Hirdetés
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Tud valaki olyan szervizt Magyarországon ahol javítanak Yamaha hangsugárzókat?
Köszönöm
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
Elérkezett a rendszerváltás ideje. Egy az egyben cserélem az egész mozi szettemet és elkezdem összerakni az újat.
Első körben egy HEOS Home Cinema fog szolgálatot teljesíteni amíg össze nem gyűlik a pénz a minőségibb alkatrészekre.
Most voltam meghallgatni és elég áll leejtős volt a méretéhez képest, úgyhogy ideig óráig meg fogja tenni.A váltás oka(i): Új lakásba költözöm ahol nagyon áthallatszik minden így muszáj lesz egy olyan rendszer kiépítése ami minőségi, és alacsony(abb) hangerőn is tisztán, torzítás mentesen, és dinamikusan szól.
Valamint az anyagiak is. A mostani pénzből lesz a TV és a Soundbar ideiglenesen.Na de lássuk, hogy mi lesz helyette hosszú távon.
Erősítő: Még nem végleges, de valószínűleg egy NAD lesz a befutó, esetleg Anthem, de eddig a NAD-al valahogy jobban tetszett a hangja az új szettnek.
Hangfalak: Quadral M40, Phase 16 bi-dipol.
Mély: T-12 (bár ez a szomszédok miatt elég kérdőjeles)
Kábelek: valami minőségi, de hogy milyen az majd elválik.
Nyilván nem holnap lesz meg az egész szett, de egy 1-1,5 évre tervezem a projektet.
-
válasz gabo01 #129430 üzenetére
Igen de ők egy szobát építenek a szobába, ami gumitalpakon áll és a két fal sehol sem érintkezik egymással. Tudom mert kértem tőlük egy ajánlatot. Aztán dobtam egy hátast.
Kérdés az, hogy van-e köztes megoldás ami nem pénzkidobás, de nem is milliók...[ Szerkesztve ]
-
válasz BBéci #129406 üzenetére
Tudom. Ha sikerul jol hangszigetelni talan de szerintem eselytelen. Most azt hallom ha a szomszed tv-t nez. Igy eleg nehez hazimozit epiteni. Am a hangszigeteles amit a hazimozi studio csinalna 4,5 millio lenne.
-
válasz bajnokpityu #129399 üzenetére
Bazi nagy a tér. Szerintem van vagy 80nm2 mert egyben van az étkező nappali, dolgozó, konyha, előszoba ergo szökik a hang, és kész akusztikai katasztrófa.
Szerk: Akkor problem solved. Ugyanez a problémám. Van amikor nem hallom, utána meg film közben kell odamennem és visszavennem. Ez így annyira nem frankó.
De a rendszernek nem ez lesz a végleges helye. Hamarosan elköltözöm.
[ Szerkesztve ]
-
válasz BBéci #129393 üzenetére
Mivel nem fog beférni a sub a decibel keretbe, ezért nekem többet fog adni az, hogy lesz végre normális térhangzás, és nem csak 3.1. Ez van. Majd megkérdem a szomszédokat, hogy nem hangos-e a film aztán ha nem akkor elgondolkodom egy sub-ban. Addig bőven elég lesz az 5.0. Abból viszont egy minőségi rendszert fogok összerakni szépen fokozatosan.
Nemir Ombe: Egyelőre a hátsók fognak beleférni a keretbe, de azok is csak januárban, mert addig itthon sem vagyok. Először a frontok meg a center lesznek cserélve aztán az erőlködő valami normálisabbra. Vagy lehet megtartom a Pio-t és kap egy végfokot. Majd kiderül.
Lacielvtars: Nagyon buzgó lettél itt az elmúlt két hétben. Nézd, egy bögre szetthez képest nálam is jól szól, csak itt ne az legyen már az etalon...
[ Szerkesztve ]
-
Úgy döntöttem, hogy eladom a mélynyomómat (Klipsch R-12SW).
Az eladás egyik oka, hogy ahova kerül a szomszédok miatt szerintem esélytelen lenne a használata.
A másik, hogy amiket hallottam a StreamAudio-ban azok ezerszer jobban szóltak kb dupla árból. Harmadszor tegnap megnéztem a MadMax-et, és ugyan kidőltek a falak, de bántóan pontatlanok voltak a mélyek. Mondjuk az egész film baromi giccses így nem tudom, hogy ki a ludas a film vagy a mély sugárzó, de máshol sem tetszett annyira a hangja.Inkább veszek az árából 1 pár Phase 16 di-pol-t, ami valószínűleg többet ad az élményhez mint a mély. A Yamahák még úgy is nagyon szólnak még akkor is ha meghagyom nekik a 80-as vágást.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Tamoo #129310 üzenetére
Igen tényleg a T12 volt. Volt ott egy Velo 1,5 milliós sub is csak pont járatás alatt volt, így azt nem kötötték be. Amúgy ez csak egy átmeneti "gyagyi" szett volt, mondták h napok kérdése és jönnek az igazi vadállatok a moziszobába.
-
válasz Tamoo #129300 üzenetére
Vetítőből láttam a JVC X5000-est, már az sem volt semmi.
Erősítőből meg nem mondom mi volt de egy NAD erölködő és Hozzá egy NAD végerősítő.
Hangfalak pedig Quadral M40. Végülis ez a szett volt beállítva: [link]Ehhez még volt egy 230 ezres sub, de annak elfelejtettem a típusát.
A mozi olyant ütött, amit még az életemben nem hallottam. A pisztoly lövések jobbak voltak mint eredetiben. Csengett tőlük a fülem.
Aztán az M40-et meghajtottuk egy brutál sztereo elektronikával, hogy megnézzük mit tud zenében. Hát az sem volt semmi.
Szóval megvan a kiszemelt szett, most már csak össze kell spórolni rá a pénzt, plusz még az erősítőkre, kábelekre, és 2 millióból meg is lesz a rendszer.
Első lépésnek a háttereket fogom megvenni abból pedig a Phase 16 dipól sugárzókat.
Egyébként az egyik front bent volt a sarokban, meg is kérdeztem, hogy nem gond-e. Azt mondták: szerinted? Ha annyit rontana a hangzáson ott hagynánk?
[ Szerkesztve ]
-
Sziasztok!
Ma életemben először elmentem a Streamaudio bemutató szalonjába. Én azt hiszem, hogy búcsúzom innen a haladó topikból a magam szettjével és megyek át a belépőbe. Az amit ott hallottam valami félelmetes volt. Ki is szemeltem a következő szettet, majd ha az meglesz visszajövök.
Addig is mentem a belépőbe.
-
válasz Janaboy #129245 üzenetére
Szerintem ez inkább belépő lesz ami másik topik, de azt mindenképp kellene tudni, hogy stereo, 5.0, 11.4 vagy miben gondolkodsz? Mire szeretnéd használni a rendszert? Mennyi a keret?
De szerintem kicsit fogalmazd át a kérdést mert minden rendszer tud halkan is szólni, kérdés az mennyire vagy érzékeny a minőségre. Amúgy szerintem Neked majd valami polc sugárzó lenne jó, de ennyiből nem lehet semmit sem leszűrni.
-
válasz clyvejhamma #129237 üzenetére
Szia!
Bár ebből sok következtetést ne vonj le, de nálam egy Pio LX55 teljesít szolgálatot hibátlanul. A szomszédban meg egy VSX-2021 annak sincs semmi baja.
Nálam remekül kiszolgál mint házimozi erősítő, és mint média központ is. Sőt már leszolgált nem egy, nagyon ütős házibulit is (nem egyszer a rendőrség is csatlakozott)
Egyébként valamiért a tesztekben, és a fórumokon is nagyon dicsérik az LX sorozatot. Nekem anno még BBéci ajánlott egy LX72-t csak nem volt rá keretem.
Szóval nekem csak Pio.
-
válasz BBéci #129030 üzenetére
Na ebbe sem gondoltam bele. Mondjuk ez már pont az a kategória ahol már tényleg számítanak az ilyen apróságok is.
Azért azt hozzá kell tenni, hogy én életemben nem hallottam még 300e Ft/pár-nál jobb hangfalat, így valószínűleg az élmény így is döbbenetes lesz. Amúgy ez a TT1 nem csak a teszt miatt hanem a képek alapján is nagyon tetszik. Ennyire egyedi, de ízléses dizájnt nem nagyon láttam még.Kérdés, ha egyszer lenne is rá keret, valószínűleg lennének már prioritások. De talán egyszer... Ha meg nem akkor legalább egy szalonban hallottam ilyent is.
[ Szerkesztve ]
-
válasz BBéci #128970 üzenetére
Köszi a kimerítő választ. Igazából nem vettem volna csak érdekelt a véleményetek, én nem vagyok MÉG ennyire belebuzulva a hifibe, de ami késik nem múlik.
Viszont azt a Thiel-t feltűztem a bakancslistára. A teszt elolvasása után eléggé meggyőzött. Szerintem nagyon hamar meghallgatom a stream-nél, hogy mit is tud élőben.
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz BBéci #128949 üzenetére
Hat ez baromi jo... Akkor majd betarazok egy LX79/89-et aztan amig ki nem ful addig marad. Kar ezert a gyartoert.
Norbi72: koszi a valaszt.
Mas: valaki vett mar "jominosegu" sok ezres zenei cd-t a streamaudiotol? Ha igen tenyleg van hallhato kulonbseg?
[ Szerkesztve ]
-
-
Sziasztok!
Yamaha NS-333-hoz keresek fali állványt. Ezt találtam: [link]
Minőségben ezek a Vogel-ek jók?Köszi
[ Szerkesztve ]
-
-
100 000-et egy olyan kábelért ami egy olyan hangszóróba megy ami így is úgy is csak "dürrög"? Én 4000-ért vettem Inakustik kábelt 3m-t, és spóroltam 97000 Ft-ot. Hát Ti tudjátok...
[ Szerkesztve ]
-
válasz PrinceHerceg #127311 üzenetére
Nem tudom, hogy mik az elvarasaid, de en 200w-ot vettem 110-ert, es most 30%-on jaratom a sub-ot.
Szerintem ne a wattra menj hanem a minosegre, es az a velo ennyiert igen jo vetel.Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
válasz BBéci #127221 üzenetére
Köszi. A mélynyomót elég ha kikapcsolom, vagy az erősítőben tiltsam le. Ha ez utóbbi, akkor azt be lehet neki állítani, hogy ha az adott bemenetre állítom (DVD/DVR) akkor csak a frontokat hajtsa, viszont küldje rájuk a teljes tartományt? EZ lenne a legjobb, mert akkor a BD-re meg beállítanám azt, hogy szóljon minden, és vágjon 80-hz-en.
(amúgy házibulihoz jól jön az a mély)
[ Szerkesztve ]
-
válasz fehér_ember #127217 üzenetére
Köszönöm a tippeket. Sajnos nem én vagyok a döntéshozó, illetve nemsokára már lehet, hogy nem is itt fogok lakni, és majd a leendő albérletben úgy alakítom a bútorokat, hogy az jó legyen. Addig viszont az tuti, hogy minden marad így. A Sub-ot is úgy kellett kisírjam, hogy megvehessem...
-
Norbi 72: Igen gondoltam, hogy ez az oka, mert aki ennél jobban szeretné döngetni ott már szerintem baj van. Egyszerűen fájdalmas.
windlord, Dorian: Sehogy. Optikán nincs HD hang. Azt csak a zenéhez vettem (illetve a fejhallgatómat hajtani), mert valamiért ha HDMI-ről nyomtam a zenét, akkor nagyon rossz volt a hangkép. Nem tudtam rájönni az okára, és mivel HDMI-ről EQ-zni sem tudtam, így maradt a külső hangkeltő, amit csak zenére használok.
Nem tudom, hogy miért állította így. Lefutott a kalibráció, és ezt dobta. Ezért raktam át manuálisan small-ra, illetve 80hz-re... De egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy most jók a beállítások.
Csabroncka: Van szőnyeg, ha jobban megnézed kicsit látszik is, bár igaz, hogy így is marad csupasz padló felület. "Sajnos" csempe ami a hang legnagyobb ellensége...
Lacielvtars: Köszönöm
fehér_ember: Tuti, hogy volt valami gixer a HDMI-vel. Onnan jöttem rá, hogy amikor AirPlay-ről hallgattam ugyanazokat a számokat, ugyanazon forrásról sokkal szebben szólt, mint HDMI-vel összekötve. Mondom az okát nem tudom, de az tény, hogy optikával most sokkal jobb.
A lakásról nem fogok felrakni képeket, de sajnos ez az egyedüli elrendezés ami működik.
Egy kérdést azért megengedek. Az miért van, hogy az erősítő EXT. Stereo-ra rakja a hangot, és emiatt zenénél szól a center is. Ez csak akkor van, ha optikán kötöm. Be lehet állítani, hogy ne rakjon rá semmilyen effektet, hanem csak 2.1-ben szóljon?
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
Kész a rendszer!
A változások: A Van Damme kábeleknek hála életre keltek a hangfalak. Pontosabban ez nem biztos, hogy csak nekik köszönhető. Kapott a rendszer egy külső hangkártyát, így most már nem HDMI-ről, hanem optikáról megy a hang az erősítőre. A hangkártya egy Sound Blaster Omni 5.1. Végre zeneileg is értékelhetőek lettek az NS-777-ek.
Basszusok: Az új mély-doboz brutális (Klipsch R12SW). Én nem tudom ki vesz ennél erősebbet, de nekem az erősítőm 30%-ra vette vissza a sub-ot a bemérés során. Hozzáteszem én is ennyire raktam volna. Efelett egyszerűen bántó a basszus, és a házban ami mozog az már rezonál. (a szomszédokat is beleértve)
Ami kicsit fura volt, hogy lefutott a kalibráció, és a hangfalakat berakta Large-ra, a vágást meg 100hz-re. Én a következőképp módosítottam:A kérdés az, hogy ezzel mindent felülírtam amit állított a bemérő, vagy csak azokat amiket állítottam?
Még biztosan lesz sok kérdésem, de ez ÁLLLAT!!! Nagyon durvát szól a rendszer. A Gladiátor alatt DTS-HD MSTR-reben megkönnyeztem a filmet. Ilyen még anno a moziban sem volt.
-
Sziasztok!
Most kötögetem ezeket a Van Damme kábeleket, de az erősítőbe a világért nem tudom őket berakni. Egyszerűen túl vastag, és mindig szétcsúsznak a szálak. Éppen ezért arra gondoltam, hogy veszek ide is banándugót. A kérdésem, hogy ilyent szoktak-e csinálni, mmint, hogy az erősítőbe is azt dugnak. (a hangfalakba már régóta azzal megy)
A másik ha, igen mit javasoltok. A hangfalakba most a Netdepo-nál kaphatóak mennek. Egyedüli gondom velük, hogy rohadt drágák. Van itt a HA-n valami Nakimichi, arról mi a vélemény?Köszönöm
-
Hetfon jon a Klipsch sublada 12-es ami most akcios. Av-online-on jokat irtak rola igy arra esett a valasztasom. Illetve hetfon kotom be az uj kabeleket is. Uuu de nagy az izgalom.
-
Na megjöttek a Van Damme kábelek. Kicsit máshogy néznek ki, mint a mostani Inakustik kábelek... Kíváncsi leszek rájuk.
Ha minden jól megy és sikerül elpasszolni a PS4-et, akkor napokon belül meglesz a sub is, és teljes lesz a rendszer. (háttereket leszámítva). Már alig várom. Csak ezek miatt nem néztem még meg a Mad Max-et, meg a Whiplash-t.
-
Sziasztok!
Ugye jól gondolom, hogy az én rendszereremnek 20nm-re egy LX-86 nagyon sok lenne (NS-777 szett)? Értem ez alatt azt, hogy az erősítő nagyon túl lenne méretezve.
[ Szerkesztve ]
-
válasz gabika1969 #126739 üzenetére
Erősítő: Pio LX-55, hangfalak: Yamaha NS777-es szett.
Örülök, hogy tetszett. Akkor van hasonlítási alapotok.
-
válasz gabika1969 #126721 üzenetére
Szia!
80% mozi, 20% zene. Az a 20 százalékos is sokszor csak háttérzene. Ritkán van, hogy csak a zene miatt üljek le a rendszer elé.
Sajna mandulagyulladás (ami nekem még sosem volt) de úgy fáj h majd besz@rok. Meg is írtam a cikket.
-
válasz gabika1969 #126708 üzenetére
Szia!
Jelenleg Inakustik Premium 1.5-öt használok. Vettem a centerhez is. 2-4-4 ctr-frt-frt. Mindenhol majd 1m ráhagyással számoltam, így ez hosszú évekig elég lesz.
Örülök, hogy tetszik a blog. Nagy lelkesedéssel írom. Sajnos ma bekerültem a cuscoi regionális kórházba. (de már kijöttem) Ezek után ha valakitől meghallom, hogy rossz a magyar egészségügy, azt rögtön kiküldöm ide. Itt olyan állapotok vannak, amit hiába írnék le egyszerűen nem hinnék el az olvasók. Ha lesz időm/erőm akkor vagy ma vagy holnap azért megírom. Az biztos, hogy vicces írásnak ígérkezik.
[ Szerkesztve ]
-
Én is beugrottam még 10m Van Damme kábellel. Kíváncsi leszek a különbségre, meg arra hogy egyáltalán hallani fogom-e, vagy csak kiment a pénz az ablakon
-
válasz adamsfamily #126688 üzenetére
Írtam a kollégának. Bár az sem baj ha nem férek bele a mostaniba mert úgysem vagyok otthon bár gondolom utalással is lehetne fizetni.
-
Köszönöm a válaszokat. És ez a Van Damme kábel mennyibe kerül?
-
Sziasztok!
Beszéltem a kácsa audióval, hogy mire lehetne lecserélni a mostani Inakustik Premium 1.5-ös kábeleimet.
Három kábelt ajánlottak. Az egyik Biwirring kábel lenne, de mivel azt nem tervezek ezért azt kiejteném.
Így maradt ez a kettő. [link] [link]Nekem a kácsa kábel szimpatikusabb, már csak a vastagsága és az ára miatt is. Azért megkérdezem, hogy Ti melyiket vennétek?
Köszönöm
-
válasz #09634560 #126631 üzenetére
Meg lesz véve majd valamilyen projektor mert csak hanggal nézni a filmet kép nélkül nem olyan élvezetes, aztán ha lesz keret, láttam, hogy a Streamaudio-n vanna egész jó vásznak...
gabika1969: Köszi a tanácsot. Akkor inkább marad a fal első körben, és spórolok valami minőségi vászonra.
[ Szerkesztve ]
-
Kedves Fórumozók!
Értettem, hogy kell minőségi vászon. Majd egyszer remélem lesz, azt meg majd eldöntöm, hogy számomra megdelel-e a fal, az olcsó vászon vagy az x százezres. A tanácsokat vettem, és ahogy az anyagiak engedik meg fogom fogadni lépésről lépésre.
De ezért tényleg ne ugorjatok egymás nyakának
-
Köszi a válaszokat.
Sub kábelből a linkelt kácsa jó-jó, de nekem kicsit sok. Akkor már inkább ez a Proson.
Vászon: értem, hogy jó a vászon, de van sajnos egy egyéni ktg vetési keret is. (mindazonáltal díjazom a jó szándékot) Vászonból egy ilyen megfelelő lenne, ha majd...
[ Szerkesztve ]
-
válasz Norbi 72 #126589 üzenetére
A falat lefesteni még mindig olcsóbb mint a vászon. Szerintem először kipróbálom a falon, aztán szerzek kölcsönbe egy vásznat és megnézem a különbséget.
Sanci38: Filléres darabok
Más: A házimozim következő bővítése a mély láda lesz, ami 99%, hogy a Klipsch R12-SW lesz. Ehhez és egy Pio LX55-höz milyen kábelt ajánlotok. Szűkös a keret, nem tudok rá vagyonokat költeni.
Illetve még a hangfalak kábelcseréjén gondolkodom, abban az esetben ha kis ráfizetéssel lehetne minőségbeli előrelépést elérni. (max 1-2 ezer ft plusz/méter) Jelenleg ilyent használok: Inakustik Premium 1.5. Yamaha NS777-et szolgál ki. Amit szeretnék egy kicsit részletgazdagabb zene, és a magas hangok kiemelése. (most nekem nagyon kevésnek tűnnek)
Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
válasz Ragadozó #126580 üzenetére
Huha. Ez nagyon utos rendszernek nez ki. Ha szabad kerdeznem a frontok mifelek?
Egy kerdes: oriasi vetek projektorrol feher falra vetiteni, vagy nem sokkal rosszabb mint a vaszon. (optoma hd50 lenne a vetito)
[ Szerkesztve ]
-
válasz drbossko1981 #126360 üzenetére
Érdekes-e váltani? Biztos érdekes...
-
válasz muzsikpeti #125819 üzenetére
Szerintem egy hangtompítós pisztoly olcsóbban kijön, de te tudod
-
válasz BBéci #125748 üzenetére
Abszolút egyet értek, nekem sem a dobhártyaszaggató mélyek a fontosak. Inkább legyen kevesebb, de az minőségibb, főleg annak tudatában, hogy valószínűleg így is vissza lesznek fogva a ládák. Ráadásul a front NS777-ek is megteszik a magukét a mélyek terén, tehát extra erősítés amúgy sem kell nekik. Leginkább tehermentesíteni szeretném magát az erősítőt és a frontokat is, ugyanis amit most nyomnak a 777-ek, nekem már az is elég lenne, csak ugye megtanultam, hogy házimozi nincs mély nélkül.
-
válasz BBéci #125724 üzenetére
Igen tudom kb a tesztekben is ez volt leírva, de a személyes vélemény mégiscsak többet jelent. (bár ezek szerint gondolom a tesztet is Te írtad) Ha úgy kérdezem, hogy melyik a szomszéd kímélőbb akkor a Yamaha lenne a befutó?
Ja és itt egy kép: Ebbe a helységbe kerülne. Maga a mozitér nem nagy viszont a tér igen.
[ Szerkesztve ]
-
Sziasztok!
Nemrég volt az AV-online-on két teszt a Klipsch R12-SW-ről, valamint a yamaha NS-300w-ről. A teszetek alapján mind a kettő jó kis láda a maga nemében. Kb azonos árkategória. Ti melyiket tartjátok jobbnak? Esetleg van itt olyan aki hallotta is őket? Megtenné, hogy leírja a véleményét?
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
Sziasztok!
Adott az adatlapomon lévő rendszerem. A kérdésem az, hogy szabad-e olyan csinálni, hogy háttérsugárzóknak yamaha helyett pl egy polk tsx110-et veszek.? Árban jóval jobb mint a szetthez tartozó NS-333. Vagy ilyenkor nagyon torzulni fog a hang?
Köszi
-
válasz liszi70 #122437 üzenetére
Igen ezért is raktam oda, hogy szerintem. Nyilván, ha bitről bitről megegyezik a két anyag akkor nem lehet különbség, ugyanazokat a feltételeket feltételezve. DE! Én pl a laptopomról nyomom a filmeket, amiben egy intel HD4600 végzi a dekódolást, és mit tudom én milyen ratyi minőségű HDMI csati van a gépen, meg, hogy nem a képminőségre hegyezték ki az egész technikát az is biztos. Valószínű, hogy ezért is látható néha a minőségbeli különbség. Valószínű, hogy egy jobb médialejátszónál már nem feltétlenül lenne különbség.
-
válasz BBéci #122418 üzenetére
Ez igaz, de mondjuk 100 gigas fajlokat mozgatni nem lesz eppen egyszeru. Illetve nekem az a tapasztalatom, hogy az eredeti bd lemezek minosege jobb mint az innen onnan beszerzett akar bd50-es anyagok. (Legalabb is sokszor ez az erzesem meg a sajat belepo szintu rendszeremen is)
-
válasz Csabroncka #122128 üzenetére
Igen igen, irtam is h a TrueHD volt megdobbento. Nincs atmos rendszerem, de ahogy a teszteket elolvastam nem is lesz.
Joshi: igen de valamiert win10-en egy frissites miatt osszeomlott. Pl eltuntek a menuk, nincs a jobb sarokban a harom windows-os, gomb, lehet, hogy ujra rakom. Viszont a powerdvd-t lehet h megveszem. Nagyon pozitiv volt, es meg a Wasapi-t is tamogatja.
[ Szerkesztve ]
-
Megszereztem a Dolby Atmos demo anyagot, és meghallgattam a rendszeremen. Besz@rás volt. Amikor dörgött az ég az olyan volt, mintha kint történt volna, pedig még nincs is sub-om. Brutális volt az élmény. Amúgy érdekes, hogy a VLC kb 5 fps-el vitte és a hang is szétesett, az MPC-t az erősítő stereo-nak érzékelte, majd letöltöttem a powerdvd 15 próba verzióját, és ott csodásan átment a TrueHD. Hallható is volt a különbség.
-
Valaki próbált már pioneer erősítőn HDMI passthrought? Mert ez sem akar működni... Igazából azt nem értem, hogy hogy lehetne az erősítőt nem kikapcsolni hanem stadby módba tenni?
-
válasz gabika1969 #122087 üzenetére
Lehet h a kábel szar hozzá, de mindent próbáltam és semmi... Meg sem nyikkan az erősítő. Mondjuk a Tv-n nem találtam a HDMI beállításokat. Egyszerűen nincs ilyen menüpont.
-
válasz gabika1969 #122071 üzenetére
És ARC-vel nem lehetne megoldani? A TV-m is tudja meg az erősítő is.
-
Sziasztok!
Ha a tv-n van optikai kimenet akkor ez azt jelenti h a hdmi-rol le tudja szedni a hangot es optikain kikuldeni az erositore? Ha igen akkor milyen optikai kabelt ajanlotok? (Legyen olcso de hasznalhato, 1,5 meter kellene kb)
Koszi
-
válasz Valkűr #121975 üzenetére
Már régóta meg akartam kérdezni, de most meg is teszem. Miben más az a függőleges nyílás mint az átlagos magas sugárzók? Dali hangfalaknál láttam ilyent de nem tudtam mire vélni. Mondjuk azt látom, hogy csak a drága dobozokon van ilyen, szóval gondolom ez is olcsó darab lehetett.
-
válasz Ed Parker #121905 üzenetére
Szerintem katasztrófa a minőség. Ezért tuti nem fogok fizetni. Bíztam benne, hogy jó lesz, de utólag belegondolva tényleg hiú ábránd. Egyszerűen nem bírnák a szerverek.
No meg baromi hiányos a kínálat. Pár filmre rákerestem (Avatar, Interstellar, Gladiátor) és egyik sincs fenn.Szerintem az egy hónap tesztidőszak után elég gyors lemondás lesz. Ugyanakkor azt aláírom, hogy tömegigényeket, akik eddig max DVD-t néztek, azoknak maga lehet a megváltás, hiszen a jelenlegi szolgáltatók árainak töredékéért érhetnek el ondemand tartalmakat.
-
Meghallgattam egy Polk PSW110-est, és egy Klipsch R-112SW-t. A különbség brutális volt, bár az ár is. Sajnos az R12-SW-t nem tudtam meghallgatni.
A Polk eléggé elveszett, ugyanakkor meg kell jegyezni, hogy ha kikapcsoltuk akkor nagyon is érezni lehetett a hiányát. Úgyhogy végül is nem volt az rossz, de inkább csak a film alá dörmög semmint kiemelné a mély részleteket.
A Klipsch az egy más világ. Rögtön széles mosolyt csalt az arcomra, hogy jé van ilyen is. Brutálisak voltak a mélyek, és pontosan lehetett hallani, hogy a hangmérnökök mit is szeretek volna elérni az adott részlettel. Volt kiemelés ellentétben a polk-al, ahol csak mormogás volt felfedezhető. Bár abból a szempontból torzul a kép, hogy az eladó elmondása szerint a Klipsch-ek ugyanazzal a rendszerrel ugyanazon a hangerőn általában hangosabban szólnak mint vetélytársaik, ezt vegyem figyelembe, sőt valamikor kicsit túl hangosak is.
A nagy dilemma, hogy ahová kerülnének majd az egy társasház, ahol egyelőre nem tudom, hogy a falak mennyire szigetlenek, ergo lehet megvenném a nagyobb mélyládát, de be sem tudnám nagyon kapcsolni. Ilyenkor mi a tanácsotok? Maradjon a 3.0, vagy akkor legyen elég kis sub, ami inkább csak tehermentesíti a frontokat, és ad egy ki mélyebb tónust a filmeknek? Vagy ilyenkor is érdemes a nagyobbat venni, és visszafogni?
Köszi
-
Ma fogok meghallgatni élőben egy Polk PSW 110-et és egy Klipsch R-12-őt. Arra leszek kíváncsi, hogy a nagyobb membrán mennyire ad többet, érdemes-e rászánni azt a plusz kb 30 ezer forintot. Ti már hallottátok őket? Mi a véleményetek? Este leírom a sajátomat is.
-
Sziasztok!
Már álló falak hangszigetelésére mi a legoptimálisabb módszer? (van cég ami ilyen hangszigetelésre specializálódik?)
Köszi
-
Sziasztok!
Uj ev elso kerdese. Azt meg lehet oldani, hogy a upc-s egyseget az erositore kotom, de a tv-n jojjon a hang?
Tehat az erositot nem szeretnem kapcsolgatni amikor tv-zek, illetve ha bekapcsolom akkor azt olyan musor kedveert teszem amit viszont a rendszeren szeretnek hallgatni.Erosito: pio LX55
Koszi
-
-
válasz BBéci #121523 üzenetére
Koszi
Igen nekem is az az egyik kedvenc jelenetem.
Tudom hogy kellene a sub a tisztabb es teltebb melyek erdekeben. Perpill nagyon max 40.000-em lenne ra plusz par ezer kabelre. Ennyibol szerintem nemigazan lehet minosegit venni meg hasznaltan sem nagyon ugyhogy inkabb sporolnek meg egy kicsit.
[ Szerkesztve ]
-
Sziasztok!
Keszen lett az uj hazimozi rendszer.
Erosito Pio LX-55
Blu-ray: Panasonic bdp-75
Front: Yamaha NS-777
Center: Yamaha NC-444
HDMI: inakustik star kabelek
Hangfalkabel: Inaksustik premium 1.5Tegnap beraktam a kedvenc filmemet a Gladiatort es eskuszom meghatodtam az elso csatajelenet alatt. Biztos job lenne subbal netalan kettovel, de igy is rezonalt mar minden a lakasban. nagyon boldog vagyok a rendszerrel. Meg legfeljebb egy kisebb sub jon majd mert hatso hangfalaknak nincsen normalis hely.
Egy kepet azert felrakok.
[ Szerkesztve ]
-
válasz bajnokpityu #121306 üzenetére
skippeltem aztan lefutott az egesz es annyi. Nalunk az akusztika katasztrofa. Gyakorlatilag nincs, szoval nem veszem annyira a szivemre.
-
Sziasztok!
Két kérdés.
1. Ma került beszerelésre az új center (Yamaha C444), és miután bemértem MCACC-vel azt írja ki az erősítő, hogy reverse phase. Ellenőriztem, de elvben helyesen kötöttem be. Van olyan, hogy téved a mikrofon? (Erősítő Pio LX-55)
2. Szoktam zenét AirPlay-ről és laptopról is hallgatni (ugyanaz a rendszer). A laptopot HDMI-vel kötöm az erősítőre. Az tűnt föl, hogy az Airplay-en sokkal teltebbek a zenék, nagyobbak a basszusok, valahogy jóval dinamikusabb az egész. Pedig AP-n, csak 320kbit-es mp3-ak mennek, míg laptopról sokszor FLAC-el etetem. Ennek mi lehet az oka? Lehet, hogy a laptop EQ-ja van teljesen másra kalibrálva?
Köszi a segítséget előre is.
Ja és még egy: Kis szobába gondolom az NS-777-es párok mellé teljesen fölösleges mély ládát rakni, igaz?
Plusz egy: Az erősítő azt írja ki, hogy X-over 100 hz. Azaz 100-on vág. De nincs basszus láda. Akkor ezek szerint a hangfalakat nem ítélte elég jónak, és inkább rá sem engedni a nagyon mélyeket?
-
Megjott a Yamaha NSC-444 centerem hamarosan bekotom. Az nagyon gaz ha a tv folott lesz? (Sajnos mashol nem nagyon lesz hely neki.
-
válasz IceRocko88 #115101 üzenetére
Melegedett de egyáltalán nem volt forró. Ráadásul akkor még nem a Pio LX55 volt, hanem a Denon AVR X1100.
-
válasz BBéci #115094 üzenetére
köszi. Használom is. Most 2.0-ra van bemérve a rendszer, de amint megjön a center újrakalibrálom.
Másik kérdés: Nemrég volt házibuli nálunk. Elég sokáig tartott (reggel fél 7) és még a denon x1100-al volt. Hajnalban volt párszor, hogy pár pillanatra betorzult a hang. (kb 80-90%-on ment az erősítő) Erre a jelenségre ez a magyarázat? [link]
MÁS: Még van egy TIDAL HiFi előfizetésem 3000 helyett 2000 Ft-ért. Igazi FLAC.
[ Szerkesztve ]
-
Ti/profik szoktatok otthon bemérő mikrofont használni? Vagy Ti csak a fületekre hallgattok? Egyáltalán használtok bármilyen EQ-t?
-
Sziasztok!
Centert szeretnék vásárolni a frontok mellé. A kérdésem az, hogy van-e olyan szabály, hogy abból a szériából kell venni amiből a többi hangszóró is van, illetve még egy olyan kérdés, hogy az NS444-ről van-e valakinek véleménye.
Köszi
-
válasz BBéci #114931 üzenetére
Megnéztem és van egy olyan, hogy X.over:80hz. Akkor ez nem tudom micsoda.
Igazából mindegy is, mert ma bekapcsoltam, és teljesen máshogy szólt mint tegnap. Igaz tegnap pl a wifi/airplay sem működött, így a forrás is más volt, meg csinált pár érdekes dolgot a cucc, de mára megemberelte magát. Amit most produkált az elmúlt egy órában az fantasztikus volt. Ráadásul úgy, hogy perpill nem is flac-el lőttem hanem 320kbit-el. Hamarosan kap egy kis lossless-t is, hogy meg tudja villantani a foga fehérjét.
-
Köszi mindkettőtöknek.
Igen lehet, hogy a sub-ot nem raktam offra. Ha jól láttam a frontok "Large"-on voltak. Lehet, hogy megpróbálok manuálisan is belenyúlni, és egy kis plus db-t, adni az alacsony Hz-eknek.
Nincs Sub-om. Jelenleg egy center van beszerzés alatt, hogy lehessen 3.0-ban mozizni.
[ Szerkesztve ]
-
Első benyomások az LX55-ről.
Gyönyörűen szól. Bár gondolom ez nem meglepő. Amit eddig hiányoltam a részleteket, és a magasakat most megjöttek. Az előző Denon X1100-as, amolyan dörmögős volt. Alacsony hangerőn egyszerűen alig hallottam az éneket, csak valami egyveleg szólt. Ez most teljesen megváltozott. A színpad ott van előttem, és bármilyen hangerőn hallgatom élvezetes a zene.
Van viszont valami amit nem teljesen értek. Ugyan az élmény tényleg zeneibb lett, de a mélyek eltűntek. Meghallgattam pár mai populáris beat zenét is, és nem volt az a velőt rázó élmény mint az előddel. Két opció lehet. Volt nálam egy házibuli, és az megtépázta a hangfalakat (szerintem erre minimális az esély, de lehet), a másik, pedig, ahogy néztem 80Hz-en vág az erősítő. Ez gondolom azt jelenti, hogy az ennél mélyebb hangokat nem küldi ki a hangfalra. Szóval a kérdés, mit lehet tenni, hogy jobban jöjjenek a basszusok.
Összességében óriási előrelépés, de jobban örülnék, ha egy kicsi azért visszajönne a régi basszusokból. Valaki amúgy nem szeretne átjönni meghallgatni, és tanácsot adni? (Cserébe finom borokat (Gere, Takler, Vida) tudok felajánlani minden mennyiségben)
Más: Aki szeretne TIDAL HiFi-t (FLAC) havi 3000 helyett havi 2000-ért az írjon privit (2 db van összesen)
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- JavaScript topic
- Fujifilm X
- PlayStation 5
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Asszociációs játék. :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Szólánc.
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest