Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
FREaKBoY
újonc
Sziasztok most regisztráltam úgyhogy ha valamit rosszul rossz helyre írok csak finoman légyszíves.
Szóval én úgy jártam hogy volt egy bluepanther hdmi kimemetes tabim aminek a képernyőjét lenulázta a kisfiam (3 éves ez inkább az en felelősségem).
NEM OFFolok. Akkor én ugy döntöttem hogy lesz egy jo kis androidos kütyüm belöle.
Igazából tudom hogy vannak magasabb igények de nekem a hdmi megfelelő az XBMC mostmar kodi is tökéletes. Na persze mooviesharkkal. Ezt 2 évig használtam (nagy szerelem volt vagyis jol ment) csak sajnos ki éget benne valami.pontosabban az az ici pici video kari hogy igy fogalmazak.
Amiért irok és egyben a kérdésem felétek.
Most vettem 3000ft ért egy törött kijelzös orion tab 970dc tabit. Szét patintottam kihuztam az lcd t, hdmi be hard reset, alap androidon kodi a play röl.
Nem tudom miért lép ki film közben. A ram elég neki mert ennyit tudni kell es meg is néztem. (Naplózással) a kodi beállítások a hang meg minden ugy van ahogy ott utána olvastam. De online film közben kidobb (van hogy 5 perc de van hogy 20perc után) de nem az android ig hanem mintha meg állítanám a stop al a filmet. Es felhozza a kodinak a film közbeni menü-jét. Es lépeget a play pause gombok között magától. Lehet az erintő panel érzékel még? Szóval mi lehet a baj? -
Norbi 72
veterán
válasz
Nemir Ombe #131798 üzenetére
Ez csak egy lehetőség.
Nagyon sok jó szett van ebben az árkategóriában.
-
Nemir Ombe
addikt
-
Norbi 72
veterán
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
weres78 #131792 üzenetére
Azt azért jó lenne tudni, hogy pl. moziszobába lesz vagy nappaliba, tehát számít a megjelenés is vagy "elég ha csak jól szól" .... mekkora helyre kellene ..... stb.
Jelenleg amit jó ár/érték/hang arányban be lehet szerezni (és minimum ilyeneket néznék) Elac 240/260/400-as sorozat, Canton Reference sorozat, Quadral Aurum sorozat, de szóba jöhet még a Monitor Audio és a Kef Reference nagyobb dobozai ..... de lehet "építkezni" falra szerelhető vagy falba építhető megoldásokkal is, ezekből is komoly rendszereket lehet összerakni .....
A teljesség igénye nélkül: [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] szóval válogatni van miből bőven, azt kell kitalálnod, hogy milyen megoldást szeretnél és persze melyik hangja tetszik ....
-
Quetz
őstag
válasz
weres78 #131792 üzenetére
Szerintem ha ebből már tudz épitkezni: M&K Sound S150 MKII THX Ultra2 High-End monitor hangfal
A JBL synthesys sem szólhat rosszul, sajnos árakat nem látok a weboldalon.
A dreamcinema artcustic hangfalai is egész jól szóltak, ha jól emlékszem, nem probléma elérni velük a referencia hangnyomást.
-
Hrabovszki
csendes tag
akkor vezetéknélküli hátsó hangfalak ügyében senki többet? ennyire lehetetlen ez amikor egy mobilról simán ki lehet tenni a hangot blutooth-on?
-
weres78
senior tag
válasz
Norbi 72 #131789 üzenetére
A tesztet elolvastam korábban természetesen, de köszönöm szépen a linket.
A három milllás szettnél kicsit konkrétabb tipp kellene, mi az amit érdemes lehet meghallgatni?Nagyon régi házimozim az, amit le szeretnék cserélni. Teljesen lemaradtam mi merre fejlődött, és nem is akarom magam mélyen a témába ásni, ezért kérem a segítségeteket.
A Yamaha nekem bevált anno, bár lecseréltem. Mégis arra húz a szívem újra... A teszt alapján ez a vonzalom nem változott. -
Norbi 72
veterán
válasz
Nemir Ombe #131790 üzenetére
Csak tudja ő is..
-
gjanner
tag
válasz
BBéci #131757 üzenetére
Igen, igaz, cserélni fogom a hangfalszettet, ha összejön rá a korpa. A teszt zenével történt, nem mozival, Pure Direct mód, Flac. A zene ismert volt. Na mindegy, nem éreztem a különbséget, de hangsúlyozom, szerintem túl nagy volt az idő tag a zene - csend - zene között. Amit szerintem akkor sem tudnék rövidíteni, ha más cserélné a kábelt én meg maradok ugyanabban a hallgatói pozícióban. Esetleg tudsz/tudtok javasolni egy-két márkát/típust ami felé nyitnátok csere esetén Denon X4200-vel? Tudom ez is a meghallgatás, teszt útján dobná ki, de mégis érdekelne a merre induljak iránya.
(Nézegettem a Focal / Aria vonalat, vagy esetleg Polk RTi széria (A7 kontra A9 között mekkora különbség lehet? Vagy hangkarakterre azonos, csak A9 komolyabb? Vagy pl. Quadral / Canton-ból mi az ami kategória szepontból megfelelhet?)(#131750) Patice
Igazából egyetértek, nem is akarom keresni a különbséget. Majd ha egyszer hsz. szett csere lesz, nekimegyek újra, esetleg más típusokkal, addig meg cserélek egy valamivel vastagabbra, mint a gyári tápkábel, mert az egyébként tényleg furcsán vékony.(#131745) krx21
Na pont ezért akartam kipróbálni, tesztelni. Én sem tudom, tesztelni akartam, nem jött be.Köszi a reakciókat!
-
DJMDJM
tag
válasz
DJMDJM #131715 üzenetére
Vagy az AV-Online-on ma tesztelt Monitor Audio Bronze 2? Milyen lehet a quadral-hoz képest? A quadral PLATINUM M 25 sajna itthon már drága, lehet érdemes lenne kintről beszerezni? Jobb szeretem a hazai üzleteket "támogatni", de itt most nagy árkülönbséget vélek felfedezni. M25
-
weres78
senior tag
YAMAHA MX-A5000 +CX-A5100 párossal van valakinek személyes tapasztalata? Ha megosztaná velem nagyon megköszönném.
-
Hrabovszki
csendes tag
válasz
Patice #131782 üzenetére
na most az a helyzet hogy a dugalj már ott van, de kábelt nem tudok se így se úgy átvinni, legalábbis nagyon látható módot kikerülve.
tehát áram van, szóval keresem a megoldást. Gondolom a két leghátsó sugárzónak nem kell csúcs minőségű hangszóró sem, tehát csak van valami leérhető megoldás. -
Patice
nagyúr
válasz
Hrabovszki #131776 üzenetére
Szerintem felejtsd el a "vezeték nélküli" hangszórókat.
Ha a jelátvitelt meg is tudnád oldani, akkor aktív hangfalakra lenne szükséged, aminek még mindig kell áram.
Ha az áramot oda tudod vezetni, akkor meg már ugyan ott vagy, mintha a hangszóró vezetéket vezetted volna oda.Azaz ugyan ott vagy, mintha a meglévő szettedhez veszel még két hátsót.
Szerk.:
Kábelcsatornás szegőléc?
-
MasterMark
titán
válasz
Hrabovszki #131780 üzenetére
Körbe lehet vezetni.
-
Hrabovszki
csendes tag
válasz
Nemir Ombe #131779 üzenetére
a konnektor nem gond, az van ott csak a 5-6 m-es kábel mutatna szarul a nappaliban vagy a plafonon
Persze valamivel olcsóbb kivitelben nézelődnék... -
Nemir Ombe
addikt
válasz
-
Hrabovszki
csendes tag
válasz
MasterMark #131777 üzenetére
vagy olyan hangfalak?
-
MasterMark
titán
válasz
Meg akkor külön erősítő is kellene oda, amit ugyanúgy be kell dugni a konnektorba...
-
Hrabovszki
csendes tag
Tisztelt szakértők, vezeték nélküli hátsó hangfalak témájában kérdeznék tőletek.
Adott egy korábbi Denon erősítő, melyhez az 5.1 rendszer már megvan de szeretném 7.1 -re bővíteni, de a két hátsó surround hangszóróhoz nem tudok kábelt vezetni. Miylen megoldást lehet ehhez találni, tekintve hogy az erősítő nem képes sem bluetooth sem wifi kapcsolatra, és a két hátsó sugárzó hangfalkimenete ugyanolyan mint a többi hangszóróé, rászorítható (banándugó talán?).
Gondolom valami bluetooth vagy wifi adót kéne szerkeszteni erre a két kimenetre és egy jelfogadásra képes hangszórópárt kellene vennem hozzá. De nem tudm elképzelni hogy ebből a banándugos kimenethez miylen jeladót tudok és hogyan csatlakoztatni. Kérem a segítségeteket! -
dota1
aktív tag
válasz
Nemir Ombe #131773 üzenetére
Köszi, elolvasom. Mondjuk ez nagy álló de extremaudio akcióban lesz pénteken triangle antal esprit 202st harmad áron. Az jó vétel, hallottatok már olyat? Na megyek is olvasgatok, nem offolok tovább 😁
-
dota1
aktív tag
válasz
Nemir Ombe #131765 üzenetére
A focal b8 tesója a 806vw volt nekem, nagyon szerettem, csak nem volt mindenevő. A mélyeket keveseltem. Kiváncsi lennék a kis b&w 685 s2 hozzá képest hol helyezkedik el, jobb-e a mélye.
-
válasz
Hohocali #131764 üzenetére
"A fórumokban az emberek egymás között beszélgetnek"
Ha jól tudom, ezek "szakmai" topikok, ahol egyáltalán nem mindegy, milyen színvonalú és valóságtartalmú tapasztalatmegosztás történik.
"ha te nem akarod hallani a különbséget, akkor lehet nem is fogod"
Ez közkeletű, népszerű ellenérv, de a dolog nem ilyen banálisan egyszerű. Magamat idézem : "Bár a nocebo létezik, de sokkal kevésbé fordul elő, mint a mindig, mindenkinél jelen lévő placebo. Ráadásul a placebo-nocebo nem tudatos döntés eredménye, pont az a lényege, hogy tudat alatt dolgozik, "villanymérnökre" és elvakult hívőre egyaránt hat. (Ami tudatos döntés és önbefolyásolás, az az önszuggesztió, de az teljesen más lapra tartozik, és nincs igazán jelentősége ebből a szempontból.)"
Szerk.: (#131766) BBéci "teljes erőből tiltakozó emberkéknek esett le az álluk a csodálkozástól, annyira egyértelműen hallható volt a különbség"
Így van, pontosan ezt magyaráztam az előbb. A placebo a "hitetlenekre" is ugyanúgy tud hatni.
(Természetesen nem vonom kétségbe, hogy valós volt a különbség, mert az nincs benne az írásodban, milyen eszközökről van szó konkrétan, csak viccelődöm.
)
-
BBéci
legenda
válasz
Hohocali #131764 üzenetére
Igaz, de olyan is sokszor megesett, hogy teljes erőből tiltakozó emberkéknek esett le az álluk a csodálkozástól, annyira egyértelműen hallható volt a különbség.
Általában az ember nem szeretne még egy csomó pénzt kiadni kábelekre, kiegészítőkre, ezért úgy állnak hozzá a kipróbálásukhoz, hogy úgysem lesz különbség. Aztán mégis a pénzt viszik vissza, nem a kábelt, elosztót, tüskét, FoQ lapot, egyebeket. -
Hohocali
aktív tag
-
dota1
aktív tag
válasz
Tamoo #131761 üzenetére
Sajnos az ikon 1-ről lecsúsztam az avx-en , pedig nagyon jó áron lett volna. Persze választás előtt mindenképpen meghallgatom a leendő monitor párat, csak hát minden helyen, szobában , forrással másképpen szólnak és sok esetben nem tudom saját rendszerben meghallgatni. Megnéztem a Jungson-t. Jókat írnak róla , biztosan jól is szól , de sajnos nehezen tudnám elképzelni nálam, nem éppen a szoba dísze
Amúgy Bowers-eket nem akcióznak , hogy jön a black friday, esetleg külföldről? Ahogy elnézem a B&W-ket soha nem akciózzák. -
BBéci
legenda
válasz
gjanner #131744 üzenetére
Az is fontos, Tamoo már utalt rá, hogy időt kell hagyni az új kábelnek a rendszerben. Legjobban akkor hallható a különbség, amikor a jó után visszakerül a gyengébb minőségű.
Visszatérve a műsoranyagra, olyannal tesztelj, amit már nagyon sokszor hallottál, ismered minden másodpercét. Ismétlem, zene legyen, hangszeres, benne ének és mindez a lehető legjobb hangminőségben. A térábrázolásban, színpad-megjelenítésben, tisztaságban, levegősségben könnyű tetten érni a tápkábel hatását. Ha ilyenekre nem szoktál figyelni, akkor sokat kell gyakorlatoztatni a hallásodat. -
dota1
aktív tag
Srácok,
Tudom ez most nem mozi téma de...
Kis minitor dobozt keresek sztereózni Nad c326bee mellé. A két jelölt közül melyik tud szélesebb színpadképet, ill. melyik az amelyik kicsit "mindenevőbb"?
1. Dali ikon 1 mk2
2. Bowers 685 s2 -
BBéci
legenda
válasz
Az a tápkábel nem tartozik az általam ajánlottak közé, mert valóban esetleges, hogy okoz-e hallható hangminőség javulást.
A Denon AVR-4200 jó erősítő, volt nálam, egyértelműen reagált a tápkábel cserére. A hangdobozaid legalább két kategóriával alatta vannak, ez is probléma.
Úgy hasonlítgass, hogy valaki cserélget, közben Te el sem mozdulsz a helyedről. És lehetőleg sztereó (FLAC) zenével, ne empéhárommal vagy filmekkel. -
"nem mindegy, hogy "valós" vagy "pszichés"?"
Amíg a placebo által nyújtott örömfaktor és jóleső érzés az otthoni falakon belül marad, addig szinte mindegy, mert magánügy. Abból max önbecsapás lehet, ami senkit nem érdekel, mindenki úgy élvez, ahogy akar. De amint nyilvános fórumokba kerül információ és tény gyanánt, hogy X eszköznek y hatása van mert én ezt "tapasztaltam", akkor már nagyon nem mindegy, mi az igazság a konkrét eszközzel kapcsolatban, nagyon nem mindegy, hogy az az infó valós-e, vagy csak a tudatunk szerteágazó, bonyolult és becsapós játékainak az eredménye.
-
Almost01
csendes tag
Sziasztok!
Tudja valaki, honnan tudnék letölteni magyar nyelvű használati utasítást Onkyo TX NR535-höz?
Köszönöm -
válasz
"semmilyen különbséget nem fedeztem fel a gyári és a dedikált tápkábel között."
Semmi más dolgod nincs, mint visszavinni a kábelt. Ha hallottál volna "különbséget", akkor jönne a lényeg, mert azt mindenképp érdemes leellenőrizni, hogy amit "hallottál", az valós volt-e, vagy pszichés.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
krx21 #131748 üzenetére
elhiszem, h egy P5 v P10 jó, de az ettől olcsóbb regulátoroknak én még csak káros hatását vettem észre. nekem meg a jó tápkábel, jó csatlakozások váltak be. alces a TV előtt szuper hatású, de sztereoba már nem raknám be, mióta kipróbáltam milyen nélküle. hozzátenném, hogy nálam, amikor napközben "rossz" a hang, akkor van 232V a dugóból, este meg inkább 230V, szóval olyan nagyon nem lehet torzulva a sinus alakja.
-
krx21
nagyúr
válasz
bajnokpityu #131747 üzenetére
Nekem van egy feszültség regulátorom (nagyon pontosan tartja a feszt.) és ezt még megfejeltem egy hivox csodával (ha van benne egy jó kondenzátor már jó...
)
Ezek konkrétan a feszültség minőségét hivatottak nővelni. Én inkább ezekben hiszek....
Nem azt mondom, hogy a tápkábel csere effektus nem létezik, mert én még nem próbáltam, csak nekem kell egy kis műszaki "kapaszkodó", hogy higgyek benne. Tudom sokan pozitívan nyilatkoztak a csere után.
Amúgy én is képes vagyok egy kábelt megvenni, csak a minősége, anyag használata, külseje miatt.. -
Tamoo
nagyúr
válasz
Kellenek az ilyen vélemények/beszámolók is, jó hogy leírtad!
"vagy gyenge a rendszerem ahhoz, hogy kijöjjön a különbség"
Van aki ettől gyengébb rendszeren is "tapasztalt" már kategória ugrást és van aki sokkal komolyabbon is hasonlóan hozzád: semmit.Sajnos ezt AB-zni csak így lehet, de emellett ajánlott a hosszabb teszt is. Pl. egy hétig hallgatod az új kábelt és utána rakod vissza régit.
-
gjanner
tag
Sziasztok, 1-2 hete beszereztem Kácsánál egy normális tápkábelt a Denon X4200-hoz (+Polk TSi 300 család). Tanácsotokra a kipróbálás mellett döntöttem, így letét ellenében hoztam el egy Audioquest NRG-X3-ast. A hallgatási teszt során egy felmerült problémába ütköztem... ahhoz hogy pontosan el lehessen dönteni, hogy milyen változást hoz a kábel, egy azonnali váltásra lenne szükség, átkapcsolás szerűen. Na ez gyakorlatilag megoldhatatlan. Tehát mire az erősítőt kikacsolom, kábelt cserélem és visszaállok vele a teszt anyagra, eltelik, kb. 40-50s. Ennyi idő alatt, ha van minőségi (esetleg nüansznyi) változás azt már nem fogom tudni megkülönböztetni. Személy szerint semmilyen különbséget nem fedeztem fel a gyári és a dedikált tápkábel között. A fura az volt, hogy még a placebo hatás sem jött
Így a sorsa az lesz, hogy visszaviszem, mert ez így nekem nem ér meg egy 20-ast.A kérdésem, hogy van valami jobban alkalmazható módszer a tesztelésre, vagy gyenge a rendszerem ahhoz, hogy kijöjjön a különbség / cseréljek fület, vagy ki-hogy fut neki egyáltalán egy ilyen tesztnek?
Ja és leszögezem, nem szeretnék kell-e kábel, van-e hatás, nincs hatás vitát generálni, csak érdekelnének a teszt módszerek, vélemények. Köszi!
+ ha ez nagyon kezdő kérdés, akkor sorry átírom a másik topicba, a tapasztalat miatt kérdeztem itt, túloldalon láttam már furcsa vitákat, félrevezetéseket. -
Joshi
titán
válasz
Nemir Ombe #131742 üzenetére
-
Joshi
titán
válasz
Nemir Ombe #131736 üzenetére
Anno a zárójeleidért is megkaptad a magadét, most megint "különleges" karaktereket használsz. Mi ezzel a célod?
ui.: engem különösebben nem zavar, de kíváncsi vagyok.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
ilovedigweed #131739 üzenetére
Nem "kapitális hiba" csak ne legyenek túlzott elvárásaid, főleg ne zenén, mint előttem is írták ..... továbbá; arra akartam rámutatni, hogy az ára nem csak BF napján ennyire kedvező.....
-
ilovedigweed
senior tag
válasz
Nemir Ombe #131733 üzenetére
Teljesen tisztába vagyok a kapitális hibával viszont jó áron jutottam hozzá és úgy gondoltam nem hagyhatom ott.
Írásotokból kivéve a denon erősítő illetve a Boston hangfalszett jó lehet valamire mert mind a kettő normális belépő szett?!
Azért írtam 200K mert sajnos ennyi van rá. Nem szerettem volna ennyire belemászni de ha a 200K-s szettből meg tudom venni a legjobbat akkor megveszem...
Ha van jobb, esetleg 200.000Ft-ért tudnátok ajánlani másik belépő szintű 5.1 szettet?
Köszönöm
-
dunkel
őstag
válasz
Nemir Ombe #131736 üzenetére
Remek. Nagyon kedves tőled, hogy kisajátítod ezeket az írásjeleket - ugyanis azzal, hogy minden 3. hozzászólás a tiéd és mindegyik ezekkel végződik ezt teszed. De hogy még bevallottan értelme (jelentése) sincs csak tetszik:
-
dunkel
őstag
válasz
ilovedigweed #131732 üzenetére
Azt írod a zene a fontosabb. A kereted szűkös, döntsd el melyik a fontosabb vagy mennyit vagy még hajlandó beletenni.
A denont eladva már egy jó sztereót össze lehet lapátolni ~330-ból.
A denon mellé 200-ból viszont még használtan sem lesz egy jóféle 5.1 szetted, nem beszélve arról, hogy az X2000 még belépő kategória hangminőséget tekintve: mozira is kompromisszumos, zenére meg főleg. -
dunkel
őstag
válasz
Nemir Ombe #131733 üzenetére
A 4 pont és kacsintós szmájli nálad általános mondatvégi írásjellé vált. Minden mondandódat ezzel zárod, miáltal értelmezhetetlenné válik mit is akarsz velük kifejezni.
.... ? mély ismereteim és szakértelmemnél fogva tudnám még folytatni naphosszat, de legyen elég ennyi. Nyugi, privátban szívesen folytatom, ott legalább nem fog senki ellenvéleményt formálni.
? csak neked (mindenkinek?) elárultam a tutit, ma is érdemes volt felkelned
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
ilovedigweed #131732 üzenetére
Idézet a "témaösszefoglalóból" (1. bejegyzés):
"Ajánlásunk értelmében 1:2 körül legyen az erősítő és az 5.0 szett áraránya, amit új/listaáron kell nézni. Kapitális hiba – gyakran beleesnek a kezdők – amikor az erősítő árával megegyező, vagy annál olcsóbb hangdobozszettet néznek ki maguknak."
Mellesleg az a szett már egy jó ideje annyi [link] , nem csak most "árazták le", egy viszonylag normális belépő szett, de semmi több ....
-
ilovedigweed
senior tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni 5.1 hangfal szett kiválasztásában.
Amim van:
Denon avr X2200W erősítő
Eltax Shine 8 sztereo hangfalA szoba 16 m2.
A tervem az lenne ,hogy amit ajánlotok 5.1 + az én 2.0 hangfalaiból 2 menne a konyhába zóna 2 funkcióként.
40% film és 60% zene lenne a hangfalak sorsa, a keret pedig 200~Ft körül mozog!
Fontos lenne az ár/érték arány és tudnék is várni vele ha esetleg valami szett BlackFriday alkalmából kerülne hozzám.
A következőt néztem ki, érdekelne a véleményetek, illetve ha van jobb szívesen venném ha javasolnátok!
Boston Acoustics Classic Series MKII 5.1 (CS260/23/225+SUB 10)
Előre is köszönöm!
-
dunkel
őstag
válasz
LamehTheDark #131728 üzenetére
Majd egy fél év múlva számolj be mire jutottál.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
-
dunkel
őstag
válasz
Esetedben inkább az SVS-t ajánlanám, az nagyobbat tud szólni. 33nm határeset, nemtom' 1db elég lesz-e belőle, valószínűleg igen. Innen kellene megvenned, itt kapsz mellé 45 nap próbaidőt. Ha kevés a kraft akkor újratervezés (SB13 ultra, 2db SB12 vagy kisebb pénzből váltani passzív membránosra). Németből se lenne szignifikánsan olcsóbb egyébként, 500 Euró.
T12-t innen lehet megvenni. Erről tudni kell, hogy a gyári lábat cserélni kell alatta (butítja a hangját) és keményebb használatkor a grillt le kell venni mert zizeg, az RCA csati süllyesztett nem minden kábelt fogad. Az SB12 nem rendelkezik egyik felsorolt konstrukciós hibával sem.
-
LamehTheDark
csendes tag
válasz
dunkel #131069 üzenetére
Köszönöm a választ Dunkel!
A szoba, ahol a Focal 3.0-s Chorus 826 W-s rendszer van, 28nm-es, de a légteret nem tudom lezárni a folyosó még további 5nm, ezt is lehet hozzá kell számolnom, ha a megfelelő mélynyomót szeretném kiválasztani.
Ajánlottad a 800W sub helyett az SVS SB12-NSD-t vagy a T12-est. Ezeket hol lenne érdemes beszereznem, esetleg tudsz tippet adni vagy tud valaki más esetleg Black Friday keretében vagy használtan? ...és a kettő közül melyiket? Hallgassam meg őket valahol HIFI és házimozi teremben és döntsek?
Marantz AV-SR7005 hajt mindent egyébként.A hátsó dobozokat vszleg megrendelem onnan, amit ajánlottál (Homecinesolutions.fr), mert sehol máshol nem találok, pedig eddig a kábelek kivételével az összes eszközt sikerült használtan beszereznem.
Bárki tanácsát szívesen fogadom!
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
clyvejhamma #131726 üzenetére
"Fekete péntek" akcióban van/lesz mostanában Castle Knight 4/Knight 5, Canton Gle 496, QAcoustics 3050 szett, szerintem mindegyik jobb mint az a Klipsch ....de láttam valahol Kef Q 500 vagy 700 szettet is 300e alatt .... nézz körbe szerintem ....
-
clyvejhamma
aktív tag
válasz
Nemir Ombe #131714 üzenetére
Köszi!
Valahogy sejtettem a választ. -
Kroland25
tag
Üdv Mindenkinek!
Rég jártam erre sok változás nem történt eddig a moziban,az egyik velodyne sub bekerült hàtra a fotelek mögé így valóban kaptam egy egysegesebb teltebb hangot!Tervben volt a subok cseréje is de ez sajna az idén már nem jön össze!
Viszont bomlik a front oldal egy 123" méretű vászon amelyet egyelőre egy Epson tw 7200 fog kiszolgálniEgy új készülèkállvány is bekerül majd a vászon alá,konkrét típus még nincs kiszemelve!Löttem még egy képet a jelenlegi felállásról,a vàrható felállás december közepèn esedékes,addig mèg kicsit távól kell lennem!
További szép hétvégét mindenkinek!! -
rootmin
tag
válasz
Kovaratis #131718 üzenetére
Létezik miniHDMI - HDMI adapter és kábel is, ez nem gond.
5.1-es hangot* egy ilyen, vagy hasonló adapterrel tudsz átvinni. (létezik koaxos verzió is)
Belföldön is kapható, jókora felárral.* Mivel S/PDIF alapból nem támogatja az újabb szabványokat, az ilyen átalakítókkal csak DD és DTS 5.1 vagy PCM formátumokban tudsz hangot átvinni. DTS-HD és társai csak HDMI-n mennének át, de ebből következően az erősítőd nem is támogatja ezeket, tehát számodra nem lényeges.
-
kenand
veterán
válasz
lemmy9 #131720 üzenetére
5 éves másik Onkyommal semmi gond sincs, tökéletes minden HDMI-je...azt hiszem a 309-esnek felel meg..
Engedtem rá egy factory resetet
Annyi történt, factory reset után hogy a menüben a HDMI mód Pass through-ra állt be (gondolom ez az alap) . Ilyenkor ha az Asus Opay lejátszót hozzákötöm és elindítom a lejátszót az ASUS logó még megjelenik- gondolom valami kis felbontású kép- a TV-n, de amikor vált a felbontás, töltődne a főmenü akkor eltűnik a kép , a TV azt írja no input. Ha a HDMI menüben bármit átállítok (auto, 720p, pl) akkor már az ASUS logo sem jelenik meg.
XBOX 360 képe nem jelenik meg...próbáltam legalább 3 különböző HDMI kábelt....ha közvetlenül kötöm az Xboxot, vagy az ASUS Oplayt a TV-be ugyanazokkal a kábelekkel akkor a kép rendben van. -
kastore
újonc
Sziasztok!
Teljesen kezdő vagyok,és szeretném ha segítenétek hogy mit vegyek!Semmim sincs tehát minden kellene!A szoba 20 nm,zenét főleg elektronikus zenéket hallgatok!Ár terén nem vagyok nagyon eleresztve szóval minél jobb ár/érték arány lenne jó!Kb 350e forint a büdzsé!Előre is köszönöm bárminemű segítségeteket!
-
kenand
veterán
Sziasztok!
Vettem használtan (az ország másik csücskéből) egy Onkyo TX-SR 606. Bár rákérdeztem az eladóra és azt írta nincs vele gond )(sőt a HDMi-re is rákérdeztem, ki is próbáltattam és azt mondta megtette) úgy tűnik nekem HDMI hibás. Nincs kép a HDMI outon. A setup sem jelenik meg. (fekete a kép, a másik Onkyo-mon ilyenkor totál kék színű a kép (ha nincs bemenet hozzákötve) és a setup gomb megnyomására feljön a setup menü. tt totál sötét a kép a TV nem talál inputot.
Tény az egy másik modell, de szerintem ennek is így kellene viselkednie.Valakinek tapasztalata a 606-os Onkyoval?
-
Kovaratis
senior tag
válasz
DJMDJM #131715 üzenetére
Sziasztok! Remélem megtaláltam a legjobb topicot a problémámnak. Vettem egy Intel NUC-ot itt a hardveren (D54250WYKH) amin szeretnék filmet lejátszani. Van egy Yamaha RX-V450-es házimozi erősítőm. Van valami gurunak ötlete hogy hogyan tudok minimum 5.1-es hangot varázsolni közöttük?
Köszönöm a segítséget előre is! -
Nemir Ombe
addikt
válasz
clyvejhamma #131713 üzenetére
Az a szegény Pio azért jobbat érdemelne .....
-
clyvejhamma
aktív tag
Sziasztok!
BF-en akciózott Klipsch R28F, 5.0 szett ( R-25C+ R-14s ) mennyire jó vétel 250-ért?
Diamond 10.5 szett cseréjén gondolkozom, Pioneer LX-72 mellé.üdv,
Viktor -
BBéci
legenda
-
Mizurichi
tag
Hello!
Segítséget szeretnék kérni. Van egy Oppo 105d lejátszóm, ami hdmi-vel össze van kötve a Marantz sr 7005-ös házimozi erősítővel. Van külön egy Audia Flight One sztereó erősítőm, ami a frontokat hajtja meg, amit szerettem volna az Oppo sztereó kimenetével össze kötni analóg ic-vel. Na most ezt megtettem, de azóta folyamatosan búg a Marantz erősítő. Ha kihúzom az ic-t az Oppóbol, azonnal elhallgat a búgás. Az Audia nem búg. Valaki tudna segíteni ezen probléma megoldásásban?? Előre is köszönöm! -
Almost01
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Onkyo tx nr535 erősítőm és egy Panasonic okos tvm. Hogyan állítsam be hogy a tv a hangfalakon szóljon, ne a tv hangszóróin. Egyszer már sikerült, de elàllítódott. Hdmi cec és arc be van állítva.
Köszönöm szépen. -
mp54
senior tag
Pana50G30 tvből szeretném a tvműsor hagját átvinni HDMI/ARC-vel Arcam 400-ba. HDMI kábel a tv-n az ARC képes HDMI2-be dugva.
Beállítások:
Tv/beállítások/link beállítások/VIERA link/be.
/AV 1-es kimenet (ez mi?) beállítása mi legyen: TV, AV2, Monitor?
A mozivas kiválasztott bemenete mi legyen, hogy halljam a tv-t? (Hiszen a HDMI kimenetén jön vissza a hang!)
Kösz!
jelenleg optikán hozom ki...
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Motoros topic
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Háztartási gépek
- Windows 11
- Milyen egeret válasszak?
- eBay
- Mafia: The Old Country - Fókuszban a harcok
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- 2 TB-os Kingston NV3 M.2 SSD - 6000 MB/s olvasás
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest