- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen egeret válasszak?
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Ma életemben először elmentem a Streamaudio bemutató szalonjába. Én azt hiszem, hogy búcsúzom innen a haladó topikból a magam szettjével és megyek át a belépőbe. Az amit ott hallottam valami félelmetes volt. Ki is szemeltem a következő szettet, majd ha az meglesz visszajövök.
Addig is mentem a belépőbe.
-
BBéci
legenda
válasz
Cseneles #129282 üzenetére
Nem csak dipól hangdobozokra vonatkozik a THX ajánlás 60-90 centimétere, hanem mindenfélére!
(#129276) kezo0
Nem értem a doboz szélességére vonatkozó megkötést.
Mit tudvalevő, a hangdobozok közvetlen közelében sem bútor, sem fal nem lehet, ha ki akarod belőlük hozni a képességük maximumát. Az ajánlott minimális távolságot több gyártó megadja, ez állódobozok esetében 40-60 cm szokott lenni. -
devil-k
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #129293 üzenetére
Ideje volt eljutni erre az álláspontra is.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Dorian #129292 üzenetére
no többek között ezért is nem nézek bővített verziós filmeket.
és a mai filmek, hát eléggé, hagynak kívánni valót maguk után. szinte új filmek elé, nem is szívesen ülök le, mert majdnem minden esetben csalódás a vége.
most hogy van, "jobb" rendszerem, el kezdtem újra nézni a régi, jó filmeket, eredeti hanggal.
sokkal nagyobb élmény a hangzás, mint a "látvány" ami az én tévémen nem is akkora látvány.
Nehogy projektor legyen a vége
épp a hétvégén néztem 3D-ben a Dzsungel könyvét, és hát nem rosz a popi 3D-je, mert tény hogy jobb, de nem nyűgözött le, ahogy BBeci is írta, anno hogy ne várjak sokat.
én is úgy vagyok vele, hogy inkább jobb az eredeti tartalmas, dinamikus hang, mint a szinkron.
jobb egy minőségi 2D kép, mint a 3D. -
Dorian
félisten
válasz
Lacielvtárs #129291 üzenetére
Én meg a 3 órás verziót néztem
-
kezo0
addikt
válasz
kezo0 #129276 üzenetére
Helló, akkor erre esetleg tudtok valamit ajánlani?
Azt még kifelejtettem, hogy mozizáshoz és zenehallgatáshoz is jó lenne, ha megfelelnének, mert a jelenlegi, repedezett membránú Mission 733-asokat is szoktam csak sztereóban (ill. 2.1-ben, a subbal kiegészítve) hallgatni. Tudom, ezzel nem könnyítek a dolgon...
Dali Lektor 6, Polk Audio TSx440T, Mission MX4 - ilyenekben gondolkodom árban és méretben.
Köszi előre is.
-
gjanner
tag
válasz
Tarlóbetyár #129281 üzenetére
Milyen erősítőt használsz hozzá?
Esetleg a hangzásvilágról pár gondolat? Tudom elég szubjektív dolog és nehezen körülírható, de hátha... -
claire78
senior tag
válasz
Nemir Ombe #129284 üzenetére
3 óra..hosszú mint a Dallas.
@Dorian: Hangra gondoltam igazából, h milyen, mert a bemutatója nagyon ott van, szerintem. -
Cseneles
őstag
válasz
Tarlóbetyár #129281 üzenetére
Ha ülsz a füled magassága felett legyen
Próbáld ki mi az optimális, tegyél alá ideiglenesen valamit, nekem a fülmagasság felett 30cm jött be. Dipole féle hangszóróknak a THX ajánlás fül feletti 60-90cm-t ír elő
Térleképzés szempontjából ez az optimális
-
Tarlóbetyár
tag
Hali! Kérdésem lenne felétek, megjött az új polk rti a7 5.1 szett, kérdésem a háttérsugárzókat milyen magasan célszerű elhelyezni?? Most az állvány 94cm magas!! Ezen az rti a3 elég magasnak tűnik nekem!! Köszi👍👍
-
claire78
senior tag
Batman v Superman filmet láttátok már? Még csak a trailert láttam (igaz már háromszor
), de én kész vagyok tőle. Hatalmas jó hangja van.
Már meg van a film is, de sztem nem nézem meg amíg nincs meg a felső két Atmos hangfal...
-
DudeHUN
senior tag
válasz
gjanner #129275 üzenetére
Ha van rá keret mindenképpen a X4200. Ahogy az árán is látszik egy kategóriával jobb vas.
Teszteket találsz a neten. Nekem az X3100 után kipróbálni egy nagy ugrás volt. Sajnos vissza kellett adnom. Mindenben más szint. Nekem a C97-es (és hozzájuk passzoló 7.1-es szettre) Jamokra volt kötve. Hallatszott a különbség. VGA után a következő projekt nekem is egy X4200-as szintű erősítő lesz.
-
claire78
senior tag
Denon DTS:X update
-
kezo0
addikt
válasz
Dorian #129253 üzenetére
Hát igen, ettől félek én is...
xxxxxxxxx: végig sírtam (és nem csak a srác nyelvezete miatt)...
Nemir Ombe: köszi, szétnézek azért.
adamsfamily: köszönöm, de sajnos nekem Érd már majdnem egy másik univerzumban van... Akkor már inkább az e-bay. Legalábbis első körben.
Újabb kérdésem az lenne az urakhoz, hogy abban az esetben, ha végül nem jön össze a javítás (amire most sajnos elég nagy esélyt látok...), és kénytelen leszek új frontokba beruházni, akkor tudtok-e javasolni valami olyan padlón álló dobozpárt, ami ezeknek a régi Mission-öknek a helyébe léphetne - figyelembe véve, hogy az összes többi dobozom, tehát a center, az aktív sub és a két hátsó polcsugárzó is Mission, és azokat nem szeretném lecserélni? Úgy tudom, a mostani Mission-vonal hangzásban már nem ugyanaz, mint a régiek (talán nem véletlen, hogy itt se sokat olvastam még erről a márkáról), amiket még tényleg Angliában gyártottak, szóval nem feltétlenül ragaszkodom a Missionhöz, de nyilván nem ártana, ha hangzásban nem ütne el a régi és meglévő dobozoktól. Továbbá sokkal nagyobb dobozok sem jöhetnek szóba, mert mint írtam, a hely elég korlátozott. Ami adottság, hogy a dobozok szélessége nem lehet több, mint 200-210 mm, a magassággal és mélységgel szabadabban lehet játszani.
Az erősítő jelenleg egy Onkyo TX-NR828, de lehet, hogy a közeljövőben egy picit feljebb lépek, valami újabb Onkyo modellre (hacsak nagyon le nem beszéltek róla - de nehéz lesz, mert ez már a harmadik Onkyo-m, és alapvetően elégedett vagyok velük).
Az árat tekintve jó lenne 200e Ft-on belül maradni - nem tudom, ez mennyire irreális. -
gjanner
tag
Sziasztok!
Denon erősítőt szeretnék venni a közeljövőben, ezeket a típusokat néztem ki: AVR-X3200 és X4200.
Találtam is egy angol boltot, ahol igen jó áron vannak, főleg a 4200...
[link]Szerintem nekem elegendő lenne a 3200, de az ár miatt lehet felcsúsznék a 4200-ra. Valakinek van tapasztalata a két eszközről? Érdemes-e relatív kis többlettel a 4200-at bevonzani?
Jelenleg kb. 25m3 a szoba és egy relatív alap hangfal szettem van hozzá (Polk TSi 300, CS10, TSi100), de az erősítő upgrade után tervben van egy Polk RTi A7 és testvérei.Esetleg vélemények az eszközökkel kapcsolatban? Köszi előre is...
-
Norbi 72
veterán
válasz
Lacielvtárs #129271 üzenetére
Az jó hozzá.
-
Dorian
félisten
válasz
Lacielvtárs #129271 üzenetére
á, sztem tök mindegy
-
Dorian
félisten
Tessék mondani, ez itt a haladó topik?
-
Norbi 72
veterán
válasz
Lacielvtárs #129266 üzenetére
Mi a TV-d pontos tipusa?
(#129267) bajnokpityu
(#129270) Dorian
Hát látod,haladunk előre Olíviával.
-
xtremetuning
addikt
válasz
PrinceHerceg #129257 üzenetére
+nemtudommennyi
azért ezt a majmot addig ütném, amíg mozog. így ismeretlenül.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Lacielvtárs #129266 üzenetére
virágok alá tökéletes
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Norbi 72 #129265 üzenetére
jah értem, akkor kilőve az ötlet
mondjuk egy ilyenem még van otthon
ezen bezzeg elférne minden, csak a centernek nem lenne megfelelő helye és nem akarnám így végezniszerk a szerkesztésedre: igen, az tök jó lenne. és nem lenne dobozban a center...
gondolkodom mi lenne optimális és ha már költök akkor értelmeset és jót vásároljakszerk II: jesszusom, most tudatosult bennem honnan is indultam, ahogy megláttam a régi képem
szerk III: esetleg ez, vagy egy ilyesmi? [link]
bajnokpityu: most is virágok vannak rajta
akkor azt sem bántom... -
Norbi 72
veterán
válasz
Lacielvtárs #129264 üzenetére
az mennyire lenne gáz ha a center egy polc lapon lenne a tévé felett?
Nagyon.
Egyébként most kíváncsíságból megnéztem,amit linkeltem állványnak a centertartója 5 mm-el szélesebb a centerednél,pont rá lett szabva!
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Norbi 72 #129261 üzenetére
oihh, jó ezt tudni, akkor állvány csere lesz hamarosan
Patice: nincsen sajnos, max akkor tudnám ha hátrébb tolnám a tévét, amit még lehet érdemes lenne kipróbálnom, de szerintem ha az ip tv box nem is, de a popi tuti belelógna egy kicsit a képbe, szerintem, de ki kell próbálnom.
igen én is amondó vagyok hogy ki akarom majd venni a center onnan, igaz kiütöttem a hátulját hogy a doboz hatást csökkentsem.
így eléggé rendben van, élveztem, tegnap három filmet meg is néztem, én nem érzek különbséget a front és a center hangja között
már gondolkodtam azon hogy egy kis komód szerűséget szerzek be és arra raknám a tv box-ot és a popit, de ha meg pénzt adok ki, akkor már egy normális állvány kellene, ahol a centernek is jó helye lenne.
vagy ha nem marad más, csinálok valami ketyerét fából, hogy a tévé fölé tudjam tenni a centert.az mennyire lenne gáz ha a center egy polc lapon lenne a tévé felett?
-
Patice
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #129260 üzenetére
Én inkább a centert is fellógatnám a legfelső lapra alulról és kivenném az erősítő feletti polcot. Szellőzés így jobb lenne + center hangját nem színezné el annyira az állvány. Mondjuk ezután is el fogja kicsit színezni, mert doboz a dobozban --> mélyeket felerősíti.
A popit és az IP TV boxot meg esetleg a TV elé raknám, mert a TV lába elég magas ahhoz, hogy ezek ne lógjanak a képbe. Vagy nincs nekik hely ott?
-
xxxxxxxxx
tag
válasz
Tulajdonképpen az egész hangfaljavítós témának nem sok értelme van itt
Akkor meg miről van szó!?
De nem is a pali stílusa lényeg, hanem javarészt elmondja mi a helyzet. Ahogy Nemir Ombe is megerősíti azt.
Nem értem minek kell szítani a feszültséget?! -1 Világbéke!
-
Norbi 72
veterán
válasz
Lacielvtárs #129260 üzenetére
Igazából a center tetejére semmit sem szabadna rakni..
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Norbi 72 #129259 üzenetére
ejjj, köszönöm a linket
és itt gondolom rendben lenne a lyuk kiosztás is, elég sok az állítási lehetőség, ahogy látom.
és el is férne rajta minden kényelmesenszerk: amúgy a popit mi lenne ha felraknám a center hangfal tetejére?
oda ahol az ip tv box van?
akkor nem lenne olyan aszimetrikus....
vagy a levegőzés miatt, balgaság lenne? -
Norbi 72
veterán
válasz
Lacielvtárs #129203 üzenetére
Nagyobb állvány,ez is jó ár,szvsz.
-
válasz
+1
-
kezo0
addikt
Sziasztok,
van nekem 2 db békebeli, padlón álló Mission dobozom, 10+ (de lehet, hogy 20 vagy annál is több?) éve szolgálnak frontsugárzóként. Ha jól számolom, már legalább a negyedik erősítő cserélődött előttük a láncban, de ők a mai napig maradtak, mert nagyon szeretem a hangjukat – és egyébként nagyon nem is férne el náluk nagyobb doboz a szoba adottságai miatt.
Bevallom, az előlapjuk borítását legfeljebb évente egyszer, csakis a legnagyobb takarítások során szoktam levenni. A legutóbbi ilyen alkalommal még szemre is kifogástalan állapotban voltak a hangszórók, ma viszont nagy szomorúságomra ezt láttam:A középsugárzó membránja csúnyán szanaszét van repedezve, és körülötte a gumiperem is némileg vesztett a szabályos alakjából, bár tapintásra még elég puhának tűnik... A jelenség egyelőre pusztán esztétikai jellegű, a dobozok fülre tökéletesen szólnak most is, naponta használom őket. Szóval ha nem veszem le az előlapot, nem derült volna ki, hogy ilyen állapotban van mindkét ládában a középsugárzó.
Egyrészt azt szeretném kérdezni a hozzáértőktől, hogy mi okozhatta ezt az elváltozást? Túl száraz a szoba levegője? Mert túlhajtva sosem voltak, mindig nagyon vigyáztam rájuk. Vagy egy bizonyos életkor után ez mindenképpen törvényszerű? Simán csak elfáradnak a felhasznált anyagok?
Másrészt az a kérdés – és ez a fontosabb –, hogy mit lehet velük tenni? Szeretném őket megmenteni, de van-e olyan hely, ahol korrekten megjavítják, kicserélik ezeket a membránokat ill. hangszórókat a dobozokban, és mindez nem kerül annyiba, mintha komplett, új dobozokat vennék? Vagy ezekre már mindenképpen keresztet vethetek, mert úgysem tudnának sehol sem az eredetivel megegyező minőségű alkatrészeket betenni a betegek helyett, ezért a megjavított dobozok már semmiképp sem szólnának olyan szépen, mint ahogy most szólnak? Mit gondoltok/javasoltok?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11 kompatibilis
- LG 77B3 - 77" OLED - 4K 120Hz & 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - 700 Nits
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest