Hirdetés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
arcitec #131898 üzenetére
"Pedig aztán volt ott mellette kiváló ( és drágább ) többek közt Tanoy is , mi szintén szépen szólt"
Ilyenkor felmerül egy olyan kérdés, hogy ha a (listaáron) drágább Tannoy-t (vagy más drágább darabot) olcsóbban megkapod, mint az Opticon-t, akkor is ezt választottad volna ....!!?? (így "vásárlás után", szinte biztos vagyok a válaszban, ezért "szinte" költői a kérdés, de mindent lehet és érdemes "több oldalról" is körbejárni.....
)
(#131899) Vasy09:
Akkor már inkább 4200-ast vennék, annak már tényleg nincs rossz hangja, árban meg kb. ugyanaz [link] (vagy elgondolkodnék egy Marantz 7009-en is) vagy ha Onkyo, akkor ezeket is számításba venném, ha van rá keret [link] [link]
-
Vasy09
őstag
Erre esetleg vki? Vagy esetleg másik típus?
-
arcitec
addikt
válasz
DJMDJM #131890 üzenetére
+1 LISZI-nek, már megint. Meg kell hallgatni, bemondásra csak irányba állítanak, dönteni neked kell. Speciel nekem is ajánlottak többfélét ( már a meghallgatás során is ) hallottam is a különbségeket de még is az OPTICON mellet döntöttem. Pedig aztán volt ott mellette kiváló ( és drágább ) többek közt Tanoy is , mi szintén szépen szólt, csak nyilván kicsit mind más. Szóval erősen izlés függő, hogy mi jön be valakinek, ezért nem jó azt mondani, hogy az ilyen olyan amolyan, mint amit én ajánlok. ( Nyilván az 1.5 milliós az jobb, vagy akár az eredendően jóval drágább) Szóval ha jót akarsz magadnak
, akkor muszáj hallgatóznod.
-
Dorian
félisten
Ilyen alapvető témákról nem itt kellene beszélgetni. Attól, h valaki drága dolgokat összevásárol, még nem a haladó topikban van a helye az ilyesmi kérdéseknek.
-
válasz
LamehTheDark #131892 üzenetére
"A Focal Chorusok pedig külön érzékenyek a kábelezésre...."
Egy szót sem ejtettem hangfalkábelekről.
"azt olvastam és hallottam, hogy a kábelek majdnem annyira fontosak egy rendszerben, mint az eszközök maguk"
Akinek a "kütyüzés" a mániája, azoknak igen, és ezt igyekszenek is folyamatosan önigazolni. De ezt a hobbit józanabbul űzők azért pontosan látják, hogy igencsak létezik fontossági sorrend. Ez a sorrend szerintem akusztika, hangdoboz, elektronikák, kábel, egyebek. Szerintem ebben a csökkenő sorrendben tudnak elvenni vagy hozzáadni a "hanghoz", ha a legfontosabbat, a saját személyünket nem említjük.
Ráadásul, nem kábelekről beszéltem "általában". -
Perzeusz
tag
válasz
DJMDJM #131890 üzenetére
Amikor először olvastam ezt a fórumot, akkor a DALI volt az egyik legajánlottab márka. Mindenki Conceptezett, Zensorozott, Lektorozott, Ikonozott. Szerintem Béci arra gondolt, hogy áráért nem jó. Mármint vannak jobbak is.
Akkor járnál legjobban, ha meghallgatnál egypárat ugyanazon a helyen. Akkor legalább kiderülne, hogy milyen karakterű tetszik legjobban. Ez nehéz ügy, tudom. Én tavaly pár hallgatózás után a Platinum M30-ra tettem a voksom, aztán valahogy Vento lett belőle. Igaz, akkor még nem volt a streamaudioban Canton. Így azokat nem tudtam összehasonlítani. Most már van, úgyhogy hajrá!"Cantonnak kellene lenni a fő csapásnak?"
Ez azért erős túlzás így. Tény, hogy a kifutott modellek féláron kaphatóak, ami nagyon nem mindegy. Ha még lehet egyáltalán kapni. Az újak ára meg horror. -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #131893 üzenetére
"... a Canton meg úgy jó ahogy van "hallatlanban" is ..."
ÁMEN, én magam is így tapasztaltam, és ugyan ezt el tudnám mondani az ELAC-ról is -
Nemir Ombe
addikt
válasz
liszi70 #131891 üzenetére
Persze, hogy ezek csak ajánlások, de azért egy listaáron 1M feletti doboz (általában) jobb minőséget tud produkálni, mint egy listaáron 6-700e-es, mivel, a gyártók (még mindig) nem hülyék, hogy olcsóbban adják a "jó hangot". Mindezek mellett az sem mindegy, hogy a 6-700e-est veszed árában vagy ugyanannyiért az 1M feletti listaárut. Persze mindettől függetlenül előfordulhat, hogy az olcsóbb hangja jobban tetszik valakinek vagy a drágább volt nagyon túlárazott a hangjához képest (bár ez mindegyik gyártóra jellemző mostanában), szóval az ajánlások nem a véletlen műve, de az a rész, hogy kinek melyik hangja tetszik, viszont már teljesen szubjektív, ahogy írtad ....
(pl. az általam korábban írt Quadralt és KEF Q-t is meg lehet itthon hallgatni, a Canton meg úgy jó ahogy van "hallatlanban" is ....
)
-
LamehTheDark
csendes tag
válasz
liszi70 #131888 üzenetére
Köszi Liszi, akkor hanyagolom a TV tápkábelcserét!
Lehet, hogy túllőttem a célon, de sajna Black Friday csak egyszer van egy évben és ezek kábelek (sztem legalábbis) most jelentősen olcsóbban elérhetőek voltak itt Mo-n.Nekem is és a pénztárcámnak is fájni fog, amikor majd megyek értük, de 3 éve kezdtem el építeni a rendszert apránként és használt komponenseket vettem eddig, most nyár végén költöztem végre ide, ahol végre minden nap hallgathatom és nézhetem és már szeretném egy-két hónapon belül befejezni az 5.1-et (jelenleg 3.0) és mindenhol azt olvastam és hallottam, hogy a kábelek majdnem annyira fontosak egy rendszerben, mint az eszközök maguk.
A Focal Chorusok pedig külön érzékenyek a kábelezésre.... Erről jut eszembe, a Center kábelét is le kellene még majd cserélnemNa nem offolok tovább... de továbbra is várom az építő kritikákat, összességében továbbra is láma vagyok a házimozihoz/zenehallgatáshoz.
-
válasz
DJMDJM #131890 üzenetére
"........Ne nekik higgyek?........Dali?.... B&W?.... Dynaudio?..... Klipsch?..... Monitor Audio?..... Quadral?.....Canton?...... Cantonnak kellene lenni a fő csapásnak?"
Senkinek ne higgy, és a fő csapásiránynak a saját ízlésed megismerésének, és a kipróbálásoknak kellene lennie. Hangdobozokat a legnehezebb "ajánlásra", "bemondásra" venni, olyan szinten meghatározó a saját ízlés.
-
DJMDJM
tag
válasz
BBéci #131881 üzenetére
Úristen, de rossz ezt olvasni. Én azt hittem, hogy a Dali az egy istencsászár. Annak idején, mikor eldöntöttem, hogy belevágok ebbe az őrült hobbiba nem is igazán gondoltam másra. Itt Kecsón is a megfelelő szaküzletben ezt vagy B&W ajánlanak. Ne nekik higgyek? Maradjak a dynaudio-nál csak ne építettben (Excite X34)? Vagy a Dali-nál még a Klipsch is jobb? Teljesen összezavarodtam. Monitor Audio Silver? Quadral m40 amit Nemir Ombe is ajánlott vagy csak a Canton Vento vagy vmi más még a Canton-tól? Cantonnak kellene lenni a fő csapásnak?
-
válasz
LamehTheDark #131887 üzenetére
"A TV (Samsung UE46ES8000 illetve Pana TX-P55VT60) hálózati kábelét is érdemes lecserélni, ugye?"
Persze, érdemes, ezzel mindannyiunknak jót teszel, hadd pörögjön a gazdaság!
Komolyra fordítva, tök felesleges. Már a Carbon HDMI-vel és a tápkábelekkel is túllőttél a célon, megrendelted anélkül, hogy letesztelted volna otthon, hogy hoz e bármi valós javulást. De a tévék tápkábelét még a legelvakultabb placebo-huszárok sem jellemző, hogy cserélik. Egészen biztos vagyok benne, hogy nem fog valós képminőség javulást okozni. De ha úgy lesz nyugodt a lelked, akkor nosza........
-
LamehTheDark
csendes tag
válasz
dunkel #131834 üzenetére
Ismét köszi Dunkel!
...és köszönöm mindenki másnak is a válaszokat (Quetz, Perzeusz, Gabesz), BBéci-nek a helyreigazítást, Tamoo-nak és Bajnokpityunak a további fejtegetést!!!Akkor továbbra is a nagyobbik helyiség lesz majd a célpont elsődlegesen jövő nyáron, ha ismét költöznöm kellene, a 14nm-es szobát csak B, illetve ZS tervként hagyom a búrámban.
Meg is vettem (illetve még csak berendeltem) Black Friday leárazás keretében az AQ Boxer subkábelt, egy AQ Carbon HDMI-t pluszba a két Wireworld Chroma 7 mellé, meg két AQ NRG2 hálózati kábelt (egy az erősítőnek, egy a subnak). A TV (Samsung UE46ES8000 illetve Pana TX-P55VT60) hálózati kábelét is érdemes lecserélni, ugye?
Ha szerintetek valamelyik kilóg a sorból, lszi jelezzétek. Szinte biztos, hogy SVS sub lesz, már csak azt kell eldöntenem, hogy SB-12 NSD vagy a kicsit nagyobb (400 vs. 500W), ámde fekete lakkozott SB-2000-es. Sajnos az SB-2000-t sehol nem találtam leárazva, akár BF keretében, akár simán és kintről sem tűnik sokkal olcsóbbnak a behozatala. Elképzelhető, hogy kivárok, hátha lesz néhány héten belül egy eladó használt a piacon (pl. valaki 13 vagy 16 ULTRA-ra akar váltani...)A háttérsugárzókkal ugyanez a helyzet, várok és nézegetem naponta/kétnaponta a használtpiacon, hátha találok egy pár eladó Focal Chorus 807 VW-t vagy 806 VW-t valahol. Tényleg, preferálnátok vmelyiket a másikkal szemben hátulra? vagy majdnem mindegy melyik kerülne oda ezek közül?
Köszi nocheinmal mindenkinek!!!
-
Vasy09
őstag
Olyan kérdésem lenne, hogy a Denon AVR-X3300W megéri azt a 100ezer felárat a 2300-hoz képest?
Illetve szerintetek egy Onkyo TX-NR717 kiváltására melyik lenne a jobb választás? -
dota1
aktív tag
Srácok, szeretnék egy villámtanácsot
tőletek.
Ősszel összeraktam a moziszobámat és a sub-om elhelyezésével/erejével akadtak problémáim. Ez egy tetőtéri moziszoba 29nm melyben egy bowers asw600 zárt subot használtam. Sokat kísérleteztem vele , tologatam stb. de mikor a megfelelő pozíciót megtaláltam neki akkor az jelentkezett , hogy a kanapén ülve középen megfelelőek voltak a mélyek, de jobbra vagy balra ülve vagy túl erős vagy szinte egyáltalán nem volt mély. Látom itt sokan használtok két sub-ot nagyobb szobákban egy nagy helyett. Gondolom azért , hogy így egységesebb lesz a szobában a mély hangkép/átvitel. Mindenesetre most azon kattogok , hogy most BF akcióban veszek két "olcsóbb" subot. Tudom kissebb kategória mint a bowers és reflexes is, de a jamo J110-ből vennék 2db-ot mert most nagyon jó áron lesz. Ajánlott ez a sub , vagy azért akciózzák mert botrány hangja van? A másik jelöltem még az SVS-SB12nsd lett volna de abból 1db, csak valszeg. megint nem fogom tudni így egységessé tenni a kanapé teljes szélességében a mélyeket.
Most ezen kattogok mivel járnék jobban....gondolom a két jamo lomhább, de erősebb/egységesebb lenneminjárt indul a BF és döntenem kellene
...
Ti mit vennétek ekkora térbe max. 200k-ból? -
BBéci
legenda
válasz
adamsfamily #131878 üzenetére
Vidd haza kipróbálásra, természetesen kábelekkel együtt és lesz tapasztalatod! Csak akkor érdemes pénzt ölni bele, ha valóban javít a hangzáson. Az esetek többségében ez megtörténik, de akkor is kötelező az otthoni kipróbálás.
(#131876) DJMDJM
Ezerszer inkább vennék valami kifutott, ezért féláron kapható Cantont, mint OPTICON-t.
Jó a 890.2, de 35 négyzetméternél kisebb szobába nem tenném be, hacsak nem raktározás céljából. Azért, mert 2 db 20 centis mélysugárzója van, azoknak kell a légtér. -
cintula187
addikt
válasz
cintula187 #131867 üzenetére
Íme Ez már a BD bemenetben van, eddig a games -ben volt. Az a fura, hogy a catalaystban NTSC van a 60p nél.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
adamsfamily #131878 üzenetére
Nézz inkább egy jobb fajta Kontaset-et, "átlag" felhasználásra teljesen jó és harmadennyiből kijön ....
-
adamsfamily
tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata ezzel az elosztóval kapcsolatban?
Érdemes pénzt ölni bele?
-
DJMDJM
tag
Nagy az esély rá, hogy nem jön össze az épített (Dynaudio koppincs) hangfal család. Így most elkezdtem nézelődni BF és nem BF akciós 5.0-s szettek között. Ha van most vmi jó vétel, amit érdemes lenne megcsípni, örömmel venném ha javasolnátok vmit. Zene, film játszik, mint már korábban is írtam. Max. milliós listaárig gondolkodnék, olvastam rengeteg tesztet, de nem vagyok elég okos. Korábban írtátok, hogy a Denonom 1,5 millás szettet kívánna, de én nem szeretnék eddig elmenni. Dali Opticon-t néztem, de nem tudom a 8 v. 6 lehet jobb a frontból. Ezen kivül semmi ötletem, hogy merre kellene keresgélnem. Quadral, monitor audio, KEF, dynaudio. Egyszerűen fogalmam sincs.
Köszönöm az iránymutatást.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
masterrara #131870 üzenetére
"Van ezek között és az általad linkeltek között olyan, ami kiemelkedik ebben a szegmensben?"
Amit pl. írtam....
"Miért/miben jobbak ezek pl mint a JBL 280?"
Menj el, halgasd meg és kiderül neked melyik tetszik....
-
Perzeusz
tag
válasz
Laposelemer #131844 üzenetére
Akkor versenyzük azért az egy példányért!
Eddig nem éltem ilyen BF-es dolgokkal. Amennyire végignéztem a különböző oldalakat, vagy csak keveset engednek a normál árból, vagy sokat engednek, de akkor meg 1-2 darab van csak készleten! -
xxxxxxxxx
tag
Ha már Onkyo 646 akkor BF akció
-
Joshi
titán
válasz
masterrara #131870 üzenetére
"Miért/miben jobbak ezek pl mint a JBL 280?"
Ha jó áron tudod szerezni a JBL-t akkor jó mozira, de inkább Onkyo erősítővel mint pl egy Onkyo 636/646-os. Viszont azonos áron vannak jobb hangfalak, attól függ mennyibe lenne a JBL szett.JBL 5.1 szett
Onkyo TX-NR646 (636 már nem kapható) -
masterrara
csendes tag
válasz
Nemir Ombe #131869 üzenetére
Köszi, a BF-ből szerintem már kicsúszok, max ez erősítőt fogom tudni intézni.
De ahogy látom, kb ugyanazok az akciók vannak ugyanazokra a hangfalakra mindenhol.Kb hasonló árban ezeket az 5.0 szetteket látom még:
Wharfedale Diamond 230, Q-Acoustics AQ 3050, Dali Zenzor 5, Dynavoice Challenger M-85 EX v4, Dynavoice Dynamite 10 V2.Van ezek között és az általad linkeltek között olyan, ami kiemelkedik ebben a szegmensben?
Miért/miben jobbak ezek pl mint a JBL 280? -
Nemir Ombe
addikt
válasz
masterrara #131868 üzenetére
Most lesz "feketepéntek" és ennyiért már pl. egy Canton GLE 476 (260e) vagy 496 (290e) + Jamo J110 (70e) + Yamaha RX-v679 (140e) szettet is össze lehet rakni, de van/lesz még jópár lehetőség ami szerintem jobb lehet, mint az a JBL/Denon páros ....
(de van/lesz még "akciósan" Castle Knight 4 és 5 szett, Kef C7 szett, Heco Music Style szett, stb .... érdemes körbenézni)
-
masterrara
csendes tag
Sziasztok,
házimozi vásárlásban kérek segítséget.Adott egy 20 m2-es szoba (panel), forrás PC és Benq W1070 projektor.
Arányaiban 80% film, 20% zenehallgatás +háttér spotify.
Keret: max(!) 500k
Kinézett hangfal: JBL STUDIO 280 + 220 + 225C + SUB 250P 5.1
Kinézett erősítő: DENON AVR-X1300W 7.2 HD AVMegfelelő ez a páros vagy esetleg van más, ami jobban összeillik, ár/érték arányban jobb lenne?
köszi -
Q
senior tag
válasz
cintula187 #131863 üzenetére
Próbáld variálni a komponensek bekapcsolási sorrendjét. Első legyen a tv.
-
blakey
titán
válasz
cintula187 #131864 üzenetére
Elviekben igen, akkor minden egy frekin menne. Nézd át a kábeleket, beállitásokat, ha az erősítő passtroughba van akkor nem szól bele, de azt olvastam, hogy erősítő nélkül minden jó, tehát valami mégis az erősítő beiktatásával van összefüggésben.
-
cintula187
addikt
válasz
bajnokpityu #131862 üzenetére
Este megnézek mindent részletesen, most melóban nem tudom.
blakey: Passthrough -on van az erősítő.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
cintula187 #131860 üzenetére
a TV azt tolja ki,amit kap. ha 50Hzet kap, akkor azt nyomja ki.
lejátszó, driver mind mondd, mit küld ki? -
blakey
titán
válasz
cintula187 #131860 üzenetére
Az erősítő passtroughra van állítva? Nekem gyanús, hogy fix 50Hz-re van beállítva, ha kikerülve minden oké.
-
cintula187
addikt
válasz
bajnokpityu #131859 üzenetére
Megpróbáltam együtt élni a jelenséggel, de néha előtör belőlem, hogy ez nem járja. Most épp néztem egy 60fps -es sorozat epizódot és mivel a tv 50hz -en volt bereccen ugyebár pár másodpercenként.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
cintula187 #131858 üzenetére
javaslom clean használatát. akkor működik jól, és nem marad túl sok minden az AMD driverből, ha újraindítás után VGA a felbontás, akkor még regedittel rá kéne ellenőrizni, hogy ugye nem maradt semmi az AMD beállításaiból, és újra telepíteni. egyébként másfél évnyi hibátlan filmes htpc-zés után valami frissitést ráengedtem, azóta enyém se tökéletes, bár szerencsére ennyire azért nem nagy a baj.
-
cintula187
addikt
válasz
Patice #131856 üzenetére
Köszi neked is Bajnokpityunak is a gyors választ.
1080p igen
Adatlapomon szereplő gépről van szó. Ezelőtt 5770-es és R9 380 -al sem működött. Driver legfrissebb van fent. Volt már olyan, hogy az egyik Catalyst verzióban egyáltalán nem ment át HDMI-n a hang, akkor fel kellett tennem egy korábbi verziót. Ott volt már hang de a jelenség fenn áll. Végigpróbálgatom a többi HDMI bemenetet is.
Extendedben a tévé az elsődleges. Ezen nézve a display propertiest ott van minden a tévének elérhető freki. 50hz megy. 24p is, úgy asszem hogy olyankor a másodlagos kis monitor (Samsung 2333sw [link] ) is megjeleníti a képet, pedig nem is tud 24p -t az.
Az orbitális baromság amit nem értek, az az, hogy csak a tv-n a kép miért nem működik?
Amikor hiba van a képernyő alsó felén hangyák háborúja szerű őrület folyik.
Csak a duplicate/extended esetén ad képet.
A pio használatijában nem látok erre nyomot, hogy milyen frekit enged tovább. De gondolom, hogy nem fekteti meg a 60hz. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Patice #131856 üzenetére
win kiterjesztett asztal esetén nem kell azonos felbontás/freki. ez téves.
duplikálás esetén kell azonos felbontás.
cintula187:kijelző hardver tulajdonságainál nézd meg a támogatott felbontásokat, frekiket. egyessével mindet. ha 1 kijelzőnek irja a 3at, akkor valamilyen asztalkezelővel sikerült összevonni a kijelzőket egy megjelenítővé, de az úgy szokott általában megjelenni, hogy pl eyefinity, nem a kijelző nevét látod.
-
Patice
nagyúr
válasz
cintula187 #131855 üzenetére
Kiterjesztett asztal esetén mindkét/mindhárom kijelzőnek támogatnia kell ugyan azt a felbontást+frissítési frekvenciát, amit meg akarsz jeleníteni. A TV-nek elméletileg támogatnia kell ezt a frekvenciát, gondolom FullHD felbontásról beszélünk.
Ha ez OK, akkor driver probléma is lehet, meg handshake probléma a PC és az erősítő között. Másik HDMI bemeneten próbáltad?
Milyen PC-ről van amúgy szó? VGA driver mennyire friss? Lehet pl. az is, hogy a "túl friss" driver okoz ilyen problémát és érdemes kipróbálni egy-két verzióval régebbit.
-
cintula187
addikt
Sziasztok! Hú de régen jártam erre.
Adott pár éve az alábbi problémám. Pioneer vsx827 en keresztül van összekötve HDMI -n keresztül a tv a pc vel.Tv Panasonic 50ut50. HDMI kábel Kácsa Audio Kcs-hh2. Szoftveresen akármit állítok a windowsban a kijelzőn extended asztali mòdban 60hz en nem jelenik meg a kép. harmadik vga val is ez van. A pcn Kodi fut. Namármost tudom hogy ez igazából pc ügy lenne de biztos hogy az erősítő a gond okozòja,ugyanis ha közvetlenül van összekötve a pc a tévével az avrt kihagyva megjelenik rajta minden freki legyen akár extended/duplicate vagy csak az a megjelenitő. Mielőtt emiatt megválnék tőle.
- más találkozott e ilyennel?
- Van erre a specifikációk között valami hogy ne is várjam el hogy tovább adja a 60hz et?
-az erősítő HDMI kimeneteinek a tulajdonságaiban lehet különbség?Köszi előre is a tippeket
-
BBéci
legenda
válasz
kpykpy #131852 üzenetére
Felejtsd már el azokat a kib.szott ohmokat!
Ez még a belépő topikban is durva lenne, pláne itt, a haladóban. Inkább azt tartsd szem előtt, hogy a házimozi rendszer hangdobozainak ugyanattól a gyártótól, és ugyanabból a családból kell származniuk. Ez az egyik legfontosabb szabály. Ohmokkal a kutya sem foglalkozik.A világ legjobb és legdrágább hangdobozai között legalább annyi a 4 ohmos, mint a 8, ha nem több.
-
kpykpy
tag
mivel per pill nincs 100-130k körül jó használt 5.0 szett használtan avx-en, se hardverapron ezért gondoltam h össze vadászom külön-külön a hangfalakat.
frontoknak a jó sztereózás miatt 8ohm-os hangfalpárt néznék, centerben láttam egy jó dynaudiot és egy klipschet is, de mind 6 ohm-osak... és háttérnek meg találtam olcsóbb jbl-eket, de azok meg 4ohm-osak...
azért kérdeztem csak, mert sokan azt írták h ha 4 ohm-ost is használok, az tönkre teheti az erősítőt hosszútávon...
-
kpykpy
tag
Egy 7.1-es erősítőre rátudok egyszerre kötni többféle independenciás hangfalat? pl surrandoknak 4ohm, centernek 6ohm, frontok 8ohm...?
vagy inkább legyen mind egyforma??
-
BBéci
legenda
válasz
burtione #131846 üzenetére
A megadott keretből csakis használt szettet (azt is csak szerencsével) tudsz venni, ha azt akarod, hogy jól szóljon és minőségben passzoljon az erősítődhöz.
Aki a műanyagot ajánlgatja, annak fogalma sincs a hangminőségről. Feltételezem, nem Genelecre gondolt.
Szubláda kötelező!
Konkrétumot nem írok, mert sosem lehet tudni, éppen mi bukkan fel a hirdetések között. -
burtione
tag
Sziasztok.
Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy van egy marantz sr5006-os receiverem, és ehhez szeretnénk egy jó kis házimozi szettet venni.
5.0, 5.1-re gondoltam, szeretek filmezni, de a zenét sem vetem meg. Így olyan szeretnék, ami mindkét igényemet ki tudja elégíteni. 150 000ft-ig van keretem rá, új és használt is szóba jöhet.
Tanácstalanságom, abból ered, hogy ahány hozzáértőt kérdeztet annyifélét mondtak. Valakinek csak az álló faházas rendszerek jöhettek szóba, valakinél a műanyagból készültek is.
Nem vagy az a tipikus audiophile, de azért van egy kis hallásom hozzá.
A szoba ahova kerülne, kb. 16-20nm között van, nem mértem még le pontosan.
A lényeg, hogy ehhez az erősítőhöz keresek olyan hangfalakat amit minőségileg ki tudna használni, és ebben tudna-e valaki tanácsot adni, akár márkában vagy pontos tipusban egyaránt?Köszi srácok
-
Perzeusz
tag
válasz
Gabesz26 #131833 üzenetére
És gondolom azóta is nagy megelégedéssel használod. Nekem mondjuk pont a zongoralakk jönne be, de csak amiatt nem akarok másikat választani. Boxert gondoltam én is mellé. (láttam is black friday akcióban)
dunkel:
visszakerestem, amit írtál. Még egy érv az SVS mellett. A háromból a legolcsóbbat ajánlottátok ráadásul.
-
Uzi74
senior tag
Hűséges Yamaha RX-V765-öm HDMI 1.3-at támogat csak, (már a 3d bluray sem megy át rajta) és egyes filmeknél a teljesítménye közelít a végéhez a lusta Wharfedale Diamond hangfalakkal (5.1-es üzemmódban).
(furcsa mód a régebbi yamaha erősítőm, ami 5-ös sorozat volt és névleg gyengébb, hangosabbnak tűnt - igaz kisebb szobában).
Annyira még nem égető a csere, de mostanában látni jó akciókat.A kérdés: Yamaha RX-V581 irányba továbbmenni visszalépés lenne vagy hasonló teljesítményt képviselne? Vagy 781 alatt ne is gondolkozzak? (2 HDMI jól jönne a Projektor/tv kombóhoz, megspórolnam a HDMI elosztót)
Esetleg a Denon AW2300 nézett még ki igéretesnek. -
PrinceHerceg
őstag
válasz
bajnokpityu #131837 üzenetére
Mindenki úgy élvez, ahogy és amivel tud!
-
szasanyi
félisten
Ha itt lenne vki aki ismeri, és tud részleteket erről.
-
BBéci
legenda
válasz
Tamoo #131836 üzenetére
Tudom, már mesélted, amikor írtam az előző hozzászólást, eszembe is jutott.
Volt nálam 22 négyzetméteren rengeteg álló és állványos hangdoboz, legjobban a kisméretű állók tetszettek, például ELAC FS 247 BE. Persze a valamivel nagyobbak: DALI RUBICON 6 és a Thiel TT1 is maradhattak volna hosszútávon. Az ELAC FS 249 BE és a Sonus faber Chameleon már nagynak tűnt.
Összehasonlítottam a Focal Chorus 726 és 706 hangját, utóbbi simán vállalhatóan szólt, tisztességesen betöltötte a szobát, mélyei is rendben voltak. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Tamoo #131836 üzenetére
nomeg nekem az se tetszik, hogy a 7es végű fokáloknak túl nagy a mélysugárzó mérete, és félek, hogy nem megy elég magasra, hogy kialakulhasson a jóféle fokálos közép. nekem ezért se lett 807-em.
biztos többet kell az elhelyezéssel játszani, mint a monitorral, de sztem egyáltalán nem rossz ötlet 807 helyett 816ot venni.
és a sárgák, akik 16nm-en két dyno C4 közé beraknak egy harmadikat vizszintesen centernek?
oké, nem lesz meg az alja, a szoba mérete miatt, de ettől még ők élvezték -
Tamoo
nagyúr
válasz
BBéci #131835 üzenetére
Számomra is meglepő volt, de a nagy GS60 nekem hasonló kis lyukban ráadásul nagyon alacsony belmagassággal tök jól szólt. Ha úgy tetszik kifutotta magát. Megértem ha hihetetlenül hangzik, de így van. Van összehasonlítási alap mivel előtte az állványos párját hallgattam.
-
BBéci
legenda
válasz
LamehTheDark #131826 üzenetére
"A kisszoba a 14nm-ével ideális helyük lehetne ott is..."
Annak a hangdobozpárnak lényegesen nagyobb hely kell, 14 négyzetméterre inkább választanám a 807 V W-t, mint a 816 V W-t, de a 826-ot semmi szín alatt.
(#131833) Gabesz26
Smirglivel finoman csökkenthető a zongoralakk tükröződése, ha annyira utálod. Nekem semmi bajom a feketével, de a fehértől a hányinger kerülgeti a családot. A fólia eléggé snassz, viszont szubládában ritka a furnérozott, akkor inkább legyen fényes fekete. -
dunkel
őstag
válasz
Ha 14nm jó vagy, ha 43 akkor veszel még egyet.
AQ Boxer, Nordost Bassline, AQ HuskyHátra Vandamme HiFi 4mm vagy AQ Type 4 pl.
(#131829) Perzeusz
Olvass vissza mit írtam a kollégának. -
Gabesz26
senior tag
válasz
Perzeusz #131825 üzenetére
Az a Velodyne ha jól láttam reflexes, míg a másik kettő zárt. Akkora szobába nem lenne gondja egyik zártnak sem, én inkább affelé hajlanék, de érdemes meghallgatni. Az SB12NSD és a T12 is elég népszerű itt a fórumon, van róluk bőven vélemény is.
A két zárt között valójában 20k a különbség (T12 + 5k-s proson tüske), kábelben AQ Boxer körüli szint ajánlott hozzájuk, de mondjuk a Husky sem overkill. (sokáig én is eközött a két sub között örlődtem, végül a használtpiac megoldotta és SVS lett. Nekem a zongoralakk a halálom, így eleve kicsit viszolyogtam is a T12-től)
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Borisz76 #131828 üzenetére
Ez most teljes szívás.....
A manualban szerepel a BT menüpont és dedikált gomb.
Nálam ilyen a fasorban sincs....
( Lehet köze van a kb 1 évvel ezelőtti firmware frissítésnek. Bár most ha visszagondolok előtte sem igen volt... )
A gomb az megvan de "Sound Optimizer" felirat van felette.A manualt átnyálazva pedig az jött le, hogy csak "jelkimenet" van a zone 2-nek.
Tehát erősítőre tudom átvinni a sztereó kimenet jelét. -
Perzeusz
tag
válasz
Most nézem, ugyanabban a cipőben járunk. (még az erősítőnk is ugyanaz
)
Látom, SVS mellett döntöttél. Hallottad már, vagy inkább az ajánlások miatt? Az árakat figyelembe véve, én is az svs sb12nsd -t venném. Ez esetben kb kábellel együtt kijönne 200 körüliből. Viszont ott van az a fránya Velodyne... -
Borisz76
nagyúr
Sziasztok.
Valamelyik nap gondolkodtam el egy Mikro Hifi vásárlásán, hogy szóljon valami online rádió és ha kell , akkor telefonról BT segítségével szóljon a zene a konyhában is.
2 napja nézegettem már a Mikro Hifiket mikor eszembe jutott....jókor..., hogy a házimozi erősítőm mintha 2 zónás lenne ?!
Meg is kerestem gyorsan a Sony STR DN 1030 Manual-t és láss csodát tudja.
Mivel soha nem használtam ezért kérdeznék :
1, Ha bent a szobában film megy attól még a konyhában szólhat a rádió ?
2, Online rádiót vajon tudja ( nem találtam rá utalást...csak valami Sony Entertainment Network-t )
3, Telefonom ( LG G4 ) nem látja ( BT ) az erősítőt csak a Samsung TV-met.
Hogyan tudom párosítani őket ?Hirtelen ennyi....
Mivel most jöttem haza a melóból elég "nyomott" vagyok.
Ezért a válaszoknál ezt kérném figyelembe venniEsetleg jöhetnek saját tapasztalatok is ezzel kapcsolatban.
Köszönöm szépen!
-
Quetz
őstag
válasz
Az SVS mélynyomókat 1 éven belül a különbözet kifizetése mellett nagyobb vagy drágább modellre cserélheted.
A focalok meg miért ne lennének elegek az új nappaliban? 91.5dB az érzékenységük és 150w-ig folyamatosan terhelhetőek. Ez 4m távolságban 105db hangnyomást jelent. szerintem az akusztika több problémát fog okozni, mint a hangfalak. -
LamehTheDark
csendes tag
válasz
dunkel #131729 üzenetére
Szia Dunkel, köszi a választ, vszleg a SVS SB-12 lesz a befutó, nagyon jó ár/értékűnek tűnik, egyedül az erezett fekete fa fólia nem illik annyira a többi fekete lakk sugárzóhoz, de az SB-2000 fekete lakk kivitele meg már 280ezer és ahogy olvastam nem sokkal jobb a kistestvérnél, egy kicsit nagyobbat szól talán.
Megvárom még a Black Friday-t, hátha leárazzák az SB-2000-t is egy napra, bár a 110ezeres különbség biztos nem tűnik el.
Kissé elbizonytalanodtam, hogy őszinte legyek, mivel lehet, hogy jövő nyáron új helyre költöznék és ott vagy a nappali-konyha-étkező-előszoba lenne az új helye a rendszernek vagy egy kisszoba. Az előbbivel az a probléma, hogy 43nm és akkor ez a sub se lenne elég, de vszleg a frontok (Focal Chorus 826VW) sem és kezdhetném újból az egész rendszert összeállítani. A kisszoba a 14nm-ével ideális helyük lehetne ott is...
Akár az SVS SB-12, akár az SB-2000 lesz a befutó sub, esetleg kábelt tudnál/tudnátok még ajánlani a Marantz AV-SR7005 és a sub közé?
A frontok kábelezése Dynavoice Silverstar, a hátsó B8 VW-khez még nem tudom milyen kábelt használjak, kb. 2x7m kell majd, mert bár csak 5m a távolság, a padlóba behúzott kábelcsatornákon kell áthúznom, ha sikerül... Elöl az egyik Silverstart nem tudtam behúzni a falba előre beépített gégecsőbe, hiába volt vastagabb, a kábel nem megy át a "kanyarokon".
Szóval esetleg a hátsó kábeleknek is tudtok ajánlani valamit?Ismét THX!
-
Perzeusz
tag
Gondoltam, kihasználnám ezt a fekete pénteket és előre hoznám a sub vásárlását mostanra.
Néztem streamben: Velodyne EQ-max 12 (200k), Thunder T-12 (185k). Vagy az SVSound oldalán az SB12-NSD (170k). Kérdés: melyiket? Vagy mást?
Mindegyikről szinte csak pozitív dolgokat olvastam. Tervezek egyébként hallgatózni is valamelyik nap.
20 m² -es nappaliba lenne, mozizáshoz. Zenéhez nincs igényem rá. (egyelőre)
-
gjanner
tag
válasz
bendeguz76 #131817 üzenetére
Szept. végén, okt. elején vettem, jelenleg ez a típus már nincs, gondolom a 4300 megjelenése miatt.
petertyson és Richer Sounds boltokat érdemes keresni, mindkettő csak UK-ba szállít (elvileg). Nem újracsomagolt, eredeti gyári, bontatlan. Minimális kotyogása van a hangerő szabályzónak, de ez nem hiszem, hogy az olcsó árnak tudható be, ráadásul nem befolyásol semmit -
bendeguz76
aktív tag
válasz
Nemir Ombe #131818 üzenetére
Hát ha lenne valami "olcsó" fontos angol webshop ahol lenne egy denon x7200 lehet bele is ugranék.sógorék haza is hoznák angolországból.
-
Quetz
őstag
válasz
weres78 #131805 üzenetére
Ha jó hangot szeretnél, akkor az erősítő/hangfal vásárlás előtt a teremmel kell foglalkoznod. Ezalatt ezt értem:
- Szoba a szobában megépítése, kőzetgyapot + dupla gipszkarton szendvics szerkezet felhasználásával. A hangszigetelés után sokkal kevesebb zaj fog bejutni, és másokat is kevésbé fogsz zavarni mozizás közben
- A belső szobát tudod akusztikailag optimálisan méretezni. A megfelelő szélesség/hosszúság/magasság arányokat felhasználva az állóhullámok szempontjából kedvezőbb teret tudsz létrehozni, tovább javítva a hangminőséget.
- Ha már átépítesz, akkor akusztikai elnyelőkkel és diffúzorokkal tudod "tökéletesre" hangolni a mozit. Hogy ezeket a paneleket mennyire lehet az új falba elrejteni, azt hozzáértőbb embertől kellene megkérdezni.
- A szoba után jöhetnek a hangfalak és a vetítő rendszer, javaslom a falba beépített hangfalakat és szőtt hang áteresztő vetítő vásznat.Mivel a fentiek akusztikai tervezést is igényelnek, érdemes szakemberhez fordulni. Ha saját kezűleg építkeznél, akkor fapacit tudom javasolni az avx.hu-ról, ö betudja mérni a helységet és tervezésben is tud sejtésem szerint segíteni, jutányos árazásért cserébe. Ha kiviteleztetnél, akkor a fentebb felsorolt cégeket érdemes megkeresni, de az persze többe fog kerülni.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
BBéci #131819 üzenetére
Azért írtam, hogy "most", de lehet ugy kellett volna, hogy "most még"
amugy várható volt, hogy áremelések jönnek (mindenben)....ezek sem voltak tisztában vele mit csinálnak, mikor "megszavazták a Brexit-et", de ha már ez van miért ne lehetne kihasználni a lehetőséget .....
(én 342-nél vettem "pár fontot", most várom hátha megy még kicsit feljebb is
)
-
BBéci
legenda
válasz
Nemir Ombe #131818 üzenetére
A font árfolyama nem lesz mindig olyan kedvező, mint most, ez biztos. Jelenleg 361 Ft, de volt 338 is. Sajnos 3-4 héttel ezelőtt jelentős, 15-20 %-os áremeléseket vettem észre több UK-beli bolt honlapján.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
bendeguz76 #131817 üzenetére
Az angoloknál most "jó árak" vannak (nekünk) mert "olcsó" a Font ....
(amúgy ha körbenézel a környező országokban, min. 20-30%-kal olcsóbb majd' minden, mint idehaza)
szasanyi:
Azért mert "külföldi" még garanciás (ha új vagy gariidőn belül van), csak nem személyesen viszed az "xy utcai szervizbe", hanem feladod futárral ....
(persze értem; hazai garancia = nagyobb biztonságérzet)
-
-
Cseneles
őstag
válasz
szasanyi #131813 üzenetére
Mivel újban gondolkozol és szűk a keresztmetszet így jársz a legrosszabbul, de azért írok pár modellt amit talán megkapsz 130 körül a BF-el. Denon AVR-X1300W,Marantz NR1506,Onkyo TX-NR646 az onkyo nem igazán zenei karakter de mozin jobb ez előző kettőnél. Szerintem ezek közül a Denon a legjobb választás, szolgáltatások terén a Marantz a legszegényebb. Márkán belül esetleg egy Pioneer vsx924 ami már használható. Ezeknél hangminőségben, részletező képességben amit linkeltem használtan Denon 3808 jóval jobb, tudásban sem gyengébb a wifi és 4K-tól eltekintve meg talán pár netes baromságtól
-
szasanyi
félisten
válasz
Cseneles #131812 üzenetére
Mind2re használom, de egyikben sem törekszem a legjobbra. Egy jó középút lenne ideális számomra. Mint mondtam csak és kizárólag BF kedvezmény esetén cserélnék, így nem tudok pontos árat mondani. A jelenlegi normál árakat figyelembe véve is 120-150k közötti árú modelleket valószínűsítem ahol talán lesz jó modell nem mondvacsinált hanem valódi (az normál árhoz képest 30-35%) árkedvezménnyel amivel számomra is megfizethető alternatíva lehet. Esetleg 2-3-4 típus/modell jó lenne, amit érdemes megnézni. Sajnos akkor már nem lesz idő kérdezgetni, mert általában nem nagyszámú termék az, ami jó áron lesz megvásárolható.
-
Cseneles
őstag
válasz
szasanyi #131811 üzenetére
Ismerem a pio 424-et, egy barátomnak van, ha marantz irányába mozdulnál a legkisebb modell bőven magasabb minőséget képvisel, hangminőség terén és szolgáltatásokban is! ha modasz egy árat ami belefér adok alternatívát, mozi vagy inkább zene amire jobban használnád stb...
-
szasanyi
félisten
válasz
Cseneles #131809 üzenetére
Nincs készülékismeretem, nem tudom melyik miben jobb ezért kérdeztem. A másik dolog, hogy a hangfalak biztosan maradnak tehát ahhoz való jobb hangzású AV erősítő kellene (minden téren ahol csak lehet, és az ára miatt maradva egy jobb minőségű belépő szintem). Csak a BF lehetőség izgat, ha ott találok jobbat jó áron, egyébként nincs kidobni való 100k+ pénzem.
-
Cseneles
őstag
válasz
szasanyi #131808 üzenetére
Szeva!
Kérdés hogy mit szeretnél? Maradnál Pioneer vonalon, vagy inkább egy zeneibb részletezőbb esetleg egy mozisabb karaktert keresel? így látatlanba is ajánlanék párat ami úgy vélem a hangfalaid határait feszegetné...
Denon 3808A ez egy jó hangú darab, Marantz sr5008 ez véleményem szerint részletezőbb az én fülemnek kellemesebb hang -
szasanyi
félisten
Talán itt kapok választ erre.
-
weres78
senior tag
válasz
Nemir Ombe #131796 üzenetére
Régi garázsból készül az új moziszoba, házon belül. (Eddig nappaliban volt, most egy nagyobb rekonstrukció keretében a garázs külön épületbe költözik, ezt csak megjegyzem...)
44 négyzetméterről van szó, 2,8 méter belmagassággal. Alul-felül kemény beton, lent padlószőnyeg lesz, fent még nem tudom kap-e valamilyen burkolatot. Oldalai szilikát falon erős vakolat, szintén nem tudom kell-e neki valamilyen burkolat. A korábbi garázsajtó befalaztatott, így a szobának egyetlen bejárata marad, más nyílászáró nincs benne.
Csak és kimondottan filmezés lesz, esetleg elvétve egy-egy koncert lemez.
Egyáltalán nem szeretnék csecsás szettet, ha lehet maradnék a teljesen egyszerű megjelenésű daraboknál. Az ilyen márvány, kő, zongoralakk, és idegen űrhajóról származó cuccok nem az én világom. Minél egyszerűbben néz ki, számomra annál szebb.A linkelt példányok nagyrésze külsőre számomra rendben van, már amennyire ezeken a képeken ezt meg tudom állpítani. Azért személyesen egészen más benyomást tudnak tenni ezek a szépségek - amikor tényleg azok.
-
Bobolit
aktív tag
Láma kérdés: azonos erősítővel, azonos hangerőn egy oszlop hangfal nagyobb hangnyomást állít elő, mint egy állványos?
-
darnics
aktív tag
Üdv mindenkinek! Érdeklödni szeretnék hogy orion ht580-hoz kéne enekem távirányitó amivel sok funciot kehet vele csinálni de nélkülözhetetlen!negen sincs orionnál sincs hol kaphatnék?esetleg valakinek?szép napot!
-
Norbi 72
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P71 - i7-7820HQ I 64GB I 512SSD I FHD I Nvidia 6GB I W11 I Cam I Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2896, 100% Akkumulátor
- Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV - 14" FHD 120Hz - Ryzen 9 - 4900HS - 16GB - 2TB - RTX 2060 - Win11
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest