Hirdetés
- Micro Four Thirds
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Apple asztali gépek
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
válasz robi-k #183575 üzenetére
Igen tudom, csak nem tiszta, hogy ezzel előrébb lennék-e, mert amúgy is PC-s processzálást használok, a HDMI rész valójában csak arra kell, hogy ne analóg kábeleken küldjem ki a jelet + rá tudjam dugni a tévét, médialejátszót, projektort is.
(Hasonló kategóriájúerősítők úgy látszik manapság ezen (mint a német ebayes Denon) a 280 körüli áron mennek, Arcam 450-et láttam 300-ért, meg Jami RZ820-ast 270-ért)Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
válasz robi-k #183569 üzenetére
Ha nem tudják javítani, akkor azt hiszem akkor járok a legjobban, ha a biztosítótól kisajtolok érte valamekkora összeget (mittomén, egy százast talán hozzámvágnak), aztán veszek egy hasonló kategóriásat (250-ért csak lehet találni valamit)
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
-
Dorian
félisten
válasz robi-k #183538 üzenetére
Holnap lesz egy kis időm, újra próbálgatom h valahol kiad-e vmi hangot. Úgy rémlik próbáltam analóg CD bemeneten is és ott sem volt hang, szóval vagy vmi nagyon elcsesződött vagy rosszul teszteltem és vmi banális a probléma.
Nekem egy tizest megér, h a Totel meghatározza helyettem a hibat, nagyon utálok ilyesmivel foglalkozni és a biztosítónak úgyis kell róla egy papír.
Igen, szinte biztos, h nem éri meg javíttatni.
Ha az analóg rész jó, veszek egy kupac kábelt és analógon küldöm neki PC-ről a jelet. Ha az sem jó, akkor veszek valami hasonló kategóriás AVR-t.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
válasz robi-k #182607 üzenetére
Sajna még nem volt időm foglalkozni vele, nagyon sok most a mindenegyéb teendőm (pl ma szabin vagyok, de még nem ebédeltem), legkorábban a jövő héten.
De ha bármelyik tönkre ment, max használom tovább végfokként, úgyis eddig is kikódolt jelet küldtem neki a PC-s EQ miatt.[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
válasz robi-k #182575 üzenetére
Háát, pont azt vettem észre legelőször, hogy hang nincs, amikor a TV-t bekapcsoltam. Aztán a PC és a Dune-vel is megnéztem, persze ott se hang, se kép.
Az erősítő elején kijelzi a bejövő hang-csatornákat, most ott nem jelez semmit.
A PC-ről ráadásul jelenleg is már dekódolt jelet küldök át 7+1 ch pcm-ben a PC-s ekvalizáció miatt
Otthon próbálgatom még. És holnap felhívom a biztosítót is azért[ Szerkesztve ]
-
Tibiajax
nagyúr
válasz robi-k #182098 üzenetére
csak a fő hdmi out-om van használva, azon megy a kép a qled-embe, ennyi. én mindig csak koaxozok, most is azon utazik a hang.
földelés nélküli kábel az ez lenne, pl?
de basszus, direkt ugyanazzal a tápkábellel próbáltam itt a melóhelyen is ki, és semennyire nem búgott..python1 a kismegszakítós szekrényt már cseszett megnézni a gyerek, akit kihívtam, és legombolt aztán 15k-t, a kis ránézésért meg kiszállásért...
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz robi-k #177492 üzenetére
Max teljesítmény a manual szerint 350 W, tehát ebből gondolom 1,5A a max áramfelvétel.
és MasterMark:
Mi az - és miért lényeges - h "valós szinuszos" legyen?
Pl a linkeltnél ez szerepel: Kimeneti hullámforma: Szimulált szinuszhullám[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
nagyúr
válasz robi-k #176694 üzenetére
Első körben a legreálisabb a PC -> AoIP -> erősítők, aztán majd valahogy csurog vissza a kommerszebb megoldásokba. A csatornakorlát 65536, nem írtam el. Ha a hálózatod gigabites, akkor ez 1302-re korlátozódik. Több, mint elég, az a lényeg.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
-KP-
addikt
válasz robi-k #176261 üzenetére
Nem sikerült megértened azt sem amit Python írt, és azt sem amit én. Ráadásul komponensben gondolkodsz, nem pedig rendszerben. Ráadásul Python azt állította hogy zene és mozi sosem lesz tökéletes egyszerre. Te pedig jóról beszélsz. Egy mozi nem csak hangsugárzóból és végfokból áll, ezt kellene megérteni, és még az elhelyezésük se mindegy. A tökéletes mozis felállás és a tökéletes sztereós felállás nagyon nem ugyanaz. Erre írtam, hogy maga az installáció is mást kíván.
-
-
-KP-
addikt
válasz robi-k #172822 üzenetére
Ez szerintem baromira nem éri meg az árát. 300 euróért 250W erősítő? Ennyiért kapsz egy behringer nx3000/nx3000d-t, vagy egy crown xls1002-t. Most is van avx aprón eladó.
600 euró a 10inches monoprice,1000 eur a 12 inches, ez már az a szint, és ár, hogy nem állnék neki sima 10-12 inches diy szubnak. 15 inchesnek meg a fél fogára nem lenne elég a 250 wattos tálcás erősítő.
[ Szerkesztve ]
-
Khaosz55
addikt
válasz robi-k #171905 üzenetére
Nekem ia pont ugyan ez van ami linkelve van. Fektében. Ez az anyaggal drágább volt de 8 éve megvan és semmi baja. Valami textil de nagyon jó tapintású és amit már kibírt meg a mechanika... Köszi a linket mentem, én nem náluk vettem. Nekem egy 2-es mozias és egy egyes van. Brutálisan kényelmes jót lehet benne aludni.
Drága de tartós.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz robi-k #171905 üzenetére
Na ez segítség volt, fel is hívtam őket, lehet leugrunk Székesfehérvárra megnézni ezt élőben. 215e az egyszemélyes lábtartóval, a kétszemélyes meg dupla ennyi, de abban van pohár és távkapcs tartó. Ezek minőségi sok év garis termékek, magyar gyártótól. A Jysk-ös fotel tanulópénz volt nekem, soha többet onnan ilyen bóvlit.
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
python1
veterán
válasz robi-k #170634 üzenetére
De az mire jó, zenén kívül, hogy mozira nem, abban 100%-ban biztos vagyok?. Ok, hogy szól jobbról meg balról, de az pont kevés mozira, ráadásul dialógnál zavaró, mert alig hallani, akciónál meg nagyon hangos, 3D-s térről már nem is beszélve, ami a lényege lenne.
Még a minőséget sem lehet felhozni ebben az esetben. -
VoidXs
nagyúr
-
python1
veterán
válasz robi-k #169589 üzenetére
Szívesebben élnék én is együtt egy ilyen processzorral, de szerencsére töredékéért megvalósítom ugyanazt, igaz dolgozós kicsit, de.....
alphamooncam
Teljesen üres szobában, még függöny sincs csak sík falak, és teljesen kocka helyiség.Ami hiányzik az a basszus, de az még lejjebb van.
Torzítás hozzá. Az üléspozícióban mérve. A basszust nem mentettem el.[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
nagyúr
válasz robi-k #169589 üzenetére
"EQ: RoomPerfect, Subwoofer level assistant, 32 x adjustable voicings holding ≤8 shelving, high/low pass or parametric filters with adjustable gain and Q"
Ez csak ACPI-alapú rendszer, mint a Trinnovok, de a parametric filter a fázistorzító módszer, nem az igazi PC-s EQ. A PC az PC, azzal az előnyével, hogy az operációs rendszertől a használt EQ-módszerig mindent te választottál ki.W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
BBéci
legenda
válasz robi-k #169547 üzenetére
Volt nálam a régi változat, pár napig pozitívnak, érdekesnek tűnt, aztán rájöttem, hogy többet árt, mint emennyit használ. Több ismerősömnek ugyanez a véleménye, senki nem tartotta meg pár hétnél tovább.
#169548Tamoo
Ha jól emlékszem, Bajnokpityu írta, hogy tapasztalata szerint a túlzott (szénné) EQ-zás elqrja a polaritást, fázist és egyéb negatív mellékhatásai is vannak. Neki elhiszem, mert ismerem a hallását és az ízlését.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
python1
veterán
válasz robi-k #168889 üzenetére
Az OB falaimban voltak, sokat nem tököltem, bedobtam a kialakított helyre azt ennyinél ki is merült a tervezés. Szerintem ma tesztelni fogom, és mérek is, mielőtt véglegesítem. Egyébként aktív váltás van minden dobozhoz, könnyen tudom hangolni.Annyi biztos, hogy 80Hz-es jó meredek vágással, imunis bármilyen dobozméretre.
[ Szerkesztve ]
-
python1
veterán
válasz robi-k #167370 üzenetére
Hogy is fogalmazhatnék, az ismeretségi körömben, de úgy általánosságban a nagyvilágban, elenyésző számban használnak ilyen műanyag lejátszókat othonukban az emberek. Most százalékos arányt nem tudnék felhozni, de szerintem az emberiség olyan 80-90%-a, de lehet jóval több PC-t használ otthon mindenesre, fim, zene lejátszására streamelésre.
Mindíg megmosolyogtam azt a 0,0001%-ot aki nem tud egy PC-t frissíteni, és utána rendszergazdi segítségre van szüksége, hogy működésre bírja a saját PC-jét. Én az asszonynak vettem egy komoly gépet néhány éve, bolondbiztosra konfiguráltam, és max 1x volt vele gondja, akkor is azért, mert bányászni akart vele.
Mozira cirka 15-éve használok PC-t, soha nem volt még problémám azzal, hogy valami gebasz lenne, csak élvezem azt kész.[ Szerkesztve ]
-
python1
veterán
válasz robi-k #166364 üzenetére
Ebben nem teljesen értek egyet.
Sajnos AVR -ek hemzsegnek a sinad romboló alkatrészekből, de a legnagyobb processzorok, mind PC alaplapon vannak processzálva a számítási és frissítési opciók miatt,és bizony minimum 20-30 dB -es differenciák vannak az ilyen processzorok javára. -
Quetz
őstag
válasz robi-k #164355 üzenetére
Biztos létezik Hypexen kívül más zéró alapzajú végfok. Én azért írtam az Apollon-t mert ez volt idáig az első ilyen amit hallottam. Még azt is megkockáztatom, hogy létezhet olyan implementációja a hypex végfokoknak, ami sistereg (több mint egy tucat cég készít végfokot ezekkel a modulokkal).
A táp regenerátorról az a véleményem, hogy hacsak nem fluktuál nagyon a hálózati feszültség, akkor nincs rá szükséged. Ha pedig igen, akkor olcsóbb kihívni az elmű-t .
-
nagyúr
válasz robi-k #164266 üzenetére
"Próbáltam a hátsó USBről és másik pendriveról is, nem javított a helyzeten."
Egyik napról elromlik a pendrive amiben nincs mozgó alkatrész, ráadásul nem gagyi kínai, hanem HyperX? És más platformokon meg hibátlanul megy? És az összes többi pendriveom is elromlott így hirtelen hibás lenne? Hááát, még gyere valamivel, mert nem győztél meg.
Sajnos nem tudom, hogy mi a tosz történt valójában, mert 2 dolgot csináltam egyszerre.
1. Teljes normál formázás a pendrivera, NTFS default allocation size
2. Oppo 203 powercycleMost jó. Ennyit a hibás pendriveról. Azért köszi, hogy reagáltál legalább.
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz robi-k #163461 üzenetére
Elobb, vagy utobb
kit az mas, plane 1 v 2 ut eseten. De azert fronthangfal az nekem inkabb 3 utas. Es az rohadt nehez ugy. Nekem minden haverom megbanta a diy dobozat egyebkent. Nagy tapasztalatu diyerek is voltak koztuk, gyarira valtottak, olcsobbra. Ket ut eseten is.[ Szerkesztve ]
-
-
VoidXs
nagyúr
válasz robi-k #162774 üzenetére
Nyert is a CD, ahogy a tranzisztor is, minden mai kutatás alapjai. Ettől függetlenül van, akinek nem tetszik, mert lehet vele a természetben nem előfordulóan tiszta hangot csinálni, ami egyszerűen kiakasztja az agyat. A bakelit kompromisszumok hegye, míg a CD-vel valós kompromisszum egy sincs, arról meg ne is beszéljünk, hogy a csöves erősítőnél mennyi mindennek rendben kell lennie, hogy vállalhatóan szóljon. Akik ezeket a megoldásokat preferálják, általában a meleg hangot, vagyis az analóg hibákkal teli, hosszú tranziensű hangképet keresik, mert megfelelő utómunka nélkül (amit elismerek, hogy túl sokszor hiányzik), egyszerűen csak egymásra kevert hangokkal és nulla zengetéssel vagy térszimulációval egy hideg rendszer hallgathatatlan, leginkább csak mozira jó, mert a filmeket kvázi kötelező ilyen rendszerekre keverni. Mindeközben a zeneipar katasztrofálisan fragmentált, és minden felvételnek megvan, hogy milyen rendszeren szól jól.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
ginola
addikt
válasz robi-k #162736 üzenetére
Erre nem is gondoltam.....De jó az ötlet.
Szerintem megcsináltatni már nem érné meg, ha egyáltalán meg lehet csináltatni.
Azért szoktam használtban gondolkodni, mert újból nagyon zsebbe kéne nyúlni ugyanazért a hangminőségért. A 2808 is használt volt......[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
nagyúr
válasz robi-k #162653 üzenetére
A legtöbb formátumot mindig is a PC fogja támogatni. Bármelyik maximum két éves CPU tud hardveres dekódolást egészen HEVC 8K-ig 60 Hz-en és 16 biten, azaz a még meg sem jelent HDR formátumokkal is elbánik.
-
Quetz
őstag
válasz robi-k #162624 üzenetére
A végfok lekapcsolásának ez az értelme:
A bal oldali csatorna esetében le van kapcsolva, a center-nél meg nem is lehet.
Az eddig végzett mérések alapján a Denon X3600 áll a második helyen, megelőzve nem egy processzort is:
A probléma csak annyi, hogy ez az érték csak jobb/bal csatornákra érhető el, még. Viszont a 3700/4700 esetében lehet, hogy olyan AVR-t kapunk, ami versenyképes lesz a processzorokkal is, jóval alacsonyabb áron. Már csak annyit kellene tennie a Sound Unitednek, hogy támogassa a saját mérőmikrofonok használatát, és akkor versenyképes lenne a Dirac megoldásokkal.
-
Dorian
félisten
válasz robi-k #162624 üzenetére
Én emlékeim szerint a 4520-nál a menüben ki lehet kapcsolni az adott végfok erősítőket, ha pre-outként klső végerősítő van rákötve, én is így használom. Hogy aztán valóban kikapcsolta-e vagy csak a menüben szürkült be, azt nem tudom
-
VoidXs
nagyúr
válasz robi-k #162570 üzenetére
Ezek önmagukban még mindig nem felelősek látható vagy hallható eredményért digitális rendszeren, csak egy kihagyott képkocka vagy audio frame esélyét csökkentetted 0.00005%-ról 0.00004%-ra (természetesen nem valós számok, csak a nagyságrend).
Ha egy TV-t tápolsz újra, az már jelent eredményt, de azt is csak mérni tudod, látni lehetetlen. Gyártáskor szokás nézni pixelzajt, hogy ne legyen átesés, de ahhoz a panelt a véglegesnél közel 10x erősebb háttérvilágítással és minimális nyitásra állított pixelekkel tesztelik. Amíg ez a zaj +/-0.5 pixelérték alatt van a legalsó tartományban (tehát ahol a legkevesebbet jelenti a gamma miatt), addig a panel tökéletesnek minősül, mert ilyen kicsi változást nem tudsz neki eleve átadni sehogy, semmilyen jelhibával.
Mármint esély van rá, hogy pont úgy fordulnak a bitek különböző zajok és kozmikus hatások miatt, de olyan kicsi, hogy ha az univerzum keletkezésekor létezett volna az összes mai TV, és 24/7 kapták volna a 4K60 jelet, akkor is felírhatatlanul kicsi és 0-ra kerekíthető esélye van annak, hogy ez akár egyetlen pixellel megtörténjen többmilliárd TV közül akár csak az egyiken, többmilliárd év alatt. Épp ezért inkább azt mondjuk, hogy ilyen nem lehet.
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
nagyúr
válasz robi-k #162563 üzenetére
Ezzel azért rengeteg probléma van. Azt mondod, hogy egy 150-300 forintos alkatrész határozza meg a hangminőséget, mert egy DC-DC átalakító nagyjából ennyibe kerül. Lehet, hogy vannak hifisnek brandelt túlárazott vackok drágábban, de amiket én szoktam venni (például ez), azoknak olyan szinten egyenes kimenetük van, hogy a céges Infiniium zaja is magasabb. Arról sem tettél említést, hogy egy DC-DC bemenetét az elfogadási tartományon belül akárhogy rángathatod, a bemeneti DC-re egész magas AC-t is keverhetsz, mielőtt problémák jelennének meg. Tehát bármi zaj volt előtte, utána már nem lesz. Ahogy az is kimaradt, hogy a DC csak az egyik komponense a jelgenerátornak, amennyiben analóg jelet alkotnánk (nem azt tesszük), vagy fontos lenne a jitter (a legkevésbé sem az), az órajel mondaná meg a kimenet pontosságát úgy 90%-ban, és a maradék a tápfeszültség. Továbbá egy CPU vagy MCU mindenképpen hatalmas zajt generál, ami bármilyen tápfeszültségi hibát túl fog szárnyalni, a PC-s hangkártyák zaját például szinte kizárólag a közelükben ülő hatalmas processzor okozza, GPU-val még rosszabb a helyzet. Egy kompaktabb lejátszón, mint amilyen a Dune, ezek még közelebb lesznek egymáshoz. Annak inkább neki se kezdek, hogy egy láncban hol tűnnek el a bevitt zajok teljesen, és hol jelennek meg újak. Gyorsabb megbuktatni mindenkit egy vakteszten.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz robi-k #162563 üzenetére
Köszi!
Mindezek megmagyarázzák, mitől annyival jobb a VLS tápegységes Dune lejátszók kép- és hangminősége, mint a sima gyáriaké.
Valamint az is következik belőle, hogy a különféle lejátszók bitstream hangjának minősége is eltérő, hiszen már a tápellátás is befolyásolja azt.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
alphamooncam
őstag
válasz robi-k #162478 üzenetére
Nem ismerem a piacot, létezik ma olyan asztali lejátszó aminek a minősége eléri egy szénné tuningolt MadVR-s HTPC képét- hangját?
Látom nem érted, Rpi4-Kodi van most, TMP táppal.
Kb. 10 éve volt PC-s, MadVR lejátszóm. Hihetetlen képet adott, sokkal jobbat, mint amit
bármelyik nem PC-s lejátszó, de volt több hátránya.Ronda-nagy-hangos-energiazabáló volt, szabadon konfigurálható, pazar, mással utolérhetetlen képminőséggel.
Továbblépésként kénytelen voltam elhagyni a teljesértékű PC-t mert, olyan szinten kellett volna költeni tápellátásra, stb. egyéb tuningra, amit már nem akartam vállalni.
Rpi4 hiába fejlődött nagyot, sem most, sem később számítási kapacitás hiánya miatt nem lesz képes megközelíteni a PC-MadVR-es képminőséget, márpedig az én célom ez.
A fő kérdés nem az hogy a vízióm megvalósítása jobb képet-hangot adna-e a mostani ( Rpi4-Kodi), és az ezt megelőző ( PC-MadVR) lejátszónál, hanem az hogy megvalósítható-e.
Az hogy csomagokban, közlekednek-e az adatok a szerver és a kliens között, és hogy van-e hibajavítás.
Hálás lennék, ha erre tudnál válaszolni, mert ha így történik, és működhet a sztrím akkor semmi kétségem nincs afelől, hogy nagyon-nagyon sok lóvé beleöléséig nincs jobb megoldás.
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
alphamooncam
őstag
válasz robi-k #162469 üzenetére
Köszi, hogy foglalkozol vele, még csak tapogatózom, ezért is jók ezek a kérdések.
"Rossz oldalról közelíted meg, először is, meg kell határoznod a követelményeket:
1) Kell-e 4K, vagy elég a FullHD?Full HD a cél. Vetítek, még nem látom értelmét cserének.
2) Ha kell a 4K, kell-e a HDR?
3) Szükség van a HLG, a HDR10+ és a DolbyVison támogatásra?
4) Ha kell a DolbyVison, melyik profil támogatására van szükség: Prile 4, Profile 5 (stream, pl. Netflix) vagy a Profile 7 (ami az UHD BD lemezeken van)?NAS-ról néznék továbbra is filmeket, online szolgáltatók nem érdekelnek.
5) Kell-e beépített DAC analóg kimenetekkel (előfokra vagy akár közvetlenül a végfokokra
kötve), vagy elég a HDMI?Szerverre nem kellene még HDMI kimenet sem, otthoni hálózaton keresztül sztrímelném az Rpi4-Kodi-ra.
6) Ha elég a HDMI kimenet, kell-e dual HDMI kimenet: az egyik csak a képet adja a kijelzőre, a másik pedig csak a hangot a házimozi rendszer felé?
Szerver oldalon nem szükséges sem HDMI, sem semmilyen analóg kimenet, csak gigabit képes hálózati kártya.
7) És nem utolsó sorban: mi az anyagi keret?
Nem tomm, szvsz használt, működőképes PC elég lenne.
Tényleg, mennyiért lehet hozzájutni egy MadVR képes asztali PC-hez, gigabites hálókártyával!?
(#162468) alphamooncam
DLNA-t felejtsd el mint a rossz álmot, rendes hálózati protokollt (SMB/CIFS vagy NFS) támogató lejátszót keress."Rpi4-Kodi lenne kliens oldalon, hogy milyen protokolt használhatnék gondolom, hardver és szoftverfüggő.
Jól gondolom egyébként, hogy csomagokban közlekedik az adat (film) a szerver és a kliens oldal között? Van hibajavítás ?
Lehet másoknak ez egyszerű, de a hálózathoz meg kiváltképp nem értek.
[ Szerkesztve ]
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
fehér_ember
addikt
válasz robi-k #162399 üzenetére
Már én sem használok zenéhez külön szubot, de mivel nagyon aljáról indultam, ezért eleinte szükséges volt a hulladékabb hangsugárzókhoz (+ aki kímélni szeretné a mozivasát ...stb. sokpontegyes zenénél, az azért használhat). De annak ellenére hogy már nem kell (mert a frontjaim és amúgy a surroundnak befogottak is úgy ~29-30Hz környékéről indulnak) azért meg szoktam fülelni a moziszubot is beszerzés után zenével is.
Mindenesetre annyival már okosabbak vagyunk, hogy tudjuk, a jó szubjaink akkor lehet hogy valójában nem is gyorsak. Na bumm ; a fő hogy jól szólnak; meg hogy a gyártók értenek a paramétereik gyártás előtti meghatározásaihoz is; ha mi felhasználók esetleg nem is.
[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz robi-k #162399 üzenetére
Házimozis skálán lehet gyors egyik-másik amiről itt általában beszélgetünk, de amit VoidXs ért LFE szub alatt az már annyira gyors, hogy házimozi/zene kategóriára magában alkalmatlan lenne. Ez lenne a mondandó lényege. Az hogy ez miért sérti valakinek az önérzetét nem értem. Kiderül hogy ezen a szélesebb skálán az Ultimaxom lassú. Na bumm, ettől még jó szub. Csak mondjuk nem LFE szubnak való hanem egy jó köztes... De erre a célra is tervezhették ahogy kb. az összes házimozi szubot.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz robi-k #161866 üzenetére
Ha jól értem akkor egy Zidoo Z1000-es lejátszó nem fog elhasalni magyar ékezetes srt fileok lejátszásával mkv/m2ts konténerek esetében, és rendesen le tudja őket játszani? Mert akkor lemezekre az Oppo marad és a fileokra meg egy ilyen jobb media player.
-
mettek
addikt
válasz robi-k #161859 üzenetére
Eddig a sony x700 lejátszóm vitte az összes mkv formátumot. Most nemrég kapott egy frissítést és a hálózaton lévő filmjeimnek a 90%-át nem látja. Gondolom kivették belőle szoftveresen. Érdekes hogy usb-n lemezről meg látja az összeset. Bár ez lehet bug is.
Sajnos a kínai lejátszókon és pc-n kívül nem sok lehetőség van normális hálózati lejátszásra.
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
nagyúr
válasz robi-k #161859 üzenetére
Érdekes, nem tudtam, hogy bizonyos konténerek használata, egyértelműen kalóztevékenységnek minősülnek.
Akkor marad a médialejátszó. Melyik az a mediaplayer, ami az általam előírt feltételeknek megfelel (magyar ékezetes srt file párosítva az mkv konténerhez)? Zidoo Z1000-es playerrel szemezgetek, de a kérdés ugyanúgy fennáll mint a Panasonic esetében.
-
drdr
senior tag
válasz robi-k #161619 üzenetére
Ez érdekes, nekem éppen azt mondták 2-3 évvel ezelőtt, hogy épp a Denon az ami gyakran meghal. Erre jó példa volt szomszédon 2000-es Denonja, amiben kétszer cserélték main board (usb, net), majd 3. esetnél ráfizetett és 3000-re cserélte. Aminél az usb és net ment el persze garancia lejárta után. Végül egy nyári zivatar végzett vele, akkor a biztosító fizetett.
Onkyo-nal a HDMI board csere volt, melegedés miatt a kondik fáradtak el....
De Pioneer-ról és Marantz-ról úgy tudtam, messze a legkevesebb gond van velük.Firmware meg sajnos kell időnként frissíteni, főleg ha valaki használja a heos appot vagy Spotify-t. Ha nem azonos a verzió az avr-rel, akkor kiírja, hogy frissíteni kell.
-
Khaosz55
addikt
válasz robi-k #161611 üzenetére
Még nem tudom hol fogják javítani, de kétlem, hogy valamelyik hivatalos Rotel szervizben a átforrasztanák az IC-t. Cserélik kompletten.
Egyébként még bizit is kell cserélni mert bekapcsoláskor B16-os fiztit néha levágta. Kicseréltetem C16-ra késeltetettre. Ez szintén más felhasználóknál is probléma volt, bár nem csodálkozom, ahogy fentről bele néztem nagy kondival van tele pakolva. -
mettek
addikt
válasz robi-k #161611 üzenetére
Pár honapos történet hogy az én tönkrement yamaha cx a5200 processzoromnak a teljes alaplapját cserélték ki a hangerő állító hatására ugráló hang okán. Visszajött működött pár hétig bár egyszer akkor is csinálta majd pár hét után ismét rendszeressé vált a hiba...ekkor jött hogy visszaadják az árát mert javíthatatlan.
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
Joshi
titán
válasz robi-k #161320 üzenetére
+(#161309) embe
Külön ki kellett kapcsolni a 2-es zónát, de az tuti hogy nem én nyomtam el, hanem valamiért a frissítés miatt állítódott el. Én minden kikapcsolásnál odanézek hogy valóban ki legyen kapcsolva, mert volt úgy hogy az Oppo bekapcsolva maradt. Most már valóban kikapcsol, csak tegnap már nem érdekelt a dolog inkább kihúztam a tápkábelt.
(#161321) BBéci annyira azért nem, de ha nem muszáj nem kalibrálok újra.
[ Szerkesztve ]
-
python1
veterán
válasz robi-k #161284 üzenetére
Teljesen egyetértek.
Viszont az utankénti erősítéssel, visszahozható a szélessávú hangszóró előnye. Én pont ezért alaklmaztam, alkalmazok aktív váltást utankénti erősítéssel, így a nyílt középtartomány ki tud teljesedni, és szinte torzításmentes hangot kapok,nálam a magastartományt is kellemessebbé tette egy fountek neo x 2-es ribbon magassugárzó. -
powerup2
addikt
válasz robi-k #160981 üzenetére
Jó lenne nekem ez a gyenge vacak 2 darab belőle és boldogság van
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
powerup2
addikt
válasz robi-k #160845 üzenetére
Az lenne a legjobb helytakarekos is lenne :)
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
BBéci
legenda
válasz robi-k #160377 üzenetére
A három különállónak az a hátránya, hogy nem lehet keresztben elheveredni rajtuk, ha az embernek éppen ahhoz van kedve.
(#160381) robi-k
Macska nálunk is van, de a bőr kanapé és az ugyanolyan marhabőr puffok számára tiltott területnek számítanak, ezt meglepő módon betartja. Illetve 6 év alatt egyetlen alkalommal előfordult, hogy feleségem a kanapén szunyókálva találta, természetesen azonnal leparancsolta onnan és szigorúan megdorgálta.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
asipos0228
csendes tag
én ezt vettem januárban:
https://jobaratokfotel.hu/Jansen-2-szemelyes-relax-kanapeKényelmes. De nagyon. Mondjuk van 2 maine coon macskám, úgyhogy már elengedtem a kinézetét. Letakarni nem fogom.
Emiatt halasztódott a mélynyomó vásárlásom. Mondjuk legalább kijött az SB2000 PRO
-
mpo
veterán
Kanapét, de ez nappaliként is funkcionál.
Kényelmes fotelben akkor ültem, amikor a használt bútorosnál beleültem egy régi bőrfotelbe, aminek a fejem tetejéig ért a háttámlája, faragott lábak, karfa. Majdnem megvettem.
A postaládába bedobott reklámújságban az ülőgarnitúrák háttámlája nagyon alacsony és majdnem derékszöget zár be az ülőfelülettel. Azon nem sokáig ül a vendég, hazamegy.[ Szerkesztve ]
Ha érted, akkor már elavult.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Windows 10
- Micro Four Thirds
- Facebook és Messenger
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Óvodások homokozója
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- Asszociációs játék. :)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest