- A hivatalos árnál jóval többe kerülhetnek az új GeForce-ok
- Megágyazott az egyik exascale rendszerének Németország
- Kvantumpontos OLED óriással bővült az INNOCN gaming kijelzőinek kínálata
- 2 TB-osra hízott a Team Group egyik strapabíró memóriakártyája
- Jóval kevesebbet költ a modern gyáraira idén a Samsung
- Milyen széket vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Milyen egeret válasszak?
- Apple notebookok
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kompakt vízhűtés
- Milyen asztali médialejátszót?
- A hivatalos árnál jóval többe kerülhetnek az új GeForce-ok
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz tomyka74 #146090 üzenetére
nem sok hidd el, ha a rendszer rendben van, akkor a hangerő nem zavaró, sőt élvezhető...
ha torzít vagy elfogy a kraft akkor van hogy magas hangerőn, már zavaró a hang.
én is azóta tudom ezt amióta a CA van, nálam is az alap -14-12 db-nél indul.
van ilyen film ami -8 db-en megy és élmény a hang
az onkyo RZ-900-al nem mentem 24 db fölé soha"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
-
Petikusz
tag
Nem egységes az házimozi erősítőkön a hangerő mutatása? nekem pio lx302 van és alapró -36db körül indúl mikor bekapcsolom, és a 0-hoz közelive hangosodik.
-
Dorian
félisten
válasz tomyka74 #146090 üzenetére
Alapvetően - bizonyos határokkal - nem a nagy hangerő zavaró, hanem a nagy torzítás (ez fakadhat akusztikából, elektronikából is). Ha ezt alacsony szintre hozzuk, úgy a nagy hangerő nem lesz bántó, hanem az előnyeit fogjuk élvezni.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
-
Dagidög
senior tag
válasz Dorian #146089 üzenetére
Lehet, akkor már célravezetőbb, ha a mély tartományból vágsz. Úgy tarthatod a fix hangerőt és nem lesznek hirtelen összeomlások a dinamikában.
(#146090) tomyka74: Ahogy fejleszted a rendszert, fokozatosan kívánja az egyre nagyobb hangerőt, plusz a fülünk működése miatt így jönnek ki igazán a mélyek. Nálam -12 dB-en jönnek elő az igazán brutális effektek, mint amilyen a Dunkirk szőnyegbombázós jelenetében vagy a Zsivány Egyes zárójelenetében vannak.
[ Szerkesztve ]
-
-
Dorian
félisten
válasz Lacielvtárs #146088 üzenetére
Egyelőre 3 hónapos, és konkrétan megijed, ha van vmi erősen dinamikus jelenet, úgyh a szoktatást majd később. Ezért mostanában csak -17,5 dB-en mozizok, és ha olyan jelenet van, gyorsan lehalkítom akár -22-re is.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Dorian #146086 üzenetére
vagy hozzá szoktatod a fiatalságot a hangerőhöz és akkor apja fia/lánya lesz
nálam a lányom is elég muzikális, szoktunk is "balhézni" hogy kinek a szobájába szól hangosabban a "rendszere"[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Dorian
félisten
Filmajánló:
The Foreigner
Jól összerakott film. Társadalmi kérdés boncolása, akció, dráma. Sztem hangilag is rendben van, de mostanában csak csökkentett módban tudok filmezni, ezt majd más megmondja.[ Szerkesztve ]
-
Norbi 72
veterán
válasz Patice #146081 üzenetére
2500 Wattos,görgess lejjebb.
-
VoidXs
nagyúr
-
-
zsoika
addikt
Sziasztok. Nem pont ide illő téma ,de szerintem ti tudtok segíteni.
Ismerősöm megkért hogy rakjak össze neki egy sztereó rendszert max 200 eFt ból. Igazából azt sem tudja mivel (lemezjátszó, tv,sz.gép, stb)és milyen formátumú (mp3, flac stb) zenét fog ....tehát teljesen laikus.
Én ezért egy hk 3770 erősítőt ajánlottam neki mert azon van digitális bemenet és lan is ......sőt bluetooth. Így nem engem fog szidni ha megálmodja hogy mit akar és nincs olyan csatlakozó az erősítőn.Ti ehhez az erősítőhöz (másik erősítő ajánlást is szívesen fogadok) melyik/milyen hangfalat ajánlotok?
Én Focal, Dali Spektor 6, Castle knight 5, esetleg 2 -t ajánlottam neki.
Használtban .Castle Conway 3 jó lehet?
Köszi -
Norbi 72
veterán
Ez a szomszédbarát mélyláda volt már?
-
ctrlaltdel13
őstag
Ha lesz egy kis szabad időd,írj már egy kis szösszenetet légyszi, az L.C.R szinergiáról.
Ha lehet laikus nyelvre fordítva.
Köszi. -
BBéci
legenda
válasz titanium_100 #146072 üzenetére
Részemről az első nem ajánlott, a másik három viszont igen.
Soha nem ajánljuk az azonos márkájú, gyártmányú hangdobozokat, bár vannak a Pioneer-nak (TAD) és a Yamahának (NS-F) egészen jó szériáik.
Ha mindenből újat akarsz venni, akkor a megadott összegből csak belépő kategóriás rendszerre futja.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
titanium_100
tag
Üdv!
Megkérdezném, hogy a
Harman/kardon
Pioneer
Denon
Yamaha
kombinációból melyiket ajánlanátok? Házimozi erősítőnek. Valamint hozzá való azonos márkájú hangfalat illene
vásárolni? Lehet azzal szebben szólna?
(eddig bent volt a szórásban az Onkyo is de egy házimozis cég lebeszél róla.)
Erősítő + Hangfal szett összesen max 400e lenne a határ. -
Vicarious1
aktív tag
X4300, vagy RZ720...
[ Szerkesztve ]
-
szaki1986
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek. Ismerősömnek lehetősége lenne venni egy erősítőt úgymond "ingyé" egyetemi ösztöndíjon keresztül (ha nem vesz semmit akkor "lenyúlja" a tanszék a pénzt, szóval érdemes lenne mindenképp elkölteni vmire).
Szóval 3 erősítő között vacilál: Marantz SR5012, Denon AVR-X3400H, Onkyo TX-RZ720. Ezek közül melyik lenne a "legjobb"? Esetleg még ez a Denon AVR-X4300His szóba jöhet, ha tényleg megéri a felárat (illetve ha az egyetemen is jóvá hagyják).
Semmi hangfal nincs még, zenére + mozira egyaránt lenne használva. Kb. ennyi az info. Ki melyiket venné?
Előre is köszi a segítséget!
https://www.flickr.com/photos/136049009@N07/
-
Norbi 72
veterán
Filmajánló:
I' remember you.
Izlandi thriller,eredeti hanggal, felirattal a jó!
-
-
mola21
tag
Üdv!
A Quadral Ascent 70 LE hangfalakról mi a véleményetek? Milyen zenékre jó? Milyen erősítő passzolna hozzá?
-
BBéci
legenda
válasz Lacielvtárs #146054 üzenetére
Ez benne van az összefoglalóban, amit kérdésfeltevés előtt kötelező elolvasni.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
AstraCDX
senior tag
válasz Lacielvtárs #146054 üzenetére
A frontok JBL Studio 290 sugárzók lesznek .
Akkor ezekhez jó centernek a JBL Studio 235C ?
Köszi !
Üdv.
Astra
-
válasz AstraCDX #146053 üzenetére
Szia, centert nem az avrhez szoktunk választani, hanem a többi dobozhoz azonos vagy kozel azonos hangszóró készlettel, hangvaltoval rendelkező dobozt választunk, szerintem...
A legjobb a típus azonos center[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
AstraCDX
senior tag
Sziasztok !
Most épülő rendszeremhez centersugárzóra van szükségem .
Az erősítő Marantz SR7005 .
Mely márka/típus ajánlott, és melyik kerülendő ?
JBL Studio 235C jó lehet, vagy kerülendő ?
Üdv.
Astra
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Quetz #146051 üzenetére
Nem kell bele. Az általánosan elterjedt vélekedés szerint a hatalmas méretű toroid trafók garantálják a nagy kimenő teljesítményt és a jó hangminőséget. Lásd OPPO-k, Denon AVC-k, Mark Levinsonok, stb.
Természetesen számos ellenpéldát lehet felhozni.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Quetz
őstag
válasz ctrlaltdel13 #146001 üzenetére
Miért kellene toroid trafó a crown-ba?
-
-
VoidXs
nagyúr
válasz Quetz #146048 üzenetére
A zajhoz még annyi, hogy bent is terem bőven. PC alapon tervez, szóval a szellős elhelyezésen túl a vízhűtés rengeteget hoz, ha pedig TV helyett projektor lesz, az ha külön szobába tud kerülni üveg mögé, egy áldás.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Quetz
őstag
válasz Borisz76 #146041 üzenetére
Nekem is eszembe jutott pár dolog:
- Az Amroc egy online kalkulátor, ha beírod a szoba méreteket és az X a Bolt-area területén van, akkor elvileg jó a szoba méretaránya.
- Hangszigetelés szerintem is fontos, minél kevesebb környezeti zaj jön be, annál jobb jobb lesz a hangminőség. Érdemes utána olvasni a szoba a szobában típusú megoldásoknak. Ez belső fa/fém váz szerkezetet jelent, 5-10cm kőzetgyapottal és dupla réteg gipszkartonnal. A kartonrétegek közé green glue-t szoktak felkenni, az első réteg gipszkartont pedig "resilient channel"-el csatolják el a váz szerkezettől. Magyarul sajnos nem tudom mi a szakkifejezés az RS-re.
- Fontos még a hanggátló ajtó is, nekem is van, automata küszöbbel. Legközelebb ilyet már nem kérek, épített küszöb lesz, mert az nem hullik szét.
- A hangszigetelés még nem oldja meg az akusztikai problémáidat, azzal külön kell foglalkoznod utána.
- Ha 5.1.X atmos, vagy 5.2 kiépítés között kellene választanom, akkor a két mélyládát preferálnám. Ha már hangszigetelt a mozi, akkor zúzzon is
- Szintén +1 a vetítésnek, a legjobb a szőtt hangáteresztő vászon, maszkolással.
- Ha van egy kis extra pénz, akkor az AVX-en találsz hangmérnököt is, aki mér és vagy tervez, de a Totel is jelezte, hogy vállal tervezést, meg hát az összes erre szakosodott házimozis cég. Érdemes lehet futni egy kört velük.
-
WaterWave
veterán
108dB-en mozizni anyám
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
kezo0
addikt
válasz BBéci #146044 üzenetére
Az én „mérőműszerem” valamelyik kedves és inteLLLigens szomszéd, aki még tavaly év végén egy ilyen papírt dobott a levélszekrényembe, és kérését nyomatékosítandó, az egyik, udvarra néző ablakomat is belőtte légpuskával...
Na, ezt csak kis színesként teszem ide.Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
BBéci
legenda
válasz Tonyka 2 #146043 üzenetére
108-115 dB nálam is összejön, ami nagyrészt a mélynyomónak köszönhető.
Igazán ütős, dinamikus hangzást az Arcam AVR500 és valamelyik régi Denon AVC-A1 tudott nálam, 22 négyzetméteren produkálni, no meg természetesen az elő/végfok párosok: Arcam, Marantz, NAD, Yamaha.
Az is tény, hogy a Marantz SR7011 sem tűnt annyira gyengének, mint ahogy sokan állítják.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Tonyka 2
tag
válasz Laposelemer #146038 üzenetére
Ha azt mondod neked ez megfelel, akkor nem kell nagy túlzásokba esned végfok ügyileg. Ez a hangerő nekem a light kategória pl. Ma pl. a Trafó 3 beleütött a 108dB-is itthon.
-
Laposelemer
tag
válasz Quetz #146040 üzenetére
A Crown-nak az 525W/ch csak 300W/ch
Ha 8Ohm-os paramétereket hasonlítjuk ...
Marantz ~80W/5ch
Primare 30.5 125W/ch (AVX-en van/volt)
JBL 160W/chDe a Crown-nak így is előnye van...
És nekem sem mindegy mennyi a W/FtEzt még rágnom kell magamban 2ch vs. 5ch meg a többi ..
De köszi mindenkinek a segítséget
-
Quetz
őstag
válasz Laposelemer #146038 üzenetére
Egy alternatíva: Crown xls1502 2x2 csatorna, elméleti szinten 525w/csatorna, és a feléből megvan.
Azzal számolj, hogy ha a Marantz ~80w/csatorna továbblépsz a JBL 160w/csatorna teljesítményére, akkor az 3dB tartalékot képez a rendszeredben. A Crown kb 7-8dB pluszt tud adni. Ehhez mérd, hogy mit fizetsz értük. -
Laposelemer
tag
válasz VoidXs #146015 üzenetére
Kaptam kölcsön egy Voltcraft hangnyomás mérőt és méricskéltem kicsit itthon. (OK. tudom nem valami profi cucc, de mobilnál fényévekkel jobb)
Oblivion közben mértem ... beszéd és normál hangerejű dialógusok és effektek közben kb. 60dB-85dB között mutatott a műszer a hallgatási pozícióban (2.7m) Az alsó érték volt kevesebb is, nem szöszmötöltem vele.
Nagy robbanásoknál max. 96-98dB-t mutatott a műszer. Ezek nagyját a mélynyomó adta le ...
Nekem ez a hangerő + a mélyek ereje bőven elegendő. A szoba 26nm, átlagos belmagassággal.
A Marantz SR 7010 adatlapján a Marantz 70%-os teljesítmény garanciát ír.
Ami annyit tesz, hogy a 8Oh/ 2 ch teljesítmény 70%-át garantálja 5 ch üzemmódban.
Ami így 87.5W/ch.
Már ha ez igaz és nem csak marketing.Ezzel arra akarok kilyukadni, hogy egy kicsivel nagyobb teljesítményű végerősítő is megfelelhet az én felhasználásomnak.
Azt is értem, hogy ha az AVR mögé pakolok egy 2x-3x akkora teljesítményű végerősítőt, akkor később fogy el, ahogy tolom neki a hangerőt és ezzel együtt az általam használt teljesítmény sávban hozza azt ami elvárható...
AVX-en hirdetnek jó ideje egy JBL Synthesis 5 ch erősítőt .. 500e környékén...
A száraz paramétereknek ez is megfelelhet -
BBéci
legenda
-
-
BBéci
legenda
válasz tomyka74 #146029 üzenetére
Túldimenzionálod, mert az általam említett kifogások egyike sem TV-n mutatkozott meg, hanem hatalmas vásznon. Könnyen lehet, hogy észre sem vennéd.
-
őstag
válasz Borisz76 #146027 üzenetére
Hát ha kell pár tanács:
1. Szoba: Ne legyen négyzet alakú, inkább téglalap. Igazából a téglalap sem jó, legjobb lenne ha több törés lenne a falakban. A plafon lehetőleg ferde legyen (tetőtér), az is sokat segít. Minél magasabb legyen a legmagasabb pontján. Ha mégis téglalap, akkor pl. 3 méter szélességhez minimum 5,5 hosszú legyen. Minél kevesebb ablak és ajtó. Legjobb a pince, ablaktalan, akkor a többi családtag tud aludni. Nekem pincében van, csak a nagyon mélyek jutnak a lakórészbe.
2. Ha már építkezel és nem pince lesz, akkor a szobán belülre a hangszigetelő gipszkarton kerüljön, lehetőleg 2 réteg, a falba jó minőségű szigetelés.
3. Az 55-ös tévét felejtsd el. Az nem moziszoba, hanem egérmozi. Én 2-2,5 méterről nézek egy 60-ast, de már keresem a 70-es utódját. Nekem a projektor nem játszott, mert nem akkora a szoba, hogy érdemes lenne tv helyett, de az emberek 80%-ának a projektor jön be a méret miatt. Ha 3 méternél messzebb fogsz ülni, akkor már projektor szerintem.
Szegényes tudásommal ennyit tudtam elsőre. Az avx.hu fórumon sok moziszoba építőnek van topikja, de csak akkor nézd, ha sok pénzed, vagy erős idegzeted van.
-
-
tomyka74
senior tag
válasz Lacielvtárs #146030 üzenetére
" ha végre elindul " na ezen beszartam!
-
válasz tomyka74 #146029 üzenetére
Látod, ebben is lehet realitás....
Igazából amit ember tervez az nem mindig tökéletes
De tény hogy van ilyen anomália.
Nem tudom hogy ez csakis a CA hibaja/jellegzetessege, de hidd el, a hangminőség - esetemben a cxr200 - mindent feledtet, ha végre elindul[ Szerkesztve ]
-
tomyka74
senior tag
na emberek ahogy olvasgatom itt a kommenteiteket a CA úgymond "HDMI" képi problémáiról már le is tettem róla!!!
nálam alap,hogy valami tökéletesen működjön! agyvérzést kapok ha valami nem hibamentes,ugyhogy jó hogy ezt a problémáikat felhoztátok!
ha túldimenzionálom ezt a jelenséget, akkor lehet,hogy nem is csak a fapadossága miatt nem kel el ilyen áron?! na mindegy ez csak spekuláció. -
-
Borisz76
veterán
Sziasztok !
Van olyan köztetek aki dedikált moziszobával bír ?
Csak azért kérdezem mert tervben van jövőre az építkezés és - ha nem is dedikált moziszobát de szeretnék egy nagyobb " játszószobát ".
Azért nem nevezném moziszobának mert nem csak filmezni fogok hanem netezni, játszani is.Tehát amolyan optimalizált szórakozószoba lenne.
Hálózati adattárolón vannak / lesznek a filmek, játékmentések.
- PC lenne a központ.
- NAS az adatoknak.
- Erősítő hangfalakkal 5.1-ben. ( Erősítő csere esetén Atmos rendszer lesz. )
- 55"-s TVTulajdonképpen most is így használom de a helyiség ahol a motyó van az nappali / háló -ként üzemel jelenleg. Tehát közel sem ideális.
Tippeket, ötleteket, esetleg konkrét tanácsokat fogadnék örömmel.
( Az leendő családi házat eleve úgy terveztetem, hogy be lesz kábelezve. Minden szobába minimum 4db Cat6 kábel fut majd be az ellentétes falakra 2-2, fali aljzatban. )
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
rappit4
őstag
válasz Lacielvtárs #146024 üzenetére
(#146025) VoidXs:
Én ezt használom.
Pro Toolsban pedig egy white noise hallásküszöbre állítva auxon.[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
nagyúr
válasz rappit4 #146021 üzenetére
Azért a folytonos infra nem tesz sok jót, én egy olyan VST-t csináltam hasonló esetre (sub maradjon bekapcsolva auto állásban, mert lusta vagyok), ami félpercenként elnyom fél periódust 1 Hz-en (-6 dB), de csak ha nem volt az elmúlt fél percben annál magasabb a jel.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
válasz rappit4 #146023 üzenetére
Hát nem hiszem hogy hibás lenne mert három különböző kábellel is próbáltam, minden hdmi porton és ami érdekes hogy az a kabel van amit cseréltem most, az iptv boxnal, ahol nincs ez a jelenség.
Előtte is jó volt mindig az iptv box, azóta is jó, csak a mediaplayereknel van ez a jelenség.
A popi is ilyen volt, a dune is...
Csak azt nem értem mit tud az iptv box, amit nem tud a dune
Es igen, neha is kivagnam ha nem lenne ilyen karpotlo hangja[ Szerkesztve ]
-
rappit4
őstag
válasz Lacielvtárs #146022 üzenetére
Akkor az lehet hibás kábel volt, a handshake probléma elvileg független a kábeltől.
Néha fognám és kib***nám az ablakon amikor nincs kép vagy hang de aztán a hangja végül kárpótol. -
válasz rappit4 #146021 üzenetére
Jo tudni hogy nem vagyok egyedül a jelenséggel
Rosszul fogalmaztam a minőség kapcsán, de furcsa hogy másik kábellel elviselhetobb a jelenség.
Nálam volt olyan a korábbi kabellel hogy elinditottam egy filmet es elment a kép
Én úgy oldottam meg hogy a dune képernyőkimelot 10 mpre raktam, mert ha az a dune felirat boklaszik, akkor 'könnyebben' felismeri a jelet.
Én igy tapasztaltam."Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
rappit4
őstag
válasz Lacielvtárs #146018 üzenetére
Azért ebben a 751r V2 is notórius, iszonyat handshake problémákat produkál. Az olcsóbb EDID korrektorok sem oldják meg a problémát, nálam ha nem ASIO-s program vagy wasapi van megnyitva folyton megy egy noise generator az infra tartományban -80dB-n, hogy életben tartsa a HDMI jelet. Ami előrelépés volt, hogy leragasztottam a 19-es pin-t a HDMI kábelen és így legalább nem dobja el a felbontást ha kikapcsolom a TV-t vagy be. (A kábeltől <a minőségétől semmiképp > nem függ ez a probléma)
-
válasz BBéci #146019 üzenetére
Ha hiszed ha nem, azért neha megfordul a fejemben hogy egy csúcs denon milyen hangra lenne itthon képes.
Egyszer ha normális atmost akarok akkor lehet beprobalom azt a vasatMeg komolyan gondolkodom egy cxuhd playerben, ha jol tudom azon több hdmi van, külön a képnek és a hangnak.
Dune is érdekelne dupla hdmivel, mert ez a mostani dune, nekem nagyon bevallt.
Tényleg létezhet dune dupla hdmivel?
Utana is olvasok, hátha, de mondjuk úgy megszerettem ezt a dupla fiókos dunet, hogy nem igazán akarok lemondani rólaSzerkesztésedre : nekem furcsa volt ez a fapadossaga, nagyon tartottam tőle.
De az ELACokkal, nem is hiányzik amit mondjuk az onkyo tudott.
Kicsit olyan mintha lenne itthon három sztereó vegfok[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Lacielvtárs #146018 üzenetére
Sajnos több erősítőre hallottam panaszt, rontanak a képminőségen. Még Primare SPA23-is volt köztük.
Láttam használt, eladó AVR-7200-at 950 és 1050 euró közötti áron, annyiért már durván jó vétel. Inkább olyat vennék, mint rémesen fapados CXR200-at. Nem drámaian jobb a CA hangja, inkább sterilebb, természetesebb. Ha az ember áldoz némi pénzt Audyssey Pro bemérésre, akkor az a kis különbség elvész, sőt, házimozin a Denon hangja lesz jobb.
[ Szerkesztve ]
-
válasz BBéci #146017 üzenetére
Az igen, az azért nem semmi... Köszönöm a választ.
Minőség téren nem bánik jól a kép jellel?
Mondjuk érdekes hogy nálam a korábbi hdmi kábellel volt olyan hogy nem érzékelte a képi jelet a dunetol és volt hogy újra kellett inditani hogy legyen kép és hang, vagy figyelni a be kapcsolási sorrendre.
Érdekes de ez az új hdmi kábellel részben megszűnt.
Most már egyszer egyszer fordul elő, vagy kicsit 'késett' a jel felismerésa korabbi hdmivel vilt vagy 3x,4x újra kellett indulni, mire 'életre kelt'
Amúgy érdekes hogy ezt is hdmi kábel 'minősége' befolyásolja...
Bocsánat, elkanyarodtam a témától. Szóval akkor marad nálam a cxr200 egy jó darabig[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Lacielvtárs #146016 üzenetére
Nem óriási a különbség, de pont annyi, amennyi ahhoz kell, hogy igazán jónak lehessen nevezni a CRX200-at. Jellegében, karakterében változott a két CXR hangja. A nagyobbik magasabb pontszámot kapott a német Video tesztjében, mint a Marantz SR8012 és a Denon AVR-X7200WA. Csak az Arcam AVR750 és a 850 előzi meg.
Viszont a CXR200 nem bánik elég jól a rajta átvezetett videojellel, ebben visszalépés történt a 751R V2-höz képest.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
VoidXs
nagyúr
válasz Patice #146013 üzenetére
Nem is 140 dB-en kellene egy nagyobb kaliberű fegyvernek dörrenni, azt nem élné túl a fülem, de azért a 115-öt tudja, ha szükség van rá hasonló zajoknál. Azt én is utálom, amikor végig ordít a film minden ok nélkül, ide a legrosszabb példa mostanában a Valerian, azt csak 79-es refen tudtam végigszenvedni, holott mindent 85-ön szoktam.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz tomyka74 #146006 üzenetére
Cseppet sem mozgatja meg a fantáziámat az a CA erősítő, de még a 751 sem. Nem rossz, de a CXR200 sokkal jobb, ha már Cambridge Audio.
Az 1:2 arány kiindulási alapnak jó, akárcsak a 80 Hz, de ez utóbbi sokszor bizonyított, bevált. Nem véletlenül ajánlják a legnívósabb magyarországi üzletben, a Házimozi Stúdióban és még sok más helyen.(#145997) lemmy9
Egyetértek.
Akinek egy átlagos (15-30 négyzetméteres) házimozi szobában nem elegendő a Parasound A 52 4 ohmon leadott valós, tényleges 5x225 wattja, az válasszon más hobbit.[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz tomyka74 #146006 üzenetére
Szó se róla, én is nagyon szívesen kipróbálnám azt a vasat...
Nyílván minden erősítő más hangképpel rendelkezik, ez független a hangdobozok minőségétől, azt viszont nem hinném, hogy mondjuk egy 3k-s szett megtudná mutatni egy 4k-s erősítő maximális tudását...( lehet tévedek)A vágásokkal érdemes próbálkozni, nem lehet tudni, kinek melyik lesz megfelelő...
[ Szerkesztve ]
-
tomyka74
senior tag
válasz #98221312 #146005 üzenetére
igen cirka annyi, és én is olvastam már ezt az arányt. de az is bújkál a fejemben,hogy lehet ez is csak olyan " kreált szabály mint a 80 Hz-es városi legenda " !
a denont egy onkyo NR838 váltotta és igen meglepődtem mennyire jobban tetszik a mozija nekem.
és semmi gondom a mostani avr-el nagyon tetszik a mozihangzás most itthon elégedett vagyok a rendszerrel, csak ...... hát annyira basztatja a fantáziám ez a vas mert annyira dicsérik,hogy " hű meg ha a mozija,meg csak ez semmi más" és most ennyi pénzért árulják,és ez kezdett motiválni,az ára.
na ezért agyalok rajta. -
törölt tag
válasz tomyka74 #146004 üzenetére
Nem vagyok benne biztos, (Javíts ki ha tévedek) de az említett Canton szett 3k körül mozog...
Általában 1:2 arányt szoktak javasolni...Igaz az említett szinten nem próbálkoztam, de annó emlékszem, hogy a Polk centeremből a 2100-as Denon, sokkal többett hozott ki, mint az 520...
Nem kötekedésnek szánom ne érsd félre, tényleg érdekel a dolog...
Azt hiszem neked is 2100-as Denon volt, aztán váltottál egy nagyobbra (nem emlékszem most mit használsz), most pedig ezen a felsőkategóriás CA-n gondolkozol...
Mi az ami nem stimmel a jelenlegivel?? -
tomyka74
senior tag
válasz #98221312 #146002 üzenetére
miben lenne kevés?
ezt én itthon miben hallanám meg?avx-en volt már eladó ilyen vas és ilyen szettet hajtott vele az emberünk és nem győzte magasztalni a rendszerét.
azért kérdem,hogy miben hallanám,hogy hát ez a szett kevés ide?
ha ez a vas annyira jó akkor nekem is hanyat kéne esni a mozijától vagy nem ezzel a szettel is? -
bendeguz76
aktív tag
válasz Laposelemer #145992 üzenetére
Nekem egy denon x4000 van.frontnak canton reference 7 hangfalpár,de nagyon más lett zenét hallgatni mikor bekerült a láncba egy parasound hca 1500 sztereo végfok.mintha két kategóriával feljebb lévő hangfalat hallgatnék.
bendeguz_HUN
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest