-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
WaterWave
veterán
Nem is értem, hogy lehet összehasonlítani egy 6 os sorozatú onkyot egy 7-es marantzhoz.. Teljesen más kávéház... Jó árban vannak már egyik 3 másik 4 éves, ha jól számolok, de én biztos nem vennék ilyet már mert számomra "öregecske"
[ Szerkesztve ]
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
BBéci
legenda
válasz Joshi #156093 üzenetére
Íme a Sound&Vision mérései:
Onkyo TX-NR636 - 5x80,2 W/8 Ohm [link]
Marantz SR7011 - 5x104,9 W/8 Ohm [link]
Tehát nem gyengébb a Marantz, hanem erősebb!
Volt nálam, egy hónapig használtam, alaposan megismertem, kiváló erősítő, egyáltalán nem gyenge.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Vicarious1
aktív tag
válasz arcitec #156094 üzenetére
"nem tudták , hogy az RZ sorozat az mennyire jó lett" - teljesen egyetértek, avval a kiegészítéssel, hogy érheti némi csalódás, vagy meglepetés azt aki mondjuk az RZ800, RZ900 -ról vált RZ1100-ra vagy 3100-ra...a Pionner áthangolás nem igazán jön be mindenkinek. A maga nemében tök jó erősítők, csak aki hallotta az elődöket... No de ezt már itt is kiveséztük, az amerikai AVSForums is megállapította.
[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
válasz Joshi #156093 üzenetére
Pedig, most már csak is a hangfalnak kellene jönnie. Amikor megjelent az RZ900 , akkor jelent meg a 7010 is. Nagyon le akartak vele beszélni az Onkyo-ról, de még nem tudták , hogy az RZ sorozat az mennyire jó lett.Mondhatni szerencsém lett az RZ900-al.Nem mintha nem lenne jó a 7011 félre értés ne essék, jó az, de az is tény, hogy sok helyen szerepel a nagyobb teljesítmény hiánya(7010 az biztos) Ügye a + 2 csatornára maga a teljesítő képesség meg kisebb mint pl az RZ900 7 csatornájára..Egyébként a Yamaha után nekem is szoknom kellett. Ezek már csak ilyenek. pl a Denon meg szintén teljesen más karakter mindenkitől...
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
Joshi
titán
válasz arcitec #156091 üzenetére
Azt nem kétlem hogy a Marantz 7011 ne lenne jobb erősítő mint az Onkyo 636 (ez volt a váltás), az megint egy más kérdés hogy mennyivel jobb. Nekem kicsit erőtlennek tűnik a 7011, szóval nagyobb helyiségbe nem feltétlenül jó megoldás. Hozzáteszem nekem bőven elég az ereje. A hangfalakat talán egyszer lecserélem, de nem biztos.
(#156092) Balika911 van Győrben is, Nemir Ombe ajánlotta is anno. Majd ha fel lesz újítva a lakás (1-2éven belül) akkor mindenképpen megejtem.
-
arcitec
addikt
válasz Joshi #156087 üzenetére
Na igen, egy RZ900--at keress... Bár lehet nem fogsz találni egyhamar ...
Egyébként meg most és itt jön az, amit már korábban is írtam. hogy a hangfal az mit cserélni kell.
Példának, ha most jobbat szeretnék , akkor - ELSŐSORBAN - nem erősítőt,hanem hangfalat kellene cserélni.
De a jelenlegi is nagyon jó. Szóval majd ha lesz rá keret,bár azért esz a penész, hogy egy jó dupla árúval, nem-e járnék úgy, mint ahogy most TE az erősítő cserével. Mert akkor Dunánba engedett pénz lenne csak.
Vagy a dánoknak[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
Nem erőltette rám senki, egyszerűen csak akartam egy olyan erősítőt ami mindenre jó (tudom hogy nincs ilyen). A 7011-el kicsit közelebb vagyok, de azzal is tisztában vagyok hogy a hangfalakat is cserélni kellene. Véleményem szerint egy jó közepes házi-mozi rendszerhez bőven elég egy Onkyo 63x +-os erősítő, de zenére is. A DAC az más kérdés. Egyébként zenén próbáltam egy sztereó CA Topaz AM10-et is a Dynaudiokkal, ez az erősítő is meghajtotta olyan szinten a hangfalakat amennyire a 7011 vagy Onkyo meghajtotta. Én hallottam ezeket a hangfalakat Rendes rendszeren is, na az kicsit más volt. Ott állítom csak a kábel többe került mint maga a hangfal, és akkor még ki tudja milyen proci és végfok volt.
[ Szerkesztve ]
-
Vicarious1
aktív tag
válasz Joshi #156087 üzenetére
Tapasztalatból mondom, nekem volt Onkyo NR 6XX, és Marantz SR7011 is. A Marantz zenére minden tekintetben jobb. Viszont! Volt egy Onkyo RZ800-am és bár szerintem nem jobb zenén mint a Marantz 7-es-ek, de simán el tudom fogadni, hogy bizonyos párosításokkal nagyon jó zenei hangot képes közvetíteni, akár a Marantz 7-hez mérhető. És akkor pl. egy RZ900 csak jobb lehet... Kérdezd arcitec kollégát.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
Sokan azt állították hogy a Marantz 7xxx-es széria sokkal jobb zenére mint mondjuk egy Onkyo 63x-as széria. Eddig nem ájultam el a hallottaktól, habár nincs is olyan szettem ami ezt igazolná. A Dynaudio Emit M10 állítólag háklis szóval az nem mérvadó, a JBL 290 meg nem kimondottan zenei cucc. Mindenesetre a csere arra jó volt, hogy tesóméknak lett egy AV erősítője.
ui.: hozzáteszem zenénél a DAC az Oppo 203 volt mindkét esetben, ebben a felállásban nem éreztem számottevő különbséget. Habár az erősítő DAC-al se sokat.
[ Szerkesztve ]
-
allein
addikt
válasz BBéci #156085 üzenetére
Milyen módon deríthető ki, egyáltalán van arra mód, hogy ezt kiderítsem? Mondjuk ha rákérdezek az itthoni CA forgalmazónál?
Szerk: amúgy már annyit megerősített az itthoni forgalmazó is, hogy hangerő különbség lesz. Azt javsolják, hogy hallkítsam vissza az XLR bemenetet az RCA szintjére, ellenkező esetben téves következtzetést vonhatok le. Mert jelenleg mindkét kábel csatlakoztatva van és egy gomb segítségével tudok váltani a kettő között.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz allein #156084 üzenetére
Egyes lejátszókon és erősítőkön az XLR ki/bemenet kamu, mert nem szimmetrikus a belső felépítésük. Olyankor legfeljebb a magasabb jelszint miatt hangosabb lesz XLR-rel, más nem változik.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
allein
addikt
válasz arcitec #156083 üzenetére
Azzal a Helikonnal szemezgetem Nem volt alkalmam összehasonlítani a 6 vs. 8 szériát. Az biztos, hogy erő van az erősítőben. Éppen Ákos kábelja megérkezett és hallgatózom. Vagy az én hallásommal van a gond, vagy valami nem jó a rendszerben egyelőre semmilyen különbséget nem hallok az rca és xlr között. Gondolom kell egy pár nap amíg bejáratom.
Flac nasról vs. tidal(a drágább előfizetés), mintha a nasról jobban szólna
Nem akarok belemenni a részletekbe mert nem akarok hülyeségeket írni. Ez az egész hangás ilyen: nem rossz, de hiányérzetem van
[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
válasz allein #156082 üzenetére
Szerény véleményem szerint biztosan. Ezek alapján AVX meg pláne, no meg a lista ára MK2 is azt mondatja.. - bár igaz ez itt MK2 , de már ha minden igaz ez is kifutott, azt nem tudom mi az utód ... TESZT
De bizton vannak itt olyanok, akik hallották is...
Az OPTICON 8 -at összevetetted a 6-al? Ha igen mi a külömbözet?
Speciel nekem a RUBICON-ra fáj a fogam ... De lehet a HELICON hasonló jó vétel 1 milla alatt ..[ Szerkesztve ]
-
allein
addikt
Sziasztok. Dali màrkàn belül: Opticon 8 típusról gondolkodom vàltani Helikon 400 MK1 jubileumi vàltozatra, gondolom előrelèpèsnek mondható. Mi a vélemènyetek?
-
powerup2
addikt
válasz bajnokpityu #156065 üzenetére
Nekem Aria az Anthemmel van hajtva fényévekkel jobb mint yamahán. Én ajánlani tudom az Anthemet.
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
-KP-
addikt
válasz devil-k #156078 üzenetére
Hogy pontosan milyen modell van meghallgatható, azt nem tudom. Van elég sok minden. De oda szokta adni őket az érdeklődöknek otthoni tesztre. Most is egyik pesti haveromnál van egy Labrador center meg egy Wega állódoboz. Mint írtam, Martfűn lakik, Pesten a bemutatóterem, így ingázik hetente többször. Illetve bármit haza is tud hozni, ha esetleg elmész érte. De mivel szokott akusztikát is mérni, az se kizárt, hogy akár megy feléd mert elég sok fele hívják... Nálam is volt olyan, hogy Pécsre hívták, hazafele meg bejött hozzám a nagy Labrador állóval és elbohóckodtunk vele 2 órát. Nem tudok én innen mit mondani, legjobb ha beszélsz vele.
impressivia.hu a címe, ott a telefonszám is az oldalon.
[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
válasz BBéci #156055 üzenetére
Meglátjuk, hogy mit hoz a közeli jövő. Vetítőt is cserélni szeretnék, de minden nem fog menni egyszerre. Elsőnek még csak körbejárom a témát.
(#156056) arcitec
Igazából így lesz, nem a márka alapján fogom eldönteni a dolgot.(#156057) Gabesz26
Kb. 1-1.2 guriga.(#156058) -KP-
Idehaza ezt meg lehet hallgatni?Egyébként amit Tamoo mondott, azzal teljesen egyetértek. Megint más egy szalonban hallgatózni, megint más otthon.
- mozi bolondéria -
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz bajnokpityu #156072 üzenetére
Ez az 50Hz-es alsó freki még jó is lenne nekem. Ezek elvannak viszonylag kis szobában is?
Csak így is sok a doboz itthon és kevés a lóvé. -
-KP-
addikt
válasz zsoika #156073 üzenetére
Nem, a mélyközepek teljesen mások.
Azok Scanspeak fiberglass(üveg?) hangszórók a Discovery sorozatból. Amit a Castle használ az szerintem egy sokkal olcsóbb darab. Egyébként is sokan használták már azt a magasat a Castle előtt, és most is sok gyártó használja, nem csak ők ketten.
Pár facebookos fotó:
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Vikthor #156062 üzenetére
Egyetértek Pityuval, a helyedben nem váltanék Yamahára.
Nemrég láttam használt SR8012-t egész kellemes áron, szerintem arra kellene pályáznod.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
bajnokpityu
félisten
ki mit venne 535ből?
-
bajnokpityu
félisten
válasz Mosqu!to #156070 üzenetére
mielőtt keresztre feszitesz: pont nem venném meg se az ariát, se quadralt, se elacot. Naimmel pl jól érzik magukat ezek a szövetszerű membránok.
most perpillanat ha újat kéne vennem, én MA gold 200at venném ennyiért, de mivel ott a használtpiac is, így tényleg egyiket se. kicsit többért használtan valóban brillirozó cuccok is léteznek, amikkel nem hibát találsz idővel, hanem sok jó filmet, és zenét.
-
Mosqu!to
addikt
válasz bajnokpityu #156069 üzenetére
Értem, és milyen forrásról szólnának jobban, mint az árkategóriájában található többi doboz? 1-1 esetben még egyet is értenék, de mivel több dobozt több erősítőn próbáltunk, és az Aria mindenhol mutatta a hibáit, így nem igazán tudom elképzelni, hogy milyen felállásban tudna brillírozni.
Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
Mosqu!to
addikt
válasz bajnokpityu #156065 üzenetére
Miért, mit csináltak ők másképp, mint bármilyen másik helyszín? Kipróbáltuk több erősítővel, több kábellel, a magas-közép tartomány és a térérzet elég jó tudott lenni, de a mélye iszonyú volt a konkurenciához képest. Persze lehet, hogy valaki épp ezt szereti, de nekem kiábrándító volt.
Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
Dorian
félisten
válasz Tamoo #156063 üzenetére
Pedig csak kezd félrerakni, a 8-as végűek úgy 2 éve erősen kezdtek elhullani HDMI és DTS chip hibával, tehát nem rentábilis javíthatósággal (Nálam pl. 2 hullott el). Újabb, egyező kategóriás (nem az első számjegy!) Denonok hangja is határozottan jobb.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
nagyúr
válasz Tamoo #156063 üzenetére
PC VGA kimenetéből mindig látja kapja jól a jelet itt nincs probléma. Viszont drágalátos Oppo 203 HDMIjéből a jelet a ugyanabba vagy másik AVR source injébe használva már csak akkor kap jelet, ha áramtalanítom mindkettőt, ki be dugdosom a kábeleket, majd újra be és nem mindig. Múltkor 35 percet szívtam így. Ez nem okoz így örömet és ezt a hobbyt dobni meg nem szándékozom. Más baja nincs, de HDMI panel vagy switching probléma ez. Érdekes jelenség, ha a PC be van kapcsolva és először onnan adom a jelet neki majd onnan váltok az Oppo bemenetére, akkor 80%-ban jó. Így se mindig, de eleinte így van a legkevesebb szívás vele.
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
nagyúr
Döglődik a hőn szeretett AVR-4308A erősítőm. Jó választás lenne egy Yamaha RX-A3060 helyette, vagy érdemes lenne X6500/SR8012 irányba elmenni? Egyszer hallottam Aventage-t és nem voltak rossz emlékeim róla. Igen tisztában vagyok vele, hogy az a Marantz közel egy guriga és nincs használtan még, de hozna e a konyhára jelentősen többet mint az előtte soroltakhoz képest? Ez a 3060-as van most 380ért, de 350ért le lehetne hozni az árát, úgyhogy gyanítom ez lenne a legjobb ár/érték választás.
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
BBéci
legenda
válasz Mosqu!to #156060 üzenetére
Nekem tetszett az Aria hangja, abban viszont egyetértünk, hogy van más lehetőség, lehet olyat találni, aminek a hangja jobban megragadja az embert. Fontolgattam az Ariára váltást, de néhány hetes együttélés után lemondtam róla, éppen a fentiek miatt. Valamint azért, mert nem szólt jobban, mint az öreg Aurumjaim.
(#156058) -KP-
Ezt írta: 500000 forintig bezárólag, ami erősítőre vonatkozott, mi próbáltuk első lépésként hangdobozszett cserére rábeszélni.[ Szerkesztve ]
-
Mosqu!to
addikt
válasz Gabesz26 #156052 üzenetére
A 9-es Aria sorozatot elengedném. Olyat szerettem volna, elmentem meghallgatni, és nagyon nem tetszett. Abban az ársávban sokkal jobb dobozokat is lehet kapni (Quadral, Audio Physic MonitorAudio, etc)
-
arcitec
addikt
válasz Gabesz26 #156057 üzenetére
Kb, értem ám, hogy mire gondolsz, de kitekerni sem kell azt amit írtam. Mindig van valaki aki egy adott írásra,véleményre rátromfol. (lehet én is) . Nem a Focal-ra értettem ,hanem arra a sorozatra amit épp halottam (nem tudom már hanyas széria volt). Azt meg el tudom képzelni, hogy valaki egy több millás front szettel együtt tudna élni.Még talán én is mint pl a DALI RUBICON -al. De lehet lesz még alkalmam és akkor beszerzem ..
[ Szerkesztve ]
-
-KP-
addikt
válasz devil-k #156054 üzenetére
Nézz rá az Acoustic Quality-re. Pl. Labrador 28. Valódi fafurnéros dobozok, full Scanspeak/Vifa hangszórókészlet, Audioquest belső kábelezés, szóval nem a spórolós fajta. Új márka Magyarországon, a forgalmazó Martfűi. Ha Debrecenből bevállalod az utat, szerintem még haza is vihetsz kipróbálni egy szettet, ha megbeszéled vele. Keretet mondjuk nem írtál, mert ha ez árban nem fér bele, tudok mondani mást is.
-
Gabesz26
senior tag
Az Aria-t szinte mindegyik kereskedő forgalmazza, de körbe kell kérdezni kinél lehet meg is hallgatni. 900-as electra szett van itteni fórumtársnak (bár nem tudom épp üzemel-e nála a mozi) az boltban nem kapható, a 800W sorozatot már szintén nem lehet boltban, csak esetleg fórumtársnál meghallgatni.
Azért írtam csak Focal dobozokat, mert úgy gondoltam ennek a gyártónak a magasabb kategóriájú hangsugárzói lehetnek számodra érdekesek, de persze érdemes lehet más gyártót is meghallgatni. Ha megírnád, hogy kb. mennyi lenne a rászánt keret több mindent tudnának ajánlani.
(#156056) arcitec: én már inkább semmilyen márkáról nem írok ilyen kijelentést, hogy nem az én világom. pl. attól, hogy hallottam 700-as Chorust (a régi és újabb sorozatból is), még nem mondhatom, hogy nem jön be a Focal márka, mert a 926 Electra-val meg simán együtt tudnék élni (főleg ha mozira cc901 centerrel van kiegészítve, ami brutál), és akkor az Utopia sorozat... (pedig hallottam már kiállításon Utopiat rosszul szólni...)
(#156055) BBéci:
az annyiért elég jó vétel, de nem írt keretet, és emiatt nem biztos, hogy az az electra belefér[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
Csak a fülednek higgy, hallgasd meg amit tudsz és abból válasz, nehogy már más izlésének bemondása(lemondása) alapján, mivel semmi sem etalon ... (főleg nem az, más egyéni ízlése,véleménye)
Speciel nekem tolták(szó szerint) a Focal-okat (ezért meg is kellet hallgatnom) , hát nekem nem jött be.Most akkor ne vegyél Focal-t? Dehogy nem, ha neked az tetszik.. U.I: Az ajánlásokat figyelembe kell-lehet venni, de a TE döntésed legyen a választás...[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz devil-k #156051 üzenetére
Szerintem egyértelműen előrelépés, de nem óriási. A LEKTOR számomra semmi különöset nem nyújtott, míg a kis Chorus szett előadásának minden percét élveztem. Nem emlékszem pontosan, úgy 3-4 hétig volt nálam.
Ha teheted, feljebb is nézelődj!(#156052) Gabesz26
Electra 1028 most leárazva 4000 euró egyes német boltokban, ami nagyon jól hangzik, de így is majdnem háromszorosába kerül, mint a Chorus.[ Szerkesztve ]
-
-
devil-k
nagyúr
Focal Chorus 726 a Dali Lektor 6-hoz képest előrelépés lehet vagy fentebb érdemes hallgatózni?
- mozi bolondéria -
-
-KP-
addikt
válasz bajnokpityu #156048 üzenetére
Nem akarom tovább habosítani a témát, úgyhogy nem reagálok többet
-
-KP-
addikt
válasz bajnokpityu #156046 üzenetére
én csak leírtam, amit gondolok, amennyire lehetséges, tényekkel alátámasztva mindenféle érzelem bevitele nélkül. nem tudom ettől miért vagyok habzószájú. de hát nem vagyunk egyformák.
-
bajnokpityu
félisten
még az is lehet, h jobbak az újak(annyira nem érdekel a technológia, hogy ezt keressem), de a legutolsó, legdrágább modell is számomra zavaróan külön életet él. nagyon valószinű,hogy annyira nagy a sebességkülönbség a membránok között, hogy soha nem lesz jó. A dinamikus dobozoknál ezért jó a fokozatos membránméret. és valszeg ezért tetszik a sima magneplanar.
ne keverjük a dinamikát a leadott teljesitménnyel. egyrészt dünnyögnek, mert ócska dobozhangú a mélyládájuk (tisztelet az általam még nem hallott kivételnek), így lassú a lecsengésük, ezért nem hat dinamikusnak, másrészt a közép tartománybeli dinamika se lenne rossz.
nézd, van nekem is sztatikusom, fejhallgató méretben. ott aránylag kevés mellékhatása van a technológiának, de ott is hallatszik azért, de ettől még finom zenékhez nagyon szeretem.
én nem azon vitatkozom, hogy tetszhet-e embernek, mert persze, különben nem gyártanák. csak kiragadott paraméterekről beszélünk, amikről nagyjából objektiven lehet beszélgetni.
1x hallottam egész jól szólni ML-t, amikor Huszti Gábor kivitte showra. de ott is a doboz volt a szűk keresztmetszet, amikor lumin meg talán VAT volt előtte.
azt viszont nem tudom, h miért csak habzószájú loganossal találkozom. el kell fogadni, hogy minden technológiának megvan a hátránya. ahogy pl a dómsugárzó biztosan torzabb magas tartományban, mint a sztatikus.
szerintem
[ Szerkesztve ]
-
Tonyka 2
tag
Nem értem, mit nem értesz Hagyományos dobozokból matuzsálemek is működnek felújíthatók, tehetsz bele akár mást ha már nincs alkatrész ellátás. Egy 10 éves ML-nél, hiába van még 10 év, már elgondolkodik a felhasználó. Adjak ki érte 500-600e. ami ha nem vagyok egy cserélgetős fajta. No meg beleszerettem a hangjába. Szóval adjak ki érte annyit, de 10 év múlva valószínűleg kukázhatom. 20-25 év múlva sztem az ML kiröhög, ha x modellhez szeretnél bármit is. Felújítani nem tudod, még hagyományost sem tudsz belőle készíteni. Szóval ezek azért negatívan hatnak a tudatalattidra amikor vásárlást mérlegelsz. Arról nem beszélve, h nem tudom hogyan ér el egy ilyen hangfal a panelcseréig. 100% működik aztán egyszer csak megáll, vagy már nem az igazi, ami hallható, és úgy jut el a panel cseréig. De ezt nem tudom, fogalmam sincs hogy van, ezek aggályokat vetnek fel sokakban. Ezek tuti levonnak a népszerűségéből.
-
Tonyka 2
tag
Úgy látom ráharaptatok, a hangjáról nem nyilatkoztam, a felhasználok részéről megfogalmazódott aggályokat szemléltettem. Egy perem cserét ne vegyünk már egy kalap alá, egy panel cserével. Mint ahogy a van zseton megcsináltatja sem állja meg a helyét. Ahogy a prémium autóknál, a tehetősebb eladja mikor rá kell költeni. Ő inkább megveszi az új modellt. A másodgazda akinek nincs rá, mert megveszi szíve vágyát fél ár alatt, mert neki akkor válik elérhetővé, aztán komolyabb kiadásnál kipurcan a pénztárca, és kihullik a haja. Sztem ez simán érthető. Kár ezen fogást keresni, megmagyarázni meg még inkább kár........... Nem annyira népszerűek, és ennek megvannak az összetevői, ami nem is mindig a hangban keresendő.
-
-KP-
addikt
Na reagálok, aztán elengedem a témát.
- Külön életet él a mély és magas, ezt nem vitatom, de pont ebben jobbak generációról generációra. Hifiben nincs olyan cucc ahol nincs kompromisszum. Állítom a userek döntő része ebből semmit nem venne észre, amíg direkt fel nem hívod rá a figyelmet, és még akkor se biztos. Amit te hallgatsz, annak ugyanúgy megvannak a saját kompromisszumai, problémái...
- Mozira ráadásul dinamika se ártana. - ezt így nem tudom értelmezni. Minek nincs dinamikája? A 20 centis mélysugárzónak, vagy a több száz wattot elbíró panelnak? Vagy a nagyobb modelleknek ahol már 25,30, dupla 25 dupla 30 centi a mélysugárzó ráadásul 2-3-4-500 watt teljesítményű aktív erősítőről meghajtva? megfelelő meghajtással még a mostani legkisebb modellel is lehet referencia hangerőn mozizni.
-panelcsere: mire panelcserélsz addigra a hagyományos hangsugárzón meg peremet kell cserélni. Egy véletlenül benyomott dómsugárzó se lesz olyan a benyomódás után, mint előtte volt. Fémdóm, kerámia még akár simán törhet is ill törik is. A panelcsere nyilván drágább, de akinek majomra futja, legyen pénze banánra is... Tudom, hülye autós hasonlat. Egy 20 éves modellt nem biztos, hogy megvennék, de pont azért, mert bőven van jó áron 5-10 éves is.
Irányítottság: ívelt kialakítás és fix 30 fok, állítható függőleges dőlésszög. Ez bizonyos esetekben lehet kevés, de ha kiszámolod, 3 méteres hallgatási távon ez 1,6méteres szélesség. Cserébe kapásból nincs hangvisszaverődés a padlóról és a plafonról, és az oldalfalról is lényegesen kevesebb. Azért ez már rég nem az a kategória, ahol kb. a tested szélessége a sweet spot, és ha jobbra vagy balra tolod a fejed, már nincs magas...
Nekem semmi bajom azzal, ha valakinek ez nem tetszik. Ízlés, nem vagyunk egyformák stb. Csak akkor legalább ilyeneket ne írnátok, hogy nincs dinamika, meg nem jó rockzenére, meg nem lehet rajta mozizni stb, csak hogy említsek néhányat, ami elő szokott jönni...
Na peace
[ Szerkesztve ]
-
Cseneles
őstag
válasz Tonyka 2 #156040 üzenetére
Mit fajlalnak? Elore es hatra sugaroz... Akusztikailag ossze tehetned a ket kezed ha a tied ezt tenne, ez alltal paratlan szellosen szol. Kicsit iranyitottabb a sugarzasa de eppen ezert az ml folia panelok iveltek
[ Szerkesztve ]
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
Tonyka 2
tag
válasz BBéci #156035 üzenetére
Több ok miatt nem annyira népszerűek. Sokakat zavar az x idő utáni panel csere, ami nem filléres móka. Rögtön ebből következik, h nehézkes az idősebb használt példányok eladása. Gombokért szoktak elmenni nagy nehezen a régebbiek, töredék áron a valamikori árukhoz képest. Többen fájlalják a korlátozott sugárzási szögét. Remélem jól fogalmaztam. A hangjuk az meg már ízlés kérdése, van aki imádja, de sokan egyáltalán nem szeretik.
-
BBéci
legenda
Csak pontos adatok birtokában lenne értelme a vitának, ezért ne menjünk bele. De ha vannak konkrét, igazolható számaid, akkkor elő velük!
Másképp fogalmazok: az egymilliónál drágább hangsugárzók között is messze kevesebb az elektrosztatikusokat gyártók és a modellek száma, mint a hagyományos hangdobozoké. Mellesleg lehet kapni félmilliónál olcsóbban is, igaz, nem ML, de a hangjuk azoknak is kiváló.Remélem nem értettél félre! Nem fikázom az elektrosztatikusokat, a hangjukkal talán együtt tudnék élni a formájukkal, kinézetükkel biztosan nem.
Ismétlem: ízlés dolga.[ Szerkesztve ]
-
-KP-
addikt
válasz BBéci #156035 üzenetére
Azért ez a kijelentés így több minden miatt sem állja meg a helyét. Egyrészt a legkisebb modell 1 milliós ára igencsak behatárolja az eladott darabszámot, másrészt a Limar tudtommal az egyik legnagyobb forgalmú hazai high end kereskedés. Többek között pont a Logan miatt.
-
-KP-
addikt
válasz bajnokpityu #156034 üzenetére
az a te bajod
-
BBéci
legenda
válasz bajnokpityu #156034 üzenetére
Vagy szereti az ember, vagy nem, ízlés dolga, én is az utóbbiak közé tartozom. Ha annyira szuper lenne, az eladott hangsugárzók sokkal nagyobb hányadát tennék ki, nem lennének elenyésző kisebbségben.
-
-KP-
addikt
válasz bajnokpityu #156032 üzenetére
Én meg az összeset a sztatikus ML mögé...
-
BBéci
legenda
Egyetértek, de sajnos ritkán bukkannak fel abban az árban jó végfokok. Az egyik legjobb vétel Tonyka Primaréja volt egy éve, 210000-ért hirdette.
(#156019) bajnokpityu
IKON, IKON 2, OPTICON, nem más, mint egy helyben topogás. Ha valóban kiváló hangú lenne, akkor megérteném, de így...[ Szerkesztve ]
-
Quetz
őstag
-
Mosqu!to
addikt
válasz Tamoo #156026 üzenetére
Más kereskedőnél hallottam a két hangfalat, persze ez is lehet az oka, hogy egyik jobban tetszett a másiknál (eltérő helyiség, eltérő erősítő/kábelezés..)
Több helyen is próbálkoztam a letét ellenében hangfal elhozással, de elzárkózott mindenki, így jobbhíján a bemutatótermek végigjárása maradt. Ha esetleg valakinél lapul egy Gold 200-as pár, én szívesen összeeresztem 204f-fel
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Mosqu!to #156024 üzenetére
Bemutatóterem / kereskedő függő is, hogy melyiket akarja jobban eladni. Általában amit ő importál. Persze tök jó hogy van lehetőség valahol meghallgatni őket, de sajnos az otthoni tapasztalattól messze van a különböző helyeken meghallgatott különböző dobozok összemérése.
Persze ezt most csak általánosságban írtam.
[ Szerkesztve ]
-
-KP-
addikt
válasz bajnokpityu #156019 üzenetére
Akkor egyszer hallgass meg egy goldeneart. Szerintem van olyan jó, mint egy Elac, Martin Logan Motion, de kedvezőbb áron. Ugyanolyan Air Motion magasat használ, mint a Monitor Gold, vagy akármilyen Elac/Logan. Szerintem méltatlanul kevés figyelmet kap.
-
Mosqu!to
addikt
válasz bajnokpityu #156023 üzenetére
Nemrég végigjártam a Bp-en található bemutatótermeket a Gold 200 árkategóriájában, és nekem is nagyon tetszett, de nekem az AudioSolutions Overture 204f jobban bejött.
Mindazonáltal ezek a dobozok meg már rég túlnyúlnak a kérdező 500k-s költségkeretén
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz bajnokpityu #156019 üzenetére
-
Csabi087
újonc
Erre valaki?
-
bajnokpityu
félisten
válasz Tamoo #156018 üzenetére
Detto.. mai napig nem leptek semmit elore, jo nekik ugy. Viszont hallottam az uj monitor audio goldot, nagyon jo lett. Jobb a femdomosnal is,es a ribbonosnal is.
Ha nem lenne elektra mozim, akkor ebbol elgondolkodnek egy szetten.Xar ugy volt, hogy otodaron jobban szolt, mint a szomszed taylor acoustic.
[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz bajnokpityu #156017 üzenetére
Conceptes időkben sokáig csorgattam a nyálam az Ikonra, hogy az milyen jó lenne. Amíg meg nem hallgattam.
-
kpykpy
tag
most lámát fogok kérdezni, de mi számít jó végfoknak?
Vannak ugye használtan a régi nagyvasak, ahol néha 40-50kg súllyal "ijesztgetnek", akkor vannak a vékonyabb kivitelű, kisebb teljesítményű tesói.
De sokan stereo végfokokra esküsznek, de azon belül is van aki crown (diszkósvégfok) és egyéb 140-280e közti D class stereo társai.
ééés persze itt vannak a minőségi D class végfokok is, mint pl az apollonaudioOlyat is olvastam már, h anthem mrx erősítő után kötve egy primare végfok semmi javulást nem hozott, de D-s végfokkal megtámogatva egy kategóriát ugrott a hangja.
Olyat is olvastam, h nem mind1 a forrás kimeneti erőssége, és ehhez illőt kell választani, mert csak azzal szól jól... na most én laikusként ennek hogy tudok utánajárni?
Oh long Johnson...
-
kpykpy
tag
köszönöm!!
fapaci oldalán nézelődtem, ott sem olcsó... és ha jól tudom nincs már olyan lehetőség h letét ellenében elhozni tesztelni... így meg eléggé lutri h egy linkelt klotz, vagy egy noname ezüstözött réz kínából vagy fapaci kábele hozna-e jobb minőséget.
akkor jöhet pár nap teszt olvasgatás...
[ Szerkesztve ]
Oh long Johnson...
-
kpykpy
tag
sziasztok!
XLR összekötőkre vadászok épp, de mindenhol csak párban látom.. Házimozihoz pedig 5 v 7 db kellene.
Nem tud vki olyan boltról, webshopról (akár ebay) ahol 5 v 7db-os csomagban kapható?
Single XLR kábelt pedig csak a drágább kategóriában láttam, abból 5-7db már egy jobb használt 5csatis végfok ára...
Oh long Johnson...
-
Mosqu!to
addikt
válasz gt4r4 #156000 üzenetére
Azért aki egy ilyen felső(bb) kategóriás vasat vett újonnan, az általában megbecsüli a dolgait. Ez nem az a szint már, amikor bemegyek a MediaMarktba és leveszek valamit a polcról. Továbbá súlyából fakadóan nem egy olyan cucc, amit az ember nagyon hurcibálna, hogy komoly gondja legyen.
A "túlhajtás" szerintem ebben a kategóriában nem kifejezetten létezhet már, az egyetlen dolog amivel diszkomfortot lehet okozni neki, ha nagyon be van szorítva.
Persze ha ott élnék, mint te, akkor lehet én is máshogy állnék hozzá. Itt nagyfaluban, közel a márkaszervizhez, valamint elérhető távra egy nagyon jó másik szervizhez annyira nem ráz meg, ha valami elromlik. Persze azért ne romoljon, de ez alapvetően nem tart vissza[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
Sziasztok!
Rég jártam itt. Mozira, 5.1. keresnék vasat. Miket érdemes meghallgatni 500.000 Ft-tal berázólag? Jelenleg egy Denon X4000-es vasam van és Dali Lektor 6.0 + Thunder Sub.
- mozi bolondéria -
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- eGPU tapasztalatok
- Gaming notebook topik
- A jövő számítógépei (Reloaded)
- Vicces képek
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Elemlámpa, zseblámpa
- One mobilszolgáltatások
- Egérpad topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...