-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
a347
aktív tag
válasz Rolibratyo #188098 üzenetére
No igen. Ezért is dobtam be a kérdést. Csak emiatt két erősítőt venni nem szeretnék. Mert akkor már inkább veszek egy erősítő + hangszóró szettet. De továbbra is az érdekelne megoldható-e ésszerű keretek közt, hogy ugyanazt a hangszórót használjam a két erősítővel mindenféle kábeldugdosás nélkül.
-
Rolibratyo
csendes tag
Ha még nincs meg a sztereo erősítő, akkor érdemes lenne HT bypass funkcióval rendelkezőt választanod.
(Kikerüli az integrált erősítő hangerőszabályzóját, közvetlen végerősítőkent használva azt)
Ebben az esetben mozinál is arról szólnának a frontok az AVR pre-outout használva.Így megspórólhatók a további átkapcsoló eszközök, meg attól függően milyen sztereot tudsz megfizetni valószínűleg jobb hangot kapsz mozin is a frontokból.
PS: Most látom, hogy bi-ampot írtál nem bi-wiringot, na úgy már nem ilyen egyszerű, akkor 2db sztereo erősítő kellene hozzá...
Amúgy működhet 2 db átkapcsolóval, de én inkább készíte(t)nék egy triggerrel vezérelt relés modult.
Alapból a sztereo szól, ha bekapcsol az AVR akkor a triggerről vezérelve átkapcsona az AVR-re[ Szerkesztve ]
-
a347
aktív tag
Sziasztok!
Jól sejtem, hogy egy hangfalpárra nem köthetek egyszerre két erősítőt?
Jelenlegi házimozi erősítőm mellé tervezek egy stereot is beszerezni. Tudom, hogy léteznek hangfal/erősítő átkapcsoló kütyük, de ami itt bekavar, hogy én bi-amp-os bekötéssel használom a rendszeremet és ezen nem is igazán szeretnék változtatni.
Működhet úgy a dolog ha két darab átkapcsolóval oldanám meg a dolgot? -
Formaster
addikt
Sajnáltam, mert véges és mérlegeltem. Be lehet állítani, de még akkor is ott a sok gyerekbetegsége, a hdmi baromságokkal kezdve, az alacsony részletességű mély hangokig és tovább. Számomra túlzottan fapados ez így és kíváncsi vagyok a Dirac nyújtotta előnyökre is. És van még egy érdekesség, pl bizonyos bemeneteken, alacsony hangerőn, vagy mikor úgy gondolja, finom pattogások hallatszanak, ami kötve hiszem h jó a hangfalaknak.
[ Szerkesztve ]
-
Formaster
addikt
válasz Quetz #188092 üzenetére
Melyik Watt csak egy szám? A maximális felvételt kötelező megadni, az üresjáratból számolhatunk és akkor megérkezünk oda, hogy 500W-ban egyetértünk ami marad zenei teljesítményre. Az A/B osztály kb 60-70% hatásfokával 300-350W lehet meg peaken. Ha 2x120W kell a frontokra, akkor maradt 110W headroom a maradék 3/5 vagy akármennyi csatornára a legjobb esetben, de csak peakre. Kötve hiszem, hogy 30W elég lenne a háttérsugárzónak a 4/2 méteres átlagos szoba esetén, de jó példa volt, pont ilyen a felállás nálam is.
Már pedig mikor nem elég, meg is érkeztünk oda, hogy akkor innen, vagy onnan fog elvenni, amit ki is lehet hallani, aztán mikor már szépen felmelegedett azt érzed, hogy a film utolsó harmadában fokozatosan csökken a teljesítmény. Nem sok ilyen film van ma már, ami ennyire megdolgoztatja a rendszert, de tegnap direkt letoltam rajta egy Dűnét referencia hangerőn Atmossal és azt kell mondjam, hogy többet nem szórakozok AVR erősítéssel. Ennyit megérdemel a hangmérnök
-
Sanci38
tag
válasz daytonka1 #188086 üzenetére
Én beszereznék azért egy minőségibb, 2.1-es, min 40 GB/s átvitelű hdmi kábelt eARC-re, pl Kácsa-audiónál nem egy ökör ára és kockázatmentes: ha nem jó visszaviheted.
Eladó ha valakit érdekel: Onkyo sztereó: A9210 iá: 20k
-
Quetz
őstag
válasz Formaster #188090 üzenetére
Egy dologban tévedsz: Az AVR-ek hátára írt Watt csak egy szám. Egyik cég sem közli, hogy mit is jelent. Lehet maximum, átlagos felhasználás vagy 1/8 teljesítményen mért érték, vagy valami amit a marketing osztály odaillőnek gondolt.
A legközelebbi AVR amiről mért adatokat találtam, a 3400H. Specifikáció szerint 105W, mérve 123W 0.1% torzítás mellett, 5/7 csatorna esetén pedig kb 500W jut a csatornánként.
Ebből már számolhatunk. Átlagos szobát feltételezve a front szekció 4m, a surroundok 2m távolságban vannak tőled. Ugyanakkora hangerő esetén ebben az esetben frontokra 120W a surroundokra 30W kell majd. Ekkor a fenti 500W elég, hogy kimaxold az AVR teljesítményét.
Azoknak akik nem 0-ás hangerőn hallgatják a filmeket elég lesz kevesebb kakaó is. -5 esetén 272W, -10-nél pedig 85W 7 csatornára számolva.
-
-KP-
addikt
válasz Formaster #188083 üzenetére
Én továbbra is azt mondom, nincs baj azzal az Emo procival, csak normálisan be kell állítani, amire sajnáltad az időt. Elég sokan használják ezt a procit, Emotivaként is, Tonewinnerként is, Ioatvx-ként is, avsforumon még asszem saját topikja is van.
[ Szerkesztve ]
-
Formaster
addikt
válasz Quetz #188089 üzenetére
Nincs megadva a trafó konkrét mérete, de mire lehet következtetni? 660W a maximális teljesítmény felvétel, 100W az üresjárati. Ha hozzá számolunk ezt azt, HDMI vezérlést, hangprocesszort, máris alig marad 500W a zenei teljesítményre. EGY A/B osztályos erősítő kb 70% hatásfokú, vagyis az 500W-ból marad kb 350W maximális zenei teljesítmény, amit csak peakre fog leadni, hogy ne melegedjen túl. A 350-et oszd el mondjuk 5 csatornára és maradt 70W, de ez egy 8Ohmos szett esetén inkább az 50-60 között lesz. Ez optimistább is a gyári specifikációhoz mérve, ahol 2 csatornán, 8 Ohmon 2x105W-ot ad meg.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz daytonka1 #188086 üzenetére
Nézd meg az erősítőd leírásában, hogy melyik HDMI csatlakozó ARC képes.
Egyébként Output szokott lenni igen. De minden benne van a leírásában.Utána az erősítő OSD -jében is (általában) be kell állítani, hogy az adott csatornához mit használjon bemenetként és kimenetként is.
[ Szerkesztve ]
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_3/
-
daytonka1
tag
Sziasztok. Van egy lg oled tv-m 55' és egy pioneer erősítőm. Hogy tudnám összekötni az erősítővel HDMI ARC csatlakozóval. 2.1 HDMI van. Bedugom a tv arc a másikat erősítő bemenetére és nincs hang. Vagy a erősítő outra kell kötni? A tévé menüjében és a erősítő menüjében bekapcsoltam a ARC.
-
Formaster
addikt
válasz python1 #188080 üzenetére
Update: Mit mondjak, most érzem először, hogy igazán megérkeztem valahova, legalábbis hatalmas szintet léptem.
Elsőre X2500-ról léptem Emotiva MC1 és A7-re. Leakciózva valami 650 meg 750 euróra, rendeltem is. Első bekapcsoláskor kalibráció és majdnem elsírtam magam, hogy mekkorát léptem vissza. Plusz a gyerekbetegségek, eARC-on mindent csak PCM 2CH-nak látott, stb.
Megkapta a firmwaret, meg egy factory resetet és használható lett, de nem ájultam el. A végfok dinamikája megfogott, de pc-vel kalibrálni nem egyszerű. A laptop hdmi csak sztereót küldött, aztán a rendelt hangkártyában defektes volt az SPDIF, meg még ha össze is hozom, ki tudja, mi nyúl bele a hangba. Windows, hangkártya, tökömanyja, de ha minden sikerül is, utána pötyögd fel távkapcsolóval azt a 3-4-5 variációt kompletten az EQ-ra, distance-okra, mire kapsz valamit, ami mondjuk tetszik is. Na erre nekem nincs X napom és akkor még mindig satu hülye az egész rendszer, semmi modernitás, semmi kompatibilitás. A proci repül vissza Dániába.
Denon X3800 processzorként, össze is raktam ma valamennyire. Nulla kalibrálással, out of the box, még a keresztezések sincsenek megnézve (ennyi időm volt most). Már az első youtube-os dolby tesztnél elcsöppentem. Holnap megkapja a rendes beállításokat, meg egy Audissey-t, aztán kicsit tesztelem és megy rá a dirac + sub.
Az emotivánál konkrétan azt éreztem, mintha egy böngreszettes mélydobozra váltottam volna. Annyira bután szólaltatta meg a sub-ot, mintha egy kartondobozra lenne rakva egy beszakadt membrános szokol rádió. A Denon 3800 még a 2500-hoz képest is jobban kezeli mélyet, pedig még semmi kalibrációt nem raktam rá.
[ Szerkesztve ]
-
python1
veterán
-
Formaster
addikt
válasz python1 #188077 üzenetére
Plusz még a ott passzív hangváltó vesztesége. De a lényeg, hogy a végfok óta, nincsenek ilyen kilengések. Ettől nem szívesen válok meg akkor sem, ha egyenlőre hangminőségben az A7 nem kirobbanó.
Még azon gondolkodok, hogy a frontokat rakom csak a Denonra és a center + surroundokat a végfogkra. Kérdés mennyire illik mixelni, vagy mit fogok belőle észrevenni.Ha a Denon végfokja jobb, akkor így zenehallgatásnál profitálok a sztereóból, házimozinál pedig az egyenletes hangerő dinamikából és eloszlik a terhelés.
-
Vicarious1
aktív tag
Sziasztok. Sokszor volt itt is ajánlás a mehlau.net DIrac 2v, 3v. mikrofon és jelszint beállító leírása a mérés előtt.
Nekem pár éve evvel sikerült nagyjából jól belőnöm az Arcam-ot. Most egy Marantz Cinema 40-es szeretnék a hétvégén mérni és unalmas perceimben lefordítottam a google fordítóval (persze valamennyire tudok angolul) és a képernyőképeket is beszúrva csináltam egy pdf-et belőle. Aki profi angolos annak persze ez érdektelen info, jobb az eredeti, de akinek segítség szívesen elküldöm.[ Szerkesztve ]
-
python1
veterán
válasz Formaster #188076 üzenetére
Van mèg más tènyező is, mègprdig az, hogy 1 kHz- re adják meg a teljesítmènyt, viszont 500Hz- tól lefele, egyre èrzèketlenebb egy hangsugárzó, ami 2-3x több energiát is igènyelne, ha lenne, azèrt is hallani karakterben, főleg a centersugárzónál.
De a D osztályál már más a helyzet.[ Szerkesztve ]
-
Formaster
addikt
válasz krx21 #188071 üzenetére
Akkor úgy fogalmazok/kérdezek, hogy 660w összteljesítmény felvétel mellett és A/B osztállyal, mennyi jut a végfokoknak? A leírás szerint 135W/6ohm/2ch. Ezzel szemben a végfok 7ch esetén is lead kb 115w-ot 6ohm-on.
Ezt rohadtul kihallani és egyenletlen hangerővel/részletekkel jelentkezik a csatornákon.
-
python1
veterán
válasz krx21 #188074 üzenetére
Akkor valószínűleg, nincs nagy hallgatói távolság a hangsugárzóktól.
De azèrt èrdemes vásárlás előtt nèzelődni, hogy mi a megfelelő a helyisèg számára, erősítő en ès hangsugárzóban egyaránt.
Nálam 4 m- en már nem elèg egy AVR teljesítmènye, ha csak nincs legalább 100W/ csatorna.[ Szerkesztve ]
-
python1
veterán
válasz python1 #188072 üzenetére
Itt rgy SPL kalkulátor.
Èrdemes játszadozni a W - okkal, de èrdekesebb az èrzèkenysègekkel.[ Szerkesztve ]
-
I'am Dony
őstag
válasz Formaster #188069 üzenetére
Nem tudom milyen hangerőre van szükséged és milyen dobozaid vannak, egyáltalán muszáj-e ragaszkodni külön dedikált eszközökhöz ezek alapján. A csatornánkénti 90+ W teljesítményt számos felsőbb kategóriás AVR simán hozza, hozzá járó Diraccal, összességében olcsóbban mint a külön minőségi eszközök, plusz madzagok stb. nélkül. A 3800-as prociként sem az a kategória amire érdemes lenne komolyabb végfokot áldozni.
[ Szerkesztve ]
-
Formaster
addikt
válasz BBéci #188068 üzenetére
Az ki lesz próbálva, a kérdés az MC1 vs 3800. Nem zárom ki, hogy az A7 is repül vissza és valami használt minőségibb végfokot nézek, de gyenge láncszem mindig lesz.
A hangminőségbe beletartozik szerintem az egyenletes hangerő dinamika is és ebbe most belekóstoltam a végfokkal, amiből nem engedek. Nem hiszem, hogy a 3800 az a kategória lenne, amiben ezt megkapom, azzal a 300w-os trafóval, ami benne van.
-
BBéci
legenda
válasz Formaster #188067 üzenetére
Hangminőség tekintetében az a végfok a korlátozó tényező. Atmos és esetleg háttér hangdobozokat hajtanék vele, LCR-t semmiképpen.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Formaster
addikt
Emotiva MC1 vs Denon X3800 full preamp módban érdekelne, hogy mi a vélemény. Egy BasX A7 végfokkal hajtva.
Kicsit kezdem megelégelni az Emotiva baromságait meg, hogy szenvedjek itt az EQ/Kalibrálással távirányítón keresztül.
A 3800-hoz még ott a full dirac kompatibilitás is, de nem tudom, hogy a kimeneti feszültség 4Vrms passzol-e az A7-hez (Input Sensitivity (for rated power; 8 Ohm load): 1.2 V), illetve a hangminőség tekintetében mivel járok jobban.
[ Szerkesztve ]
-
python1
veterán
válasz ctrlaltdel13 #188064 üzenetére
Mindenhol lehet mérni a különbséget, de első hallásra is azonnal, teljesen más a balansz, tónus.
Nálam csak a 10"-os hangszóró és a 12"-os között is volt rendesen különbség, de most zongorázni lehetne az OB falaimnál 2db 12"-os van bennük, de egyszerre volt, hogy az egyikbe csak az 1db12"-os volt bekötve, CAVERN-nel kaptak dsp-t és egyesével mégis másként szólt a kettő.
Vagy csak gondold végig, ha csak 2db 6,5"-os mélyközépet hasonlítasz 1db-hoz, hiába hozod öket látszólag 1 szintre, mégis más a kettő karaktere.
De ide lehetne venni a szubok példáját is.[ Szerkesztve ]
-
renatto
őstag
válasz mimic1979 #188038 üzenetére
Szerintem nincs, hacsak nem a kinézet/látvány miatt. Mondjuk szerintem az a 4-5centi plusz szélesség nem oszt, nem szoroz, így a 260F is behemót lesz vagy a 820F sem... Nálam 150M van háttérnak és amikor megvettem, kipróbáltam a 280F tetején, hogy mennyivel "gyengébb" egy polcsugárzó frontként. Ha 80Hz-n van vágva nagyon közel van a hangja, persze erőben elmarad, de szerintem mozizás közben lehet fel sem tűnne. Viszont nálam döntő érv volt, hogy nagyon tetszik ez a masszív hangfal, ezért is nem polcsugárzót vettem.
ATMOS - 5.1.4 - KLIPSCH - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monoprice Monolith 12 THX Ultra ONKYO RZ50 - Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX Series X - ASUS TUF DASH F15
-
I'am Dony
őstag
Ebben a Dolby egyértelmű kereteket szabott: [link] amiben kihangsúlyozza a javaslatát:
"Front height mounted speakers
Most AVRs will support the use of front height (Dolby® Pro Logic® IIz) mounted speakers with Dolby Atmos playback; however, we recommend the use of either overhead or Dolby Atmos enabled speakers to create the most lifelike and enveloping audio experience. Front height speakers may be used in conjunction with overhead speakers in larger room installations that can support a greater number of overhead/height outputs."
forrás: Dolby Atmos® Home Theater Installation Guidelines -
Atomgeszi
nagyúr
Ezt most nem pontosan értem. Semmi háttérzaj nincs. Mivel kellene akkor még játszani itt, hogy ne sipákoljon?
Vagy emeljem a hangerőt, hogy elnyomja a zajt. (nyilván nincs zaj)
Vagy csökkentsem a mikrofon hangerőt és emeljem a master hangerőt?Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_3/
-
-
Vhiktor
veterán
válasz lenox #188054 üzenetére
A 260 ezeresre vagy kíváncsi?
[link]ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
válasz lenox #188052 üzenetére
Arra amit fentebb írtam csakis az említett kártyát próbáltam.
Másra meg sok mindentISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
válasz lenox #188050 üzenetére
Ezt nem tudom. Én ezt kifejezetten csak madvr miatt próbáltam.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
válasz lenox #188048 üzenetére
A videoprocessor program. Kell hozzá spéci sw is nem elég csak a capture card
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
válasz lenox #188046 üzenetére
Csak pár darab capture cardal működik (2-3), elgato-val nem.
[ Szerkesztve ]
-
bbmt
senior tag
válasz I'am Dony #188044 üzenetére
Csak kíváncsiságból
Elindult a viszketés, hogy az Atmos hangszórókat lecserélem mennyezetbe építhetőre.
Viszont, ahogy elkezdtem kutakodni, elég sokan, többek között akik keverik az Atmos hangsávokat azt mondják, hogy az in celling megoldás nem a legjobb mert high wall-ra keverik az anyagot, ezért in cell-nél elveszik az információ egy része. Illetve úgy nem kapod meg a dts-x élményt ha a film abban van.
Van ebben igazság?A kanál a gyengék villája
-
I'am Dony
őstag
-
Vhiktor
veterán
válasz Vhiktor #188029 üzenetére
Rossz összeget írtam. 4k 60 Hz esetében csak a capture card 260 ezer, szóval a vége olyan 350-400.000.
-
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz VoidXs #188036 üzenetére
Akkor vegyes használat esetén hogy lehet beállítani, ha több különféle forrás van?
Ha mondjuk PS5 nyom az ember, akkor dirac profil kiválaszt AVR-en.
Ha PC a forrás akkor pedig jöhetne a Cavern, arra megint másik profil? Ezeket így külön el lehet menteni?Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_3/
-
BBéci
legenda
válasz mimic1979 #188032 üzenetére
A loudness legalább 30 éve megtalálható a különféle erősítőkön. Ha rajtam múlna, betiltanám, mert csúnyán hazavágja a frekvencia-átvitelt. Elméletileg akkor hasznos, amikor alacsony hangerőn soványnak tűnik a hang és megemeli a 100 és 10000 hertzet. Mit emikor a grafikus eq-n v alakot állítanak be.
Az EQ-zásnak pont az a lényege, értelme, hogy kisimítjuk a frekvencia-átvitelt.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
VoidXs
nagyúr
válasz Atomgeszi #188035 üzenetére
A célgörbe egy beállítás a kalibrációban, amit a Cavernnek nem célja előállítani, de az is meg tudja enni. A kész korrekció szűrők, szűrőgörbék, illetve késleltetések halmaza, ezeket nem lehet sehogy a Diracnak megadni, hiszen pont az a lényege, hogy ezeket kiszámolja neked.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
mimic1979
aktív tag
Erre esetleg valami:
Továbbá még egy hülye kérdés:
1. A Denon Loudnes Managment On-ra kapcsolva, a tömörítés off, még is változik a hangzás? Hogyan és miért? Mit csinál plusszba ez a funkció? -
Atomgeszi
nagyúr
válasz VoidXs #188025 üzenetére
Dirac Live képes AVR-be is fel lehet tölteni/variálni a Dirac által mért eredményeket Cavernre?
Tehát mondjuk az PS5-tel is fog menni a kalibrált hang az AVR-ben beállított EQ miatt?Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_3/
-
Vhiktor
veterán
válasz Vhiktor #188029 üzenetére
De ez kb csak projektorosoknak lényeg, akik használni szeretnék minden forrás esetében a madvr dinamikus tone mappingjét. Cavernhez nem tudom jó-e, oda csak azért írtam hátha működik.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz lenox #188028 üzenetére
De. Viszont az is megoldhato mondjuk egy hdfuryval vagy egy splitterrel(de a splittereket próbálgatni kell). Hdfury 100%osan működik. Egy jó capture card meg egy hdfury alsó hangon együtt 200.000.
[ Szerkesztve ]
-
TATTOO1
csendes tag
válasz BBéci #187987 üzenetére
Akkor maradok a seggemen(vagy nem)
Cseneles: köszönöm szépen neked is,
Fontolóra veszek akkor még egy DD-T,bár az sem sűrűn van eladóKép:LG 65"C3,Média:DUNE MAX VISION 4K,Proc:??:Amp:Parasound Halo A51,Front:Focal Electra1038BE,Center:Focal Electra CC1008BE,Surr.:Focal Electra SR30,Sub:Velodyne DD12,Hfk.:Neotech NES-3003II,Audioqusest DB14/4,Hdmi:Audioquest Diamond,Furutech HF-X-NCF,Audioquest Wolf subkábel,Stb:IsoACOUSTICS
-
VoidXs
nagyúr
válasz Formaster #188021 üzenetére
A te modelleden nincs EQ fájlokat betöltő felület? XMC-1-en ez egy fél perces meló.
Vhiktor: Ott is csak PCM 7.1 a maximum támogatott, akkor meg nincs értelme dedikált hardvernek, hiszen semmiben nem jobb egy PC-nél.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Vhiktor
veterán
válasz Atomgeszi #188022 üzenetére
Blackmagic design video capture card talán? HTPC és madvr esetében használják, így a pl egy media box képe is átfuttatható madvr-en (netflix és társai is). Azt nem mondom, hogy atom stabil és hogy nagyon felhasznűló barát.
[ Szerkesztve ]
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz Formaster #188021 üzenetére
Cavern-nal csak az a legnagyobb baj, hogy csak PC forrás esetén működik. Minden más esetben halott a dolog.
Ha lenne egy dedikált eszköz, ami közbeiktatható lenne, és úgy működne, akkor oké. De így valakinek járható út, valakinek nem.Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_3/
-
Formaster
addikt
válasz VoidXs #188019 üzenetére
Egyszer fel kell vinni a distance-okkal kapcsolatos dolgokat, aztán minden hangszóró összes EQ-ját és gyanítom utóbbi elsőre olyan lesz, hogy fel fogok még vinni min 1-2 verziót, mire megtalálom a nekem tetszőt.
Azon gondolkodok még, hogy Cavern előtt pontosan pozícionálnom kellene a hangsugárzókat REW-el, hogy minél jobb eredményt érjek el Cavernben. Vagy van erre valami pontos munkafolyamat?
-
renatto
őstag
válasz mimic1979 #188013 üzenetére
Volt Klipsch R-28F-em épp ilyen okok miatt. Egy centivel nem lehetett jobban rátolni a falra mint egy hátsó reflexest.
ATMOS - 5.1.4 - KLIPSCH - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monoprice Monolith 12 THX Ultra ONKYO RZ50 - Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX Series X - ASUS TUF DASH F15
-
-KP-
addikt
válasz mimic1979 #188013 üzenetére
Tök mindegy, hogy első vagy hátsó reflex, az első reflexes se szereti a falra tolást. Ez is egy tévhit. Igazából az számít elsősorban, hogy a hangsugárzód előlapja milyen messze van a hátsó faltól, ahol a mélyközepek találhatók, és nem feltétlen az, hol található a reflex nyílás. Persze hátsó refinél annyi, hogy kell egy kis helyet hagyni neki. Azt szokták mondani, minimum annyi helyett próbáljunk hagyni, amennyi a reflex nyílás átmérője.
[ Szerkesztve ]
-
mimic1979
aktív tag
válasz VoidXs #188006 üzenetére
Ahogy olvastam hogy lehetőség szerint a faltól legalább 30 cm-re ajánlják az elhelyezést.
Sajnos erre nincs lehetőségem, borulna a nappali összképe. Szó szerint a falon lenne kb. 1 cm-re a hátsó és az oldalfalhoz képest a bal sarokba. Nem tudo másképp elhelyezni. Ezért gondoltam hogy front reflexes hangfal talán szerencsésebb lenne. -
Formaster
addikt
válasz I'am Dony #188002 üzenetére
Annyira szerintem nem elvetendő. Az EmoQ kalibráció egy rakás szerencsétlenség, ez tény, csak ront a hangon. De egy Denon x2500-ról váltva már most jobbnak érzem gyári beállításokon (friss FW-el) és még ott a teljes EQ-zás lehetősége, meg a kalibráció. Persze nyilván nem egy sok milliós proci.
Kérdés, hogy mennyire érdemes REW-el nekimenni, vagy nyerek-e vele valamit a Cavern-hez képest? A FlexHTx-et még átgondolom. Ha lenne benne audió enkóder, akkor meg se vettem volna az MC1-et.
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
nagyúr
válasz renatto #188007 üzenetére
Szérián belül igen, de a promóciós anyagok és a gyakorlatban használt megoldások egyértelműen azt állítják, hogy az RP szériából csorogtak le a javítások. R-28F-ről abszolút megéri R-820F-re váltani, persze jó darab lett az is.
[ Szerkesztve ]
-
renatto
őstag
válasz VoidXs #188006 üzenetére
Nekem R-28F-em volt, nem annak az utódja az R-820F? És az RP-260/280-nak a RP-6000/8000?
-
VoidXs
nagyúr
válasz mimic1979 #188005 üzenetére
Az a megnövekedett ár csökkentett minőséggel párosul. Mindkét szériából vannak hangszóróim, az R-820F tökéletesen sikerült, jelentősen az árkategóriája feletti minőség, az R-800F-re pedig nincs szebb szó, mint hogy szar. Az RP-260F-ből (egész pontosan a 280-ból) lett az R-820F.
-
Formaster
addikt
Az 1300 a FlexHTx Dirac-al. Az MC1-et sikerült 670-be vennem, így még mindig 2000 alatt lennék. Gondoltam én is a kizárólag Flex-re, de nem tudom, mivel etessem. PC kizárt.
Van olyan androidos box, amit érdemes lenne és nem rondít bele a képbe? Jelenleg TV lejátszó és eARC-al etetem, mert így a kép valószínűleg mindig helyesen van megjelenítve.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic