- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Azonnali notebookos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
pottyoske
csendes tag
Udv mindenkinek. Regi motoros vagyok de eddig sosem kellet irkalno forumokban.
rengeteget olvastam amit irtatok ti es mas forumokon de mindent en sem tudok megkapni
A kovetkezo gondom van (tapasztalt letemre nem tudok mit kezdeni vele)
Giga alaplap Ga 965P DS3P alapla F5 biosra felfrisitve ahogy a gyarto oldalan kell stb
eloszor C2D 4400 procival mukodtettem huzva vagy anelkul stb TOKELETES MUKODES
Harom napja vettem egy C2D 6750 es FSB 1333 as procit
Eddig minden stimel mindenki azt irja megy biosfrisitessel alaplapgyarto forumokon
F5 os bios-al stb .
Bokkeno nekem NEM INDUL, azaz NEM BOOTOL be !!!!!!!
az alaplap rev 3.3 as ahogy mindenki leirja elmeletileg minden stimmel
gyakorlat egy nagy f.--z. Mi a bánat baja lehet ?????
visszaraktam a 4400 est mert meg nem adtam el Minden tokeletes, mukodik Huzva vagy anelkul is
Ujra teszem a 6750 est, persze meg csinalok bios reset-et is, hasonlo jelenseg :
ventilatorok elindulnak csipogas semmi es nezem a fekete kepernyot, par masodperc, az alaplap ujrakezdi a bootolast ventilatorok felporognek, majd 2 masodperc leálnak, majd 6-8 masodperc es ujra bootol az alaplap. Fene se erti.
Harom napja ezzel kiserletezem 4400 be 6750 ki majd 6750 be es 4400 ki.
Ha valaki tudna tanacsot adni nagyon megkoszonnem
A gyarto azt irja: 965P DS3P alapla 3.3 rev. az F5 os biossal megy az 1333 FSB
vagyis 6550 , 6750, 6850 procik sot meg a quad ok is
Ezt en nem ertem, A proci jo kiprobaltuk es siman megy egy P35 DS3 alaplapban egybol
KOSZI A VALASZOTOKAT -
bega1986
csendes tag
windows xp sp2
-
kkf
aktív tag
válasz
Gorneck #1172 üzenetére
Azért cseréltem vissa, mer ez egy jó 5 fokkal többet mutatott, és idegesített. Egyébként sokáig alapon használtam, azt most van egy játék, amihez elkellnének a megahertzek. Megcsináltam mindent, de postnál köhög, aztán visszarakja a defaultokat. Ezt is csak a F12-essel, mert korábbiakkal nem is hajlandó egyáltalán postolni. Az még további gáz, hogy ha az advanced menüben (CTRL+F1) bármilyen proci vagy memóriához kapcsolódó értéket próbálok módosítani (tehát nem auton hagyom) szinten a fenti jelenség fordul elő. Valami kurva nagy gáz van én úgy látom.
-
peterzonex
tag
Na hát nem vok semmivel sem bejjebb, ez az előbbi hibaüzenet azért volt mert masterba volt mind2
, de most jól van bekötve, a leírtrak szerint, azóta egy másik ata kábelt is néztem de mind2 jó, remélem. az ODD-t is, cseréltem, de az se segített még,más szerintetek? Leegyszerüsítve: Van két gép, a régibe mind2 winyót tom bootoltatni, az újjba ami a Ds3-as abban pedig csak az egyik winyót tom bootoltatni(40GB-ost). A 200GB-ost nem.
-
peterzonex
tag
Na átkötöttem HDD-t masterba, ODD-t slave-be. Meg most a floppyt is kihúztam alaplapból. És most előbb bejött a cd/dvd boot: Majd kiírta hogy: ''DISK BOOT FAILURE, INDSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER.'' Nyomtam egy entert majd új oldalra lépett ami full sötét erre kiírta hogy:
''Boot from CD/DVD :
DISK BOOT FAILURE, INDSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER
pontosan így írta ki, megnéztem mind a 3 cd-vel de minddel úgyaz ez van. -
peterzonex
tag
azt hogy az NTLDR file-t raktam a winyóra. De előtte nem volt rata szóval nem az a gond hogy bekavarna.
-
peterzonex
tag
-
Rick4
félisten
érdekelne valakit egy giga 965P-DS3P alaplap? crossfire támogatás, meg minden ami kellhet...a 2db pci slot miatt lehet, hogy eladom. mennyit érhet? pár hónapos, dobozos, 3 év garis, hibátlan...
-
Gorneck
legenda
válasz
peterzonex #1184 üzenetére
HDD master, ODD slave legyen.
Ez a biosba nálad így néz ki? [link]
''ráraktam az NTLDR'' Ez mit jelent pontosan?
SP2-öt telepítesz igaz? -
peterzonex
tag
Helló, megint itt vok, Van két gépem, egy régi gép (40Gb Seagate ATA + 200-as Seagate ATA) és egy új gép ami-be egy DS3 van. Na most, a régibe volt a 200-as ami 2 partícióból áll, az egyik kb. 8GB amit full formatoltam utána ráraktam az NTLDR-t. A másik partíción ami kb. 180Gb az majdnem tele van. Beállítottam a Biosába hogy az 1. helyről bootoljon, cd-ről. A többi 2-t Disabledre állítottam. majd save és újraindulás és kiírja hogy boot from cd/dvd: és utána megáll. Nem megy tovább. Ugyan így kipróbáltam a 40Gb-ossal is, azzal ment is a boot, Elsőre mondom akkor a 200-as kuródott el, de !!NEM!!. Átraktam a régi gépembe ott a 200GB-osra elkezdte bootolni az xp-t. Hoppá
mondom. ötlet?
!!!S.E.G.Í.T.S.É.G!!!
A 40GB-os winyót azért próbáltam meg mert egyrészt kiváncsi voltam, másrész mert csak így tudtam tesztelni a proci tuningot. E2180@2,7GHz itt tartok vele. -
fanti
addikt
Sziasztok!
No, akkor egy lényegretörő kérdésem lenne!
Adva van a lapom DS3, és benne 2db 500Gigás Sata HDD és egy LG Sata DVD.
Windows xp sp2 fut. Namármost, én úgy használom ahogy TI javasoltátok, tehát AHCI mód letiltva és úgy telepítve minden.
De most mondja az egyik ismerősöm, hogy miért nem használom az AHCI-t? Mert az csak annyi nehézséggel jár, hogy kell az F6-os floppy-s mizéria telepítéskor, viszont utána jóval gyorsabb lesz a rendszerem mint letiltott AHCI-vel és az NCQ is menni fog így XP alatt.
TI szerintetek? Gyorsulni fog? -
bega1986
csendes tag
Sziasztok!
DS3-as alaplapom van és akadt 1 kis problémám:
USB-port, PEN-drive bele: kb150-300 kbyte/sec-el ír rá maximum. Ugyanerre a PEN-rive-ra haverom gépe kb 10szer ilyen gyorsan ír. Olvasni tudok róla 15 Mbyte/sec-al. Van ugye hátul 4 USB és elől 2 van kivezetve az alaplapról. Kipróbáltam mindben, egyikben sem volt gyorsab. A biosban engedélyezve van a 2.0.
Tudja valaki mi lehet a baj? -
HolyFire
aktív tag
helló mindenki
A kérdésem hogy 965P DS3 lapba millen memóriák illenek.... Mármint tuning célból.... jelenkóleg kingmax mars van de nem vagyok megelégedve vele.....GoodRAM GP900-on (900 Mhz-n ketyeg) vagy SuperTalent T800-on gondolkozom -
kkf
aktív tag
Downgradeltem a BIOS F12-ről F10-re, most már 8x400-on sem indul el
Ötletek? -
mexel
veterán
válasz
peterzonex #1155 üzenetére
Hali! Olvasd el a topik első, bevezető hozzászólását. Azért nem mennek, mert biosban lekapcsoltad a sata eszközöket. A jMicron chip vezérli az ide eszközöket ha jól tudom.
Más: Milyen ventid van ami nem indul el? Én azért trükközök, hogy ne induljon el, csak magasabb hőfokon. Sajnos kezdetektől pörög, igaz nem nagy sebességgel, de amint kap terhelést, azonal felpörgeti, pedig nem annyira indokolt.
Az NF4 ultra chipsetes gigabyte lapok biosában volt egy olyan jó funkció, hogy manuálisan be lehetett állítani, hogy milyen hőfokon kapcsoljon be a prociventi, milyen fordulaton. Utána egy másik hőfok, ahonnan már nagyobb sebességgel ment, és így tovább 5 lépcsőben a full fordulatig. Ezt azért hiányolom a mostani lapokból, mert amikor a gép mondjuk töltöget, és gyakorlatilag idle módban megy órákig, alig-alig kapcsolt be pár százas fordulatra a venti, majdnem végig passzívban volt.
Már vettem egy asus p5b-t, egy giga 965p-s3-at, de egyik sem tudja. Még minden gyártótól úgy látszik kell lapot vennem, hogy meg tudjam nézni, melyik képes erre. -
peterzonex
tag
légyszi msn-en beszéljük meg, ----> Gorneck
-
tomi909
tag
sziasztok
az lenne a kérésem hogy meg tudnátok mondani hogy hogyan tudom a memória időzítést állítani??? Gigabyte GA-965P-DS3-on??? és szerintetek jobb lenne ha egy Kingmax 800MHz-es ram 5-5-5-18 as időzítését átállítanám 4-4-4-12-re??? csak 1GB-t ról van szó nem dualba.
köszi -
Gorneck
legenda
válasz
peterzonex #1162 üzenetére
Rendesen be vannak jumperelve az ide cuccaid?
-
peterzonex
tag
helló. 1. win xp telepítsés erre a lapra: probléme: rámek a dvd íróra a bootba majd enter és kiírja azokat a dolgokat (érdekes hogy a winyót kiírja az IDE Channekhez 4. Master Disknek de Disabled-et ír ki rá.) várok egy picit kiírja hogy Boot from CD/DVD: és már lassan 6 perce nem csinál semmit
, segítség, kösziii
[Szerkesztve] -
dale74
tag
Egy mast tipust vettem, de ugyanez a chipset (sil0680). Nekem eddig semmi gondom vele, kiveve, hogy inditaskor tobb mint egy percet var, mielott a windows bootolna.
Rogton a netrol szedtem hozza friss drivert. Sata-s biosa van, lehet hogy ez lesz a baj, a sima IDE-s biosbol van fenn sokkal frissebb verzio is, ha lesz idom lecserelem. -
Gorneck
legenda
válasz
peterzonex #1157 üzenetére
A kérdésemre válaszolj...a tálcát ki tudod nyitni a gombbal?
Nem ad életjelet mit jelent? Nem pörög fel? Nem látja a lap? Vagy mi? -
peterzonex
tag
-
Gorneck
legenda
válasz
peterzonex #1155 üzenetére
Milyen író? Sata? Ide?
Ki se nyitja a tálcát? -
peterzonex
tag
Helló. A dvd írót miért nem érzékeli?, de még nem is világít, rádugva tápra/idére,onboard sata/ide Device - Enabled,
-
peterzonex
tag
jólvan na, K7-es Asrock lapom + sempron procim + codegen tápom volt, ez nagy ugrás ahhoz, szóval gondolom megértitek
-
Gorneck
legenda
válasz
peterzonex #1149 üzenetére
Ha nm szükséges akkor minek forogjon? Fűts be a cpu-nak és fog az forogni...
-
peterzonex
tag
Amikor összeértetem a jumpereket, azt a kettőt, szal bekapcsolom a gépet, akkor látszik hogy megmozdul a hütő, de nem kezd el pörögni, ugyan ez van kikapcsolásnál is, elbaszódott a hütő?
-
peterzonex
tag
fasza ez egyre jobb, sikerült bekapcsolnom, pörög az fsp, hangoskodik a radeon x550---> csak pár anpig szenvedek vele) De a cpu hütő meg se akar mozdulni, pedig a cpu_fanba be van dugva, mit csináljak
?
-
peterzonex
tag
köszi, akkor 1. Set PCI Express (PCIe) frequency @100Mhz (‘Auto’ for DS3/DS4/DQ6)
2. Disable ‘Limit CPUID Max to 3’
3. Disable ‘C1E’
4. Disable ‘EIST’
5. Disable Virtualization Technology
6. Disable any other thing you don’t use
+ ramnál auto, meg pl. nekem nincs sata, csak ata, akkor satás dolgok kikapcs,
[Szerkesztve] -
Gorneck
legenda
válasz
peterzonex #1146 üzenetére
-
peterzonex
tag
köszi hogy aggódtál a táp miatt de nem kell meret megoldottam volna hogy kapjon levegőt. FSP 350W FNP, jó nagy venti van benne, már nem bírtam ki és összeraktam a gépem ház nélkül. Ja mondanál pár dolgot amit be kéne állítani egyből a biosba?, majd win telepítés után egyből húznám a kicsikét(E2180) Kingmax 667 1,5GB. proci tuningnál fsb emelés, és mikor kell visszaosztani az fsb:ram artányt, elősször szerintem 2,6 majd 2,8GHZ-en (280x10)próbálom, majd (300x10)=3GHz. ha nem mek 300-as fsb fölé akkor vissza kell osztani azt az arányt?
-
Gorneck
legenda
válasz
peterzonex #1144 üzenetére
1. Venti felfele, hogy lélegezne az a táp Te.
2. Házba lefele.
3. 20pines a 24es-be, 4es a 4 pines dugaljba...
Milyen tápod is van pontosan? -
peterzonex
tag
helló. van egy fsp tápom ehhez a laphoz. Kérdésem hogy hogyan helyezzem el az asztalon amíg nincs házam, a ventije lefele legyen? majd a házban is?, mert akkor a szöveg rajta fordítva lesz!, meg a tápcsatlakozója amit rádugok az alaplapra abból melyiket kell? mert 20pines a csatija, az alaplapon meg 24pines, vagy van egy 4pines is amit még az alaplapra lehet kötni.
[Szerkesztve] -
mexel
veterán
Igazad van, én is a honlapról szedegetem le. Csak ha eladom a lapot esetleg, és olyanhoz kerül ahol nincs net, vagy nem tudja kikeresgélni a cd-re felírt sima drivereket, annak segítség lehet, egy ''automata'' bolondbiztos gyári cd. Meg szeretem a teljességet, még ha nem is eredeti cd csücsül a tartozékok mellett.
Ezért ha esetleg valaki fel tudja tenni, megköszönöm. -
Rick4
félisten
-
Qru
MODERÁTOR
S3 és DS3 között csak annyi a különbség hogy utóbbin szilárdelektrolitos kondenzátorok vannak. Ezek előnye, hogy hosszabb az élettartamuk, meg vmivel jobb a hőtűrésük is.
Cserélni nem érdemes, S3 ugyan olyan jó tuningban és a hagyományos folyékonyelketrolitos kondik is jók. Úgy is előbb elavul el teljesen a deszka mint hogy kipurcannának a kondik. -
mexel
veterán
Halihó. Ma tulaja lettem egy 965p-s3-nak. ( REV 3.3) Ds3-at akartam, de ez lett belőle. ( sok különbség van? Érdemes lecserélni ds3-ra?)
A kérés nem ez lenne: nincs driver lemezem hozzá. Nem tudná valaki ISO-ban elküldeni?
A drivereket leszedtem a giga honlapjáról, de szeretném a komplett gyári lemezt kiírni ha valaki feltolná.
Itt egy cím, ahová fel lehet tenni: http://www.mammutmail.com/
Ha tud vki segíteni, akkor megköszönöm
[Szerkesztve] -
dale74
tag
Hali!
A kérdés: Abit IB9 vagy Gigabyte GA-965P-DS3 ?
E4400 és Ati 1950Pro jönne még hozzá.
Stabilitás, tuning szempontjából érdekelnének a vélemények.
Van pár IDE-s eszközöm ami az IB9 felé billentené a mérleg nyelvét, de aggaszt, hogy december óta nem volt BIOS frissités. Vagy ennyire jó az IB9 vagy lusta az ABIT.
A Gigabyte talán kicsit jobban felszerelt, de akkor viszont IDE-SATA átalakító kellene. -
H.O.D.
senior tag
Ellenben megvan a hiba
A fejemet fogtam... Ugyebár csak ezt a felpörgés-leállást nyomta folyamatosan, aztán clear CMOS és ment. Egy idő után már clear CMOS után is ugyanezt csinálta.
Aztán felfigyeltem rá, hogy ez a periódus pont 5 másodperc. Egyszer csak nem lehetett a gépet egyáltalán bekapcsolni.
A bekapcsológomb 4 napja a bolondját járatja velem!
Nagy nehezen berúgtam, lecibáltam a kapcsolót az alaplapról és lám, elindult a masina. -
H.O.D.
senior tag
Jó, hogy ezzel szenvedek, a ramokhoz meg hozzá se nyúltam... Viszont pizsilövés, reggel folyt. köv.
-
robekri
addikt
Igen néztük, nem szerette! Én lapom jelenleg sem szereti geil 1000es ramot, elfelejti másnapra beállítást csipog + fakkomok! Közben meg egy hónapig szerette!! :S
Minegy már hamarosan csere lesz. Ennél a chipsetnél nem érdekel 4x1 gig, inkább az, hogy giga P35je kezeli e rendesen és megy-e 500 FSB felett?
Üdv.: Robe -
ftmf
tag
Üdv!
Nekem az 1066os Kingmaxaim 1110en mennek egyelőre SÁRGA slotokban (ha ez jelent vmit). Még nem volt időm a végét megnézni.
Lenne egy kérdésem:
GB 965p-ds3 lapom van. Winben elő lehet csalni a hőmérsékleteket valahogy? Mert az Everest csak ezeket jelzi: CPU, mag 1-2, AUX (ez mi pontosan), alaplap, GPU, vinyó.
Az északi híd hőmérséklete lenne fontos nekem, mert kézzel forró. A ház burkolátáról egy 8 centis venti csinál neki szellőt kb 15 cm-ről.
Nem akarok rá most hűtést venni, mert hamarosasn víz lesz rajta, de addig is tuningolni akarom a cuccot. De hőmérséklet adatok nélkül nem merem, mert azt sem tudom mennyit bír p965 NB.
Aki a fentiekről bármilyen infót tud, pls segítsen! THX
Egy korábbi hsz-ban láttam a kérdést, erre a válasz: S3 -asok folyékonyelektrolitos kontikkal szereltek, DS3 -asok szilárdelektrolitossal. -
robekri
addikt
válasz
littlelion21 #1103 üzenetére
Látod, hogy szivattyús, továbbra is azt mondom, hogy nem biztos! Kérjél próba gart, hogy műkszik-e!
-
tlac
nagyúr
szóval leszögezhetjük hogy a forumtársnak is valoszinű menne a 4x1G a 4500-as procijával ami valszeg nem megy 400-as fsb nél többet.
nem tudom kiről van szó
ha egyszer lesz újra kedvem, akkor megnézem 400fsb-n (de most már eléggé meguntam, hogy win-ben kell szerencsétlenkednem)
azért legalább topikon/márkán bellül ne terjesszünk rémhireket.
rám gondoltál?
attól függetlenül, hogy alapon, kisebb tuninggal mehet a 4 giga csak tényleg nagyon indokolt esetben tudnám ajánlani
és azt se felejtsük el, hogy eddig csak ds4-ben vannak viszonylag pozitív tapasztalatok
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bitcoin topic
- Kedvenc zene a mai napra
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen légtisztítót vegyek?
- Wuthering Waves
- OLED TV topic
- BestBuy ruhás topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- Gigabyte B650M Aorus Elite AX ICE + 3 év garancia
- MSI Meg X399 Creation alaplap AMD Ryzen Threadripper 2920X processzorral, 32GB memóriával eladó!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF X570-PLUS WiFi X570 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Corsair VENGEANCE SODIMM 2x16GB DDR4 3200MHz CL22 - Új, bontatlan - Eladó!
- ASRock X670E STEEL LEGEND Alaplap
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Egyedi ékszerdobozka
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B365M i5 9600KF 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700XT 8GB Zalman N5 FSP 700W
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2906, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest