- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Mini-ITX
- Egyelőre táblázattal segíti a Borderlands 4 futtatását a Gearbox
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Melyik tápegységet vegyem?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kicsirics77
veterán
nem volt nálatok földrengés, vagy forgószél, ami levitte volna az előlapi hangkimenet tüskékről a jumpert? ez kell rá mindenképp, hogy az előlapi némítás miatt visszatérő hang alapból is szóljon. engem szivatott már meg így nagyon alaplap...
Itt a megoldás a problémára csak el kellene olvasni ki mit ír a fórumon jahhhh és nem beszélve arról,hogy akkor minek is van a lapod manualja ha még ezt sem olvasod el
-
-
GaB-V8
csendes tag
válasz
Gorneck #1684 üzenetére
Igazad van, ez eszembe se jutott
De igen, most néztem, és oké.A bemenetek se működnek.
A hangszórót meg bármelyik kimenetbe dugom, nincs hangja (bár nemtom, hogy kéne-e, hogy legyen, mert még sose próbáltam)A bemenetet Sound Forge-al néztem. Semmilyen jelet nem mutat a 'jelszintmérő'. Korábban viszont ott volt egy -60 -70 dB-es zaj
-
GaB-V8
csendes tag
Kérlek, segítsetek, kiakadtam!
Valami gáz van az integrált hangkártyámmal. Egyszercsak megszűnt a hang. Zene lejátszás közben. Realtek High Definition Audio-t eltávolítva, újratelepítve változatlan a helyzet, legfrissebb audio driverrel se lett jobb, biosban is letiltottam aztán vissza, attól se... És a Setup defaults se javított a helyzeten.
A Realtek HD Audio Manager belöltődik system tray-be, mintha minden rendesen menne. Azt írja az eszközkezelő, hogy minden tutin megy, winamp is úgy tesz, mintha lejátszana, csak nem hallatszik ki. Mikrofonból se megy be jel. És a legfurcsább, hogy amikor egy hangszórót csatlakoztatok, vagy kihúzok, akkor ugye erről egy buborék is szokott szólni. Na mostmár ez se megy, pedig kéne, mert be van pipálva a kis kockája a beállításoknál...
Mondjatok valami jót, mert már el vagyok keseredve...
-
Kicsirics77
veterán
hozzátenném csak úgy mellékesen hogy ritkán kell ide járnom a lapom miatt
szóval mindenkinek gigabyte lapot -
mikk2000
őstag
válasz
Vakegérke #1672 üzenetére
Röviden: biztosan nem tudom, vásárlási tanácsot nem adhatok, amit az előbb írtam fenntartom, ha egy gyártó azt mondja a termékére hogy SATA2 kábel, akkor nem mondhatom hogy a SATA2 vinyódhoz SATA1 kábelt vegyél.
Nem röviden:
Amikor a SATA1 kábeleket megtervezték akkor értelemszerűen a SATA1 átviteli sávszélességét vették figyelembe. A SATA2 (elméleti) átviteli sávszélessége kétszer akkora, tehát akár indokolható is lehet a drágább kábel.Persze azért érdekekességképpen megemlítem, hogy a normál réz telefonkábel, ami a vezetékes telefonodtól a központig megy eredetileg 3,5khz (300-3400Hz) (beszéd) átviteli sávszélességre lett kitalálva (na persze + a sávonkívüli ami nem nagyságrendekkel magasabb) és most, DSL korában MHZ-ek tépnek rajta... de az analóg modemek korában sem volt semmi a tényleges max ami 40Kbit körül volt...
Ha feltételezzük hogy a GB amit csomagolt kábelt a laphoz az SATA1 (mivel nincs ráírva hogy SATA2), akkor nekem a hdtach azzal a kábellel 216MB/s burst-ot mért ami 150MB/s fölött van, tehát a SATA1 sebessége fölé ment (150MB/s) Persze vegyük figyelembe hogy SATA1 HDD-n a burst 150MB/s helyett 126MB/s, azaz 20%-al kisebb mint a max, ugyanez SATA2-nél 40%, tehát csak 20% az eltérés. Igy már pláne nem vészes szerintem. Mindenesetre most hogy így szóba került kipróbálnám egy ténylegesen SATA2-es kábellel hogy nő-e a burst, de ezt bárki megteheti akinek van SATA2 kábele is, hogy hdtach-nál mennyi a burst (maximum) az egyik és másik kábellel. Emberek, rajta
Ha nincs külöbség, akkor még az elméleti hdd cache sebességet sem növeli meg a SATA2 kábel ezzel a lappal, de ha megnöveli akkor is csak 20%-ot nyerhetünk ami se nem oszt se nem szoroz szerintem
-
hazsoo
csendes tag
oppáré!
bocsássátok meg fiatalos lendületem, igérem nem leszek többet rosszfiú okosan beszélek meg miegymás... "peace" -
mikk2000
őstag
válasz
Vakegérke #1670 üzenetére
Amit én linkeltem neked már abban is láthattad hogy kifejezetten SATA2 kábel is van a kínálatukban. Hogy értelme van-e...dupla adatátviteli sebesség lehet az tény... de a vinyók sebessége azért messze van még a 150MB/s-tól is nemmég a 300MB/s-től, max ha a cache-ből olvas...
-
Vakegérke
félisten
Én 56 múltam, mégsem vettem magamnak a bátorságot, hogy gorombán szóljak bárkihez is.
Lerendeztétek, és ez a lényeg.Viszont érdekes dolgot találtam: Sata(2) kábelek.
Keresd a Serial ATA Adatkábel részt. Van ugye a Serial ATA kábel, és jóval drágábban a Serial ATA2 kábel.
Ez most hülyítés, vagy tényleg jobban kiszolgálja a SATA2 eszközöket a drágább kábel? Ez annál is inkább érdekes kérdés, mivel nem bekattintós a fotó szerint.
Te mit gondolsz? -
Vakegérke
félisten
"há nem mákdarálóra gondoltam!!! pl: a ramok mit birtnak vagy valami tapasztalat hátha van valakinek valami gondolata semmi extra pl a533-as a ram véletlenül járattam 804 mhz -en is és nem fagyott de gondolom nem is használt neki"
Helyesírás elégtelen, másokkal való bánásmód elégtelen.
Ne félj, ha értelmesen teszed fel kérdéseid, kielégítő választ fogsz kapni. Segítőkész emberkék vannak ebben a topicban.
Nagy levegő, duráld neki magad, és fogalmazz pontosan. -
hazsoo
csendes tag
Hi!
1 kis segítségre volna szükségem. Gigabyte GA-965P-DS3 + P4 630 + 2x 512Mb 533Mhz pqi ram. szal ebböl kb mit lehet kihozni? Köszönöm -
Frenky87
aktív tag
Nem tudok olyan programról...
///
a load setup default-ot próbáltam, de nem volt semmi változás.
///
33 MHz FSB emeléstől már befosna a vista?
-
mikk2000
őstag
válasz
Frenky87 #1654 üzenetére
Dualbiosos szarság arra van, ha az egyik bios meghibásodik ott a másik. Nálad viszont összefosta magát a vista attól hogy felnyomtad az fsb-t, ez nem igazán a bios hibája. Máskor legalább annyit csinálj meg ami alap, hogy windowst/komolyabb opsys-t akkor indítassz csak tuning után, ha előtte valamilyen dosos memteszt lefutott hiba nélkül, mert ekkor nem fog túl nagy kár keletkezni az oprendszerben. Mentsd el a jelenlegi beállításokat egy profilba biztonságképpen, majd Load Setup Default majd save, ezután ha nem indul vissza kell emlékezni hogy mit állítottál be telepítéskor, pl ahci-t stb... tuningra pont ilyen esetek miatt érdemes egy kis partíciót fenntartani, mondjuk egy 5 GB-osat...a működő beállítások mindig legyenek egy profilba mentve, és az aktuális tuningbeállítások szintén, így teljesen tisztán tudsz kísérletezni. Nem használtál véletlen olyan progit a vistához ööö ami belematat a biosba?
-
Frenky87
aktív tag
válasz
Gorneck #1653 üzenetére
nemá.... akkor mi ez a dualbios-os szarság?
Backup biosra ha rámegyek (Biosban F8-at nyomok, bejön egy menü /DualBios-QFlash/)
akkor el kell menteni ott a CMOS-ban, vagy csak simán resetelni?szerk: el kell menteni, megválaszoltam... nade a BackupBiosról bootolva is kijön a disk read error occurred..
Nem akarok új alaplapot
senkinek nem volt még ilyen problémája?
-
Frenky87
aktív tag
válasz
Gorneck #1649 üzenetére
M.I.T. -> CPU Host Control (Enabledre állítottam) -> CPU Host Frequency-t 300-ra
De most már alapon áll, 266-on, a CPU Host Control meg disabled-en.
Microsoft Támogatás azt írja h a HDD beállításai lehetnek rosszak. De én csak a soros portot tiltottam le, de azt vissza is állítottam.
-
Frenky87
aktív tag
Felraktam 300-ra az FSB-t (gondoltam 266-ról 300-ra, az nem olyan sok)
Nem bootol be a Vista. A disk read error occurred- hibaüzenet van. Azt olvastam, hogy ilyenkor vissza kellene állítani a biost. Meg is próbáltam a profile1 (Default)-at visszahozni, de ugyanaz a helyzet.
/a 300-as móka előtt hülyeségből kipróbáltam a 233-as FSB-t, azzal bebootolt. Tudom, hogy kevesebb, de gondoltam előbb kipróbálok egy biztonságosabb dolgot, minthogy egyből a sz@rba csapjak... de sajna bejött
/
Ilyenkor mit kell tenni, hogy jó legyen? Felőlem az se gond, ha nem lehet húzni, csak azért jó lenne használni a gépet.
-
qwertly
addikt
Asus-drw-1814BLT írom van satás utóbbi időben rendszereresen hibásan írja meg a dvd képfájlokat
5db irtam meg és mind hibás volt az iró biosát már frissítettem,de nem tudom az alaplpért hogyan kelle lenne valaki el magyarázná.Flopi nincsen a gépbe.Van,hogy a nero megirja és amikor vissza elenörzi kiirja hogy hibás volt ,hogy nem irt ki hibát de a linuxot akartam telepiteni kiirta,hogy sérült a lemez,lehet márkás a lemez akor is ezeket csinálja.Ezért nem tudom,hogy az alaplap bioát kellene frissíteni a satás vezérlő miatt vagy az író a hibás
-
Frenky87
aktív tag
üdv!
CIA-tal érdemes babrálni szerintetek? Nem vagyok egy nagy tuning-guru, viszont jó lenne pár MHz plusz és ez eléggé egyszerűnek tűnik. /gép: adatoknál/
-
rEnk
tag
Sziasztok! Van egy gigabyte ds4es alaplapom és egy intel915ös procit hajtok benne. Most viszont tervezem hogy beújjítok prociból.
Ebbe a lapban egy E6750es szépen elmuzsikálna? Szal nemgond hogy az alaplapnak csak 800as az fsbje?
Kössz a választ.Üdv rEnk.
-
fer
őstag
válasz
zonaporkolt #1630 üzenetére
Nem lehet, hogy megtört valamelyik kábel a fülesen?
-
pasquale
tag
hello
Erre mit mondtok? :
"The DS3 supports all current Intel Core 2 Duo and Quad CPUs. It does not support Intel's upcoming 45nm processors (code name Penryn) as of yet. Rival Asus revealed that their P965-based P5B line will support Penryn with a BIOS update, so it's quite possible that other manufacturers can/will follow suit.
Lehetséges hogy a ds3-unkhoz is kiadnak egy ilyen bios frissítést? -
zonaporkolt
tag
Sziasztok!
DS3-as lapom Gigabyte Audio "felulete" neha rakoncatlanul kivagja az "egy jack dugot eltavolitottak" szoveget, holott a kutya nem tavolitott el semmit. Egy Logitech-es fules log rajta, illetve egy par hangszoro. Mi lehet a "hiba" oka?ps. Ugyan most mar letiltottam az elougro ablakait, am attol meg a fenti kerdes (hiba) fennall!
-
fer
őstag
Na ok lett a 430 X 7, de ez fölé nem tudok menni, honnét lehet tudni, hogy mi nem engedi tovább a tuningot? Adttam feszt MCH-nak ramnak 0,1!! Szerintem a ram lesz a gyenge, de 430-on is alig melegszik!
-
fer
őstag
Na megoldódott, újrapasztáztam, és 80- ról leesett 55 fokra a hőfok! A régi szilikonzsír röppent a kukába, helyette kentem rá titánt, bár azt mindenki ócsárolta mert egy pár emberenk hazavágta a gépét, épp ezért nagyon keveset tettem rá és azt is szétkentem elötte párszor, még átkentem vele a hűttő talpát is vékonyan! Mondhatnám jobb lett mint régen amikor zalman pasztát használtam! Na megyek tesztelem újra a 430 X 7, még az is lehet, hogy visszarakom az F12 biost!
-
fer
őstag
Na visszavettem 425-re az fbs-t így nem dobott hibát az orthos, csak azt nem értem, ha rosz lenne az illeszkedés a hűttővel, akkor terheletlenül is magasabbnak kéne lennie a hűfoknak, de az nem magas, csak ha húzva terhelem! Vagy rosszul tudom?
És az Everest szerint mi ez a : Burkolatba behatolás történt Igen
eddíg "nem" volt a válasz! -
Frenky87
aktív tag
üdv!
Hogy tudnék egy DS4-ben gyári hűtővel kicsit húzni az E6600-amon? EasyTune-nal próbálkoztam, de kékhalál. Gondolom ez a wines progi felejtős lesz. Miket kell állítgatni, hogy kicsit többet menjen a gépezet? Eléggé amatőr vagyok a témában, bocsi..
-
Vakegérke
félisten
válasz
mikk2000 #1604 üzenetére
De, hajtogattam, csakhogy egyenesre. Gyárilag karikába van tekerve. Most szép íves.
Találtam Abit kábelt, ami bekattintós, alkudozom rá. 200-ért adják, ha nincs rejtett minimálár. Mennyit érdemes érte (maximum) adni?
Panaszok voltak, nekem is befuccs az egyik. Kiadtam a jelszót: sárgákat lecserélni.
Ami az Akasa kábelt illeti, itthon nem találtam, mármint a NET-en. -
Goldmen75
őstag
SOS!!!!!!!!!!!
Sziasztok!
Hoztam haza egy 6750-et ugye 1333, stb.
GBT 865P-Ds3, biost frissítettem F12-re ahogy a honlapon adva vagyon, hogy ez után támogatja az 1333-as CPU-kat.
Proci berak, gép bekapcs, elindul, de nincs kép se alaplap lecsippanás?!?!!?
Ramom Twinmos 800-as.Segítsetek, miért nem indul el ???
-
fer
őstag
Na most teszteltem orthos 38 perc után hibát dobott be 430 X 7, a régi lapomon nem volt hiba, akkor most mi lehet a ludas?
-
mikk2000
őstag
-
fer
őstag
Akkor visszarakom az f10 és majd meglátjuk!
-
BPFeri
senior tag
Szia !
Nem nálam nem de korábban volt egy kis eszemecsere ezügyben itt
egyesen a Giga mérnőkeitől kapott információ alapján miszerint a F11 és F12 BIOS pontosabban méri a CPU hőmérsékletét mint a korábbi verziókKeress rá a linkelt topikban ezen infókra !!!
tlac
bocsánat de erre utaltam !
Üdv, F.
-
-
fer
őstag
Ma visszakaptam a lapomat, ezen már f12 bios van! Az normális, hogy orthos alatt felmegy 85 fokig a proci, a régin nem ment fel eddíg, bár azon f10 bios volt! Most a bios miatt van ez a magas hőfok, vagy valamit én rontottam el, bár mindent úgy csináltam ahogy szoktam!
-
mikk2000
őstag
Tényleg kilométereket lehetne írni... a legfontosabbak még csak most jutnak eszembe
- az eszközkezelőben ellenőrizd az IDE eszközöknél hogy véletlen nem-e PIO-ban megy valamelyik, ekkor DMA-t kell aktiválni (ha a vinyód nem tudja akkor baj lesz, de akkor ezerévesnek kell lennie).
- ha felteszed a jmicron raid drivert, akkor az ODD egységek mint SCSI lesznek kezelve (nagyon kb) [link] egy próbát megér, ha eddig ez volt fenn (tehát SCSI volt látható az ODD-k mellett az eszközkezelőben) akkor uninstalláld.stb stb stb
-
mikk2000
őstag
Nekem is az IDE-n van az íróm és még nem rontott. Puffert viszont bármikor le tudom rántani ha az anyagot tároló vinyót elkezdem leterhelni.
A régi gépedben feltehetőleg két külön kábelen volt a két egység itt meg - ha nem tettél be IDE bővítőkártyát - akkor egy kábelen van a kettő, tehát rögtön nem összehasonlítható a két konfig. A 80-98% közötti ugrálás simán normális, mivel picike a tároló puffer, régebben jóval nagyobbak voltak ezek legalábbis az írási sebesség arányában. Az hogy leesik 0-ra az azt jelenti hogy a puffer kiürül, de a meghajtónak illik támogatnia a puffer kiürülés esetén való folytatás lehetőségének valamelyik technológiáját (a néród nem ezeréves ügye?!), tehát hibát ez nem kellene hogy okozzon.
Mint mondtam egy HDD és ODD nem mindig szereti egymás egy kábelen (kompatibilitás) ráadásul a vinyó miatt a kábel gondolom ATA 100, egy ODD ezt se mindig csípi (kompatibilitás), pláne ha ő a slave (kompatibilitás).
A helyedben fognék egy újraírható dvd-t és azzal szórakoznék, pl írnék rá de közben a rendszeren változások lennének (egyesével), a teljesség igénye nélkül:
- ha ügyes vagy szűz próbapartíción próbálsz először, ez sok minden hibalehetőséget kizár.
- nérót uninstalláld és tegyél fel egy frisset, akár a 6x vagy 7x sorozat legutolsó tagját.
- HDD legyen master ODD slave-nek jumperelve, tehát ne auto.
- tedd fel az intel chipset drivert, mégha ez kevéssé driver is (és az IDE nem inteles).
- minden aut induló progit/nem ms szolgáltatást tilts le induláskor + háló kihúz, semmi más prg nem indít (vírusvédelem sem!!!!) és úgy írj (újraírhatóra ld fent)
- másik IDE kábel
- töredékezettségmentesítés a vinyón
- vírusellenőrzés (akár online)
- dosos majd windowsos memóriateszt, 8 óra minimum (tipikusan éjszaka).
- firmware frissítés (ha van) az ODD-hez
- semmi más iróprogram ne legyen fenn (alcohol stb) csak amivel írni akarsz a többit uninstalláld, + próbaképpen az összes disc emulátor progit is ( alcohol/daemon) uninstalláld.
- neroban nyomd fel a puffert maxra és úgy próbáld (bár 1 gigánál maxra kéne állnia)
- firss alaplapi BIOS - bár páran panaszkodnak hogy a legújabbal nem nagyon megy a tuning - én ezt egyáltalán nem tapasztaltam.
stb stb stbÁltalában ha ugyanazon vinyón van a kiírandó adat mint amin a rendszer is, akkor ajánlott a géphez nem nagyon nyúlkálni írás közben, de a legjobb megoldás mindenképpen ha a kiírandó anyag nem a rendszervinyón van, és a víruskeresőt úgy beállítani hogy ne akarja mindig átnézni az anyagot írás közben. stb stb stb
-
GaB-V8
csendes tag
Sziasztok!
Van egy problémám már rég óta, és már nagyon idegesít, remélem tudtok segíteni.
DS3 alaplapom van, IDE-s winyó és dvd-író van benne csak.Valami nem jó, mert nagyon sok dvd-t elront az író, és a Nero szerint a tárolószint állandóan ingadozik. Általában 80-98% között ugrál, de egy írás folyamán 5-10-szer leesik 12 %-ra, és ilyenkor az írási sebesség is visszaesik. Gondolom meg is állítja az írást egy pillanatra. Aztán van hogy visszaellenörzésnél meg hibát talál.
Általában 4x-esen írok. Ezt még a régi gépemmel is meg tudtam írni úgy, hogy a tárolószint 98%-ra volt szegezve. Pedig az egy 700-as Celeron volt. Persze ugyanazzal az íróval. (ami egyébként egy Plextor, és ezért is idegesít, hogy nem működik rendesen, mert hát jóval drágább volt).Azért ide írok, mert én az alaplaphoz kötném a problémát. A régi gépben minden faszán ment.
Szóval remélem tudtok segíteni
Köszi
-
mikey_hun
csendes tag
Sziasztok.
Rászántam magam pici tuningra. Most 8X400 ketyeg, 37 fokos procival 1,375 volton a c2d 6420. kérdésem : mivel ich9 osztja-szorozza ahogyan kell az FSB-t, igy lehet hogy a SATA is érintett, ugy hallottam hamarabb tönkremehet, eldobja a fejét és annyi.
Adataim: Gigabyte P35-DS4 rev1.0, GEIL 2X1 GB DDR2 ULTRA @800 (4,4,4,12) 2,1V,
C2D 6420@3200.,ASUS Silent Square hűtő, Idáig rendkivül stabil, habár a Turbo opciot a memoriánál nem sikerült, kiakadt a gép ram2,2V , mch,fsb+0,1V. pedig everest mem olvasás 8400 volt, igy csak 7300 de kiegyezek. Érdemes e hosszabb távon igy használni, nem rövidül e le a SATA HDD-k( van 5db) élettartama. A régebbi lapoknál lehetett biosban állitani hogy vinyokat nen érintse a tuning, ezeknél már intelligensen automata?
Mivel senkit nem láttam még SATA dolgokra panaszkodni gondoltam megkérdem.
Thnx 4 any help !Geil Ultrát 2,3 volton járatni lehet e, v nem ér annyit az egész, gyártó szerint felsö határ, de lapban már az az elsö piros érték.
-
mikk2000
őstag
válasz
Vakegérke #1603 üzenetére
És te se hajtogattad hogy ne legyen akkora éle ügye?
Szerintem minden dolog amit külön megveszel jobb annál mint ahol sok minden van egyben, tehát nem bonyolult a dolog, be kell nézni valami számtech boltba mi van nekik. Szerintem ez pl rénézésre(!) nem lehet rossz, és bekattintós... és majd mesélszNekem egyébként 3 giga sárga sata kábel van használatban és nincs velük gond. Kábelkínálat
-
Vakegérke
félisten
Három SATA winyóm van. Ebből egy tároló, kettő pedig külön indítható rendszer lemez. Az egyikkel az utóbbiakból gondom volt, ha nem is minden nap. Boot gond, progi lemerevedés, miközben a piros led folyamatosan világított.
Gondoltam egyet, és lecseréltem a SATA kábelt. Azóta nincs probléma.
Lehet, hogy a gyári sárga kábeleket ki kell hajigálni?
Ha igen, milyent vegyek helyettük? Van valami megbízható, profi kábel?
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- 20 éve regisztráltam
- Bestbuy játékok
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mini-ITX
- BestBuy topik
- Egyelőre táblázattal segíti a Borderlands 4 futtatását a Gearbox
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3083
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3311
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Apple iPhone 15 Pro Max / 256GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia / 98% akku
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest