- 3DMark (2013) eredmények
- Házimozi belépő szinten
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Everest / AIDA64 topik
- Hővezető paszták
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Egy nap a TCL-nél: érkeznek az új tévék!
- OLED monitor topik
- Vezeték nélküli fejhallgatók
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nebulo5
senior tag
-
janos666
nagyúr
(#28082) gyurczy
Tényleg nem tűnik rossz ajánlatnak. De azért még nem rohanok érte.
A Magnat cuccairól még nem sok jót hallottam és kiállított példányhoz mérve (ki van emelve a leírásban, hogy hiányos csomagolású és karcos lehet, így gondolom az is, tehát nem vigyáztak rájuk úgy, mint egy magánszemély otthon a saját hangdobozaira) ez már nem olyan hatalmas árengedmény (nem is kevés, de még nem az a HÚHA, gyerünk érte!...).(#28084) Dorian
Kösz a tippet, ez tényleg jónak tűnik.
Bár elég messze van, egy napom és min. 10k-m rámenne a szállításra. Illetve most alapvetően frontokat akarok (van is már polcsugárzóm surround-nak, de ha lehet, inkább azt is állóra akarom majd cserélni később - legalábbis próbaképp), az eladó pedig nem szívesen bontja meg, így csak az álló párt arányosan már közel sem olyan olcsón adja, mint ahogy a szettet akciózta újabban (úgy írta, hogy a legutóbbi minusz 20k kapásból ugrik, és amúgy is kemény a frontok árképzése, mert fél, hogy a többi rajtaragad).
De azért írtam neki, majd meglátjuk.(#28089) axwel18
Akkor kicsit félreérthetően írtam.
Azon akadtam ki, hogy a saját használt eladó cuccokat gyakorlatilag nettó listaáron akarják eladni, alkut nem tűrve, ha pedig kérdezem mennyiért számolnak be nekem valamit, azt keményen a használtpiaci ára alatt (tehát nem csak a bolti ár alatt) tartották volna reálisnak. Tehát nem egyszerűen csak butuskák/nyerészkedők, hogy a használtat is listaáron próbálják eladni, hanem már-már pofátlanok, miközben kikérik maguknak, ha te próbálsz alkudsz náluk.
Ami nekik használt, az még szinte új, ami neked használt, az már töredékét éri a bolti árának. -
Crias
senior tag
Sziasztok!
Múltkor szerencsére a kis cincogókról sikerült lebeszélnetek
Viszont ehhez mit szóltok?
Ezt már érdemes lehet megvenni?Köszi előre is a választ.
Üdv.: Crias
-
axwel18
senior tag
válasz
Pendragon911 #28079 üzenetére
A SEAS hangszórók jók(de azokban is vannak olcsóbb- drágább darabok. És kategóriák.) de a hangba a doboz, keresztváltó, kábelezés, sőt még a csatlakozó terminál is beleszól. Én most Hivi hangszórókból építek polcsugárzót. Esetleg ha a hangszórók típusát is tudod kérdezz rá ebben a fórumban.
-
Patice
nagyúr
válasz
Pendragon911 #28079 üzenetére
Magában az, hogy Seas gyártmányú a hangszóró az jó pont, de sajnos nem minden a hangszóró típusa. Rengeteg minden beleszól még a hangba egy hangdobozon belül. Gondolj például a keresztváltóra, a dobozra magára, a kialakítására, alakjára, a kábelekre.
A ProAc igaz, hogy patinás cég, de nem mindegy, hogy a dobozaikban melyik Seas gyártmányt használják, vagy akár egyedi széria legyártását is kérhetik a gyártól, csak nekik.
Seas hangszóróból is van sokféle, jobb-rosszabb is. Esetleg ha pontos típust tudsz mondani, akkor már magad is rákereshetsz.
-
Tamoo
nagyúr
Nem akarom a teszteket teljesen "leírni", de Te is tudod hogy egyik-másik mennyit ér/mennyire objektív .... főleg ha úgy kapják meg a cuccot, hogy nem kellene róla rosszat írni ... (tisztelet a kivételnek).
Eléggé sarkítva írtam le a véleményem előzőleg, elismerem hiba volt.
-
BBéci
legenda
válasz
Rederik #28081 üzenetére
Öt év alatt az Audyssey algoritmusai és a mikrofonok is fejlődtek, változtak. Nem merném kijelenteni, hogy jó a 3805-é a 4310-hez.
Akik komolyan veszik a szobaakusztikai korrekciót, (Lexicon, Anthem) számozott mikrofont és ahhoz illesztett, azonos sorozatszámú kábelt adnak az erősítőhöz, másikkal el sem indul a kalibráció.
Sajnos amiket a kommersz erősítőkhöz adnak, leginkább parasztvakításra jók. Olcsó vackok. Nem véletlenül panaszkodnak annyian a bemérés végeredményére. -
axwel18
senior tag
-
nyturista
csendes tag
válasz
janos666 #28080 üzenetére
Csak egy gondolat a tiedhez, hogy könnyebben visszataláljak ide.
Nemrégiben árultam egy középkategóriás hangfalszettet fél ár környékén, Egyben szerettem volna eladni, de külön-külön is vihető lett volna arányos 50%-os ár esetén.
Az első érdeklődő aki megbontatta volna velem a komplett szettet,/szerencsére priviben/ elmagyarázta nekem, hogy hogyan kaphatom meg a szett árát /50%/ Íme:
Front: Eredeti ár 58%-a
Háttér: Eredeti ár 56%-a
Center: Eredeti ár 37%-aTermészetesen őt csak a center érdekelte volna, ha az karcmentes, garanciás és a doboza is megvan.
Gondolom az "jó vétel" lett volna neki.
Egyébként csak a centert nézve minden egyes százalék egy ezres bukta lett volna nekem. -
bilijo
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek melyik szett lenne jobb választás (elsősorban filmekhez)kb,16nm szobába:
Dynavoice magic ex 1
Wharfedale Crystal III CR-30.4 + 30.1 + 30C+sub: Polk Audio psw110
vagy más alternatíva ebben az árkategóriában? (újjat szeretnék mindenképp) tudom hogy belépő szintűek,de kezdésnek egyellőre nekem megfelelő lenne ez a szint is.
nagyon nincs lehetőségem elmenni halgatozni,és mivel első házimozi rendszerem lenne ezért is kérném a segitségeteket.
erősitő egy Pionerr vsx 821 van kinézve.
Előre is köszönöm a válaszokat. -
Rederik
tag
Sziasztok,
Meg tudja valaki mondani, hogy a Denonok bemérőmikrofonjai gépfüggőek-e?
Mert talátunk egy 3805-öst, aminek nincs meg mikrofonja, s érdekelne, hogy pl egy 4310-es mikrofonjával is be lehet állítani?
Köszönöm,
Rederik -
janos666
nagyúr
Normális tendencia az, hogy így január elején nem igazán jön semmi jó használt hangsugárzó vétel itt aprón vagy AVX-en? Épp abban bíztam, hogy most szemetelik majd ki a régi dobozokat azok, akik bevásároltak karácsonyra.
80-100k körül keresek jó vételt két álló frontból (ha nagyon jó áron van, akkor akár picit többért).Közben nézelődök kicsit más árkategóriákban, alatta és felette is, és próbálok alkudozni, de csak kiborítanak. Nettó listaáron kínálnak használt cuccokat, és nem engednek belőle. Mikor kíváncsiságból mondom nekik, hogy jó, akkor számítsanak be nekem valamit az én használt cuccaimból hasonló értékbecslési metodikával, akkor kiderül, hogy nekik mások használt cuccai szart sem érnek (még egy reális árat se), csak az övé van aranyból továbbra is x év használat után.
-
Pendragon911
aktív tag
Ha egy frontsugárzóban SEAS gyártmányú hangszóró van, akkor az jónak számít? Mert szomszéd mondta, hogy ő eladná a két frontot és azzal nem járnék rosszul, a jelenlegihez képest előrelépés volna, állítólag a Proac cég is használ ilyen hangszórót, talán ez is egy nagyobb névnek számít. Vélemény?
-
Oldfighter
senior tag
Ez tökéletes így van ahogy írod. Főleg ha először hall az ember házimozi rendszert megszólalni. Valamikor a kétezres évek elején amikor nyakra-főre Gladiátorral demóztak a Westendben, Sony Wegán, STR-DE erősítőn és Pascal zörejkeltőkön, az volt sokaknak a csúcs.
Murányinál vettem meg anno az első hm rendszeremet. Valami osztott paneles, hátsó vetítésű tv-n elindították nekem a Jurrasic Parkban lévő első T-Rex jelenetet. Kis naivként rögtön magam alá csöppentem. Nekem hihetetlen élmény volt akkor a Thomson.
Jaj, megint ez a nosztalgiázás. -
mp54
senior tag
De azt már az elején is el tudja dönteni az ember, hogy tetszik-e neki az amit hall.
Igen, de ha tetszik, azt nem jelenti azt,hogy amit hallok az "JÓ"! Lásd fos képű LCD tv képe milyen sok embernek tetszik..... Nem tudják, hogy van sokkal jobb is (ráadásul talán olcsóbban).! (lásd: szomáliai gyerek se kér Kinder-tojást...) -
Tamoo
nagyúr
válasz
Dorian #28072 üzenetére
Igazad van, nem akartam sértő lenni, egy éve még én is "értetlen" voltam.
"szerintem ár/érték arányban nagyon jó" <-- viszont ilyeneket nem írtam.(#28073) mp54: Tapasztalni kell. De azt már az elején is el tudja dönteni az ember, hogy tetszik-e neki az amit hall... vagy melyik tetszik jobban.
-
törölt tag
-
Sefter
veterán
ezeket minőségi sorrendbe tudná rakni valaki?
-Dali Zensor 7
-Dali Concept 6
-Polk RTi A7 -
smekone
tag
-
Sefter
veterán
ez a két erősítő egy kategóriának számít?
-Yamaha RX-V550
- Marantz NR-1403 -
törölt tag
válasz
smekone #28058 üzenetére
Nem baj,miért lenne az?
AZ hogy 14 éve házimoziközelben vagyok, attól még fiatalos lehetek,lásd avatarom.
Onkyo vélemény: erös, ütős hangkép, kicsit loudneses, ez hatalmas előny lehet mozinál, de hátrány zenénél: elkent,tompult, részlettelen. Így Jazz és komolyzenére nem alkalmas, de hétköznapi háttér vagy tuc-tuc esetén oké lehet,bulizós, zúzós rock és techno zenére szerintem alkalmas. Missionnal , svéd hangfalakkal, Dalival jó párost lehet összehozni. De a drágábbak már nemigen érik meg az árukat.
Szubjektiv vélemény: szivesen kezdek vele ha ujra tudok házimozit venni. De részemről 6xx a minimum, álmomTX-SR/NR 876-905-906 vagy TX-NR500X modulárisan fejleszthető egység vagy PR-SC550X előfok más tipusú, jó végfokkal. -
törölt tag
válasz
Oldfighter #28054 üzenetére
Mi öregek már csak így lehetünk optimisták.
-
smekone
tag
válasz
Oldfighter #28054 üzenetére
-
smekone
tag
válasz
Oldfighter #28050 üzenetére
Nem tudom mennyire zavar a korod(ezt csak azért hogy ne hogy megbántsalak) de akkor ezek szerint te öreg motoros vagy ebben a témában
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
Akkor neked is lesz változás
-
T-Tboy
tag
válasz
Én a SA-HE90-el kezdtem, kezdésnek jó volt az is.
-
Oldfighter
senior tag
válasz
smekone #28047 üzenetére
Diák koromban én nagyon messze álltam attól, hogy bármiről is álmodozzak.
Később is csak gyűjtögettem, nézelődtem, hallgatóztam, vettem a szakújságokat...és még gyűjtögettem egy jó darabig.
Nem egy rövid folyamat volt, de megérte várni mind az első rendszeremig, mind pedig a másodikig. Most pedig a harmadik vásárlása előtt állok.
És igen, lesz változás az új erősítődet majd meghallva, hiába ugyanazokat a hangokat dekódolja mint a Pana. Amúgy nem panaszkodok az öreg SA-HE 70-esre, szépen betöltötte a nyugdíjas kort, sok-sok örömöt szerzett az elmúlt majd tíz év alatt. Igyekeztem normálisan beállítani, igaz, "csupán" biomechanikus módszerrel
. Ha kell, harap, ha kell, simogat.
De én már az ő határán túlra vágyom.
Így volt ez akkor is, mikor az első Thomsontól megváltam.
-
tibi00
csendes tag
Szerintetek ez az Onkyo TX-SR308 erősítő passzol ehhez a Proson event 6 +42+41 szetthez?
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
smekone #28047 üzenetére
Én nem nagyon szoktam ajánlani, mert nem tudom milyen az izlésed.
Többet meg kellene hallgatni, hogy halld, melyik hangja áll hozzád közelebb.
Én Yamaha-val kezdtem, hallgasd meg azt, meg Onkyot, Denon-t, Marantzot.
Ha már megvan a gép, akkor a dobozok is jöhetnek, illetve ha hangfalakat tudsz most olcsóbban venni, akár az is jó lehet kezdésnek. -
greike
tag
válasz
T-Tboy #28029 üzenetére
Szia!
Nekem volt ilyen Jamo hangfalam Yamaha rx-v 440-es erősítőre kötve de fél év után váltottam!Sajnos a mély nagyon dominált!Semmi részletesség.A hang nem vált le a hangfalakról csak dübörgött(lehet az erősítő miatt volt)!Szóval én nem vennék ilyet persze ha tetszik akkor vágj bele!Amilyen zenére használnád arra jó de már filmre nem hiszem,hogy megállná a helyét.Remélem valamennyit tudtam segíteni a döntésedben. -
smekone
tag
válasz
Ed Parker #28042 üzenetére
A MediaMarkt-ban hallgattam nem tudom pontosan egy Onkyo volt talán dali hangfalakkal, zene ment rajta nem film de ahogy szólt az csodás volt egyszerűen minden hang olyan tisztán jött ki a hangfalból de nem azért hallottam az összes hangot mert ordított a hangfal, egyszóval szuper volt
És akkor döntöttem el hogy énis összállítok egy szuper házimozit
-
gyurczy
őstag
válasz
JohannZimu #28038 üzenetére
A webáruházból már levették, sztem utolsó darab volt, de egy kérdést megérhet.
-
BBéci
legenda
Nem is tudtam, hogy asztalossal kel hangdobozok frekvenciaváltóját tuningoltatni. Fogadni mertem volna, hogy villamosmérnök, hangmérnök, vagy legalább elektroműszerész kell hozzá.
Nem vitatkozom a véleményeddel, inkább elfogadom, mert pontosan annyira szubjektív, mint az enyém.
(#28036) T-Tboy
A bikábelezés teljesen felesleges, ellenben azokat a hangdobozokat érdemes kettős erősítéssel bekötni és hajtani. -
T-Tboy
tag
A S708 ugye bi-kábelezhető és a erősítő is tudja biztosítani a bi-kábelezést neki. Érdemes így bekötni őket vagy maradjak a szimpla (mezei) bekötésnél (már ha tetszeni fognak és valóban megveszem őket)?
-
Thom!
veterán
Jamo S egy grammal nem sz@rabb mint egy Polk TSI, volt mind2, asztalos vagyok és mind2 váltóját tuningoltam, kívül-belül ismerem mind2őt hangjuk mozira elfogadható volt a kategóriájában árukhoz képest, zenehallgatásra egyik sem emelkedett ki a másiknál, azóta az évek alatt pár szintet léptem, de nem tudom hol a vége.
-
gyurczy
őstag
Én egy CC 241-et szerváltam tőlük féláron. A vásárolt bemutató darab origi volt, én csomagoltam ki.
-
smekone
tag
-
T-Tboy
tag
Mert pár helyen azt olvastam róla, hogy jó választás filmezéshez is és zenéhez sem rossz, jó az ár/érték aránya.
Jó, tudom, ez szubjektív, hogy mi a jó, de úgyis meghallgatom vásárlás előtt.
Zenét illetőleg trance, house és rap menne rajta főként, tehát zúzósabb kategória. A Onkyo meg nem finomkodna vele, de hajtaná rendesen. -
T-Tboy
tag
Jó estét mkinek!
TX-SR605-ös Onkyo hm erősítőhöz tervezek most venni Jamo S708-as hangfalpárt frontoknak.
Vkinek személyes tapasztalata ezzel a hangfalpárral? -
-
smekone
tag
válasz
Oldfighter #28025 üzenetére
Hát nem az biztos
Viszont türelmetlen is vagyok már alig várom hogy nézhessek egy kis jó Jason Statham filmet
De a lényeg hogy nem nagyon értek ehhez a hangfalak erősítő párosításhoz:S Viszont azt tudom hogy nagyon tetszenek a Dali hangfalak
(a concept széri 6-8), A Polk Audio-ban egy nagy álmom testesül
nagyon de nagyon tetszenek, természetesen vevő vagyok bármi másra is amiről olyan visszajelzést kapok
Erősítők terén viszont még sok minden nem tiszta mert nézem itt a Denon-okat és ahogy összehasonlítom a panasonicommal nem tud többet(lehet hogy csak az én hozzánemértésem miatt) a pana is tud pro logic-ot meg dts-t meg mindent
-
rappit4
őstag
HDend Audiophile CD-je flacban nagyon ütős
-
smekone
tag
válasz
Oldfighter #28010 üzenetére
Azt hogy melyik irányba akarok lépni hogy érted?
-
putyu10
aktív tag
2 db az ülő alkalmatosság belsejében van beépítve (az effektek miatt) 1-1 elöl hátul mert 7 méter hosszú a szoba. Passzív egyedi dobozok 30 cm-ek 2 db roti ra9358x hajtja őket. Hangfalaim még a régi reflex mega 250-sek + hátul 2 db régi videotón dcr 3090. Center szintén egyedi.
-
BBéci
legenda
válasz
dunkel #27999 üzenetére
Nincs azzal semmi baj, ha 80-as maximum mellett 60-ra tekered a hangerőt. Nem értem, mi a probléma?
Picik a hangdobozok és a membránok, nem képesek nagy mennyiségű levegőt megmozgatni.
Az a Pio erősítő sokkal komolyabb 5,1 szettet érdemelne.(#28013) Tamoo
Szerintem már megmutatta, kiver a víz, ha rágondolok. -
Oldfighter
senior tag
válasz
smekone #28000 üzenetére
Gondold át alaposan, hogy merre felé akarsz lépni.
Vedd számításba azt, hogy a vásárolt hangdobozaidnak, majd passzolniuk kell a leendő erősítődhöz is. Én továbbra is azt, tudom neked javasolni, hogy ha rendszeresen félre tudsz rakni magadnak havonta, akkor várj türelemmel, míg valamely komponenst meg tudod venni egyszerre ( mondjuk ez erősítőre nem vonatkozik, mert azt tuti nem részletekben árulják
). Érdemes átgondolni, hogy milyen csatlakozókra is lesz szükséged. Most már használtan is elég jó áron vannak HDMI-s erősítők. Gondolom te is erre felé akarsz főleg lépni, ha mondjuk már van új tv-d, esetleg médialejátszód, blu-ray játékosod. Persze dönthetsz úgy, hogy a Panához hasonlatos készüléket veszel és megelégszel a koax vagy optikai bemenetekkel, továbbra is a megszokott digitális hangformátumokat hallgatva.
-
putyu10
aktív tag
Természetesen Nem.
-
törölt tag
válasz
dunkel #27999 üzenetére
Igazából lenne még kérdés:
Nézd meg hogy mind a forráskészülék, mint az erősitő direkt (Raw,Bitsream,auto) jelet kapjon, ne PCM legyen a kapott jel.
Milyen H/K volt?
Milyen a hangfalkábel? Ha 1 mm. vagy kisebb , az is oka lehet.
Több van az erősitöben mint a JBL SCS178, Még egy Polk TSI300 is jó neki. -
ossa
tag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne: egy Technics SB-W500 passzív sub ládát szeretnék rákötni egy Technics SC-EH 790-re. A kettőt össze lehet hozni?
Mivel a passzív SUB-ból kijön egy-egy piros-fekete hangszórókábel és az SC-EH790-esen meg egy darab RCA SUB kimenet van. Vagy egyszerűen az SC-EH 790 hangszóró kábeljaival együtt kötöm rá a SUB-ot?A megtisztelő válasz(oka)t előre is köszönöm.
-
putyu10
aktív tag
Én harmony 1000 használok ill használtam (gondolkodom az eladásán).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest