 üzenetére
Ezt írja a faszi:
"After you calibrate the speakers levels with MultEQ XT, if you set the volume control to 0 dB you will be listening at the same level as they did in the dubbing stage where the content was mixed."
"Reference level (0 dB on the volume control) is way too loud for most home listeners. When you turn the volume down, Dynamic EQ will take over and make the needed adjustments so that you get the reference mix balance without having to listen so loud."
-
Dorian
félisten
válasz
MasterMark #130869 üzenetére
Én ezen a linken nem ezt olvastam ettől az Audyssey szakembertől (a válaszokban kifejezetten sokszor említi ezt), de lehet, h félreértem.
-
Dorian
félisten
válasz
Nemir Ombe #130852 üzenetére
Ok, ezt olvasva az van leírva, hogy a 0dB szint a referencia hangerőszint (filmeknél). De akkor az vagy nem 75dB vagy nem tudom mi van, mert 75dB-nél ez szvsz sokkal hangosabb.
És persze itt azt írják, hogy 0dB alatt használjuk a Din EQ-t, amiről sokszor elmondja, h milyen fsza dolog. Ami elméleti működése szerint valóban jó és logikus, de a valóságban valahogy furcsa.
-
dunkel
őstag
HMS végre összerakta a nagymozit?
Ricsi/Béci milyen lett a "kicsihez" képest? -
DjKoxi
senior tag
Sziasztok!
Ezt a boltot ismeri valaki? Létezik, megbízhatóak?
[link]
Hangfalat szeretnék venni innen.
Köszi, és bocs ha off lenne. -
törölt tag
válasz
andronic #130862 üzenetére
Nálam is volt hasonló, bár nálam a modem adaptere volt hibás, ami csere után megoldotta a problémát. A mélynyomó búgott, a hangfalaim meg sistergő hangot adtak.
Annyit kipróbálhatsz még, hogy minden elektronikai eszközt egyesével kihúzol/áramtalanítasz és fülelsz, hogy változik-e valami. Ha szerencséd van, akkor lehet csak egy tápkábelt kell cserélned valahol.
A kábelekkel is megcsinálhatod ugyanezt. Türelemjáték, de lehet megéri. -
-
andronic
csendes tag
válasz
andronic #130857 üzenetére
A többi aljzatnál is megvan az enyhe alapzaj és a tápzaj, elosztóval és anélkül is. Utóbbi olyan lehet, mint a plazmák enyhe cicergése. Még azt vettem észre, ha a hátsó erősítő panelhez hozzáérek, felerősödik a búgás. Ez lehet földhurok vagy inkább műszaki jellegű a probléma? Mindenesetre egyelőre nem örülök....
-
andronic
csendes tag
Alakul a T-12. Már 5 óra járatás után is "közel" vállalható, legalábbis az eddigiekhez képest. De... áram alatt, pihenő állásban egy halk búgást hallok belőle. Ez normális?
-
mp54
senior tag
Zene lejátszó programban (Tidál) a hangerőt hová érdemes állítani, ha a cél a legjobb hangminőség?
(pld. ha a maximumból elveszek, elveszítek valamit?)
Kösz! -
Nemir Ombe
addikt
válasz
MasterMark #130850 üzenetére
+ Dorian
Szerintem ezt [link] érdemes lenne elolvasnotok ....
-
Dorian
félisten
válasz
MasterMark #130850 üzenetére
Szerintem ez nem így van. 0 dB hangerőszintnél sokkal-sokkal magasabb a hangerő 75 dB-nél.
-
Dorian
félisten
válasz
MasterMark #130848 üzenetére
De a 0 nem 75dB-re van kalibrálva, hanem az az adott erősítő maximális kivezérlése, ami lényegesen eltérő, teljesítmény-függő és normális erősítők ennél jóval többet tudnak.
Ha a 0 lenne 75dB-re kalibrálva, akkor aki ennél magasabb hangerőn szeretne filmezni, annál megnőnének a torzítási értékek, semmi értelme nem lenne -
Pazolini
senior tag
válasz
MasterMark #130845 üzenetére
Csak, hogy az életünk nehogy egy hangyányit egyszerűbb legyen...
-
Dorian
félisten
válasz
MasterMark #130845 üzenetére
Ez igaz. Itt dől meg az is, hogy a 0 dB lenne a "referencia hangerő" mert ez sem igaz.
-
MasterMark
titán
Amúgy ezeknek az erősítőn kijelzett dB értékeknek az összehasonlítása teljesen értelmetlen, mivel ezeregy dologtól függ, hogy ez hangerőben mennyit jelent.
-
Norbi 72
veterán
válasz
PrinceHerceg #130843 üzenetére
Plafon hangszórókhoz kiváló.
-
PrinceHerceg
őstag
Halihó Fórumlakók!
Érdeklődnék, hogy egy InAkustik Excellence Atmos Air mennyire számít jó réznek?
Köszike!
-
Dorian
félisten
válasz
BBéci #130840 üzenetére
Az általam nézett csatornák közt nincs ennél a 10 dB-nél nagyobb különbség, bár én ezt is sokallom. Leghalkabb pl. a Spektrum vagy a Digi World (érdekes, h ez utóbbi ennek ellenére az egyik legjobb minőségű hanggal bír) leghangosabb a BBC Earth, aminek hangminősége viszont nem a legjobb.
-
Dorian
félisten
válasz
xtremetuning #130836 üzenetére
Lehet, akkor nálam nem szokásos
De fentebb lett kibeszélve, hogy az emelést mi indokolhatja. -
Dorian
félisten
válasz
Nemir Ombe #130834 üzenetére
Tudom, korábbi erősítőmnél is az egypontos volt a legjobb, persze ha ott is ültem. De egy helyen szoktam, úgyh ez nem probléma.
-
Dorian
félisten
Szóval nálam jelenleg úgy néz ki a dolog, hogy 3dB-t emelek a sub beméréskori szintjén, ami így -2 dB-en áll.
Egyelőre nem nagyon szórakoztam különböző mérésekkel (1 pontbeli verziót még kipróbálnék) meg finomhangolással, most nincs is szabadidőm (egyedül otthon) ilyesmire, szóval a lehető legtöbb pontos mérés, sub hangereje nagyjából 0dB körül, frontok 60Hz-en, többi 80-on vágva, minden extra dolog kikapcsolva, viszont Audyssey be. Nálam jelenleg úgy tűnik bekapcsolva jobb, mint kikapcsolva. Kikapcsolva kicsit a dinamika jobb, bekapcsolva meg a tér. -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Csabroncka #130827 üzenetére
persze régen én is sokat használta, mert volt haszna...
most is van, hogy ne verjem fel vele a családot, de az az érdekes hogy ezen rendszeremnél nem kell.
régen a cavoknál és a régi onyom-nál kellett használni, mert ha halkan hallgattam, nem értettem a beszédet.
ez az új erősítő és az ELAC-ok, ezt tökéletesen megoldják, még alacsony hangerősnél is.
ilyen apróságokról nem is írtam még sem a cikkben sem itt.
régen mindig az volt a bajom, hogy a centert nem győztem, hangosítani és a Late Night funkcióval korrigálni.
ennél az erősítőnél és ELAC párosnál ez a jelenség, megszűnt -
Csabroncka
addikt
válasz
Lacielvtárs #130826 üzenetére
Este amikor a gyerek már alszik akkor nem feltétlen rossz (halkan), de normál körülmények között nem jó.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #130824 üzenetére
Late Night - ha jól emlékszem
bár én mostanság nem használom -
Bobolit
aktív tag
válasz
Nemir Ombe #130824 üzenetére
Régebben párszor kipróbáltam, de nagyon zavaró, mikor egy hangosabb jelenet után fokozatosan erősíti fel a párbeszéd hangot.
-
-
-
Bobolit
aktív tag
Homályosítsatok fel, mert úgy érzem egyre kevésbé értem a dolgokat.
1. Miért van az, hogy az újabb erősítőn - ami papíron "erősebb" - sokkal feljebb kell tekerni a hangerőt, mint a régin? Egy film azelőtt bőven elég hangosan szólt mondjuk 21-en, azóta nagyjából 40-ig kell tekerni. Ugyanazok a kábelek, ugyanazok a hangszórók.
2. Nincs bekapcsolva semmilyen Dynamic EQ, mégis - vagy épp emiatt - ha a párbeszédeket normális, jól hallható szintre hangosítom, akkor egy hirtelen effektnél leesek a kanapéról. Ez konkrétan megtörtént, a gyerekek nézték valamelyik Harry Plottert, nem hallották rendesen a beszédet, jól feltekerték, aztán jött a meglepi
Ilyesmire sem emlékszem a régi erőlködőnél. -
mandju
senior tag
válasz
dota1 #130810 üzenetére
Nekem volt és nagyon szerettem.
P1000-es végfokkal zenén és mozin is sokáig etalon volt számomra.több eszköznél is jobbnak hallottam/hallottuk.
a teljesség igénye nélkül:pio lx82 prociként
pio lx83 prociként
rotel rsp 1068-rmb1075
sherbourn 7020
sherbourn 7030
ca 551r v2 prociként
arcam avr400
emo umc1látszik, hogy sokszor megkíséreltem lecserélni a hd hangok miatt, de mindig visszakerült a rendszerbe.
végül egy primare spa22HD váltotta
-
-
dota1
aktív tag
Srácok van valakinek tapasztalata az Arcam avp-700-as procival? Hírdetnek most egyet, van xlr kimenete és erősen gondolkodom, hogy összerakok egy 5.1 mozit
Jbl lsr305 akív motitorokból.... (régi vágyam) Tudom a proci nem tudja a hd hangokat, de ha koncerteken, sima dd és dts-en jól teljesít szerintetek akkor belevágok
-
Patice
nagyúr
válasz
chef69 #130798 üzenetére
Ilyesmi árban és kis méretben újonnan, kb. csak a hangsugárzó szett lenne meg.
Pl. KEF E-széria, Dali Fazon Mikro szett, Cambridge Audio MinX.
Vagy használtan vadászol valahonnan (mondjuk külföldről...)
És ehhez szükséged lesz még erősítőre is.
-
Dorian
félisten
válasz
andronic #130805 üzenetére
Felesleges ilyenkor kalibráltatni, ~30 óra múlva tök máshogy fog szólni, vagyis szólni fog
Hajtsd meg, persze először óvatosan.
Azért én pl. egy idő után már türelmetlen voltam, ráadtam a mélyre a kakaót, meg dynamic eq-t meg mindent, és úgy ment folyamatosan vmi durva mélyben gazdag zene 2.1-ben, amikor már forró volt a hűtőborda a hátulján mindig visszavettem egy kicsit -
andronic
csendes tag
válasz
Nemir Ombe #130806 üzenetére
és (#130808) Dorian
Köszönöm a megerősítéseket. Ugyanígy gondoltam. Szerencsére jön a tél, a plazma mellett a T-12 is fűthet.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
chef69 #130803 üzenetére
Keress Harman Kardon HKTS 16-ot vagy 30-at, ezeket (ha jól emlékszem) gyártották fehérben is, kicsik és vállalható a hangjuk, ha AVR is fehér kell azt csak Yamaha-ban fogsz találni, pl. [link], ha abból jó a fekete is, akkor találsz bármi mást, ami belefér a keretbe ....
(#130805) andronic:
Amíg be nem járattad, tök felesleges bemérni ....
-
andronic
csendes tag
válasz
Dorian #130667 üzenetére
Meghozták a T-12-t ma délután. Annyi időm volt, hogy összeraktam és kipróbáltam egy 3 perces, általam jól ismert filmrészlettel. Frissen, ropogósan valóban tragikus, amit művel. Annyira nincs hangja, hogy azt hittem, nem is működik. Szerencsére valami hasonlóra készültem.
Érdemes ilyen állapotban bemérni a rendszert (még az előző, teljesen lecserélt 5.1-hez kalibrált beállítások vannak az erősítőben), vagy várjak ezzel a 30-40 órás bejáratás végéig?
-
chef69
tag
válasz
Nemir Ombe #130799 üzenetére
Köszi, ez gyors volt.
Ezért az árért nem lehet egy erősítő, hangfalszett párost összeszedni, ami jobban szól? Bose nem túlárazott?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Motoros topic
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Háztartási gépek
- Windows 11
- Milyen egeret válasszak?
- eBay
- Mafia: The Old Country - Fókuszban a harcok
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bezámítás! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB W11
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Lenovo Thinkcentre M920t Tower/ M720s SFF / i5-8-9. gen/ WIN10-11/számla, garancia
- Akció! Hordozható GAMER Monitor! MSI MAG162V ! 15.6 1920x1080 FULLHD! Bolti ár fele!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest