Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Nikon DSLR topik
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Huawei MediaPad M5 - nagyot szól
- ASUS blog: NVIDIA Reflexet a jó reflexekhez
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Apple notebookok
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ear001
addikt
válasz Nemir Ombe #150253 üzenetére
És szerintem igaza is volt, pláne ha az angolos underestatement beszédmódot is hozzá vesszük.
Bár az olcsóbb tápkábelük kutya közönséges drótnak néz ki, nem az, rendszeresen variálnak rajta, ahogy a termékek is változnak, a nagy az kifejezetten karakteres, elég speciális darab. Ezt ők biztosítják, ahogy akár a komplett kábelezést is meg lehet tőlük venni, ami egységes, igen tisztességes hangzást biztosít. Hogy valaki variálni akar? Tessék, de az már tőlük független sztori.
-
kezo0
addikt
válasz Nemir Ombe #150259 üzenetére
Hát nem tudom... Én valahogy nehezen hiszem el, hogy egy ilyen, döntően szubjektív megítélésű termékkategóriában pusztán az lenne a nagy gyártók érdeke, hogy megfeleljenek a szabványnak. Mert ugye itt azért mégsem villanykapcsolókról vagy hajszárítókról beszélünk – bár valószínűleg az utóbbiaknál sem csak az a legfontosabb, hogy megfeleljenek az érintésvédelmi szabványnak.
zsoika: Épp ezért írtam, hogy elég lenne csak egy 10-20e Ft-os tápkábelt adni alapból a készülék mellé, hiszen az már – sokak szerint – egész biztosan, mindenki számára észlelhetően JOBB hangzást kölcsönözne az erősítőnek. Aztán ha valaki a saját ízlése szerint még többre, még jobbra vágyna, akkor kísérletezhetne a még drágább árkategóriájú kábelekkel.
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
Én hülye meg azt hittem, hogy azért még az IS egy szempont, hogy a versenytársakénál jobb terméket gyártsanak.
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
Amúgy ez tényleg így van, egy komoly gyártó a legolcsobb olyan eszközt használja ami az előírásoknak megfelel, a profit érdekében.
Én is gyártó cégnél dolgozom, így első kézből tudom.
Még a speciális gepeinkben is ugyaz az alkatrész kerül mint a sorozat gyartott gepeinknel, pedig kétszer annyiért adjukJah és igen, nem érdemlik meg
[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
válasz Nemir Ombe #150228 üzenetére
Bizony, volt olyan vak teszt hogy semmi nem láttam
Komolyan bekotottek a szemem sallal, szóval komolynak mondható teszt volt itthon, szerintem
De komolyan meglepodtem az eredményen...
Nem is tudom le írjam e mert a nyugalom megzavarasara alkalmas lenne a szavaim.Liszi70 : jah hogy lemaradtam a lényegről
[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
bajnokpityu
félisten
válasz Nemir Ombe #150194 üzenetére
Nah ezért komolytalan az egyszerre 30as tesztetek:
Egy szint fölött már régóta nem igazán vannak érdemi/minőségi különbségekÍgy jöhetnek ki blöd eredmények, mint írtad anno..
Amikor teszteltem, min. Egy hét volt egy készülék. Nem 1/30ad nap
-
nagyúr
válasz Nemir Ombe #150188 üzenetére
"valahol nem is értem miért "vakteszteli" egy cég a saját termékeit!?"
Ezt most komolyan kérdezed???
Szerk.: Ja, most olvastam tovább a hozzászólásokat, tehát poénnak szántad. Nem különösebben jó poén (írtál már te ettől jobbakat is), de szódával, és sok sok pálinkával elmegy.
"a legtöbb nagy gyártó már a tervezés elején teljesen tisztában van a végleges hanggal"
Hűha, ez az állítás azért gigantikus mértékben eltér attól a szemlélettől, amit itt képviselnek többen, és ki szokta verni a biztosítékot. (A hang összetevőinek misztifikálására gondolok.)
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Nemir Ombe #150188 üzenetére
Azzal és úgy akarnak megbizonyosodni a saját termékük többihez viszonyított hangminőségéről. Vagy akár egy elődmodellhez viszonyítva.
Valóban nem általános, inkább extrém kivétel a Revel.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
nagyúr
válasz Nemir Ombe #150183 üzenetére
Érdekes, az ettől sokkal egyértelműbb marketing-szövegeket, ál-cikkeket, tesztnek álcázott termékajánlókat meg lazán linkelik itt sorban. És be is nyalják őket sokan.
"hidd el, hogy általában nem ez a fejlesztések fő csapásírány "
Hogy elhiszem-e vagy nem, irreleváns, de nem ez az egyetlen cég, aki így IS tesztel.
-
nagyúr
válasz Nemir Ombe #150171 üzenetére
"A Revel számára kialakított, megközelítőleg félmillió dollárból felépített akusztikai kutatólabor magába foglal egy speciális helyiséget is, melyben a cég szakavatott munkatársai különleges, ún. kettős vakteszteket szoktak végezni. Ebben az akusztikailag csillapított kamrában fekete hangáteresztő réteg takar egy elektronikusan mozgatott panelsort. Utóbbin számos gyártó hangsugárzóját szokták elhelyezni. A panelek elektronikusan cserélődnek, ugyanabba a pozícióba mindig más hangfal típus kerül. A sötét szövet másik oldalán ülőknek értékelnie kell a hallottak alapján, anélkül hogy tudnák, milyen gyártótól és milyen értékrendű hangsugárzó szól éppen."
-
bajnokpityu
félisten
válasz Nemir Ombe #150167 üzenetére
Nagyon tapasztalt különlegesen terhelhető fülük van, ha 30 cuccot egymás után normálisan le tudnak tesztelni. Nekem 3 után aznapra pihenni akar az agyam, és inkább zenét hallgatok.
-
nagyúr
válasz Nemir Ombe #150163 üzenetére
Hogy hol járt az ismerősöd, nem tudhatjuk. Viszont a Revelt azért írtam konkrétan, mert megjelent egy cikk a gyárról, és külön fejezet volt szentelve a vaktesztnek. És nem is az egyetlen cég, akikről ezt olvastam. Ha lesz időm, megkeresem a cikket.
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz Nemir Ombe #150158 üzenetére
Zenehallgató, filmnézö is kéne a csapatba.
-
m3ss
veterán
válasz Nemir Ombe #150140 üzenetére
engem erdekelne ez a felajanlas, ha van olyan kabeled is ami nem 80e huf, mert annyiert ha hallom a kulonbseget se fogok venni. szoval ha van vmi realis aru kabel nekem elkuldhetned. hogyan tesztelitek? mert ezt nem tudom A/B-vel valtogatni mint a speakereket...meghallgatok 1 szamot vagy egy jelenetet egy filmbol aztan a masikkal is? nyilvan ugy hogy en ne tudjam melyik kabel van epp bent..
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
válasz Nemir Ombe #150140 üzenetére
Plusz 1,és a tápkábel felajanlashoz jelzem, nekem is van néhány, melyet teszt idejére nagyon szívesen elpostazom, ha valakit komolyan érdekel
És ez a téma soha nem fog 'kiegni'
[ Szerkesztve ]
-
-KP-
addikt
válasz Nemir Ombe #148050 üzenetére
Ez egy akkora nagy urban legend bullshit jó hangszóró nem lassabb semmivel. Szub tartományról beszélünk, nem 3khz-es középhangról mellesleg lehet hogy ugyanazt a hangot a 10 inches 2mm kitéréssel fogja kiadni, azalatt a 14-esnek 1 vagy 1,5 mm-t kell kimozdulni. Na most akkor melyik a lassú/gyors? Aztán az egész függ a mágnestől, a hangszóróperemtől, az alkalmazott membrán anyagtól. Szvsz ez egy nagyon sok tényezős egyenlet és csak így általánosságban kijelenteni bármit elég nagy lutri.
Épp nemrég olvastam a Rythmik audio fejlesztőitől egy ilyen beszélgetést avsforumon és ők is azt írták, ha jó a hangszóró, ember nem fogja észrevenni, hogy a nagyobb hangszóró lassabb lenne..
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz Nemir Ombe #148050 üzenetére
ellenben a nagy membránnak meg van egy magabiztossága, tökössége, amit meg nem tud kis membrán. és ez a fölényesség rendkivül addiktiv, hosszútávon szerintem nélkülözhetetlen.
Callisto: nézz szét az árkategóriában, mielőtt belevágsz. valóban vidám a hangja, de szürke a közepe, mint minden elacnak.
[ Szerkesztve ]
-
Snoop-y
veterán
válasz Nemir Ombe #147962 üzenetére
+ ha venne egy fele annyiba kerulo stereo erositot zenet hallgatni mar jobban jarna.
En ezert mozdultam vissza stereoba. HT erositot amin zenet is lehet hallgatni (ertsd jol jo minosegben) nem az atlagembereknek talaltak ki...
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
BBéci
legenda
válasz Nemir Ombe #147951 üzenetére
Persze, mert éppen leárazták az eredetinek majdnem felére. Úgy nem kunszt ráaggatni a megfizethető jelzőt.
Sajnos a felsorolásomból kihagytam a Focalt, pedig ott lett volna a helye.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Squirrel
őstag
válasz Nemir Ombe #147698 üzenetére
úgy is, hogy az eddig gyönyörű, egységes front felületen lifeg 2 karc mellett 1-1 bőrhasadék/darabka? Sírni tudnék.
-
Tonyka 2
tag
válasz Nemir Ombe #147662 üzenetére
Ár arányban rádob valaki egy Minidsp-t az SVS-re, REW-el korrigál máris ott van, sőt jobb helyzetben, mint a 2070-el. Nekem a 2070 kissé vaskos, ezek a dupla membrános, meg passzív membránnal megtoldott ládák az én fülemnek kb. középen helyezkednek el. Se nem zárt, se nem refi. Zártnál nagyobbat tol, refinél kevesebbet, de pontosabban. Mégsem annyira pontosan, mint egy normál egy membrános zárt.
[ Szerkesztve ]
-
adamsfamily
tag
-
válasz Nemir Ombe #147548 üzenetére
Nincs privát szféra, és több kell hogy megsertodjek
A bukó kb 350-400 ezer...
Ha ez számít.
A teljes összeg, nem releváns szerintem, számoljunk új lista áron, majd 'felezzuk megÉs ez a legtokeletesebb megfogalmazás, impulzusvasarlo vagyok, majd utána racionalizalom az esetleges hülye döntésem
Ejj de sok ilyen volt[ Szerkesztve ]
-
Steady74
addikt
válasz Nemir Ombe #147544 üzenetére
Az ilyen összegre szokás mondani, hogy egy rendes excel cellába nem fér már bele
-
Q
senior tag
válasz Nemir Ombe #147544 üzenetére
És akkor még mindig csak egy TV-n bámulja a filmeket
Eladó: QSC DCA2422
-
válasz Nemir Ombe #147539 üzenetére
Igen , gyors vagyok, mert ez engem is érdekel
ctrlaltdel13: az nem tartozik ide, mert az az en türelmetlenségem es hulyesegem költsége volt.
Es a kolléga azt mondta hogy jóval kevesebb összegből ki tudja hozni azt amit itthon hallok es látok.
VoidXs :előre is köszönöm[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
nagyúr
válasz Nemir Ombe #147535 üzenetére
Kérek szépen egy teljes listát róla, azokkal is, amiket nem látok (minden kábellel, minden akár hangszórón belül cserélt komponenssel), mert úgy teljes a kép.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
válasz Nemir Ombe #147530 üzenetére
Hatalmas plusz 1,én így is tennék
Szerkesztésedre : hatalmas minus 1Értem, jogos!
De ezek szerint ha valami nem ér annyit mint amennyit kérnek érte, akkor ki határozza meg a valódi értéket?
Nálunk egy általunk gyártott gép előállítási költsége 270 ezer ft, és több mint fel millaert adjuk el...
Minden annyit ér, amennyiért el lehet adni, szerintem...Nemir Ombe : jól mondod, komolyan érdekelne engem is erre konkrét válasz, ahogy te is es a többi nagyok anno konkrét típusokat írtatok, mondtatok.
Amit persze dupla annyiért vettem meg[ Szerkesztve ]
-
válasz Nemir Ombe #147244 üzenetére
Nem nem, abba nem férnék bele
Az ELACokat meg nem adom, azokat mellém fogják temetniBBéci : igen, en is ilyeneken gondolkodom, hogy ez mind kelleni fog a vetítéshez, és ahogy nézem nem a proji és a vászon a legnagyobb költség ezen a téren...
Norbi72 : igen, ettől tartok is erősen, hogy nálad lesz olyan élmény amitől hazajovok es kihajitom az 55 colos 'egermozit'
[ Szerkesztve ]
-
zsoika
addikt
válasz Nemir Ombe #147237 üzenetére
Anyám 2
-
zsoika
addikt
válasz Nemir Ombe #147234 üzenetére
Köszi...már csak némi €-t kéne hozzá(m) csapnod és rendelném is meg.
-
válasz Nemir Ombe #147234 üzenetére
Ejj, akkor lehet inkább várnom kellene, a 3D nekem tetszik, főleg oled tévén...
Ismét elbizonytalanodtam, de azért köszönök mindentJah es akkor én és zsoika megérdemli
[ Szerkesztve ]
-
válasz Nemir Ombe #147231 üzenetére
Ez tényleg szinte ingyen van
Lehet elég lesz a 65 col is...
Érdekes de ilyet nem találok fullhdben, ami tudja a 3d t de mégis 65 colos...Zsoika :bizony, Nemir Ombe naprakész, gyors, megbízható, pontos... Stb
[ Szerkesztve ]
-
zsoika
addikt
válasz Nemir Ombe #147231 üzenetére
Beszarok, hogy neked mindenre és szinte azonnal van linked!?
-
válasz Nemir Ombe #147227 üzenetére
Hát igen ez mondjuk jól hangzik, tudnék kérni egy tipust vagy linket mester?
-
WaterWave
veterán
válasz Nemir Ombe #147217 üzenetére
tavalyiaknak meg kell kapnia, hisz mindenhol azt írták... nekem a 7012 lényeg
[ Szerkesztve ]
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
Dagidög
senior tag
válasz Nemir Ombe #147096 üzenetére
Ott meg a visszacsatolós servo-s megoldások segítenek sokat.
-
WaterWave
veterán
válasz Nemir Ombe #147038 üzenetére
hdmi control off-on van, de az Arc on
tv-n viszont nem látok ilyen beállítást amit írtál (sony xf9005)
lehet tv oldalról kell megoldani csak nem tudom hogyan
amugy marantzot is elérte az mikor minden évben ki kell dobni egy avr-t viszont már kinjukban nem tudnak mit belerakni csak egy hangvezérlést..
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
WaterWave
veterán
válasz Nemir Ombe #147040 üzenetére
Jó hogy lehet kapni
-
WaterWave
veterán
válasz Nemir Ombe #147038 üzenetére
idei marantzom van, de nem tud kávét főzni...
-
tamasgal
senior tag
válasz Nemir Ombe #146978 üzenetére
A tervezett elavulást egy ilyen gépben a leg egyszerűbben egy kondi kiszáradásával lehet elérni és abban szerintem oroszlán része van a nagyobb hőnek. Ezért azt gondolom, hogy van élettartam növelő hatása a barkács hűtéseknek.
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz Nemir Ombe #146972 üzenetére
Igen megvan, hogy nem a ventik csinálnak hideget,azok max közvetíteni tudnak szerintem.
Mennyi az üzemi hőfok,és hol mérve? csak hogy a pánikom megelőzzem.😉 -
válasz Nemir Ombe #146972 üzenetére
Nah mondjuk ez is igaz, van olyan Intel cpu ami max hőfoka 105 fok
Azért ott már forr a víz...
Lehet ezek tetején is lehet vizet forralni?[ Szerkesztve ]
-
-KP-
addikt
válasz Nemir Ombe #146956 üzenetére
avx-es talikon már nem egyszer volt példa rá, hogy az ilyen fórumos műbalhék 95%-a egy közös röhögéssel ért volna véget egy sör mellett. Nem egy és nem két példa volt rá, mikor a fórumon egymást szapuló emberek személyesen teljesen mások voltak és totál jól kijöttek végül.
-
-KP-
addikt
válasz Nemir Ombe #146926 üzenetére
ja, szimpibb az tény. 917-es hozzászólásba ott van ez is.
[ Szerkesztve ]
-
python1
veterán
válasz Nemir Ombe #146880 üzenetére
Na,ez már igaz!
VoidXs
Ezért nem veszek én lemezt,kölcsönzöm a filmeket.[ Szerkesztve ]
-
Paoloo
tag
válasz Nemir Ombe #146834 üzenetére
Na az tényleg nem a 600-as kategória....
Köszi! -
Paoloo
tag
válasz Nemir Ombe #146830 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Annyira nem akarok költeni,csak egy pajzán gondolat volt
De akkor legalább tudom mi az irány.....BBéci: Nagyon köszönöm neked is a válaszod,valahogy sejtettem hogy nem ez lesz a megoldás.
És mi lenne hangfalban az előrelépés,ha mégis a csere mellett döntenék majd egyszer?
Tudom hogy pénz kérdése,de mégis,mivel futná ki magát a Pio?
Gondolom mindenkinek más jön be,de én a Ti véleményetekre lennék kíváncsi.
Nyilván ha oda kerül a sor,akkor meghallgatja az ember,na de mégis? -
BBéci
legenda
válasz Nemir Ombe #146772 üzenetére
Edénybe tenné a jeget, nem közvetlenül az erősítőre.
(#146771) ELACielvtárs
Sztereókból nem jön ki a páratlan csatornaszám.
Legtutibb az 5-7 monoblokk.
Aztán frontoknak 1-1 monoblokk, a többinek 3 vagy 5-csatornás, ahol a monoblokkok helyett lehet egy sztereót alkalmazni.
Ez egy kellemes darab.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
válasz Nemir Ombe #146778 üzenetére
köszönöm az infót
és itt ragadom meg az alkalmat, és tisztelettel megkérem Doriant, ne válaszoljon a kérdésemre"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
válasz Nemir Ombe #146776 üzenetére
szóval igen, marhaságot írtam
-
válasz Nemir Ombe #146772 üzenetére
nah jó, de az is csak kezdetben nem csöpög
vagy mindig cseréljem?[ Szerkesztve ]
-
válasz Nemir Ombe #146761 üzenetére
vödör jeges víz?
ha ezt még én írtam volna Mester
és mit kezdjek a lecsöpögő vízzel?
vagy akkor vízhűtéses avr-em lesz?dave118: gondolom, vagy inkább a házimozi "udvar" bolondja
biztos vagyok benne hogy rajtam eleget derülnek az ismerős és ismeretlen kollégák[ Szerkesztve ]
-
válasz Nemir Ombe #146757 üzenetére
ohhh igen, jól emlékszel, már mint nincs már otthon a mobilklíma, azóta már azt is fejlesztettem...
max arra is "vezetek" kézen fogva egy kis rézcsőt, és akkor az avr hűtés is megoldom, "okosba"[ Szerkesztve ]
-
attiss66
senior tag
válasz Nemir Ombe #146728 üzenetére
Egyet értek, hogy a kőzetgyapot pora se egészséges, nem csak az üveggyapoté. Persze azt írják, hogy az újabb kőzetgyapotok már nem ártalmasak az egészségre, de ki hiszi ezt el!?
Ezt az anyagot, amit belinkeltél, már próbáltad basszuscsapdaként, van vele tapasztalatod?
-
alphamooncam
őstag
válasz Nemir Ombe #146661 üzenetére
Én kérek elnézést, hogy azt hittem tanulhatok vmi újat a hozzáértőktől...
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
alphamooncam
őstag
válasz Nemir Ombe #146659 üzenetére
Ennyi telik tőled?
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
alphamooncam
őstag
válasz Nemir Ombe #146653 üzenetére
"Jól kitömött doboznál a több/vastagabb csillápítóanyag jobban lassítja a hanghullámokat, ezért "virtuálisan" növeli a térfogatot. (pl. kis[ebb] dobozokból is lehet "nagy hangot" kihozni)"
Hatásmechanizmusra nem kaptam választ, hogy hogyan csinálja.
Szvsz hanghullámot csillapítóanyaggal nem lehet lassítani... ( Esetleg amplitúdóját csökkenteni? )( Mélyebbre nem megy, legfeljebb az elfedő frekvenciák hangnyomásának csökkenése miatt hallhatóbbak lesznek pl. a mélyebb frekvenciák, a többi alacsonyabb amplitúdójú frekvenciákkal egyetemben)
Ez a virtuális térfogatnövelés kifejezés is zavar. Tudnád definiálni, hogy mit is értesz alatta?
"A "felragasztott" változat csökkenti a belső visszaverődéseket (pl. kevésbé színezett hang, alacsonyabb torzítás). Itt viszont a "fél birkán" kívül vannak egyéb megoldások is .... "
Továbbra sem értem, hogy mi a megkülönböztetés oka - a marketingen kívül - a felületre ragasztott és a betömött változat között, elvégre a célt, az elnyelést mindkettő ugyanolyan módszerrel éri el.
Hol találok erről a megkülönböztetésről irodalmat?
A második fényképen egy másik, akusztika módosítására alkalmas megoldást látok, de az nem kifejezetten elnyelésre való, mert ez egy diffuzor, ami a rendelkezésre álló térben egyenletessé teszi jelen lévő frekvenciákat.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Nemir Ombe #146619 üzenetére
+1 az rz720nak
-
arn77
aktív tag
válasz Nemir Ombe #146619 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszod. Hangvezérlés egyáltalán nem hiányzik. Lehet maradok a 676-nál.
-
boroskarcsi
tag
válasz Nemir Ombe #146592 üzenetére
Ha jól láttam akkor a "közös ismerős" jön hozzám nemsokára tanácsadásra-beállításra...
-
válasz Nemir Ombe #146594 üzenetére
Nem akarok mindenképp, és egyelőre hátra dolok es elegedett vagyok már így is
-
válasz Nemir Ombe #146592 üzenetére
Hohoooo tényleg
Azok is csodálatra méltó hangsugárzók, épp olvastam hogy 110milla az a rendszer amit hallgattak...És gondolom mennyire örülne valaki a 260asoknak, de az a valaki jelenleg én vagyok
[ Szerkesztve ]
-
válasz Nemir Ombe #146590 üzenetére
Ohhh, akkor mindent értek
Te tanitottal anno hogy attól hogy a lépcső fokok előttem vannak, nem kell mindegyiket 'megmaszni'
Szóval, nem akarom a 'gazdaságot duborogtetni' , no meg nem akarok arra gondolni hogy 'mennyire fog örülni az akinek majd eladom féláron' ...[ Szerkesztve ]
-
válasz Nemir Ombe #146588 üzenetére
Nemán'
Meg esz a fene a kivancsisagtol"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
válasz Nemir Ombe #146586 üzenetére
Milyen 'kiegészítőkre' gondolsz vajon?
[ Szerkesztve ]
-
válasz Nemir Ombe #146583 üzenetére
Ohhh, jól hangzik, ezek fényében maradnak az 'öreg' rozoga 260asok
-
boroskarcsi
tag
válasz Nemir Ombe #146575 üzenetére
Tavaly vettem Klipsch szettet-hajrá fekete!- akkor a Jamo-JBL-Klipsch szett fért bele a keretbe-(pontos típusokra már nem emlékszem)- de az extremeaudioban az eladó a 3 közül ezt javasolta (R-28F szett) és engem is megfogott a látványa-és a hangja is tetszett - majd 2 héttel később visszatettem rá a rácsokat, mert már inkább nyomasztott a réz látványa- mintha bámultak volna a hangfalak....
Onkyo 810-el hajtom, erről sokat olvastam, hogy zenére nem jó párosítás, de nem bántam mert sokkal több filmet néztem....közben meg az eltelt idő alatt egyre több zenét hallgatok....
de szeretem, nyilván van jobb,de egyelőre marad ez.ui: beüzemeltem egy inakustik sub-kábel helyett egy oehlbach nf214-et 5m hosszban...és nem, nem mértem semmit, mert nincs mivel.
DE ugyanazzal a beállítással ugyanaz a film annyival több mélyet adott, hogy lejjebb kellett vennem a potit az R12SW-n -ez nem vitaindító csak info.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Nemir Ombe #146575 üzenetére
Az a "drukker" a belépő topikot szokta rombolni és még bő két napig tiltásban van.
-
válasz Nemir Ombe #146568 üzenetére
Nekem tetszik és tény hogy a design világa úgy tűnik eléggé 'kicsi'
De fehérben (+1 BBeci) én is csak a mosógépet, klímát, és egyéb terméket tudok elképzelniViszont a fekete nekem tetszik.
Nem tudom milyen hangja lehet a 260as termékcsalad után, nehogy kiprobaljam[ Szerkesztve ]
-
-KP-
addikt
Az a baj, hogy már szinte minden gyártó átállt erre a standard festett fehér, festett fekete kivitelre (esetleg zongoralakk). Lassan minden márka tucat+1 kinézetre, mert alig van már különbség köztük.
-
BBéci
legenda
Kösz, nem tetszik feketében sem és a centeren visszafejlődés látszik.
-
válasz Nemir Ombe #146528 üzenetére
&spiky03:
csöbörből-vödörbe[ Szerkesztve ]
-
spiky03
veterán
válasz Nemir Ombe #146528 üzenetére
Köszi úgy nagyon jó lesz.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
spiky03
veterán
válasz Nemir Ombe #146517 üzenetére
Addig remelem osszejon a koltozes.
Esetleg utba ejthetned Elacit is elhozhatnad a szubot is, hogy ha jossz ne gyere ureskezzel@(#146516) Quetz
Koszi az infot.
-
spiky03
veterán
válasz Nemir Ombe #146514 üzenetére
Igen tudom mar montad egy paraszor.
Csak arra gondoltam, hogy igy egyszerubb bedugdosni az erositobe oket, igaz csak az osszerakasnal kell egyszer mert nem tervezem majd cserelgetni oket.Meg alszom ra egyet.
es mikor jarsz majd felem? Lassan jon a koltozes
-
Steady74
addikt
válasz Nemir Ombe #146441 üzenetére
Köszi szépen. All 80Hz-re állítottam be, LPF for LFE 120 Hz, a szub a bemérés során 63Hz-es vágást állított be. A bemérés megvolt, sokadjára sikerült.
Hogy nem szólt: beállítottam a szubot, majd egy gyors kalibrálást akartam csinálni fülre, és amikor a teszthang a szubhoz ért, néma maradt. Utána ég egyszer megpróbáltam ugyan így, akkor már szólt a .1
Barátkoznunk kell még, nem tetszik annyira a hangja mint vártam, de a helyét is még próbálgatom meg a beállításokat. DVD-A formátumban a Metallica Black albumát hallgatva a régi Dali szubom simogatta a lelkem,a fülem, ez kifejezetten nem tetszik.
-
WaterWave
veterán
válasz Nemir Ombe #146441 üzenetére
Nem láttam a filmet de mindjárt leszedem, azaz akarom mondani, kihozatom a postással számlával, aztán megnézem milyen az a távcsöves puska imdb 7.0 nem lehet rossz film elvileg
-
Lorantz24
csendes tag
válasz Nemir Ombe #146407 üzenetére
Sorozatszám alapján is meg lehet nézni, hogy jogosult-e cserére vagy kell hozzá számla?Oké, ezt meg is találtam közben
Érdeklődve figyelem mindig az ilyen vitákat, aztán próbálkozom. Nem vagyok nagy guru, épp ezért ezt a haladó topikot csak olvasgatni szoktam. Viszont ezt a beállítást már nem csinálnám meg nyugodt szívvel tanács nélkül.@BBéci: Köszi a megnyugtatást! Hosszú távra tervezek az enyémmel is, szóval most akkor figyelem erősen egy darabig, hogy jobban melegszik-e.
[ Szerkesztve ]
-
Lorantz24
csendes tag
válasz Nemir Ombe #146405 üzenetére
Az igaz, de szerencsére ezt már úgy vettem, hogy a melegedésre való tekintettel fel lett szerelve plusz hűtőbordákkal. Viszont természetesen azért így sem szeretném tönkretenni, ezért is a kérdés.
Nagyon meglepett, hogy ez ennyire megosztó téma. -
Petikusz
tag
válasz Nemir Ombe #146366 üzenetére
Akkor a 4 a tuti nálam. Hogy véletlenül se tegyek kárt a dolgokban. Persze ésszerü keretek közt
-
BBéci
legenda
válasz Nemir Ombe #146359 üzenetére
Azonos potméter állásnál kevesebb W megy a hangszórókra, ezért feljebb tekerik, azzal nő a torzítás, kinyírja a hangszórókat. Tehát 4-re állítva pont nem védi a hangszórókat.
Logikus és ezt írja az Audioholics is.[ Szerkesztve ]
-
válasz Nemir Ombe #146339 üzenetére
Igen, ideje hogy 'garazdalkodj' , mert leult a topik a 'kispadra'
-
törölt tag
-
mettek
addikt
válasz Nemir Ombe #146335 üzenetére
Beszéltem forgalmazóval, streammel is. Nem szabadna melgedjen, vagyis max langyosig. Ugyhogy valamiert tobb áramot vesz fel mint kellene, ez lehet alaplap, vegfok panel hiba akármi. A hdmi pedig talán a meleg miatt ment el. Valszeg valamikor felviszem az Audiophil szalonba szervízbe. Előre rettegek hogy azt mondják 2-3száz ezer egy alkatrész bele. Ha igy van akkor kuka az erősítő.
[ Szerkesztve ]
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
BBéci
legenda
válasz Nemir Ombe #145680 üzenetére
És miért van egyes erősítőkben a THX beállításhoz 80 Hz-es vágás rendelve?
-
VoidXs
nagyúr
válasz Nemir Ombe #145695 üzenetére
De nem is a legrövidebb...
(#145696) Dagidög: Nem mondtam, hogy feltétlenül alacsonyabban kell, nálam is össze-vissza vannak az értékek. Mérés hiányában csak a próbálgatás járható út, ami közelítőlegesen lehet jó.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
VoidXs
nagyúr
Ezt már mondtam, így alakult ki. Egyrészt az egységsugarú vevő szereti, ha kicsi, másrészt bevett szokás lett a vágás. Régen nem volt ekkora különbség a konzumer és a profi termékek között.
-
válasz Nemir Ombe #145683 üzenetére
Hát, mérget ne vegyünk rá hogy egyszerűbb lett volna"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
python1
veterán
Fordítsuk meg a kérdést.
Hangsugárzó gyártók (azok többen vannak) akik készítenek 80hz alatti dobozokat milliós árcédulákkal,ti is használtok itt jó néhányan.
Azok a gyártók miért nem szabályozzák le a mozira szánt szettek alsó frekvenciáit 81hz-nél,még a centersugárzókét sem?
Hogy teljes legyen a kérdéskör.
Egyébként egyszerűbb lenne a szubbvofferek elektronikája is,és a processzorok/AVR-ek is egyszerűbben kalibrálhatnának,sőt még EQ használata sem lenne indokolt.[ Szerkesztve ]
-
HBD?
Öregszem hogy ezt nem értem?!
'Banzaroskulcs'
Happy BirthDay köszönöm, a smilekbol jöttem ráAmúgy arra engem is érdekelne a válasz...
Meg én magam szívesen látnék fotót VoidXs kolléga rendszeréről[ Szerkesztve ]
-
TazLeacher
nagyúr
válasz Nemir Ombe #145515 üzenetére
De király vagy. Elvileg hazai...bár papírom már nincs róla.
-
gabo01
őstag
válasz Nemir Ombe #144973 üzenetére
Köszi a választ! Nem jó az akusztika (kezelve sincs)! Úgyhogy Reference-t választom!
-
BBéci
legenda
válasz Nemir Ombe #144940 üzenetére
Semmi köze az említett hibáknak a helyesíráshoz és Grétsy Lászlóhoz.
Az a minimum, hogy a gyártók és a termékek nevét pontosan úgy írják le, ahogy szabályos. Az nem mentség, hogy egy rahedli oldalon helytelenül írják a neveket.
KáCsa Audió helyett Kacsa Audio szerepel az egyik tesztben.
Mivel Te vagy a szóban forgó domain tulajdonosaként bejegyezve, nyilván Neked címzem a kritikáimat.
Ne játszd el az ártatlant![ Szerkesztve ]
-
dualcore
őstag
válasz Nemir Ombe #144937 üzenetére
Nekem is ez lenne a véleményem.
Éppen ezért gondoltam, ha már belépő kategóriás hangdoboz, akkor még érdemes e rontani a kábeleken ill csatlakozókon rajta? -
dualcore
őstag
válasz Nemir Ombe #144923 üzenetére
Nem "csak" tőled kérdezem, de a link amit betettél a DALI dobozokról, az egyik kép felkeltette a figyelmemet.
Nevezetesen a hátuljába bekötött Nakamichi banándugó. Na most akkor ez valami oltári nagy hiba a tesztelőktől, vagy mégsem annyira sza... azok a banándugók mint ahogy itt sokszor olvasni lehet? -
BBéci
legenda
válasz Nemir Ombe #144923 üzenetére
Ritka durva hiba a gyártó cégek nevének helytelen írása! A NAD, DALI, ELAC csupa nagybetűs, utóbbi kettő ráadásul mozaikszó. Aki ezeket nem tudja, inkább ne írjon nagy nyilvánosság számára!
-
VoidXs
nagyúr
válasz Nemir Ombe #144915 üzenetére
Jó lenne, ha a teszteken mért THD-ből eredne a torzítás, de nem így van, hanem ha eléred a teljesítmény határát (ami gyakrabb, mint hinnéd), akkor rohamosan romlik:
A részletek pedig általában elérnek a hangszórókig, ha egy erősítőre mérsz rá, ott még nem sok veszett el.
-
hm15
senior tag
válasz Nemir Ombe #144668 üzenetére
Ha közel mész, oda a hang.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest