- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Egy nap a TCL-nél: érkeznek az új tévék!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED monitor topik
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Akciókamerák
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Quetz
őstag
válasz
Hohocali #160098 üzenetére
A probléma a fent említett NAD-al, hogy a minőségromlás a DAC-on lett mérve. Azaz digitális bemenet és erősítetlen kimenet között, PURE DIRECT-nek megfelelő kapcsoljunk ki mindent amit lehet módban.
Amire te gondolsz, az az átlagos érzékenységű hangfalak és a nem túl combos AVR végfokok témaköre.
-
Zigi
senior tag
válasz
Ear001 #160096 üzenetére
"a műszer pontos a fülünk nem ideológiát követi, ami alapvető félreértés"
Nincs itt semmi félreértés, a műszer mindig ua. méri, a 'fülünk' pedig vérnyomás, hangulat, életkor, napszak, magasság és még megannyi állapottól függően hall így vagy úgy. De ebben a hifis világban ez tartja el a piacot, hogy mindent lehet szubjektív oldalról magyarázni,misztifikálni mérések helyett, vagy ellenében. Persze mindig a műszer a hülye, még akkor is, ha sokkal szélesebb spektrumban, jobb felbontásban 'hall' mint az emberi fül.... -
Ear001
addikt
válasz
Quetz #160095 üzenetére
Amír olyan, mint az egyszeri ember a kalapáccsal a kezében - minden tárgyat szögnek lát. Az ember szerzett egy mérőműszert, és elhatározta, hogy ha törik-ha szakad behozz az árát. Nem zavarja, hogy amit mér, mondjuk a THD az nem maga a torzítás, hanem egy mesterséges képződmény, ami a valóságnak egy csak nagyon kicsi szelete, egy mérőszámmal ábrázolva meg még kisebb, amit ráadásul nem is lehet egy az egyben megfeleltetni a hallásunknak, valós, dinamikus körülmények között nem is ez az érték alakulna, stb.
A mérések lényege az lenne, ha valamiféle megfeleltethetőség lenne a hangzásélmény között. Amír erre még véletlenül sem törekszik, a műszer pontos a fülünk nem ideológiát követi, ami alapvető félreértés. Ez az egy számegyenesre felfűzött értékelés meg... Aki kicsit is ismerős a hifi meg házimozi világában, az tudja, hogy marhaság, annyi irányvonal, jó vagy éppen rossz kombináció van, és az egyéni preferenciák is meglepően eltérők tudnak lenni.
-
Quetz
őstag
Én azért nem értem az ASR-el szembeni ellenérzéseket, mert ez most tényleg nem az "occsó a jó" site. Nem ismerem a DAC márkákat, de az Oppo 205 ott van a top 5-ben, ahogy a jól teljesítők közt van Auralic, Linn, stb...
Ha valaki veszi a fáradtságot, és nem csak write only üzemmódban reagál egy grafikonra, akkor olvashatja, hogy a NAD pl 0dB hangerőn produkálta a pocsék eredményeket. Amikor visszavette Amir a jelszintet -6dB-re, akkor máris 89dB SINAD-t mért. De úgy meg nem lehet összehasonlítani, hogy mindenkit 0dB-n mérünk, kivéve a gyevi bírót.
-
-KP-
addikt
válasz
Quetz #160092 üzenetére
Nézd, nem azt mondom, hogy nem kellenek ilyen oldalak meg tesztek. Én is el szoktam olvasni ezeket a méréseket. De ezen kívül kifejezetten szeretem a soundandvision-t is pl. ahol lemérik az avr-ek valós teljesítményét és nem csak hozsannázzák őket jobbra balra. A lényeg annyi, hogy tudni kell helyén kezelni ezeket a teszteket is.
-
Quetz
őstag
válasz
robi-k #160088 üzenetére
Nektek nem lehet a kedvetekre tenni.
Eddig mindenki hangoztatta, hogy a sztereó az igazi minőség, esetleg dedikált végfok/dac kombinációval. Most, hogy a mérések egyértelműen bizonyítják is ezt, ismét csak ellenkeztek.
Amúgy a női párhuzam megállja a helyét. A fenti grafikonon a NAD a sminkelt és retusált modell, a Denon pedig ugyanaz a csaj egy vasárnapi lazítós fotón... -
robi-k
őstag
válasz
Quetz #160084 üzenetére
A mérésekkel határozzuk meg azt, hogy melyik a legjobb DAC vagy AVR metodikával csak egy nagy bajom van - a THD, SINAD, stb. értékek nincsenek semmilyen összefüggésben azzal, hogy az adott DAC vagy AVR hangja mennyire lesz élvezetes/élvezhető.
Ez kb. olyan, mint a női szépség - nincs matematikai képlet/módszer a legszebb nő meghatározására/mérésére (szerencsére).
De a THD, SINAD legalább jól mérhető és a szép grafikonokkal meg lehet győzni a potenciális vevőt arról, hogy ez hú de milyen klassz eszköz és azt kell megvennie, ha jó hangot akar...
-
drdr
senior tag
Marantz-tól le lehet tölteni egy korábbi (03.15-i) fw-t, meg lehet nézni azzal is sisteregne-e...
Utána factory reset és bemeres.... -
Quetz
őstag
válasz
powerup2 #160066 üzenetére
Van még a minidsp is, de akkor 3 tagu láncod lesz: dekoder - minidsp - végfok.
Itt találsz Anthem, Nad, Denon, Yamaha méréseket: https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?forums/home-theater-forum.35/
Finoman szólva nincsenek elragadtatva egyiktől sem. Viszont az is igaz, hogy a mérések a lehető leg dsp mentesebb módon készültek.
-
-
robi-k
őstag
A Dolby2019. szeptemberében bejegyezte az új Dolby Vision IQ márkanevet.
Az LG a most zajló CES kiállításon bejelentette, hogy a 2020 modellévi TV-k meg fogják kapni a Dolby Vision IQ támogatást, amelynek az a lányege, hogy a HDR fényerejét szabályozni fogja a helység megvilágításától függően.
Egy német leírás az új Dolby Vision IQ-ről, és egy LG szemléltető videó annak működéséről: [link]Talán ezzel nem fog kiégni a TV nézők szeme, amikor sötétben nézik a HDR/DV tartalmú filmeket
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Falcon75 #160070 üzenetére
Ha 2m-nél rövidebbek a HDMI kábelek, akkor "szinte" mindegy milyen.
A leírásod alapján valamely hardver szórakozik.
A hangerő emelésével a kép összetörik....ezt írtad.
Csak tippelek de lehet, hogy az erősítő HDMI panelje szórakozik.Az erősítőt kihagyva a sorból....direkt a TV-re kötve minden egység megfelelően működik ?
Ha igen, akkor szinte "biztos", hogy az erősítő a ludas.... -
python1
veterán
válasz
powerup2 #160062 üzenetére
Érdekes,hogy megmaradtak ezeknél a W-értékrknél,két NAD-om is van mindkettő popntosan ezeket a teljesítményeket tudja.Egyébként nekem nagyon tetszik a hangjuk.
Más
Szerintetek egy 25nm-es helyiségbe hoz valamit a 7.1-es kiépítés vagy mardjak a jó "öreg" 5.1-es felállásnál?Ugyanis a kanapé a hátsó faltól kb 1,3m-re van,de mivel 5m széles a helyiség az oldalfalak nagyon messze vannak egymástól,hogy 7.1-es felállás ajánlása nem jönne össze. -
Falcon75
tag
Üdv. mindenkinek. Olyan problémám akadt hogy hdmi kábellel vinném a pc jelet az erősítőbe majd a tv be ami sikerült is csak az a probléma hogy ha az erősítőn hangot adok akkor a kép tök fekete lesz. a tv n eltünik a jel. bluray detto. egyedül a settopboxnál nincs ilyen anomália. hang az van. ez vajon mitől lehet? Audio Return Canal??? Kábel??? Tv??? passz.
-
-
powerup2
addikt
Nadnak az új t778 erősítője milyen lehet ?
-
törölt tag
Köszönöm mindenkinek!
Morris: Nem tudom. Beszéltem a Totel-el, vállalják a javítást, nem tudom mennyibe fog fájni,? de ha nem tudok együtt élni az alapzajjal lehet meglépem!
-
Falcon75
tag
Üdv. mindenkinek. Olyan problémám akadt hogy hdmi kábellel vinném a pc jelet az erősítőbe majd a tv be ami sikerült is csak az a probléma hogy ha az erősítőn hangot adok akkor a kép tök fekete lesz. a tv n eltünik a jel. bluray detto. egyedül a settopboxnál nincs ilyen anomália. hang az van. ez vajon mitől lehet? ARC????
-
-KP-
addikt
Hát ez az Elac korrekció nem egy nagy durranás... Az 50-150hz részt kb. hasonló hangerőre kellene hozni, mint a az 50hz alatti részt, nyilván belekalkulálva a hangszóró természetes átvitelét... De a rajz szerint 50-150hz felett folyamatosan emelkedik a hangnyomás kb. 20dB a plusz a végére... Ez így nagyon nem Ok szerintem.
-
Dorian
félisten
Ki kell próbálni a lehetséges pár helyen. Nem az határozza meg hogy' szól jobban, hogy "kívül vagy belül van", hanem az adott helyiség akusztikai körülményei.
-
fehér_ember
addikt
válasz
Vikthor #160029 üzenetére
Nálam pl. úgy van jobb hang ha kívül van a szub.
-
BPéter1984
tag
Köszönöm , igen mindenből lehet tanulni , a rosszból is hogy úgy nem szabad vagy nem lehet . Mint mondtam egyenlőre csak a kíváncsiság hajt mivel ilyet még nem tettem , de akkor hagyom is mert látom rossz ötlet .
Igen tudom és írtam is hogy most nincs keret a cserére bővítésre de milyen hangfalak passzolnak az LX-hez ?
Nagyon sok film és minimális zene van , persze van még youtube is . Általában szinkronosan nézek filmet vagy esetleg feliratosan. A szoba kb 4X4,5m kb 2,6m magas. A tv és dolgok a keskeny oldalon vannak. -
-KP-
addikt
válasz
BPéter1984 #160042 üzenetére
Egyet kell értsek BBécivel. Az egyik pioneer egy új korában 150 ezres erősítő, a másik egy új korában 370 ezres masina. Semmilyen értelmes indokot nem látok, hogy miért akarnám összekötni a kettőt...
-
BBéci
legenda
válasz
Ragadozó #160040 üzenetére
Úgy tűnik, valamit tudsz, amit én nem.
Miért jó lerontani az LX igencsak jó hangminőségét egy középszerű 923-mal? Úgy hülyeség, ahogy van.(#160038) Jigsaw04
Nem hinnéd, hogy jó lenne? Próbáld ki! Valamint ülj fél méterrel messzebb és hajtsd végre az ajánlott szubláda/frontsugárzó cserét.
Tapasztalatom szerint, méteres, kettőnél több hangszórós állódobozokhoz túl kicsi a 2,5 méteres hallgatói távolság. -
válasz
BPéter1984 #160039 üzenetére
Lx-re semmit nem kell kötni.
Mcacc résznél van, ha jól emlékszem. Mondanám gyere el egy hallgatózásra, de most még letakarva áll a sarokban a cuccom nagy része. Készül a moziszoba. -
BPéter1984
tag
válasz
Ragadozó #160027 üzenetére
Köszönöm a válaszod , kicsit tisztul a kép de még minden azért nem világos . A beállítás része nem teljesen világos hogy a menüben pontosan mit is kell néznem . Az MCACC részen kell nézelődjek ? Az lx-en az üresen maradó frontok helyére kell kössek valamit ? A 923-on meg csak stereot állítsak be. 5.1 a rendszer egyenlőre plusz be van rakva 2 hangfal front high-nak ( ez szàmítógéptől maradt egyenlőre , azért nem nagyon veszem számításba )
-
válasz
bodza32 #160031 üzenetére
Én azért a helyedben elmennék első körben pl a Streamaudio-hoz, nagyon korrektek és segítőkész team, ott az általad írt összegből biztos össze tudnak állítani a fiúk egy jó szetett+ott mindent meg is tudsz hallgatni csak előre be kell jelentkezned! És nem egy lehúzós/rábeszélős "banda" és azért eléggé értenek is a témához...
-
-
törölt tag
Köszi!
A szubnak a hangja teljesen megváltozott, hála Istennek most már nem zavaró a hangja, és a mérés is más értékeket hozott!
A dohányzóasztal páromnak nagyon megtetszett, az IKEA-ban vettük, tényleg illik a nappaliba!
Távirányítokat, meg egy kis díszt tartunk rajta!Ctraltdel:
-
válasz
BPéter1984 #160014 üzenetére
Szia! Az lx front pre out - IC (rca) kábel - vsx923 valamelyik sztereó bemenete.
923-ason le kell takarni a távnak a vevőjét, mer annak fix hangerő kell lennie. 923-as megy a hangsugárzókra. LX-en futattod a bemérést. Előtte a manuálban nézed és addig tekerd a 923 ason a hangerőt, hogy az lx-en nulla dB legyen a teszt hanghoz képest az eltérés. Remélem érthető. Utána mehet a mérés. Előtte a frontokat centiméterrel mérd meg. A késleltetés miatt. -
hatala
tag
Sziasztok.
Elől járóban tudom hogy ez nem árazós topic, - mivel ezt itt naponta olvasom - de azt nem már találtam, ezért előre is bocs érte de így inkább segítséget, infót szeretnék kérni két hamarosan eladó cuccomhoz, mert nem igazán tudom mennyit érhet most, mennyiért tegyem majd fel hirdetni.
Ez nem hirdetés akar lenni, azt úgy is tudom hová tegyem fel, csak tanácsot kérek.Mivel úgy látom itthon, hogy a két nagyon aktív pici gyermek mellett, nem nagyon lesz a következő 4-5 évben gyakorlati lehetőségem nyugodtan a nappaliban leülni mozizni, így egy darabig jegelem ezt a műfajt komolyabb szinten, meg nem is szeretném hogy a gyerekek tönkretegyenek valamit és nem akarok tartogatni semmit.
( Inkább vettem használtan egy Edifier S550 szettet, azt nem sajnálom annyira. )Vettem kb, 3 éve újszerű állapotban egy bemutató darab Pioneer SC-LX88-K -t, és egy szintén bemutató megkímélt fehér Audiovector KX dipól háttérsugárzó párt, szinte azóta sem használtam.
Még a Pio-ra csak lenne talán ötletem, de az Audiovector KX ritka, így arról gőzöm sincs. -
BPéter1984
tag
válasz
BBéci #160016 üzenetére
Egyenlőre csak a kíváncsiság hajt hogy hogyan miként oldható ez meg és mi az ami így változik.
Most egyenlőre ezek állnak rendelkezésre , de a jövőben tervben van a cseréjük és többcsatornás rendszer építése apránként . Most nincs keretem cserélni vagy hozzá venni hangfalakat. -
BBéci
legenda
válasz
BPéter1984 #160014 üzenetére
Mi célból kötnéd össze őket?
Az LX-503 két-három kategóriával a 923 felett van a rangsorban, miért rontanád le a hangminőségét?
A Northridge a VSX-923-hoz passzol, a másik erősítőhöz olyan kevés, mint erdőtűzhöz a vízipisztoly. -
BPéter1984
tag
Sziasztok , lenne egy amatőrnek tűnő kérdésem , mivel ilyet még nem csinàltam.
Van 2 db erősítőm , pioneer vsx-923 és vsx-lx503 , szeretném a kettőt összekötni , van ugye pre out kimenet az 503-on , ezt hova kössem a másikon és hogyan állítsam be őket , bemérő mikrofon hogy fog működni ? Külön le kell futtatni mindkettőn ? Jelenleg JBL Northridge E80 5.1 szettem van , az elsők BI-Amp módban vannak kötve.
Gondolkodom majd további bővítésben természetesen.
Bocsánat tudom amatőr a kérdés de köszönöm ha valaki normálisan válaszol rá. -
bodza32
kezdő
Szia! Nappali, 25m2, filmet angolul és magyarul is nézem, inkább teltebb, erőteljeebb legyen a hangzás, mintsem harsány. 5.1-ben nézem, aránylag hangosan, tehát nem árt ha remeg az ülőgarnitúra itt-ott. Úgy tudnám megfogalmazni a hangzást, hogy a zenei részeket is szépen adja, de az akciójelenetekben is zúzós legyen, de az is szépen. 500E-et terveztem rá. Hangfalkábelek érdekelnének, subkábel lesz, az Oehlbach NF214, és digitális koax kábel érdekel még.
-
-KP-
addikt
válasz
bodza32 #160011 üzenetére
Mielőtt ész nélkül elkezdesz költekezni, inkább próbáld megfogalmazni pontosan mik az elvárásaid. Hogy nézel filmeket, angolul, magyarul? Hány csatorna kell, milyen hangerő, mekkora a rendelkezésre álló kereted. stb stb. Milyen hangzást keresel? Finomat, zúzósat/dögöset? Dedikált moziszoba lesz, vagy nappali? Ha ezeket tisztázod azzal el lehet indulni valamerre...
-
Csabroncka
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #160009 üzenetére
Dehogynem, de azért nem erőltetem mert elképzelés alapján az egészet (vetítővel, persze használtan) szeretném max 200-ból megúszni
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz
Csabroncka #160008 üzenetére
Használt piac nem játszik, szokott lenni egy 2 jó darab jó áron.
-
Csabroncka
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #160007 üzenetére
óvatos becslés volt
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz
Csabroncka #160006 üzenetére
Az én 101"-osom 420 volt.
Oldalfeszített, motoros, maszkolt, +trigger -
devil-k
nagyúr
válasz
Csabroncka #160004 üzenetére
Te tudod, szepi jó áron dolgozik.
-
zsoika
addikt
válasz
Csabroncka #159999 üzenetére
itt [link]
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz
Csabroncka #159999 üzenetére
Én is Szepit ajánlom, de az nem belépő kategória, amit keresel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Egy nap a TCL-nél: érkeznek az új tévék!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED monitor topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Sorozatok
- PlayStation 5
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- iPhone-t használók OFF topikja
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest