- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen SSD-t vegyek?
- OLED monitor topik
- 3DMark (2013) eredmények
- Házimozi belépő szinten
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Everest / AIDA64 topik
- Hővezető paszták
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
válasz
xxlongikaxx #186572 üzenetére
Igen, ha nem 7.x, hanem 5.x van, akkor a fejtől kicsit hátrébb.
Node akkor meg is válaszoltad magadnak, a 45 sehogy sem jön ki. -
Dorian
félisten
válasz
xxlongikaxx #186570 üzenetére
A frontokat oda ahol már nem takarja el a képet. Az oldalsó háttereket pedig a fejeddel kb. egyvonalban, a hátsókat meg "ahová lehet"
-
Dorian
félisten
Megtörtént a vezérlőpanel-cserés Klipsch r-115sw tartóstesztelése
Nemrég leragasztottam az elején a ledet, h ne világítson a szemembe, aztán most 3 nap után jutott eszembe, h bekapcsolva maradt. -
Dorian
félisten
válasz
VoidXs #186462 üzenetére
Háát, tegnap este leszedtem onnan és feltettem
Szólt is a Windows, h biztos futtatni akarom-e, futtattam. Remélem nem szereztem be vmi vírust...Ez feltette újra az MPC-HC-t is (azt használtam eddig is), és valószínűleg korábban abban állítódott el valami, mert most minden onnan szól ahonnan kell, 5.1-es filmek surroundja az oldalsó SR-okból, és működik újra az EQAPO-s 7.1 kiterjesztés is, meg Madvr a legalacsonyabb feletti szinten.
Ugyanakkor a LAV-beli surround-kiterjesztés nem működik, hiába állítom be, h 7.1-re mixeljen (kivéve sztereót). De ez most mellékes, mert EQ-APO-ból megoldom.
Most, h tegnap este rendbe jött a hang, cserébe ugyanekkor a proji lámpám halt meg
-
Dorian
félisten
válasz
VoidXs #186453 üzenetére
Hello,
Beszéltük korábban, hogy vmiért csomó filmnél a side 5.1-gyel jelzett filmek esetén is az sr back-ek szólnak.
Win beállításokban a helyes irányból szólnak, 7.1-es filmek is jók és van csomó 5.1 ahol rendben van és oldalról szól.
EQ APO kiterjesztés-beállítás ilyenkor nem működik.
Írtad, hogy az 5.1 to 7.1 problémára használjam a LAV filer-t, és abban az 5.1 to 7.1 beállítást.
Ezt találtam [link] Innen melyiket töltsem le? Gondolom x64-es-t, de azon belül? -
Dorian
félisten
válasz
krx21 #186142 üzenetére
van alapzaj - visszhangos
A kettő közt igen-igen sok különbség van, a kettő nem ugyanazt jelenti. Az ember mindig valamilyen alapzajos környezetben élt, sőt evolúciós fejlődése során is mindig. A környezet - tér érzékeléséhez ez hozzá tartozik. Ha ezt elvesszük, kb olyan zavart okoz mintha a gravitációt vennénk el, vagy a hőmérséklet-érzékelést.
Végeztek ilyen kísérleteket testhőmérsékletű sós vízben lebegve, sötétben és csendben, szó szerint(!) őrjítő egy idő után.Fejhallgatóban is van alapzaj.
-
Dorian
félisten
válasz
mettek #186136 üzenetére
Nemhogy semmi baj nincs a szobáddal, hanem ritka az ilyen alacsony és egyben egyenletes utózengés, örülj neki. Ha már bármibe bele kell kötni, akkor a 200-500Hz közt kevés kicsit, de ez még mindig jobb, ha ugyanennyivel nagyobb lenne.
Ezen plexivel nem változtatsz, hanem azzal jóval fentebbi frekvenciákon rontasz. De miért tennéd. -
Dorian
félisten
Mióta van normális szobám, PC-s EQ és megfelelő teljesítményű szub, nekem semmi ingerenciám bármit cserélgetni. De a MA GS szett is pont 10 éve van meg.
-
Dorian
félisten
válasz
VoidXs #186090 üzenetére
Nem akarok értetlennek tűnni (de az vagyok
), de miért lényeges, h a karfán? Ugyanis nekem egy nagy, aszimmetrikusan elhelyezett a kanapém, egyik oldalt majdnem a falig ér.
Szóval nem a közepén ülök.
"a kapszula 20 centire tőle"
De mitől 20 centire? Most a karfán van, vagy 20 centire tőle? -
Dorian
félisten
Cavennél én a következőképpen mérek (1 hallgatási pozíció a lényeg):
Mikrofonállvány a kanapé mögött. 1. a gémje a fejem helyére beállítva, mint fő hallgatási pozíció. Aztán a gémet maxra kihúzva egy körívben mérek előtte, jobbra, balra egyet, kb. 30-40 cm-es távolságra a fő pozíciótól.
Azt gondolom, ha csak 1 helyen lényeg, h jó legyen, akkor a túl nagy távolságokban mérésekkel csak rontanám a fő pozíció pontosságát, így pedig még ki tudja küszöbölni az egypontos mérés esetleges hibáit, a kis lokációjú torzításokat. De majd Void megcáfol ha nem így van. -
Dorian
félisten
válasz
liszi70 #186062 üzenetére
Persze, minden hülyeségnek van valami igazságcsírája, hiszen amúgy teljesen hihetetlen lenne. De ha már a reflexnyílás átmérőjének 2x-ese megvan a faltól, az már bőven elegendő, de a 1,5x-ese is. Szóval itt 8-10cm-ről beszélünk.
A reflexnyílás nem hangot nyom (azt portzajnak hívják, és hiba), csak a dobozban lévő túlnyomást egyenlíti ki.
-
-
Dorian
félisten
válasz
mettek #185985 üzenetére
Ott hibás az elképzelésed, hogy nem egy-egy mért adat mutat meg egy-egy hallott tulajdonságot, hanem egy csomó mért adat összességéből lehet következtetni rájuk, mert ezekből fakad az, hogy mit hallasz.
Figyi, sztem ezzel a sértett kábelhőbörgéssel menj a kábelezés vagy az audiofül topikba.
Nem hiányzik itt. -
Dorian
félisten
válasz
Vajga #185969 üzenetére
Sztem ilyen dinamikacsökkentés már vagy 15 éve van mindenben, csak a gyártók különböző fantázianeveken hívják.
(A din eq amúgy nem ez, az azt csinálja, hogy ha halkabbra veszed a hangerőt, megnöveli a mélyeket)A bd playerek felett már bőven eljárt az idő ha nem akarsz lemezt lejátszani, akkor az csak egy bénább és drágább fájl-lejátszást ad, mint egy modern mediaplayer
-
Dorian
félisten
válasz
VoidXs #185797 üzenetére
Nemtom, valahogy olyan furán néz ki. Rew-nél is megvan a dB átfogás, de az pl ilyen (vmelyik front, eq nélkül és azzal).
Khaosz55:
A Rew-es mérésnél pl. nem látom azt a folyamatos spl esést amit írtál, csak 15kHz után
(Ez egy régebbi rew mérés, de minden ugyanott van, ugyanazzal, ugyanonnan, bár akkor a frontok végfokaként betettem egy sztereó végfokot) -
Dorian
félisten
válasz
VoidXs #185795 üzenetére
Amúgy miért ilyen furcsa a függőleges arány? Így nem nagyon értelmezhető, bár tudom, hogy nem ez a cél, mérjek akkor rew-el. (Mintha régebben nem így jelent volna meg, de már nem emlékszem)
Úgy nézem, hogy a szub polaritása tér el. Ugye jól emlékszem, hogy a Cavern ezt automatikusan javítja (kivéve, ha a correct polarities be van pipálva), vagy nekem kell átkapcsolni a szub hátulján?
-
Dorian
félisten
válasz
VoidXs #185793 üzenetére
Köszi szépen a támogatást!
Meg egy kérdésem lenne:
A visszaverődéseket normal tartományban fizikailag kezelem, de a mélytartományban ez nem lehetséges. A helyiség hátrafelé nyitott (egy vastag függönnyel) és csatlakozik 50-60 m2 egyéb helyiséghez, ebből visszajön némi mélytartomanyú visszhang.
Láttam a Cavernben van vmiféle reverb vágás. Ez hogyan működik, mit kell hozzá tudni? -
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
válasz
VoidXs #185777 üzenetére
Azt hiszem valamit nem értek.
Ha mérés előtt bypass-on hagyom a keresztváltó-beállításokat, akkor az automata-gombot megnyomva "nem történik semmi" nem marad benyomva, vagy mi. A mérés lefut és a kiexportált txt-ben én nem is találtam crossoverre utaló nyomokat.
A mérés lefuttatása és átlagszámítás után, de exportálás előtt kell ezt a gombot használni?Az átlagolt mérést szerencsére elmentettem és később betöltöttem a Cavernbe, ilyenkor működik ez a gomb: kis számolás után kiadja a javasolt keresztváltást, bár ez nálam elég furcsa: az első falra 80 Hz-et, a surroundokra 40-et adott meg.
-
Dorian
félisten
válasz
VoidXs #185773 üzenetére
Hogyan működik, milyen oktáv-szakaszban átlagolja a hangnyomást?
Szűk, de mély beesést észrevesz és fölé teszi a vágást?
Ha egy tartományban a hangfal és a szub is teljesíti a hangnyomási, torzítási követelményeket, akkor melyik lesz preferált?
És ismét köszi a fejlesztést! -
Dorian
félisten
válasz
ctrlaltdel13 #185601 üzenetére
Igen, a telefonom azt hiszi jobban tudja nálam, h mit akarok írni
-
Dorian
félisten
válasz
attiss66 #185597 üzenetére
Beállítod egy kellően magas hangerőre az avr-t, belepsz a ch level menübe, indítod a rew-en a dB mérést, h leptetsz a hangfalak közt és a menüben veszel vissza vagy adsz rá úgy, h a rew mjnden hangfalnál ugyanazt a hangnyomast mutassa. célszerű a legalább hangfalat képest inkább a többit mínuszba venni.
-
-
Dorian
félisten
válasz
alphamooncam #185418 üzenetére
Hülyeség
-
Dorian
félisten
válasz
BBéci #185342 üzenetére
"nem annyira rossz a digitális koaxiális átvitel"
A jóminőségű sokcsatornához szükséges bitrátára egyszerűen fizikailag nem képes. Nyilván el lehet vele lenni, de azért a vesztesegmentes hangsav egyértelműen jobb. Nézd meg a DD hangsavok bitratájat, a szamok magukért beszélnek, egyáltalán nem túlzás a rossz mp3 jelző -
Dorian
félisten
válasz
attiss66 #185330 üzenetére
PC ügyben nekem egy egyszerűről fut. Elvileg-állítólag egy erősebb PC-ről MadVR-t futtatva jobb képminőségek kapnék. A mostaninál erősebb PC árát szívesen kifizetném, de a MadVR lelkének megismerésére és beállítására nem érzem magamban az erőt, ill. időm sincs ezzel foglalkozni.
Hangerő: olyan egyszerűen azért sztem nem lehet szétcseszni a hangszórókat. Én a 75 dB-t kicsit halknak találtam, így kb 85-ön szoktam. Pedig nálam az alapzaj is alacsony.
Koax nem szimpátia-kérdése. "Koaxot én hanyagolnám, hiszen úgy max egy gyenge mp3 szintjén veszteségesen tömörített hangsáv a sokcsatornán lévő lehetőség"
-
Dorian
félisten
válasz
BBéci #185327 üzenetére
- Nem korrekt újonnani árú másik erősítővel összehasonlítani, hiszen ez is használt, sőt igen bőven az. És ebben az esetben már nagyon más lesz a matek.
- "eltekintve az EQ hiányától": Nos, házimoziban attól nemigen lehet eltekinteni, mert minden másnál nagyobb javulást ad egy jó EQ.
- Koaxot én hanyagolnám, hiszen úgy max egy gyenge mp3 szintjén veszteségesen tömörített hangsáv a sokcsatornán lévő lehetőségAmit ezzel lehet kezdeni, az egy PC hangkártyával a Denon analóg bemeneteire, + a beméréshez kell egy umik-rofon. Ez így olcsón fog nagyon fasza hangot adni, de a kiépítésre és a használat megtanulására időt-energiát kell fordítani.
-
Dorian
félisten
válasz
Joe123 #185255 üzenetére
Én pl. kifejezetten utáltam a vele való foglalkozást, amíg beállítottam a dolgokat. Csak azért csináltam, mert brutálisan olcsóbb, mint a vele azonos minőséget nyújtó gyári megoldások. Szerencsére Windows frissítésekkor sem állítódik el, így nem kell állandóan molyolnom,csak a be-kikapcsolási sorrendre figyelni.
-
Dorian
félisten
válasz
ctrlaltdel13 #185191 üzenetére
Inkább szabadidő- hiányában szenvedek, illetve van más hobbim is, amivel szívesebben foglalkozom. Illetve az ízlésem is egyre inkább a drámák felé visz.
Ez van eq-val és nélküle.
-
Dorian
félisten
válasz
ctrlaltdel13 #185187 üzenetére
Én inkább elfogadtam a beállítás után megmaradt kisbb beesést 50 Hz körül, minthogy szórakozzak a 2. szub összehangolásával.
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
válasz
ctrlaltdel13 #185180 üzenetére
Úgy látom itt van hely bőven.
-
Dorian
félisten
válasz
jézusom #184792 üzenetére
Így kívülről lehetetlen ezt megmondani. Ha nem tudsz mérni, akkor próbálgatni kell. Nem feltétlenül kell a frontokkal azonos távolságra tenni. Talán egy általános javaslat van, hogy a 120 Hz alatti önkioltás elkerülése miatt a mögötte lévő fal és a szub hangszórója közti távolság ne legyen 72 centinél nagyobb.
-
Dorian
félisten
válasz
devil-k #184742 üzenetére
Az a bosszantó benne, h főleg régebbi és rétegfilmeket gyűjtöttem rajta. (Blockbustereket minek, azok úgyis mindig elérhetők.)
Vegső esetben, v ha úgy olcsóbb, elég lenne kinyerni csak a könytársttuktúrát is, h legyen egy listám.By the Sea:
Tegnap kezdtünk bele, furcsa, h eddig nem is tudtam, h létezik, pedig a főszereplők nem kiskutyák. -
Dorian
félisten
válasz
MasterMark #184426 üzenetére
Most elbizonytalanodtam, mert nézem a T kínálatát és nincs a csatornák közt Mezzo?
-
Dorian
félisten
válasz
MasterMark #184424 üzenetére
Miért? Nem éri meg nem-egybevont csomagot választani.
-
Dorian
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Demót kapott a Stellar Blade PC-s kiadása
- Nintendo Switch 2
- Jövedelem
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- LED világítás a lakásban
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen SSD-t vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged