- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
krichd1
addikt
válasz
Nemir Ombe #133751 üzenetére
Nem, viszont másból se nagyon, mert annyira nem érdekel.
-
krichd1
addikt
válasz
Nemir Ombe #133743 üzenetére
Azért annyira nem rossz az LSR305.
-
krichd1
addikt
válasz
bajnokpityu #133348 üzenetére
Szimmetrikusból ott van például a Sommer Epilogue XLR, bár ezt csak gyárilag szerelve lehet kapni, így annyira nem nagyon olcsó, de szokott belőle lenni használt, vagy a márkatárs Aqua Blue, ebből már van méterre is, ezzel még ismerkedem, olcsóbban ott a Belden 8412.
-
krichd1
addikt
válasz
Vikthor #131527 üzenetére
Viszont még az RTi szériának is vannak alapvető hibái, például a magas hangszórója teljesen különálló életet él, a beszédhang hangszínét is csak nyomokban sikerül eltalálnia, és összességében sincs egy arányos hangképe. Az LSiM-el legalább már lehet normális hangot csinálni.
-
krichd1
addikt
válasz
liszi70 #131289 üzenetére
Amikor kezdtem a hangszóró kábelek próbálgatását főleg az olcsóbb kategóriákból, vagy már az annyira nem olcsó, de márkás, neves gyártók alsóbb kategóriás kábeleit, akkor mindig a 2*2,5mm-es villanykábel volt a referencia, ennek olyan 200Ft métere. Amúgy tényleg nem csak a SAL kábel volt rosszabb nálam, más kábelek is elbuktak. Akkor még Royd Minstrel-em volt, az sem egy drága hangdoboz, de már annak sem volt mindegy.
-
krichd1
addikt
válasz
Joshi #131271 üzenetére
"amúgy Somogyis legvastagabb kábeleim vannak, bőven jó a középkatig."
Ilyesmit még a belépő szintű topikban sem szabadna írni, nemhogy az elvileg haladóban. Azok a SAL-os kábelek még a sima mtk villanykábelek minőségi szintjét sem érik el, egyszerűen nem érdemes pénzt adni értük.
-
krichd1
addikt
válasz
MasterMark #131080 üzenetére
Igen.
-
krichd1
addikt
válasz
ithomas #130149 üzenetére
Az, hogy a globális honlapjukon nincs rajta ez a típus, annak azaz oka, mert nem vette a cég a fáradságot, hogy csináljanak egy archívum/már nem gyártott termékek oldalt, ahol a kifutott termékekről lehetne informálódni, sajnos ez a jelenség nagyon sok márkánál előfordul. Egyébként az SB12-Plus az SB13-Plus elődje.
-
krichd1
addikt
válasz
bajnokpityu #130138 üzenetére
Régebbi 700-800$-os SVS SB12 Plus-hoz képest tényleg elég szegényes a ki-bemenetek száma és az állítási lehetőség.
-
-
krichd1
addikt
válasz
Nemir Ombe #129240 üzenetére
Nem biztos, csak feltételezés.
-
krichd1
addikt
válasz
Nemir Ombe #129231 üzenetére
Az utolsó mondat csak kis kitérő, nem az a lényeg, úgy látom kár volt odaírni. Centerre visszatérve, 25cm-esnek a nagyobb érzékenysége, nagyobb hangereje lehet az előny. Meg ugye a center dobozok általában jóval kisebbek, mint az álló társaik, amikkel ugye szinkronban kel lenniük hangzást tekintve, lehet néhány gyártó így oldja meg, kisebb űrtartalom, nagyobb hangszórók, de csak találgatok. Ráadásul ha úgy vesszük, a centerek is sokszor háromutasok, pedig elég lenne elvileg bőven a kétutas konstrukció is 80Hz-ig.
-
krichd1
addikt
válasz
bajnokpityu #129227 üzenetére
Szemléltetésként nézzünk másik példát. Ribbon panelsugárzók, Magnepan paletta, sztereó. Ahogy mész felfelé a legkisebbtől legnagyobbig, egyre nagyobb méretű hangot tudnak, persze ezzel együtt egyre nagyobb szobát és hallgatási távolságot is igényelnek, de így egyre közelebb kerülünk a valós arányokhoz. Azt most tegyük margóra, hogy a karakterük is változik, most lényegtelen. Viszont abban nagyon hasonlóak, hogy mindegyikhez kell szubláda, hogy tisztességgel meglegyen a mély tartomány is, abban a méretű szobában, ahol egyébként már ki tudnak teljesedni.
Gondolom hasonló lehet az oka centereknél is. Mivel a legnagyobb álló hangdobozoknak is kell legalább 40 négyzetméter és így valószínűleg már jobban kijönnek a 25cm-es mély-középpel összességében. Akár háromutas konstrukcióban is középmély hangszóróként. Persze megtehetnék azt is, hogy tesznek bele több 16,5cm-es mélyközép hangszórót, ahogy az manapság divatos, még mélysugárzóknál is. Általában azzal szoktak érvelni, hogy kisebb hangszórónak, kisebb a "mozgó tömege", így az erősítőnek könnyebb az kontrollálni stb... Szerintem meg csak sóherek kifejleszteni többféle hangszórót, így olcsóbb egy fajtából egyre többet belerakni a hangdobozba felfelé menve a ranglétrán. High-end típusoknál már azért vannak kivételek, jó példa erre az előbb linkelt Grande Utopia.
Vagy ott a hangosítási vonal, itt használnak 12", 15" mély-közép hangszórókat is, aztán mégis ott vannak mellettük a szubok. -
krichd1
addikt
válasz
szepi0808 #129214 üzenetére
Dehogy fulladnak ki azok a JBL-ek 30 négyzetméteren, ellenkezőleg, ott kezdenek élni igazán.
(#129224) bajnokpityu: Jól jön az a középtartomány testességéhez, természetességéhez és közép- és felső basszus tartományhoz is.
(#129227) bajnokpityu: Szerintem nem a határfrekvenciákból kell kiindulni.
-
krichd1
addikt
válasz
BBéci #129099 üzenetére
Annak én is jobban örülnék, ha a Triangle szetteket tennék inkább előtérbe. Klipsch RP helyett ott van ez, bár ezzel a kezdő fülű közönséget nem lehet annyira lenyűgözni.
Egyébként én nem értek hozzá, filmeknél jobbára a beszédhangra figyelek, a csitt-csatt, dirr-durr, piff-paff, bumm-bumm filmek meg amúgy sem érdekelnek, inkább zenét hallgatok. -
krichd1
addikt
válasz
Nemir Ombe #129047 üzenetére
Csak ahhoz az ELAC-hoz már elég jó rendszer is kell, nehogy a hallgathatóság rovására mennyen a modern, technokrata hangzás.
-
krichd1
addikt
válasz
clyvejhamma #129045 üzenetére
Szia, szerintem a Diamond 10.5 egy közepes belépő kategóriás hangdoboz, a Klipsch RP 260F egy túlárazott belépő szintű, nem túl jól sikerült, erősen ízlésfüggő típus. Az ELAC FS 58 már egy jobb alsó-középkategóriás hangsugárzó, de ami most az avx-en van, az túlárazott. Annyiért már van például márkán belül ELAC FS 207 is, vagy FS 207.2 Limited Edition.
-
krichd1
addikt
válasz
gabo01 #126384 üzenetére
A Reference 1i és az 1 mk2 mindenképp belépő kategória, ilyeneket már hallottam. A Reference ONE és a 10 gondolom hasonló szinten vannak, de lehet tévedek. Attól hogy a membrán hasonló, még nem biztos, hogy ugyanaz a hangszóró van benne, mint a Kappákban.
Az RS 2000-ről nem sokat tudok, de egy próbát megérnének szerintem. -
krichd1
addikt
válasz
Nemir Ombe #124984 üzenetére
Ez is elég valószínű.
-
krichd1
addikt
válasz
Tarlóbetyár #124982 üzenetére
Ha nem emlékszel pontosan, hogy melyik pillanatban ment tönkre a hangszóró, akkor nehéz megmondani. Az is lehet, hogy az egyik oldal nagyobb terhelést kapott és nem bírta.
-
krichd1
addikt
válasz
Tarlóbetyár #124978 üzenetére
Szerintem ha az erősítő lenne a hibás, akkor mind a két magassugárzó "kinyiffant" volna. Bár nem ismerem a körülményeket.
-
krichd1
addikt
válasz
liszi70 #124943 üzenetére
Nem tudom milyen tiltó jogszabályok vannak rá. Én használtam pár hónapig frízzel bevont kőzetgyapot paneleket, de inkább megszabadultam tőlük, mivel nem tudni biztosan az egészségügyi következményeket. Aztán megcsináltam az Auratech féle nádszövet paneleket és azokkal is elégedett vagyok, pedig csak 4 darab van belőle a kritikus helyeken. Ha lesz időm, energiám, kipróbálom majd a fagyapotot is, arra azt írják néhány helyen, hogy még jobb hangelnyelő, mint a kőzetgyapot.
-
krichd1
addikt
válasz
tomic #124907 üzenetére
Nádszövetből is csinálhatsz paneleket, nyomtatott szövet bevonat mehet erre is, ha szeretnél és ezek tényleg jók. Üveggyapotot, kőzetgyapotot én sem tennék szobába, egyébként is drága az olyan anyag, ami elvileg tényleg megakadályozza a kiporzást.
-
krichd1
addikt
válasz
bajnokpityu #123853 üzenetére
Rosszul gondolod, több mint fél éve nem ír már a DAC-osba.
-
krichd1
addikt
válasz
fehér_ember #123778 üzenetére
Ezek közül a két Furutech eléggé kilóg az ára miatt, én a ródiumos villát választanám ebből a listából (saját rendszeremhez). Van olcsóbb változat is FP-209-10R néven, ez jobb ár/érték arányú. Egyébként érdekes ez a villa, banándugó kérdés, elvi levezetések alapján az utóbbi a jobb, viszont én csúcskategóriás kábeleken eddig inkább villát láttam.
-
krichd1
addikt
válasz
Szabikaa20 #123351 üzenetére
Ha már Yamaha, akkor ezek helyett szerintem keress használt S-1000-et sztereóra, ez még nem régi típus és már egy jóval komolyabb szint lenne hangminőségileg.
-
krichd1
addikt
válasz
BBéci #122832 üzenetére
Vicc akart lenni, csak lemaradt a
. Egyébként azok az eurós összegek nem teljesen kőbe vésett árak, ahogy észrevettem.
(#122833) Pazolini: Valószínűleg igen, kevés, bár én nem ismerem a HM erősítőket. Elac is pontos, precíz, de másabb karakter, illetve karcsúbb a hangja.
-
krichd1
addikt
válasz
Pazolini #122829 üzenetére
Szia. A Vento Reference 7 DC már nem Ikon 6, hanem Rubicon 6 szint. A Cantonnak őszinte, neutrális, kicsit kemény hangja van, ennek minden előnyével, hátrányával, tehát kiszolgálására oda kell figyelni.
Elac az árait ilyen misztikumként kezeli, ezért sosem tudom, olyan mint a mesében, hol van, hol nincs, de többnyire nincs, mintha nem is akarnák eladni. -
krichd1
addikt
válasz
dota1 #120304 üzenetére
Ha új Focalt szeretnél, itt elég jó árban van a C8 VW (826 VW utódja), főleg a "különleges ajánlat" csomagban éri meg, szinte "ingyen" adnak hozzá erősítőt. Jobban járnál vele zenére, már ha tetszik ez a fajta hangzás.
(#120306) dgyuri0123: Plusz a VW egy továbbfejlesztett, jobb széria, mint a sima V.
-
krichd1
addikt
válasz
bajnokpityu #111130 üzenetére
Igazából egyik sem teljesen pontos megnevezés gépészeti szempontból, hidegsajtoló hegesztésnek nevezik (ezen belül vannak külön kategóriák). Hidegsajtolás megnevezést inkább az agráriparban elterjedt, amikor a magvakból kipréselik az olajat.
Amúgy ahány könyv, írás, annyi féle megnevezéssel találkoztam már, szövegkörnyezetből azért ki lehet találni, mire gondolt az író. -
krichd1
addikt
válasz
bajnokpityu #111128 üzenetére
Nem olvastam félre, pont azért írtam így, hogy könnyebben rátaláljanak a cikkre, ahol írnak erről.
Egyébként tudom, hogy helytelen elnevezés, de sokan így nevezik valamiért. Valószínűleg keverik a kettőt. -
krichd1
addikt
válasz
bajnokpityu #111125 üzenetére
Octogon Audionál csinálnak egyedi méretre helyben hideg hegesztéssel AQ kábeleket. Azt nem tudom hogy más márkájú vezetékekkel és csatlakozókkal készítenek-e ezzel a technológiával kábelt.
-
krichd1
addikt
Van Damme kábelek közül ez a széria használható sub kábelnek, még nem próbáltam, csak tipp.
-
krichd1
addikt
válasz
bajnokpityu #102115 üzenetére
Nekem is ez tűnik logikus magyarázatnak, ekkora (több ezer ps) jittert nem enged meg a HDMI szabvány.
-
krichd1
addikt
válasz
Tamoo #102105 üzenetére
Nem tudom, én is meglepődtem a brutálisan magas értékeket látva, de vannak a mérés szerint alacsony jitterű eszközök is. HDMI-nél a jitter értékét gondolom videoval és hanggal együtt mérték, de el kell olvasni a mérésről a cikket, úgy a tiszta.
A mérés, amit linkeltem, ott is van 100ps feletti érték. Más méréseket is lehet találni, azokban 100-700ps közötti értékekről írnak, a rosszabb minőségű kábel ehhez még hozzátehet. -
krichd1
addikt
válasz
bajnokpityu #101798 üzenetére
Mikre gondolsz pontosabban ?
-
krichd1
addikt
válasz
Dorian #100405 üzenetére
Attól függ milyen fajtát szeretnél. IC-ből ezt érdemes szerintem, bár ez a drágább kategóriába tartozik márkán belül. Hangfalkábel bonyolultabb téma, mivel ha megnézed mindegyik féle kábel más vezető ér keresztmetszettel, konstrukcióval készül. Érdemes akár biamppal is próbálkozni a tour grade multicore kábelekkel (8 x 2.50mm, vagy 4 x 4.00mm).
-
krichd1
addikt
válasz
whatnot #100397 üzenetére
Táp mindig fontos. Arról működik minden, motor, optika, mozgató mechanika, DAC IC minden mindenre visszahathat táp oldalról, főleg ha rosszul van megcsinálva. Mechanikai rezgésekről még nem is beszéltünk. Ha konkrét bit hiba nem is, jitter mindenképp keletkezik, kérdés hogy mekkora. Szerencsés esetben a hibajavító áramkör lecsökkenti, feltéve ha elég nagy a puffere. Ugye lejátszásnál nincs sok idő erre, nem úgy mint egy egyszerű másolásnál, ahol akár órákig is elszórakozhat hibajavítással a technika.
Régen csak a drágább CD lejátszók vették a fáradságot, hogy több hiba esetén ténylegesen kijavítsák a hibákat (már ha ezt a hibajavító kód lehetővé teszi), az olcsóbbak pár hibát javítanak (ameddig kevésbé számításigényes, mivel kis pufferük volt, ha volt egyáltalán), a többinél meg interpolálnak. Manapság már számítógépekben is használt mechanikát, elektronikát, nagy puffert használnak. Viszont analóg résznél még mindig hajlamosak spórolni.
-
krichd1
addikt
válasz
whatnot #100390 üzenetére
Bitzajt nem írtam.
Kérdésedre idézek egy mondatot, amin majd lehet csámcsogni."Az optikai vevőegység tápfeszültségének legkisebb változása, zaja hatványozott mértékben jelentkezik a kiolvasott jelben, amely még a digitális döntés - 1 vagy 0 - előtt hamis információt adhat ahhoz."
Megjegyzem még egyszer, hogy nem tudom jól megfogalmazni, nem is értek hozzá. Ha szakmai választ akarsz, azt ne tőlem kérdezd.
-
krichd1
addikt
válasz
whatnot #100371 üzenetére
Elsősorban ne hibás bitekben gondolkodj, hanem zajjal terhelt bitekben. Egyszerű másolásnál ez nem okoz gondot (kivéve ha a meghajtó olvashatatlannak nyilvánítja a lemezt), de audio lejátszásnál már igen, mivel a plusz zaj kihallható analóg résznél. Bár így nem teljesen pontos megfogalmazás, de mind1. Én nem akarok ebbe belebonyolódni, nagyon precízen nem tudom megfogalmazni, úgy, hogy ne lehessen belekötni.
-
krichd1
addikt
válasz
bajnokpityu #100362 üzenetére
A linkelt diplomamunkával az elméleti rész, ami most szükséges, érdekes a felmerülő kérdésekhez. Maga a termék megítélése más téma.
Human Audio is tartott kiselőadást hasonló témában, azt az anyagot nem tudom hol lehet elérni. Ilyen marketing jellegű interjút, blogbejegyzéseket nem mindenki fogad el hiteles forrásnak, még akkor sem, ha egyébként igaz a tartalma. -
krichd1
addikt
válasz
bajnokpityu #100094 üzenetére
Ilyen hifi grade 6mm2 kábel nem volt még, amikor én kértem próba darabokat, így nem ismerem, csak ezért kérdem, hogy máshoz hasonlítottad-e márkán belül. Mondjuk elég széles a paletta, lehet miből válogatni, egyik kábelnek sem vészes az ára.
-
krichd1
addikt
válasz
bajnokpityu #100080 üzenetére
Tisztességes minőségű ipari kábeleket gyárt a Van Damme, én is ennek a gyártónak a termékeit használom, amióta elegem lett a kábelcserélgetésből. Lehet már írtam is korábban.
Tour Grade fekete hangfalkábeleket próbáltad vagy az ezüstözött IC-t?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Már elérhető a PIONER című MMOFPS demója
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Honor Magic V2 - origami
- Milyen notebookot vegyek?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Vezetékes FÜLhallgatók
- További aktív témák...
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman Z1 Plus Enermax 750W
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged