Hirdetés
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dunkel
őstag
válasz Nemir Ombe #140072 üzenetére
-
dunkel
őstag
válasz Nemir Ombe #140066 üzenetére
Visszhangot megoldja az AVR? Mesélj még
-
dunkel
őstag
válasz Nemir Ombe #140009 üzenetére
A mélnyomó elhelyezése mióta alap? Eddig kb. 2 helyen jártam ahol nem a frontok környékén volt lerakva ahol épp maradt hely hanem a hallgatási pontnak megfelelő helyen. De még ha egy viszonylag jó helyre van rakva, egy átlagos méretű szobában, mint amiről szó is volt (20nm) mindhárom alapmódus a hallható tartományba esik és valamilyen mértékben bele fog rondítani az átvitelbe.
Innentől kezdve pedig te csinálsz amit akarsz, a lehető legkevésbé szar helyet megkeresheted, de az EQ nem fog neked rendet tenni és nem lesz lineáris átviteled 0,3mp RT60-nal.
Szoftverrel nem tudod a fizikát kikerülni. -
dunkel
őstag
válasz Nemir Ombe #139997 üzenetére
Ezzel az EQ-val a hangsugárzó hibájából eredő hangerő szintek korrigálhatók. Minden más csak félmegoldás.
Ha a szoba kiemel 40Hz-en a hallgatói pontban és EQ-val leviszed lineárisra az nem ugyanaz a hang lesz mintha nem emelne ki a szoba. A direkt hang gyorsabb, pontosabb mint a szoba zengésével dúsult hang. Hiába ugyanazt mutatja a hangerő szint mérő mindkét esetben.
Ha beszakadás vagy más néven kioltás van a hallgatási pontban azon az EQ nem tud segíteni. Hiába tolod rá a kakaót, az ellenfázist ugyanúgy erősíted, végeredményben nem jutsz előrébb, cserébe terheled a hangsugárzót és annak erősítőjét.
A szubot tologatni kell a megfelelő helyre vagy a hallgatási pontot kell a szubnak megfelelően kiválasztani. És/vagy kell egy jó szoba.
Amit EQ-val lehet kezelni, az ha tudjuk, hogy a szub kiemel vagy gyengébb egy frekvencián azt korrigáljuk vele. De ez csak akkor működik, ha az a szub hibájából fakad nem a szobáéból.
-
dunkel
őstag
válasz kezo0 #139812 üzenetére
Ezekkel az általánosításokkal az a baj, hogy nagyon sok sebből véreznek. Nagyon kényelmes ilyen frázisokat puffogtatni és legyinteni minden törekvésen ami a fejlődés irányába mutat, de a különbségek megítélése leginkább adott rendszeren belül értelmezhető amibe beletartozik még maga a közönség is.
Egy belépő kategóriás rendszerben lehet, hogy nem fogja tudni megmutatni egy nívós forráskészülék, hogy miért kerül annyiba. Míg ha átvisszük egy felső kategóriásba könnyen előmásznak a készülékek közti különbségek. Ami addig kicsi/semmilyen/jelentéktelennek tűnt most már jól elkülönül és lehet a megítélése is más lesz.
A mozinál maradva a hétszeres ár nagyon durva minőségi ugrásokat jelent, egy belépő 250e Ft CAV + kis erősítő + médiabox helyett egy Monitor Audio Silver rendszer + egy felső közép erősítő a süket számára is audionirvánát jelent. Ugyaninnen a hétszeres ugrás már elvisz a JBL Synthesis rendszerhez ami nemhogy hétszeres minőségi ugrás hanem százszoros! A példa pont annyira sarkos mint az alap kijelentés, nincs ilyenekre szükség.
-
dunkel
őstag
válasz Krisztian101 #139802 üzenetére
Na mesélj
-
dunkel
őstag
válasz cintula187 #139692 üzenetére
A második mondatot értettem és az jó is.
-
dunkel
őstag
válasz cintula187 #139690 üzenetére
Ez idáig rendben van.
-
dunkel
őstag
válasz cintula187 #139674 üzenetére
Két dolgot kell minimum beállítani, távolságokat és hangerő szinteket. Normalizáció stb. kikapcs. Amelyik hangfal nincs rákötve azt szintén ki kell kapcsolni és átkeveri az erősítő a frontokra azt a csatornát.
-
dunkel
őstag
válasz Mizurichi #139665 üzenetére
Nem ismerem, nem hallottam. Ha Te ismered és jó akkor nincs is kérdés, meg kell venni és örülni.
Én "csak" a Halcrot hallottam egyszer egy Halcro procival, az ütött mindent, a JBL Synthesist is, pedig nekem utóbbi is messze bőven elég lenne.
Ezért írom, hogy gondold át, mert az a végfok a világ egyik legjobbja, kommersz Arcam, Marantz procik nem is értem, hogy jönnek szóba? -
dunkel
őstag
válasz python1 #139637 üzenetére
Beszakadásokat (állohullámokat) nem lehet EQ-val kezelni. Hiába tolod rá a kakaót arra a frekvenciára, ugyanúgy ki fogja oltani a szoba! Lefelé lehet korrigálni de az sem az igazi: az energiaegyensúlyt (egyenletes hangnyomásgörbe) eléred, de úgy, hogy amit csökkentettél az nem direkt hanggal lesz annyi, hanem a zengéssel együtt.
-
dunkel
őstag
válasz mandju #139128 üzenetére
Az Oppo 105 komoly minőségi zenehallgatásra nem alkalmas. Aki volt legutóbb a Marriottban annak ezt nyilvánosan is demonstrálták.
Van élet a Luminon árnyékában is csak messzebb kell menni mint az AVX vagy PH fórum. Sabre vonalon Auralic Aurender, Ayre Acoustics QX-5, MOON by Simaudio.
Aztán Marantz NA-11S1, Musica Pristina Virtuoso, PS Audio DirectStream, T+A MP 2000, Primare NP30, Linn Akurate, Cocktail Audio X50 stb.
Ezekről nyilván nem az AVX-en vagy itt fogsz véleményeket olvasni de ne csináljunk úgy mintha nem léteznének.
Én egy használt Linn Akurate-re gondolnék első körben, de a Primaret, Cocktailt, szerintem szintén meg lehet itthon hallgatni, talán az Auralicot is.És nem piszkálódásból kérdezem, de van valami koncepció mi a cél? Most nem Atmost építesz? Lesz a streamernek kiszolgálása is? Egy AVR-be bedugni 20e Ft kábellel full fölélövés lesz egy ilyen gépezet.
Én azt csinálnám (és azt is csináltam), hogy elmennék pár helyre meghallgatni láncokat ami érdekes lehet és ami tetszett azt megpróbálni otthon is megcsinálni. Meg kölcsön kell kérni ami érdekes lehet, sokan segítőkészek szerencsére.[ Szerkesztve ]
-
dunkel
őstag
válasz PrinceHerceg #138515 üzenetére
Angolul fine, de inkább német ez is, fein-nak írják fájn-nak mondják.
-
dunkel
őstag
Szerintem zárható a topik.
-
dunkel
őstag
válasz Leslie67 #137907 üzenetére
Miért kellene?
A frekvenciamenet görbe alkalmatlan erre, ahogy alkalmatlan egyéb komponensek megkülönböztetésére is, pl. két CD játszó esetén más lesz a kapott frekvenciamenete a rendszernek?
Értem én, hogy szeretnétek mérni, én is szeretném ha mérhető lenne: egyszerűbb lenne az életünk. De nem lehet vagy nem tudjuk mit kellene mérni (aki tudja, szóljon). Az biztos, hogy tápkábeleknél hiába nézegeted a frekvenciamenet görbéket. És mégis hatással vannak a megszólaltatott hangra.
[ Szerkesztve ]
-
dunkel
őstag
válasz dhcodoki #137366 üzenetére
Az Atmos nem az UHD BD kiváltsága. A fullHD BD kiadvány is tartalmazhat Atmos hangsávot, amit a nagyobb nevek meg is kapnak. Ezek akár a kölcsönzőkben is hozzáférhetők lassan kb. 2 éve. Az Oscart gyűjtő 2015-ös Mad Max Fury Road is pl. ilyen.
Az Atmos elterjedése szerintem nem a 4K és az UHD BD függvénye, de az már egy másik történet.
-
-
dunkel
őstag
válasz hétalvó #137313 üzenetére
előre meg volt mondva, hogy megpróbáljuk a hdmi tesztet, de nem lesz az igaz. be is bizonyosodott, ki-be húzgálva nem jött ki a szokott változás. kapcsolni kell a 2 kábelt csak úgy van esély, de már itt a kártya le lehet tesztelni.
Peti legutóbb azt írta vak aki nem látja a különbséget. Most akkor mi van?már megint nv ás amd. nekem nem a színekkel van bajom. alapjáraton az élességgel. és pont ez amiben a kábel is tud javítani, de ha valami alapból "homályos" azért ez erős túlzás, nincs értelme a kábelnek.
de ezt érthetitek úgy is ameddig nem vesztek egy rx480-as szintű kártyát kábelre se érdemes költeni... alaplapikat aztán pedig tényleg hagyjuk... és egy jó táp is kéne.
Ennek a negyede sem igaz, ezt nem is értem, hogy raktad össze. -
dunkel
őstag
válasz hétalvó #136702 üzenetére
Elég nagy revideálás lesz akkor ha meglátod végre milyen képet képes kiadni magából a kártyád (kulcsszó: madVR). Mernék fogadni többet hoz mint a táp és kábel együtt. De úriember biztosra ugye...
Ha váltanál AMD-re RX480 helyett most már RX580-at is vehetsz lassan. De sima kodira elég lenne a 460 vagy 550/560 is.
-
dunkel
őstag
válasz karpetya87 #136197 üzenetére
Például a hozzá adott kézikönyvben.
Amúgy leveszi, arra való. -
dunkel
őstag
Szívesebben olvasnék olyan sztorikat amikor valaki úgy száll ki, hogy elérte amit szeretett volna, nem pedig falba ütközött és inkább visszalépett egyet majd ezzel zárja le a mozi/hifi témát.
-
dunkel
őstag
-
dunkel
őstag
válasz MasterMark #135811 üzenetére
Illetve nádlemezből fogok akusztikai panelt csinálni, ehhez is jöhetnek tanácsok ötletek.
Mi lesz a tervezett feladata ennek a panelnek?
-
dunkel
őstag
válasz carpediem007 #135578 üzenetére
Ő az apu-ra gondol amire még várni kell.
-
dunkel
őstag
válasz adamsfamily #135381 üzenetére
Nem csak itthon van ez így, nemzetközi vizeken is ugyanez a helyzet (az IEC nemzetközi szabvány). Attól, hogy számodra ismeretlen valami nem kell idegesnek lenni és kedves leveleket írni.
Ha már mozis topikban vagyunk, itt egy példa: Arcam P7[ Szerkesztve ]
-
-
dunkel
őstag
Itt a vissza nem térő lehetőség. Akinek kevés lenne a CC900 vagy 901, most egységes front oldalt építhet Focalból. [link]
-
dunkel
őstag
válasz bajnokpityu #135290 üzenetére
Lehet mégis jobban tetszik úgy mint nélküle. Meg kell próbálni.
-
dunkel
őstag
válasz mettek #135243 üzenetére
Igen, a suttogás és a robbanás hangereje nem egyenlő és ez így van kitalálva a házimoziban!
Aki nem referencia hangerő szinten/közelében mozizik az lemarad elég sok mindenről. Nekik találták ki ezeket a dynamic funkciókat, de a hangminőség ezt megsínyli.Ha azért nem hallod a dialógust mert -40dB-n akarsz mozizni akkor szépen kapcsold ki az erősítőt és hallgasd tv-n vagy fülesen. Nem neked találták ki a házimozit.
Vagy használd a dynamic izé funkciókat bevállalva a hangminőség csorbulást. Reklamáció egyik esetben sem elfogadott. -
dunkel
őstag
válasz rottenbull #135065 üzenetére
Pronto antidust
-
dunkel
őstag
válasz Lacielvtárs #134344 üzenetére
Focal Electra SR900
(#134346) Festina86
Sztem hifiracks klón. Én is ilyesmit csináltattam. -
dunkel
őstag
válasz rottenbull #134173 üzenetére
Felvaltva ment egy JL Fathom f212-val, es a JL csak zeneben volt egy arnyalatnyit jobb, filmeknel sajnos meg pariban sem.
Ez pontosan miben nyilvánult meg?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Célegyenesben a Yettel TV
- Bestbuy játékok
- Futás, futópályák
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- Háztartási gépek
- E-book olvasók
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- További aktív témák...
- SAMSUNG (QE75QN800AT) 190CM NEO Q-LED 8K PRÉMIUM ! AKCIÓ
- SAMSUNG (QE77S95CAT) 195CM 4K SMART OLED ! UJ MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE75QN800DTXXH) 190CM 8K NEO QLED 2024 MODEL! AKCIÓ!!
- SAMSUNG (QE85QN900DT) 215CM NEO-QLED 8K 144HZ 2024 CSÚCS TV ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE75QN90CAT) 190CM NEO Q-LED SMART 2024 PRÉMIUM ! !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest