Hirdetés
- Apple notebookok
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nadtom
tag
Tudja valaki mi van az AVX-el?
-
nadtom
tag
válasz Vicarious1 #144818 üzenetére
Igen, kb. 15 ojró.
-
nadtom
tag
válasz hcs57 #143423 üzenetére
Egy Yamaha 5100-as procim van ami egy Nad M25 végfokra van kötve. A koncertek, filmek betétdalai egész jól szólnak, és már sztereoban is elfogadható minőséget produkál.
DE amikor egy (preamp-os) külső Dac-ot a Nad végfokra kötöttem (kihagyva a procit), rommá verte a Yamaha proci sztereo hangját. A különbség a dinamikában, térérzetben, illetve a természetes, tiszta hangzásban volt. -
nadtom
tag
Nálam az idén volt egy-két fejlesztés de a legjobban annak örülök, hogy a hm és sztereo láncot sikerült ketté választani úgy, hogy a front hsz, a végfok és a forrás is közös maradt a két rendszerben.
-
nadtom
tag
Jó minőségű input selector-t keresek ami jól lenne arra, hogy 2db előerősített forrást a végfokra tudjak kötni. Azaz 2x2db rca bemegy és 1x2db rca kimegy és egy kapcsolóval lehet választani, melyik forrás menjen a végfokba.
Gondoltam egy sima rca splitter-re de elektromos téren jártas ismerősöm ezt azért nem javasolta, mert az éppen működő előerősített jel a splitter-en keresztül visszamegy a másik (kikapcsolt) készülék kimenetére (azaz kimenetre vezetek bemenő jelet).
Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
nadtom
tag
válasz Vicarious1 #141479 üzenetére
Nálam ebből van két db, túlfesz védős, zavarszűrős. Német oldalakon olvastam, hogy ajánlják audio berendezésekhez.
-
nadtom
tag
A három hónap letelte után kerestem meg a német Elac-ot, de szó nélkül beregisztrálták a hsz-imat, és erről ma meg is küldték hsz-ként (illetve páronként) a certifikátot. 😀👍
-
-
nadtom
tag
válasz Nemir Ombe #141130 üzenetére
Igen, így már érdekes, hogy akkor mire is vonatkozik a 10év garancia...
Ettől függetlenül elküldöm nekik az adatokat. -
nadtom
tag
válasz balage25 #141085 üzenetére
Írtam az Elac-nak, mert a tavaly vásárolt hsz-imat sem regisztráltam, és megkérdeztem mi ilyenkor a helyzet (konkrétan, hogy elvesztettem-e a gyári garanciát).
A válasz nem lepett meg, a szokásos német korrektséggel közölték, hogy küldjek számlát, szériaszámokat, stb. és utólag beregisztrálják a hsz-imat. -
nadtom
tag
válasz balage25 #141087 üzenetére
A válasz igen és nem.
Ha csak a mozit és a jelenlegi helyzetet nézem, akkor elég lett volna egy 2070-es szub is. DE szeretnék nagyobb moziszobát (majd ha építkezünk) ahová már egy nem lesz elég, illetve most még akciós, ki tudja meddig.Ettől függetlenül mind mozira, de főleg zenére is sokkal jobb lett a helyzet. Eddig nem nagyon hallgattam sztereo-t szub-bal, most viszont azon veszem észre magam, hogy egyre jobban tetszik a sztereo is két szub-bal (a szub-ok a front hsz-k mellett vannak közvetlenül). A sokcsatornás zene is sokkal jobb lett mély szempontjából.
A két szub egyenletesebb, egységesebb, homogénebb mélyt eredményez (ami mozin és zenén is kijön), illetve szépen vissza lehet venni a hangerőt, így jobban "belesimulnak" a zenei produktumba a szub-ok. -
nadtom
tag
válasz rudi77 #141068 üzenetére
Nekem 2 db Elac 2070-em van (22m2-re). Én inkább 2 db-ot vennék (bármelyikből is), mert az mindig jobb, mint az egy.
Itt kapsz jó áron 2090-est vagy 2070-est:
2090
2070Az Elac-nak van bemérő rendszere ami sokat számít, illetve van négy beállítási lehetőség (Normál, Zene, Mozi, Éjszakai), illetve a hangerőt is tablet-ről/telefonról lehet állítani, ami baromi kényelmes mert nem kell a szub hátulján keresgetni a tekerőgombokat.
[ Szerkesztve ]
-
nadtom
tag
válasz alphamooncam #140899 üzenetére
Pü ment.
-
nadtom
tag
válasz alphamooncam #140895 üzenetére
Ez világos, inkább az érdekelne, mit tudsz tenni pl. a 32.88Hz-es vagy az 50.29Hz-es alapmódus "kilövésének" érdekében?
-
nadtom
tag
válasz BBéci #140888 üzenetére
Egy Umik-1-es mikrofon kb. 35eFt, a kalibrációs file-t a szériaszám alapján le lehet tölteni. A Room EQ szoftver ingyenes (ezt a mikrofon ajánlák is hozzá) elég jó, részletes leírás van a szoftverhez, igaz csak angolul.
Tényleg nem ördöngősség mérni, a tudás a mérések kiérékeléséhez kell inkább, de még ez is tanulható.A nagyobb gond ott kezdődik/kezdődhet, ha mondjuk probléma van az utózengéssel (RT60), akkor nem árt ahhoz a tapasztalat, hogy pl. 150-700Hz között (ahogyan ez pl. alphamooncam-nál is gond) milyen panelekkel, hogyan lehet javítani, rendbe tenni az utózengést.
-
nadtom
tag
válasz BBéci #140882 üzenetére
Nálam volt Fapaci bemérni a szobát, de én is elkezdtem méregetni, vettem egy mikrofont. Nem az a célom, hogy szakember legyek, csupán érdekel az akusztika, illetve a szoba-akusztika optimalizálása egy hosszabb folyamat, amit időnként nem árt ellenőrizni egy-egy méréssel (pl. egy-egy változtatásnak van-e, ha igen, milyen hatása van?).
-
nadtom
tag
válasz Dave567 #140777 üzenetére
Szerintem az egyik legjobb tartó, nekem is ilyen tartja a surroundot. Arra kell csak vigyázni, hogy ha fényes vagy sérülékeny a hsz-d, akkor valami gumilapot tegyél a szorító pofákhoz (én ezen kívül még egy-egy 10 Ft-os érmét is tettem hátra), hogy a hsz polírozása ne sérüljön.
[ Szerkesztve ]
-
-
nadtom
tag
válasz tom_77 #140187 üzenetére
Atmos-os filmből még nem sok van, de ha az erősítőd tudja pl. a Neural:X hangformátumot akkor a "sima" 5.1-es hangot is egész jól felkeveri az AVR vagy proci az Atmos hsz-kra. Így jobban kitudod használni az Atmos hsz-kat.
Sima gipszkarton dobozt csináltattam az Atmos hsz-nak, akkorát, hogy elférjen (nem volt semmilyen tudatos tervzés). Szerintem fontosabb az, hogy pontosan hová teszed, mint hogy mekkora dobozba teszed. A megfelelő elhelyezésre egy jó lehetőség, az netes anyagok elolvasása után egy-két barát áthívása, akik a fejed fölé tartják a hsz-kat amíg kitalálod hol lesz a legjobb pozíció. -
nadtom
tag
Ha valakit az akusztika jobban érdekel akkor javaslom az AVX-n az Akusztika a moziszobában fórumot.
-
nadtom
tag
válasz nubreed #140175 üzenetére
Ahogyan írtam az 5.1-es rendszerrel azonos hangsugárzó készlettel rendelkező Atmos hsz lenne az ideális.
Ez pl. az én esetemben sem megoldható sajnos, mert az Elac-nak nincs ilyen Atmos hsz-ja.Az 1 alatt gondolom egy pár hsz értesz. Ha kicsi a helyiség elég egy pár, 2db, ha van nagyobb helyed, vagy 2sor ülés van akkor lehet két pár, 4 db is.
-
nadtom
tag
válasz tom_77 #140170 üzenetére
Én a helyedben először a fronthoz és a centerhez passzoló, családban azonos surround-okat vennék. Aztán az akusztikát tenném rendbe, majd aztán foglalkoznék az Atmos-al.
Valóban jobb a plafon Atmos, mint a plafonról visszavert megoldás. Esetleg gipszkarton dobozba nem gondolkodtál? Így nem kell a plafonba süllyeszteni a hsz-kat.Nekem az általad belinkelt Atmos hsz kicsit gagyinak tűnik a rendszeredhez, de nem akarlak ezzel megbántani.
[ Szerkesztve ]
-
-
nadtom
tag
válasz alphamooncam #139986 üzenetére
Az akusztikai problémák kezelésére a legjobb módszer ezek megszüntetése vagy javítása, az EQ csak tüneti kezelés.
Nekem is Elac 2070-em van. Egy eszközre letöltöd az app-ot, majd mérsz közvetlenül a szub mellett egyet, majd egyet a hallgatási pozícióban. A két mérés közti különbségből létrehoz a program automatikusen egy filtert, ezzel próbálja elérni, hogy a hallgatási pozícióban is ua. halld mint a szub mellett.
A görbét persze manuálisan is módosíthatod. -
nadtom
tag
válasz csuszi #139893 üzenetére
Egy jobb minőségű HM rendszeren már lehet jó minőségben zenét hallgatni, de ez zsebbe nyúlós. (Nekem is ez volt a célom, nem akartam 2 rendszert.)
Az Anthem szerintem sem a legjobb választás, csak öt csatornát erősít, nem is atmos képes.
Az alap kérdés mennyi a teljes budget. Ha ez megvan a fejedben, akkor próbálj az előzőekben említett ökölszabálynak megfelelően leosztani a keret. A lényeg, hogy tudásban, minőségben egymáshoz passzoló elemekből rakd össza a rendszert, de a legfontosabb, hogy hallgasd meg ezeket mielőtt megveszed (ha van rá lehetőséged).
[ Szerkesztve ]
-
nadtom
tag
válasz Mizurichi #139654 üzenetére
Nálam is hasonló volt a helyzet azaz hm rendszerből szerettem volna normális sztereo hangot kivarázsolni.
Én háromféle prociban gondolkodtam anno:
Marantz8802A, Athem AVM60, Yamaha CX A5100 (nagyon sok külföldi fórumot és és tesztet elolvastam)
Szerintem arra amit te szeretnél az AVM 60-as a legjobb, aztán a Marantz és végül a Yamaha, bár óriási különbség nincs már ezen a szintem a procik között. (Ha árban tudsz feljebb menni, akkor még Arcam AV860-ban is gondolkodnék a helyedben.)Én végül a Yamaha-t vettem meg, mert árban közel feléért megkaptam, mint a Marantz-ot vagy Athem-et.
Nálam egy NAD M25-ös végfok van a proci után, egy jó forrással már ebből is jó audiophile sztereo-t ki lehet hozni, legalábbis én elégedett vagyok vele. -
nadtom
tag
válasz mandju #139128 üzenetére
Nekem is hasonló dilemám volt, aztán egy Bodor Audio PC-t vettem ami jó minőségi zenehallgatásra és filmnézésre is. A Himedia Q10 pro-t cseréltem rá, azt veri minden tekintetben, de aki hasonlította már az Oppo-hoz, az azt mondja, hogy azt is simán veri. Amit az Oppo tuningolására használnak az ebbe az Audio PC-ben már alapból benne van (dupla alaplapi órajelgenerátor, lineáris táp, stb.).
-
nadtom
tag
-
nadtom
tag
válasz renatto #138079 üzenetére
"Seit 01.01.2002 nach EU-Recht gibt es die vorgeschriebene 24-monatige Gewährleistung auf alle unsere Artikel.
Bei der 24-monatigen Gewährleistung handelt es sich nicht um eine 24-monatige Garantie.
Eine Garantie wird vom jeweiligen Hersteller angeboten, ob 1 oder 2 oder 5 Jahre ist abhängig von Fabrikat und Produktgruppe."
24 hónap szavatosság van minden termékre, de ez nem jelent egy 24 hónapos garanciát.
A tényleges garancia a gyártó által megadott időtáv, ami lehet 1, 2 vagy 5 év a terméktől és termékcsoportól függően.A Marantz 7010-est nem nézted?
[ Szerkesztve ]
-
nadtom
tag
válasz hétalvó #137067 üzenetére
Panasonic PT AT 6000E projekor - SreenLine Amleto 113" 1.4 vászon - Yamaha CX-A5100 proci + NAD M25 végfok - Elac 249.3 front - Elac 241.3 center - Elac 2070 szub - Elac 244.3 surround - JAMO IC 408 LCR Atmos - HiDiamond D7 hangszóró kábel, D5, D4, D3 IC kábel - Bodor Audio HTPC & Himedia Q10pro médialejátszó - Fapaci tápkábelek - KR-Akusztik panelek
-
nadtom
tag
válasz mandju #137027 üzenetére
Nekem is Elac hsz-im vannak (249.3-as széria) és egy Jamo IC408 LCR plafon hsz-t használok Atmos-nak. Nálam 2db van felrakva (szoba méret 4,2x5,2m) szerintem bőven elég. Azért is tetszett ez a hsz, mert a magas és közép csipogókat tudod állítani.
Ha most venném az Atmos-t akkor abból is csak Elac-ot vennék, a szériá ak megfelelő falba építhető verziót (hogy a hsz azonosak legyenek a többivel). -
nadtom
tag
válasz Tonyka 2 #136784 üzenetére
Nekem az első rendszerem egy Technics SU-810 erősítő volt és az akkor csúcsnak számító Aiwa 450 pultos, oda-vissza játszó deck, Orion HS 501-es hangfalakkal
Az Aiwa 450-re és is lecsaptam mikor megérkezett a boltba, mert abban az időben nem mindig lehetett mindent kapni... -
nadtom
tag
válasz hétalvó #136726 üzenetére
Én is HTPC párti vagyok , DE kérlek (ha beszélsz angolul) olvass el egy-két cikket az olcsó és drága hdmi kábelek közötti különbségről. Ott nem fórumos hozzászólók, hanem szakemberek írják le világosan, egyértelműen - mindenféle kereskedelmi érdek nélkül - a tényeket.
-
nadtom
tag
válasz Pazolini #136327 üzenetére
Van egy szint amit nem lépek át, és nem is kifejezetten az anyagiak miatt. Ezért írtam le, hogy marad az ELAC 249.3 vagy 10 évre, mellesleg most már tényleg elégedett vagyok a mozival és a sztereo-val is.
A Bodor Audio HTPC-je az utolsó lépés volt a sorban, most már hátradőlök és élvezem a zenét és a mozit. -
nadtom
tag
-
nadtom
tag
válasz Nemir Ombe #136322 üzenetére
Ha hamarabb megtalálom ezt az oldalt akkor az ELAC 249.3-as front helyett a 409-est vettem volna meg.
-
nadtom
tag
Szuper áron vadi új, original csomagolású, Elac hsz-k, ha valakit érdekel.
[ Szerkesztve ]
-
nadtom
tag
válasz MasterMark #135824 üzenetére
A vetex ezért kell, megakadályozza a kiporzást.
Egyébként Airrock ND gyapotot érdemes venni, mert az nem káros az egészségre. (A vetex-et mondjuk én akkor sem hagynám el, biztos ami biztos.) -
nadtom
tag
válasz Pazolini #135765 üzenetére
Ez egy Audio PC amivel mozizni is fogok, így lehet HTPC- nek is nevezni, Még nem teljesen kész állapotot mutat.
Egy kompromisszumos megoldás, azaz nem csak és kizárólag a legjobb zenei hangzás volt a fő szempont az építésnél.
2 TB vinyó van benne, Silverston Grandia ház, I5 proci, az USB kárty a is Bodor féle lesz, de nem tudom a házon kívül vagy belül lesz. A proci venti csak bizonyos hőfok fölött kapcsol, a mozizás miatt kell.Bocs de a legtöbb szakmai kérdésedre nem tudok válaszolni, mert nem szakértem ennyire a dolgot, ezt direktben a Bodor Audio-nak kellene feltenned.
-
nadtom
tag
válasz Pazolini #135748 üzenetére
Igen, de nem az első.
Egy fórumos társnak már van ez a kombináció Bodor HTPC + 8 csatornás Bodor DAC (előerősítős). A jövő héten lesz alkalmam meghallgatni a rendszert. A jelen infóm szerint jobban szól mozi és sztereo esetén is, mint a korábbi ~2MFt-os AVR-je.
Főként zenére (2ch, 5ch) de mozira is ezt szeretném használni.Sajnos a HTPC+DAC-kal nincs Atmos, Neural:X, de van szuper jó hangminőség minden csatornán.
[ Szerkesztve ]
-
nadtom
tag
válasz Tonyka 2 #135731 üzenetére
Egy pontos típust tudnál mondani melyikre gondolsz?
Lehet eljön az az idő is, de most per pillanat a Nad végfok az utolsó amit cserélnék.
Van még azon a téren is teendőm, hogy egyszintre kerüljön a rendszer. A jövő héten hozom haza a Bodor féle HTPC-m, azután meg egy 8 csatornás (Bodor féle) DAC van a tervben. -
-
nadtom
tag
válasz Dorian #135663 üzenetére
Nekem voltak - egy rövid ideig - front high hsz-im, ahogyan írták, szerintem sincs semmi értelme, inkább rontott, mint javított.
Kb. 1/2 éve van Atmos rendszerem, a kezdeti lelkesedés után, ma azt mondanám, ha valaki komplett hm szobát csinál ne hagyja ki, de csak ezért nem érdemes átalakításba/AVR-cserébe kezdeni...
Ha a Neural:X keverés nem lenne, akkor még ennyi értelme sem lenne az Atmos hsz-knak. -
nadtom
tag
válasz VGYke #135664 üzenetére
Két válsztásod van:
1. Hónod alá veszed az erősítőt és elmész egy-két nagyobb házimozis boltba és meghallgatsz pár árban neked megfelelő 5.0-ás szettet. Én úgy választanék, hogy esetleg egy jobb AVR-hez is jó legyen majd a hsz szett. (Most talán úgy gondolod, hogy minden jó lesz neked, de az igények nagyon gyorsan változnak/nőnek, tapasztalatból mondom...:-))
A panel lakás miatt kérdés a szub szükségessége, kell-e, bírák-e majd a szomszédok?2. Fórumok, vélemények és tesztek alaján veszel valamit, ami vagy bejön vagy nem...
Én az elsőt utat követném, de te tudod. Arra figyelj, hogy ne csilliárdos kábelekkel és lejátszókkal teszteljék a hsz szettet, ha az első opciót választod.
-
nadtom
tag
válasz mandju #134810 üzenetére
Nekem egy NAD M25-ös végfokom van és egy Yamaha 5100 proci. Jól dolgoznak együt, még zenét is lehet vele hallgatni. (Bár most gondolkozom egy külső DAC beszerzésén.)
Sokat olvastam a proci témában teszteket, ezek alapján a sorrend, szerintem:
Ha van rá keret:
1. Athem AVM60
2. Marantz 8002aHa csak kevesebb:
3. Yamaha 5100
4. Marantz 7702mkIIAz lehet, hogy most nem érdekel az Atmos, de később nehéz lesz eladni egy procit, ami nem tudja a legújabb formátumokat.
[ Szerkesztve ]
-
nadtom
tag
válasz xtremetuning #134652 üzenetére
Pont ezt írtam én is, úgy tesz hozzá, hogy nem rontja le.
-
nadtom
tag
Kicsit lemaradtam az olvasással 178 hozzászólás érkezett... látom a kábeltéma felpörgette a topik-ot.
A saját tapasztalatom:
Hdmi: Egy 9eFt-os 15m-es ebay-es kábelem van, ami tökéletes a projektorhoz. Sokat olvastam (külföldi fórumokat teszteket) ezek alapján egyértelmű véleményem, hogy nem érdemes rá költeni, mert vagy működik vagy nem. Én az amazont használom egyébként a megfelelő termékek kiválasztására ilyenkor, a véleményeket elolvasom, ha X ezer ember jót írt róla akkor megveszem. Így tettem a hdmi kábellel is.
IC és hangfal kábel:
Szerintem ha valakinek egy egyszerűbb, olcsóbb rendszere van fölösleges a kábel témát fetisizálni, mert nem fog kijönni a különbség. Ahogyan többen is írták azt a plusz pénzt a rendszer elemeire kell költeni inkább a kábel helyett.
De elérkezünk egy szintre (hogy ez pontosan hol van, az jó kérdés) amikor már igen is számit a kábel, javítani nem fog csak max. nem ront a rendszeren, és simán hallható lesz a javulás (nem placebo!)
Jó és szép dolog (lenne) a hsz és Ic kábelek otthoni próbálgatása de egy átlagos mozi és zenebarátnak erre általában nincs lehetősége. Ezért nem marad más hátra csak a magyar és külföldi fórumozás, illetve olyan emberek megkérdezése aki pl. munkajából adódóan sokkal nagyobb tapasztalattal rendelkezik (persze ilyenkor figyelni kell arra, hogy ne az érdek beszéljen belőle), vagy a megveszem jóáron és ha nem jött be eladom folyamat.
A saját tapasztalatom az, hogy sokat tud egy jó Ic és hsz kábel hozzátenni a hangzáshoz, persze a "sokat" egy szint fölött már relatív, mert sokat kell fizetni egy kicsi javulásért. Ugyanakkor ha nem veszünk a minőségi komponensekhez passzoló kábelt alkor minek fizettünk sokat az elemekért? Ha egy Audira Trabant felnit+gumit teszek és az esztétikát elfelejtem akkor sem tudom azt a gyorsulást, menetstabilitást, komfortot, stb. megkapni az Auditól amit egyébként tudna.
A merre induljak kérdés a legnehezebb, nekem az jött be, hogy privátban leveleztem egy fórumos társsal aki minden kereskedelmi érdek nélkül megosztotta velem a tapasztalatait (legtöbbször nem is Mo.-ról rendeltem így nem volt kérdés számomra az, hogy minden érdek nélkül segít). Amit mondott az tégyleg be is bizonyosodott, így utólag is köszönöm neki.Tápkábel:
Ebben a kérdésben nem tudom mit higgyek, őszintén szólva itt az az elvet követtem, hogy vettem egy nem túl drága 25eFt-os (értsd jól a tápkábel árakat tekintve) kábelt, hogy megnyugtassam magam ez is megvan.
A vakteszten biztosan elbuknék, itt a megvettem, megnyugodtam hatás volt, ezt nem is titkolom. -
nadtom
tag
Van egy két jó áru cucc itt: [link]
Most rendeltem 2 db Elac 244.3 surround sugárzót 799Eur/db helyett 444Eur/db áron. Hirdetés szerint kiállítási db, miután felhívtam őket közölték van eredeti csomagolású is...
14Eur-ért küldik házhoz...[ Szerkesztve ]
-
nadtom
tag
A karácsonyfa alá új szub került a 2 db Jamo-t (650-es és 660-as) váltva
Olvasgatás és hosszas gondolkodás után 2 versenyző maradt az SVS 13 Ultra és az Elac 2070.A végső döntésnél a saját szempontjaimat vettem figyelembe.
Nálam előny, hogy "elöl" minden Elac ezért - úgy gondoltam - hangilag jobban összepasszolnak, mint az SVS-sel, és a design is passzol. Mivel csak egy szub lesz, előny a nagyobb membránfelület az Elacnál, továbbá van bemérő rendszer és szoftver ami számomra fontos, illetve végül de nem utolsó sorban lényegesen olcsóbb, mint az SVS. Az egyedüli hátránya az Elac-nak, hogy talán nem annyira precíz, mert a hsz-k nem felém fordulnak, de ezzel együtt tudok élni.Egy hatalmas dobozban érkezett, kicsit megijedtem, hogy nem-e egy képcsöves tv-t hoztak a szub helyett, aztán kicsomagolásnál kiderült, hogy a dobozon belül még egy doboz volt (hiába a német precizitás).
Négy db félgömb alakú, puha szilikon talppal érkezett ezeken stabilan áll.Tablet-re vagy telefonra letölthetőn az ingyenes Elac app, amin keresztül villámgyorsan kapcsolódik a szub és esetemben az Ipad.
Az első mérésnél le kell tenni az Ipad-et közvetlenül a szub elé és a szoftver 20 és 160Hz között 16 különböző frekvencián beméri a szub-ot.
Ugyanezt a bemérést kell megismételni a hallgatási pozícióban.
A szoftver az eltérés alapján korrigál, ezért nincs jelentősége (szerintem) a bemérő eszköz mikrofon-kalibrálásának.
Az egész beállítás kb. 5perc. (A bemérés alatt megdöbbentő volt számomra, milyen brutális hangok kiadására képes .Négy üzemmód választható normál, zene, mozi, éjszakai. A tablet-ről nagyon kényelmes az állítása, el lehet szórakozni vele, ha nem tetszik a bemért érték, akkor minden kézzel is állítható, ezen túlmenően minden szokásos paraméter állítható, még az auto on-off ideje is.
A tablet-es állítás azért is praktikus, mert a szub hangerejét gyakran állítani kell a zenétől függően.Még bejáratás alatt van de már látom, illetve hallom, hogy más ligában mozog, mint a Jamo 650-es szub...
Úgy érzem, most már megvan az a zenei hangzás amit kerestem. Az Elac, NAD, Yami hármas mindig szépen szólt de sokszor úgy éreztem, tolnom kell egy kis magasat és mélyet a Yami-n, mert hiányérzetem van/volt.
Aztán bekerült a Hidiamond D7-es hsz és D5-ös IC kábel, a magas hangok a helyükre kerültek, de azzal együtt, hogy a mély még tisztább, precízebb lett, egyben kevesebb is lett. Próbáltam a Jamo szubokkal kompenzálni, de nem volt az igazi, nem éreztem, hogy ez az, ezt kerestem (nyilván ez nem csoda).Volt egy kis időm tesztelgetni, leginkább zenét hallgattam (tudom eretnek dolog, de nekem tetszik a 2.1-es felállás sztereo zenéhez) eszméletlen jó mélyet tol, mindegy mit hallgatok mosoly jelenik meg az arcomon, tiszta zenei orgazmus .
Filmeknél is teljesen más az élmény, olyan mély-dinamika van, olyan hangok jelennek meg, amit korábban nem tapasztaltam, sokszor összerezzenünk egy-egy jelenetnél.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest